Komende zondag is er in Rotterdam een demo tegen de islamisering

Door Joost Niemöller

 

De actiebereidheid tegen de islamisering in Nederland is niet erg groot. Hier en daar zijn er lokale protesten tegen de komst van moskeeën en asielzoekerscentra, en soms zijn die best succesvol, zoals in Gouda, alhoewel daar de gemeente nog steeds allerlei overlegstructuren open houdt, want als die supermoskee er niet rechtsom komt, dan moet hij toch op zijn minst linksom komen. Maar anti-islamgeluiden klinken hier vooral anoniem, via de sociale media. En door het stemgedrag. Wilders. Men laat hier liever zijn gezicht niet zien tegen de islam.

In landen als Frankrijk, Engeland en Duitsland hebben we de laatste tijd al heel wat meer protesten op straat gehad. In Duitsland lijkt Pegida alweer op de terugweg en meldt de main stream media aan de hand van allerlei quasi onderzoeken dat alleen nog racisten voor Pegida de straat op willen. Hoe ze dat allemaal wetenschappelijk kunnen meten is natuurlijk een raadsel, maar voor elk politiek correct standpunt is nu eenmaal overal een wetenschappelijk onderzoeker te vinden.

 

In Engeland is de English Defence League alweer van de straat af.

Het lastige met zulke demonstraties is altijd hoe de radicalisering in de hand te houden. Er hoeft maar een aparte vlag tussen te hangen, of de media staan op hun kop.

Het is daarom zeer dapper dat de Dutch Defense League het op zich heeft genomen om aanstaande zondag in Rotterdam een demonstratie te organiseren tegen de islamisering.

De demonstratie begint om 14.00 uur in de Korte Hoogstraat in het centrum van Rotterdam, vlakbij station Blaak. Er is toestemming van de gemeente, uiteraard. Er zullen drie sprekers zijn en een korte tocht. Een van de sprekers is Raffie Chohan die ook voor dit blog schrijft.

Nogmaals, dapper. Laat het een waardige demonstratie zijn in het kader van de vrijheid van meningsuiting.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

27 Reacties

 1. Zolang Nederlandse politici niet verplicht zijn aanstoot te nemen aan volksdemontraties en daar noodzakelijke politieke verantwoordelijkheid aan te verbinden, is (massaal) demonstreren zinloos. Zeker als daarbij de politie als grootste openbare orde verstoorder optreedt.

 2. Voorstanders zijn mensen die als kind slachten als heimelijke wens hadden. Niet gewoon slachten, maar afslachten, met veel bloed en boem boem. Wat wij nieuws noemen brengt deze exclusieve cultuur in uw woonkamer als of het om patat kopen gaat. De laatste was de boem in mensenrechten land Saoedi. Dat was heimelijk genieten voor alle pro goed mensen.

 3. Peter Anshof van Gijn

  22 mei 2015 op 12:56

  Mijn idee in 31 seconden… https://www.youtube.com/watch?v=OE_Uqcqi6pI

 4. De actiebereidheid is niet groot, nee. Intussen is de actiebereidheid van de woestijngangers wel groot. Alles wordt aangepakt door hen om ons systeem te vernietigen, te beroven van zijn redelijkheid. Het gevoel van: ‘jullie zijn slecht, en jullie niet goed, en jullie betalen allemaal’ wordt ons tot in het belachelijke ingeprent. Lees deze onderstaande actiebereidheid. Waarschijnlijk zullen de euro’s rollen ter compensatie dat ‘wij’ er voor gezorgd hebben dat zonen zijn geradicaliseerd…
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/24070468/__Staat__nalatig__bij_dood_jihadi_s__.html

 5. “Het lastige met zulke demonstraties is altijd hoe de radicalisering in de hand te houden.”
  Ik ga steeds meer twijfelen of dat wel nuttig is. De overheid baseert zijn beleid vooral op angst, of kiest de weg van de minste weerstand. Tegenover de angst voor moslims (waardoor het beleid in hoge mate wordt bepaald) zou ook een angst voor een zeer radicale anti-islam-beweging horen te staan. Het evenwicht is verstoord. Met netheid bereiken we KLAARBLIJKELIJK niets.

  • @Koos
   Wat stel je voor?

   • Minder panisch focussen op “zuiverheid” van de anti-islam-beweging. Het enige criterium is anti-islam. Als je “zuivere” motieven eist, dan krijg je dus dat Assad niet mee mag doen bij de bestrijding van ISIS, en dat soort dingen. En meer locaal: Dan maar neo-nazi’s bij Pegida. De joden hebben zo langzamerhand genoeg gelegenheid gehad zich helder en duidelijk tegen de Islam uit te spreken, maar ze blijven Wilders en Pegida demoniseren, enkele uitzonderingen daargelaten, zoals Bram en Leon. Ik ben er helemaal klaar mee.

    • dus jij hebt geen problemen met neo-nazi’s? Onder het mom van de vijand van mijn vijand is mijn vriend?

     • @emptyk : Nee, ik denk eerder dat Koos bedoelt: Moet je je nog laten afschrikken omdat er weleens een neonazi door het beeld kan lopen.
      Dan zou ik zeggen: nee, dat moet je niet. Dit even afgezien van het feit dat de EU en de regering geheel schaamteloos échte rabiate neonazis steunen en Nederland als een van de weinigen de VN resolutie afwees die “Glorification of Nazism” veroordeelde. Dit allemaal zonder dat D66 begon te piepen, wat ze wél doen als ze een aloude Princen-vlag ergens aantreffen (die men ooit nog voor prinses Juliana liet wapperen).

 6. @delecluze
  U denkt/spreekt voor Koos? Mwah moet kunnen.
  Ik heb er geen enkel probleem mee als er één if andere geflipte neo-nazi door het beeld loopt…….tis een vrij land. Maar dat is natuurlijk niet waar ik op doel. En dat D66 echte rabiate neo-nazi’s steunt……ach als jij denkt dat dat zo is en je wordt er gelukkig van……
  Ik geb er geen probleem mee om “glorification of nazism” niet strafbaar te stellen, vrijheid van gedachten en meningsuiting lijkt me belangrijker.

  @Koos
  Leuk dat delecluze reageert maar ben wel benieuwd naar uw mening.

 7. @emptyk 22 mei 2015 om 18:17
  Waar zeg ik dat D66 echte rabiate neo-nazi’s steunt.

 8. Het strafbaar stellen van “glorification of nazism” is een vorm van fundamentalisme, en is ook schadelijk. Het verbod leidt er namelijk toe dat de mensen zich verplicht gaan voelen zich tegen het nazisme af te zetten. Dat heeft een verlammende uitwerking op het denken van de witte Europeaan. Denk daarbij aan het stagneren van de euthanasie-diskussie, en de verheerlijking van entartete Kunst. De angst om op Nazi-kunst te lijken heeft een enorme verlelijking van onze steden (en nog veel meer) opgeleverd.
  Het enige wat werkelijk verwerpelijk is aan het nazisme is uiteraard de Holocaust. Maar die Holocaust is nu juist precies dat waar de neo-nazi’s niets van willen weten! Het irrationele van de anti-nazi-lobby is dat deze ontkenning altijd als een beschuldiging wordt gehanteerd.
  Het antisemisme an sich vind ik veel minder verwerpelijk, maar vandaag de dag wel tamelijk dom. De neo-nazi’s schijnen niet te beseffen dat er na WO2 een strategisch belang is verbonden met een bondgenootschap…

 9. (vervolg vorige commentaar)

  Emptyk,
  een bondgenootschap met Israel. Dat was in de jaren dertig niet het geval, wat het antisemitisme van toen iets minder onbegrijpelijk maakt.
  Misschien kan een betere communicatie met de neo-nazi’s hen tot een beetje omdenken bewegen. Dat zou zeer nuttig zijn voor de goede zaak.

 10. @delecluze
  Mijn excuses, je hebt helemaal gelijk!!
  Maar dat de EU dat zou doen is ook wel een behoorlijk geflipte gedachte hoor.
  Anyways nogmaals mijn excuses, goed lezen is dus toch een kunst.

  • @emptyk 22 mei 2015 om 19:34 “Maar dat de EU dat zou doen is ook wel een behoorlijk geflipte gedachte hoor”
   .
   Vind ik ook. Zie dit eens, over het verse EU wonderkind Oekraïne als verdedigers van European Values: “It’s goodbye Lenin, hello Nazi collaborators in Ukraine these days” http://www.bloombergview.com/articles/2015-05-19/nazis-triumph-over-communists-in-ukraine
   “We left Kiev with a deep feeling of admiration and respect for those who are devoting themselves to building a European Ukraine…” zei MEP Corien Wortmann-Kool.

   • @delecluze
    Nee sorry die gedachte gaat er bij niet in. Dat er vanalles op het proces in de Oekraïne/Kiev valt aan te merken mee eens. Maar toch nog veel liever de EU dan onze Russische kameraden.
    Goodbye Lenin is overigens een ontzettend leuke film.

 11. @emptyk 22 mei 2015 om 20:08
  Ja, laat maar. http://www.globalresearch.ca/the-u-s-has-installed-a-neo-nazi-government-in-ukraine/5371554
  En “Goodbye Lenin” is inderdaad een mooie film over de DDR, dat pronkstuk van de Socialistische Eenheidspartij.

 12. Hear hear !!
  Het is wel glad ijs en/of een hellend vlak maar met een beetje balanceren moet het mogelijk zijn.

 13. Neem de kruis raket tegen demonstratie. Volgens tulpen leider Kok bewees dat niets.
  De miljoenen die thuis bleven waren volgens hem voor. Dit soort denken is wat goden doet zwijgen.

  • Kok gebruikte de “Hollandsche Rekenmethode” waarmee Willem I de grondwet van 1815 wist op te leggen zonder zelf subiet afgezet te worden. Als er een wil is, is er dus altijd wel een weg:)

 14. Terzijde: Vanavond vanaf 20.00 uur een live-sessie op het web vanuit Gouda over de moskee aldaar. http://www.goudanoord.nl/gda/10-nieuws/gouda-algemeen/622-rondetafelgesprek-uitkomsten-verkenning-pwa
  Gezien de inhoud van de uitnodiging, leest ter voorbereiding: “Using the Delphi Technique to Achieve Consensus”, de techniek ten behoeve van “an illusion of citizen participation”.

 15. Vandaag werd bekend dat er weer twee Syriëgangers uit Gouda zijn vertrokken. En de misdaadthermometer is er ook niet al te best..

  De burgemeester lijkt chantabel op het gebied van veiligheid, maar in ieder geval is er grote ontevredenheid over de schrijver van “Bestuurlijk gedonder”

  http://theokrins.blogspot.nl/2015/05/gouda-walhalla-voor-inbrekers.html

 16. De dwangbuis van de politiek correctheid houdt iedereen in het gareel.
  Zelfs in het stemhokje.
  Policor is de afstandsbediening waarmee iedereen gewillig wordt aangestuurd en angst is de batterij die hem voedt.

 17. G.Deckzeijl

  21 mei 2015 op 22:02

  Demo tegen islamisering..???
  Eén dagje maar?
  Dat wordt niet wat.
  Plasterk is bezig met een beperkt boerkaverbod.
  http://fubar.mobi/2015/05/21/islam-is-geen-ras-maar-een-doodscultus-enschedese-apotheek-is-racisme-beu/comment-page-1/#comment-14764

 18. Inderdaad, demonstreren 20e eeuw. Het is zinloos want wanneer er een behoorlijke groep is dan gaat men allerlei alternatieve lachwekkende clownerie uitvoeren; kijk maar naar demonstraties inzake zorg o.i.d. allerlei vrolijk lachende meiden die in feite piswoest zouden moeten zijn. Dat leidt de aandacht af van de feitelijkheid nl. dat je demonstreert voor een serieuze zaak. Is er geen behoorlijke groep dan komt dat omdat het niet goed genoeg en dus serieus is voorbereid en/of dat de meute bang is om deel te nemen. Enkel met gelijke munt terugbetalen heeft een kans van slagen. Zorg dat je niet opvalt en niet bekend raakt dan zijn je acties in de roos. Eens komt het moment, niet onder de PVV die veel te lief is, dat mensen werkelijk in actie komen. Dat komt van de lager geschoolden die niets hebben te verliezen (zie bijv. de vuilnismannen als er gestaakt wordt), De beter opgeleiden en beter betaalden blijven doorleuteren en kijken de kat uit de boom. Omwenteling= meegaan en meedoen.

 19. Stel dat er 50.000 mensen komen,een gigantische demo, echter, dat betekent niet meer dan 50.000 mensen, en veranderen zal er daardoor niets. Demonstreren is zo 20ste eeuw.
  Het enige dat helpt is een infiltranten-vijandig klimaat, en dat kan individueel ingevuld worden. Als je hard tegen parasieten optreed, dan merk je hoeveel minder dappere medestanders er zijn, althans mensen die het ook spuugzat zijn.