Hitler en de islam (1)

Door Joost Niemöller

 

Het is bekend dat Mein Kampf nog steeds populair is in de moslimwereld. Bijvoorbeeld in Egypte, en een aantal Arabische landen. Maar ook in Turkije. En in Iran. Of in Pakistan.  Duitsers worden in de islamwereld enthousiast aangesproken omdat ze uit ‘het land van Hitler’ komen. Ik hoorde het onlangs weer van een Duitse vriend die regelmatig in het Midden Oosten komt.

Er wordt in de islamwereld een directe link gelegd tussen de ‘strijd’ van Hitler en de Jihad. Tegelijkertijd is het ook onder moslims populair om de Holocaust te ontkennen, wat in de ogen van een echte antisemiet dan weer juist afbreuk doet aan de heldenstatus van Hitler. En waarom zou je dan nog zijn boek lezen. Maar de Holocaustontkenning is tegelijk weer nodig om de rechtvaardiging van de staat Israël te ontkennen.

En bij het voeden van  haat is logica natuurlijk niet zo relevant.

De populariteit van Mein Kampf in de moslimwereld is maar een signaal. Er lopen veel directe lijnen van het naziregime naar het hedendaagse islamisme. Een van de vele voorbeelden is dat het door Nazi ideoloog Rosenberg gepromote fake document De Protocollen van Zion, dat een bewijs zou zijn voor een Joods complot om de christelijke wereld omver te helpen, via de islamwereld weer populair werd bij de PLO.

In het uitputtend gedocumenteerde boekwerk Van Jodenhaat naar zelfmoordterrorisme, van Dr. Hans Jansen (niet dezelfde als de onlangs overleden Arabist)  wordt een door Israëlische militairen gevonden PLO pamflet omschreven waarin zowel Rosenberg als De Protocollen van Zion voorkomen. De ondertitel van de studie van Dr. Hans Jansen luidt: Islamisering van het Europees antisemitisme in het Midden-Oosten. Hij zet uiteen dat het moslimantisemitisme voor WOII een heel ander karakter had: Joden werden er gezien als belachelijk, en feitelijk onbelangrijk. Ze konden gedood worden, maar ze vormden eigenlijk geen bedreiging. Daarom werden Joden onder de islam relatief met rust gelaten, en hoefden ze zich niet, als in de Christelijke wereld, te bekeren tot de heersende religie. De gedachte van een ‘Joodse samenzwering’ kwam op in Europa, en kreeg met name onder Hitler haar momentum.  Dit Europese, door Hitler gevoede antisemitisme, zou overgenomen zijn in de moslimwereld na de oprichting van de staat Israël.

De huidige Jodenhaat in het Midden Oosten is dus onderbouwd met Europese, met name nazistische, theorievorming. En dus eigenlijk tweedehands. De Protocollen van Zion gaan over de bedreiging van het christendom middels een Joods complot. Dat die Protocollen nu juist in de hele islamitische wereld worden beschouwd als echt, en als het bewijs dat de Joden een gevaar vormen, is natuurlijk erg bizar. Waarom zouden de moslims zich druk moeten maken over de bedreiging van de christelijke wereld?

Dat doen ze dan ook niet. Het geeft de verwarring aan die ontstaan is toen de ideologie van de islam verknoopt werd met de ideologie van de nazi’s.

Over dat proces, en over het militaire belang ervan in de nazitijd, blijken op zijn minst twee interessante boeken geschreven te zijn. Het ene boek kwam ik per ongeluk tegen in een boekhandel in de Duitse stad Oldenburg deze zomer. Zo te zien was er weinig aandacht voor geweest in de media. Het was flink afgeprijsd. Het andere boek, recenter, en wel serieus besproken in de VS, vond ik via Amazon.

Het is natuurlijk tekenend voor het huidige politiek correcte klimaat dat dergelijke, grondig onderbouwde, zeer degelijke, en niet door een of andere politieke agenda gestuurde historische boeken, geen kernonderdeel worden van enig mainstream debat over de islam. In het huidige tijdsgewricht is de islam onderdeel van de nagestreefde multiculturele samenleving, en wie daar kritiek op heeft is een soort nazi. Dat het in werkelijkheid precies andersom ligt, is een boodschap die niet lekker valt: De islam ideologie en de nazi ideologie hebben niet alleen het een en ander gemeen, maar vormen ook deels een gezamenlijke geschiedenis.  Die tot op de dag vandaag doorspeelt.

Dat is dus reden genoeg om er wat extra op in te gaan.

Ja, we weten dat Mein Kampf populair is in de moslimwereld.

Ja, we kennen Amin el-Husseini, de Joden hatende Moefti van Jeruzalem, betrokken bij de Moslimbroederschap, die zich aansloot bij het nazirijk. We kennen de foto van die ene ontmoeting die hij met Hitler had, we weten dat hij na de nazitijd niet bestraft werd en actief bleef in het Midden Oosten.

Maar de populariteit van Mein Kampf in het Midden Oosten is geen toeval.

Amin el-Husseini was niet zomaar een bizarre eenling.

De wijde verspreiding van de Protocollen van Zion in de moslimwereld is onderdeel van een groter verhaal.

In dit verhaal speelt Hitler een centrale rol.

(Wordt vervolgd.)

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

27 Reacties

 1. Israel heeft mijn steun, maar je moet geestelijk behoorlijk uitgedaagd zijn om de politiek correcte versie van de holocaust nog te geloven. Cijfermatig valt de 6 miljoen-versie in ieder geval niet te onderbouwen.

 2. Hier 2 foto’s

  https://www.flickr.com/photos/128058218@N03/15584270503

  http://www.haaretz.com/life/arts-leisure/1.583833

 3. Mahomed de Eerste

  18 augustus 2015 op 12:39

  Er is ook nog het zeer leesbare ‘Nazi’s, islamists and the making of the Middle East’ van Barry Rubin & Wolfgang Schwanitz, waarin de Duits-Arabische samenwerking uitermate goed wordt gedocumenteerd en aantoont dat die niet alleen dateert van de jaren voor WOII, maar al aan het begin van de twintigste eeuw tot stand was gekomen.

 4. Mooi artikel. Ook dank aan DAWG 16.06 voor zijn link over How the US helped Al Qaeda en ISIS. Ik ben het ook eens met diens stelling in 23:13. De Islam is een gewelddadige ideologie vanaf de 7e eeuw. Het waren niet de Nazi’s die islam gebruikten maar omgekeerd. De Duitse diplomaat en Midden Oosten archeoloog Max von Oppenheim adviseerde Kaiser Wilhelm om het Osmaanse rijk in de Eerste wereldoorlog met de Centralen mee te laten vechten. De moslims hebben gelachen na het einde van de Eerste Wereldoorlog over 25 miljoen dode Europese christenen en wederom aan het einde van de Tweede wereldoorlog over 50 miljoen dode Europese christenen. Tussen 1945 en 1950 zwermden tienduizenden Nazi’s uit naar Egypte, (von Leer) Syrie (operation Odessa) Argentinie, Uruguay, en de VS CIA MKULTRA. Vandaag voeren de moslims de Derde wereldoorlog tegen de christenen olv Muslim Brotherhood Outreacher Hussein Obama en Hillary Clinton. Zbigniew Brzezinski verving in 1979 de Nazi’s door jihadi’s

 5. @Dawg

  Als u een site als http://www.counterpunch.org/2014/09/19/how-the-us-helped-create-al-qaeda-and-isis/ wilt gebruiken als onderbouwing voor uw stelling, dan kan ik u wel 20 andere complottheorieën voorhouden met onderbouwing 🙂

  De situatie in Syrië/midden oosten is zoveel ingewikkelder dan dat u hier wilt suggereren …… lees eens de forums van Marokkaanse en Turkse jongeren, dan kunt u echt pas smullen van complottheorieën.

  Natuurlijk vinden er machinaties en manipulaties plaats, maar veel en veel ingewikkelder en met veel meer bodems dan wij met z’n allen zouden kunnen bedenken. Ik wil wedden dat zelfs Obama niet eens op de hoogte is van alles wat zich daar aan rotzooi afspeelt.

  • In de chaos heerst alleen de meester , dus de bedenker. In Chili wordt Pinochet vervloekt maar niet degene die hem opgeleid, getraind hebben.

 6. Totale Remigratie, dan mogen ze thuis de eigen stront vreten.

 7. Dat Adolf boek was een groot succes . De schrijver gaf blijk van hersens aan het werk. In de wereld van politiek zeldzaam. Nooit gelezen door verbod. Tot het online in PDF vorm stond. Snuffelde er in rond en trok een conclusie. Had nooit verboden moeten worden. De schrijver had geen hoge muts op van individuen uit op mèèr. Ten koste van anderen. In zijn tijd een probleem te vergelijken met vandaag. Hij noemde paard en wagen in zijn analyses, wie,hoe, en waardoor. Clowns in politiek bestonden toen ook. Centrums van macht zoals Kerk en Synagoge viel hij ook aan, uniek voor die tijd.
  Een wereld volledig gedomineerd door koloniale macht. Met racisme als fundamenteel gelijk. Zijn opkomst en boek werd die tijd alom bezongen, ook in Nederland.
  Wat in 1945 herschrijving geschiedenis nodig maakte. Opgevolgd door de 1950 herschrijving vanwege kolonie verlies en apartheid.

 8. Ondertussen cultiveren Westerse inlichtingendiensten hele en halve nazibewegingen in Ukraine en moslimextremisme in het MO of waar dan ook ter wereld.

  • Leg dat eens verder uit Dawg

   • Bedoel je met uitleggen dat ik mijn uitspraak onderbouw / toelicht of bedoel je dat ik inga op de onderliggende bedoelingen?

    • Ja een onderbouwing zou prettig zijn, stellen dat westerse mogendheden extreem islamistische groepen organiseert zonder daar bewijs bij te leveeren is holle retoriek.

     • @ an3s

      “America is using ISIS in three ways: to attack its enemies in the Middle East, to serve as a pretext for U.S. military intervention abroad, and at home to foment a manufactured domestic threat, used to justify the unprecedented expansion of invasive domestic surveillance.”

      http://www.counterpunch.org/2014/09/19/how-the-us-helped-create-al-qaeda-and-isis/

      Willekeurig citaatje uit een inmiddels flinke berg documentatie waarin de relaties tussen Westerse inlichtingenliensten en terroristische/extremistische moslimorganisaties beschreven wordt. Niet zelden tot op het niveau waar personen met naam en toenaam worden genoemd.

      Vind je het zelf niet merkwaardig dat een netwerk als Al Quaida enerzijds iets dergelijks als 9/11 op z’n conto zou hebben maar in Libie Khadaffi afzet voor de Amerikanen/EU ? En ze in Syrie hetzelfde van plan zijn met Assad? Dat NAVO bondgenoot Turkije logistieke steun verleent aan ISIS ? Om maar een paar willekeurige vragen te stellen.

 9. @ An3s

  Soms komt het allemaal heel erg dicht aan de oppervlakte. Bijvoorbeeld toen Moebarak van Egypte in 2012 werd verdreven pushten de VS (en de EU trouwens ook) heel nadrukkelijk Morsi en de Moslimbroeders.

  https://www.youtube.com/watch?v=Ex0UQQuBu80

 10. https://www.youtube.com/watch?…
  Goed opletten ! Heeft u de pijpleiding in Irak Syrië wel eens goed bekeken ? Amerika en Turkije kopen olie van IS en hoe komt IS aan hun munitie en vervanging van kapot materieel? Dacht u echt dat u dat ergens in een krant leest . Of zou u het geloven als iemand uit Syrië verteld wat er werkelijk gebeurt bijvoorbeeld de Nederlandse Pater die vermoordt werd of de Belgische pater hun getuigenissen zijn er Helaas horen we U het liever van de NOS

 11. dawg,
  De vaak aangehaalde uitspraak van historicus Presser:
  “Als het fascisme weerkeert, zullen ze zeggen: Wij zijn de antifascisten”
  is, oppervlakkig gezien, op bewegingen als Antifa van toepassing.
  Maar veel belangrijker is, dat het ook op de EU-leiders van toepassing is.

 12. Waar ik heel vaak aan denk is of het feit dat Joden een matriarchale cultuur zijn, erfenis verloopt via de vrouwelijke lijn, deze haat kan veroorzaken.
  Moslim mannen verzekeren zich van hun nageslacht door zich matriarchaal op te stellen. Zeker van hun nagebroed zijn ze echter nooit. Vermoedelijk daarom zijn ze er zo op gebrand ‘hun’ vrouwen uit te dossen en te ‘beschermen’, lees bewaken.

 13. Al in 1918 trokken Joden terug naar het beloofde land. Vanuit allerlei contreien.
  Mij oom, Joseph Klaber, Duitser van origine, trouwde in die jaren met Sonja, Poolse van origine.
  Ik begrijp je boodschap en onderschrijf die ook helemaal. Toch denk ik dat de basis van het probleem veel vroeger ligt.
  Mogelijk heeft Hitler juist de afkeer van moslims tegen Joden gebruikt om het volk aan hem te binden en moslims aan zich te binden.
  Intelligentie, gesloten cultuur, zelfredzaamheid… verzin de reden maar.

 14. Ik vraag me af of al die moslims die zo’n hoge dunk van Mein Kampf zeggen te hebben, dit boek ook daadwerkelijk hebben gelezen. De verheerlijking van het Germaanse ras komt er meer aan de orde dan de verkettering van de Joden. Ik kan me niet voorstellen dat dat niet tegen het zere been is!

  • door de blinde jodenhaat van de moslim lezen ze alleen wat ze willen lezen in mein kampf, en dat is de joden verkettering, de rest zijn/waren ze blind voor.

 15. De vriendschapsband tussen Hitler en de Islam heeft een historische grond, en gaat terug op het bondgenootschap dat Wilhelm II met de Islamitische wereld sloot met het doel de hegemonie van de Britten aldaar te doorbreken.
  Voorts had Hitler een zekere sympathie voor de Islam, omdat deze religie, in tegenstelling tot het Christendom, bereid was om de eigen cultuur met geweld te verdedigen. Maar het was alleen sympathie, geen adoratie voor de moslimcultuur of zo. Hitler zou dan ook, als hij nu geleefd had, nooit toelaten dat de Islam ONZE cultuur zou vernietigen.
  Daarin schuilt de dubbelzinnigheid van de Hitler-adoratie vandaag de dag. Het kan (vanwege de sympathie voor de islam) uitgelegd worden als een ons vijandig gezinde ideologie, maar ook als een onszelf verdedigende ideologie.

 16. Martien Pennings : Nazisme, Islam, Israël: de islam is een nazisme avant, pendant et après la lettre.

  Heeft ik weet niet hoeveel artikelen over dit onderwerp gepubliceerd.
  Met misschien als politieke tegenhanger de motie van Femke Halsema : Lekker islamiseren met Femke Halsema met de aangenomen motie:
  De Tweede Kamer roept de regering op om in woord en daad uit te dragen dat het tegengaan van islamisering geen doelstelling is.

  Misschien louter om een punt te maken tegen Wilders want wie zat er nou in dit land te wachten op de islam buiten een handvol idioten.

  Verder vindt ik dit ook weer een streek van onze parasitaire Politieke kaste om niet bestaande problemen extra aan te jagen. Problemen in onze samenleving vragen om oplossingen waar onze politieke parasitaire kaste haar bestaansrecht aan ontleent.
  Stel je voor dat ALLES op rolletjes ging.
  Dan zaten die kaviaar vretende gasten op zwart zaad achter de geraniums naar buiten te staren terwijl het buiten feest was

 17. http://www.nujij.nl/algemeen/woedende-vluchtelingen-bekogelen-politiebureau.33131354.lynkx

  Smerige Grieken, hier met die papieren, we zijn niet gekomen voor die arme Zuid en Oost-Europese landen!
  We willen met zijn allen naar GB, DL, NL en Scandinavische landen!

  Overigens moet men asiel aanvragen in het EU land waar men Europa binnenkomt.
  Zag je ook op tv, die vrouw bloedlink, we willen niet in Griekenland zijn, we willen naar Europa!

 18. Soms heb ik de neiging heel erg boos of wanhopig te worden daar de westerse politici totaal verblind door de eigen ego’s en eigen idealen en naïviteit die islam hier met alle (politiek dictatoriale) middelen willen importeren en geaccepteerd willen krijgen onder de Europese bevolking.

  Hoe kunnen we zonder geweld hen de ogen openen ……… of kan het niet zonder geweld.

 19. @ Dirk M
  Het communisme was ook zo’n verderfelijke ideologie. De Vietnam oorlog was gerechtvaardigd: Massamoordenaar Ho Chi Min werd gesteund door massamoordenaars Mao en de Sowjetleiders. Totale slachtoffers communisme: rond de 100 MILJOEN!!!
  En was Saddam geen massamoordenaar in Irak? ( gifgas Koerden o.a. )
  Blijkbaar haat je het Westen meer dan communisme en islam.

 20. En toch is juist de moraal van zo’n verhaal over Nazi ideologie dat de meest giftige en dodelijke ideologie van de laatste honderd jaar voortkwam uit een puur Europese en nationalistische soep van ideeën die ook nog eens antigodsdienstig was (en dan religie gewelddadig vinden, zie ook Stalin)

  Juist dat kan één en ander in perspectief plaatsen. En als je dan de campagnes van de Verenigde Staten in onder meer Vietnam en Irak daarbij optelt, kun je gewoon stellen dat heersende Westerse ideologieën wellicht destructiever bleken voor de wereld dan de Islamitische tot zover. Of dat ze aan elkaar gewaagd zijn op z’n minst.

  Maar ligt het zozeer binnen in die ideologieën? Het lijkt meer alsof geweld zelf de deuren opent naar nog meer geweld en men zo langzaam de glijbaan naar beneden volgt en men dan eindigt in de letterllijke hel op aarde: een dodenkamp, een atoombom, onthoofdingen: vruchten van te lang met geweld bezig zijn, wraak, bevrijding, eerherstel en zo een industrie van de…

 21. Ook weer zo’n taboe over de islam: de politiek correcte dictatuur van de Gutmensch boort elke discussie over islam en nazisme de grond in. Liever probeert men Wilders met nazisme in verband te brengen.
  Maar de FEITEN liegen niet: vele overeenkomsten tussen koran en Mein Kampf en vele overeenkomsten tussen islam en nazisme. Het antisemitisme is bij beide ideologieën overheersend. Maar ook de verheerlijking van geweld als middel tot verovering, het zich superieur voelen ten opzichte van andersdenkenden, de onderdrukking van andersdenkenden, het onderdrukken van individu met de individuele vrijheden: enz enz : de lijst is lang.