Overal laait de jodenhaat op

Door Joost Niemöller

 

Er is oud en nieuw antisemitisme, schrijft Afshin Ellian vandaag in Elsevier. Dat kun je op een bepaalde manier zo vinden, maar je kunt natuurlijk ook net zo goed zeggen dat er maar één vorm van antisemitisme bestaat, namelijk Jodenhaat, wat van alle tijden is, en soms openlijk is en soms niet.

In het maatschappelijk debat staan we nu op onze kop over het antisemitisme onder moslims in Europa. Daar is natuurlijk ook helemaal niets nieuws aan. Dat is uitputtend gedocumenteerd, bijvoorbeeld door Dr. Hans Jansen (niet de onlangs overleden arabist) in een meer dan duizend pagina dik boekwerk, Van Jodenhaat naar zelfmoordterrorisme. En dat is maar een van de zeer vele bronnen. Een andere bron is het interessante Duitse boek, Hitlers Muslime, waarin wordt beschreven hoe de nazi’s de Jodenhaat van de moslims gebruikten om hen voor hun karretje te spannen en moslims uit Turkse-, Kaukasische- en Balkangebieden voor de SS te organiseren. Planmatig wilde Himmler daar nog veel verder mee, met speciale imamopleidingen in het Derde Rijk, maar de nederlaag van Hitler maakte daar een einde aan. (Dit is maar een van vele recente studies over de islam en het nazisme. Ik wil daar later op terugkomen.)

Het nieuwe antisemitisme onder moslims is dus niet nieuw. Het lijkt alleen maar nieuw, omdat de politiek correcte elite het zo lang heeft weggedrukt. Daar was antisemitisme een exclusieve zaak voor ‘extreem-rechts.’

Zelf heb ik lang gedacht dat die vorm van antisemitisme aan het uitsterven was, maar daar ben ik naïef in geweest.

Het hier meest bekende antisemitisme, dat van de nazi’s, is alleen maar ondergronds gegaan. Dat realiseerde ik me onlangs weer toen ik in Duitsland een lang gesprek had met een bejaarde boer, die verhaalde over de oorlog, waar hij als soldaat had gevochten. Aardige man. Ja, zei hij, dat doodmaken van al die Joden, dat wilde hij niet goed praten. Maar was Duitsland er niet enorm op vooruit gegaan nu al die Joden waren verdwenen? Vervolgens vertelde hij een persoonlijk verhaal. Hoe zijn vader in 1936 een stuk land had gekocht van ‘de Jood (hierna volgde een Joodse naam)’, dat deze Jood na de oorlog terug was gekomen en had gezegd dat hij dat stuk land alleen maar had verkocht omdat hij zich onder druk gezet voelde. De inmiddels oude man en zijn vroegere vader begonnen een rechtszaak, die steeds meer hogerop ging. Ze leken kansloos, zei hij, want er waren toen in Duitsland alleen maar Engelse en Joodse rechters. Toch wonnen ze. Zijn conclusie: ‘Zo is de Jood.’

Nu was deze aardige man heel oud. Maar hij had familie. Hij heeft dit verhaal vast vaak verteld in klein verband. En er bestaan in Duitsland weldegelijk neonazi’s. Dit antisemitisme leidt een sluimerend bestaan en kan zo weer oplaaien. Het oude, bekende antisemitisme.

En dan is er ook overal nieuw antisemitisme onder Westerse intellectuelen, naar aanleiding van de 9-11 discussie en de MH17 discussie. Ik word best vaak heimelijk benaderd door mensen die me vertellen dat ik MH17 pas echt zal begrijpen, als ik begrijp dat er Joden achter zitten. Deze mensen zijn door niets en niemand van hun stuk te brengen. Het is voor hen ‘het laatste taboe.’ Wanneer ik ertegenin ga, wordt me soms gevraagd of ik misschien zelf Joods ben. Alsof er eigenlijk geen andere redenen zouden zijn om Joden niet de schuld te geven van alle ellende waarin we verzeild zijn geraakt.

Aan de andere kant word ik door Joodse vrienden gewaarschuwd dat ik me met mijn MH17 kritiek voor allerhande antisemitische karretjes laat spannen. Bijvoorbeeld als het gaat over de vraag of er sprake geweest zou zijn van Israëlische air to air missiles. Dat is natuurlijk heel goed mogelijk. Er zijn zoveel karretjes, ik ken ze niet allemaal. Maar als het gaat om MH17 vind ik dat alle opties openlijk moeten worden besproken. Geen tunnelvisies.

Mijn antwoord op de hedendaagse antisemieten (die zich soms anti-zionisten noemen, of varianten, maar waarbij de woorden ‘zionist’ en ‘Jood’ altijd snel door elkaar gaan lopen) is eigenlijk heel simpel: Joden hebben een meer dan gemiddeld hoog IQ. Het is dus niet vreemd dat ze op intellectueel gebied uitblinken, zie de relatief zeer vele Nobelprijzen, maar dat ze ook maatschappelijk hoog in de boom zitten en dus relatief veel invloed hebben. Maar betekent dit ook dat Joden altijd specifiek Joodse doelen nastreven? Dat ze alleen aan hun eigen groep denken? Dat is niet hard te maken. Zoveel Joden, zoveel meningen, ook politiek. En waar er een Joodse lobby zou bestaan, zoals in de VS, daar moet er dan toch op zijn minst ook een niet-Joodse lobby bestaan die hen steunt. Er is dus een politieke lobby en sommige Joden maken daar deel van uit. Het is geen enkele reden om alle Joden te haten.

Aan antisemieten valt dit helaas niet uit te leggen. Die vinden dat een naïef argument, want het gaat voorbij aan wat er ‘eigenlijk’ in het verborgene, achter zou zitten. En daar stopt dan meteen iedere redelijke discussie.

Het is gevaarlijk, deze Jodenhaat van zoveel verschillende kanten. We kennen de geschiedenis. En het is groter en wijder verspreid dan ik lange tijd had gedacht.

 

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

20 Reacties

 1. Wat me ergert aan de Nederlandse Joden is dat ze zich niet openlijk en duidelijk en collectief tegen het marokkanengeweld alhier uitspreken, en dat ze niet massaal op Wilders stemmen.
  Soms denk ik wel eens dat de Joden de Germanen meer haten dan de moslims, en daarom heimelijk partij voor de laatste kiezen. Mogelijk beschouwen ze ons als een intellectuele concurrent.

 2. Citaat: “The large majority of surviving Jews in the world is of Eastern European—thus perhaps mainly of Khazar—origin. If so, this would mean that their (the Jews) ancestors came not from Canaan but from the Caucasus, once believed to be the cradle of the Aryan race, and that genetically they are more closely related to the Hun, Ulgur, and Magyar tribes than to the seed of Abraham, Isaac, and Jacob…The story of the Khazar Empire, as it slowly emerges from the past, begins to look like the most cruel hoax which history has ever perpetrated.”
  Meer info:
  https://en.wikipedia.org/wiki/The_Thirteenth_Tribe
  De theorie is dat de Khazariaanse elite nog steeds bestaat als één van de machtigste criminele kartels ter wereld waar onder meer de Rothschild en Warburg bankiersfamilies deel van uitmaken met haar dekmantelorganisaties zoals BlackRock en Vanguard. Dit kartel speelde ook een belangrijke rol in WOII en de Oktoberrevolutie: https://wikispooks.com/wiki/File:Red_Symphony.pdf

 3. Beste Joost,

  Omdat ik het idee heb dat je oprecht bent in je opvattingen over anti-Joodse sentimenten wil ik je vragen of je bekend bent met het werk van de Amerikaanse professor Kevin MacDonald. In zijn boeken en essays heeft hij kritisch geschreven over Joodse invloed in het Westen en met name de rol van deze diaspora in de totstandbrenging van de huidige ‘multiculturele samenleving’ die we hier allen zo verfoeien. Mijn eerste reactie op zijn werk was er een van ongeloof, omdat ik altijd had geleerd dat kritiek op Joden uit den boze was, maar uiteindelijk vond ik zijn argumentatie (bibliografie van tientallen pagina’s) dusdanig overtuigend dat ik er anders over ben gaan denken. Ik raad een ieder aan om deze boeken te lezen, als men eindelijk eens echt wil weten waarom zoveel mensen, met name nationalisten, kritiek hebben op deze ontegenzeggelijke talentvolle groep.

  http://web.csulb.edu/~kmacd/books-Preface.html
  (waarschuwing; dit lezen kan wel je wereldbeeld doen kantelen)

 4. Ik ben er van overtuigd dat de Islam de Nazi van deze tijd is. De Nazi’s van toen kwam ook steeds vaker, harder en vervelender uit de hoek, tótdat er een idioot was die ze georganiseerd kreeg en WO2 ontketende. Ik geloof (helaas) echt dat het deze keer niet anders is, en dat we nog eens een WO3 gaan meemaken hier. En dat ook deze keer het “vrije westen”, wat nu helemaal niet meer zo vrij is, eindelijk een keer wakker wordt en die onderdrukkers van de aardbodem veegt.

  Het is beangstigend, en tegelijkertijd ook bedroevend hoeveel domme mensen er eigenlijk bestaan op deze planeet. Mensen die een meningsverschil of andere levensstijl, direct ervaren als een aanslag op hun eigen kijk op de wereld. Tuurlijk doen we hier hetzelfde, maar dat is wel een reactie op het geroeptoeter van de Islam die ons bij voorbaat racisten, ongelovige honden of Allah-onterenden vinden. ’t Is misselijkmakend dat mensen het nog steeds niet geleerd hebben.

 5. robbertdeberk

  30 juli 2015 op 09:27

  The greatest story never told :

  http://www.tgsnt.tv

  Succes Joost!

 6. Jodenhaat is van alle tijden. Voor een uitvoerige beschrijving zie het boek van Werner Keller: http://tinyurl.com/prg8txo
  En zij werden verstrooid onder alle volken. Of. GESCHIEDENIS VAN HET JODENDOM NA HET BIJBELSE TIJDVAK. MET 210 ILLUSTRATIES EN 8 KAARTEN.
  Maar ook na het lezen van dit niet vrolijk makend boekwerk, was het me nog steeds niet duidelijk waar deze haat vandaan komt. Voer voor psychologen misschien?

  • AJ - Raalte

   30 juli 2015 op 12:12

   Als je dat echt wilt weten, Nico, zou je dit artikel eens moeten lezen: http://www.gatestoneinstitute.org/6168/jews-canary-coal-mine

   Het is erg lang maar zeer de moeite waard, m.i.

 7. “was het me nog steeds niet duidelijk waar deze haat vandaan komt. ”
  Een mening is ook dat dit diep religieuze redenen zou kunnen hebben. Ik laat dat in het midden.
  Ik beschouw het zelf als kennis.
  http://www.jongerenbijbel.nl/bijbel/lezen/openbaring/12/
  In passage 13 staat: “Toen de draak zag dat hij op de aarde gegooid was, achtervolgde hij de vrouw die een zoon gebaard had.” Symbolisch zou de vrouw het volk Israel voorstellen, de zoon zou Jezus voorstellen die ontstaan is uit het volk Israel.

 8. Er zijn genoeg tegenargumenten.
  Eén van de sterkste is misschien wel: als Joden zoveel invloed hebben, waarom dan al die Islam import? Of zijn Joden, zoals die gekken beweren, zo hard dat ze hun eigen mensen willens en wetens laten ombrengen?

 9. Ze doen weer mee, met het sportevenement in Berlijn. Zal dodelijk kunnen zijn, met zoveel Mo liefhebbers die op herhaling wel wat willen proberen om allah gunstig te stemmen, voor mogelijk een reis naar de 72 maagden.

 10. Ok Lees het stukje van Laura Starink in de NRC 1 mei 2014
  “Anarchie heerst in het oosten van Oekraïne. In Dnjepropetrovsk lukt het wél de rust te bewaren” Gepubliceerd nog voor MH-17 en voor de moordpartij in Odessa 2 mei 2014

 11. Op mijn werk werd door sommige ‘aardige’ en ‘nette’ collega’s gesproken over ‘Jodenstreken’.

 12. Iedereen die door Rusland, Russische Federatie , Sovjet Unie heeft gereisd of zoal ik zaken heeft gedaan sinds 1976 komt of hij het wil of niet in contact met de Russische (Chazaren) Joden. Zij spreken altijd over de verschrikkingen van Stalin en nooit hebben ze het over wat er in 1917 gebeurde waar heel intellectueel Rusland werd uitgemoord inclusief de boerenstand. De spaarzame historische literatuur is fascinerend en vaak alleen in de Russische taal en verbazend ook veel in Amerika te vinden. Ik, wij zijn voor ons onderzoek op veel sites geweest diep en diep droevig hoe dit voor de geschiedenis wordt weggehouden . Mijn stelling: Als de Russische revolutie niet zo bloedig was geweest dan hadden we nooit iets gehoord over Stalin nog over Hitler.

  • Wil je dit verklaren of een link geven naar meer informatie?

   • Een boek om mee te beginnen en waar ik mee geëindigd ben The Forsaken van TIm Tzouliadis Het handelt over Joden o.a. uit Amerika die zich na de Revolutie in Rusland vestigden en daar o.a. de Ford fabriek in Nizhniy Novgorod opbouwde, de tractor fabriek in het latere Stalingrad . De onvoorwaardelijke steun van Roosevelt aan Stalin Elke Rus kan je dit vertellen maar het gaat mij om de feiten Wie organiseerde de Russische revolutie waarbij de Europese Russen werden uitgemoord Dat is mijn enige zoektocht Wel moet ik opmerken dat zowel Rusland 1990 en Kiev, Maidan een herhaling van zetten is Als u vind dat dit niet ter zake doet dan hoeft u dit echt niet te plaatsen Ik onderneem geen kruistocht ook heb ik geen behoefte dit ww uit te dragen Ik weet nu wat ik wilde weten Het is voor de geïnteresseerden Dit is notendop mijn bevindingen , feiten van mijn 25 jaar Rusland . Ook het boek Coming out of the Ice van Victor Herman sluit hier op aan.

 13. Hier nog een filmpje over deze zaken

  https://vimeo.com/69991225

  En een artikel
  https://ejbron.wordpress.com/2013/11/09/de-voortdurende-nazi-invloed-op-arabische-attitudes/

 14. Al ons dagelijks nieuws is hoofdzakelijk woestijn religie ellende. Met een Palestijnse sous als slachtoffer. Wat verkocht word als zielig zeehondje slachten. Draai de klok terug naar Kosovo en die moord op onschuldige mannen. Hun religie kinderen, nu volwassen, vullen het dagelijks nieuws scherm met voorbeelden zoals een kop er af hakken. Erger ook. Maar dat is exclusief hun nationaal recht. Hun probleem op aarde is Israël. En ik mag kiezen wie de leukste is.. Dan is de keuze makkelijk.

 15. Leo KarelJan

  29 juli 2015 op 13:36

  Jodenhaat wordt vaak omgezet naar haat tegen Israël. Men heeft dan zogenaamd niets tegen Joden, maar ja die vreselijke staat Israël.
  Zoals onlangs weer in Rotterdam: SP, GL en Nida ( een fundamentalistische moslimpartij ) maken bezwaar tegen een toekomstige handelsreis van Aboutaleb naar Israël. In hun ogen is Israël een ondemocratische staat die permanent de mensenrechten schendt. Vooral het smerige Nida ( dat van het AD Rotterdams Dagblad wekelijks de ruimte krijgt voor hun islamindoctrinatie ) ging tekeer. En dat zegt een bende islamieten, die niet één islamitisch land kunnen noemen dat democratischer en fatsoenlijker is dan Israël.
  Islam en links haten vrijwel UNANIEM Israël op zo’n wijze dat het gewoon Jodenhaat is.

 16. Eerlijkheid gebied te zeggen dat Jodenhaat is gevoed door:

  1. Christendom (misinterpretatie van Nieuwe Testament; onvervuld leven van christenen)
  2. Machtspolitiek en kwaardaardigheid van de meeste pausen (evident verband met punt 1)
  3. Islam
  4. Lafheid, ondoordachtheid, geestelijke/intellectuele luiheid, (persoonlijke) frustratie. Bestudeer Luther. Hetzelfde kan overigens gezegd van Mohammed, als die bestaan heeft, en met de optie dat zowel Luther als Mo wellicht psychisch gestoord was
  5. Seculier, ‘populistisch’ en extreemrechts antisemitisme
  6. ‘Politieke correctheid’, gekoppeld aan de vlg. de policor omstreden oprichting van Israël, het Palestijnse vraagstuk (w.v. uitsluitend de Joden de schuld krijgen) en het irrationele monsterverbond tussen Westers links enerzijds en ‘achterlijke’ moslimimmigranten anderzijds (trefwoorden: PvdA, stemvee; de bizarre lafheid van de SP (na Gastarbeid & Kapitaal uit 1983)
  7. Het vermoedelijke bestaan van “Oil for…

 17. Michael Jacobs

  29 juli 2015 op 13:09

  “Het is gevaarlijk, deze Jodenhaat van zoveel verschillende kanten. We kennen de geschiedenis.”

  De culturele / humanistische geschiedenis vertelt dat de Joden aan de wortel staan van begrippen zoals recht en rechtvaardigheid. Dat zij als gemeenschap een morele codex hebben aangenomen en uitdragen. Alleen door het volk der Joden rechtstreeks en telkens opnieuw aan te vallen kan men zich aan de moraal onttrekken. Dáárin ligt het gevaar.