BTW verhoging. Kabinet knijpt hardwerkende Nederlander dood

Door Joost Niemöller

 

We gaan dus zien in hoeverre de Nederlandse Kamerleden bereid zijn om het Nederlandse volk te verraden. Er ligt een plan tot ‘belastinghervorming.’ Een groot deel van de oppositie in de Kamer is bereid om daar vanavond achter gesloten deuren over te gaan praten met het kabinet. In dat plan wordt op ongekende schaal geschoven met miljarden en uiteindelijk zal er voor iedere meepratende ‘oppositiepartij’ wel iets uit te slepen zijn waarmee men zich op de borst kan kloppen. Dit onder het mom: Het gaat weer goed met de economie, er komen belastingverlagingen aan.

Ondertussen wordt de BTW verhoogd, wat tot dramatische gevolgen zal leiden voor de kleine ondernemer.

Daarmee wordt het leven geknepen uit de samenleving en de middenklasse, en zo de basis voor de nationale democratie stuk geslagen. Dat is precies in lijn met het EU beleid, dat het Nederlandse beleid, of wat daar nog van over is, aanstuurt. Het Nederlandse begrotingsbeleid zit in de tang van het EU begrotingsbeleid, en dit zijn de gevolgen. De gevolgen zijn de totale ontmenselijking van de maatschappij.

We zien hoe dit proces van uitknijpen en doodslaan van de democratie in Griekenland heeft geleid tot het punt waarop de belastinginkomsten dramatisch beginnen af te nemen, omdat de mensen niet meer kunnen voorzien in hun basisbehoeften. De EU machine walst automatisch door. Met mensen wordt geen rekening gehouden.

In de Nederlandse bureaucratie is men altijd zo handig om grote nadelige veranderingen door te voeren in totaalpakketten die in het geheim ‘uitgepolderd’ worden. Het kabinet had al laten ontvallen bang te zijn dat de voorstellen anders ‘in stukken’ zouden worden gescheurd. En nu begrijpen we ook waarom.

De VVD deed zich voor als de partij voor de hardwerkende Nederlander.

De PvdA zei op te komen voor de gezinnen.

Alleen SP en PVV doen niet mee aan het spelletje. De rest schuift gedwee aan en is kennelijk te bang voor verkiezingen, en wordt tegelijk de worst voorgehouden dat het ‘beter gaat’ en dat ‘de belastingen omlaag gaan’

De rest van de partijen zijn zo bang voor verkiezingen dat ze stiekem aanschuiven bij Wiebes.

Zal het Nederlandse volk ook dit weer gelaten over zich heen laten gaan?

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

27 Reacties

 1. G.Deckzeijl

  18 juni 2015 op 20:04

  On topic
  BTW-verhoging gaat niet door.
  Klik op de volgende pagina het BNR-telefoongesprek met Willem Vermeend aan.
  http://fubar.mobi/2014/11/29/vergeet-de-politiestaat-welkom-in-de-belastingstaat/comment-page-1/#comment-15612

 2. Breinbrouwsels

  18 juni 2015 op 15:38

  Bij een vorige reactie bleek dat ik hier op de blacklist stond.

 3. offtopic, de zelfcensuur begint flink gestalte te krijgen !!!
  .
  http://www.nrc.nl/nieuws/2015/06/16/europees-hof-na-heroverweging-website-is-aansprakelijk-voor-lezersreacties/
  .
  vreemde eind-conclusie, ik citeer; “En nu?

  De angst is dat de vrijheid van meningsuiting op internet hiermee een flinke deuk krijgt. Elk lidstaat van de Raad van Europa mag een uitspraak van het EHRM eigen invulling geven en hoeft er dus niet in mee te gaan, maar het hof heeft wel veel gezag. Anders gezegd: dit kan een aanzienlijk zwaardere verantwoordelijkheid leggen op de schouders van websites die bijdragen van (anonieme) gebruikers toestaan”
  .
  hoezo contradictie ???
  .
  btw, m.i. ben je sowieso veilig als jouw site eindigt met een .com, want de eu heeft geen (wettelijke) invloed op usa domeinen.

 4. Vanmorgen de leugenkast met daarop het nieuws van de NPO eens bekeken. Ja werd mij verteld, wij gaan er volgens de plannen er dik op voorruit het komend jaar! Jawel de crisis is voorbij. Hoera voor de E.U. hoeren van dit kabinet. Wat fantastisch dat we belastingmeevallers gaan krijgen van misschien wel 5 miljard. Denken die propagandisten nu echt dat we dom zijn of zo? Dat deze centen per direct via de BTW verhoging uit de eigen zak wordt gehoereerd?
  Helaas moet ik bekennen: Dit volk is dom en zal de leugenaars blijven volgen… Triest in en in triest

 5. g.h.m.leferink

  17 juni 2015 op 23:45

  Wat ik nooit gedacht had las ik onlangs over de PvdA: ze willen dat het gelobby OPENBAAR wordt! Bijna viel ik van mijn stoel en dacht eerst: “Dit kàn niet!” Want die partij is sinds 10 over Rood in het totale tegendeel veranderd van wat ze onder Willem Drees was! Maar enig vervolg op dit genoemde voorstel heb ik nog nergens gelezen. Dus zal het wel een oprisping van EERLIJKHEID geweest zijn van de een of andere partijbonze.
  Openheid, Гласност zou Gorbatschov zeggen, wie had dàt ooit gedacht. In een partij van Grootgrondbezitters als (ex-lid) Marcel van Dam, kapitalisten van het zuiverste water als ene Wim K., enz.
  Maar ik zie aankomen dat hetgeen waar ik al jaren voor pleit sneller afgeschoten gaat worden dan het teveel aan ganzen in dit land.
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 6. D. G. Neree

  17 juni 2015 op 22:12

  @Joost, off topic over MH17:
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/24167319/___Tipgever_komt_voor_beloning___.html

 7. Breinbrouwsels

  17 juni 2015 op 21:11

  Nee, dat laten ze niet gelaten over zich heen gaan. Het moet alleen nog een beetje slechter gaan. Nog even en ze geloven die propaganda over de aantrekkende economie die aan den einder ligt te gloren niet meer omdat ze overal de zak krijgen en met de kinderen naar de gaarkeuken moeten. Dan zullen de Poederpruiken en hun vazallen de wilde woede meemaken van de hordes die diep teleurgesteld en verraden en beroofd werden door het schorum waar ze vertrouwen in hadden. Ik ben overigens niet meer zo voor die guillotines, gaat te snel. Ik geloof meer in de louterende werking van grote kookpotten met de afmetingen van een paar voetbalvelden. Het kan wel eens tot 6 maanden duren voor het water daarin kookt.

  • @Breinbrouwsel s 17 juni: Nee, dat laten ze niet gelaten over zich heen gaan. Het moet alleen nog een beetje slechter gaan.–
   We hebben inmiddels een massa Nederlanders die verlaat, wegens uitstel van de ingangsdatum, hun AOW ontvangen. Je hoort zo nu en dan wat gemor maar men berust. Het vertrouwen in de opstand mag u hebben maar via verdeel en heers en de gejuridiseerde maatschappij w.o. het verdrag van Lissabon zijn de rapen inmiddels gaar; en de burger een gekookt eitje.

 8. Joost vraagt: Zal het Nederlandse volk ook dit weer gelaten over zich heen laten gaan? Gnor antwoordt: Ja

 9. “U houdt ze dom, ik houd ze arm”
  Dat sloeg in de jaren 50 op de afspraak tussen meneer de pastoor en de fabrieksdirecteur.
  Nu is het het pact tussen de linkse kerk en de neoliberalen.

 10. En voordat iemand aanstoot neemt aan hetgeen ik hierboven geschreven heb: Kijk eens naar Syriza in Griekenland, kijk eens naar Podemos in Spanje. Deze politieke partijen worden momenteel volkomen gedemoniseerd door Bruseel & co. Maar het zijn wel politieke partijen die opkomen voor het volk. Syriza komt wel hun verkiezings beloftes na. Waar vind je dit nog? Nederlanders wordt wakker voordat het te laat is!

 11. Ik woon al heel lang niet meer in Nederland. Dat had met mijn werk te maken. Ik kan werkelijk niet geloven hoe goede Hollanders zich laten betuttelen. Ik zie geen protesten op straat, ik zie geen demonstraties, ik zie slechts wat reacties op de overigens goede artikelen zoals Joost Niemoller die publiceert. Ik zie wel enorme demonstraties in de rest van Europa, zoals in Duitsland, Spanje, Italie, Griekenland maar in Nederland… niets. Nederlanders zijn computer ridders geworden. De NL regering weet dit. Daarom kan dit alles gebeuren. En Nederlanders laten het gewoon gebeuren. Jammer.

  • Cale 17 juni 2015 om 16:54 “De NL regering weet dit. Daarom kan dit alles gebeuren”
   .
   Tegen het volk in regeren heeft inderdaad geen consequenties. Zelfs een eed schenden of niet nakomen heeft niets om het lijf. En als de burgers gepakt worden volgt een paar dagen rumoer en dan trekt het rumoer naar het volgende onderwerp. Voor de verkiezingen A zeggen en erna B doen zie je niet eens terug in de “peilingen”. Degene die een beetje tegen de stroom ingaat wordt al melaatse behandeled en door de media geridiculiseerd. Wie waagt zich nog met een spandoek buiten de deur? Een verkieziposter achter het raam ophangen is al niet meer zonder risico. Men vreest als fout afgeschilderd te worden of is te druk met overleven. De komende bail-ins, het uitfaseren van contant geld, mensen chippen, vaccineren, alles zal morrend aanvaard worden naar ik vrees. Niemand durft de bres op te gaan omdat niemand zal volgen. De politiek heeft in zekere zijn vrij spel. De kiezer doet er niet meer toe.

 12. g.h.m.leferink

  17 juni 2015 op 20:11

  Mijnheer ‘Cale’. Helemaal met U eens. Ruggengraat moet in Nederland vandaag met een LEDlampje gezocht worden. Op een Bouworde werkkamp in Rusland, in 2008, kwam ik in aanraking met een tiener ‘die al een jaar aan de UvA (ja, de Universiteit van Drugsdorp) had gestudeerd’. En nog wel Politicologie. Nou, dat was te merken! Naast eigenwijs was hij ACHTERBAKS en LAF. Mijn konklusie was dat die dingen wel de nieuwste modetjes in dat Crime-is-Cool-City zouden zijn. Dat klopte 100%. Mijn ervaring is: in Gluipercity aan de Amstel heb je de nieuwste trendjes en hype’jes altijd het eerst . Ook dat klopt helaas weer. Dat wat ik de ‘Farizeïsche levenshouding’ noem heeft nu ook al de rest van Nederland bereikt.
  Dus mijn tweede konklusie is: ‘Het wordt allemaal nog erger!’ Wat bevestigt dat de mensheid nooit van de geschiedenis leert, en vaak toch weer de foute keuze maakt van de weg van de minste weerstand. Gevolg: verrotting van binnenuit.
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 13. Leo KarelJan

  17 juni 2015 op 16:15

  Het NL volk bestaat helaas voor het grootste deel uit een kudde lamlendige schapen, 45 jaar lang geïndoctrineerd door regentenkliek. media en onderwijs. Geen grammetje ruggengraat: alleen in kroeg en op verjaardagen lult men zogenaamd “kritisch”. Lamzakken, soapkijkers, Gutmenschen die “weg met ons” bevorderen, domme onwetenden en laffe, bange ( voor islam ) prietpraters. Zie daar het NL volk ( althans de meerderheid ) Geen toekomst en op weg naar de afgrond. Ga nog maar even janken als je een AZC bezoekt, dropveters!

 14. Het klinkt wat melodramatisch, maar het is weer de zoveelste stap naar de verdoemenis van ons land. Een land, waar je als autochtoon achtergestelt dient te worden púúr en alleen om de allochtoon zich welkom te laten voelen. Een land, waar je oude tradities aan de kant moet zetten vanwege een kleine overaanwezige groep aandachtstrekkers. Een land, waar de jankende minderheid de nuchtere meerderheid neerknuppelt. En een land, waar de overheid het liefst ziet dat we allemaal gratis werken: dat wil zeggen… werken, en alles inleveren ten goede van de EU.

  Kortom: het is bukken geblazen, en neem wat glijmiddel mee. De overige burgers gaan het ook nu nog niet begrijpen, en zúllen het ook nooit begrijpen. We worden weggegeven, uitgeknepen en uitgelachen. En niemand die er iets aan doet of aan lijkt te kúnnen doen. De volgende stap is meer geld naar Griekenland, en daarna een versnelde invoer van TTIP.

 15. Leo KarelJan

  17 juni 2015 op 16:00

  Leugenaar en bedrieger Rutte zal niet stoppen met zijn marxistische beleid van het uitzuigen van de burger. Samen met de Partij van de Allahaanbidders.
  Die zogenaamde belastingverlaging betreft voor de meeste mensen een sigaar uit eigen doos. Om de werkenden een beetje tot vriend te houden, zal de inkomstenbelasting ( arbeidsforfait ) wat omlaag gaan, maar voor iedereen gaan de lasten met de BTW verhoging weer omhoog.
  Let ook vooral op het percentage van het BNP dat de overheid besteedt: dit gaat onder Rutte alleen maar omhoog. Dat betekent dus sowieso lastenverzwaring voor de burger. Rutte en Samsom: ze gaan gewoon door met behulp van die andere gore regentenpartijen. ( CDA, D’66, GL, CU, SGP 0
  Ook de ouderen zullen ongetwijfeld moeten bloeden: AOW’ers betalen nu nog laag tarief zonder AOW premie. Zal ook wel aan gemorreld gaan worden.

 16. Oh ja, Nederland laat ook dit weer over zich heen gaan. En ze gaan gewoon weer op ze stemmen. Nederlanders hebben geen zelfrespect.
  Wilders werd beschuldigd van het aanzetten tot haat in Nederland. Wat nog veel erger is om vast te stellen, is dat wij een kabinet hebben die Nederland en de Nederlanders haten. Waar zou die diepe haat en minachting voor ons toch vandaan komen. Wij worden aan alle kanten gediscrimineerd en achtergesteld. Wij hebben geen lusten maar mogen wel voor de lasten opdraaien. Moet een kabinet er juist niet voor het land zijn en voor de bevolking.

  • J. C. Th. Köhler

   17 juni 2015 op 16:49

   “Wilders werd beschuldigd van het aanzetten tot haat in Nederland.”

   De eerste vraag die zich opwerpt is: haat tegen wie? Geert Wilders richt zich hoofdzakelijk tegen de islam.

   Vervolgens vraag je je af waarom de regering dan onverdroten verder gaat met het importeren van islam/moslims. Als de regering daar mee op zou houden, zou Geert Wilders de wind uit de zeilen genomen worden.

   De regering gaat daarmee door, omdat ze aan handen voeten gebonden zijn aaan de verdragen, die direct ná de oliecrisis van ’73 zijn gesloten met de Arabische wereld. Alle namen en rugnummers staan in het boek Eurabië, van Bat Ye’or. Alle data waarop een verdrag is ondertekend; wie de verdragen zijn aangegaan; wat de inhoud en de strekking van de verdragen is, kortom: alles.

   Juist omdát die verdragen er zijn en daar vooral geeen ruchtbaarheid aan mag worden gegeven, is het essentiëel dat Wilders/de PVV wordt gebagatelliseerd, gemarginaliseerd, geridiculiseerd en gedemoniseerd.

   j.c.th…

   • J. C. Th. Köhler

    17 juni 2015 op 17:01

    Als de werkelijkheid naar buiten zou komen, zouden degenen die destijds verantwoordelijk waren, of nu nog zijn, ter verantwoording kunnen worden geroepen. Zij zijn direct of indirect schuldig aan landverraad. Denk daarbij aan de politici van PvdA , KVP, ARP, PPR en D66.

    Opmerkelijk genoeg is de PvdA nog altijd subversief bezig.
    KVP en ARP (enCHU) zijn opgegaan in het CDA. Voor hen geldt hetzelfde.
    PPR is opgegaan in Groen Links. Ook nog altijd een partij van volksverraders.
    Tenslotte D66. Dat behoeft geen nadere toelichting.

    In dik 40 jaar is er niets veranderd. En waarom niet? De verdragen moeten uitgevoerd worden. Al zouden ze willen, ze kunnen niet anders.

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

 17. De roofbouw op de werkende klasse gaat maar voort. Inderdaad wordt de middenklasse, de motor van de economie, compleet gesloopt en werkendeweg naar de onderklasse toe geplunderd en onteigend. Alleen de hele kleine groep bovenmatig welgestelden (waaronder ook overbetaalde bureaucraten en -politici aan wie de mesen deze ellende te danken hebben) zijn erop vooruitgegaan, en niet zo’n klein beetje ook: http://libertyblitzkrieg.com/wp-content/uploads/2015/04/Screen-Shot-2015-04-27-at-10.56.53-AM-1024×934.jpg
  Inmiddels heeft de EU aan Nederland bevolen vòòr 1 augustus a.s. de bail-in wetgeving erdoor te jassen anders zwaait er wat, en was onze regering (dus niet alleen het kabinet) onlangs nog met de internationale elite in conclaaf om het contant geld uit te faseren en dan te verbieden. Dan hebben ze de mensen volledig in hun macht, en kan het grote uitkleden pas écht goed van de grond komen.
  En de burgers die dit boven het hoofd hangt? Blijven die wegzappen?

 18. Breinbrouwsels

  17 juni 2015 op 13:16

  Kijk, ik begrijp het wel, een hele wei vol met schapen die tegenwoordig alleen maar met de pet in de hand te krijgen zijn als er een vliegtuig wordt neergeschoten en ze voor het uitwringen van hun slipjes op een viaduct mogen gaan staan janken. Schapen die teveel verwend zijn en de hele dag maar in hun Ferrari rondscheuren op weg naar hun 4e vriendin in hun 6e vakantiehuis zijn eenvoudig wat minder te volkmennen dan die welke geheel de Verelendung in zijn geholpen. Die schaapherders met de Poederpruiken weten echt wel wat ze doen. Nog even geduld, het duurt echt niet lang meer.

 19. Buma van het CDA (verjubelkabinet Balkenende-Bos en het Kunduz-worgpact) zal vast in zijn nopjes zijn, want een jaar geleden had hij al laten weten hoe de burger het best genaaid kan worden: “De belasting op arbeid verlagen en de belasting op goederen verhogen, dat doen wel meer landen, om de werkgelegenheid te bevorderen.”
  Geen haar op het hoofd van de uitbuitende klasse komt op het idee in ineffectieve en/of onnodige uitgaven te schrappen, zoals om te beginnen het subsidiecircuit (kan zondermeer ca 20 miljard structureel in geschrapt worden, net als het leeuwendeel van de ontwikkelingshulp à raison van 6 miljard, enzovoorts. Dat zouden de mensen jaarlijks minimaal 1500 euro per persoon schelen, ofwel ca 3500 euro per arbeidzame burger. Denk eens even wat voor impuls dat zou geven aan de economie. Maar de burgers en de economie interesseert ze geen ene bal. De democratie is een fopspeen. Nu nog de “cashless society” en Huxley heeft gelijk gehad.

 20. Je kunt je afvragen, waarom blijven mensen op de partijen stemmen die pro-EU zijn? Anderzijds blijkt uit peilingen dat een grote minderheid, tot een kleine meerderheid de EU beu is. De enige partij die kritisch is t.o.v. de EU is de PVV. De SP en ook de Christenunie zeggen wel kritisch te zijn, maar als je hun verkiezingsprogramma leest dan blijkt dat net zo een lege huls te zijn als het gespinde verhaal destijds tijdens EU verkiezingen dat het CDA ineens EU kritisch zou zijn, terwijl zij tot de grootste voorstanders behoren, een wolf in schaapskleren.
  Wat ik dus niet begrijp is, als er zo een grote electoraat is die de EU beu is, waarom er geen enkele politieke partij is, buiten de PVV, die naar zijn kiezers luistert en niet alleen Ruttiaanse lippendienst. Zijn de baantjes dan zo belangrijk dat je hiervoor je kiezers laat zakken, door als zogenaamde criticus nog veel sneller soevereiniteit over de schutting te gooien?

  • @Koffij 17 juni 2015 om 12:31
   Zie deze kort maar krachtige video. De discrepantie tussen wat de burgers willen en de regering doet heerst ook elders. De “democratie” is vervangen met collusie, corruptie en nepotisme: https://www.youtube.com/watch?v=5tu32CCA_Ig
   Denk bij “lobbyisten” aan de EU, en denk bij invloed kopen bijvoorbeeld aan het (bij-)baantjes circuit.

 21. Nederland heeft destijds van de EU t o e s t e m m i n g!!! gekregen om het lage BTW tarief tot 2010 op arbeidsintensieve diensten (schoenmakers, fietsenmaker, kapper etc.) te continueren. Maar het was de EU een doorn in het oog, Hierover houden de media waarschijnlijk hun kaken stijf op elkaar.
  http://www.schoenmaker.nl/pages/66/EUministerseensoverBTW.html
  EU ministers eens over BTW
  Na maandenlange onderhandelingen zijn de EU-lidstaten er eindelijk in geslaagd een een akkoord te sluiten over het toepassen van lage btw-tarieven. Dat heeft een woordvoerder van staatssecretaris Jan Kees de Jager van Financiën gezegd.

  Het akkoord betekent onder meer dat onderhoud van woningen onder het lage tarief mag vallen. Lidstaten bepalen zelf of ze het lage tarief gaan toepassen, maar ze moeten zich daarbij houden aan een Europese lijst van producten en diensten.

 22. Dit was toch de bedoeling van de EU en de Elite. Het volk arm maken en de rijken rijker. Griekenland is ons voorbeeld en nu nog gauw veel dobbernegers doorsturen naar Nederland.