De anti immigratie beweging spuit omhoog!

Door Joost Niemöller

 

De immigratie is het belangrijkste probleem onder de Europeanen, volgens een EU peiling.

Hoe doen de politici het die zich duidelijk tegen die immigratie uitspreken? De algehele teneur is dat die het heel goed doen.

Een rondgang in vogelvlucht.

 

 1. In de VS lijkt Donald Trump die een campagne voert tegen illegale immigratie, steeds meer de kandidaat te worden die Hillary Clinton gaat verslaan. Ook de linkse kandidaat Bernie Sanders is trouwens tegen ‘open grenzen’, om dezelfde reden als Trump: Het is slecht voor de onderklasse in het eigen land.
 1. In Zweden is de Sverigedemokraterna voor het eerst de leidende partij in de peilingen geworden. Dat was groot internationaal nieuws. Ze werden gefeliciteerd door hun Deense zusterpartij, die er een ‘terugkeer naar gezond denken’ bij de Zweden in ziet.
 1. In Nederland staat Wilders in de peilingen van Maurice de Hond al heel lang bij de grootste partijen. En bij de Peiling van EenVandaag is hij uitgegroeid tot de grootste partij.
 1. In Frankrijk gaat het anders. Daar lijkt Marine Le Pen te lijden onder de doorkankerende familieruzie met haar vader. Rechtse tegenstanders die zich ook tegen de immigratie uitspreken, lijken winst te boeken in haar traditionele achterban; de Franse arbeiders.
 1. In Groot Brittannië zou UKIP volgens een poll populairder zijn dan Labour
 1. In Vlaanderen is het Vlaams Belang na een grote terugval begonnen aan een langzame, maar gestage comeback.
 1. In Denemarken werd de Dansk Folkeparti de grootste voor Denemarken in de Europese verkiezingen. En bij de nationale verkiezingen dit jaar werden ze tweede.
 1. In Finland zijn de ‘Ware Finnen’ een beweging geworden waar de regering niet meer omheen kon.
 1. In Duitsland is de AfD omgevormd van een academische anti-euro partij, naar een brede anti-immigratiebeweging. Een partij die de straat op gaat! Maar in de peilingen doet de partij het na de breuk vooralsnog slecht.
 1. In Oostenrijk is de FPÖ bezig met een zegetocht in de peilingen. In de kranten verschijnen koppen als: ‘alleen de FPÖ kan de FPÖ nog stoppen.’
 1. In Italië is Lega Nord een zeer levende partij, die in de peilingen dan ook een grote sprong voorwaarts maakt.

Het is duidelijk: In deze zomer van de illegale immigratie is de anti-immigratie beweging, met uitzondering van Frankrijk en Duitsland, groter dan ooit.

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

46 Reacties

 1. g.h.m.leferink

  21 augustus 2015 op 22:03

  Hè, Joost, die 11 punten van je, dàt is goed nieuws. Al heeft het volgens mij al te lang geduurd voordat je dit goede nieuws kon brengen. Want er is al een hoop schade aangericht!
  Waar ik aan denk is:
  * laten de Sunnitische moslims asiel aanvragen in Saoedi Arabië en de al net zo stinkend rijke Sunnitische Golfstaten. En de Sjiïtische in Iran en consorten. Want die MOETEN hun geloofsbroeders helpen. Dat gebiedt de 5e Zuil van de Islam, de Zakat!
  * Laat de andere ‘vluchtelingen’ opgevangen worden in de eigen regio. En laat ze hun eigen tot in het merg corrupte regeringen wegjagen. Hoe? Dat is hun zaak. Want ‘daar mogen wij ons niet mee bemoeien vanwege ons koloniale verleden’….
  * laten we de media bestoken, o.a. met brieven en emails. Om de andermans-geld-strooiende PvdA en roze-wolk-slappe D66 eens te confronteren met hun eigen rampen veroorzakende ‘principes’.
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 2. U heeft gelijk en ik ongelijk m.b.t ESM dat is wat anders dan liegen.

  Dat heet niet goed geinformeerd zijn. Mijn verontschuldigingen daarvoor.

  Neemt niet weg dat wat mij betreft de PVV gecontroleerde oppositie is en stemmen zinloos.

  • @ robbertdeberk

   Ik lees wel vaker dat de PVV gecontroleerde oppositie is en ik kan me daar ook wel iets bij voorstellen, maar waar baseer jij je uitspraak op?

 3. robert,
  Zelf al is de kans 99% dat je gelijk hebt, dan is er nog 1% over als beweegreden om wel te stemmen. Niet stemmen helpt sowieso niet!
  Je hoeft geen wiskundige zijn om dit in te zien, dunkt mij. Maar de totale onwil om logisch te denken, heeft Europa wel aan de rand van de afgrond gebracht. Doe daar niet aan mee aub.

 4. Bij punt 4: Jean Marie Le Pen is inmiddels uit de partij getreden dan wel gezet.

  • Dit is een enorme tragedie voor Marine le Pen. Maar ik bewonder haar des te meer, dat ze deze afschuwelijk, maar noodzakelijke stap heeft doorgezet.

 5. Vreemd genoeg geven Euronews TV en Russia To day realistische verslagen van gebeurtenissen in de EU Aan de grens met Macedonië een heuse veldslag met gewonden een keerpunt? Karel Martel? of geografisch beter Jan Sobieski bij Wenen Het is triest deze gemeenschappelijke EU apathie voor een wezenlijk groeiend probleem Er is niets! Niet eens een gemeenschappelijk plan van aanpak Niets Er wordt geld miljarden beschikbaar gesteld zonder condities voor de vluchtelingen in de EU, dit terwijl bij de opvang in de regio de voedselhulp gehalveerd wordt. Misschien toch een plan? Duwen en trekken?

  • Ik ben pas tevreden als de Macedonische burgers met stokken en hooivorken de invasoren te lijf gaan. Algehele navolging in de rest van Europa is dan waarschijnlijker, gezien de erbarmelijke staat van ons leger.

 6. Masterplannen van E.U/U.S NATO. Immigratie is er èèn van, Duidelijk dat de Euro redders meer spoed willen zien. Opeens krijgt Griekenland miljarden, die er eerst niet waren. Gelijktijdig stromen gelovigen ongelovige landen binnen. Die zonder uitzondering allemaal een moskee cultuur hebben. Samen met linkse gekken in principe een toekomst meerderheid. De oude ongelovigen zijn nu de klos. In de toekomst alle ongelovigen. De uitvoerders zijn zonder uitzondering Bilderberg goedgekeurde ongelovigen.

 7. In Utrecht is er op 11 oktober de 1e Pegida demonstratie in Nederland.

 8. Links beheerst de media.
  Hier is de NPO,in Engeland de BBC en in Duitsland ARD en ZDF.
  Alles wat tegen deze media is wordt bestempeld als extreem of ultra en de woorden racist en xenofoob vallen regelmatig.
  Je kunt bij die omroepen geen open discussie voeren,ben je tegen ze ,dan kun je het wel vergeten.
  Nog steeds wordt je, als je tegen asielbezoekers bent, vergeleken met nazi’s,racisten en dom populistisch gepeupel.
  Terwijl iedere cel gezond verstand je kan zeggen dat we afglijden naar een puinhoop zonder weerga

 9. Afgelopen week in England, Liverpool werd de grootste neo-Nazi demonstratie ooit in Engeland gehouden.

 10. Ik mis in het rijtje een beetje de Gouden Dageraad. Met al die vluchtelingen uit Turkije die nu Griekenland nog verder ontwrichten, zou je verwachten dat de GD ook omhoog spuit. Ik kan er echter niets over vinden.

 11. Ach, mocht het uit de hand lopen met dat recht op zelfbeschikking dan is er altijd wel een terroristische mouw aan te passen om de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Of iets ebola-achtigs.

 12. …en het moet, zei ik dus.

 13. De informatiestromen zijn eenzijdiger dan ooit. Meer desinformatie. Ik begrijp op zich de mensen,die zoveel moeite hebben met de toon en houding van Wilders wel een beetje.Maar naarmate zijn gelijk door praktijkbewijs groeit, vind ik het ook weer kortzichtig om dan te blijven zeuren over ‘de toon’ of ‘hij is te links’, alsof dit acuut het grootste probleem van NL is. Wat meer naar links of naar rechts is een luxe,waarover we kunnen praten na de restauratie van de democratie.Nu is het to be or not to be.

  Ik zou er voor willen pleiten dat Wilders op niet te lange termijn eens met een talent als Thierry Baudet om de tafel gaat zitten. Na het slagen van het Referendum b.v. . Ik ben er van overtuigd dat Thierry Baudet voor Nederland veel kan gaan betekenen en zó het CDA en de huidige VVD leeg kan eten. Hij heeft het vermogen, intellect om Huys en Nieuwsuur in eigen huis te ontmaskeren en de anti EU en immi-beweging breed te maken. Baudet als opvolger van Wilders,het kan en het…

 14. Daar lijkt Marine Le Pen te lijden onder de doorkankerende familieruzie met haar vader.
  _____________

  Eruit geknikkerd

  http://www.powned.tv/nieuws/buitenland/2015/08/le_pen_uit_front_national_geze.html

 15. Geef het volk een groot probleem en je echte doelstelling raakt op de achtergrond……. en kan zonder meer uitgevoerd worden.

 16. De particratie is de doodsteek van de democratie. Kamerleden horen hun werk zonder last of ruggespraak te doen. Daarvan is al heel lang geen sprake meer.
  Allereerst komt men alleen in het parlement door op te klimmen in een min of meer gevestigde partij. Daar moet men dan zó dankbaar voor zijn, dat de fractiediscipline heilig hoort te zijn. Gevolg : in het parlement zitten éigenlijk maar één of twee partijen : de coalitie (soms 3). De rest is automatisch uitgeschakeld door de fractiedicipline, waardoor de coalitie altijd de meerderheid vormt.
  Daardoor wordt het werk niet meer door kamerleden gedaan, maar door de politieke partijen, hun besturen en politieke leiders.

  De particratie haalt iedere vorm van dynamiek uit de democratie en maakt deze tot een pure aangelegenheid van een kleine groep machthebbers.

 17. U heeft gelijk en ik ongelijk m.b.t ESM dat is wat anders dan liegen.
  Dat heet niet goed geinformeerd zijn. Mijn verontschuldigingen daarvoor.
  Neemt niet weg dat wat mij betreft de PVV gecontroleerde oppositie is en stemmen zinloos.

 18. Stemmen is net zo zinvol geworden als tegen de wind in pissen. Gelooft u nu echt in de oprechtheid die men tracht uit te stralen. Waarom is het elektronisch stemmen afgeschaft? Machines liegen niet. Verkiezingen leveren niets (meer) op. Het is hard maar waar, de volkeren van Europa hebben zich een oor laten aannaaien en vergaten dat Pinokkio inmiddels een neus heeft van Parijs tot Kiev.

  • Ik heb veel zin om je een haarfijn antwoord op je vraag te geven, maar 1000 letters zijn niet genoeg voor gedegen uitleg. Lees daarom “wijvertrouwenstemcomputersniet.nl” helemaal. Eens kijken of je daarna nog steeds van mening bent, dat machines niet liegen….

   • @Alpi. Dank voor de verwijzing. Heb het gelezen. Ik geef toe dat ik wat kort door de bocht was. Inderdaad kun je met machines rommelen, maar waar niet mee? Het handmatig tellen van de stemmen zoals dat nu gebeurt, blijft ook randverschijnselen kennen. Heb zelf, weliswaar jaren geleden, gezien dat bij het sorteren de stapeltjes zo dicht bij elkaar (op de grond) lagen dat je makkelijk een deel op een ander stapeltje schoof. Hoe kwam ik daar? Het was een sporthal en ik moest door die ruimte om bij de toiletten te komen. Iedereen die op het stembureau zat, had op een of andere manier een link met de zittende elite. Overigens heb ik altijd, op EU-verkiezingen na, gestemd maar merk dat de wereld gewoon doordraait en dat de overwinnaars van de verkiezingen hun mandaat uitleggen als recht op dictatuur. Kans dat ik ooit nog ga stemmen is 1%.

    • Gnor, ik heb bij een paar verkiezingen een stembureau bemand. Leden van een politieke partij mochten geen stembureau bemannen, maar daar werd aan alle kanten de hand mee gelicht. Zelfs vrouwlief van de voorzitter van een stembureau kwam na sluiting stemmen tellen. Verder werden de stembureaus bemand door hoofdzakelijk burgers. Dat is kort geleden afgeschaft en nu worden de bureaus bemand doorhoofdzakelijk ambtenaren en meteen heeft de gemeente de vergoedingen ook fors opgeschroefd. We hebben allemaal de politieke voorkeur van de ambtenaren kunnen lezen en om de biljetten van PVV kiezers op het stapeltje VVD, PvdA of andere kiezers te leggen is een fluitje van een cent. 2 Gelijkgestemden die een stapel stembiljetten controleren kunnen frauderen wat ze willen.

     • @kanaloa1. Dit is wat ik, om politiek correct te blijven, met omhaal van woorden (als vm ambtenaar) heb beweerd. Onze dochter heeft in Rotterdam, als burger, mede een stembureau bemand/vrouwd. Haar opleiding is niet groots maar wat ze me vertelde daar kan Hans Klok nog een puntje aan zuigen. In het land der blinden is eenoog koning. Ik ben het volledig met u eens dat frauderen bij verkiezingen nog eenvoudiger is als vanuit Afrika via Griekenland naar Nederland komen! Zelfs dat gaat probleemloos.

 19. Een ander punt is dat veel anti-immigratie en anti-EU partijen veel te liberaal zijn.
  Ze vertegenwoordigen niet de gewone man en de arbeider, maar eerder de rijken en ondernemers. Dat is niet handig, want de meeste stemmen zijn onder de gewone, modale mensen te halen, dus richt je daar meer op !
  Vaak zijn anti-immigratiepartijen tegen sociale zekerheid, omdat immigranten daar veel gebruik van maken. Men vergeet echter dat de gewone Nededrlanders ook vaak in meer of mindere mate van overheidssteun afhankelijk zijn en dus niet op liberale fratsen zitten te wachten,.

  • Gelukkig begint onder “links” (zie joop.nl) ook het besef door te breken dat al die gelukszoekers de sociale zekerheid ondermijnen. Ik hoop dat we nu dicht bij een kantelpunt zijn.

 20. Het probleem is vooral dat deze partijen wel de grootste worden, maar altijd door de vervloekte particratie, met andere partijen moeten regeren. Pas als zo’n anti-immigratiepartij 51 % of meer van de zetels haalt, kan men écht iets doen.
  In de versnipperde particratieën in ons land is dat vrijwel onmogelijk.
  Hoe vreselijk machtig de particratie feitelijk is, bleek gisteren, toen één VVD-er het wáágde om de fractiediscipline te schenden en tegen hulp aan de Grieken stemde.
  Dat is ongehoord en zal ook niet zonder gevolgen blijven. Grote kans dat deze man straks niet meer op een verkiesbare plaats staat.

  Verder is het probleem dat andere partijen net doen of de ant-immigratie of anti EU zijn en daarmee veel stemmen trekken. Na de verkiezingen doen ze vervolgens niets. Dit jatgedrag is mede een oorzaak van de enorme versnippering van het politieke landschap.

 21. Die peilingen in NL zijn niets zeggend. De PVV is telkenmale een van de grootste partijen in de opinie peilingen maar bij echte verkiezingen bedenkt de kiezer zich blijkbaar en stemt wederom op de bedriegers.
  Ik denk dat de PVV partij ideologie een hoop aanhang heeft maar uiteindelijk vertrouwt men Wilders en zijn collegas niet om het land te besturen. De partij komt een beetje primitief over met te veel gebral en hoe deze zaken ook leven bij het volk, het maakt de kiezer onzeker. Ik denk dat de PVV hun imago moet verbeteren. Ze moeten laten zien dat ze het land kunnen leiden. Hun politieke standpunten zijn overtuigend genoeg. En misschien wil Wilders helemaal niet regeren.

  • @Cale
   20 AUGUSTUS 2015 OM 19:14
   _______
   Mensen (‘stemvee’) nemen voetstoots aan dat verkiezingen hier in Nederland altijd eerlijk worden afgehandeld.
   Ik begin er steeds meer aan te twijfelen of dat wel zo is.
   Peilingen geven heel vaak een uitslag die niet strookt met de verkiezingsuitslag.
   Als je de algemene stemming proeft tav heikele thema’s zou je denken dat dit z’n weerslag heeft in de verkiezingsuitslag.
   Als je daarbij de minachting van de politiek bijvoorbeeld mbt het grondwet-referendum betracht dan kun je niet anders concluderen dan dat de uitslag al vast ligt voor de kiezer het rode potlood in z’n hand heeft,… dat men met alle middelen deze uitslag erdoor drukt .
   En waarom zou dan sjoemelen met verkiezingsuitslagen niet tot die middelen behoren.
   Iedereen gelooft er nog steeds in dat overheid en integriteit bij elkaar horen als het de verkiezingsprocedures betreft.
   En dat geeft de overheid juist daardoor ruim baan voor gesjoemel.

 22. Er is wel haast bij. De Turken zijn inmiddels bezig om alle Syrische vluchtelingen die in Turkije bivakkeren, op de Griekse eilanden te dumpen.
  Ik snap niet dat de EU daar geen stokje voor kan steken.

 23. Als het volk echt zou nadenken, had de PVV al lang op meer dan 50 zetels gestaan. Maar de meerderheid van de NL kudde denkt niet na en is een gemakkelijke prooi voor de indoctrinatie door regentenkliek, onderwijs en media. Kijk maar eens hoe Rutte, na al zijn leugens en bedrog, nog steeds flink wat zetels haalt. Onbegrijpelijk. Je hoort de mensen wel kankeren in de kroeg en op verjaardagen, maar daar blijft het bij. “Wilders heeft ook de oplossing niet” kukelen ze dan uit hun domme nekken. Maar Wilders is helder: uit de EUSSR, grenzen dicht en islamisering terugdraaien. Wat voor oplossingen wil die stomme kudde dan wel? Dit volk staat erbij en kijkt ernaar: naar de verwoesting van NL door import van islam, achterlijkheid, armoede en criminaliteit.

  • 99% mee eens. Moet er alleen wel bij zeggen dat Wilders/PVV vóór het TTIP heeft gestemd, iets wat ik dan weer totaal niet begrijp.
   .
   Maar helder over zaken waar hij tégen is, is hij zeker. En dat kun je van het grote gros leugenaars daar niet zeggen. Maar stemvee blijft stemvee: teveel mensen denken nog steeds in termen als “hun” (volks)partij, wat al lang niet meer bestaat. Er zijn veel te veel mensen die zich totaal niet goed cq. goed genoeg inlezen in wat “hun” partij doet voor Europa, en tégen hun soevereiniteit en nationaal welzijn.

   • Breinbrouwsels

    20 augustus 2015 op 17:58

    De PVV heeft alleen vóór de motie Segers gestemd, die eigenlijk inhoudt dat er geen TTIP kan komen in de gewenste vorm, en niet vóór de TTIP als geheel. Daar wordt toch nog over onderhandeld of mis ik de laatste nieuwtjes?

 24. Wilders stemt in met TTIP omdat hij gecontroleerde oppositie is.

  Hij stemde ook in met het ESM verdrag.

  Het geeft u het idee dat er iets te kiezen is maar dat is niet het geval.

  • @ robbertdeberk: U beweert: “Hij stemde ook in met het ESM verdrag.”

   Leest u dit bericht eens: http://www.nu.nl/politiek/2818467/kamer-stemt-in-met-esm-verdrag.html

 25. U heeft gelijk en ik ongelijk m.b.t ESM dat is wat anders dan liegen.
  Dat heet niet goed geinformeerd zijn. Mijn verontschuldigingen daarvoor.
  Neemt niet weg dat wat mij betreft de PVV gecontroleerde oppositie is en stemmen zinloos.

 26. Het is niet onbegrijpelijk; om te beseffen hoe dom je bent moet je slim zijn.

 27. Ik hoop het. En toch ben ik bang dat Wilders nooit dé grootste zal worden. Mede dankzij een succesvol beleid van een hoop andere partijen in Nederland, die de PVV continue negeren, ontwijken en kleineren. Tel daarbij op dat 33% van kiesgerechtigd Nederland slaapt, 33% een slagroom-ruggengraat heeft en altijd links stemt, en de overige 33% gewoon niet door heeft dat ze belogen, bedrogen en bestolen worden en tóch lekker op “hun” lokale partijtje stemt die al lang niet meer bestaat.
  .
  Ik geloof zelfs dat van alle stemgerechtigden die niet stemmen in Nederland, het meerendeel PVV’ers zijn, maar simpelweg niet meer stemmen “omdat het toch niet helpt”. In alle bovenstaande gevallen is de uitkomst dat de PVV op papier (regelmatig) de grootste is, maar tijdens het stemmen eigenlijk in de top-5 eindigt. Daarnaast is er amper een partij die met de PVV wil regeren, dus dat is probleem 2.
  .
  Maar ik hoop dat hij de grootste wordt. Met grote afstand. En van harte dat hij dingen kan…

  • Op dit moment gist Amerika van de dynamiek, de passie is ongekend. Het is geen toeval dat Trump de volgende president wordt. De Zwijgende Meerderheid is lang passief gebleven omdat er niets te kiezen viel. Die Zwijgende meerderheid kotst van het politieke systeem en hun media trawanten. Donald Trump is de katalysator die deze woede lucht geeft. Helaas ontbreekt in EUropa, dus ook NL, iemand van zijn status en toewijding.

   • Ik help het je hopen, maar als advocaat van de duivel denk ik dat Trump te vroeg piekt. VS is nog niet klaar voor de mens die de American Dream in levende lijve echt is.

    Eerst kozen ze op racistische grondslag voor Obama, wegens zijn pigmentrijke huidskleur en vervolgens zullen ze voor het geslacht van Hillary gaan, vooraleer ze weer bij zinnen zullen gaan komen.

    De volgorde is dezelfde: slavernij afgeschaft en pas daarna kiesrecht voor vrouwen ingevoerd. Eerst nadien op zijn vroegst wordt een sterke man als Trump weer gewaardeerd.

    Ik hoop dat ik het mis heb.

 28. Als de PVV ooit de grootste zou worden dan zou blijken dat deze partij onderdeel is van het systeem en alles bij het oude zal blijven.

  Je hoeft maar naar Griekenland te kijken om te zien hoe dat werkt.

  Stemmen heeft geen zin en is het domste wat je kan doen.