Vlaamse moslims haken in op multicultigekte om extra wreed ritueel te kunnen slachten

Door Joost Niemöller

In België worden, in navolging van de EU wetgeving, anders dan in Nederland, nu wel concrete maatregelen genomen tegen de rituele slacht. In Nederland is het verbod op onverdoofd slachten gestrand in de Eerste Kamer. In Denemarken is onverdoofd slachten verboden.

Logisch, want er is sprake van onnodig lijden.

Die Belgische beslissing verhindert trouwens niet het halal slachten in erkende slachthuizen. Geen vuiltje aan de lucht voor de Belgische moslims dus, zou je zeggen. Maar die willen zelf kunnen slachten op hun eigen slachtplaatsen.

De achterliggende waarheid daarbij wordt niet verteld, namelijk dat het onverdoofd slachten in erkende slachthuizen extra toezicht vereist, en zo wordt halalvlees dus duurder.

Het ritueel slachten is namelijk op Europees niveau gebonden aan beperkende voorschriften:

In the case of the ritual slaughter of animals of the bovine species, they shall be restrained before slaughter by mechanical means designed to spare them all avoidable pain, suffering, agitation, injury or contusions.

Maar het ritueel slachten zelf heeft de EU niet verboden, in het kader van de godsdienstvrijheid. Het Europese parlement stemde voor toestemming van lidstaten tot rituele slacht.

De Belgische moslims willen ‘vrij’ , zonder toezicht en dus goedkoop, en extra wreed ritueel kunnen slachten. Daarom zijn in België 48 moslimorganisaties in opstand gekomen tegen deze Belgische beperking. Ze willen daarbij als argument opvoeren dat het onverdoofd slachten een ‘Vlaamse culturele traditie’ zou zijn, en zo zou het op vrije plaatsen slachten verdedigd kunnen worden tegenover de EU wetgeving.

Dat is wel heel bijzonder. In Nederland kwamen moslims vorig jaar in opstand tegen een eventueel verbod op ritueel, en dus onverdoofd, slachten, omdat er nog geen Europese standaard zou zijn, en Nederland zou dus onwettig voor de troepen uit willen lopen. Het zijn in Nederland dan ook de moslimgroeperingen die een Europeese standaard voor halalvlees willen.

Maar de Belgische moslims draaien het precies om. België, of Vlaanderen, moet zich kunnen baseren op een uitzonderingspositie binnen de EU. Halal zou een Vlaamse traditie zijn. Iets wat de vele Vlaamse multiculturalisten ongetwijfeld als muziek in de oren klinkt.

Nu bestaan er kennelijk Europese richtlijnen over ‘tijdelijke slachtplaatsen’ waar ritueel geslacht zou worden. Die slachtplaatsen zouden aan beperkingen gebonden zijn, en juist daar verzetten de Belgische moslims zich tegen.

Wanneer ritueel slachten een ‘Vlaamse traditie’ geworden is, kun je dus wel echt gaan spreken van het uithollen van de Vlaamse tradities. Want wat is dan is het hele begrip ‘Vlaamse traditie’ een lachertje geworden.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

15 Reacties

 1. Er is een veel belangrijker reden voor moslims het ritueel slachten instand te houden, namelijk het hoofd afsnijden bij ongelovigen.
  Kun je heel goed praktiseren op een schaap.
  Oefening baart kunst!

 2. En Leo hoe zou jij het dan aan willen pakken? Ben daar benieuwd naar want schreeuwen op het internet, daar schieten we niks mee op.

  Overigens zag ik kort geleden een filmpje over het slachten van schapen, verdoofd wel te verstaan. De schapen komen van een soort lopende band af en het aan de beurt zijnde schaap krijgt twee oorwarmers tegen zich aan en is hierna meteen in coma. Dan wordt zij aan de achterpoten vastgebonden en gaat al hangend de snijlijn in. Het dier merkt er dus helemaal niks van. De slagers waren moslims in een moslimland. En wie maakte mij attent op dit filmpje? Juist ja een moslim, een ex-zwager van mij. Het kan dus wel en het zou ook zo moeten. Kan je wel een link geven naar dat filmpje.

 3. Ook ritueel slachten toont weer eens aan wat voor barbarij de islam is. Deze achterlijke en wrede ideologie hoort hier niet thuis. Islamisering rukt echter op en overal neemt het begrip voor moslims TOE! De bange en laffe kudde doet het in zijn broek: keihard aanpakken die achterlijkheid. Helaas zal dit niet gebeuren in NL.

 4. alvorens ze de lopende band aanzetten, of voordat ze de pindakaas in een potje doen…? Heb me dat altijd afgevraagd.

 5. @Paardestaart: “…Afijn, gelijkschakeling van religie is een gemene smoes die de pc meute altijd goed van pas is gekomen, vooral tegenover joden..”

  Helemaal waar. Heb net een discussie achter de rug op ‘Vrije’ Chroniqueurs.nl en als je als gelovige (als Bijbelgetrouw Christen in mijn geval, NT dus wat totaal anders dan het OT is), een beeeetje stellig punt maakt, dan maken ze je meteen af. Onvoorstelbaar dom, of onwetendheid, gebrek aan de juiste info en vooral: kijk eens om je heen en vergelijk.

  @Joost Niemöller/anderen, heb een vraag.

  Als iets halal voor een Muslim is – naast de gebruikelijke poppenkast en zich niet echt daaraan houden – dan moeten ze vóór het slachten toch bidden met het gezicht naar Mekka?
  Is dat de (voornaamste?) reden mss dat Muslims het geheel ‘voor zichzelf’ weillen houden?
  Ik woon in een Muslimland, en echt alles moet daar halal zijn, dus ook de pindakaas of müsli, enz. Ik weet niet hoe ze dat dan doen, of is er gebeden alvorens ze de…

 6. Als moslims geaccepteerd willen worden moeten ze massaal hun geloof afzweren. Maar daar zijn ze te stom voor.

 7. Nederlander65

  7 augustus 2015 op 07:57

  Het ritueel slachten past goed bij de patriarchale religies. Nu is het Joodse geloof (niet iedere Jood is gelovig overigens !) minder bloeddorstig en op oorlog uit dan de islam, maar toch zit de oude Joodse religie (die van het Oude Testament) boordevol bloed, dood, moord en wraak. Dat is er gelukkig bij zowel het hedendaagse Joodse geloof als het Christendom uit. Bij het Joodse geloof is het ritueel slachten nog een restant daarvan. De islam echter zit er nog boordevol mee. Ritueel slachten, tegenstanders de keel afsnijden, rood, moord, mishandeling, alles kapot willen maken…..het is nog springlevend. Altijd is er in de islam die zieke obsessie voor bloed, moord, vergelding en verwoesting. Het is juist dáárom dat we de islam buiten Europa moeten zien te houden !

 8. Mag ik vanuit Vlaanderen toch even opmerken dat overal waar in deze tekst “België” en “Belgisch” staat, het eigenlijk “Vlaanderen” en “Vlaams” moet zijn. Het beteft hier namelijk een beslissing van de Vlaamse regering. De doorsnee Vlaming heeft trouwens geen benul wat er zich in Franstalig België afspeelt. En wanneer ik hier rondom mij kijk en luister is de onverschilligheid t.a.v. onverdoofd slachten zowat algemeen. In België, het multiculturele land bij uitstek, zitten de koppen hopeloos in het zand. en doet de mainstream media er alles aan om die erin te houden.

  • Joost Niemöller

   6 augustus 2015 op 23:44

   Je hebt een punt. Overigens denk dat dat de moslims in kwestie net zo min Vlaams als Belgisch zijn.

 9. OT

  Off topic, maar m.i. heftig nieuws.

  Putin Issues Ultimatum to Turkey: Stop Supporting ISIS Terrorists or Face Break in Diplomatic Relations
  Tells Erdogan to “Go to Hell”; Threatens “Big Stalingrad” for Turkish and Saudi-Backed Fighters in Syria; Russia Will Work with Iran and China to Save Syria from Hypocrite Dictator Erdogan; Moscow Concern Reflects Cold Coup by US ISIS Czar Allen to Push Terrorist Forces East Towards Iran and Russia; Americans Must Demand #FireAllen4ISIS Now!

  http://tarpley.net/putin-issues-ultimatum-to-turkey-stop-supporting-isis-terrorists-or-face-break-in-diplomatic-relations/

  en interview met Tarpley

  http://tarpley.net/

  Op het internet is inmiddels veel materiaal te vinden over de de logistieke banden van ‘het Westen’ met ISIS/ISIL/IS, met name de rol die Turkije daar bij speelt. En nu is het dus zover gekomen dat Rusland een NAVO land onomwonden de wacht aanzegt. Gaat lekker zo.

 10. Je zou denken cq. verwachten dat je als immigrant (dus óók de Moslim) een keertje het fatsoen kan opbrengen om je in te burgeren aan het land waar je vertoeft. En dat je respect hebt voor de regels van dat land. Dat je dan, voor zover mogelijk in acht houding met deze regels, graag de dingen doet die zich verbinden met je geloof, mwoah… dat kán.
  .
  Maar gaan zitten piepen en janken en nog nét geen “racist” roepen omdat een Westerse wereld zich wél bekommert om het dier wat onnodig lijdt bij een rituele slachting, daar is in mijn ogen maar één oplossing voor. Paspoort ontnemen en wegwezen. Respectloos naar een regering wezen omdat je zo nodig een dier onnodig laat lijden, terwijl je zelf niet eens het fatsoen hebt om respect te hebben voor de burger, de wet en de vrijheid van meningsuiting… dan leer je het dus duidelijk nooit.

 11. Huildenie Mirjam? Weet je zeker dat ‘ie niet ‘jankte’??

  Ik ga verder geen woorden aan je vuil maken; ik wil je er alleen aan herinneren dat onverdoofde slacht door een joodse slager er anders aan toe gaat dan de umma gewoon vindt. Over het algemeen is de houding tegenover dieren in Israel tamelijk anders dan die in islamitische landen – of was je dat nog niet opgevallen? Afijn, gelijkschakeling van religie is een gemene smoes die de pc meute altijd goed van pas is gekomen, vooral tegenover joden..

  • Ach je mag geen Joden aanvallen. Onverdoofd slachten is niet nodig. Als je denkt dat joden beter zijn dan moslims kijk dan hier maar eens naar http://tinyurl.com/pswvlvp of zoek maar eens uit wat een Rabijn bij een jongetje doet tijdens de besnijdenis. Daarom raken jongetjes besmet met herpes en zijn er zelfs enkele gestorven. Fijne religie.

 12. Ook religieuze Joden in NL hebben zich enorm aangesteld om ritueel slachten in stand te houden. Lohnstein (zo heet ie volgens mij) huilde nog dramatisch bij toen nog Pauw en Witteman dat ‘de Nederlandse regering voor elkaar zou krijgen wat Hitler niet gelukt was’ namelijk dat alle Joden uit NL zouden vertrekken. Nou, dat stelletje sadisten mag zo weg van mij, vandaag nog. Zoals te verwachten kwam het voorstel om onverdoofd slachten te verbieden er in het slappe NL weer eens niet door. Grrrrrrrrrrr.