Gematigde moslim werd depressief en had koran

Door Joost Niemoller

Er zijn vele soorten islam, wordt ons verteld. We moeten ze niet allemaal op een hoop gooien. Er is een heel speciale soort, de terroristen, dat zijn psychopaten, en wat ze doen, zoals ISIS, dat heeft niets met de islam te maken. Weet je wel hoeveel moslims nooit met geweld bezig zijn, en gewoon hun rustige leventjes leiden, en zich alleen maar zoveel mogelijk willen aanpassen aan het Westen? Heb je eigenlijk wel eens gewone, gematigde, alledaagse moslims ontmoet? Of ga je alleen maar af op de beelden in de media?

Nu is er Mohammed Yousef Abdelazeez.

Aardig jongen, zo te zien op zijn foto. Beetje melancholieke glimlach.  Beetje onzeker. Geboren in Koeweit. Een keurige, gewone Amerikaanse moslim. Alleen, ja, hij geloofde dus in de islam. Zoals de een Luthers is, zo is de ander moslim. Dat heb je hoor. Meer dan je denkt. Alleen die komen niet in de krant. Enfin. En toen ging er iets mis. Hij vermoordde vijf mariniers, in een opwelling. En dat kwam omdat hij jarenlang leed aan een depressie. Kan dat soms niet? Kunnen moslims ook niet depressief zijn en aan het moorden slaan, zoals een Lutherse man dat ook kan?

Ja, dat kan.

Er kan veel.

Maar toch.

En dat hij een paar uur voor zijn moorden een aan de Koran gelinkte tekst SMS-te naar een vriend, dat kan natuurlijk ook. Dat kan een onderdeel zijn van zijn ziektebeeld.

Namelijk deze tekst:

 “Whosoever shows enmity to a friend of Mine, then I have declared war against him.”

Het kan allemaal. Het kan allemaal niets met de islam te maken hebben. En daarom lezen we daar nu zoveel dingen over. Over al die aspecten van hem die niets met de islam te maken hebben. Bijvoorbeeld dat hij geen enkele connectie had met IS.

Hoe meer ik dat soort berichten lees, des te verontrustender vind ik het. Al die gematigde moslims die hun rustige leventje leiden. Die zich niet bij de een of andere organisatie hebben aangesloten. Die vast niet elke avond op het internet naar wrede filmpjes zitten te kijken. Die gewoon hun koran lezen en naar de moskee gaan. Ach, zelfs dat niet eens zoveel. Die het in de dagelijkse omgang met niet-gelovigen niet of nauwelijks over de islam hebben. Aardige mannen. Grapje hier, grapje daar.

Maar ja. Uit al dat onderzoek blijkt telkens weer: Sympathie voor de aanslag op 9-11. Sympathie voor ISIS. De Joden hebben het allemaal gedaan. Ja, die dingen vindt men wel ja, als je ernaar vraagt. En dat de sharia moet worden ingevoerd, ja, eigenlijk, als je ernaar vraagt, dat vinden ze ook allemaal wel. Maar ze vallen er niemand mee lastig. Ze leiden hun gewone leventjes. Ze trouwen onder elkaar. Ze worden soms een beetje erg extreem gelovig, maar meestal toch niet.

En ja, af en toe wordt er eentje depressief. Dat is heel normaal. Maar dan vertoont er eentje wel precies dat IS patroon.

Doen alle depressieve moslims dat? Nee toch. Nou dan.

Het zal allemaal wel.

Ik ben niet zo gerust over de gematigde moslims in ons midden. Ik zie achter die grapjes soms ineens een rare gefrustreerde opflikkering. Er ligt altijd een handzame ideologie klaar. Een fictieve uitkomst uit de problemen.

Is die gematigdheid niet een heel dun laagje? Ik weet het niet. Ik ben op mijn hoede. Wat kun je anders doen. Er zijn zoveel verwarden, depressieven en mensen met een economische achterstand tegenwoordig. Dat kleine beetje islam kan net dat kleine beetje extra zijn. Net dat ene zetje dat een depressieve Lutherse man nu eenmaal niet heeft.

Het meest verontrustende vind ik nu juist dat Mohammed Yousef Abdelazeez geen geradicaliseerde IS aanhanger was.

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

21 Reacties

 1. Het is zo jammer dat elke van de hier geuite negatieve reacties over de islam en moslims buitengewoon duidelijk maken dat geen van deze commentatoren ooit de Koran gelezen heeft. Want in de Koran staat dat doden alleen toegestaan is als de ander u op dat moment wil doden: dus alleen doden uit onmiddellijke zelfverdediging is toegestaan. En voor mensen met een ander geloof dient respect, ja zelfs gastvrijheid worden getoond!! Dat staat in de Koran en alle andere statements hierover zijn leugens. Wilders heeft nooit de Koran gelezen.
  Daarenboven demonstreren de commentatoren en Wilders een absolute geschiedkundige onwetenheid over de gruweldaden die Christenen en Joden begaan hebben en nog dagelijks begaan. Mbt het laatste: de dronen, de regime-change oorlogen in Syrië, Libië, Irak, Ukraine. Al deze burgeroorlogen en de creatie vd Islamic State met honderdduizenden doden zijn geïnitieerd door de zgn. christelijke USA, GB, Frankrijk, ea.
  Bevraag uw Innerlijke Geweten hier eens op!!

  • Het valt wel op dat vandaag de dag een gelovige exclusief in het nieuws is. Door alles wat middeleeuwen geschiedenis zo frappant maakt. Neem een klein % . Bloed, veel, en heksen. Of veroveringen. Volg vrede geloof en je ben terug in die goede oude tijd. Waar het recht van de sterkste natuur wet was. Religie, elke, is aan hun kant.

 2. G.Deckzeijl

  22 juli 2015 op 23:20

  Goh…
  Iedereen met vakantie?
  Of met de mond vol tanden.???

 3. G.Deckzeijl

  22 juli 2015 op 03:29

  Zie mijn link van 21-7, 05:46
  Iemand wel eens gehoord van Tomi Lahren.??
  Kan de Nieuwe NSB een puntje aan zuigen.

 4. G.Deckzeijl

  21 juli 2015 op 05:46

  Wel eens gehoord van de manual…
  HOW TO SURVIVE IN THE WEST.???
  http://fubar.mobi/2015/07/19/video-robert-spencer-on-chattanooga-jihad/comment-page-1/#comment-17149
  Onthou voor eens en voor altijd: iedere moslim in het Westen
  is een INFILTRANT.!!
  tinyurl.com/pkdmbsf
  Zie ook: HET PROJECT
  tinyurl.com/nekacwz
  (omdat moderatie wel een lang op zich kan laten wachten
  dient u zelf http:// voor de laatste links te plaatsen)

 5. Psychopatologie zowel als sociaal-economische factoren kunnen weldegelijk een rol spelen in islamitisch gedreven terrorisme, het is niet het één of het ánder.
  Een mentaal instabiel mens met hopeloze economische vooruitzichten zal eerder tot een wanhoopsdaad overgaan dan een stabiel florerend figuur. Al is dat laatste zeker geen garantie tegen terrorisme zoals telkens blijkt.
  Iedere moslim die de koran als het letterlijke woord van god leest is een potentieel terroristisch gevaar die als er een scheet dwars zit zich met z’n Kalashnikov religieus verantwoord kan gaan uitleven op ‘verdorven’ Westerse doelen.
  Dat moslims dit doen is achterlijk, maar omdat ze dit al eeuwen doen, te verwachten. Het westen kan zich hier vrij eenvoudig tegen verdedigen.
  Het werkelijke probleem zijn de probleem-ontkennende politici en media in het Westen, die dienen nu eerst aangepakt te worden.

 6. robvanderlaak

  20 juli 2015 op 16:42

  Gehuwde dader: ’Ik heb de minnaar van mijn vrouw vermoord uit wraak’ => volstrekt helder motief.

  Ongehuwde dader: ’Ik heb de minnaar van mijn vrouw vermoord uit wraak’ => man verward maar handelde vanuit een voor hem volstrekt helder motief.

  Mohammedaanse terrorist: ’Ik heb die ongelovigen vermoord voor Allah’ => volstrekt ongeloofwaardig motief.

 7. Leest de reactie van Nicolai Sennels, psycholoog en islamdeskundige .
  http://www.jihadwatch.org/2015/07/psychologist-poor-insane-muslim-terrorists-with-family-problems-are-still-muslim-terrorists

 8. En je komt die gematigde aardige lieve rustige moslims op de gekste plekken tegen. Wij waren zaterdag in het bos aan het wandelen.Dat doen we om een beetje de drukte en o.a. ook de gematigde aardige lieve rustige moslims te ontwijken. Die kom je daar nooit tegen want die houden niet van rust en de natuur. Tenminste ik heb ze daar nooit gezien. Wij waren ergens diep in het bos waar je bijna niemand meer ziet. Bijna want er kwam midden in het bos ineens een auto aan scheuren met een stofwolk erachter. Ze reden mijn gezinnetje en mij bijna omver. Mijn dochter van drie kon nog net ontwijken door in de brandnetels te springen die daarna onder de plekken zat. Mijn vrouw die zelf buitenlandse is zegt het zijn weer van die Marokkanen. Ik zeg, tja ik mag het niet zeggen want dan discrimineer ik. Waar zou dat gematigde toch voor staan. Het staat voor moslim. Maar is dat gematigd agressief, gematigd opgefokt, gematigd idioot, gematigd barbaars, gematigd asociaal. In al die gevallen onjuist.

 9. Breinbrouwsels

  19 juli 2015 op 21:56

  Dat bombardement in Jemen van vandaag, moet dat bij de Moslimdepriproductie van deze maand worden geteld of bij de Andersgedeprimeerden?

  • Of deze bijvoorbeeld? http://www.at5.nl/artikelen/145321/hij-duwde-haar-tegen-boom-en-begon-in-haar-keel-te-snijden

   • zeker een verwarde blanke,,,,oh wacht, blanke zijn nooit verward, die zijn racist…..

 10. Nou, gelukkig maar. Het lijkt me namelijk best eng om door een moslim vermoord te worden. Fijn om te weten dat we over de kling gejaagd worden door geestelijk gestoorde depressieve psychopaten en terroristen die slechts in een geconditioneerde reflex Allahoe akbar roepen. Dat scheelt zeker een slok op een borrel.

 11. elke moslim is depri en verstandelijk gehandicapt, anders word/ben je geen moslim….
  .
  maw, islam is een ziekte, ziektes moet je uitroeien…
  mooier kan ik het niet maken

 12. Leo KarelJan

  19 juli 2015 op 13:52

  Voor de zoveelste keer: er bestaan geen gematigde moslims, er is geen gematigde islam. DE islam is het probleem en uiteindelijk onderschrijven ALLE moslims dat de koran het letterlijke en in tijd onveranderlijke woord van god is. ALLE moslims houden van die struikrover en pedofiel. ALLE moslims vinden hun verrotte ideologie superieur aan alles. ALLE moslims zijn daardoor onbetrouwbaar, hoe gemakzuchtig of aardig ze zich ook voordoen.
  Dat regentenkliek, media en een groot deel van de kudde voor deze feiten de koppen in het zand willen blijven steken, is een gore politiek correcte ontkenning van de realiteit. Het zal nog vele mensen het leven kosten, want de vijfde colonne van de islam groeit dagelijks door de import van deze achterlijkheid. Die import is de hoogste vorm van landverraad.

 13. Histories gezien zijn de christen en mo gelovigen gelijk als twee druppels water wanneer het woord depressief valt. Neem de zwarte kous gelovig mens als voorbeeld. Hun glorie Nederland tijdperk brak opnieuw aan door de opkomst van Marx, ook wel socialisme. genoemd. Na het glorie tijdperk kerk Inquisitie, met sous heksen vervolging, was de gelovige in slaap gevallen tot genoemde Marx zijn boek schreef. De kous mens, net als mo, weten alles. Een hoogtekous denken punt was Eva in het paradijs en de daarop volgende ellende. Alleen daardoor al word je depressief .en bekijk je benen onder korte rokjes anders.

 14. Alles wordt als excuus aangedragen om maar niet DE ISLAM met de gerelateerde geschriften en cultuur als oorzaak te hoeven aanmerken

 15. Breinbrouwsels

  19 juli 2015 op 12:08

  Wat mij wel opvalt is dat er bij al deze toevallige gebeurtenissen toevallig ook nooit iemand uit bijvoorbeeld Urk of Venzelderheide betrokken is.

  • Ligt er maar aan hoe je wilt tellen: de depressieve Karst Tates uit Zevenaar/Duiven? Acht slachtoffers…. en niet eens militairen. Of Tristan van der Vlis uit Alphen a/d Rijn.

   • Breinbrouwsels

    19 juli 2015 op 21:49

    Je hebt gelijk, Islamdepri’s – Andersgedeprimeerden 234 – 4 (incl. USA)

    • Punt is meer : in Nederland alleen al 15 doden tijdens drie aanslagen in de laatste jaren door die labiele mensen uit “Urk of Venzelderheide ” tegen één Moslim gerelateerde actie.

     Wat betreft de USA hebben we al Newtown (2012): 24, Aurora (2012): 12, Virginia Tech (2007) 32 en Breivik (2011): 75. De honderden gewonden even niet meegeteld. Allemaal acties van gestoorden. Terwijl 9/11 toch echt een paramilitaire actie was vanuit het buitenland.

     Extremisten zijn een gevaar maar wel één van de gevaren in een versplinterende, globale samenleving waar acties onbedoelde gevolgen blijken te hebben . En ja, er zijn steeds meer gekke mensen, gevaarlijke buitenlandse politieke spelletjes (uitroeien van volkstammen of bewegingen elders), allerlei gekmakende pilletjes enzovoorts.