De EU ontploft. Eindelijk.

Door Joost Niemöller

De EU is, naar gelang de berekening, de grootste of een na grootste economische eenheid ter wereld. Het is alleen geen eenheid. De economische verschillen tussen de EU landen zijn enorm, en de oorzaak voor die verschillen is structureel. De groeicijfers verschillen ook per land enorm. In een aantal landen is al heel lang sprake van daling. De EU legt aan al die verschillende landen hetzelfde economische eisenpakket op, en het effect is wat er te verwachten viel: Landen als Griekenland worden ondanks alle leningen steeds verder de armoede en de chaos in gedrongen. Ze zijn openlijk in opstand gekomen en vormen nu de lont in het kruitvat.

De EU is ook een politieke eenheid, verbonden met Amerikaanse belangen. Dit brengt verplichtingen met zich mee, zoals het houden van Griekenland binnen de NAVO invloed. In landen als Griekenland weet men dat de EU bluft met zijn strenge beleid, en de dreiging van een Grexit. Iets wat de EU overigens formeel niet eens mag doen. Een eventueel Grexit is aan de Grieken, en ze zullen wel gek zijn. Griekenland gaat gewoon zijn eigen gang, en als het EU lidmaatschap voordelen met zich meebrengt, dan zullen ze die meepikken.

De EU heeft ook een immigratiebeleid. Het failliet ervan was van tevoren door iedereen in te schatten, maar is nu in de volle omvang naar buiten gekomen. Het verdrag van Dublin, waarin is bepaald dat iemand alleen asiel mag aanvragen in het land van aankomst, blijkt in de praktijk niet meer te functioneren, en de EU wil dit vervangen door een quotumsysteem, dat op grote tegenstand in de EU landen leidt. Sommige EU landen, met name de rijkere, nemen bovenmatig veel ‘asielzoekers’ op. Landen als Hongarije dreigen de zuidgrens te sluiten. Oostenrijk schort de asielaanvragen op. Hoewel er geen officiële EU binnengrenzen bestaan, zien we ophopingen van illegalen, zoals op het station van Milaan, waar men massaal de trein naar Duitsland wil nemen zonder kaartje. Waar door het internationale asielverdrag grenzen in de praktijk zijn opgeheven, lijken alleen geografische grenzen nog enig effect te hebben. Water. Bergen.

De EU heeft een conflict met Rusland gezocht, waaronder de EU vooral zelf economisch lijdt. Bijvoorbeeld omdat Rusland de gaslijn naar EU land Bulgarije verlegd heeft naar Turkije, en vandaar naar Griekenland, en omdat allerlei Nederlandse en Duitse bedrijven gebukt gaan onder de exportbeperkingen naar Rusland. Rusland zelf heeft ook economische problemen, maar gaat door de afwijzing van de EU steeds nauwere banden aan met opkomende economieën als China en India. Niet alleen economische banden, ook militaire en politieke.

Het failliet van het immigratiebeleid. Het conflict met Rusland, dat ook een conflict met China kan gaan worden. Het onoplosbare probleem met Griekenland, dat zich kan uitbreiden tot een vergelijkbaar probleem met Spanje, waar ook extreem links aan de macht lijkt te gaan komen. En dan nog ISIS aan de zuidgrens, en binnen de Europese grenzen.

Het is een opeenstapeling van op zich verschillende problemen waarop de EU geen antwoord heeft, omdat er geen werkelijke EU eenheid bestaat. De EU is een mythe, een hol vat. De ineenstorting is nabij en dat kan alleen maar een goede zaak zijn. Want alleen zonder de EU kunnen de Europese problemen aangepakt worden. Per land. Met onderlinge afspraken waar overeenstemmende belangen bestaan.

Pas na de bevrijding uit de EU kan er een nieuwe dynamiek ontstaan. Ook voor Nederland.

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

32 Reacties

 1. Leo KarelJan

  14 juni 2015 op 16:25

  UIT de EUSSR en terug naar een vrijhandelszone van vrije staten! Lid blijven betekent de ondergang! De massale import van armoede, achterlijkheid en criminaliteit loopt de spuigaten uit. Maar de meerderheid van de kudde stopt nog steeds zijn kop in het zand of is door politiek correcte indoctrinatie al verloren. Eerst afrekenen met de EUSSR kliek, maar dan heb je nog een hele oorlog te voeren met de politiek correcte multikul kliek in NL!
  Het zal eerst nog veel meer uit de hand moeten lopen, voordat de kudde EVENTUEEL wakker wordt! Ik heb weinig hoop.

 2. Die bezuinigingen moesten de Grieken doen op hun defensie apparaat.

  Er wordt dus niets opgelost.

 3. Op NU.nl valt te lezen dat Junckers voorstel alleen door het IMF afgewezen is, hetgeen behelsde dat Syriza in alles hun zin zou krijgen, zodat de Grieken in de Eurozone kunnen blijven. Pensioenen, opnieuw ambtenaren aannemen, het mocht allemaal van Juncker, het enige wat de Grieken moesten doen is, bezuinigen, een gigantisch bedrag van… tromgeroffel…. 400 miljoen Euro.

  Het IMF en de CDU/CSU leden (althans een deel ervan) zag hier niets in, tot grote spijt van Merkel die natuurlijk niets liever wil dan voldoen aan de wensen van Obama om de Grieken er linksom of rechtsom in te houden.

  Ik weet nu al dat het Griekse probleem zal voortetteren. Gelukkig dat Merkel het niet alleen voor het zeggen heeft in de Duitse regering.

 4. De enige oplossing die ook een oplossing is, zonder al te veel bijwerkingen is: De Grieken uit de Euro, en terug naar de drachme. Dat is ook voor Griekenland het beste.

  Alleen dat mag niet van papa Obama en Duitsland heeft zich na WO2 gecomiteerd aan verdragen waarvan pas na 90 jaar bekend wordt wat dat behelst.

  De grap is dat het alternatief, kwijtschelding en doorgaan met de Euro, betekent dat andere Zuid Europese landen ook uit die ruif zullen willen meeeten.

  Wat overblijft is de Jan Kees de Jager variant. De Grieken beloven al het geld terug te geven, en krijgen in ruil meer schulden die pas afgelost hoeven te worden op lange termijn, terwijl iedereen met hersens weet dat dit niet gaat gebeuren.

  Echter op papier klopt het dus, de mensen in het land kan verteld worden dat het geld terug komt. Daarmee kan nog een hele tijd de problemen onder de oppervlakte blijven en gezichtsverlies voorkomen. Het probleem: De Grieken willen het spel niet meer meeespelen

 5. Vergeet even niet de Bilderberggroep. Bail-in banken: dit houdt in dat je spaargeld geconfisqueerd kan worden, immers de definitie is veranderd. EU en Amerika willen verbod op cashgeld. En dan weet je het wel wat er komen gaat. Banken zitten diep in de problemen nog steeds. Mensen zullen alle macht kwijt zijn en geld op je rekening kan zo maar geblokkeerd worden. Iedereen zit dan onder de controle.
  Immigrantenproblematiek is van boven af geregisseerd om zoveel mogelijk chaos te veroorzaken in Europa. Doel: instellen van legers om zo de NWO versneld in te voeren.
  Agenda 21: er zullen mensen steeds meer beknot gaan worden in hun vrijheid en alles onder het mom van milieu en duurzaamheid. Lees de echte versie: is onderdeel van NWO.

  Iedereen die gelooft dat nazi-EU was opgericht om o.a. de vrede te bewaren ziet juist dat het i.s.m. warmonger Amerika de andere kant opgaat. Steunen van nazi-Oekraïne. Chaos veroorzaken in heel Europa. Financiële slaafsheid. WWIII.

  • @ marejane
   goedemorgen!
   U heeft met uw aluhoedje op geslapen?
   paniek, paniek, paniek, paniek!!!
   Ik denk dat ik zo maar eens moet gaan bekijken waar er een schuilkelder bij mij in de buurt is 🙂

   • @emptyk. Helaas moet ik u betrappen op een niet sterke reactie. Ik ben beter en meer nuance van u gewend.In Nederland wordt het aluhoedje m.i. te snel van stal gehaald want het gras is nog te dun gezaaid om de koeien de wei in te sturen. Natuurlijk is kritiek op alles en iedereen mogelijk maar het aluhoedje is inmiddels verworden tot de zoveelste dooddoener.

    • @ marejane
     mijn excuses voor mijn reactie, iedereen mag denken/schrijven/publiceren wat hij/zij maar wil……leve de vrijheid!

     @ gnor
     u heeft gelijk, dit was geen sterke bijdrage van mijn kant. ik denk dat het nog wat te vroeg was. bedankt voor uw genuanceerde terechtwijzing.

 6. Het zou fantastisch zijn als het megalomane Euro project ontploft.
  Had nooit in elkaar geflanst mogen worden wat velen van te voren voor gewaarschuwd hebben is uitgekomen. Een hellend vlak. Alle donkere wolken die boven ons drijven, alle problemen zijn veroorzaakt door de Europese Unie en door niets en niemand anders

  Zij is de kern van het probleem. Een soort vliegwiel voor disaster.
  Een Fyra op wereldschaal die onderdelen verliest om tenslotte volledig uit elkaar te klappen met alle reizigers er in.
  Het is nog steeds niet te laat om op de ingeslagen weg terug te komen.
  Geen maniakale luchtfietsers, maar pragmatisme.
  Met soevereine staten die samenwerken. Zonder een overkoepelende bureaucratische laag die alle macht naar zich toe trekt.
  Meer is niet nodig.

 7. Piet Pineut

  13 juni 2015 op 21:13

  Let eens op de reacties op artikelen over Griekenland in de MSM van de laatste tijd. De tendens is een enorm politiek wantrouwen. Wanneer Brussel straks onder aanvoering van Merkel er toe over gaat om Griekse schulden (deels) kwijt te schelden dan zal het wantrouwen omslaan naar woede. Temeer omdat dan binnen de kortste keren de andere perifere landen ook schuldkwijting gaan eisen. Wil ik ook even wijzen op de voorspelling van Martin Armstrong dat in de tweede helft van 2015 het begin van de ellende op de financiële markten losbarst. De laatste stuiptrekkingen rondom het Griekse drama zijn een heel duidelijke voorbode. Wie de huidige macro-economische ontwikkelingen volgt zal naar mijn mening dezelfde conclusie trekken. Met een beetje nuchter verstand kan een rechtvaardig denkend mens zelf wel inzien dat het met de EUropese schuldenberg gigantisch fout gaat aflopen. Het vervelende is dat wij burgers kennelijk geen vat meer hebben op onze doordravende politici. Eenmaal in het…

 8. Theo Prinse

  13 juni 2015 op 21:01

  vervolg – Het is deze fundamenteel diametrale tegenstelling binnen de bevrijdingstheologische stroming van enerzijds Pia Dijkstra en anderzijds Mient Jan Faber waarom intellectueel links in Nederland geen verantwoording kan nemen om de Soviet Unie af te breken en het communistische ANC aan de macht te helpen.
  Idd is de grexit zeer groot geworden en daarmee het uit elkaar vallen van de Europese Unie. Griekenland is militair strategisch niet belangrijk voor Europa maar voor de Navo. Er zijn veel vooraanstaande Nederlanders die de neo koude oorlog van rechts reactionaire krachten in Amerika, Europa en Nederland zoals Victoria Nuland, Brzezinski, Pyatt, McFaul etc Guy Fawkes Verhofstad, Horst van Baalen, Servaes, D66 Sjoerdsma enz. en niet te vergeten het monster van allemaal Frans Timmermans die mij met een kluitje in het riet stuurde over mijn vraag aan zijn commissie indertijd over het lot van Afrikaner rond de Plaasmoorde.

 9. Theo Prinse

  13 juni 2015 op 20:54

  vevolg – het CIA MKUltra project. In 1974 werd dat door de Frank Church commission opgeheven en Zbigniew Brzezinski adviseerde Reagan om met de islamitische mujahedeen tegen de Sovjet Unie te strijden in Kabul Afghanistan.
  Daarmee werd de basis gelegd voor de dubbele taktiek van het westen van Brzezinski in zijn Grand Chessboard om de Koude oorlog tegen de vml Soviet Unie te combineren met een islamizering van het westen doior het westen.
  Zia ul Haq voerde de sharia in en kreeg van Abdul Qadeer Khan de atoombom geheimen van Urenco in Nederland. De opvolger van Abraham Kuyper – de christelijke bevrijdingstheologie van D66 Pia Dijksta – steunden met de nederlandse CPN van Commie Braam het ANC van moordenaar Mandela en zo bestreden zij de gereformeerde geloofsgenoten van Kuyper – de van Riebeeck Afrikaners – die tegen de Cubanen streden in Angola. Tegelijk streed een andere tak volgens de dubbele taktiek van Brzezinski – Mient Jan Faber van de pacifisten tegen de Soviet Unie.

 10. Theo Prinse

  13 juni 2015 op 20:41

  Idd de neo Koude Oorlog tegen Rusland is de voortzetting van de dubbele oorlog door Zbigniew Brzezinski tegen Rusland. Het is deels een voortzetting van The Great Game” was the strategic rivalry and conflict between the British Empire and the Russian Empire for supremacy in Central Asia. Het was de Duitse Midden-Oosten archeoloog en diplomaat Max von Oppenheim die Kaiser Wilhelm adviseerde om het islamitische osmaanse rijk aan de kant van de Centralen in de Eerste Wereldoorlog te betrekken tegen de Britse koloniale overheersing. In 1924 werd het Osmaanse rijk opgeheven en in 1928 de Moslim Brotherhood in Egypte opgericht. Haj Amin al-Husseini richtte met Himmler een moslim divisie op en de moslim hebben gewonnen toen 25 miljoen christenen in de Eerste en 50 miljoen christenen in de WTeede Werelldoorlog elkaar hebben uitgeroeid.
  De rond 1950 tot CIA hervormde OSS (vanwege Pearl Harbor neglect) begon in de nasleep van de Nazi geleerden jacht 500 dr. mengele’s op te nemen in…

 11. Theo Prinse

  13 juni 2015 op 20:34

  – vervolg. Het argument dat Amerika Griekenland vanwege de militair strategische ligging binnen Europa wil houd geen steek. De Chinese marine lag immers maanden geleden al met drie schepen in Rotterdam en de belangen van Shell in de Gulf zijn al in dat verband door Halbe Zijlstra verwoord dat er meer geen naar defensie (marine) moet. Daarom heb ik nog maar eens bij Omroep Zeeland live in de radio uitzending verwelkomt dat de gehate minister Hennis 6 onderzeers wil bouwen ter vervnaginging van de 4 Walrus klasse schepen. Amerika heeft 4.000 miljard schuld en de Chinezen en de Japaners hebben er elk duizend miljard van. Er spelen echter wel grotere problermen dan meneer Joost hierboven schetst. Israel, Saudie Arabie e.a. zijn in een doodstrijd om Iran te verhinderen het atoom wapen te bemachtigen want dan ontstaat er een (kortstondige) nucleaire arms race en hebben Saudie Arabie, en andere kleine golf staten ook een atoomwapen uit Pakistan en/of Noord Korea.

 12. Theo Prinse

  13 juni 2015 op 20:26

  Goed artikel meneer Niemoller. De echte leider van de pro Europa club D66 – Rinooy Khan – was tot 2012 lid van de Trilateral commission van Zbigniew Brzezinski. Gister zijn geheime documenten publiek gemaakt van George Tenet die directeur was van de CIA toen Al Qaeda (anyone ?) van de protege van Brzezinski – Osama bin Laden – de Twin Toewers van de World Trade center binnenvloegen. Tenet verklaart dat Muslim Brotherhood Outreacher Bill Clinton hem (Tenet) weerhield om terreur groepen te onderzoeken na de eerste bescheiden aanval op die Twin Towers. De reden is dat Clinton/Brzezinski niet wilden dat door Tenet de relatie van hen met hun vml CIA agent – Osama bin Laden – bekend zou worden.
  Tijdens de boekpresentatie Minderheid in Eigen land door martin Bosma zei de finacieel deskundige van de PVV Theun van Dijck dat de Grieke enkel voordeel hebben van een Grexit vanwege het toerisme door een lage Drachme koers.

 13. – De rente op staatsobligaties zijn vanaf half April in de bijna de gehele EU aan het stijgen, dit is een indicatie dat het gratis geld opkoopprogramma van obligaties niet werkt en de centrale bank de controle aan het verliezen is.

 14. Hou je gordels maar vast voor wat vermoedelijk komen gaat:
  – De EU dwingt haar leden waaronder Nederland onder dreiging van sancties om versneld een bail-in wetgeving te adopteren voor eind Juli 2015.
  – Geruchtenstroom dat de Deutsche Bank op omvallen staat, met 55 triljard derivaten een dekking van maar +/- 2%, aldus Thomas Hoenig in 2013 volgens de IFRS boekhoudregels. Hoeveel derivaten ze hebben die direct of indirect gekoppeld zijn aan Griekenland is geheim. Opvallend, 1 dag na de mededeling dat Griekenland niet aan haar verplichting kon voldoen stappen 2 CEO’s van Deutsche Bank onverwacht op en wordt de S&P rating verlaagd naar B+.
  – Aanhoudende bankrun gaande in Griekenland, sinds het begin van het jaar is al +/- 20% van het totale particuliere spaartegoed daar opgenomen.
  – In Juli 2015 moet Griekenland 3,5 miljard betalen aan de ECB, geld wat ze niet hebben want ze vroegen begin deze maand al uitstelling van betaling voor 300 miljoen.

 15. Dat zou jammer zijn als de EU ontploft. Als de euro dan maar niet mee ontploft. Toen de euro in 2002 werd ingevoerd is ons beloofd dat de euro alleen maar voordeel zou brengen voor iedereen . Nu 13 jaar later zit ik nog steeds te wachten op deze voordelen. En als de euro mee ontploft met de EU dan loop ik mijn beloofde voordelen mis. Of zou Gerrit Zalm ons voorgelogen hebben. Gerrit Zalm is wel een hele betrouwbare man. Hij is zo betrouwbaar dat we onze bank aan hem toevertrouwen. Dus die heeft ons vast niet bedrogen. Onvoorstelbaar dat zo’n bevolkingsoplichter nu directeur van onze staatsbank is.

 16. @Joost
  Even off topic. Hier een interessant artikel, met onder andere intelligentie en genetica

  Overigens heb ik een keer een onderzoek gelezen waaruit blijkt dat kinderen verwekken tussen neven en nichten, IQ verlagend werk, niet geheel toevallig komt dit voor in achtergestelde landen

  Grondlegger bevolkingsleer: Massa immigratie verwoest welvaart Europa
  http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/06/Grondlegger-bevolkingsleer-Massa-immigratie-verwoest-welvaart-Europa
  De professor haalt wetenschappelijke onderzoeken aan waaruit onomstotelijk blijkt dat de hoogte van iemands opleiding voor 80% door intelligentie wordt bepaald, die voor 50% tot 80% genetisch is bepaald. Tegenwoordig worden dit soort conclusies nergens meer aangehaald, omdat ze ‘discriminerend’ zouden zijn voor bevolkingsgroepen met een duidelijk lagere gemiddelde intelligentie – niet geheel toevallig voornamelijk bepaalde groepen allochtonen.

  • Koffij @, met wat je schreef duik je terug naar een verleden. Van voor 1900. Nederland, als eigenaar van werelden met namen als Indonesie en andere, gebruikte dit soort argumentatie als verdeel en heers. Wat prima paste in de toen net ontdekte IQ wereld. Japan, ik val aan, volg mij, stopte dit superior denken door gewoon het recht van de sterkste. Jammeren bij verlies helpt niet. Hèt is een bewijs van minderwaardigheid. IQ bezit zorgt voor de grootste. Niet de kleinste.

   • Ja, dat klopt. Men verwoordde het goedpraten van de slavernij met allerlei theorieën die heel plausibel en nobel klinken. Ik zelf denk niet dat er grote IQ verschillen zijn tussen bevolkingen, maar ik zie wel wat in de theorie dat het huwen en kinderen krijgen, tussen nefen en nichten, slecht is voor het IQ, en niet alleen voor het IQ trouwens. Het zou goed zijn als men in die landen daarvan afstapt. Ik heb daarover lang geleden een onderzoek gelezen. Ik moet dat eens opzoeken. Overigens hebben we een Afrikaans wereldkampioen dammen gehad, die analfabeet was, maar zo goed kon dammen dat hij naar Europa gehaald werd. Na een paar jaar werd hij wereldkampioen. Daarna ging hij lezen en schrijven leren, helaas verongelukt bij een auto ongeluk. Baba Si heette hij. Op dit moment hebben we ook een Afrikaan, Ndjofang is nu uitdager.

    Ik weet dat Joost dit een interessant onderwerp vindt, vandaar.

    Verder ben ik voor een restrictief immigratiebeleid in het algemeen.

 17. Bij twijfel kijk en luister goed naar uw regering. Windmolens gaan een vermogen kosten aan onderhoud en zal nooit rendabel zijn. Pensioen geld, van u, word met bakkenvol belegd in dit soort projecten. Net als aids, uw ziekte, niet hun, allemaal voor, en in uw belang. Foutje was het contant betalen van Samsom, een soort beloning, niet hiervoor bedoeld. De E.U is een succes, bekeken door onze bril, zou elite Femke zeggen.

 18. “Rusland zelf heeft ook economische problemen, maar gaat door de afwijzing van de EU steeds nauwere banden aan met opkomende economieën als China en India.”
  Ik blijf erbij, het is andersom. Juist die samenwerking is Europa in het verkeerde keelgat geschoten, vandaar de paniek, de ruzie en de beschuldigingen van het neerhalen van een vliegtuig… “Wij” willen het overnemen van de halve wereldeconomie door de BRICS-landen zo lang mogelijk uitstellen, desnoods met valse beschuldigingen.

  • Eerst was er de G8 (met Rusland) nu de G7 (zonder Rusland) waar middels het TTIP aan weer een stap politieke schaalvergroting gewerkt wordt (met vrijhandel heeft het verdrag weinig te maken) middels harmonsering van wetgeving. Ik kan me goed voorstellen dat Vlad Poetin er weinig trek in heeft zijn geliefde Rusland te laten opgaan in een multicultureel politiek amalgaam gelijk de G7.

   Sindsdien is hij persona non grata en is moedertje Rusland uit de G8 gesodemieterd waarna hij uiteraard toenadering zoekt bij China, India en Iran. Het is een gevaarlijke ontwikkeling omdat er 2 blokken tegenover elkaar komen te staan die het nog wel eens aan de stok zouden krijgen met elkaar indachtig de beroemde spreuk van von Clausewitz: “Der Krieg ist eine bloße Fortsetzung der Politik mit anderen Mitteln.”

   We zien dat eigenlijk al gebeuren via proxy oorlogen in de Oekraine en Syrie. Op deze manier is de oorzaak voor de verwijdering wel net andersom dan u schetst.

 19. In de E.U bestaat harmonie. De beslissing over hoe de toekomst zich zal ontwikkelen loopt via planning. Wat in het begin zorgde voor de juiste man/vrouw op een plaats. Die samengevat elite word genoemd. Wat spreekt met èèn tong en eet met dezelfde vork. Alles wat buiten die groep leeft heeft geen inspraak of invloed. Voor de duidelijkheid een voorbeeld. Holleeder is een criminal. De piloot die de bom gooide op een Belgrado TV station, hero. Niet volgen logica maar elite wil. Een soort W.O èèn denken van hakken en spaanders. Hun macht ligt in de minstens 33% mensen die weinig bezitten en afhankelijk zijn van goed. Die word gekoesterd alsof het uit de mode gaat. Komt stemtijd dan is de meerderheid, winnaar, te voorspellen. Dit proces van planning heeft iets als doel.
  Dat iets is niet in uw voordeel, maar hun.

 20. deel 2
  Om te overleven zal men Fort Europa moeten ommuren
  Ik vermoed dat ondanks alle tegen wil en tegenzin ten opzichte de waarschuwingen van Wilders men toch om gaat en zal gaan ( proberen) te overleven.
  Een sterk verzwakt en verdeeld Europa zal een makkelijk te veroveren ( Rijk) continent zijn.
  Eigen schuld dikke bult…??
  We zullen zien ..

 21. De Eu is een bult kruit ..en iedereen ziet het als een vat ..
  De lont is Griekenland..die zal worden gebruikt als zwarte piet ( even Gario erbij halen )
  Ondertussen… en niemand wil het weten…staat er iemand binnen de grenzen ( de denkbeeldige muren) van fort Europa klaar met een brandende lucifer.
  Het (muurloze) fort is uitermate kwetsbaar en gemakkelijk te bereiken.
  Men regelt een bootje en men is er zo..
  Zal Nostradamus dan toch helderziend geweest zijn .?
  Volgens hem Rampspoed en ellende vanaf 2010..
  We zijn een paar jaar verder en leven nog zonder een (uitgebreide) wereld oorlog.
  Dat het nou echt vrede is kan men (niet meer) zeggen.
  Ik vermoed dat alle landen binnen No time terug zullen vallen op hun basis ..( de grenzen dicht).
  De miljoenen vluchtelingen mede veroorzaakt door het geloof en misbruik door de werkelijke macht zullen Europa overspoelen.
  Om te overleven zal men Fort Europa moeten ommuren
  Ik vermoed dat ondanks alle tegen wil en tegenzin ten opzichte…

 22. Als je in de EU reist kom je iedere 500 km een andere cultuur tegen.Vaak ook nog een andere taal of dialect.
  Diversiteit is eigen aan Europa.
  Om van dat allegaartje een staat te maken is dom en onwenselijk.
  We hadden de Benelux en de EEG wat meer dan voldoende was voor bedrijven om handel te drijven.Wat de EU wil,namelijk een machtsblok,is alleen maar gevaarlijk en onmogelijk vanwege interne belangen.
  De VS zouden graag 1 blok zien(waar ze veel invloed op hebben) om de Russen dwars te zitten.Onbenullen ,zoals de Hoop-Scheffers maar ook Obama , waarschuwen voor het gevaar dat de Grieken zich bij de Russen zullen aansluiten als we ze niet helpen.
  Hoe gek wil je het hebben.De Grieken zijn lid van de NAVO en willen dar niet uit,ze zoeken alleen naar chantagemiddelen om onder de druk uit te komen.
  Hopelijk pakt het Engels referendum negatief uit voor de EU en komt het gezonde verstand naar boven.

  • Om van Europa een eenheidssoep te maken moeten we gewoon niet willen Een handels unie als het ultieme doel is gewoon het beste . Ik kwam pas in Landen zoals Hongarije, Roemenië je moet er toch aan denken dat daar ook the Top 10 Engelse muziek in elk café te horen is en overal fast food en CCN te zien is

 23. Als de EU gaat, dan maar met Griekse muziek.

  Hier een mooi melancholisch Grieks muziekstukje
  https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=b25qGsEEMjA

  Maar wel met een positieve ondertoon.

  En ondertiteld.