Waarom naast Meppel niet een echte Sinterklaasintocht?

Door Joost Niemöller

Meppel krijgt dit jaar de Sinterklaasintocht.

Er komen ‘edelmannen’ zegt de organisatie. Edelmannen? Waarom geen edelvrouwen? En wat voor kleur zullen die ‘edelmannen’ dan wel niet hebben? Hopelijk gaan ze als toverballen en hebben ze overal vreemde hoorntjes en vijf benen en kraaien of blaffen ze daarbij, zodat alle nare associaties aan de ‘edelmannen’ uit de Nederlandse geschiedenis weggepoetst worden, want zoals we weten zijn ‘edelmannen’ altijd slavendrijvers, en het is enorm pijnlijk voor de Drammende Minderheid om daaraan herinnerd te worden.

De Drammende Minderheid heeft het helemaal voor elkaar. In Meppel zal de Zwarte Piet van vroeger alleen hier en daar nog een beetje te zien zijn als een herinnering aan boze tijden. Het multicultifeest zal worden opgevrolijkt met demonstranten die kinderen bang maken. Dat is ook leuk namelijk. Of modern. Of zoiets. De kinderen moeten daarom wel vooraan staan, zodat ze een beetje uit de buurt zijn als er klappen vallen.

De organisatie weet ook wel dat er in Meppel, anders dan in de Randstad waar de Drammende Minderheid geheel gesubsidieerd woont en ‘werkt’, geen enkel probleem is met Zwarte Piet. Maar juist daarom komt de Multimix nu ook naar Meppel om de mensen een beetje te onderwijzen in de moderne tijden die er nu eenmaal voor ons allemaal aan zitten te komen.

De mensen uit Meppel zullen dan ook goed voorgelicht worden. Mochten ze soms ‘zwartjes’ zien, dan dienen ze die aan te spreken als ‘mensen van kleur.’ Er zijn namelijk mensen zonder kleur, dat zijn zijzelf, en die zijn minderwaardig, en er zijn ‘mensen van kleur’ dat zijn de betere mensen. Dat zijn overigens dus niet de paarsgekleurde Pieten, want dat zijn fantasiefiguren die horen bij een kinderfeest waarbij niemand meer weet waar het over gaat. Arme kinderen.

Wordt het niet eens tijd om naast Meppel gewoon een echte Sinterklaasintocht te organiseren, waar de VARA met zijn tengels vanaf kan blijven?

 

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

18 Reacties

 1. Leo KarelJan

  25 mei 2015 op 15:56

  Ook deze strijd om Zwarte Piet zal voor de autochtone bevolking verloren gaan. Regentenkliek en media kiezen de kant van de blanken hatende negers. Gewoon: omdat ze gore multikulti’s zijn en onderdanen van hun eigen politiek correcte dictatuur. Leugenaar Rutte loog nog: de samenleving moet beslissen. Maar de burgemeesters, media en sinterklaasjournaal beslissen. Zo gaat dat in een dictatuur van de politieke correctheid.
  NL is niet vrij: al is 90% voor Zwarte Piet: het zal de gore regentenkliek een rotzorg zijn. Het is een goor spelletje dat al meer dan veertig jaar wordt gespeeld. Het heet “Weg met ons”.

 2. Breinbrouwsels

  23 mei 2015 op 11:32

  Nog maar een poging dan. Als Zwarte Piet op een bootje in de Amsterdamse grachten aan de zak van sinterklaas staat te rukken met een opblaasbare zwarte lul voorgebonden en een dildo in z’n bek hoor je niemand. Als er iemand z’n kop zwart verft op een kinderfeestje breekt de pleuris uit! O, Heer, je weet ’t onderhand wel.

 3. Ik ben zo klaar met dat hele Sinterklaasfeest… die hele gebeurtenis, die voor velen van ons een leuke herinnering uit de kindertijd, is compleet verpest. Niet door de schreeuwende minderheid, maar door de mensen die deze beroepsjankerds nog serieus nemen ook. Dankzij deze mensen hebben die minderheidsjankerds nog hun zin gekregen ook, en kan nu heel Sinterklaasvierend Nederland zich aanpassen aan dat kleine groepje die de zieligheidsindustrie een echte stem hebben gegeven.

  De enige manier waarop ik Sinterklaas vier is met Zwarte Pieten. Snoepgoed neem ik niet aan van “niet” Pieten, en onder geen enkele voorwaarde kom ik op een “feest” (op ’t werk of waar dan ook) waar dit soort zieligheidsindustrie-voorstanders opdagen. We wonen toch verdorie in Nederland, en niet in Afrika of in één of ander anti-Zwarte Piet land? Trouwens, er zijn genoeg gekleurde mensen die Zwarte Piet totáál geen probleem vinden… laat die professionele jankerds daar eens een voorbeeld aan nemen.

 4. Tsja, in 1979 was al bedacht dat Nederlanders als ontvangende samenleving bereid moesten zijn de “eigen opvattingen ter wille van de ander ter discussie te stellen”. Dat leek ze wel wat, daar in Den Haag, want “In de confrontatie met andere culturen kan blijken hoever de tolerantie die in onze opvattingen over samenleven hoog genoteerd staat, in feite reikt.” (WRR 1979) Nederlanders als proefdier in een multiculti experiment. Veertig jaar later is men kennelijk toe aan de afbraak van tradities. Zwarte Piet, dan SInterklaas, en straks Kersfeest, Pasen, en wat er nog meer afgebroken kan worden. En de Nederlander zapt rustig door.
  Misschien is het daarom iets om de Sinterklaas intocht in Amsterdam vanwege het racisme te boycotten en te verplaatsen naar bijvoorbeeld Veere of Brielle of Maastricht. Dus volhouden, maar dan elders.

  • @Delecluze
   “Veertig jaar later is men kennelijk toe aan de afbraak van tradities.”
   Volgens mij is dit proces al veel eerder ingezet.
   Neem nu bijvoorbeeld St. Maarten, de vrijgevige edelman en ridder te paard; hij kwam ieder jaar vóór Sinterklaas aan bod. Maar wie kent hem nu nog?…
   En hij had géén Pieten die hem vergezelden!
   Jaarfeesten en tradities passen steeds minder in het moderne leven. Mensen hebben het altijd druk, en het sociale leven is zwaar aangetast door schermen in allerlei maten…
   Mss hoort het gewoon bij de (on)menselijke involutie?

   • @hana333 22 mei 2015 om 20:42 Daar heeft u een goed punt. Die St. Maarten viering ken ik niet van huis uit. Misschien kalven de tradities af tot enkele hoogtepunten. Zoals Sinterklaas voor het gezin en de Kerst voor de familie, met kerstboom. Dat evolueert zo u suggereert door het moderne leven, wat anders is dan plots onder valse voorwendselen een feest uitbannen of verzieken. Komt bij dat de ontvangende samenleving (de spruitjeseters volgens de ’68 marxisten) zo enorm veel heeft moeten tolereren en opschuiven de afgelopen decennia, dat de aanval op Zwarte Piet kan worden opgevat als een bijzonder valse aanval op het weinig bindende dat nog rest. Dit vraagt om verzet, om het maar zo te zeggen.

    • @Delecluze
     Zodoende bestaat mijn verzet dáárin, dat het Sinterklaasfeest hier nog altijd wordt gevierd…
     inclusief gitzwarte Piet overigens 🙂

 5. Breinbrouwsels

  22 mei 2015 op 19:35

  Het is dat het nogal homosuele boeken zijn, die van Karl May en zijn Ouwe Hutselhand met bijpassende interraciale vriendin Oewinnie Toe (Haarachtige met reuzeteen) anders waren die ook op de brandstapel bij Zwarte Piet en Erdal terecht gekomen. Zoals @snurker hierboven al aankaart; zoemend slipjes uitwringend rond de beeldbuis en keffen op bevel van de baas. O Heer, flikker toch wat Zwarte Pest op die kloothommels of tergend etterende Ebola als u nog wat over hebt van dat andere kutcontinent waar ik u elke dag wel een paar keer om smeek. Bel even van tevoren. Doei.

 6. Wederom spijker op de kop!
  De Drammende Minderheid, prachtige vonst.
  Zwarte Piet (excuses voor deze walgelijke uitdrukking) is slecht voor kinderen.
  Daar is (politiek correct) Nederland nu wel van overtuigd.
  Wat een treurnis, wat een armoede.

  • @Cale 22 mei 2015 om 19:22 “Wat een treurnis, wat een armoede”

   Inderdaad. Juist die lui die zich zo cultuurbewust en intellectueel ontwikkeld wanen blijken geen enkel voorstelllingsvermogen te hebben. Die willen niet zien dat Sinterklaas theater is, kindertheater. Ik weet niet wat voor opvoeding ze hebben genoten, maar vrees dat in hun ogen pipo de clown of Pierrot dan een typische blanke, witte sukkel is, en daarmee racistisch als die niet wit was, en dat de piraat met een ooglapje eigenlijk de visueel beperkte mens discrimineert. Het is een bekrompen racistische paranoia die zij op de kinderen loslaten. Een cultureel marxistsche tik van de molen. Want ik denk dat menigeen het zal beamen dat ze nooit de link hebben gelegd tussen Zwarte Piet en de Surinaamse studiegenoot of een Antilliaanse schoonheid waar je een blauwtje bij liep. Net zomin als je witte grootvader vergelijken met een clown omdat die wit is. Wat een armoedige zielen.

 7. Mensen stemmen op hun socialistische meesters vanwege het feit dat mensen zoals Marcel van Dam hen hondenbrokken toewerpt . De arbeider woont niet meer rondom de fabriek maar rondom de TV, die in handen is van de leider.

 8. dhimmiesnuffelaar

  22 mei 2015 op 18:35

  Alle gekheid op een stok: een volk dat zich sint en piet laat afpakken door een treiterende en uitvretende minderheid met vara en nos als menners ,maar voor 85% braaf en dom op hun ziekteverwekkers – de Eenheidspartij – blijft stemmen, nou dat volk is het doodschoppen niet waard en blijft maar lekker voor de duivel en zijn ouwe moer dansen…

 9. Ik zie een mooie rol voor Quinci Gario in de harem van breinbrouwsels, wel van voren hem eunuchen, zodat dat piepen nu oprecht klinkt.

 10. Breinbrouwsels

  22 mei 2015 op 15:58

  Laten we deze kans niet laten liggen met die gratis toestroom en de slavernij hier onmiddellijk weer invoeren.

 11. De anti zwarte Piet mens staat na wakker worden voor een spiegel en is doodongelukkig met wat hij ziet. Dat is de schuld van geschiedenis schrijven door voorouders. Die het goed bedoelden maar ook een handels neus volgden. Het laffe van de anti zwart Piet mens is hun speerpunt naar kinderen op zoek naar plezier en spanning. Niet naar wereld wantoestanden op het gebied van knechten/slaaf werk.

 12. Een alternatieve intocht is de volgende: massale instroom van illegalen die trucks bij de grens openbreken en erin stappen, de boel vernielen en straks bij u uitstappen. De politie doet niets. Het mag en kan. Ik ben er uit. Europa wordt bewust door Brussel naar de klote geholpen en daar doet geen Sint of Piet iets tegen.
  http://nos.nl/artikel/2037078-directeur-transportbedrijf-migranten-calais-komen-van-alle-kanten.html

 13. Een alternatieve Sint? Riekt naar een geitenwollensokken Sint. Neen! Ik stel voor dat we bij de intocht massaal ons in een Zwarte Pietenpak hijsen, dan kijken wat er gebeurd… Ik voorspel het einde dan, het failliet van ons Sinterfeest na een massale vechtpartij.