Valt Palmyra, dan valt de wereld

 

Door Joost Niemöller

Het is de ambitie van ISIS om de wereld zoals wij die kennen te vernietigen en te vervangen door een nieuwe wereld waarin de geschiedenis wordt stop gezet en voor eeuwig de wetten van de islam gelden. De ambitie van ISIS gaat dan ook verder dan die van bijvoorbeeld Al Qaida, dat ‘alleen’ de Westerse overmacht wil bestrijden. ISIS wil iedere herinnering aan eerdere beschavingen vernietigen. De wereld moet voor altijd zijn als in de tijd van Mohammed.

ISIS staat nu op het punt om de restanten van de oasestad Palmyra in te nemen, en zal dit vervolgens geheel vernietigen, zoals ISIS al eerder in Syrië en Irak oudheden heeft vernietigd. Palmyra is werelderfgoed. Het is nu aan de mensheid om een streep in het zand te trekken. Het strategisch belang van Palmyra zal ongetwijfeld klein zijn, maar we kijken hier aan tegen het ontzagwekkende van de beschavingsgeschiedenis. Vele wereldbeschavingen zijn zichtbaar in de stenen van deze oude palmenstad. Tot nu toe laten we het Syrische leger zich doodvechten tegen de ISIS barbaren.

Waar is nu nog het werkelijke besef van de mensheid als cultuurgemeenschap? Al het gepraat over beschaving, internationalisering, globalisering, Europese en andere waarden is betekenisloos wanneer diezelfde wereld niet in staat lijkt op te staan tegen de apocalyptische ISIS strijders. Als de wereld echt een wereld is dan moet die Palmyra redden en de nihilistische ISIS mannen in de woestijn stampen. Daar zijn we het ergens toch allemaal over eens? Wat let ons dan?

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

16 Reacties

 1. G.Deckzeijl

  17 mei 2015 op 21:59

  Huishoudelijke mededeling: na inlogprocedure duurt het verscheidene minuten voordat webpagina in beeld verschijnt!!
  __________________________________________________________________________________
  On topic:
  Inderdaad, de vijand is al binnen de poorten.!!*
  http://fubar.mobi/2015/05-06/hans-jansen/
  *Wie heeft de vijand destijds binnen de poorten gelaten?
  Niemand minder dan Joop Den Uyl en nog een paar
  linkse idioten, in casu Oil for Immigration.
  tinyurl.com/qef9nym

 2. Syria: Loyalists Regain Control Of Palmyra
  May 17, 2015 | 13:14 GMT

  Loyalist forces regained control of Palmyra on May 17 after Islamic State militants seized the northern part of the town May 16, a Syrian official said, AP reported. Gov. Talal Barazi of Homs province also said Syrian troops recaptured two hills from the militants and that army reinforcements have been sent. Syrian opposition activists confirmed that Islamic State fighters withdrew from a government building they had taken in the northern part of the town, though fighting between the two sides continued.

 3. “Wat let ons dan?”
  Na de inside job van 9/11 werd de wereld overtuigd van het feit dat er terroristen waren in deze wereld. Miljoenen mensen moesten het met de dood bekopen. Wat overbleef was een chaos in betreffende landen. De opgestookte Arabische lente maakte de weg vrij voor nog meer radicalen, gesteund door westerse mogendheden. Gevolg: nog meer doden. Nu zijn we zelf aan de beurt. Hans Jansen weet het ook. Wat let ons dan? Een miserabel beveiligingsapparaat. Wat blauw op straat die alleen bonnetjes kan schrijven en dient als incassobureau voor de belastingdienst. Een leger welke zijn laatste tanks verkwanselt heeft aan een moslimstaat. Wat let ons? Aanslagen, verkrachtingen en moorden. Dat let ons, om nog langer in vrede te leven. Allah behoeft de gehele wereld, dat is het plan.

 4. Syria: Islamic State Seizes North Of Palmyra
  May 16, 2015 | 17:11 GMT

  Amid ongoing clashes May 16, Islamic State fighters pushed forces loyal to President Bashar al Assad out of much of the northern part of Palmyra, Syria, according to the Syrian Observatory for Human Rights, France 24 reported. The Islamic State offensive on the city began May 13.

 5. Het is natuurlijk zonde, maar de geschiedenis is toch aan elkaar gelogen !
  Dus wat maakt het uit.
  Er wordt met álle macht een nieuwe oorlog uitgelokt (Rusland vs. VS en/of
  Christenen vs. Moslims).

  maw. wordt wakker of slaapt gij nog ?!

  • De oorlog van Washington tegen Rusland en China is al begonnen, maar nog niet geëscaleerd in directe gevechten: http://www.infowars.com/former-u-s-government-official-u-s-is-already-at-war-with-china-and-russia/

 6. Het wrange is dat we het zelf veroorzaakt hebben. Na jarenlang bijna systematisch in het hele Midden-Oosten dood en verderf hebben veroorzaakt, is er uit de chaos IS opgestaan. Zat Saddam er nog maar, of Khadafi, of Assad.

  • Goed punt. Afgezien van de CIA coup tegen Mossadeq enzo , kan men stellen dat al die radicalisering en achteruitgang en ellende hiermee begon: “How Jimmy and I Started the Mujahideen” http://www.counterpunch.org/1998/01/15/how-jimmy-carter-and-i-started-the-mujahideen/
   Maar het kan nog gekker. De EU (dus ook Nederland) heeft geholpen met trainen, financieren en bewapenen van ISIS. De EU had in juni 2013 op de rem kunnen trappen na een zorgwekkend rapport van de EU Committee on Foreign Affairs, maar lijkt niet te zijn gestopt met deze idioterie. Ook niet met het weren van terugkerende koppensnellers, die volgens dat rapport de basis kunnen vormen voor AQ./ISIS ook in Nederland. Maar ja, de EU is ook maar en lakei van Washington, en wij hebben een regering tegen het volk.

   • Voor de liefhebber, hier is dat rapport (juni 2013, pdf): http://www.europarl.europa.eu/RegData/etudes/etudes/join/2013/457137/EXPO-AFET_ET%282013%29457137_EN.pdf

 7. @Delecluze
  Helemaal waar!
  Maar ja, dit is ook allemaal niet zo verwonderlijk als je ziet wie de buitenlandse politiek vertegenwoordigen https://www.youtube.com/watch?v=2_wfMrz9_mY
  Het (plaatsvervangende) schaamrood stijgt weer naar mijn kaken…

 8. Toen ik een paar jaar geleden door het toen nog rustige Syrië
  reisde was Palmyra het hoogtepunt van alle archeologische sites.
  Als dit door de barbaren verwoest gaat worden laadt de huidige generatie machthebbers een enorme extra schuld op hun schouders.
  Niet alleen omdat ze er nu niets tegen ondernemen, maar ook vanwege hun verantwoordelijkheid voor het ontstaan van deze rotzooi in Syrië en het hele Midden-Oosten.
  De wieg van onze beschaving wordt hiermee vernietigd.

 9. “De ambitie van ISIS gaat dan ook verder dan die van bijvoorbeeld Al Qaida, dat ‘alleen’ de Westerse overmacht wil bestrijden. ISIS wil iedere herinnering aan eerdere beschavingen vernietigen”

  Al Qaida wil(de) net zo goed iedere herinnering aan eerdere beschavingen vernietigen. Daarom hebben ze die Boeddha beelden opgeblazen.

 10. Zo is dat, Koffij……

 11. Ik denk dat ISIS zich geen betere Amerikaanse president had kunnen toewensen als Barack Hoessein Obama.

  • Islamisering van het midden oosten door het verdrijven van de laatste christenen, islamisering van Afrika door het vermoorden van christenen, islamisering van de Balkan door de Albanezen, en islamisering vanUkraine door neo nazi coup , islamisering van west Europa door EU en massa immigratie en als laatste de islamisering van de VS zelf,middels terreur dreiging, politieke correctheid en wegkijken.
   Je zou haast denken dat hij een lid van de moslimbroederschap is.
   Maar wat zou hij anders gedaan hebben als hij wel een moslim zou zijn?

 12. Met een beton-3d-printer heb je het zo opnieuw gemaakt.