Rutte, de ‘jammerdanpremier’

Door Joost Niemöller

Vandaag kwam premier Rutte even langs in de Kamer. Vluchtig en ongeïnteresseerd zoals we hem kennen. Hij is er niet voor ons. Hij is er niet eens voor de Kamer. Hij is er om wat dingetjes te regelen die hem van hogerhand worden opgelegd.  In de verkiezingen belooft hij geen cent voor de Grieken. Ja, niet zo’n beetje beloven, maar echt met nadruk, een rode knop indrukkend, ja, echt geen cent. Uit principe. Drie maanden later, of wat was het een half jaar, hij wist het ook niet meer, ach wat deed het er toch toe, dacht hij er weer anders over, of was er een andere realiteit of zoiets. Dit jaar beloofde hij het nog eens bij verkiezingen. Geen cent, nee echt, geen cent hoor. Op een filmpje. O ja, was dat zo? Jammer dan.

Natuurlijk gaan er centjes naar de Grieken, want tja, dat moet nu eenmaal. Er zijn krachten die dit eisen. Welke krachten dat precies zijn, daar zal iemand als Rutte zich nooit over uitlaten. Het gaat ons niet aan. Jammer dan.

Het zijn misschien wel die krachten waar hij het zo druk mee heeft als hij in de Kamer zit, want dan zit hij aan een stuk door met zijn electronicadingetjes te spelen. Het ‘debat’ doet hij achteloos. Alles is allang van tevoren glad gestreken met de twee fracties die er voor hem toe doen. Daar hoefde hij niet eens bij te zijn. Sterker nog, de fractievoorzitters van ‘zijn’ twee partijen hoefden er vandaag niet eens bij te zijn. Alles gaat achter de schermen. Heeft u daar een probleem mee? Jammer dan.

Er zijn geen emoties. Er zijn geen overtuigingen. Er is geen idee. Er zijn opdrachten van hogerop en die moeten uitgevoerd worden.

Motie van wantrouwen? Jammer dan?

Flessentrekkerij? Jammer dan.

Geen geld voor de ouderen? Jammer dan.

Kan hij de Kamer niet overtuigen? Jammer dan.

Gelooft u niet meer in hem? Jammer dan.

Wilt u democratie? Jammer dan.

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

26 Reacties

 1. g.h.m.leferink

  21 augustus 2015 op 22:13

  Joost: beter had ik het niet kunnen zeggen.
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 2. g.h.m.leferink

  21 augustus 2015 op 22:12

  Beter had ik het niet kunnen zeggen.
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 3. Stop met stemmen het is een wassen neus.

  Met stemmen geeft u al deze criminelen de mogelijkheid om door te gaan.

  Zolang u blijft stemmen zal er niets veranderen.

  En neen ook de PVV zal daar niets aan veranderen.

  Voorbeeld :

  Wilders en zijn partij stemde voor het ESM verdrag!!

  • U heeft gelijk en ik ongelijk m.b.t ESM dat is wat anders dan liegen.
   Dat heet niet goed geinformeerd zijn. Mijn verontschuldigingen daarvoor.
   Neemt niet weg dat wat mij betreft de PVV gecontroleerde oppositie is en stemmen zinloos.

 4. Wat zouden dat voor mensen zijn die nog steeds op pinocchio van de lage landen stemmen. Virtueel heeft de VVD nog steeds 23 zetels. Zouden er zoveel masochisten rondlopen in Nederland. Die het fijn vinden om belazerd en vernedert te worden.
  Een normaal mens stemt daar niet meer op. Of zouden er zoveel corrupte mensen zijn. Het is niet te begrijpen. Zo frustrerend om te zien dat daar iemand zit die er voor ons zou moeten zitten en het voor ons zou moeten opnemen. Er zit daar iemand totaal zonder emotie en met een enorme desinteresse. En waarom wordt er geen verklaring afgegeven dat hij sinterklaas speelt met ons belastinggeld. Wat behalen wij voor voordeel als belastingbetalers zijnde door al die miljarden weg te geven. Dat zijn waarschijnlijk zulke enorme grote belangen. Die begrijpen wij voetvegen toch niet. Jammer dan.

 5. Dat leugenaar en bedrieger Rutte nog steeds aanhang heeft, is het treurigste van alles. Dat er nog mensen rondlopen die deze door en door slechte figuur nog serieus nemen. Er zijn in NL helaas te veel mensen zonder hersenen en zonder ruggengraat. Wat een aanfluiting!

 6. Het gaat mij niet alleen om Rutte.
  De meerderheid heeft besloten dat het goed is dat er weer geld naar de Grieken gaat.
  Rutte is slechts een onnozele hals net als eerder Balkenende.
  En Klaver of Pechtold kunnen dan doen of ze Rutte verschrikkelijk vinden ,ze steunen de EU volledig en daar gaat het om.
  Buitenlanders,de EU en asielzoekers zijn belangrijk voor de meeste politici, niet de Nederlandse belastingbetaler(dat is maar een vervelend iemand die zijn kop moet houden en gewoon betalen moet)

  • Inderdaad. De VVD, PvdA, D66, en zo nog een hoop andere partijen zijn allemaal net zo schuldig. Rutte en Pechtold een beetje meer omdat ze vooral ook hypocriet bezig zijn (Rutte met z’n valse beloftes, Pechtold door wel te schreeuwen dat Rutte slecht is, maar vervolgens als eerste de handtekening zet).
   .
   Ja, Wilders is een blaaskaak, en een alom relatief vreemde vogel. Maar hij heeft wel gelijk dat het kabinet bij elkaar gehouden wordt door een stel liegende, draaiende en burger-minachtende groep landverraders, zei het niet in die woorden (die zijn van mij). Maar de jarenlange ontwijking en minachting van de politieke partijen tegen de PVV heeft z’n vruchten afgeworpen. De PVV zal nooit de grootste worden, en de rest baat er goed bij.
   .
   Alles wat men daar doet is ten goede van zichzelf en Brussel. De burger is een middel geworden en geen doel. En de burger zelf? Een slap aftreksel zonder ruggengraat waarvan 50% niet meer durft op te staan voor z’n rechten, en de rest ligt te…

   • Pechtold was verongelijkt en jaloers. Natuurlijk vist hij zijn kiezers in een andere vijver, maar de truc van Rutte om PVV-stemmers te winnen door te roepen “geen cent naar Griekenland” (calculerend dat de kans dat hij door de mand zou vallen klein was omdat het in Griekenland stukken beter leek te gaan)… En de manier waarop Rutte totaal niet op de vragen inging, maar alle logica en fatsoen tartend, het net deed alsof het lag aan overmacht door veranderingen in externe factoren… Deze truc vervulde Pechtold met een intrigerende mengeling van bewondering en afgunst.

    Het is legitiem geworden de kiezers voor de gek te houden alsof het kleine kinderen zijn die in Sinterklaas geloven en denken dat ze tot 12 uur op mogen blijven als u met oud jaar de klok 3 even uur vooruit zet.

 7. De verdienste van Rutte is dat hij het liegen salonfähig heeft gemaakt, zeggen ze in Brussel.

 8. hetgebruikelijke

  20 augustus 2015 op 09:12

  Ik heb altijd al gedacht dat ze een opdracht of een missie aan het uitvoeren zijn.
  Ik ben geen complot denker ofzo, maar het kan haast niet anders dan dat er andere “dingen” gaande zijn .
  Welke normale regering zou anders op zo’n manier zijn land kapot laat gaan.
  Als je als een regering gaat lopen roepen, “wij zijn de beste regering vanaf de 2e W.O.” en “niveleren is een feestje”, en vervolgens ga je los op de ouderen en de zwakkeren van de maatschappij.
  En je hebt alleen maar oog voor de EU en het immigratie en het griekenland probleem, zogenaamd, maar doet er vervolgens weinig aan.
  Ja wat rest ons dan nog te zeggen.

 9. De nazi’s zijn Nl nooit uit geweest. De EU is een voortzetting van hetgeen de nazi’s wilden. Een groot Europa met een grote dictatuur waar de Europese landen op landelijk niveau niets meer te vertellen hebben dan alleen de schulden op zich te nemen onder het mom van solidariteit. Niets solidariteit; het is geld creëren uit het niets en dan de staat met een fictieve schuld opzadelen die dan met echt geld als belasting bij de burgers wordt opgehaald. En door het privatiseren van staatseigendommen wordt dan door de multinationals die eigendommen geconfisqueerd. Dat is het spel door ECB en IMF wat wordt gespeeld. Ondertussen vreet en zuipt het EU-parlement maar door en denkt ze almachtig zijn. Ze hebben nog niet door dat ze de eersten zijn die straks aan de galgen hangen. Als je de oorspronkelijke bevolkingen van de Europese landen maar blijft uitzuigen en jezelf blijft verrijken over de ruggen van en je je blijft gedragen als dictatoren dan barst de bom een keer. De cake is op nl.

 10. Wat Rutte,maar ook Balkenende al en hun partijen de ruimte gaf om hun bedrog zover en openlijk te plegen is het ontbreken van een onafhankelijke pers. Dat is een groot verschil met de media tot begin 80 er jaren. De pers had moeten duiken in de geponeerde stelling door VVD en PvdA, dat ze ‘door de kiezer tot samenwerking zijn veroordeeld’. Dat het landsbelang zou zijn, dat juist zij dit kabinet moesten vormen ‘omdat de kiezer altijd gelijk heeft’. Drie leugens achter elkaar. VVD en PvdA kiezers stemden niet om zo’n kabinet te willen. Zelfs het tegendeel, dus torenhoog bedrog. Maar ja, Jos Heymans hé en het NOS journaal, en Nieuwsuur en de kranten, allemaal in zak van pc-links. De kiezer heeft niet altijd gelijk. Doet hele domme of onmogelijke dingen. Zeg gewoon als leider, dat je met deze uitslag niks kan, dan je programma verloochenen en daar niet voor wil gaan. Natuurlijk zou de pers de politiek hierover ter verantwoording moeten roepen,maar de pers is gelijkgeschakeld. Dood.

 11. Goed artikel Joost, spijker op de kop, wederom !
  Gewoon stoppen met stemmen, dat gaat pijn doen in de ivoren toren. Helaas kunnen onze “politici” met zekerheid rekenen op schapengedrag en allochtonen tijdens verkiezingen.

 12. “Het Liberalisme is de basis, de VVD het logische gevolg”, zegt het spotje van de VVD en zelfs Piet de stratenmaker stemt er op.
  Geen Volkspartij voor Vrijheid en Democratie meer? Jammer dan! Maar bedankt voor je stem, Piet. O, en die €1000 krijg je nog wel eens een keer, tja ik had mij vergist. Ik kan tenslotte ook niet zien wat er na een verkiezingscampagne komt. Jammer dan!

 13. Het is nog nooit zo pijnlijk duidelijk geweest als nu.

  Alle waarschuwingen ten spijt is Nederland er met beide benen ingetuind.

  Ik weet het niet meer. De hetze tegen de PVV heeft vruchten afgeworpen en elk ander verzet net zo. Ik begin te geloven dat er geen enkele andere optie meer overblijft dan anarchie.

 14. Ik moet het de EU wel nageven: ze zijn daar telkens prima in staat om mensen met grootse aspiraties en enige machtswellust in te kapselen door ze aan te spreken op hun megalomanie. Elke Nederlandse politicus die veel met Brussel te maken heeft, gaat voor de bijl.

 15. Rutte en Dijsselbloem bevinden zich al lang niet meer in Nederland. Zij opereren uitsluitend nog op Europees niveau. Ze komen zo af en toe nog even naar Nederland, niet om iets voor Nederland te betekenen, maar om te kijken of de schatkist een beetje volstroomt. Zodat ze in Brussel weer leuke dingetjes kunnen beloven. Rutte en Dijsselbloem hebben ons, de hinderburger, nodig voor het geld – dat vervolgens wordt doorgesluisd. Verder hebben beiden volledig schijt aan u en mij. Ik denk zelfs dat ze het beneden hun stand vinden om zich nog bezig te houden met de in hun ogen bekrompen klein bier politiek van Nederland. Zij zijn toch veel kosmopolitischer dan dat?! Daarom ook die terloopse houding van Rutte alsof hij alleen even wat komt regelen – dat komt ie ook letterlijk doen. Voor Europa. En het is ook het enige dat Rutte kan: dingetjes regelen. Geen idee, geen plan, geen visie. Een boodschappenjongen als premier. Zo klein en irrelevant zijn wij inmiddels.

  • Inderdaad. Derhalve is dit hele debat slechts een grote schertsvertoning. Wellicht om de bevolking de indruk te geven dat we nog een parlementaire democratie hebben? De besluiten worden inmiddels in Brussel gemaakt. Daar hebben we tenslotte voor getekend. Dus als Brussel zegt dat we moeten betalen, dan betalen we. Punt uit.

 16. Ik zou Rutte toch wel érg graag eens een heel andere kracht willen laten zien. Misschien is die tijd niet eens zo heel ver, want op de manier waarop ze nu bezig zijn ben je binnen 10 jaar van je Nederlandse nationaliteit af: Nederland bestaat dan namelijk niet meer, maar wordt compleet geregeerd door de immigrant, IS, of Brussel. En reken maar dat er dan burgers zijn die de rekening even komen vereffenen met de politici die zich hier aan landverraad schuldig hebben gemaakt.
  .
  Overigens is Pechtold mínstens net zo erg. Wel hard schreeuwen hoe verschrikkelijk het wel niet is dat een minister z’n belofte niet na komt, maar ondertussen wel als eerste je handtekening zetten onder het plan voor ’t zoveelste steunpakket. Maar goed… er zijn weinig politici die wél fatsoenlijk zijn.

  • Dat is dan het enige positieve dat ik op dit moment over Rutte kan bedenken; Pechtold is nog een slagje erger.

   Wat men niet moet vergeten is dat PVVDA nu feitelijk een D66-programma ten uitvoer brengen. En Pechtold -zonder enige verantwoordelijkheid te dragen- kan met zijn eerste-kamer-gedoogsteun dat ook nog eens nog meer naar zijn hand zetten ook. En dan staat ie beetje pedant te schreeuwen aan de kantlijn dat het ‘m allemaal niet zint opdat hij bij de volgende verkiezingen stemmen wint van domme mensen die teleurgesteld zijn in het huidige rariteitenkabinet.

   Alexander de Groteske, de Nederlandse versie dan de propaganda-spugende malloot Verhofstadt, staat klaar om ons totaal uit te leveren aan de EUlite.

 17. Hef Nederland op en regel eens in de tig jaren Europese fopverkiezingen voor een democratisch sausje; dat is de boodschap. Dat geldt overigens voor alle landen behalve voor de as Frankrijk-Duitsland. Kort door de bocht heeft Nazi-Duitsland alsnog zijn zin. Het enige positieve is dat we nog geen oorlog hebben.

 18. Het volk laat bij verkiezingen blijken,dat het zelf er niet toe doet. Nadat Rutte en zijn VVD tijdens en in Rutte I al duidelijk liet blijken liever het CDA te plezieren, vooral de mastodonten daar, dan zoveel mogelijk punten evt mét de PVV (linkse subsidiestromen, Publieke Omroep,OS, Immigratie&Asiel,wat meer EUsceptische houding) uit het eigen program te realiseren of op z’n minst het CDA daartoe een beetje onder druk te zetten. Na die breuk, sleepte de dus gekend onbetrouwbare Rutte er een juist een grote verkiezingsoverwinning uit en werd de PVV door de kiezer in de hoek getrapt met 15 zeteltjes. De autistische Rutte weet niet beter,dat liegen en bedriegen beloond wordt en hij dus alles kan uitvreten. Zo ook de uitslag perveteren. Dit past bij hem.De huidige ‘regering’ staat haaks op de keuze en verwachtingen van de toenmalig gelokte VVD en PvdA stemmers.Is dus bedrog-ook van de MSM. Maar dit VVD-premierschap moest doorgaan ten koste van het voortbestaan van Nederland.

 19. Hoogst waarschijnlijk heeft MP Rutte er geen eens erg in dat hij is zoals hij is zo is, namelijk een pathologische leugenaar, immers mensen met een stoornis weten dat van zichzelf niet. Hij verblikt of verbloost niet bij zijn leugens, hij rijgt ze aan elkaar alsof het niets is en ontkent ze ook nog.

  Het meest verontrustend is nog dat de tweede kamer leden van PvdA en zijn eigen VVD, maar ook die smeerkezen van D’66 precies weten dat Rutte een psychiatrisch patiënt is, maar om hun eigen belangen niet te schaden blijven ze deze landverrader door dik en dun steunen en zijn daarom minstens zo erg als deze dwangmatige leugenaar.
  Het kan allemaal in de politiek, het volk doet er niet meer toe.

 20. Ik ben het niet vaak eens met Groen Links, maar Jesse Klaver zag het prima. De manier Rutte zich eruit probeerde te smoezen was velen malen erger dan het verbreken van de belofte; hij deed het hardnekkig voorkomen alsof er een hele andere vraag zou zijn gesteld. Doordat de situatie zou zijn veranderd bla bla bla. Wat hij feitelijk toegaf is dat hij maar wat had gezegd omdat hij dacht dat er geen nieuw steunpakket voor de Grieken nodig zou zijn. (Zou je een drenkeling uit het water redden? Ja natuurlijk, dan spring ik gelijk in het water. Later… Waarom doe je het dan niet? Ik dacht niet dat ik ooit in de situatie zou zijn dat ik er een tegen zou komen.)

  Harbers maakte het nog erger door als “volksvertegenwoordiger!!!” zijn ziel en vrijheid te verkopen aan de UElite! Hij stamelde dingen als: ik gun de Grieken niet dat dit gedoe oplevert.En als we niet voor stemmen, dan geeft de EU op een andere manier dat geld toch wel.
  VVD. Geen volkspartij, niet voor vrijheid noch voor…