Schande. Op 4 mei maakt studentenclub statement tegen Joden. Update: gecanceld!

Door Joost Niemöller

Update. De bijeenkomst is inmiddels gecanceld. 

Hoe haal je het in je hoofd. Uitgerekend op 4 mei, de dag waarop Nederland herdenkt dat 75% van alle Joden in Nederland door de nazi’s werden getransporteerd en omgebracht, vindt  de Studievereniging voor Bestuurskunde het nodig om een bezoek te brengen aan de ‘Palestijnse missie’ in Den Haag.

Om zich daar eens lekker eenzijdig te laten voorlichten over Israël. Of, zoals ze dat zelf omschrijven:

Eén van de conflictgebieden in de wereld is Israël/Palestina vanwege het lang durende Israël/Palestina conflict. In het thema van internationale conflicten zal de Studievereniging een bezoek brengen aan ‘The Palestinian Mission to the Netherlands’. Sinds 1 april 2015 heeft Palestina zich aangesloten bij het internationaal strafhof in Den Haag. De activiteit zal beginnen met een presentatie, vervolgens wordt er een panel discussion gehouden.

En waarom nu specifiek op 4 mei?

Nou, zeggen ze zelf:

The 4th of May is a special day on which all victims of World War 2 are being remembered. Moreover, this day is also used to remember victims of other military conflicts and peacekeeping missions from all around the world.

Met andere woorden: Laten we op 4 mei eens in het bijzonder de onderdrukte Palestijnen herdenken die door dat verschrikkelijke Israël zijn aangepakt.

Dat is natuurlijk een opzettelijke provocatie door deze toekomstige Nederlandse bestuurders. En klap in het gezicht van de slachtoffers (en hun nabestaanden) van de Holocaust.

Terecht dat Elias van Hees en Harm Beertema van de PVV er onderstaande brief over schreven:

Studievereniging voor Bestuurskunde Verbonden aan de opleiding Bestuurskunde aan de Haagse Hogeschool svbestuurskunde@gmail.com

Den Haag, 2 mei 2015

Geachte vertegenwoordigers van de Studievereniging voor Bestuurskunde,

Aanstaande maandag 4 mei, de dag waarop Nederland de Tweede Wereldoorlog herdenkt en stilstaat bij oorlogsslachtoffers, is uw studievereniging voornemens om een bezoek te brengen aan de organisatie Palestinian Mission to the Netherlands. Op Facebook1 is te lezen dat daar een presentatie zal worden gegeven over het conflict tussen Israël en de Palestijnen, vanuit het perspectief van deze organisatie.

1 https:/

Dit roept bij ons een aantal vragen op:

 Waarom is ervoor gekozen dit evenement juist op 4 mei te laten plaatsvinden?

 Getuigt dit in uw ogen van respect voor de gevallenen en nabestaanden, die op 4 mei worden herdacht?

 Waarom is er niet gekozen voor een oproep op Facebook om een 4 mei herdenking te houden, of bijvoorbeeld deel te nemen aan de herdenking op de Waalsdorpervlakte?

 Uw studievereniging stelt dat het evenement bedoeld is om bewustzijn te creëren, waarin studenten van verschillende achtergronden een discussie zullen starten. Aangegeven wordt dat er geen relatie is met de herdenkingsdag. Is het niet juist van belang dat studenten, van welke achtergrond dan ook, beseffen dat 4 mei in Nederland een herdenkingsdag is?

Wij hopen dat uw organisatie bereid is in te gaan op deze vragen en in afwachting van uw antwoord verblijven wij,

Elias van Hees Harm Beertema Raadslid Partij voor de Vrijheid Den Haag Tweede Kamerlid Partij voor de Vrijheid

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

18 Reacties

 1. Likoed Nederland

  3 mei 2015 op 21:20

  Het event is gecancelled, dankzij de gezamenlijke druk!

  Zie:
  http://likud.nl/2015/05/geen-joden-schofferen-op-dodenherdenking/

 2. Nico Spaak

  3 mei 2015 op 00:30

  Nou ja, als deze club dan toch aan het herdenken slaat, kunnen ze gelijk de Yezidi’s die in Irak met genocide worden bedreigd ook even meenemen. http://www.telegraaf.nl/buitenland/23997438/___IS_doodt_300_yezidi_s_in_Irak___.html Want echte gruweldaden, zoals die van IS brengen het tot nu toe niet verder dan slechts een berichtje in de krant. Enne.., van die bombardementen hoor je ook al niet veel meer.

 3. de elite noemt het Studievereniging voor Bestuurskunde, ik noem het gewoon nazi-islam.
  .
  natuurlijk is dit initiatief van deze zogenaamde “studenten” c.q. nazi,s pure antisemitische.
  .
  en tevens een hele dikke vette middelvinger naar de “verdorven” blanke westerse maatschappij !

  • @harrynak 2 mei 2015 om 22:48 “de elite noemt het Studievereniging voor Bestuurskunde”
   .
   Dan heeeft die elite snel het woordje “Nederlandsche…” ingeslikt dat eraan voorafging:)

 4. quote: Sinds 1 april 2015 heeft Palestina zich aangesloten bij het internationaal strafhof in Den Haag. De activiteit zal beginnen met een presentatie, vervolgens wordt er een panel discussion gehouden. einde quote. Palestina, what’s in a name, heeft zichzelf aangemeld maar je mag je afvragen wat het nut hiervan is (geweest). Wanneer zgn. Palestijnen voor dit Strafhof zouden worden gebracht (wat niet gebeurt) dan geldt ineens niet meer waarvoor het Hof is bedoeld. Dit Hof danst naar de pijpen van o.a. de VS en de slappe VN. Vergelijk Fatah enz. met de VS die destabiliseren en verschrikkelijke zaken bewerkstelligen maar de mogelijke consequenties voor dit land zijn niet aanvaardbaar. Hooguit onlangs intern om politie-agenten voor het gerecht te brengen om mogelijk geweld van een bepaalde bevolkingsgroep bij voorbaat in te dammen. Wat de bestuurskundigen in spe voorstaan is wat Ieznogoedh treffend heeft verwoord.

 5. jip.gulzen

  2 mei 2015 op 21:24

  De onderliggende reden is dat links gespuis alles wil dicteren. Die hele opleiding is indoctrinatie in socialistische zin voor toekomstige parasieten op belasting geld. Verwijs morele terreur dus naar de vuilnisbak.
  Niemand wordt het denken belet, dus de slimmerik die tegen Joost ageert had zijn onbenul beter voor zich kunnen houden. Het enige positieve aspect van domheid is, dat het zich genadeloos ontmaskert. Ik weet, de lust om zich verhevener te voelen is groot, maar dit mechanisme wordt door verstandiger mensen meteen doorzien.

 6. dhimmiesnuffelaar

  2 mei 2015 op 20:31

  Vaak vind ik de zg studie Bestuurskunde terug bij carrierepolitici en/of zg activisten, die buiten hun kennelijk aangeleerd politiek correct geprogrammeerd gedachtengoed, werkelijk geen flikker meer in hun leven hebben uitgevoerd, dan via hun kruiwagens en partijen de belastingbetaler uitvreten en door hun domheid op nog meer kosten jagen. Zelfs een opleiding tot sergeant is ze geestelijk te machtig.
  Afvalbakkenopleiding dus.

 7. De palestijnen?
  Wie zijn dat?

  https://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_2148380065&feature=iv&src_vid=W9ReF4UUa4E&v=VjARZPAcATM

 8. Altea-Hills

  2 mei 2015 op 15:31

  Wat een vulles zijn deze studenten.
  Zij moeten eens verplicht naar al die kampen waar ze de Joden deden uitroeien.
  Kunnen die misbaksel nog wat leren,voordat het te laat is.
  Want ze moeten een ding onthouden,Israël is nooit als eerste begonnen met een ander aan te vallen,nee zij verdedigen zich,en als ze dat doen,dan vergelden zij de Joodse doden in zeven voud die door de tegen partij zijn vermoord.

 9. Ik heb vaak rare gedachtenkronkels… maar dit deed mij direct denken aan de lui die voetbalden met de kransen bij het herdenkingsmonument. Dat krijg je dan wanneer z.g. educatie verword tot misselijkmakende misplaatste linkse propaganda. Ik ben blij dat mijn vader welke in een kamp gezeten heeft dit niet meer hoeft mee te maken…

 10. 4 Mei is al LANG niet meer een herdenking voor Joden maar een herdenking voor IEDEREEN die sneuvelde onder oorlogsomstandigheden in ALLE oorlogen en vredesmissies.
  Of de datum slim geprikt is kun je over discussiëren, maar we leven godzijdank in een vrij land, een vrij land waarin IEDEREEN op 4 Mei mag herdenken wie hij/zij wil. Dat hebben we te danken aan de mannen en vrouwen die we op 4 Mei herdenken.
  Daarnaast vind ik het stuitend dat dhr. Niemoller een vervend voorvechter is van ‘vrijheid van meningsuiting’ zolang het maar wel zijn mening is.
  Zodra mensen op 4 mei iets anders willen omdat dat, naar hun mening, passend is , is hij de eerste die er schande van spreekt.
  VRIJHEID is precies hetgeen Dhr. Niemoller dus wil inperken…..iets om over na te denken op 5 Mei.

  • U schrijft als een bestuurskunde student. Kijk, vier mei is de traditionele officiële dodenherdenking, verbonden aan de Tweede Wereldoorlog. Degenen die toen in de strijd en het verzet tegen de bezetter* zijn gesneuveld, en de burgers van Joodse afkomst die zijn weggevoerd en in de kampen omgebracht. Niemand zal u beletten daarnaast iets anders te herdenken, ook de auteur niet als u het stuk goed gelezen heeft.
   * Dat waren de Nazis, die het overigens uitstekend konden vinden met de Jodenhaters in Palestina zoals de mufti Al-Husseini, en dat was wederzijds. Iets voor u om over na te denken.

 11. De datum is dus GEPRIKT! Leve de toekomstige bestuurders.
  Dat 4 mei ‘een herdenking is geworden voor IEDEREEN die sneuvelde onder oorlogsomstandigheden in ALLE oorlogen en vredesmissies”, is op zichzelf helemaal niet verkeerd. We zijn immers al weer generaties verder, en ‘Nationaal’ is inmiddels ‘Globaal’ geworden. Nóg complexer dus!
  Echter, als dan tóch de nadruk moet worden gelegd op het feit dat het niet alleen om Joden ging, dan was het passend geweest om ook de aandacht te vestigen op zigeuners, Polen, homofielen, etc. etc.
  Zoals het nu wordt aangepakt, stoot men nabestaanden van slachtoffers uit WOII onnodig tegen het hoofd, en dientengevolge wordt nóg meer verdeeldheid gezaaid.
  Kies voor deze actie gewoon WELOVERWOGEN en met respect voor allen een andere datum en het probleem is de wereld uit…

  • En wat dacht men van de gesneuvelde Nederlands-Indische militairen en slachtoffers van de Japanse bezetting. Hoewel daar een speciale herdenking voor is op 15 augustus. Dit gaat op 4 mei heel specifiek om de herdenking van een traumatische oorlog op Nederlands grondgebied die heel Nederland heeft overrompeld. Waarin mensen zijn gefusilleerd, van de honger omgekomen, en waar geheel anders dan in de buurlanden België en Denemarken, wiens koningshuizen niet op de vlucht sloegen, het overgrote deel van de Joodse burgers het niet heeft overleefd. Dat is nogal wat om bij stil te staan.
   Het zou gepast zijn wanneer de herdenking van Nederlandse gesneuvelden in latere oorlogen elders, of vredesmissies op een andere datum plaatsvindt. Maar zoiets als alle “victims of other military conflicts” aller tijden is een verhaal apart. Dat hoort helemaal niet huis op 4 mei lijkt me. Maar ja, studenten bestuurskunde…

 12. sgt_jerry , het vervelende is dat veel mensen geen respect meer kunnen opbrengen voor de omgekomenen in de Tweede Wereldoorlog. Ook u betrap ik op het gemis van fatsoen, zal wel met de opvoeding te maken hebben..

 13. ieznogoedh

  2 mei 2015 op 18:41

  Nog iets om over na te denken.

  Door met name de hulp van de Nederlandse bestuurders, is het de Duitsers gelukt om vrijwel de gehele Joodse bevolking in Nederland te vermoorden.

  Kennelijk zijn deze aankomend bestuurders met hetzelfde sop overgoten als destijds hun voorgangers. Dat geeft weinig hoop voor de toekomst.
  Vooral ook omdat zij nu reeds, dus al ruim voordat ze daadwerkelijk Nederland mogen gaan besturen, laten blijken aan de kant van eenzelfde soort ideologie te staan, als destijds hun voorgangers.
  Voor alle duidelijkheid (speciaal voor bestuurders en mensen a la sgt_jerry), aan de kant van de Jodenhaters.

  Wat betreft dat vrije land waarin iedereen …
  Welnu, die vrijheid zal met behulp van de huidige èn de toekomstige bestuurders en mensen zoals sgt_jerry, zomaar de nek kunnen worden omgedraaid.
  Overigens, natuurlijk staat het iedereen vrij om etc. …
  Het getuigt in ieder geval wel van zeer slechte smaak en van … maar daarover schreef ik hierboven immers al.

 14. De vereniging heeft de keus uit 365 dagen.
  Er zijn twee mogelijke oorzaken van deze actie:
  – Degene aan wiens brein de datum 4 mei is ontsproten, is niet echt iemand die getuigt van een gezonde portie algemene ontwikkeling. Wat overigens zeer kwalijk is voor een bestuurskundige. En dat de bestuurskundige bestuursleden van de vereniging hierin meegaan, leidt tot dezelfde conclusie, maar dan in het kwadraat…
  – Er is sprake van moedwilligheid. Wat hiervan de bedoeling ook moge zijn, dit is niet goed te praten. Ben benieuwd of ze zoveel karakter hebben dat ze hun excuses aanbieden, en de datum alsnog veranderen…

  • @hana333 2 mei 2015 om 14:37 Goede repliek. Het kan ook een combinatie zijn: De initiatiefnemende partij is moedwillig en de meegaande partij een intellectuele en morele kneus die zich laat paaien. Dat belooft wat voor de toekomst.