Was aanslag Texas gericht op Wilders of op Mohammed cartoons?

Door Joost Niemöller

Het nieuws waar ik eigenlijk iedere dag rekening mee houd. Een aanslag op Wilders. Wilders staat op een dodenlijst van al Qaida.

Hij was in de stad Garland in Texas bij een bijeenkomst waar spotprenten van Mohammed werden getoond. Afgaand op de berichtgeving in The Financial Times waren de gedode aanslagplegers islamisten. Ze lieten via een Twitter account dit bericht achter:

One of them, @atawaakul and named Shariah is Light, tweeted about 15 minutes before the first reports of the shooting: “The bro with me and myself have given bay’ah to Amirul Mu’mineen. May Allah accept us as mujahideen. Make dua #texasattack”.

The photo in the account is of Anwar al-Awlaki, the Yemen-based jihadist killed in a US drone attack in 2011.

In an earlier tweet, @atawaakul urged people to follow @_AbuH55ain, whose account was also suspended.

De verwijzing naar Jemen doet vermoeden dat het om Al Qaida ging, niet om ISIS. Dat, gecombineerd met de dodenlijst van al Qaida, doet ook vermoeden dat het inderdaad ging om een aanslag op Wilders. Ook al wordt zijn naam niet genoemd in die Twitter berichten. De Mohammed cartoons worden overigens ook niet genoemd.

In de Amerikaanse pers wordt Wilders in de koppen niet als het eerste doelwit genoemd.

Fox News associeert de aanslag vooral met ISIS. Dat is nu natuurlijk nu ook de meest bekende naam.

De sfeer binnen (Wilders was net weg) moet verschrikkelijk angstig geweest zijn, afgaand op dit ooggetuigenverslag.

Er zijn meer aanslagpogingen in de VS geweest die gericht waren op de Mohammed cartoons.

Ook Amerikanen denken nu natuurlijk gelijk aan Parijs.

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

9 Reacties

 1. @dirkovision 4 mei 2015 om 17:30 “Waarmee steeds duidelijker wordt aangetoond dat de aanval op de TwinTowers een inside-job was…”
  .
  Interessant commentaar. Er zijn inderdaad steeds meer aanwijzingen voor die “inside job”. En behalve de vanuit Washington en Langley aangemoedigde en gefaciliteerde radicalisering (AQ, ISIS) en “false flags” (Boston), is er ook nog zoiets als “let events play out,” wanneer geheime diensten kennis hebben van een idioot of zeloot zich niet langer kan inhouden, maar het resultaat een agenda dient.

  • @Delecluze
   ‘kennis hebben van’ ….
   Zou dit ook ‘gebruik maken van een ZOGENAAMDE’
   kunnen zijn ?

 2. jip.gulzen

  4 mei 2015 op 21:13

  Totale Remigratie!

 3. dirkovision

  4 mei 2015 op 17:30

  Waarmee steeds duidelijker wordt aangetoond dat de aanval op de TwinTowers een inside-job was; immers, als men als de ‘gefabriceerde’ naam Al Qaidah Wilders had willen doden, het allang een feit geweest zou zijn. Ik kom uit het sat-wereldje en weet als geen ander dat het vanuit de ToraBora toentertijd ten enen male godsonmogelijk was met satphones zo’n preciese operatie te plannen, laat staan uit te voeren. Er was niet eens een footprint van een providing satellite..
  Het ‘knullige’ gedoe bij synagoges, bij Hebdo, nu in Houston met AK47’s @ raison van $ 200 tonen aan dat ze niet alleen een doctrine van 1400 jaren in tijd terug volgen, maar ook nog in die tijd leven.

  Nou ja… LEVEN… ?

 4. Pim en Theo werden lokaal opgeruimd. Geert opruimen vergt andere planning. Wat lokaal prima werkt, maar internationaal verstand aan het werk vraagt. Huiszoeking bij doden zou interessant kunnen wezen. Opeens begrijp je doofpotten, media, en een onderste steen. Soms krijgt het andere namen zoals, Goed, Slecht, en de kreupel. In dezelfde volgorde.

 5. Leo KarelJan

  4 mei 2015 op 15:32

  En binnenkort moet Geert Wilders zich weer verantwoorden voor een rechter! Hoe naïef en ziek zijn we eigenlijk in het Westen en in NL ?
  Dagelijks wordt aangetoond: de islam hoort hier niet. Het gelazer houdt niet op en wordt erger. Hoeveel terroristen zijn er inmiddels via de bootjes op zee geïmporteerd?
  Mensen wordt toch eens wakker: want regentenkliek en media worden dit niet!

 6. D. G. Neree

  4 mei 2015 op 12:59

  ISIS, Al Qaida, wat maakt het uit? Het is gewoon islam.

  Iedereen kan een groepje vormen en van alles claimen. Of dat IS of Al Qaida is is volstrekt irrelevant. Het zijn bonen uit dezelfde peul.

  • Een peul met een dubbele of zelfs driedubbele schil… ?!

   • Mi was er niet zo veel aan de hand, daar in Texas, als dat ‘men’ ons wil laten geloven. Niemand heeft weer iets gezien, alleen gehoord. Zegt genoeg…
    Dat wat daarna gebeurt is weer tekenend voor het ‘spel’ waarbij de kuddes zich voor de zoveelste keer psychologisch laten mishandelen.
    En wellicht zal hetvolgende bij velen in het verkeerde keelgat schieten, maar…
    waarom was Wilders op 4 mei niet in Nederland?