Waarom de groeidwang van de EU tot massa immigratie leidt

Door Dr. Gert Jan Mulder

 

Kreeg vanmorgen een mail van een Nederlandse kennis, een zelfstandig ondernemer en bovendien iemand met een academische opleiding, die het volgende schreef:

hoi Gert-Jan,

Hoe gaat ie?

Ik stond vanmorgen bij het stoplicht en zag links van me een allochtoon achter het stuur. Daarna keek ik naar rechts en zat er ook een allochtoon achter het stuur…

Waarom de massa import? Ik kan me nauwelijks voorstellen dat het gaat om goedkope arbeidskrachten. Wat is de agenda van die dictators in Brussel nou eigenlijk? Lange termijn visie? Waar en hoe willen ze eindigen? T. Baudet zei het heel treffend: “Het wordt oorlog IN Europa of daar buiten”. Dat is de vraag.

Het schijnt dat wij het uitschot van Afrika binnen krijgen. Criminelen en zo. Waarom? Ik snap het gewoon niet dat Europa en Nederland hun cultuur en economie naar de afgrond brengen op de lange termijn. Begrijp jij het wel? Wat gebeurt er?

Groeten,

M.

Hans Janmaat vond al enkele decennia geleden dat vol echt vol was maar dat is hem niet zo goed bekomen. Ook Fortuyn wilde de deur op slot gooien, en Wilders wil vooral kansloze immigranten buiten de deur houden en niet één moslim meer toelaten. Maar ook Wilders heeft maar circa 25 zetels in de peilingen, dus zo’n 16% van de stemmen. De overige 84% van de politieke partijen zijn zeer duidelijk pro-immigratie, pro-EU, pro-moslims, pro-Schengen, pro-arbeidsmobiliteit binnen de EU, pro-opvang van asielzoekers (dobbernegers) in de Middellandse Zee, en pro-“bedbroodbad” voorzieningen voor totaal uitgeprocedeerde ex-asielzoekers.

Een hopeloze zaak voor zij die een immigratie stop zouden willen.

De diepere motivatie voor de EU om groter te worden ligt in het ontstaan van de EU zelf. Demografische groei voorspellingen in de wereld zouden er toe leiden, aldus de Wereldbank bijvoorbeeld, dat de EEG van de 12 landen al in 2050 zou worden gereduceerd tot een economisch blok met slechts 2,5% van de totale wereldbevolking. Vandaar dat de leiders in de EU hebben bedacht dat de EEG moest worden omgevormd tot een hechtere en vooral grotere organisatie van samenwerkende landen. Dat is hen uitstekend gelukt: inmiddels maken al 28 landen deel uit van de EU[1] en telt het ruim 500 miljoen inwoners, of te wel ruim 7% van de totale wereldbevolking.

De EU legt het zelf duidelijk uit:

Zowel de vergrijzing van de bevolking in veel landen van de EU en de daling van het geboortecijfer hebben op termijn grote gevolgen voor de manier waarop wij nu leven. Een sterke vermindering van de actieve bevolking zal negatief uitpakken voor het concurrentievermogen van de Europese Unie”.  [2]

Verder verwacht de EU dat de levensverwachting van de Europese man toeneemt in die periode tot 2050 met zes jaar en die van de vrouw met vijf jaar. Het aantal 80-plussers neemt naar verwachting toe van bijna 5 procent (2010) tot 11,4 procent (2050). De gemiddelde leeftijd van de Europese burger zal als gevolg van deze ontwikkelingen toenemen van 39 jaar nu tot 49 jaar in 2050. Vanaf 2015 zal het sterftecijfer groter zijn dan het geboortecijfer. Tot 2035 zal de bevolking door immigratie toenemen tot 521 miljoen, maar hierna daalt het aantal tot 506 miljoen in 2060.

En daarna M. komt de uitleg over jouw specifieke zorg:

“Gevoeliger ligt het stimuleren van de opvang en integratie van migranten. Zowel Europese Commissie als het Europees Parlement wijzen erop dat de Europese Unie eenvoudigweg niet zonder mensen van buiten kan om de eigen tekorten (deels) op te vullen. Volgens een recente studie in opdracht van de Europese Commissie zou de EU in 2050 rond de 56 miljoen migrantenarbeiders nodig hebben om de krimpende beroepsbevolking te compenseren.”

Als je aan het bovenstaande koppelt het algemeen wereldbeeld van sociaaldemocraten en christendemocraten (die beiden ongeveer 2/3 van de Europese politieke macht in handen hebben), dan heb je de juiste cocktail waarom de EU en de nationale regeringen massa-immigratie niet gaan stoppen. De grote meerderheid is gevoelig voor menselijk leed in grote delen van de wereld, en alle internationale organisaties zoals de VN, mensenrechten organisaties, vluchtelingen-hulporganisaties alsmede de EU zelf staan te dringen om het leed van al die honderden miljoenen mensen helpen te verlichten en te verzachten.

Dat het risico bestaat dat hierdoor ons eigen schip overbelast raakt en het risico loopt te zinken, wordt voor lief genomen. Uw EU leiders en nationale leiders begrijpen in voldoende mate dat het uw intellectuele capaciteiten te boven gaat, om u te bekommeren over de toekomst in 2050. Daarom doen zij dat voor u. Aan u de keus om een andere politieke kleur te stemmen, één keer in de zoveel jaar, maar gelet op de uiterst lage support voor EU kritische partijen in de 28 landen ziet het er somber voor u uit. Daarnaast kunt u stemmen wat u wilt, maar binnen onze “representatieve democratie” kunnen politici eenmaal gekozen, toch precies doen waar de politieke realiteit hen toe dwingt, en tot datgene waarin ze zelf zin hebben.

Ik kan er verder niets aan veranderen.

[1] http://nl.wikipedia.org/wiki/Europese_Unie

[2] http://www.europa-nu.nl/id/vhscjefsjypz/vergrijzing_in_de_europese_unie

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

13 Reacties

 1. g.h.m.leferink

  3 mei 2015 op 23:26

  ‘Hans Janmaat vond al enkele decennia geleden dat vol echt vol was …..’
  Het was niet alleen Janmaat die vond dat Nederland vol was, maar ook Koningin Juliana!
  In een Troonrede in de 50er jaren zei ze: “Nederland is vol, ten dele overvol.” Maar de Samsoms, Halsema’s, Rosenmöllers, Pechtolds en meer van die zich graag ‘progressief’ noemenden hebben blijkbaar:
  òf op school een onvoldoende gehad voor het vak ‘Geschiedenis van Nederland na WO II’,
  òf ze zaten toen in de spijbelbus
  òf ze willen niet aan die Troonrede herinnerd worden….

  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 2. drgertjanmulder

  3 mei 2015 op 01:45

  Delecluze wordt op zijn of haar wenken bediend. Ik heb er nog een deeltje 2 aangekoppeld die ingaat op wat achterliggende en fundamentelere aspecten 🙂
  Hartelijke groeten uit Uruguay – 17 personen per vierkante kilometer

  • Daar zie ik alvast naar uit !
   (Nederland, 33x zo druk, dubbel verzadigd maar niet verkwikt, oplossend vermogen negatief).

 3. In een simpel voorbeeldje. Rijd ik deze week door ons platteland en zie ik massaal aalscholvers (beschermde vogel die zich vol vreet met vis.). Op het moment dat er nagenoeg geen vis meer is, d.w.z. biodiversiteit, zullen wellicht (maar dat is geheel niet zeker) alarmbellen gaan rinkelen om het beleid aan te passen en het aantal aalscholvers te decimeren. Helaas is het dan al te laat voor de vis die nagenoeg uitgeroeid zal zijn. Met JiepMK kan ik het volledig eens zijn. We hebben zelf gezorgd voor overbevolking in Afrika en sommige andere delen van deze wereld. Hulp verergert de problemen i.p.v. dat de hulpvrager zelfredzaam wordt. Zo worden we straks afgestraft voor onze goedheid. Eigen schuld dikke bult heet zoiets.

 4. Dat is natuurlijk onzin van de EU, dat het in 2050 ca. 56 miljoen migrantenarbeiders nodig [zou] hebben. De EU kan onmogelijk voorspellen voor hoeveel “beroepsbevolking” tegen die tijd nog werk is, en ook al niet wat voor soort werk. In 1965 heeft de EEG niet kunnen voorspellen dat in 2000 minder arbeidskrachten nodig zouden zijn vanwege de digitalisering en uitplaatsing van productie naar lage lonen landen. Hoewel eind jaren ’60 al duideljk werd dat er geen behoefte meeer zou zijn aan tijdelijke gastarbeid, bleef de regering maar doorgaan met massaimmigratie. Als de EU dus zo doorgaat zoals het gaat, wordt het vanzelf een tweede derde wereld. Kortom, sombertjes gezien is de meeest voordehand liggende reden van die voortgaande (onnodige en ontwrichtende) massaimmigratie de “Cloward and Piven” strategie: http://www.breitbart.com/blog/2014/07/11/do-not-doubt-the-power-of-the-cloward-piven-strategy/

 5. Er zijn straks 4 miljard Afrikanen tegenover 500 miljoen Europeanen, wordt het niet eens tijd om de voedseldonaties te stoppen?

 6. Dat een robot over 5 jaar honderdduizend keer meer produceert dan in 1980, compenseert de bevolkingskrimp van vijf procent blijkbaar niet. Volgens de EU dan.

  We moeten af van het rekenen in GDP groei en welzijn per capita tot nieuwe maatstaf maken.

 7. De hoogopgeleide brief gaat voorbij het prille begin wat gastarbeider heet. En een wereld in koude en warme oorlogen. Nederland, arm als de neten en een schatrijk koninklijk huis en verwanten, stonden pal voor kapitalist principes. Vrij vertaald, ik een beetje meer als jij. Dat veroorzaakte vrienden banden met landen die nu als extreem gelovig bekend staan. Veel van die landen werden handel landen waarmee goed geld verdient werd. Zij, net als wij, vertegenwoordigden de vrije mens contra de communist. Zo werd het door de betrouwbare media via krant, radio, en tv, gebracht en gelooft. Veertig jaar, en een redding van de Euro door Saoedi later. Weer die brief lezen en daarna die put gaan dempen.

 8. drgertjanmulder

  2 mei 2015 op 00:23

  Reactie M.

  Bedankt voor het artikel, Gert Jan. Ik word op m’n wenken bediend met een big-smile!Dit gaat de Gutmensch duur komen te staan. Het is jammer dat de EU denkt ‘de economie’ te kunnen redden door te importeren. De immigranten zijn netto duurder dan dat ze opleveren. Los van dit economische motief is het natuurlijk ook te gek voor woorden dat er Islam wordt geimporteerd. Islam is een recept voor oorlog en ellende en uiteindelijk helemaal geen welvaart meer… Alles zou anders worden indien de EU niet-Islam en netto-verdieners voor het land zou importeren. Het NL-volk is volgens mij zo afhankelijk van de staat middels banen of uitkeringen, dat de meesten toch weer links stemmen met alle gevolgen van dien. De kip wordt geslacht. En het straatbeeld verandert zodanig om je bijna niet meer thuis te voelen.

  goed weekend en groeten

 9. Nico Spaak

  2 mei 2015 op 00:07

  Nu de EU- elite er (nog) niet in is geslaagd in om de fascistenstaat Turkije van Recep Tayyip Erdoğan lidstaat van de Europese Unie te maken, worden er andere maatregelen genomen om Europa te destabiliseren. In dit geval door massaal vluchtelingen en /of gelukszoekers binnen te halen. We kunnen ze niet laten verdrinken , toch? En om het dan ook nog te rechtvaardigen door te stellen dat het de vergrijzing het hoofd biedt en de concurrentiepositie van de Unie versterkt is helemaal een gotspe. In een hoogtechnologische economie is er een groeiende behoefte aan mensen met kennis en voor het eenvoudige werk is inmiddels de robot in opkomst. Te verwachten valt dan ook, dat er voor deze import een enkele reis naar de bijstand in het verschiet ligt. Wanneer ze geluk hebben natuurlijk, want ik vraag me af wie dit allemaal gaat betalen. Nog even los van de schade die een dergelijke aanwas met zich meebrengt, door sociale onrust en criminaliteit.

 10. Wat een lulkoek weer over het”nodig hebben” van immigranten.
  Wanneer ik een klus gedaan wil hebben in of aan mijn huis, dan huur ik iemand in.
  Een schoonmaakster of een loodgieter.
  die krijgen 1 kwartiertje koffietijd.
  Die krijgen NIET kost en inwoning!
  Die mogen niet mee beslissen over de huisregels!
  Als de klus klaar ik stuur ik zie weer terug naar waar ze vandaan kwamen.
  Net als Saudi Arabië met miljoenen mensen doet!
  Dat heette vroeger GASTARBEIDERS!

 11. U krijgt een simpel antwoord vandaag qua levensverwachting. U gaat naar de hel…

  http://www.telegraaf.nl/tv/nieuws/binnenland/23992695/__Poldermoslima___Je_gaat_naar_de_hel___.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=referral&utm_campaign=facebook