Verwarde Arie Boomsma scheldt op PVV mensen

Door Joost Niemöller

Arie Boomsma is een blije christen die we vaak op de tv mogen zien. In een van zijn vele programma’s bracht hij ouders weer in contact met hun homoseksuele kinderen. Nu gaat hij in een nieuw programma ouders weer in contact brengen met hun tot de islam bekeerde kinderen.

Alsof dat hetzelfde is. Volgens mij namelijk helemaal niet. In de meeste gevallen word je niet homo, maar ben je het. Moslim word je uit eigen keuze. Dat brengt dan dus hele andere problemen met zich mee. Bijvoorbeeld in de dagelijkse omgang. Ik kan me levendig voorstellen dat je helemaal niet wilt dat je kind moslim wordt en dat je je daar hard tegen verzet. Maar bij onze Arie gaat het alleen maar om een beetje begrip kweken naar de medemoslimmens toe, net zoals we een beetje begrip moeten kweken naar de medehomomens. Het gaat namelijk allemaal om mensen. Biologie of ideologie, het doet er allemaal niet toe. En mensen tv dat is altijd mooie tv toch?

Arie heeft overigens wel een opvatting over de islam. Laten we zeggen een zeer eigenaardige opvatting.

Zo weet hij bijvoorbeeld zeker: ISIS heeft niets met de islam te maken. Hij zei dit op 20 augustus vorig jaar in het programma Knevel en Van den Brink. (Als u het echt niet wilt geloven: die uitspraak is hier terug te zien op 12 minuten.)

Arie bracht het met veel nadruk. En ongevraagd. Het kwam eigenlijk uit het niets vallen:

 ‘Ik ben blij dat we geïnformeerd worden zodat we horen dat ISIS niets met de islam te maken heeft.’

Vanwaar dit statement zo ineens, vroeg Knevel nog, die dat kennelijk te gortig vond worden.

Zelfs de ook aanwezige Rena Netjes vond dat te ver gaan. Ze had het even later aan diezelfde tafel dan ook over ‘uitwassen van de islam.’ Maar haastte zich wel te zeggen dat er in de koran ook veel mooie passages stonden over volkeren tot elkaar brengen. Dat is zo’n beetje de gangbare NPO opvatting over de islam.

Zelfs voor NPO termen is Arie dus een extremistische islamknuffelaar. Een christen namelijk die met overtuiging en nadruk de blijde boodschap van de islam wil brengen.

Er kwam nogal wat kritiek over het voornemen van zijn nieuwe programma waarin ouders dichter bij hun moslimkinderen gebracht moeten worden.

Op die kritiek reageerde Arie weer met een blog. Op de van hem welbekende hooghartige toon deed hij vanaf zijn tv troon een beetje luchtigjes over al die boze Tweets die hij had gekregen.

Allemaal malle gekkies op Twitter natuurlijk. Arie wist het  allemaal beter. De islam, dat is toch ook gewoon een geloof? En ISIS heeft daar toch niets mee te maken?

(O ja, Arie, hoe komt het dan toch dat wereldwijd zoveel moslimjongeren datzelfde ISIS toch zo tof vinden? Of, ach, misschien is het een Turks dingetje, dat ze Koerden erger vinden dan ISIS? Of misschien is die grote aanhang voor ISIS onder moslimjongeren gewoon een specifiek Frans dingetje?)

Kan allemaal. Iets Frans. Misschien iets Turks. Maar het heeft helemaal niets met de islam te maken, hè Arie?

Maar goed, Arie schreef een blog. Daarin ging hij ook op zijn bekende luchtige, want arrogante, wijze tekeer tegen Martin Bosma, Kamerlid van de PVV. Laten we eens kijken wat Arie daar nu precies zei. Dit:

U benadert Islamitische landgenoten alsof ze een beweging vormen, een tsunami zou een sluw strateeg als metafoor kunnen kiezen, van kwaadwillende exoten. Dat is niet verstandig, en net zo gemakzuchtig en storend als beweren dat iedereen die PVV stemt een ontoereikend IQ heeft, of zich angstig beweegt over de straten van middelgrote provincieplaatsen, schuw over de schutting kijkend van elke nieuwkomer in de buurt.

Wie wat waar Arie? Daar begint het allemaal mee. Met feiten. die heb je niet. Daar kom ik zo op terug.

Leuk trouwens dat je niet zegt dat PVV-ers een ontoereikend IQ hebben en uit middelgrote provincieplaatsen komen, maar je zegt het natuurlijk eigenlijk wel hè?  Of zei iemand anders het? Of kom je er gewoon helemaal vanuit jezelf op? Omdat je vaak dingen bedenkt die je niet vindt?

O ja, Arie, zeg ook nog even waar Bosma het over al die Islamitische landgenoten heeft als een beweging. Trouwens, wil je dan soms zelf wel zeggen dat de islam geen beweging is? Ik weet, het is lastig praten met iemand voor wie ISIS niets met de islam te maken heeft (waarmee dan wel trouwens?), maar zou je het christendom niet ook een beweging noemen? Veel christenen doen dat gewoon hoor. En jij voert in je programma de door jou zo geliefde moslimbekeerlingen op. Dan moet er ergens toch iets bewegen, zou je zeggen. Want eerst waren ze het niet en nu wel.

We gaan verder met Arie:

Ik moet bekennen dat ik aan uw uitingen meen te zien dat het steeds moeilijker wordt de wreedheden van extremisten en terroristen in het midden Oosten, in de schoenen te schuiven van Islamitische landgenoten.

Huh, wat Arie? Wat gaan we nu ineens bekennen? Ik ben nu wel heel benieuwd naar die uitingen van Bosma, die kennelijk ook nog eens veranderd zouden zijn? Het helpt echt hoor, als je af en toe met een voorbeeldje komt.

En dan lijkt er bij Arie toch enig licht door te breken:

Het zou naief en dom van ons zijn om aanslagen in Europa, zoals afgelopen week in de Thalys tussen Brussel en Parijs, af te doen als daden door lone wolfs of verwarde jongemannen.

Wat krijgen we nou zeg. Het heeft toch niets met de islam te maken, dat hadden we toch net met elkaar afgesproken? Arie, nu ben ik helemaal in de war door jou.  Het zijn toch gewoon verwarde mannen? Maar als het dat niet zijn, wat dan? Wees toch eventjes een beetje duidelijker Arie.

O wacht, nu weet je toch ineens hoe het komt: Het is namelijk ‘religieus terrorisme’:

Die aanpak is juist kenmerkend voor het religieuze terrorisme dat al eeuwenlang samenleving teistert.

Gelukkig. Het heeft toch niets met de islam te maken, maar met religie. De laatste eeuwen waren er inderdaad heel veel christelijke aanslagen en boeddhistische aanslagen en hindoeïstische aanslagen. Het is echt een massale golf geweest, en daartussen zaten dan een paar verdwaalde moslims. Eh…

Arie, ben jij niet zelf eigenlijk zo’n verwarde man? Zou het echt niet beter zijn om nu met wat feiten te komen Arie? Het wordt gekker en gekker met je. Nu schrijf je alweer dit over Bosma:

En toch… het lijkt alsof u het spel van de beeldvorming, het framen, dat scheren over die ene kam steeds minder makkelijk gedaan krijgt. Het lijkt, moet ik tot enig genoegen bekennen, alsof u het podium onder uw goed gepoetste schoenen ziet afbrokkelen.

Nee, Arie ik stop ermee. Jij geen feiten. Ik geen weerwoord. Veel plezier met je tv wereld.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

26 Reacties

 1. Ach Arie is gewoon een om aandacht schreeuwende verkapte relnicht. Het feit, dat dit geval bij de PO al jarenlang uit de vette ruif mee vreet zegt me genoeg over deze naar mijn idee labiele, geestelijke gestoorde nuttige idioot. Ik wacht op het moment ,dat deze malloot zich christen-islamiet gaat noemen,want mentaal bruinwerken gaat zakkenvullende Arie goed af.
  Dit is het laatste en enige,dat over deze verwende PO klier wil zeggen.

 2. Ik las net iets in het AD over de vele moslims die Oostenrijk bezoeken vanwege het vele groen in dat land.
  Een opmerking viel op.
  “En zwart, de favoriete kleur van de gelovige Arabische vrouwen, is in Oostenrijk de kleur van de rouw en zeker niet in de mode, meldt de folder. ”
  De favoriete kleur,ja,ja.
  De reden is dit “The women on the Arabian Peninsula wear black because they try very hard to not be noticed by the “religious police”. Obviously the Arab men have taken white as the man’s (masculine) color and “their women” are to only wear white when they are executed, dead and buried. In the Kingdom of Saudi Arabia when a woman is beheaded she is dressed in white.
  The women in Islamic states are VERY AFRAID afraid of Sharia law, because most of Sharia (written by men) deals much with the subjugation and punishment of “their women,” i.e., gives the Muslim men the means to punish “their women” even if they are innocent.
  Dus dat is de reden!!!

 3. ik hoor vaak dat we in een christelijke-joodse samenleving leven en dat we dat graag zo willen houden,
  maar zie toch erg vaak dat we genaaid worden door christenen.
  .
  doe mij maar een samenleving zonder geloofsgekkies….

  • Terug naar Wodan! Dat was tenminste geen allochtoon, zoals Jezus en co.

   • Precies, weg met al die Midden-Oosten shit. Is nog nooit iets goed vandaan gekomen.

    • Ho ho 3 identieke religies die elkaar nu bevechten. Waarom houden we ons niet aan Thor, Wodan en Freya die hebben immers het gerstenat bedacht

 4. ik stel voor dat boomsma een poosje in saoedi-arabië in een regenboog t-shirt gaat lopen, kijken hoe tolerant zijn islam vrienden zijn…

 5. Er zijn talloze overeenkomsten tussen Paris Hilton en Arie Boomsma, een verschil weliswaar.
  Arie komt altijd op de tweede plaats.

 6. g.h.m.leferink

  25 augustus 2015 op 23:14

  Die Arie heeft te diep in het glas jenever gekeken! Van het merk met zijn achternaam op de fles.
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 7. Ik wacht op een programma van ex moslims die geen enkel geloof meer aanhangen en een beetje normaal zijn geworden passende bij deze tijd waarin een geloof toch allang verleden tijd had moeten zijn met de kennis van nu.

  Er is intussen wel wat aan kennisvermeerdering gedaan zodat het archaïsche god of goden geloof met profeten en engelen toch iets moet zijn van een lang geleden verzonnen misvatting.

  Ik wil de kinderen zien die tegen hun moslim mama en papa sorry hoor, maar ik ben ik kan niet meer in die onzin geloven. Als je dan iets zinvols wil laten zien op dit gebied moet het die insteek zijn.
  Je wilt toch vooruit in plaats van achteruit.
  Of is Arie een voorstander van achterlijkheid.
  Naast achterlijk is de islam ook super gevaarlijk en hoort zo snel mogelijk tot het verleden te horen.
  Ergens is het een parallel universum met individuen die 2000 jaar achterliggen.
  Met gevoelloze zombie figuren.
  Geen virus maar de islam heeft dat effect.

 8. Jeejtje. Wat maakt de mening van Arie Boomsma nou uit? De relevantie van dit type “Bekende Nederlanders” is zo relevant als je ze zelf maakt.

 9. Ach, over zo’n omhoog gevallen TV (kwijlende tieners)- idool zou ik me echt niet druk maken, laat staan serieus nemen! 😉

 10. Arie is een christenfundamentalist. In de Romeinse tijd moesten de oer-Christenen zich ook netjes dimmie gedragen tegenover de grote heren, anders gingen ze er subiet aan. De ene en de andere wang. Echt heel walgelijk.
  Geef mij de kruisridders maar!

  • Als hij christenfundamentalist zou zijn, dan zou hij islam ten sterkste afwijzen en moslims als ongelovigen beschouwen. Dat doet hij niet, hij verloochent het christendom. Boomsma is een loepzuivere cryptomoslim.

   • Wat jij schetst is het gangbare beeld van de Christenfundamentalist.
    Ik denk echter dat de neo-christen anders is. Hij schiet door in tolerantie, wat hij ‘naastenliefde’ noemt, en wat hij als de essentie, de kern van het Christendom beschouwt. Terug naar de roots als het ware. Dat is ook de definitie van fundamentalisme.
    Het hele westerse denken is erdoor verziekt.

    • De eerste christen scheen niet zo tolerant voor dierenverkopers, geldwisselaars en farizeeers te zijn. Cryptomoslim Arie Boomsma moet nog heel wat leren….

 11. Serieuze christenen menen oprecht dat wat zij geloven waar is, dus is het slechts een kwestie van tijd voordat moslims het ware licht zien. Denken ze. Dat ze (streng)gelovig zijn en deels in dezelfde verhalen/figuren geloven is alvast heel mooi meegenomen. Bij boeddhisten is men minder enthousiast.
  .
  Boomsma moet eens proberen een programma te maken over jongeren die verstoten zijn door hun familie omdat ze islam aan de kant hebben gezet.

 12. Geen seconde is deze vent aan te zien. Een garantie voor kotsen als je net gegeten hebt.

 13. In hetzelfde stukje schrijft Arie: “En ontsporingen in onze samenleving te blijven zien als onze eigen verantwoordelijkheid om oog te hebben voor die ander, onze verantwoordelijkheid om iedereen betrokken te houden.” Dat klinkt ook weer zo heerlijk zoetsappig uit het mondje van deze dwaalgeest. Vol verantwoordelijkheidsgevoel. Ja, ja. Wij moeten de hand in eigen boezem steken. Dat het fout gaat met bepaalde bevolkingsgroepen moeten wij onszelf aanrekenen. Wat een ongelooflijke gemenerikken zijn we toch dat er ontsporingen zijn in onze maatschappij! Rotzooi trappende jongeren? Onze eigen verantwoordelijkheid. Oude vrouwtjes worden beroofd? Foei! Wat een miskleun, we falen als maatschappij. Eigenlijk doen wij hier weinig goeds voor al die ontspoorden. Het wordt tijd dat we er weer enkele tienduizenden binnenhalen. Gaan we weer lekker verantwoordelijk doen als samenleving… Arie, wil jij alsjeblieft die kast weer ingaan.

  • O ja Arie. In het westen hebben we geen IS aanhangers he? En IS heeft niets met de islam te maken… toch..?
   https://www.youtube.com/watch?v=iighmzQTC30

 14. Als ik Arie was, zou ik me bekeren tot de Islam!
  Die man is niet goed bij zijn hoofd, als ik die rotkop
  op de tv zie, gaat de knop om!

  • Boomsma schreef: “En weet dat u altijd welkom bent om bij ons in Bos en Lommer de iftar te vieren.” Waaruit blijkt dat hij reeds moslim is.

 15. Boomsma is een onbenul eerste klas. Een Gutmensch zonder enige echte kennis en een lulhannes die alleen politiek correcte cliché’s voortbrengt. Helaas is hij geen uitzondering bij de media.
  Door en door stomme, onwetende, laffe en ruggengraatloze lieden: en Boomsma is één van de velen. Helaas zijn ze ook nog landverraders, hoewel enkele te stom zijn om dat te beseffen.
  Hopelijk wordt christen Boomsma nog eens een keer net zo behandeld door moslims als zijn vele geloofsgenoten in de islamitische wereld.

 16. Totale Remigratie

 17. Arie Boomsma zie ik samen met Andries Knevel elkaar het moslimparadiis in duwen.
  Christenen neuken niet, die duwen.
  Christenen zijn samen, in God, in Allah.
  Deze laatste zin kun je ook samenvatten: in de buidel van de belastingbetaler vissen.

 18. Voorouders zagen Arie mensen als wandelende weervoorspellingen. Luchtdruk omlaag had de voorspelbare uitwerking van wartaal verkopen voor wijsheid. Omhoog het tegenovergestelde. Lief, aardig, en stil. Op schepen werden zij hoog gewaardeerd. Zo gek als een deur, maar wel nuttig. Na de komst barometer alleen nog maar bruikbaar in religie gekte. Waar ze af en toe opvallen door gekkigheid te verkopen voor waarheid als een depressie overkomt.