Migranten worden in de mooie gebieden gepropt

Door Joost Niemöller

De afgelopen tijd fietste ik veel door Nederland en Duitsland, en dan realiseer je je weer hoe prachtig enorme gedeelten zijn. (Helemaal natuurlijk wanneer je de verantwoorde fietsroutes volgt, die de industriegebieden, nieuwbouwwijken en autowegafslagen zo handig weten te omzeilen.) Je beseft ook hoe enorm veel leegte er nog is. Bijvoorbeeld in het oosten en het noorden van ons land, maar met name in Duitsland. Leegte, dat is een gelegenheid om adem te halen. Leegte bestaat natuurlijk nooit echt. Leegte is wind, en bomen en gewassen en af en toe een tegenligger die je vriendelijk groet of waarmee je een praatje maakt. Leegte is het leven even in een andere versnelling zetten. enfin, allemaal cliché’s, maar daarom niet minder waar.

Voor de planners heten dit soort zones van verademing krimpregio’s. En daar moet dus iets mee. Je kunt er bijvoorbeeld migranten in kwijt. En kijk, stelt het Nederlandse CBS dan juichend vast, zo veranderen heel wat krimpregio’s weer in groeiregio’s. Overal waar we asielzoekers neerplanten, daar neemt de bevolking toe. Niet dat je daar iets aan hebt. Want die asielzoekers hangen daar alleen maar rond, zolang de bureaucratie dat van hen verlangt. Je ziet ze bijvoorbeeld rondhangen in die Duitse stadjes. Ze zien er altijd hetzelfde uit. Lange, slanke mannen, vaak Somaliërs, gesluierde vrouwen die je niet aankijken. De eeuwige trainingspakken. Voor hen besta je niet. Ook in de Nederlandse leegtegebieden zie je ze. Bijvoorbeeld in Oude Pekela, een kanaal met huizen erlangs. Niets te beleven. Veel oudere mensen. Daar maak je een praatje mee. Maar dat is niet mogelijk met de asielzoekers die op de pleintjes en langs de veldwegen crossen op hun felgekleurde mountain bikes. Heen en weer. Heen en weer. Het is geen leven, het is in leven houden.

In Duitsland gaat het met de krimp in al die prachtige natuurgebieden en al die prachtige stadjes in het oostelijke deel, nog veel harder. Daar raken complete dorpen ontvolkt. Is dat erg? Ik vind van niet. Er mag best wat leegte bij. Leegte is verrijking. Maar voor de Duitse politiek is dat een kans, want daar kunnen ze immigranten neerzetten. Maar die moeten dan wel gastvrij ontvangen worden en niet de weerzinwekkende Pegida ontvangst krijgen. Dat soort opinies lees je nu in de Duitse pers.

Alsof de komst van die migranten ook maar iets zal bijdragen aan de economie in die gebieden. Deze migranten en asielzoekers zijn, het werd weer eens door datzelfde CBS vastgesteld, in zeer hoge mate afhankelijk van een uitkering, en blijven dat ook.

Als ze de kans krijgen trekken ze bovendien naar de al overbevolkte steden, waar de problemen al zo groot zijn.

Asielzoekers dragen niets bij aan die mooie landschappen van Nederland en Duitsland. Laat het daar toch gewoon lekker leeg blijven. Er is niets mis met leeg. Er is wel veel mis met vervreemding, werkloosheid, onbegrip en diefstal.

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

12 Reacties

 1. g.h.m.leferink

  12 augustus 2015 op 23:34

  “Je beseft ook hoe enorm veel leegte er nog is. Bijvoorbeeld in het oosten en het noorden van ons land, maar met name in Duitsland.”
  Als Tukker die vroeger veel trainde voor de lange afstand zag ik toen al een heel verschil tussen Twente en het Duitsland van net over de grens. In Duitsland kon je soms wel een uur hardlopen zonder iemand tegen te komen, maar in Twente lukte dat bijna nooit. Zelfs niet met de door mijn maat en mij op de stafkaarten uitgezochte routes, waarbij we vooral weinig belopen bospaden uitzochten. En leg maar eens een Duitse en Nederlandse stafkaart, schaal 1:25.00, naast elkaar. Wat onmiddellijk opvalt is het veel kleinere aantal wegen per vierkante kilometer in Duitsland.
  En die ‘vervreemding’, Joost, die geldt toch ook voor het ‘progressieve’ deel van onze politici, en die dito ambtenezen-konkel-kliek op de ministeries?

  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 2. Alle moslim-immigranten zijn Jihadisten. De een wat meer, de ander wat minder, maar allemaal hebben ze maar 1 doel: Europa islamiseren.
  Het is nog nooit in de geschiedenis, van welk land dan ook, voorgekomen dat de machthebbers de poorten openzetten voor de aartsvijand. Dat is zoiets als de duinen en dijken afgraven, en de mensen die dat bekritiseren, van watervrees beschuldigen en monddood maken.

 3. Het zijn haast allemaal islamieten of gelukzoekers. Vaak haten ze ons en ze zijn uitsluitend uit op onze voorzieningen. Ze hebben helemaal niets met het land waar ze zijn aangekomen. Het aantal dat ooit iets zal bijdragen aan de economie is minimaal. En dat zijn juist de grote verschillen met vroegere immigranten. Die waren bereid tot werken en tot deelname en integratie.
  Bovendien waren de aantallen niet te vergelijken met wat er nu gebeurt.
  De import van een vijandige ideologie is nog het ergste: de islam zal namelijk nooit kunnen integreren en zal altijd trachten te veroveren!

 4. Met uitzondering van de vluchtelingen die écht hulp behoeven, zijn de rest van de gelukzoekers uit de bekende landen (Eritrea, e.d.) in mijn ogen veelal parasieten. Ze weten dondersgoed hoe het systeem hier werkt, en maken er dankbaar misbruik van. Ik vind ook dat leegstand niet per definitie verkeerd is. Maar als je er parasieten neerzet dan heb je geen groei, maar een garantie op langzaam gesloop van een mooi stukje leegstand (vaak gebieden waar de natuur zich weer laat zien). Nee… geef me dan maar leegstand.

  Ook opvallend dat een hoop van deze zogenaamde “hulpbehoevenden” (uitzuigers die hier komen voor de gratis centen en gouden wegen, zonder enige motivatie om te integreren of werken), gewoon gezonde jonge kerels zijn die wel €2000 neer kunnen tellen voor de migratie, maar hun vrouw en/of kinderen achter laten.

 5. Ik zie ook niet in hoe je krimp kunt opvangen met alleen jonge mannen. Dat kan alleen als ze onze vrouwen afpakken.
  Laten we actie voeren voor alleen vrouwelijke asielzoeksters. Kijken hoe onze vrouwen daarop zullen reageren.

 6. Negers op ons platteland is een verschrikkelijke vorm van cultuurvervalsing. Straks gaan ze nog kamelen uitzetten op de hoge Veluwe, zodat de mohammedanen zich er beter thuis voelen.
  Wanneer komt Groen Links, of de stichting Heemschut in het geweer tegen de aantasting van de authenticiteit van ons landschap?
  Laten we hopen dat onze eigen plattelandsbevolking het niet zal pikken en elke asielzoeker weg zal pesten. Heel authentiek, met knuppels en hooivorken. Ik zou me er dolgraag bij aansluiten als vrijwilliger.

 7. Het is een parasitaire kaste die leugenachtigheid tot handelskenmerk heeft verheven. Zij zijn het probleem. En zij vertellen u ook glashard in uw gezicht dat het probleem van de productieve sector is dat er niet genoeg parasieten zijn.

  Hoe zout wilt u het hebben ?

 8. Oos zegt :
  “…Zorg eventueel voor werkgelegenheid van de autochtone bevolking…”

  Helaas mijnheer oos. Het is feitelijk een mooi streven. Klinkt goed. Voelt goed.

  Maar ik ben van mening dat de meeste werkgelegenheid zal ontstaan door er niet voor te willen zorgen. De meeste werkgelegenheid ontstaat door de zogenaamde maak-industrie. En landbouw en veeteelt. Dat is de productieve sector.

  Helaas is er op die productieve sector een enorme tumor ontstaan. Een parasitaire kaste. En dat is een maatschappelijke ziekte die ook in Nederland het terminale stadium heeft bereikt.

  Al die ambtenaren, communicatiemeisjes, en politici die leven letterlijk van leugen en bedrog. Elke 7 werknemers die u ziet die houden 1 beambte in leven. Die beambte die produceert helemaal niets dat van enige waarde is. De enige productie die hij maakt bestaat uit een ondoorzichtige brij van beleidsmaatregelen, regelgeving, verboden en voorschriften die in de praktijk de werkbaarheid alleen maar…

 9. Merkel heeft de pers beter in de klauwen dan de voormalige DDR-regering.

  De lügenpresse.

  Gelukkig dalen de verkoopcijfers.

 10. 30 jaar geleden zag ik deze migranten puinhoop al onstaan en ben hoofdzakelijk daarom vertrokken. Ik werd ook onpasselijk van de alom heersende politieke correctheid. Helaas had ik het bij het rechte eind. Doorgaan Joost, voordat het helemaal en echt te laat is en dank voor de goede artikelen.

 11. Migranten willen maar één ding, bij elkaar wonen in een stad met alle voorzieningen. Laat de krimpgebieden zoals ze zijn. Zorg eventueel voor werkgelegenheid van de autochtone bevolking. En laat de rust en ruimte bestaan voor mensen die daarvan genieten kunnen. Zoals ik. En Joost, je bent de volgende keer welkom.

 12. Matthijs de Ridder

  4 augustus 2015 op 19:17

  “Alsof de komst van die migranten ook maar iets zal bijdragen aan de economie in die gebieden”
  De baantjesmolen van clubjes zoals het COA varen er wel bij. Dit is helaas echter niets anders dan het rondpompen van belastinggeld.