SP, maak statement tegen geweld uit eigen kring!

Door Joost Niemöller

Een SP-er riep via bovenstaand Twitterbericht op tot geweld tegen Geert Wilders nadat hij net was ontsnapt aan een Jihad aanslag in Texas. Zijn naam is Andreas Kort. Hij was verkiesbaar in Den Haag.

 

Het Twitteraccount is inmiddels verwijderd. De SP in Den Haag laat weten dat hij geen lid meer is van de SP in Den Haag.

 

Is hij misschien nog ergens anders lid van de SP? Is hij uit de SP gezet naar aanleiding van dit incident?

Kort zelf zegt dat zijn Twitteraccount tijdelijk gehackt was en dat hij het bericht had verwijderd toen hij er weer controle over kreeg.

Werkt dat zo? Zijn daar bewijzen voor? Waarom is zijn hele Twitteraccount dan nu verwijderd? Door wie? In een later bericht wordt aan die ontkenning van Kort ook getwijfeld door dezelfde mediabron.

Terecht is er veel ophef over op Twitter.

In de media overigens niet of nauwelijks.

Toen onlangs mensen op een PVV-achtige Facebookpagina negatieve opmerkingen maakten over bootvluchtelingen, groeide dat uit tot nationale media verontwaardiging. Die verontwaardiging in de Nederlandse media is altijd selectief en politiek gekleurd.

Partijleider Roemer reageert op aan hem gerichte Twitter berichten. Hij vindt het ‘walgelijk’ zegt hij. Natuurlijk vindt hij het ‘walgelijk.’ Maar deze  ad hoc mening van Roemer is niet voldoende. We hebben het namelijk wel over iets.

SP-ers hebben zich in het verleden ook al eens schuldig gemaakt aan geweldfantasieën.

In Nederland past geweld in een lange linkse traditie. Het naoorlogse politieke geweld is na de oorlog in Nederland altijd links geweld geweest. (In een enkel geval was het Jihadistisch geweld.) Het zo veelbesproken en in de media gevreesde extreemrechtse geweld stelde in de praktijk juist helemaal niets voor. Kijk er de AIVD verslagen maar op na.

Maar de linkse partijen reageren in de praktijk zeer moeizaam en twijfelachtig op associaties met geweld. De affaire met Sam Pormes, Eerste Kamerlid voor GroenLinks. De affaire met Wijnand Duyvendak, Tweede Kamerlid voor GroenLinks. Het duurde maar en duurde maar. Wat opereerde in dit geval partijleider Femke Halsema indirect en voorzichtig. Wat duurde het afscheid lang. Duyvendak is nog steeds actief voor GroenLinks. Het royement van Pormes werd uiteindelijk weer terug gedraaid.

Met zo’n activistische, tot geweld geneigde, achterban moeten partijen als GroenLinks en SP nu eens eindelijk de verantwoordelijkheid nemen. Maak in een statement duidelijk dat ieder lid dat een dreigende, gewelddadige uiting doet, onmiddellijk, en voor de rest van het leven uit de partij wordt gezet.

Zo moeilijk is dat toch niet?

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

18 Reacties

 1. Breinbrouwsels

  5 mei 2015 op 20:53

  Dit is een klap. Sterkte familie en vrienden.

 2. Mijn god. Daar schrik ik van. Dank voor het doorgeven van het bericht

 3. oftopic maar belangrijk; http://www.volkskrant.nl/binnenland/arabist-en-pvv-politicus-hans-jansen-overleden~a4001777/

 4. dhimmiesnuffelaar

  5 mei 2015 op 20:27

  Als er één partij is, verblind door linkse dogma’s en verbanden heeft met de politieke aksie en onderwereld, dan is dat de SP wel.Schorem voelt zich daar best thuis. Beroep doen op fatsoen is dus tegen een open deur aantrappen, want fatsoen is in partijen als deze, het verrotte GL en de maffiose PvdA ver te zoeken. Kijk naar hun track record, ze vormen de kern waarom heen ons land rot, onder luid applaus van de ellebogende gelegenheidsgladjekkers van D’66, CDA, CU en VVD.

 5. Het zou inderdaad goed zijn als de SP, van dit enstige incident geleerd hebbende, ophoudt met op de man spelen, en zich voortaan op de bal richt. Dus analyseren en argumenenteren, ook als men ergens mordicus tegen is. Idioten als die Kort horen dan niet meer thuis in de SP, maar op de sofa van de psychiater.

 6. Leo KarelJan

  5 mei 2015 op 16:57

  Links is het etterend gezwel in deze maatschappij en ze zijn de grondleggers van de politiek correcte DICTATUUR. JA: ondanks alle prietpraat op 4 en 5 mei over die zogenaamde vrijheid die we hier hebben, leven we in een politiek correcte dictatuur waarbij links alles mag en rechts direct wordt uitgemaakt voor racist en fascist als men bijvoorbeeld islamkritiek uit. ( Terwijl fascisme en nazisme toch echt zo links als wat zijn, maar dat ontkennen die linkse hersenlozen maar liever )
  Zelfs dat een “ras islam” niet bestaat, dringt tot de meeste stomme hersenen van links niet door.
  Over deze vent geen woorden vuil maken: het is bagger uit de diepste lagen van het riool.

  • @Leo KarelJan 5 mei 2015 om 16:57 “…ondanks alle prietpraat op 4 en 5 mei over die zogenaamde vrijheid die we hier hebben, leven we in een politiek correcte dictatuur…”
   .
   Geheel mee eens.

 7. Breinbrouwsels

  5 mei 2015 op 16:40

  Ze kunnen er niks aan doen want ze hebben dat Rooje Kwabje in dat kopje. Soort kankergezwel dat mogelijk ook erfelijk is. Zit in het gebied dat gaat over Mijn & Dijn en haalt daar alles door de war. Heel zielig allemaal. Ja, flink laten dobberen ter plaatse van Rottummerplaat zou tot genezing kunnen leiden.

  • @ Breinbrouwsels 5 mei 2015 om 16:40 “Ze kunnen er niks aan doen want ze hebben dat Rooje Kwabje in dat kopje.”
   .
   Hier is een overzichtstekening van wat men iin dat kopje kan aantreffen 🙂
   https://sallyoldcow.files.wordpress.com/2010/04/liberal-democrat-brain-2.jpg

   • Breinbrouwsels

    6 mei 2015 op 01:23

    Verbazingwekkend hoe een simpel Rood Kwabje van vroeger kan uitgroeien tot een volledig gevulde schedel.

 8. Voor mij is de kous af.
  SP heeft verklaard het geen nette uitspraak te vinden.
  Mvg

 9. Iemand dood wensen wordt uitgelegd als “geen nette uitspraak” . Dat is nu precies wat er verkeerd gaat.

 10. Die stoornis is de waanzin van de realiteit niet onder ogen zien vanwege een verblindende ideologie.

  Ideologie: een overheersend cultuurdenkbeeld dat gebaseerd is op de voorstelling hoe de werkelijkheid ZOU MOETEN ZIJN.

  Progressief zijn die lui niet, want ze baseren zich op het verleden.

 11. ieznogoedh

  5 mei 2015 op 13:27

  De volgende tekst is uit een op 26-01-2011 door H.d.A. aan Vrijspreker.nl ingezonden bijdrage.
  Vrijspreker.nl staat niet per se achter de meningen die erin verkondigd worden.
  (Voor de volledige tekst: http://www.vrijspreker.nl/wp/2011/01/top-psychiater-links-denkenden-hebben-psychologische-stoornis/)
  In Nederland zijn er nogal wat ‘linkse’ en/of ‘progressieve’ partijen, wier neurotische gedachtegoed volgens dr. Rossiters visie zowel irrationeel, kinderlijk als meedogenloos is.
  Een Amerikaanse top-psychiater heeft een opmerkelijk boek geschreven (“The Liberal Mind – The Psychological Causes of Political Madness”) waarin hij na grondig onderzoek stelt dat aanhangers van het linkse gedachtegoed – in Amerika ‘hope & change’ van de Democraten, in Europa het socialisme van zich ‘progressief’ noemende linkse partijen – feitelijk lijden aan een psychologische stoornis. Hij komt tot die conclusie vanwege de ‘markante irrationele overtuigingen en emoties’ van ‘links’ denkende mens.

  • @ieznogoedh 5 mei 2015 om 13:27 “…wier neurotische gedachtegoed volgens dr. Rossiters visie zowel irrationeel, kinderlijk als meedogenloos is.”
   .
   Dat lijken symptomen van sociopathie http://www.mcafee.cc/Bin/sb.html
   Misschien is het niet toevallig dat de rode vlag en het “links” zijn (de linker weg) stamt uit de tijd van de rode terreur eind 18e eeuw in Parijs, die grootse uitspatting van een volledige gebrek aan empathie gepaard aan een satanische meedogenloosheid. Wat ook opvalt is dat na Fortuyn de verkettteraars geen gas terug hebben genomen, met een beetje zelfreflectie en zelfcorrectie. De geest die uit die tweet van Kort naar voren komt is niet uniek, maar lijkt op de ‘group think’ die over Janmaat heenwalste, in de maanden voor de moord op Fortuyn griezelig hysterische vormen kreeg, en alweer tien jaar boven Wilders hangt. En wanneer onwelgevallige meningen met bedreiging en sociale uitsluiting worden onderdrukt, is er geen sprake van democratie, maar van dictatuur.

 12. Zouden dit soort gasten nou niet in de gaten hebben dat ZIJ de engerds zijn?
  En wat lopen er veel rond gezien soortgelijke reacties op allerlei sites.

  De Marcel van Dams van deze wereld (u bent een minderwaardig mens tegen Pim Fortuyn) creëren de haatdragende sfeer en komen er altijd mee weg.

 13. Die meneer Kort wilde gewoon het beste jongetje in de linkse klas zijn. “Kijk mij eens hoe ik durf” en hij twittert er heldhaftig op los. Daarom wordt hij door zijn superieuren niet officieel veroordeeld, omdat ook zij dit allmaal prachtig vinden. Links is al heel lang heel erg ziek. Helaas is die ziekte erg besmettelijk en heeft die ziekte in het gehele land flink huis gehouden.