Nieuwe wet. Zo gaat Rutte mooi Nederland asielzoekers door de strot duwen.

Door Joost Niemöller

 

Er komen steeds meer asielzoekers naar Nederland. En de EU vindt het nog lang niet genoeg. Asielzoekers die aankomen in Griekenland en Italië moeten van Brussel direct doorgestuurd worden naar rijke opvanglanden als Nederland.

Wilt u een asielzoekerscentrum in uw dorp of stad? Waarschijnlijk niet. Wat kunt u ertegen doen? Straks bijna niks meer. Er is namelijk nieuwe wetgeving.

Overal in het land vinden er lokale protesten plaats tegen de komst van asielzoekerscentra, AZC’s. Maar dat zal in de toekomst steeds minder uithalen. Hier ziet u waarom.

Overal in ons land is het gaande.

In Gieten wil de burgemeester niet eens zeggen of er meer politie komt, want die mededeling alleen al zou onrust kunnen veroorzaken. De bewoners in Gieten leken inmiddels al tamelijk apathisch. Ze kwamen nauwelijks naar de info avond.

Dus Gieten krijgt er misschien wel nog meer!

Es even kijken. Gieten. Prachtig Esdorp op de Hondsrug met een Brink. Het totaal aantal inwoners schommelt al jaren tussen de 5.100 en de 5.200. Mooi, zo’n stabiel dorp. Een hechte gemeenschap.

Maar dat gaat dus allemaal anders worden. Ze krijgen daar nu ‘een mix van asielzoekers.’

Wolthof verwacht in Gieten een mix van asielzoekers. Niet alleen uit Syrië, maar ook uit Libië, Somalië, Afghanistan en Irak. Ze blijven zes maanden tot een jaar in Gieten.

Ze krijgen er, officieel, 400 tot 600. Dat is dus ineens 10 % erbij, in die onbestemde mix. Mensen die komen en weer gaan. Succes, Gieten. Zetten jullie de fiets voortaan wel beter op slot? (PDF)

Nou, wacht eens even. Bij nader inzien zijn ze toch niet allemaal zo blij met die enorme demografische veranderingen in het dorp. Ondernemers ‘kunnen wel janken’, maar komen liever niet met hun gezicht op camera.

Andere bevolkingen zijn de schaamte voorbij.

In Zeewolde komt de bevolking wel massaal op de info avond. En daar zijn ze duidelijk boos. In datzelfde Zeewolde wil de grootste partij, Leefbaar Zeewolde, dat het geplande AZC een stuk kleiner wordt. De gemeenteraad is er verdeeld.

Ook in het prachtige dorp Balk vinden ze dat ze veel te veel asielzoekers door hun mik gedouwd krijgen. En ze laten dat horen ook.

Zomaar wat voorbeelden.

Maar er is iets extra’s aan de hand. De wet is veranderd. De dorpen en de stadjes krijgen  veel minder te zeggen voortaan.

Bij Leefbaar Zeewolde zien ze al dat het steeds lastiger gaat worden voor gemeenten om de asielzoekers nog tegen te houden. dit vanwege de nieuwe landelijke aanwijsprocedure. Leefbaar Zeewolde wil zich daartegen verzetten met een ‘pro-actieve houding’ waardoor het initiatief uit handen van de nationale overheid zou blijven. De VVD doet daar niet aan mee, en onttrekt zich zo van haar verantwoordelijkheid:

Met deze pro-actieve houding wil Leefbaar Zeewolde te allen tijde voorkomen dat het AZC door een aanwijzingsprocedure van het rijk wordt geregeld. Met deze wetgeving (Besluit uitvoering Crisis- en herstelwet) kunnen de verantwoordelijke VVD minister Van der Steur en VVD staatsecretaris Dijkhoff besluiten om asielzoekers te plaatsen in bestaande gebouwen buiten de bebouwde kom (bijv. recreatiepark RCN) of in woonwijken (Winterswijk). Leefbaar Zeewolde is daarom ook verbaasd dat de lokale VVD niet over een AZC wil praten; hiermee zet de lokale VVD zich buitenspel en laat zij de bevolking van Zeewolde in de steek. Bovendien heeft de VVD ook haar handtekening onder het coalitieakkoord gezet en dit komt niet erg betrouwbaar over.

Die nieuwe wetgeving is niet mis. Nationale wetgeving moet de lokale wetgevers kunnen overrulen, zo lezen we in de officiële toelichting:

De huidige wet- en regelgeving voorziet voor een belangrijk deel in de behoefte van het COA aan de snelheid die nodig is om tijdig voldoende opvangcapaciteit beschikbaar te hebben. Er is een aantal gevallen waarin de wet nog (meer) ondersteuning kan bieden in het snel realiseren van opvangmogelijkheden. In deze tranche zijn in verband hiermee een tweetal wijzigingen van het Besluit omgevingsrecht (hierna: Bor) opgenomen.

Met name buiten de bebouwde kom kan de nationale overheid zou de lokale besluitvorming ongedaan maken, om zo nog sneller nog meer asielzoekers te dumpen in al die mooie dorpen en plaatsje van ons land:

Door deze wijziging kan op een aanvraag om een omgevingsvergunning voor planologisch strijdig gebruik voor de opvang van asielzoekers in bestaande gebouwen buiten bebouwde kom (denk aan recreatiewoningen en -parken) met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 2⁰, van de Wabo worden beslist.

Mooi Nederland moet stuk van Rutte en Samsom. En zo gaan ze het doen. Gek toch hè, dat de grote media dit soort onderwerpen laten liggen. Ach ja, ‘lokaal nieuws’, nietwaar?

 

 

 

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

39 Reacties

 1. g.h.m.leferink

  5 juni 2015 op 23:26

  Jooswt, er is iets wat ik niet snap; waarom gebruikt U, net als de HRM (HoofdRioolMedia), toch nog steeds de term ‘asylZOEKERS’? Dat zijn het helemaal niet, op een doodenkel figuur na. Zou niet beter de term ‘asylaanvragers’ als vlag deze lading dekken?
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 2. g.h.m.leferink

  1 juni 2015 op 22:55

  Wat ik niet snap is dat zowat iedereen maar blijft spreken over ‘AsylZOEKERS’. Dat is maar een flinterdun deel van alles wat hier asyl aanvraagt.
  Voorbeeld: in Almelo en omgeving wonen enkele duizenden Armenen. Als iemand die denkt dat land wel te kennen, na er zo’n 14 keer geweest te zijn, beweer ik dat niemand van deze lui een echte ‘asylzoeker’ was! In Armenië wordt niemand vervolgd!
  En ik ben het ook helemaal eens met Sietze Fritsma van de PVV, die bij de IND gewerkt heeft en er zich kapot ergerde aan het alles wat zich meldde maar binnenlaten zonder deugdelijke screening, enz.
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

  • De gebruikelijke uitdrukking is vandaag de dag dan ook: Asiel-eisers.
   http://www.pi-news.net/2015/03/bis-zu-500-000-asylforderer-2015/

 3. En een Nederlander met een goede baan en een Chinese vriendin moet naar China verhuizen omdat vriendin hier niet mag komen wonen. Hij wil met haar trouwen. Zo zie je maar weer. Nederland is zo goed voor het eigen volk!!! NOT!!

  Een troost met al die asielzoekers c.q. gelukszoekers; ze vechten elkaar straks allemaal de AZC-tenten uit, want onderling kunnen ze elkaar als groepen ook al niet verdragen. Want de ene moslim is de andere niet. En dat laten we allemaal hier binnenkomen! Vechtpartijen zijn er inmiddels al geweest maar daar hoor je in de MSM dus niets van, of heel summier.

 4. Ik lees net in de NRC het verhaal van een Nederlandse Somaliër die blind was en zich toch bij ISIS aansloot om daar op te roepen tot het vermoorden van christenen.
  Zo wordt je dus voor de gek gehouden.Wat zullen de linksen deze persoon geknuffeld hebben.
  Somaliers hebben helemaal niks te zoeken hier.80% heeft een uitkering en het zijn allemaal strenge moslims die hier niks willen toevoegen behalve oproepen tot haat.
  Daarbij moeten de criteria om Nederlander te kunnen worden veel strakker.

 5. In de jaren 80 was dit immigratie probleem reeds lang aan de gang. Dat was de hoofdreden waarom ik in het buitenland ben gaan wonen, hetgeen mogelijk was mbt mijn werk.
  Ik lees al de reacties op dit artikel en heb slechts een advies. Ophouden met mooie teksten typen, ga de straat op. Laat de overheid weten dat het genoeg is met die onzin en chaos en het kapotmaken van dit mooie landje. Doe in godsnaam wat. Het is niet voor jou; het is voor je kinderen!

 6. Er worden continue twee zaken door elkaar gehaald: asielzoekers en vluchtelingen. Een asielzoeker is niet altijd (vaker niet) een vluchteling, maar iemand die zegt asiel nodig te hebben, maar dat is dus meestal geen vluchteling voor oorlogsgeweld (die overigens het beste in de regio opgevangen zouden moeten worden zodat ze terug kunnen hun eigen land weder op te bouwen wanneer het conflict over is).

  Dit bleek ook duidelijk gisteravond op het journaal toen er zo’n “asielzoeker” in Griekenland voor de camera werd gehaald. Deze wist te vertellen dat Griekenland voor hen de deur naar Europa was, en dat het goed was dat hij zou kunnen doorreizen naar landen als Duitsland of Frankrijk. Echt iets wat een vluchteling voor oorlogsgeweld zou zeggen, niet dus!

  Met woorden wordt een mist gecreeerd waar uiteindelijk niemand, wij niet maar ook deze zogenaamde asielzoekers niet , baat bij zullen hebben.

  • Vanuit Brussel wordt er regelmatig gezegd, dat wij veel mensen van buiten Europa nodig hebben( goedkope arbeidskrachten bijv.). Wat is er nu niet makkelijker om chaos, ook in het gebruik van taal, uit te buiten.
   We laten Europa ik noem het volstromen tot de gewenste hoeveelheid en klaar is Kees. Bestuurders zijn actief in een chaotische organisatie(Europa) en kunnen niet veel anders.

 7. @ tankard
  Helemaal mee eens, denk wel dat het lastig is om die 2 uitelkaar te halen. Hoe en waar ga je de selectie maken? Zou je dat kunnen doen o.b.v. nationaliteit of gebeurt dat reeds? En wat doe je dan met de assielzoekers? Terug sturen? En hoe doe je dat en waar breng je ze dan weer naar toe?

 8. Men is doelbewust Nederland aan het veranderen in een deel van Europa. Het zgn. bestuursrecht wordt op dit moment aangepast aan Europees recht. Afgelopen Vrijdag kwamen leden van de club, die zich hier mee bezig houden bijeen, in Utrecht. Hirsch Ballin was daar aanwezig en niet te vergeten de voorzitter van de Hoge Raad en nog vele anderen .Er wordt alles aan gedaan om de macht te laten verschuiven en dat doe je mede door de samenstelling van de bevolking te veranderen.

 9. D. G. Neree

  28 mei 2015 op 02:09

  Niet alleen het Midden-Oosten wordt gedestabiliseerd, maar Europa ook. Alleen gaat het hier niet dmv een ‘lente’ maar door het creëren van een burgeroorlog en opstand.

 10. Totale Remigratie, alles minder is capitulatie en landverraad.

 11. .
  Maar onze Joost is toch ook weer niet gek,
  Die heeft van trollen al voldoende kaas gegeten
  Of ze nu Beukman, of zoals hier emptyk heten
  Hij laat ze zwijgen, óf hij verbaalt ze op hun bek ! 😛

 12. zolang die asielzoekers nu allemaal in de kleine boerendorpen komen heb ik er geen moeite mee.
  die hebben namelijk hun hele leven links gestemd, en dit is het gevolg.
  .
  karma is a bitch…..

 13. dhimmiesnuffelaar

  27 mei 2015 op 16:29

  Beukman in zijn zoveelste gedaante. Voor de aardappelschillen en de vuilnisbak dus.

  • Beukman?? Ik voel me wat besnuffeld, ouwe pantie sniffer van me

   • Dat kan dus zelfs op virtuele afstand. Het is niet zonder reden dat jij een emptyk bent .

 14. @gnor
  hmm je hebt gelijk , snel even naar de halal slager voor een kip (geen varken natuurlijk) en naar de bakker voor baklava. De Mac sla ik over, die is Haram.

 15. Emptyk wil smullen en vergeet dat je daarvoor naar bijv. de slager, bakker, McDonalds enz. kunt gaan. Arjope staat in de woorden van Leo Karel Jan voor waanzinnige redelijkheid. Was het enkel Arjope dan was het geen probleem. De diverse verkiezingen hebben duidelijk gemaakt dat men in dit landje graag armoede wil. Van voortschrijdend inzicht hebben slechts weinigen gehoord, laat staan dat men de uitkomsten/oplossingen in praktijk brengt. Nou prima hoor, men zoekt het maar uit. We kunnen nl. niet allemaal terecht bij de voedselbank dus gaan we vechten om een brood en een been en we weten al wie loopt er mee heen.

 16. De diverse verkiezingen hebben duidelijk gemaakt dat men in dit landje graag armoede wil.

  Volgens mijn intuïtie en wat ik gezien heb in dit corrupte land zou het me niet verbazen als ook de verkiezingsuitslagen zijn vervalst om het corrupte zooitje in het zadel te laten zitten om Nederland nog meer naar de klote te helpen.

 17. Johan Vrie Waarom rijden die boeren dat AZC niet plat met hun tractoren , Wat wil de regering doen dan als dit gaat gebeuren , Het leger in zetten tegen de eigen origine bevolking. Ik vraag me zo en zo af waar het echte verzet blijft, in plaats van niets zeggende acties van bijvoorbeeld Identitair Verzet. Die nog geen deuk in een pakje boter slaan.

  • @ Johan V
   Dat is inderdaad een optie, Misschien dat ze dat toch niet aandurven. Ben overigens wel benieuwd of en hoe het leger/politie dan ingrijpen.

 18. @Johan V 270515 om 15:32. Gaarne verwijs ik naar De Europese Grondwet verpakt in het Verdrag van Lissabon http://www.tref.eu/nl/lissabon-verdrag/1874-lissabon-iii.html Voor zover hier van belang m.b.t. justitie/politie/leger.Waarbij in een artikel gesproken wordt over een “recht”, maar waar het in de praktijk erom gaat vrijheden weg te nemen bij de individuele persoon. Uit naam van “de vrede en de internationale veiligheid” maakt dit verdrag het mogelijk om maatregelen op te leggen op elk gebied, politiek, wettelijk, of sociaal, zonder dat daarbij een plaats is gegeven aan de rechten van burgers, of democratische procedures in het algemeen. artikel II-62, “Het recht op leven”, dat het mogelijk zal maken abortus te verbieden, en waarbij dankzij een uitzondering die niet vermeld wordt in het artikel zelf (en die op allesbehalve eenvoudige wijze te vinden is in het allerlaatste deel van de tekst, de “Slotakte”, Titel 1, Artikel 2, toelichting nummer 3), … zie vervolg

  • vervolg1 expliciet toestemming wordt gegeven de doodstraf toe te passen in “uitzonderlijke situaties” zoals in “tijd van oorlog”, in tijd van “onmiddellijke oorlogsdreiging” (we zouden daarbij kunnen denken aan het liquideren van mensen waarvan vermoed wordt dat ze terroristen zijn, zoals de mensen die door de Amerikanen gevangen worden gehouden op Guantanamo Bay), en “teneinde in overeenstemming met de wet een oproer of opstand te onderdrukken”, hetgeen betekent dat er expliciet toestemming wordt gegeven te schieten op een menigte demonstranten… zie vervolg

   • Een ander voorbeeld van het wegnemen van vrijheden wordt gegeven door artikel II-66, “Het recht op vrijheid en veiligheid”, dat dankzij een addendum waarnaar in het artikel niet direct wordt gerefereerd (maar dat enkel wordt vermeld in diezelfde “Slotakte”, bij Titel II, Artikel 6), het mogelijk zal maken talloze personen in hechtenis te zetten, zoals minderjarigen, teneinde “toe te zien op [hun] opvoeding”, personen die niet accepteren te worden gevaccineerd door een product dat zij ondoeltreffend en gevaarlijk achten (zelfs als deze beoordeling perfect gefundeerd is, doch niet geaccepteerd door een conventionele wetenschap die zwaar gecorrumpeerd is door de farmaceutische industrie), personen die men “geestesziek” acht (hetgeen in veruit de meeste gevallen gebaseerd zal zijn op volstrekt willekeurige en wetenschappelijk ongefundeerde principes), personen die alcoholist zijn of verslaafd aan “verdovende middelen”,

    • en zelfs landlopers, die er uiteraard meer en meer zullen zijn dankzij het steeds harder wordende economische klimaat dat het resultaat zal zijn van dit verdrag. Voeg daaraan toe dat het zal zijn toegestaan om gevangenen te doen werken zonder geldelijke compensatie, d.w.z. als slaven (zie het addendum bij artikel II-65, te weten Slotakte, Titel I, Artikel 5) en we hebben een waarlijk “Goelag nachtmerrie” scenario…
     =Sinds we in 1985 onze democratie inleverden met de wijziging van de Grondwet, zijn we dag in dag uit meer onderdeel geworden van de EU. Niet voor niets dat Rutte c.s. zich alles kunnen veroorloven en de Kamers er slijmerig dan wel voor Piet Snot bij zitten als in een slecht toneelstuk.

 19. Leo KarelJan

  27 mei 2015 op 15:13

  @ emptyk
  Ga naar linkse multikul sites: daar hoor je thuis. Ga hier niet zitten te trollen. Er zijn genoeg media voor de linkse multikul Gutmensch!
  Bovendien heb je geen inhoud: alleen op de man spelen. Geen reactie meer waardig.

  • @ Leo KarelJan de man
   Ik heb niet zo veel met “linkse” sites, artikelen en opinie zijn niet te pruimen. En gutmenschen zijn niet zo reactief.
   De wat “rechstere” sites zijn veel interessanter en meer mijn smaak.. En vooral als de “reaguurders” zich laten gaan………echt om te smullen!

 20. Leo KarelJan

  27 mei 2015 op 14:51

  Hieruit blijkt weer eens dat de regentenkliek van Rutte maling heeft aan echte democratie en inspraak. Deze bedrieger en leugenaar Rutte is al jaren bezig NL kapot te maken. Populaire prietpraat, maar ondertussen KNECHT van de EUSSR , van de islam en van zijn eigen politiek correcte multikul DICTATUUR. Een zeer slecht mens en een verrader van zijn eigen land.
  Maar bij de kudde is hij nog heel populair….ja, dan verdien je als volk ook niet beter.

  • @ Leo Kareljan de man
   ik moet op een of andere manier aan Calimero denken……..het is allemaal zoooooo oneerlijk.

 21. Leo KarelJan

  27 mei 2015 op 14:46

  Arjope staat model voor die belachelijke NL “redelijkheid”. Tijdelijk is in NL vrijwel altijd blijvend en in 2 jaar kun je ook heel veel problemen veroorzaken. Zie de hoeveelheid jonge mannen onder die zogenaamde asielzoekers.
  Grenzen potdicht: NL is al meer dan genoeg verwoest.
  Opvang in regio en sowieso geen import van een achterlijke ideologie.
  Islamisering en massale import van achterlijkheid , armoede en criminaliteit: het is meer dan genoeg geweest.

  • @Leo KarelJan : Met u eens. En die opvang in de regio moet die regio dan maar regelen. Nederland zou alleen vluchtelingen uit omringende landen moeten opnemen als daar reden toe is. Hoog tijd dan ook dat Washington onmiddellijk ophoudt met overal war het maar wil armoe, dood en verderf te zaaien omwile van de monopolaire hegmonie, de banksters en die satanisch natte NWO-droom van de 0,000001%.

 22. Centraal stuk uit artikel 3, daar staat volgens de Courant; `Zo wordt geregeld dat Rijk en provincie het bevoegd gezag (kunnen) worden voor het verlenen van de omgevingsvergunning voor de aanpassing en het gebruik van gebouwen ten behoeve van de opvang van asielzoekers of andere categorieën vreemdelingen. Tevens wordt het eenvoudiger om een omgevingsvergunning te verlenen om in bestaande bebouwing de opvang van asielzoekers of andere categorieën vreemdelingen mogelijk te maken.`

  Dit betekent dus een buitenspel zetten van lokale bestuurders, en nog belangrijker het volledig de kop indrukken van uw mening of de mening van direct omwonenden.

  Hoedt u voor in uw tuintje pissende gelukszoekers en houdt uw dochters binnen…

 23. Dat ze hier komen (eventjes) is geen probleem.
  Tijdelijke opvang,max 2 jaar en dan terug.
  Dat ze redelijk vlug en makkelijk de NL nationaliteit krijgen is het probleem.Pas na 6 jaar en alleen als ze een baan hebben (5 jaar gewerkt hebben) en niet crimineel zijn of zijn geweest.
  Dat ze gedoemd zijn hun hele leven hier verzorgd te worden is het probleem.Dat kan niet.