Nu in Zweden. De nieuwe Hirsi Ali.

Door Joost Niemöller

 

Ze heet Mona Walter. Twintig jaar geleden kwam ze uit Somalië naar Zweden. Eenmaal in Zweden merkte ze hoe zwaar de sociale druk op de gemigreerde moslims was. Ze moest een hoofddoek dragen. Mona Walter nam afscheid van de islam en werd atheïstisch. Maar na enige tijd bekeerde ze zich tot het christendom.

Meer over haar is te vinden in deze Amerikaanse tv documentaire.

Op haar Facebookpagina heeft ze het over lezingen die ze houdt (recentelijk in Malmö) en over een eerste opiniestuk dat ze gepubliceerd kreeg in een Zweedse krant. Maar dat stuk kwam er gecensureerd in. Verwijzingen naar specifieke soera’s en naar de relatie tussen het sluiergebod en de islam werden eruit verwijderd. (Het stuk over het censuur is hier te zien. In het Zweeds, maar met Google Translate is de essentie er makkelijk uit te halen.)

Net als Ayaan Hirsi Ali kan Mona Walter aan de hand van haar eigen ervaringen uitleggen hoe het is om als vrouw in de islam te leven. Ze zet rustig en overtuigend neer hoe de leer van de islam oplegt dat vrouwen, naar het voorbeeld van Mohammed, eigenlijk verkracht dienen te worden. Vrouwen zijn bezit en haar bezitter mag haar al op jonge leeftijd ‘consumeren.’ Het meisje zelf heeft niets in te brengen.

Mona Walter is een dappere vrouw. Ze moet deels met politiebescherming door het leven. In de Zweedse moslimwijken durft ze zich alleen nog zwaar gesluierd te bewegen.

Op haar eigen Youtube kanaal maakt ze met zelf opgenomen filmpjes duidelijk wie zij is, en vooral wat de islam is. En dat in het super politiek correcte Zweden, het Europese land waar de moslimmigratie het grootst is geweest, en waar we dan ook de grootste problemen kunnen verwachten. Niets voor niets gaan daar nu de verhalen de ronde over snelle toename van verkrachtingen.(Wat overigens ook samenhangt met een andere wetgeving, waardoor een incident sneller als ‘verkrachting’ geregistreerd staat en aangiften makkelijker plaatsvinden.)

En de verhalen over Joden die zich bedreigd voelen en uit Zweden wegtrekken.

Mona Walter heeft net als Hirsi Ali het strijders-gen. Het is te hopen dat haar moed uitstraalt naar anderen.

 

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

11 Reacties

 1. jip.gulzen

  2 mei 2015 op 21:31

  Zweden zit uiteraard smachten op import moslims te wachten. Laten die onderworpenen hun eigen problemen oplossen, want er zijn hele hordes die wel bevrijd willen worden.
  Los problemen op waar ze veroorzaakt worden.

  Socialisten zijn moslims van eigen bodem, daarom moet Walter zich ook in EUropa verschuilen.

 2. Als haar dat allemaal buiten het vrije Westen overkwam, zou je er als het ware niet van opkijken. Maar al die ellende overkomt haar juist wél in het vrije Westen, waar zij niks te vrezen zou moeten hebben, niet van gelovigen, niet van progressieven en niet van de staat. Waar moet iemand dan nog heen om niks te vrezen te hebben? Is dit samen met de vlucht van inheemse joden, dan niet een grote schande voor Zweden en het *vrije* Westen, en een alarmbel van hier tot ginder (ondanks de weggesleten klepel)?
  Worden er al mouwen opgestroopt? Of is “peak-civilization” misschien al bereikt met Reve’s vrijspraak in het ezeltjesproces, en gaat het sedertdien al zappend plankgas in de achteruit.

 3. nou, ik hoop niet dat ze hirsi ali achterna gaat want die begint aardig te matigen betreffende de islam en niet zo een klein beetje ook.

 4. Hopelijk krijgt zij veel islamitische medestrijdsters, want de vrouwen zullen mijns inziens, hoe moeilijk dat ook is, zelf de verandering moeten inzetten. Als zij dit niet doen, zal de situatie nooit veranderen…

 5. dhimmiesnuffelaar

  1 mei 2015 op 18:36

  Ze zal spoedig dit dhimmieland , Zweden – een ander woord voor totale rotting -bij uitstek moeten verlaten . Ayaan achterna. Zweden wordt volledig onleefbaar , is een waarschuwing voor NL als je als kiezer je gedrag niet verandert en op de oude bedriegers blijft stemmen. De Zweden vernietigen hun land, en NL en UK varen in dat onzalige kielzog. Misantroop zou je er van worden. Godsdienst-allergisch ben ik al.
  Moedige meid,maar ik zou de Zweden laten verrotten. Zijn potty.

 6. Goed stuk Joost! Juist een ex Islamiet heeft een heldere kijk op hoe deze religie te werk gaat. Er is al veel literatuur verschenen welke een overzicht geven tussen ‘ons’ christelijk verleden, en de Islam cultuur. B.v. Walid Shoebat heeft als ex Moslim ons al veel inzicht kunnen geven waar deze cultuur voor staat. Een boekje wat ik deze week las staat online. Als neutraal lezer verbaasd mij hoe de godsdiensten in elkaar grijpen en elkaar aanvullen in hun geschriften. Bijna bizar….
  http://www.wimjongman.nl/artikelen/docu-islam-antichrist/Islamitische%20antichrist-boek.html

 7. Kijk, er is hoop. Een intelligente en dappere vrouw die eens kritisch om zich heen kijkt en eens kritisch naleest welk geloof haar landgenoten nu propageren. Hopelijk doet zij anderen de ogen openen.

  Vraag is of een vredelievende en beschaafde vorm van de islam mogelijk is omdat dan zo’n beetje het hele deel handelend over Mohammed komt te vervallen. Kortom, dan gaat het terug naar de kern van het eerste succesvolle monotheïstische stelsel waar zowel christendom als de islam op gebaseerd zijn; het jodendom.

  Meer kans ligt er misschien in goed, gedegen, verplicht seculier onderwijs ; maar zo verlicht zijn we in west-Europa helaas ook weer niet.

 8. J. C. Th. Köhler

  1 mei 2015 op 14:04

  “…en haar bezitter mag haar al op jonge leeftijd ‘consumeren.’”

  Consumeren: nuttigen, gebruiken. Met betrekking tot een huwelijk: voltrekken door middel van de bijslaap, coïtus.

  Haar bezitter mag háár dus niet consumeren (consummeren, consommeren), maar het huwelijk.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl