Vrij Nederland: immigrantengolf is komkommernieuws

Door Joost Niemöller

De problemen die veroorzaakt worden door immigrantengolven uit onderontwikkelde landen, op zoek naar een makkelijk leventje met uitkering, worden al tientallen jaren ontkend door links Nederland. Gewoon er niet over praten, of alleen in zieligheidtermen, het bleek week in week uit verrassend effectief.

Nu weet ook links even niet meer hoe de immigratieproblemen uit het nieuws te houden. Het is domweg te veel, te groot, te ziek, te uitzichtloos.

Zelfs de Volkskrant is er structureel aandacht aan gaan besteden. Zelfs in Het Parool vinden we nu elke dag wel een –uiteraard meestal inlevend- verhaal over de gelukszoekers die dan steevast ‘vluchtelingen’ worden genoemd, waarvan er, zo lezen we bij de NOS, elke dag duizend worden ‘gered.’

Hoe nu die plotselinge media aandacht te duiden? Links is in verwarring. Ze hebben er ook nooit over nagedacht. Dat valt allemaal niet mee. De dommigheid van die kant vond in Vrij Nederland vandaag zijn hoogtepunt in een column-achtig stukkie van adjunct hoofdredacteur Robert van de Griend (hij schrijft zoiets daar elke week) die de vluchteling uitroept tot het ‘komkommerdier’ van deze zomer.

Wat zou het komkommerdier van 2015 worden? Even leek de kamspin uit Rijnsburg een goede kanshebber. Maar inmiddels kan veilig worden gesteld dat de kranten zich deze nieuwsluwe zomermaanden het gretigst hebben gestort op een andere exotische soort, die ons vanuit alle hoeken en gaten tegemoet komt: de refugus maritimus. Ook wel: de bootvluchteling.

Want ja, weet Robert van de Griend, er is natuurlijk in werkelijkheid helemaal niets aan de hand:

In sommige opzichten is het vluchtelingenprobleem zelfs veel minder ernstig dan het niet eens zo lang geleden was: telden onze asielzoekerscentra in 2001 (na de Joegoslavische oorlogen) nog 84.000 asielzoekers, vandaag de dag zijn het er 28.000.

 

 

Hij zwijgt er ook maar even over dat er nogal een verschil is tussen ook weer niet zo heel erg van het Noord Westen verschillende Joegoslavische vluchtelingen in een oorlog, en Afrikaanse jonge mannen die, met veel geld, als nieuwe voorlopers van de nog komende ‘gezinnen’, vooruit worden gestuurd om hier te komen profiteren, en dat er dus van enige ‘asielsituatie’ in werkelijkheid totaal geen sprake meer is, wil niet tot hem door te dringen. Nee, het is alles slechts komkommernieuws.

Er is helemaal niets nieuws aan de hand, herhaalt Van de Griend, en zet zijn gemakzuchtige linkse propagandamotortje nog maar eens aan:

Verhalen over traumatiserende burgeroorlogen, gewetenloze mensensmokkelaars, levensgevaarlijke overtochten en kafkaëske asielprocedures: we hebben ze, hoe schrijnend ook, al duizend keer in uiteenlopende varianten kunnen lezen.

Tja. Dat hebben we inderdaad al veel te vaak kunnen lezen. Het zijn namelijk allemaal leugens.

De werkelijkheid achter de motieven van deze gelukszoekers, die moet verteld worden. Maar dat gaat dus niet gebeuren door gemakzuchtige, zelfingenomen ‘journalisten’ als Van de Griend. Nooit. Wat ze nu wel moeten schrijven, weten ze kennelijk eventjes niet, maar dat komt allemaal wel weer goed.

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

16 Reacties

 1. ‘De problemen (…) verrassend effectief.’
  Nee, links en rechts Nederland ziet een probleem die opgelost moet worden en niet aan de kant geschoven.

  ‘Nu weet ook links even niet meer hoe de immigratieproblemen uit het nieuws te houden. Het is domweg te veel, te groot, te ziek, te uitzichtloos.’
  ???? Hoe ????

  ‘Ze hebben er ook nooit over nagedacht. Dat valt allemaal niet mee.’
  Volgens mij houd de linkse politiek zich niet buiten de discussie hoor.

  ‘Van de Griend liegt hier over de echte statistieken:’
  Waarna je statistieken van Duitsland immigratie laat zien

  ‘Hij zwijgt (…) slechts komkommernieuws.’
  RTL is geen kwaliteitsverslaglegging. Laten we dat voorop stellen. Natuurlijk denken die mensen dat ze in Duitsland een beter leven hebben, anders gaan ze toch niet weg? Stemmingmakerij, want het is helemaal niet erg dat ze denken dat het daar beter is.

  • ‘Er is helemaal niets nieuws aan de hand, herhaalt Van de Griend, en zet zijn gemakzuchtige linkse propagandamotortje nog maar eens aan:

   Verhalen over traumatiserende burgeroorlogen, gewetenloze mensensmokkelaars, levensgevaarlijke overtochten en kafkaëske asielprocedures: we hebben ze, hoe schrijnend ook, al duizend keer in uiteenlopende varianten kunnen lezen.

   Tja. Dat hebben we inderdaad al veel te vaak kunnen lezen. Het zijn namelijk allemaal leugens.’
   LEUGENS!!! HET ZIJN LEUGENS!!! (Zijn het niet, je wil graag je mening hard maken door te zeggen dat de argumenten van die linkse duivels niet waar zijn)

   ‘De werkelijkheid (…) weer goed.’
   Als ik nog één keer de popterm gelukszoeker hoor ga ik kotsen. Dat terzijde, uit dit stuk blijkt dus juist het tegenovergestelde, deze schrijven is een beetje gemakzuchtig en gebruikt RTL en Duitse immigratiecijfers als bron zonder te controleren of het wel waar is wat hij schrijft en vind dat mensen die links zijn allemaal liegen.

 2. De NL media zijn vrijwel allemaal kwaadaardige Gutmenschen met een totaal imbeciel en verkeerd wereldbeeld. Resultaat van de indoctrinatie door het onderwijs ( “scholen voor journalistiek” ) Ze zijn handlangers van de regentenkliek en de EUSSR en indoctrineren dagelijks met de bekende multikul lulkoek. Hun denkniveau is van een ontzettend LAAG NIVEAU: echt ONGEKEND. Ze lullen elkaar na met de bekende politiek correcte cliché’s. Veel erger is, dat er nog zo veel mensen intuimelen. Dat er mensen zijn die denken dat NOS, RTL, alle kranten en alle omroepen nog fatsoenlijk zijn. Dat is het ergst!!!

 3. @ Koos:

  Het is interessant wat je stelt,we zoeken allemaal naar verklaringen waarom het waanzinnige mechanisme gaat, zoals het gaat. Ik pik er de mensen van mijn generatie uit (tussen 1940 en 1948), die in elk geval de opbouwtijd van de 50-er en begin 60-er jaren hebben meegemaakt en niet meer liepen te hippen in 1968 aan universiteiten of kweekscholen. Die ‘opbouwgeneratie’ geeft ook vreemde signalen af. Veel mensen die op destructieve partijen als CDA, VVD, CU en nog steeds PvdA stemmen,zijn van die generatie. Ook de zinloze Ouderenpartij heeft daar haar aanhangers. Wat ik er mee wil zeggen, is dat het stemgedrag van deze delen van de net niet hippe generatie ook gemanipuleerd kon worden door MSM en PO, 2 grote kwaden in ons midden. We kunnen uit onderzoeken lezen,dat ca 70% van Nederlanders die toevloed van dobbernegers niet wenst.Vervolgens stemt men op partijen,die hier alle ruimte aan geven.We worden vooral door niet aflatende,alles doordringende propaganda vernietigd.

 4. @Koos: Zeer interessante analyse!
  Onlangs ben ik in Wit-Rusland geweest. Wat daar opvalt is dat er geen moskeeën, geen mulitkul, geen windmolens zijn, en al helemaal geen verloedering. De publieke voorzieningen zijn zeer goed. En overal uitingen van vaderlandsliefde. Door de media wordt Wit-Rusland voortdurend zwart gemaakt. Het is een prachtig land, met vriendelijke en behulpzame mensen. Aan de hand van de zeer strenge overheid en beperkte democratie is dit alles niet te verklaren. Maar wat wel opvalt is dat in Wit-Rusland elke politieke stroming is vertegenwoordigd, behalve progressief links. In dat land is nooit een recente babyboom geweest, wat wellicht een verklaring is voor het gezonde politieke klimaat daar (op het democratisch gehalte valt zeker wel het nodige op te merken, maar de EU is ook niet bepaald democratisch).

 5. Komkommertijd? Vertel dat maar aan de Grieken op Kos en de Fransen in Calais. Die Van de Griend is een idioot. Anders word je niet aangenomen bij de VK.

 6. Peter1896,
  Ik vermoed eerder dat de geboortegolf van kort na WO-2 de oorzaak is. Een geboortegolf is in het algemeen een gevaarlijke gebeurtenis. Als de golf (bij ons de sixties) groot geworden is, kunnen ze, door numeriek overwicht, hun onrijpe en onbezonnen politieke ideeen doordrukken.
  In een samenleving met een evenwichtige leeftijdopbouw kan dat niet, omdat de oudere en wijzere generatie altijd dominant is.
  Als je fimpjes ziet van de krakersrellen uit de jaren 70, zie je meteen de overeenkomsten met de arabische lentes, die ook door de moslim-babyboomers zijn veroorzaakt. Een banaal numeriek overwicht gaf ook hier de doorslag.

  Oh ja, de sixties gaan nu met pensioen. Maar ze zijn nooit gecorrigeerd, en hebben het gif aan hun kinderen doorgegeven. Helaas is de beschaving voorgoed beschadigd. Herstel gaat nog lang duren, als uberhaupt.

 7. Een verzorging. Dat gebeurt normaal bij zieke, niet gezonde mensen. Slaven, niet burgers, als fundament voor materiaal bezit, hadden ooit verzorging als enigste geboorte recht. Burgers waren een voorganger van de moderne bio boer. Zij waren baas onder super visie van kerk en koning. Dat veranderde 200 jaar geleden in Europa dankzij revolutie, ontdekkingen, socialisme, en wereld oorlog nummer èèn. De laatste creëerde een tekort aan knechten, ook wel voer voor kanonnen genoemd. De oplossing voor gekte verzorging van gezonde mensen is door elkaar roeren van vandaag knechten terwijl de boeren toekijken. Boeren hebben als bijnaam uw kerk, uw bank, uw werkgever, uw politieke partij. Onder toezicht van Bilderberg. En de U.S als boekhouder. Immigratie is een masterplan aan het werk.

 8. Inmiddels zien we het enorme gevaar van de linkse terreur gedurende 40 jaar. Door die terreur leeft bij veel mensen het idee dat het écht om vluchtelingen gaat en dat ze écht het beste met Europa voor hebben. Door de linkse hersenspoeling van 40 jaar breken er nu nauwelijks opstanden uit in Europa onder de autochtone bevolking. Men durft simpelweg niet door 40 jaar er in rammen dat zwart goed is, wit fout en dat we nu de prijs moeten betalen voor eeuwenoud kolonialisme en slavenhandel enzo.

  En als er dan toch hier en daar opstanden zijn, zoals onlangs in Italië en Zweden, lees je daar in de media vrijwel niets over. Doodse stilte. Je zou mensen eens op een idee brengen !
  Ook over de steeds weer openlijk toegegeven beweegredenen van veel gelukszoekers wordt zoveel mogelijk gezwegen. Of het wordt snel gedownplayed.
  Na 1.400 jaar vechten tegen de islam wordt Europa anno 2015 zomaar weggegeven.

  • g.h.m.leferink

   21 augustus 2015 op 23:57

   ‘Nederlander65’, dat is beter onder woorden gebracht dan 99 % van schrijvend Nederland zou kunnen.
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 9. Ik heb lange tijd geaarzeld om het begrip te gebruiken,omdat het ook in de vele linkse en enkele rechtse dictaturen gehecht wordt aan opponenten. In Moskou en Berlijn was dat standaardetikettering. Maar ik kan toch niet tot een andere conclusie komen, dan dat dit soort linksen op een kwaadaardige manier (het had ook ‘prettig’kunnen zijn…) psychisch gestoord zijn . De discussie ga ik er sinds 2002, de moord op Pim, er niet meer mee aan.Zeker sinds deze mentale terroristen de media volledig in handen hebben, op GS, Joost , paar andere blogs en de laatste tijd een stukje Elsevier na.
  Dédain en kwaadaardigheid, gebrek aan integriteit en karakter zijn de eigenschappen,waarmee dit soort zich o.a. tooit. Opgehoopt afval van het ergste soort. Respectvoller kan niet meer.

 10. Wat ze moeten schrijven ?
  Nou bijvoorbeeld dat Wilders weer eens in de USA was. Dat ‘ie dus niets voor Nederland meer wil betekenen omdat ‘ie graag naar het buitenland wil. En dat hij het helemaal aan zichzelf te danken heeft dat hij daar door een paar honderd agenten bewaakt moet worden.

  • Dat de anti islamiseringsstrijd een globale strijd is, is je kennelijk ontgaan.

   • Nee hoor, dat is me niet ontgaan. Maar zo heel nieuwswaardig is het feit dat Wilders een toespraak houdt nu ook weer niet. Wat er vooral aan opvalt is dat in deze komkommertijd dit toch weer gebracht word als groot nieuws. En dan natuurlijk met veel dedain een hatelijke ondertoon door het bericht vlechten.

    Maling aan de Nederlanders, hij zit alleen maar in het buitenland.
    Hij is Nederland zat en wil graag naar het buitenland.
    En zo voorts.

    Volgens mij steekt het enorm dat hij buiten Nederland de meest bekende Nederlandse politicus is.

 11. Die van de Griend is simpelweg een van de vele politiek correcte idioten, die het allemaal veel beter weten dan de rest van de domme bevolking. Nationaal belang is voor hen een laagbijdegronds begrip. Arrogante kwal.