Amerikanen eerst. Onderhandelaar Trump komt met slim immigratie PDF-je

Door Joost Niemöller

Pas wanneer de huidige politieke elite compleet wordt weggevaagd is er weer hoop op toekomst. Ik vrees met grote vreze, want erg opschieten doet het in Europa niet. En de begerige horden komen weer massaal naar ons toe deze zomer.

Een zogenaamde leider als Merkel, gisteren geïnterviewd voor de Duitse tv, komt niet verder dan holle frases van het type dat de immigratie een ‘uitdaging’ is voor de EU. Is het een  ‘uitdaging’ om het Duitse volk zo snel mogelijk op te heffen? Merkel blijft steken in scheldpartijen op degenen die zich wel diepgaand bogen over het bevolkingsvraagstuk, zoals Thilo Sarrazin.

Maar kijk eens, in de VS is er nu Donald Trump.

Geen man van grote woorden. Een aanpakker die het Amerikaanse volk met humor weet in te pakken.

Zijn genialiteit schuilt in het feit dat hij een onderhandelaar is, een praktisch denker. Dat schept vertrouwen.

Hij bracht gisteren een immigratieplan voor de immigratie op een PDF bestandje.

In de VS werd dat groot nieuws.

In de Nederlandse media is het uiteraard nog nauwelijks doorgedrongen.

Kijk eens goed naar dat PDFje.

Trump komt eerst met drie principes:

 1. Een land zonder grens is geen land.
 2. Een land zonder wetten is geen land.
 3. Een land dat zijn eigen burgers niet dient is geen land.

Het gaat om de uitvoering. Hoe gaat hij de principes uitvoeren?

Nu, Trump is dus een onderhandelaar. Dat zegt hij zelf, maar dat zeggen zelfs zijn linkse tegenstanders met voorzichtige bewondering.

Trump komt daarom met een onderhandelingsvoorstel.

Er moet een muur komen tussen Mexico en de VS. Mexico heeft de VS nu al op zoveel kosten gejaagd, dat het aan Mexico is om deze muur te betalen. En zolang Mexico dit niet doet, kan er genoeg opgelegd worden. Enkele voorstellen van Trump:

Mexico must pay for the wall and, until they do, the United States will, among other things: impound all remittance payments derived from illegal wages; increase fees on all temporary visas issued to Mexican CEOs and diplomats (and if necessary cancel them); increase fees on all border crossing cards – of which we issue about 1 million to Mexican nationals each year (a major source of visa overstays); increase fees on all NAFTA worker visas from Mexico (another major source of overstays); and increase fees at ports of entry to the United States from Mexico [Tariffs and foreign aid cuts are also options]. We will not be taken advantage of anymore.

Zo kan het dus snel gedaan worden. Mexico zal eieren voor zijn geld kiezen.

Verder komt Trump met concrete, uitvoerbare, plannen: Het verdriedubbelen van het aantal immigratie ambtenaren. Verplicht terugzenden van alle criminele buitenlanders. Alle illegalen vastzetten tot ze worden uitgezet. Bij iedere gemeente die niet meewerkt met de federale immigratiewetten, wordt de geldkraan dicht gedraaid. Beëindiging van het recht op automatisch staatsburgerschap van kinderen van illegale immigranten.

De Amerikaanse middenklasse, stelt Trump terecht, wordt vernietigd door de komst van de illegalen. Daarnaast lijdt vooral de Amerikaanse onderklasse onder de illegale immigratie. De werkloosheid onder zwarten en Amerikaanse latino’s is de laatste tientallen jaren dramatisch gestegen. Presidenten als Obama doen wel alsof ze het belang van deze groepen vertegenwoordigen, maar dat doen ze juist helemaal niet. Ook hier roept Trump niet zomaar iets. Wat hij zegt is allang wetenschappelijk vastgesteld, bijvoorbeeld in de baanbrekende immigratiestudie Heaven’s Door.

Trump wil dan ook wetten die Amerikaanse werkers voor laten gaan. Hij wil een eind maken aan het misbruik van de sociale voorzieningen. Hij wil hulpprogramma’s opzetten voor Amerikaanse achtergestelde kinderen, en het geld halen uit het terugbrengen van de programma’s voor kinderen van ‘vluchtelingen.’

Amerikanen eerst, kortom.

Waarom had geen enkele Amerikaanse leider dit eerder bedacht?

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

25 Reacties

 1. De Chinese muur is ook niet voor niets gebouwd.
  Interessante vraag is, of die muur uitsluitend een militaire functie had, of ook gelukszoekers moest tegenhouden. Misschien is het onderscheid tussen een gelukszoeker en een soldaat niet zo scherp! Als je de beelden van de jongemannen in Calais ziet die de hekken bestormen, dan zie je dat dat zo is.

 2. Elsevier meldt,dat hier 1700 gelukzoekers per week binnenvlotten. Dan kan de rekensom beginnen. Een veelvoud is het eindresultaat,want het mechanisme van de gezinshereniging treedt snel in werking. Zo’n oikofobisch regiem als dat van Rutte presenteert dit als onvermijdbaar. Ze nemen maatregelen (kuch) om de invasie administratief beter te begeleiden. Je weet echt niet wat je leest, deze regering is echt een duivelse machine van kwaadaardige zelfhaat-fanaten. Het is zeker, zoals @ Pieter G. zegt, dat voor geen enkel probleem een eenvoudige, vanzelfsprekende maatregel wordt genomen. De impopulaire EU zou nog wat kunnen scoren door daadwerkelijkheid de buitengrenzen te controleren en de immigratiegolf te keren door de schepen te keren en mensen zonde paspoort op dezelfde vlucht terug te zetten. Het tegenovergestelde gebeurt, zeker ook in NL , en dus mag je stellen,dat hier EU breed een kwaadaardige,ideologische opzet achter zit.
  Misschien zorgt Trump voor een omwenteling.

  • Helemaal mee eens, echter Elsevier onderschat de cijfers. Het is nu zomer, rustig zeilweer op de Middellandse Zee. Naar mijn informatie zijn er de afgelopen 3 dagen alleen op de Griekse eilanden al 1700 gelukzoekers aangekomen. Het prachtige eiland Kos bijv. is nu een grote vuilnisbelt geworden. Het is stil wat betreft de hoeveelheden vlottenvluchtelingen naar Italie en Spanje. Deze instroom zal zeker niet gestopt zijn. Wat er in Zuid Europa binnenkomt aan gelukzoekers is vele malen groter dan wat men ons doet geloven.

 3. Trump’s PDFje heeft al net zoveel gaten als een gemiddeld Wilderiaans programmaboekje. Natuurlijk klinkt het goed, algemeenheden waar veel mensen het wel mee eens zullen zijn. De duivel zit in de details of in andere woorden: de plannen zullen niet werken en dat is allang bekend bij de beleidsmakers die niet alleen voor de show een politicus of CEO zijn.

  Er staan ook onwaarheden in het PDFje: een natie heeft grenzen per definitie maar die bestaan alleen dankzij afspraken en soms wat natuurlijke hindernissen. In de Westerse wereld zul je geen loopgraven vinden om een land. Dus punt 1 is een mooie non sequitur: megahekwerken volgen niet uit het hebben van grenzen.

  Punt 2, ja dat de wet gehandhgaafd moet worden vindt iedereen wel. Het “kleine” detail over in hoeverre de almachtige federale overheid daarover moet of mag gaan, daar spreekt Trump natuurlijk even slim niet over.

  Wat ontbreekt is punt 4: een land zorgt voor de juiste relaties met al zijn buren op haar eigen…

  • als u toch bezig bent kunt u mij dan de onuitvoerbare programmapunten van de hr wilders toelichten ?
   .
   met enthousiasme zie ik uw uitleg tegemoet ….

 4. “megahekwerken volgen niet uit het hebben van grenzen.”
  Als megahekwerken nodig zijn, dan moeten ze worden gebouwd. Dat volgt uit het hebben van grenzen. Dat we die hekken tot voor kort niet nodig hadden, doet daar niets aan af!

 5. Totale Remigratie. Dat gaat Trump ook doen. Het voorbeeld voor EUropa; flikker politieke correctheid in de vuilnis bak. Jammer dat iemand als DT in NL ontbreekt.

  Niet alleen in de USA walgt de Zwijgende Meerderheid van politici.
  De Demoncraten en de MSM beseffen dat ze geslagen zijn.

 6. De huidige politieke elite zit er alleen voor zichzelf.
  Het huidige politieke systeem is totaal ongeschikt om de moderne burger te bedienen.
  Vanbinnen uit zal het niet snel veranderen. Integendeel zelfs, er wordt alleen maar meer macht gegenereerd om zichzelf in stand te houden. Makkelijk te voorkomen problemen worden uitgebreid en vergroot.

  NOOIT en te nimmer een logische praktische oplossing in dienst of in het belang van de bevolking die alle kosten ophoesten.

  De aanpak van Trump lijkt verfrissend, en grappig genoeg enigszins vergelijkbaar kapsel met Geert Wilders. Natuurlijk is de Amerikaanse politiek niet te vergelijken met die in Nederland of Europa.
  Afwachten maar…

 7. Op de radio zeiden ze dat Trump 1 miljard dollar in zijn verkiezing ging steken en dat was natuurlijk absurd volgens de radio.
  Obama deed dat ook met 1 miljard in 2012 ,maar wel geld van anderen, die waarschijnlijk iets wilden hebben voor die bijdrage.
  Het is wel zijn eigen geld dus weer typisch iets van de NPO

  • je weet toch, communisten willen alleen geld uitgeven van anderen, geld uitgeven van jouw zelf is uit den boze, dus geheel in lijn van npo..

 8. Het succes van Trump is nog bewonderenswaardiger als je bedenkt dat hij zijn uiterlijk niet echt mee heeft.

 9. Ik vind Trump een ontzettend vreemde en soms vervelende kerel, die soms behoorlijk laat zien dat hij vind dat de elite de elite moet blijven. Maar met dit soort plannen zou hij als ik mocht kiezen, zo MP van Nederland worden. En gelijk voor 8 jaar ook. Het zijn bijna slaapverwekkend simpele plannen hoe je de (illegale, werkeloze en/of criminele) immigratie tegen kan gaan. Zo doodeenvoudig, en ontzettend doeltreffend.
  .
  En in mijn ogen trouwens ook helemaal niet racistisch. Iedereen die iets toe wenst te voegen aan onze economie is meer dan welkom. Iedereen die de economie wilt uitzuigen als een parasiet wordt ter plekke uitgezet. En zo hoort het ook. We zijn geen grote weldoeners, we verwachten ook gewoon een stukje leef- en woongenot voor ons zelf. Eigen volk eerst hoeft helemaal niet slecht te zijn… wel rechtvaardig.
  .
  Laat die plannen van Trump maar snel werkelijkheid worden… het zou best eens een impact kunnen hebben in de NL-politiek (en EU-politiek). Het zou tijd worden…

 10. Dat het normaal gebruiken van gezond verstand door een politicus zo’n opzien baart -niet bij de MSM framers overigens,want ik lees er niets over – geeft toch wel aan hoe verziekt de politiek door de gutmenschen is geworden. Ik hoop vurig,dat de Amerikanen hun vorige dodelijke vergissing door de bedrieger Obama te kiezen, nu gaan goedmaken. Als de Europeanen zien, dat het anders kan, kunnen wij misschien door een grote schoonmaak ook eens de konkelende Ruttes ,Hollandes en Merkels er uit flikkeren en bij het vuil ,waar lafaards thuishoren, neerzetten. Met name de aanvoerster van het Christendemocratisch/socialistisch europabreed politiek correct policolor eurofiel gekonkel Merkel, blijkt een karakterloze, geniepige huichelaar te zijn als ze weer eens ruim baan voor bedrog krijgt op ARD of ZDF. Te laf om eens een keer als leider van de leidende natie het begin van een moedig besluit te nemen Bek houden,wegkijken en sstt, maar wel telkens ons dieper de stront induwend.

 11. Als Trump dit door zet en wint, zal hij nog een miljard nodig hebben om een leger bewakers aan te schaffen. Zie Wilders, alleen betalen wij het voor Wilders.

  • Maakt het iets uit dat wij het betalen voor Wilders? Uw bemerking gaat voorbij aan het gegeven dat bijv. Fortuijn hierdoor de klos was. Wij betaalden ook voor miljarden ontwikkelingshulp enz. Dit bedrag keert zich nu tegen ons, we financierden nl. onze eigen ondergang, waardoor we nu geld tekort komen om onszelf straks bewakers te kunnen gunnen. Het leger roept Pang en de politie staakt maar niet in Den Haag op Prinsjesdag leve de Koning enz. want de bonden slijmen mee.

 12. denk als trump te belangrijk wordt en niet wenst mee te doen met de gevestigde orde, dan kon die zomaar eens een John Fitzgerald Kennedy-einde tegemoet zien…

 13. Een land zonder grenzen en wetten is geen land. Een land dat haar burgers niet dient is geen land. Ik zou willen toevoegen; een land zonder soevereiniteit is geen land. Dit geldt voor de EU in zijn geheel en elke individuele lidstaat in het bijzonder. Wat een ongelooflijke puinhoop die EU. Donald Trump heeft een typische anti-NWO gedachte en mag wat mij betreft zo snel mogelijk naar Europa komen.

 14. Zeer politiek incorrect maar ook geniaal vind ik dat Trump de Mexicanen wil laten betalen voor de grens, want ze hebben al genoeg gekost.

  Vertaald naar de Europese situatie: We leggen de rekening volledig bij Afrika. We versterken de grens en Afrika moet betalen. Het is de vraag of het ook echt gebeurt (van een kale kip kun je niet plukken), maar het gaat om het principe. Van de andere kant: Afrika kan de geleden schade voor Europa ook vergoeden door land te geven aan Europa. Europa kan dat dan weer gebruiken om ‘vluchtelingen’ naar toe te sturen.

 15. kan mij niet aan het idee onttrekken dat mr trump het partijprogramma van de hr wilders heeft gekopieerd ?

 16. Wat Trump heeft gedaan is simpelweg: het wiel opnieuw uitvinden, namelijk het gebruik van het gezonde verstand.
  De goedmensen beweren altijd dat Trump en dat soort mensen vanuit de onderbuik denken. Maar in feite doen ze dat zelf. Ze vinden de immigranten “zielig”, maar snappen niet dat onder de autochtone bevolking ook heel veel armoede heerst, die door al die immigranten alleen maar erger kan worden. Ze denken niet na, maar reageren impulsief.
  Overigens zou het me deugd doen als de kansarme zwarte amerikanen daar eens duidelijk op zouden wijzen, met een demo of zoiets. En aankondigen om die reden op Trump te zullen gaan stemmen.

  • “vanuit de onderbuik denken”
   .
   wat is dat eigenlijk, zo een gevoel ? een voorgevoel ? unheimisch gevoel ?
   .
   wat is daar eigenlijk dan mis mee, met zo een onderbuikgevoel ?

   • Ik heb niets tegen onderbuikgevoel, als het maar in dienst van het eigen volk is.
    De onderbuik van de goedmens staat in dienst van andere volken.
    De beschuldiging dat men vanuit de onderbuik denkt, is derhalve zinledig. Het gaat niet om de middelen, maar om het doel.
    Het doel heiligt de middelen, zeg ik er maar ten overvloede bij.

 17. Onder negers verliezen Demoncraten ras aanhang. Trump staat voor dynamiek.

 18. Breinbrouwsels

  17 augustus 2015 op 14:05

  ….Waarom had geen enkele Amerikaanse leider dit eerder bedacht?….

  Omdat Trump van niemand poen nodig heeft om z’n 3e vriendin, z’n 4e boot en z’n 6e hypotheek af te lossen en overigens ook zelf voor z’n hoeren kan betalen in tegenstelling tot alle andere parasitairen met uitzondering misschien van Ome Poetin. Als Trump de baas wordt hoef ikniet naar Ijsland te dobberen maar kan ik gewoon naar de US of Allen verhuizen.