Zomer 2015. Einde van de grenzeloze EU?

Door Joost Niemöller

De immigratie is de grootste zorg van de Europese bevolking. Maar de bestuurselite in Brussel zwijgt als vanouds. Dat de kloof er is, wordt overal in de media, ook bijvoorbeeld in de Franse, gesignaleerd.

Op deze video is te zien hoe in Dresden migranten in een asielzoekerscentrum elkaar te lijf gaan. De problemen en de spanningen in Europa met de immigrant nemen snel toe.

En zeker in Duitsland, dat nu een record aantal immigranten binnen zijn landsgrenzen heeft, namelijk 11 miljoen. In de maand juli kwamen er meer nieuwe ‘asielzoekers’ binnen dan ooit, namelijk 79.000. In één maand!

Een van de gevolgen is steeds meer geweld van allochtone bendes tegen autochtonen.

En zelfs in Duitsland is er nu een enkele CDU politicus die de grenscontroles terug wil en dit ook openlijk zegt. Een onderwerp wat bij zusterpartij CSU al geen taboe meer is.

Dit is de zomer van de illegale immigratie.

We zien dat er in de praktijk geen Europees immigratiebeleid bestaat en geen asielbeleid. Ieder land voert zijn eigen discussie en komt met zijn eigen oplossingen.

 In Hongarije worden werklozen aan het werk gezet om in hoog tempo een hek te bouwen aan de zuidgrens. Wie zich niet aanmeldt, kan een flinke korting op zijn uitkering verwachten. Het hek moet aan het eind van deze maand klaar zijn. De Hongaarse premier verklaarde een maand geleden dat de immigranten die uit ‘het hart van Afrika’ komen, een bedreiging vormen voor het bestaan van Europa. In Hongarije stierf het Europa zonder grenzen, schrijven nu de Franse kranten.

In Spanje blijven mensen om het leven komen bij de mensensmokkel. Ook vandaag weer. De Spaanse overheid lijkt er machteloos tegenover te staan.

In Groot Brittannië krijgen vanaf vandaag verhuurders van huizen aan illegalen zware straffen, tot vijf jaar. De verhuurders kunnen hun illegale huurders zonder tussenkomst van een rechter op straat zetten. Ook worden in Groot Brittannië snuffelhonden ingezet en extra hekken gebouwd.

De Britse premier sprak van ‘zwermen’, en werd om dat woord aangevallen door de politiek correcte goegemeente, die zelf nooit enige gedachte over immigratiebeleid heeft ontwikkeld, maar zich wel druk maakt over al of niet correct taalgebruik. Wat je wel hoort te zeggen is dat de illegale immigranten ‘radeloos’ zijn, of ‘wanhopig’. Wat er nu precies ‘radeloos’of ‘wanhopig’ is aan mensen die perse van Frankrijk naar Groot Brittannië willen, blijft overigens een raadsel. Deze ‘asielzoekers’ zijn overigens zo ‘wanhopig’ dat ze steeds hogere eisen stellen aan hun huisvesting.

We mogen niet over ‘zwermen’ spreken. In de media wordt het woord ‘koran’ weggefilterd. Met welk doel?

Maar dat gezeur over taalgebruik geeft aan dat de Europese bestuurselite helemaal niet na wil denken over maatregelen, en in plaats daarvan worden her en der door EU dus diverse noodmaatregelen genomen, die door geen enkel EU beleid ingegeven worden.

Dat komt ook omdat in ieder EU land de situatie totaal verschillend is. In Nederland, werd onlangs bekend, zou het aantal asielaanvragen juist teruggelopen zijn. Waarschijnlijk een administratieve kwestie. Asielzoekers melden zich aan in Italië, Spanje of Griekenland, en reizen vervolgens door. Het Dublin akkoord werkt in de praktijk nauwelijks nog. Het maakt dus niet meer uit waar je je aanmeldt, als je maar zo snel mogelijk doorreist naar de meest rijke gebieden. Want ja, ‘wanhoop’ hè. Dit zou nu bij uitstek een zaak voor de EU zijn. Stuur de mensen terug, op zijn minst naar de landen binnen de EU waar ze zich aangemeld hebben. Maar op dit punt, en niet alleen op dit punt, zwijgt de EU.

Marineschepen van de EU voeren een bij voorbaat verloren strijd tegen de mensensmokkelaars op de Middellandse Zee. In werkelijkheid helpen ze die eerder door de mensen te ‘redden’ van de scheepjes.

Calais bewijst dat er niet eens een werkend Frans-Brits beleid bestaat. Gemaakte afspraken blijken niet te werken.

Waar EU landen al met elkaar geen afspraken meer kunnen maken over de immigratie, daar kan de invoering van grenscontroles tussen EU landen, ook in het huidige Schengen gebied, niet ver meer zijn. Niet omdat iemand dit zou willen in Brussel, maar omdat de huidige chaos nu eenmaal ergens ingedamd moet worden.

Ik zal daar niet om rouwen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

18 Reacties

 1. MareJane@ Ik heb de clip bekeken Het is afgrijselijk, om te janken. De ondergang van Parijs Al die gefrustreerde, vol met testosteron opgefokte vooral jonge mannen . Die hier ook nog hun aardvijanden tegen komen. Het gebeuren is niet nieuw Theodore Dalrymple schreef een tiental jaren geleden al meerde boeken hierover Het is m.i. niet meer te keren Immers elke reactie hierop is politiek , mensenrechten, we zijn allemaal gelijk en we hebben allemaal dezelfde rechten , onmogelijk. De enige en juiste opstelling is controle bij de poort . Geen visum, dan onherroepelijk ook zonder papieren terug dezelfde dag nog . Wat nu gebeurd zal de haat tussen de volkeren alleen maar vergroten . Khadaffi heeft ooit gedreigd dat hij hordes vluchtelingen op Europa zou afsturen. Voila! Ondertussen moeten de burgers dit gewoon over zich heen laten komen het zal ooit wel eens stoppen na bijna 20 jaar Ik geloof het niet Ook geloof ik niet dat er iets gebeurd

 2. En dit wil ik jullie niet onthouden: https://www.youtube.com/watch?v=m4ybz_TEMes&feature=youtu.be
  Overal in Europa zie je dit gebeuren, maar onze staatstv en staatsradio hoor je er niet over. Dit staat hier ook te wachten. Zolang Frontex de vluchtingen c.q. gelukszoekers persoonlijk zowat van het strand aldaar ophaalt is het dweilen met de kraan open. En zeg er niets van want de dwazen hier schreeuwen meteen dat je een racist bent. Nazi-EU laat dit gebeuren want chaos moet er komen en dan kan de politiestaat worden ingevoerd. Niet voor niets heeft de EU haar eigen leger i.o. en de doodstraf in haar “grondwet” staan.

 3. Er moeten vijf dingen gebeuren:
  -Direct uit de EUSSR
  -Grenzen dicht, geen uitzonderingen ( kan alleen na vertrek uit EUSSR )
  -Islamisering keihard tegen gaan ( zie denkbeelden Wilders )
  -Remigratie en directe uitzetting alle illegalen en criminelen
  -Afschaffing dubbele nationaliteit.
  Al het andere is pappen en nat houden.
  Helaas: regentenkliek, media en onderwijs hebben de meerderheid van de kudde in een ijzeren politiek correcte greep.
  Dat de kudde hieraan zal ontsnappen : de kansen zijn minimaal tot nihil.

 4. Al in 2008 werd een geheim plan van de EU bekend dat graag 50 miljoen werkloze Afrikanen naar Europa wil halen!
  In 2012 riep de speciale gevolmachtigde van de VN voor migratie, Peter Sutherland, de EU ertoe op “haar best te te doen” om de “homogeniteit” van de lidstaten te “ondermijnen” !
  Dit is precies wat er nu gebeurt!
  Volgens peilingen zullen in 2050 zo’n 180 miljoen zwarte Afrikanen Europa hebben bereikt!
  Het is maar dat u het weet!

 5. weer eens wat anders dan toiletpot-werpen van koning willie op het yt-filmpje…

 6. De oplossingen van de elite:
  – Meer aandacht in het onderwijs voor discriminatie
  – Voorlichting (via de overheid (PB51) en pers) over de vergrijzing, en de benodigde immigranten.
  – Emancipatie Moslims
  – Verbod benoemen etnische achtergronden daders
  – Meer moslims op leidinggevende posities
  – Conformeren aan VN wetgeving (uitzonderingsposities rechten voor de mens, m.b.t. Moslims)
  – In het verlengde van emancipatie: Sharia rechtbanken naar Engelse snit
  – Meer aandacht voor de Palestijnen, kritischer berichten over Israel
  – Opheffen anonimiteit internet reageerders
  – Een protocol, wat mag je wel- en niet op internet zetten
  – Implementatie moslimzuil (PO, Verenigingen)
  – Positieve discriminatie, voorkeur voor Moslims
  – Moslim geschiedenis verplicht vak op lagere school
  – Ruimte voor religieuws onderwijs voor openbare scholen
  – Gebedsruimtes op scholen

 7. 1.schepen inzetten om personen op te pakken en terug te sturen.ALLEMAAL!
  2.iedereen die hier is en die niet de procedures heeft doorlopen, uitzetten en terug naar Afrika sturen.
  3.personen die zich niet gedragen in asielcentra, terug sturen naar land/continent van herkomst
  4. personen die zijn toegelaten, bij crimineel gedrag, gelijk terug sturen naar land/continent van herkomst
  5.EU ontmoedigingsbeleid opstarten.
  6.EU ontwikkelt beleid dat er voor zorgt dat Afrika nog meer groei krijgt en opvang in de regio regelen bij conflicten.
  zo zou het kunnen lijkt me

  is een begin,lijkt me

 8. Kijk het wordt ze in de toekomst gemakkelijker gemaakt:
  http://spanje.blog.nl/general/2010/10/20/tunnel-tussen-spanje-en-marokko-klaar-in-2005

 9. Bulgarije is ook druk bezig een hek te bouwen.
  Niet dat er ook maar iemand wil blijven die de grens weet te passeren. Als hierboven beschreven willen de ‘vluchtelingen’ zo rap mogelijk dit armste land van de EU verlaten.
  http://www.nytimes.com/2015/04/06/world/europe/bulgaria-puts-up-a-new-wall-but-this-one-keeps-people-out.html?_r=0

 10. Ingeschreven staan is een hoeksteen voor verzorging. Het is nog steeds een burger zijn bewijs met recht op alles wat linkse gekken beloven en belooft hebben. Om daar met goed fatsoen af te komen zijn de vloedgolven van zoeken en gij zult vinden een prima hulp middel. Uiteindelijk gaat er onder dwang van de native geschrapt worden.
  Een soort zelf opknopen van ingeschrevenen rechten. Dat proces is bij de oudere mens, zijn pensioen en zorg, al begonnen. Traditional Nederland begint altijd bij ouderdom of baby als het afknijpen tijd is. Nog een pluspunt voor linkse gekken is dat alle zoek golven links zien als goed om op te stemmen als het die tijd is. Bertje en Kok mensen zien TV golf beelden als positief voor hun, er kan nog meer bij, droom.

 11. Als er asieleisers bij de ingang van de Kanaaltunnel worden geelectrocuteerd, dan zouden volgens de logica van de goedmensen deze asieleisers met speciale asiel-shuttles naar Engeland moeten worden vervoerd. Wie weet wat er nog gaat gebeuren.

 12. Dat lijkt mee een fantastische job, en een enorme eer, om dat anti-immigrantenhek in Hongarije te mogen helpen meebouwen!

 13. Nederlander65

  4 augustus 2015 op 06:52

  1.400 jaar (!) lang heeft Europa geprobeerd om het continent vrij te houden van de barbaarse islam. Het was Karel Martel (de Hamer) die al in de 8e eeuw bij Poitiers moest zorgen dat Europa niet in handen van de islam viel.
  Daarna moest dat nog vele malen. Het Iberisch Schiereiland was 600 (!) jaar lang bezet door islamitische horden en nog in 1683 moest de Poolse koning Jan III Sobiski te hulp schieten om te voorkomen dat islamitische legers Wenen en daarmee heel Europa zouden innemen. Nog in de 20e eeuw werden delen van Zuid-Oost Europa door wrede islamitische heersers bezet gehouden.

  En wat doen we in 2015 ? We halen in één keer een streep door al die inspanningen en geven Europa cadeau aan de islam en aan Afrika. Onvoorstelbaar wat een lafheid….wie keert het tij ??

  • Men zegt dat het banen oplevert Er moeten mensen bij om onze pensioenpot op peil te houden. We moet groeien! Deze argumenten , rekenkundige sommetjes dus, bepalen onze toekomst Stel dat we ineens zeggen we willen helemaal niet meer groeien

   • In de jaren 60 en 70 had je de Club van Rome (een linkse club), die zeiden: Grenzen aan de Groei.
    Nu wordt elke twijfel aan de heilzaamheid van groei als racisme afgedaan. Ook Groen Links durft niet meer te zeggen dat bevolkingsgroei ten koste gaat van het milieu. Wat natuurlijk een waarheid als een koe is.

 14. Zou dit achter de (bewuste?) besluiteloosheid in Europa zitten?:

  The Coudenhove Kalergi Project : The Genocide of the People of Europe:

  http://www.wvwnews.net/content/index.php?/news_story/the_coudenhove_%E2%80%93_kalergi_project_the_genocide_of_the_people_of_europe.html

 15. We moeten ons collectief van de handboeien van de politieke correctheid ontdoen.
  Anders komt er nooit ’n oplossing waar beiden, Europeanen en de (al of niet echte) vluchtelingen, echt iets aan hebben.
  De ( nuchtere) kijk op de situatie is vertroebeld door de angst om te worden ‘beschuldigd’ niet-politieke correct te zijn.
  En dan krijg je zachte heelmeesters.

  • We zullen ons pas van die handboeien van u kunnen ontdoen als de verantwoordelijke politici aan de lantarenpalen bungelen.

   Het is een in en in-trieste conclusie, dat geef ik toe.
   Maar is er iets dat er onjuist aan is ?