Na Frans nu hypocriete jankshow van Bert in VN over #MH17

Door Joost Niemöller

We weten dat Rusland in de Veiligheidsraad een veto gaat uitspreken over het voorstel voor een tribunaal. Rusland wilde vorig jaar dat er een onderzoek komt door de VN. China wil dat ook. Daar zitten ook haken en ogen aan, uiteraard, want ook dan wordt er achter de schermen gewheeld en gedeald, maar dat is dan toch op zijn minst een stukje beter dan de huidige onderzoeksconstructie met vetorecht voor Oekraïne, zodat je helemaal zeker weet dat één optie niet serieus onderzocht gaat worden: het Oekraïense straaljagerscenario. Rusland voelt er niets voor om door Oekraïne, in intense samenwerking met Nederland naar de slachtbank gevoerd te worden. Wij, dat wil zeggen de politiek en de media, doen maar alsof dat heel belachelijk is van Rusland. Hypocriet? Boter op het hoofd? Ach, zo denken we niet over onszelf. Dat zijn altijd de anderen.

Over de hoofden van de slachtoffers gaat Nederland nu in New York weer een grote show  opvoeren.

Waar Timmermans met zijn huilverhaal en zijn gescheld op de separatistische hulpverleners (de gestolen  ‘trouwring’ die nooit was), die in werkelijkheid vrijwillig deden waar de Nederlandse hulpverleners zich te goed voor voelden, namelijk lijken ophalen, een groot PR succes had, daar wil nu zijn opvolger Koenders, niet achterblijven. Er gaat een zogenaamd pleidooi komen ten aanzien van de Russen om –alsjeblief! alsjeblief!- , deze politieke rechtsgang mogelijk te maken. Tegenover deze performance, want wat zal het anders kunnen zijn, met al die ‘gesprekken’ en optredens, zal een zakelijk weerwoord komen van de Russen, waaraan de Nederlandse media uiteraard weer geen aandacht zullen besteden. Net zoals de Nederlandse media natuurlijk weer geen aandacht gaan besteden aan de logica van het Russische tegenvoorstel.

We weten al in essentie wat het punt is van de Russen. Er ligt nog niet eens een aanklacht op tafel. Hoe kan nu al vastgesteld worden dat met de aanslag op MH17 welbewust (en dus bijvoorbeeld niet per ongeluk) het toestel is neergehaald? En dan nog wel met de bedoeling om de internationale veiligheid en vrede te ontwrichten? Dat laatste is een voorwaarde voor zo’n VN tribunaal. Om het zover te brengen moet er dus eerst iets zijn waarover je kunt praten. Maar Oekraïne en Nederland, met enkele andere landen verenigd in de hapsnapcombi Joint Investigation Team, het JIT, vond in zijn oneindige domme arrogantie: wacht nog maar even waar we mee gaan komen. Eerst een tribunaal, dan gaan we wel met elkaar ‘zaken doen’. Die tribunalen zijn in werkelijkheid, zo stelt ook Rusland terecht, politieke rituelen, waarbij enkelen oordelen over hun (voormalige) tegenstanders. Dus het oordeel ligt al vast. In dit geval: Rusland moet hangen.

Veel strafrechtexperts vinden zo’n tribunaal ook een slecht idee.

Maar dat telt hier allemaal niet. Het gaat niet om de resultaten. Het gaat om de show. De show van Bert.

Ik moet me weer eens gaan schamen voor mijn eigen land.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this pageEmail this to someone

9 Reacties

 1. De Joodse Maffia Baas Kolomoysky en financier van de Oekra-Nazi’s geeft toe het Maleisisch Vliegtuig MH17 te hebben neergeschoten :
  https://www.youtube.com/watch?v=NrfKZUttEwE
  Een prankster die zich als Nieuw-Russische Commandant uit Novorossiya voordoet, moedigt Kolomoysky aan om alcohol te drinken tijdens een Video conferentie, welke ertoe bijdraagt dat de Mafia boss wat loslippiger wordt. Het Oekraïens Departement van Defensie geeft toe dat haar 156e AA regiment wel eens de MH17 heeft kunnen neerschieten :
  http://liveleak.com/view?i=495_1406443388

  Kiev is opeens heel erg willing to take the fall ?

 2. Als je dit leest zakt niet de broek af maar word je gelovig.

  Vladimir Putin expressed his regrets on the UN Security Council’s decision on the compromise project of the MH17 plane crash investigation that was not supported by the countries pushing for an international tribunal of the crash, the Kremlin said on its website Wednesday.

 3. Leo KarelJan

  29 juli 2015 op 13:48

  Wat produceert die Partij van de Allahaanbidders toch een bagger: na de volslagen idiote jankende toneelspeler ( niets is echt aan die vent ) Timmermans, nu die joker Koenders. En leugenaar en bedrieger Rutte vindt het natuurlijk goede ministers. VVD: een vies meelopertje met de PvdA bagger.

 4. Luisterde naar hun V.N ambassadeur. Die gaat gehakt van Koenders maken. Alleen al de geheime afspraak met een vermoedelijke dader moet een totale afgang mogelijk maken voor Nederlands rechtsonderzoek. Lokaal geen nieuws maar buiten wel. De optelsom is ongelofelijk. Export, onze beroemde handel, gaat nog meer klappen krijgen door mensen als Bert en Frans. Op handen gedragen door een onderste steen idioot. Met in zijn zak Van Baalen die het allemaal aanstuurde.

 5. Erik Toonen, onafhankelijk journalist, stopt met zijn weblog over de gebeurtenissen rond de MH17 vanwege bedreigingen.

  http://delangemars.nl/2015/07/28/onafhankelijk-journalist-stopt-met-mh17-blog-na-bedreigingen/

  Triest dat dit gebeurd in Nederland. Het vrije woord is in het geding!!

 6. Na die narcistische leeghoofd Timmermans hebben we nu arrogante prutser Koenders.
  De partij die op (virtueel) 7 zetels staat en de macht over de media (NPO, VK, NRC) heeft ,werkt aan eerherstel door alles bij elkaar te liegen en te manipuleren.
  Iedere dag gratis reclame,denk maar aan zomergasten,journaal etc. terwijl andere partijen(niet links) hard moeten werken om aandacht te krijgen.
  40 jaar geleden kwam de waarheid uit Rusland volgens links en nu komt de waarheid van de EU.

  ZUM KOTZEN

 7. Gisteren besteedde RT een nieuwsitem aan dit onderwerp:

  https://www.youtube.com/watch?v=T87b9tpe_FA (circa 5 min.)

  Vergelijk die uitzending eens met het Telegraaf artikel waar Joost naar linkt:

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/mh17/24313927/__Ultieme_poging_MH17-tribunaal__.html?google_editors_picks=true

 8. Breinbrouwsels

  28 juli 2015 op 13:42

  Perverse viezerikken zijn ’t, die alleen maar tot hun gerief komen door de ellende van anderen. Ik had een hele scheldschotel klaar gezet maar ik wil het hier voorlopig bij houden. Waar is @Basic dimensions eigenlijk? Heb ik iets gemist? Die zou ons hebben uitgelgd dat het allemaal met neuken te maken heeft en met onvervulde klapjes tegen de volle luier. Schijtvolk.

 9. We zijn de schaamte al lang voorbij. Dus we schamen ons, althans ik, niet meer voor wat de facto een provincie van de EU is. Het behoort op te vallen dat Nederland zich wel erg gemakkelijk laat aansturen. Ik schaam me, namens mijn land, enkel t.o.v. de nabestaanden en de bevolking in Oost-Oekraïne waar het opruimen der lijken moest gebeuren. Al de rest maak ik me niet echt druk meer om want: onverbeterlijke toneelspelers tussen de schuifdeuren. Het wordt tijd dat die deuren, tijdens het spel, met een rotklap worden dicht gedaan.

© 2023 De Nieuwe Realist

Thema door Anders NorénOmhoog ↑