Via Radio Sputnik: Foto ‘witte rook BUK’ gedebunked.

Door Joost Niemöller

In dit blog mijn reactie op de onthulling van Max van der Werff op Radio Sputnik. Van der Werff heeft de ‘bewijsfoto’ van RTL Nieuws en Olav Koens gedebunked. De bron, Bellingcat, gaat als reactie hierop  hevig te keer op Twitter, maar komt niet met steekhoudende argumenten: De foto met de ‘witte rook’ van de Buk raket kon eenvoudigweg niet gemaakt zijn vanuit het appartement van de fotograaf, zoals Bellingcat beweert. De kabels die in een van die foto’s voor het beeld hangen, kunnen in werkelijkheid vanuit dat punt nooit zichtbaar zijn. Er zijn wel kabels die boven het raam hangen, maar deze kabels lopen een andere kant uit, en er zijn domweg geen kabels die pal voor het raam hangen, zoals de door RTL Nieuws gepubliceerde foto suggereert.

Hieronder een foto die Max van der Werff maakte van het appartement van de fotograaf. Deze foto onderstreept nog eens: Geen kabels voor de ramen. Het appartement, op de negende verdieping, vlak onder het dak, is met rode pijltjes aangegeven. (Opklikken om groot te zien.)

 

Ook ga ik in dit radiofragment in op een andere Bellingcat ontmaskering, namelijk van onderzoeksjournalist  Vincent Verweij, die al op Twitter duidelijk maakte dat de bewuste Youtube film van de ‘vluchtende Buk’ bij Lugansk helemaal niet gemaakt kan zijn in separatistisch gebied, als hij inderdaad van 17 juli zou zijn, zoals de Oekraïense geheime dienst beweert. Op dat moment was die locatie namelijk in handen van de Oekraïeners, die bezig waren met een offensief. Verweij is, afgaand op zijn Tweets, bezig met een nieuw tv programma, althans was daarvoor onlangs in het Donbas gebied aan het filmen.

Het gaat ook over de weigering van RTL Nieuws baas Pieter Klein om in te gaan op deze nieuwe feiten, die zijn mediacampagne onderuit halen.

In dit radiofragment leg ik ook iets uit over het netwerk achter Bellingcat.

(Met excuses voor mijn in dit live radio fragment wat omslachtige manier van praten.)

Hieronder de wederom inhoudsloze reactie van Bellingcat/Higgins:

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

9 Reacties

 1. D. G. Neree

  26 mei 2015 op 20:24

  zijdelings on topic:
  http://www.globalresearch.ca/war-propaganda-planting-stories-in-the-news-chain/5451318
  Washington is al meer dan 10 jaar geleden begonnen met ‘strategische desinformatie’ verspreiden. Met andere woorden: Amerika heeft zichzelf al in een staat van oorlog geplaatst tegen de rest van de wereld eigenlijk.

  Isd dat overtrokken? Ik betwijfel het, gezien het tiental landen dat sindsdien met westerse NATOsteun naar de middeleeuwen is gebombardeerd.

 2. D. G. Neree

  26 mei 2015 op 20:12

  Als WOIII uitbreekt, dan is het daar in Kiev begonnen, net als WOI in sarajevo begon.

 3. D. G. Neree

  26 mei 2015 op 20:11

  Als we nu eens veronderstellen dat de nieuwe koude oorlog begonnen is met het afslachten van demonstranten en politieagenten door neo-nazi sluipschutters rond het Maidanplein in februari 2014, dan is het duidelijk, dat het neerhalen van de MH17 instrumenteel is in de anti-Rusland desinformatiecampagne die al een paar jaar bezig is (in Nederland vanaf de valse berichten van de Homo-belangengroepen over de Russische wetten mbt sexuele voorlichting op scholen en andere voorbeelden, zoals de ambassadeurs’schandalen’ war Geenstijl mee op de proppen kwam), dan is het duidelijk, dat de ware toedracht nooit officieel boven tafel zal komen. Dat de separatisten en Putin het hebben gedaan is nu al zo bij de massa ingeprent, dat de uitkomsten van het onderzoek gecorrumpeerd zullen zijn.

  Er staat te veel op het spel. Nederland steunde via van Baalen en onder tafel de nazi-staatsgreep in Kiev. Onze regering is op zijn minst nalatig geweest op vele fronten en op zijn ergst medeplichtig.

 4. Met dit soort zaken houdt de OCCPR, de organisatie waar het …kuch onpartijdige Bellincat mee samen werkt zich o.a. bezig

  OCCRP geeft ieder jaar een onderscheiding aan: “the person who does the most to enable and promote organized criminal activity.” (Moet weluit Oost Europa, Azie of Zuid Amerika komen, want elders komt corruptie niet voor)

  Dit jaar gaat de onderscheiding naar (surprise, surprise) Vlad ’the bad’ himself:

  Putin was recognized for his work in turning Russia into a major money-laundering center; for enabling organized crime in Crimea and in the Donbass region of eastern Ukraine; for his unblemished record of failing to prosecute criminal activity; and for advancing a government policy of working with and using crime groups as a component of state policy.

  http://occrp.org/person-of-the-year/2014/

  Tranentrekkend slechte anti-Russische agitprop van ‘onafhankelijke’ onderzoekscollctief. Bij bye Bellingcat.

 5. 48 uur na het vinden van de voicerecorder van de Germanwings 4U9525 vlucht werd de informatie die er op stond gedeeld met de wereld, net zo na het vinden van de datarecorder. Niets van dit met de zwarte dozen van de MH17 die netjes door de rebellen werden overgedragen. Angstvallig wordt alles geheim gehouden, zelfs de documenten m.b.t. wat Kiev had gemeld aan onze diplomaat daar wilde men niet naar buiten brengen. Het is één grote doofpot met als doel de wereld op te zetten tegen Rusland zoals de VS het willen. Niet Rusland maar de EU en VS spelen landjepik. Wat zou er gebeuren als Rusland vriendjes werd met Mexico en daar oorlogsmateriaal op zou stellen en de Roebel als munt wil introduceren?

  • @Chef-70
   Bij het feit dat de info op de voicerecorder van Germanwings 4U9525 vlucht direct met de wereld werd gedeeld, heb ik ook zo mijn vraagtekens.
   De enige getuigen zijn uiteindelijk de stille getuigen…, maar hoe integer en eerlijk zijn onderzoeksraden en overheden op hun beurt dan weer?
   Ik vertrouw niemand (meer)!

 6. Geweldig hoe je je blijft inzetten voor dit onderwerp. Dankzij jou zijn vele mensen alert geworden over dit onderwerp. Met alles wat de media verkondigd zal er gelijk al een vraagteken gezet worden of dit op waarheid berust.

  Krijg jij weleens mails van nabestaanden? Vooral zij zullen allerlei soorten meningen volgen.

 7. In de MH17 wrakstukken ziin duidelijk kogelgaten te zien.
  De rookontwikkeling te zien op videos is van na de crash, niks ervoor.
  Lokale ooggetuigen hebben jachtvliegtuigen waargenomen bij MH17 voor de crash.
  Een aantal deskundigen, waaronder ex-piloten hebben gezegd dat MH17 door een jachtvliegtuig mbv het boordkanon is neergehaald.
  Getuigen hebben beweerd dat de (onervaren) SU25 piloot heeft verklaard MH17 te hebben neergehaald. Deze piloot is daarna door Poroschenko “gedecoreerd”.
  Alle tegenbewijzen zijn vage socialmedia en youtube berichten. Maar het echte bewijs dat MH17 door toedoen van Oekrainse militairen is neergestort is dat de Amerikanen hun “bewijs van het tegendeel” niet openbaar maken. Bewijs opgedaan in een oorlogs gebied waarin Washington een grote militaire en politieke rol speelt. Natuurlijk weten ze dat MH17 niet door toedoen van Rusland is neergehaald.
  Het staat voor mij vast wie verantwoordelijk is, wat ook dat NL rapport zal beweren: Kiev & US zijn de…