Minister Asscher wil Zwarte Piet kapot, en Nederland

Door Joost Niemoller

Gisteren verscheen een stuk van vicepremier Asscher (PvdA) over Zwarte Piet, waarin hij betoogt dat Zwarte Piet moet verdwijnen. Hij vindt met nadruk dat het geen staatszaak moet worden. Maar hij vindt kennelijk met even veel nadruk dat hij nu wel moet zeggen wat hij daarvan vindt. Als vicepremier. Daarmee wijkt hij dus af van premier Rutte die alleen met veel nadruk verklaarde dat Zwarte Piet geen staatszaak is. Dit alles na het verschijnen van een rapport van een VN commissie, waarin Nederland voor racistisch uitgemaakt wordt en een tik op de vingers krijgt omdat Nederlanders op Wilders stemmen.

Eenheid van regeerbeleid? Niet echt dus. Maar dat terzijde

Asscher stelt vast dat de Zwarte Piet kwestie Nederlanders woedend maakt en dat negentig procent van de Nederlanders willen dat Zwarte Piet blijft:

Hoe komt al die opwinding toch, vraagt Asscher zich af:

 Wat is er toch met ons aan de hand dat dit debat zo’n extreme reactie oproept bij zoveel mensen? Hebben we dan niets belangrijkers te doen?

Nu, wat er aan de hand is, dat is een interessante vraag. Asscher stelt hem wel, maar doet in zijn hele stuk geen enkele poging die vraag te beantwoorden. Terwijl het antwoord toch heel eenvoudig is: Nederland verliest zijn identiteit. Een onschuldig kinderfeestje was daar een onderdeel van. Een verkleedfeestje. Wie beelden ziet uit de jaren vijftig en zestig, ziet dat het niets anders is. Mensen hadden plezier omdat een aantal personen zich verkleedden en een rollenspel speelden. Het Sinterklaasfeest was zoiets als carnaval. Door dit rollenspel ontstond er gemeenschapszin.

Dus ja, het Sinterklaasfeest is belangrijk. Het is een onder ons gebeuren. Maar er is steeds minder ‘ onder ons’, naarmate er steeds meer buitenlanders zijn gekomen. De meeste Surinamers maken overigens weldegelijk deel uit van die cultuur, en doen ook mee aan het rollenspel. Ze weten dat er geen racistische bedoelingen zijn, en het gaat nu juist om de bedoelingen. Wie als blanke in Afrika komt, zal ook zien dat blanke figuren er een rol spelen in allerlei rollenspelen. Soms is dat negatief, soms is dat positief. Maar blanken spelen nu eenmaal een rol, rasverschillen spelen een rol, en wie daar spelenderwijs mee om gaat, houdt de samenleving ontspannen. De spelende mens was al volgens de grote Nederlandse historicus Huizinga, onderdeel van een levende beschaving. Zo hebben we ook cabaret. Cultuur. Het is een manier om over onszelf te kunnen lachen. En wie onbevooroordeeld kon kijken naar het Sinterklaasfeest, wist dat het niet bedoeld was om zwarten negatief af te beelden, op zwarten neer te kijken, een slavenverleden op te hemelen, enzovoort. Sterker nog: Dat speelde totaal geen rol. Het was een feestje!

Enkele beroepsverpesters zijn het wel gaan opvatten als een uiting van het racisme waarvan de Nederlandse samenleving doordrongen zou zijn, en hebben daar veel positieve aandacht mee gekregen in de media, die wordt aangestuurd door kunstmatig schuldbewusten, die hun zogenaamde geweten graag willen opleggen aan anderen.

Kijk, minister Asscher, zo had u uw eigen vraag kunnen beantwoorden. Maar dat deed u niet. In plaats daarvan komt u aan met dat ‘ racisme’ in Nederland, zonder daar ook maar een enkel overtuigend voorbeeld van te kunnen geven. In plaats daarvan gaat u door met de Nederlanders te beledigen vanuit uw torentje en zich af te vragen hoe het toch komt dat iedereen zo woedend wordt over Zwarte Piet.

Wel, dat is dus daarom.

Dat is eigenlijk om twee dingen:

-Nederland wordt ons afgepakt door de immigratie. Iets waar geen Nederlander om gevraagd heeft.

-Nederlanders, die het hele immigratieproces geduldig hebben ondergaan, worden nu uitgescholden voor racisten om een onschuldig kinderfeestje.

Daarom, dus, zijn we woedend.

Dat u dat allemaal niet wilt begrijpen, minister Asscher, bewijst dat u helemaal geen vertegenwoordiger van de Nederlandse bevolking bent, maar een kille bureaucraat, de zoveelste, die ons haat.

Maar als het buiten de macht gestelde volk u en uw elitiaire medebestuurders terug haten is dat ineens een zorgelijk fenomeen. Bent u nu dom of slecht? Ik houd het op het laatste.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this pageEmail this to someone

45 Reacties

 1. Ik ben zelf van Surinaamse afkomst en maak mij totaal niet druk om het Sinterklaasfeest. Mijn ouders vierden zelf altijd het sinterklaasfeest met ons.

  Er zat helemaal geen racistist gedachte erachter. Gewoon een kinderfeest en heb er in mijn jeugd ervan genoten en vond het zeer spannend op 5 December.

  Met mijn kinderen heb ik het ook altijd gevierd en ook zelf steeds een Sinterklaas met pieten gehuurd.

  Wanneer mensen zich de hele tijd bezig houden met racisme zal het hun beperken om iets te bereiken.

  Er zijn bepaalde mensen die overal racisme in zien en richten hun emoties er op.

 2. Dit is de moeite waard om eens te bekijken.
  Hier in Nederland zou wat de redelijke Jared Taylor zegt taboe zijn:

  Jared Taylor Debates Wigger:
  https://www.youtube.com/watch?v=1oEHP3Q47r4

  Een wigger is een bijnaam voor een blanke die het gedrag, taalgebruik en de stijl van kleden van stereotypische stedelijke zwarten (vooral Afro-Amerikanen) imiteert.

 3. 1000 karakters is te weinig om alles op te noemen waar moslims schijt aan hebben.
  Alles wat mooi is vinden zij lelijk en andersom.
  Ik was vandaag in Denhagistan op bezoek bij een oude tante van 93. Een straat die ik moest hebben was afgezet dus een rondje Denhagistan tot de Tomtom een alternatief bedacht had. Man man man, denkend aan Holland zie ik tegenwoordig
  Islamitische schommelschepen van middelbare leeftijd waggelend in zwarte lorren traag door oneindig laagland gaan. Arm land.

 4. “Hebben we dan niets belangrijkers te doen?”

  Ja dat vraag ik me nu af over de Verenigde Nazi’s, of ze niet iets belangrijkers te doen hebben. Alsof er niks gaande is in de wereld!

  En er is nog wel onder ons, overal miegelt het weliswaar van de soepjurken & kopvodden maar ga naar iets wat leerzaam is, te maken heeft met onze cultuur en tradities en je bent onder ons.

  Dat is ook zo leuk aan bukkende buigende BN-ers als Paul de Leeuw, Klauwdia de Breij, Freek de Jonge en Theo Maassen. Freek zal het wel niet meer meemaken want nu al veel ouder dan hij verdient te worden maar ik kan niet wachten tot de BN-ers hier om aardappelen komen en ik ze “nee!” kan verkopen.

  Want wie denken zij dat er straks geld gaan neertellen om dat weg-met-ons gezeik aan te horen?!

  Over tien jaar zijn de babyboomers hemelen, Jan Modaal heeft alles nodig om het hoofd boven water te houden, tokkies zijn nu al armlastig en moslims hebben schijt aan theater, dans, muziek, homo’s, potten, natuur…

 5. ITALY – Old couple slaughtered by immigrant.
  Read more at http://www.liveleak.com/view?i=21f_1441026996#QmVWuw7hrHBmlUpe.99

 6. Even denken proberen. Voor Columbus en zijn ontdekking was vel kleur geen probleem. Daarna, begeleid door kerk, kleur werd hèèl belangrijk. Handel en geest gedomineerd, werd religie vanuit Rome [ Vaticaan ] wereldwijd de norm van alles goed. Vel kleur buiten Europa was niet wit, dus minder goed. Jaren later. Een revolutie in Rusland. Wat indirect het einde betekende van koloniale wit vel macht.
  Japan als detonator. Dat was schrikken. Vandaag is het terug naar de tijd van voor Columbus. Dat vergt aanpassing. Interessant is de afstammeling van mensen die rijk werden na Columbus. Hun Zwarte Piet is in Uw witte Piet zak.

 7. .
  We staken onder water,
  dat was ’t gedeeld geheim
  en ’t cadeautje kwam dan later
  gewoon zonder geslijm
  en hadden uren voorpret
  maar samen achteraf
  en wie dàt niet kan begrijpen
  is stom, of zielig laf…
  en zoekt z’n geluk maar elders
  maar niet in Neêrlands schoot
  die kan ’t hier mooi vergeten
  wegens voor ’n kinderfeest “te groot” 😛
  .

 8. De woede mijnerzijds is voornamelijk dat onwetenden , nieuwkomers mij de les lezen Terwijl wij juist vinden dat we heel goed bezig zijn Mijn vader die op de deur bonsde en een zak met cadeautjes neer zetten durft al niet meer over straat met de zak En met de liedjes is ook al van alles mis mee om over onze Sinterklaas gedichtjes , op rijm , waar we zo heerlijk onze familieleden een steek onder water konden geven . maar te zwijgen Ik heb de gedichtjes van Opa, Oma, familiebezit, even nagelezen nou nou daar wordt in gediscrimineerd niet normaal meer De Sinterklaas Taliban zou ze direct in de fik zetten

 9. Het afschaffen van ZP is een symptomatische therapie.
  We kunnen beter de multiculturele samenleving afschaffen. Dan zijn in 1 klap alle problemen opgelost!

 10. g.h.m.leferink

  30 augustus 2015 op 23:06

  Wat opvalt is de Dubbelmoraal van die PvdA-ers: Marcel van Dam is grootgrondbezitter in Hulshorst, Wouter Bos stuurde zijn kinderen naar een WITTE school “want hij wilde het beste onderwijs voor ze….”, enz.
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 11. g.h.m.leferink

  30 augustus 2015 op 23:03

  ‘Nederlander65’: bedoel je misschien toch Nieuw-Slinkse hoek?
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 12. Zoals alle prominente PvdA-ers is Asscher een cultuurmarxist. Hij werd daarin voorgegaan door verschrikkingen als Marcel van Dam, Hedi d’Ancona, Ed van Thijn en andere PvdA-mastodonten uit de Nieuw-Linkse hoek.

  Deze landverkwanselaars maken er al 40 jaar werk van de door hen zo gehate Nederlandse samenleving te vernietigen. De immigratie was daar een zeer nuttig en zoals thans genoegzaam blijkt, nuttig stuk gereedschap bij.

 13. Er is een tijd van voor halve Gario en een tijd van na halve Gario. Voorheen zag ik alleen maar mensen en nu zie ik mensen en Zwarte Pieten. Met dank aan halve Gario.
  Verder mooi verwoord door Joost de gevoelens van de Nederlandse bevolking met betrekking tot Zwarte Piet. Het gaar natuurlijk niet om Zwarte Piet alleen maar het gevoel wat erachter schuilt. En dat het dit de druppel is. De mensen die dit niet begrijpen horen hier niet thuis.
  Verder lijkt mij Farizeeer wel een toepasselijke benaming voor Asscher.

 14. g.h.m.leferink

  30 augustus 2015 op 19:38

  Ook vraag je je af waarom er toch telkens weer Achterbakse politici aan de macht komen. Denk bijvoorbeeld aan den Uyl, Lubbers, Balkenende (legde de uitkomst van het referendum naast zich neer door het Verdrag van Lissabon), Kok (dat kwartje was maar één van zijn smerigheden), en nu weer Rutte (‘Iedereen moet er 100 euro bij krijgen’).
  Daarbij komt nog dat nu de meeste media onder één hoedje spelen met de macht! Zo werd de mislukking van de Klimaatconferentie in Kopenhagen, door het kraken van IPCC-berichten door Russische hackers) helemaal doodgezwegen!!!!
  Pamela Hemelrijk zei het al: de media zijn een deel van de macht geworden!
  En nu weer die zieligheidsbeelden, Europabreed krijgen we Halve Waarheden te zien en te horen! Bet zorgvuldig bijpassend op maat gemaakt kommentaar…….
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 15. Lodewijk Asscher, achterkleinzoon van WOII crypto-collaborateur Abraham Asscher. Zou zelfdestructie dan toch erfelijk zijn?

 16. g.h.m.leferink

  30 augustus 2015 op 18:01

  Het is in twee woorden te vangen: de beslissers zijn Achterbaks en Laf! (Dat zijn trouwens tweelingen…). Wanneer pakt Nederland eindelijk eens, via de verkiezingen eens per 4 jaar, de politici aan van het type Gijs Glibberig, Dave Dathebiknooitgezegd, Ulbe Uitgestrekensmoel en Victor Viezelachje?
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 17. .
  En nóg is ’t zwarte Piet die op de haatlijst prijkt
  dat moeten we helaas nog altijd constateren
  maar WIJ als Volk gaat toch die haters scheren,
  de grenzen zijn bij Pieterbaas bereikt
  .
  en deze Asscher…hoe vilein dan ook gebekt…
  gaat hier met hatersclub-en-àl zijn Waterloo ontdekken
  want Nederland gaat hier de grenzen trekken
  het heeft té lang gezworen en al veel té lang gelekt !
  .
  3 maanden zijn er nog te gaan…
  waarin ‘k zal rijmen tot men mij zal haten
  maar over Sint en Piet blijven WIJ zonder haten praten
  tot er geen haatverbreiders meer in de spotlights staan !
  .

 18. g.h.m.leferink

  30 augustus 2015 op 17:00

  Och och, die Asscher weer. Doortrokken van en besmet met het uit Drugsdorp-aan-de-Amstel/Gluipercity/Achterbaksistan meegenomen virus Doorzeurderitis stomvervelenditis. En als zoveel Drugsdorpelingen vindt hij weer dat heel Nederland daarover niet uitgekwekt moet raken.
  Zeg eens, Lodewijk, wat doe je intussen om NU de grenzen dicht te gooien van dit land, waarvan Koningin Juliana in haar Troonrede al zei, meer dan 60 jaar geleden:
  “Nederland is vol, ten dele overvol”. Ons land telde toen tussen de 9 en 10 miljoen inwoners…. Maak je DAAR eens druk om! Want dit loopt gierend uit de klauw.
  Omdat Slinks Links en de Hoofdriool-Media samenspannen om ons hierover voor te liegen! Het stikt in die media van de termen ‘vluchtelingen’, ‘asylzoekers’, ‘wanhopigen’, enz., wat het overgrote deel gewoon NIET IS! En niets over hoeveel ze de mensensmokkelaars betaald hebben…
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 19. @ Peter 1896
  De NL bevolking is in meerderheid een laffe, domme, onwetende, naïeve en ruggengraatloze kudde, die zich volledig laat indoctrineren door regentenkliek, media en onderwijs. Willige slachtoffers van de heersende politiek correcte dictatuur.

 20. Voor mij het meest opvallende aspect van het hele verhaal is hoe de VN er blijkbaar commissies op na houdt die als een Don Quichotte de wereld rondkruizen op zoek naar windmolen om te vermanen en conflict rond cultuur uit te lokken waar het eerder niet eens was! Een uit de hand gelopen verzameling clubs geworden dus, de VN als “apparaat” in plaats van een plek voor dialoog en samenwerking voor fundamentele zaken.

  Zo’n compleet averrechtste “aanbeveling” geeft aan hoe ver ontspoord de VN als organsiatie momenteel is omdat ze zichzelf niet eens corrigeren blijkbaar. Het is zoals alle mega-organisaties: na verloop van tijd gaan ze op zoek naar manieren om zichzelf in stand te houden. Mischien is de NAVO ook wel zoiets. En dat kan zelfs gevaarlijk worden.

  Dat onze regering daar niet even fors tegenin is gegaan toont aan hoe weinig men blijkbaar nog durft als lid van grotere verbanden. O-o al dat politieke geflirt met internationale verbanden… of worden het nu zware…

 21. @ LKJ:

  Je laatste vraag is de moeilijkst te beantwoorden. Waarom kan het Bijenkorf het zich veroorloven nu weer met een gouden piet aan te komen ipv een zwarte piet. De rotting gaat gewoon verder, en straks huppelen ze allemaal Hema, Blokker, AH enz weer in in december,terwijl die bedrijven alle tekenen van zwarte piet hebben verwijderd uit winkel en verpakkingen b.v..Net als in het stemhokje volgt er geen echte sanctie van de burger. Kiezer en massa hebben een kort,selectief geheugen. De machthebbers – in alle lagen – én de MSM/PO hebben een duivelspact gesloten. Kijk eens naar Bild, die Welt (‘wij moesten ons maar eens aanpassen aan de immigranten’) en de Duitse regering en politieke bovenlaag. Dat Pact maakt b.v. de Cario’s machtig: positieve aandacht,herhaling van de leugens. De Asschers zijn onderdeel van dit zieke geheel.
  En ja Joost, Asscher( Cohen) is een Foute Jood, net als anderen van Een Ander Joods Geluid. Kwaadaardige mensen,net als de Pechtolds.

 22. Daarom Asscher : een grote schoft en landverrader.
  Waarom blijven we dit pikken?

 23. Dit was al lang bekend over Asscher: de hele Partij van de Allahaanbidders zal nu snel officieel “weg met Zwarte Piet” gaan roepen. Laat dat maar aan deze bende over.
  Zo gaat het dus in NL: een paar blanken hatende negers maken een relletje, daarna komen media als DWDD en Pauw met deze negers in beeld. Vervolgens beginnen ook de overige media vraagtekens te zetten bij Zwarte Piet, de regentenkliek ( Van der Laan, Asscher en nog meer van dat tuig ) doet een beroep op onze “redelijkheid” ( een paar aanpassingen moet toch kunnen ) en binnen de kortste keren behoren de voorstanders van het feestje tot de groep van “racisten en onredelijke mensen”. Rutte toont zijn grote lafheid en ruggengraatloosheid ( “samenleving moet het uitmaken”, alsof 90 % dat al niet had gedaan ) Ondertussen laat hij vriendje Asscher het laatste sloopwerk voor de regentenkliek doen.
  Wat een goor en vies land is dit. Dat een zo grote meerderheid gewoon aan de kant wordt gezet. Daarom: Asscher: een grote…

 24. Ik heb de laatste dagen gebivakkeerd in Makedonia grensgebied en RS / HU Tompa Regio. Daar wandelen Afrikaanse kinderen van pakweg 13-20 jaar met rugzakje en cellphone zó de EU binnen. En DIE gaan u vertellen of een NEDERLANDSE kinderfeestje, NEDERLANDSCHE Folklore en de NEDERLANDSE identiteit moeten oplazeren..?
  En zo’n psychisch nmm afwijkende Asscher verdedigt dat.
  Zou dat in zijn gnen zitten, het nadrukkelijk ‘schlemiel’ zijn of zillen zijn, of is het visieloze partijpolitiek..?
  Het is zó afschuwelijk onwerkelijk, onbegrijpelijk, dat ik het niet ‘onder dak’ kan brengen.
  Maar DESASTREUS voor NEDERLAND is het wel, want met dit soort benoemde -DUS NIET GEKOZEN- elite-gajes, gelooft niemand straks nog ene jota van de technocratische idiotie, die minister werden omdat de PvdA niks beters te bieden had dan gestoorde incompetente gekken.

  cc Ploumen
  cc Timmermans
  cc van Thijn et al

 25. het beroerde is dat ik voor het z-p discussie tijdperk een negert of negertin altijd zag als wel gezellige mensen die af en toe flink crimineel konden zijn maar wel altijd vrolijk en gezellig,
  als ik nu een negert of negertin tegen het lijf loop heb ik direct irritatie en denk, zal dat nou ook zo een z-p hatert zijn ?
  .
  bedankt kutnegert halve gario, bedankt dat je van een kinderfeestje een negerslaaf dingetje heb weten te maken,
  zodat mijn onbevangen blik naar negerts totaal verdwenen is.
  .
  bedankt !

 26. We staan voor een keerpunt, dat hoor ik overal om me heen.

 27. Beste DonBasco,
  Ik kan mij voor 100% in uw woorden vinden.

 28. Juiste analyse maar het is volgens mij, zoals ik al verschillende keren heb getwittert breder. Het gaat in de ZP discussie voor de meeste Nederlandrs al lang niet meer om ZP alleen. ZP staat voor alles wat wij als volk al hebben ingeleverd en nog meer moeten inleveren. ZP staat voor tot hier en niet verder. Vandaar het grote verzet!

 29. Waarom altijd die racisme kaart trekken.
  Alsof Nederland iets tegen zwarte mensen heeft.
  Een beetje zelfreflectie zou geen kwaad kunnen.
  In de VS zijn zwarten ongeveer 13% van de populatie.Ruim 50 % van alle moorden wordt door zwarten gepleegd.7 van de 10 kinderen groeit op in een 1 ouder gezin.
  In 85% van de verkrachtingen op blanke vrouwen is de dader zwart.
  Heeft dat allemaal te maken met racisme? Of zegt dat iets over frustratie

  • “Heeft dat allemaal te maken met racisme?”
   .
   dat heeft alles te maken met racisme, zwarten die blanken haatten, is racisme door zwarten.

 30. De reden dat de PvdA een fop discussie aangaat over een slavernij die 150 jaar geleden werd afgeschaft en ongeveer 200 jaar heeft geduurd, is dat ze de echte discussie over de reëel bestaande slavernij, die nooit is afgeschaften al 1400 jaar voortduurt, niet durven te voeren.
  De islamitische slavernij is bovendien vele malen wreder, mannen werdenen worden gecastreerd door de ballen te verpletteren tussen 2 stenen, is wat velen niet overleven, vrouwelijke slaven zijn sexslaven, waarvan de kinderen worden gedood, vandaar dat er in de islamitische wereld geen zwarte nakomelingen zijn van slaven, in het westen wel.

 31. Asscher heeft ook gezegd dat het Sinterklaasfeest voor iedereen zou moeten zijn, voor alle kinderen. Maar beste Asscher dat is helemaal niet zo! Het sinterklaasfeest is voor de Nederlandse kinderen. Waarom zouden wij het moeten veranderen voor donkere kinderen? Die hoeven niet mee te doen met ONS sinterklaasfeest, het is een vrije keuze. Of zou Asscher bedoelen dat andere feesten in dit land ook voor iedereen zouden moeten zijn? Ik noem bijvoorbeeld het OFFERFEEST. Zou dit ook voor iedereen moeten zijn? En gaat Asscher zich dan ook sterk maken voor verandering hiervan? Want weet Asscher dat vrijwel elke autochtoon hier tegen het nodeloos lijden van de geofferde dieren is? Dus Asscher als jij vindt dat Sinterklaas voor iedereen in Nederland is dan wil ik van je weten wat je dus met die andere feesten gaat doen? Aanpassen dus !!!!!!!!!!

 32. Zeer goed aertikel Joost en ik deel je conclussie aan het einde. Deze man is slecht heel slecht maar dat zijn ze allemaal!

 33. Geniaal artikel !

 34. ten eerste, die AANBEVELING van dat corrupte zooitje genaamd de VN, is maar een aanbeveling mensen, totaal niet belangrijk, kunnen we gewoon negeren als we willen.
  daarbij komt nog eens dat het vn bestaat uit vele corrupte landen die het niet zo nauw nemen met mensenrechten e.d.
  moeten wij dan zo een aanbeveling serieus nemen ?
  .
  kom op mensen, opdoeken die vn !
  .
  .
  en dan die asscher ? wat is dat toch met joden in nederland die zich zo ontzettend nsb gedragen ?
  ik ben geen antisemiet, integendeel, maar ik zou het wel kunnen worden door asscher/cohen.
  wat een slechte mensen zijn die 2 toch..

  • @harrynak ik ben geen antisemiet, integendeel, maar ik zou het wel kunnen worden door asscher/cohen. Asscher in het AD: Ik denk er nu anders over, dankzij veel gesprekken, dankzij het debat.(zwarte Piet discussie). – Net zoals Asscher aangeeft (mag aangeven) dat hij nu anders denkt, begin o.a. ook ik steeds anders te denken maar het lijkt niet op de gedachtegang van Asscher; voor nog geen millimeter.

   • Z’n grootvader zat in de Joodsche Raad, een verradersclub die hoopte zelf gespaard te blijven als ze de andere joden zouden helpen op te ruimen.
    Landverraders hap is kennelijk erfelijk.

    • In een programma over die tijd werd verteld dat in feite alleen mensen van de hogere klassen het hebben overleefd. Er is dus daadwerkelijk een complete bevolkingsgroep uit Nederland gerukt. Nog geen 80 jaar geleden.

  • “In typical Communist fashion, those who resist the satanic Jewish conspiracy are smeared as “white supremacists,””right wing fanatics,” “anti Semites”, “hate mongers” and “conspiracy nuts.” The word “patriot” is now suspect.”
   http://henrymakow.com/

   Zie ook cultureel marxisme:
   http://www.dagelijksestandaard.nl/2013/06/cultureel-marxisme-en-politieke-correctheid/

  • Ik weet niet wat je bedoeld met ‘joden in Nederland’. Ik ben ook joods en vind Asscher een uitgekookte politicus die de bevolking zachtjes masseert naar het grote doel. Twee joden noem je en daarom zou je antisemiet kunnen worden? Terwijl ze een heel klein percentage van de monsterlijke regering zijn die we hebben.

   Dat raakt me en maakt dat ik denk dat er mogelijk toch mensen zijn die zonder meer racisten zijn.
   Ik denk liever aan heldere mensen die logisch kunnen nadenken.. Maar ja….

 35. En dan te bedenken dat de wortels van het stinkerklaasfeest teruggaan naar de Germaanse mythologie, waar de mensen al een offer van het land in hun schoen deden, en de helpers van Wodan (in de gedaante van raven) deze offers keurde en luisterde aan de schoorsteen of men niets kwaads in de zin had.
  Later is er een ander format gekomen door de komst van de Romeinen. Evenals het kerstfeest, het feest van de zonnewende, waar een katholiek sausje over gegooid werd. Ook in andere Oost Europese landen zien we een vergelijkbaar feest met een donkere man. Die donkere man was of een helper of Noche, de geest van de nacht. Wodan voer met zijn vijfbenig ros door de hemel. Nu hebben we een schimmel. Sinterklaas was dus Wodan.
  Het heeft allemaal niets met ras te maken.

 36. Wat een schitterende analyse van ONS Nederlandse Sinterklaas feest!

 37. Zet Asscher op een roeiboot, in plaats van de stoomboot, naar Spanje met Quinsy Halvegario als roeimaatje. Ten eerste zijn we ze dan 100% zeker voor lange tijd kwijt. Ten tweede: de kans dat alleen Asscher richting Spanje roeit, is zo groot dat ze halverwege de Atlantische oceaan gezamenlijk blijven dobberen en dan gelukkig voor ons ten onder gaan. Ze zullen daarbij jammeren en roepen dat Nederland nog niet zo slecht voor ze is geweest.

© 2023 De Nieuwe Realist

Thema door Anders NorénOmhoog ↑