Arm jongetje. Eerst verdronken. Toen misbruikt.

Door Joost Niemöller

Het is heel simpel als je aan de macht bent.

-Je laat een vaag filmpje zien van een over een weg rijdende vrachtwagen met lanceerinstallatie en zegt erbij dat dit de terug naar Rusland vluchtende moordenaars van MH17 zijn. Mensen geloven dat, want ze hebben het zelf gezien.

–Je laat een artistiek gemaakte foto zien van een jongetje dat op zijn buik ligt op een strand en vertelt erbij dat dit jongetje is verdronken omdat ‘Europa’ niet wil helpen. Mensen geloven dat, want ze hebben het zelf gezien.

En zo zijn er nog miljoenen voorbeelden te geven. Beeldmanipulatie werkt altijd. De wereld is ingewikkeld. De werkelijke oorzaken en gevolgen worden verborgen. Wie gaat proberen om het uit te zoeken, loopt altijd tegen een achterstand aan. In eerste instantie komt het echte verhaal überhaupt niet in de media. Als het er uiteindelijk wel, bij stukje en beetje in komt, meestal in de marge ergens, is het emotionele effect allang uitgewoed en zijn ‘we’ weer bezig met andere emotionele beelden die ons worden voorgeschoteld. ‘Zomaar’, lijkt het wel. Want het is ‘nieuws.’

Het is heel fijn om ‘de Russen’ de schuld te geven van de aanslag op MH17. Want dan is het ‘de vijand’ die het deed. De vijand? We hebben toch allemaal die beelden gezien van die macho Poetin? Die man deugt niet, dat zie je zo.

Het is net zo fijn om ‘onszelf’ de schuld te geven van het verdronken jongetje. Wentelen in schuld over kinderen, en de schuld af te wentelen op overheden, is de snelste oplossing voor een ons opgedrongen ‘emobeeld’. Vaak is het zo’n enkel beeld dat er voor zorgt dat de bestuurselite al klaarliggend overheidsbeleid kan doordrukken.

Een oorlog voeren.

Een open grenzen beleid instellen.

Whatever.

Misschien herinnert u zich nog het ‘kampslachtoffer’, die uitgeteerde jongeman achter het prikkeldraad in Joegoslavië?

Het was fake. Dat wordt in dit korte filmpje uiteengezet.

Maar wie kijkt er achteraf nog naar zo’n filmpje? Tienduizenden. En wie zag destijds allemaal dat ‘concentratieslachtoffer’? Tientallen miljoenen. Nee, we ‘weten’ dat de Bosniërs de slachtoffers waren in dat conflict. En we ‘weten’ dat de Nederlandse officier Karremans niet deugde toen hij zei dat er geen good guys en bad guys waren in Srebrenica. Waarom ‘weten’ we dat? Omdat we toch zelf die foto hebben gezien van dat concentratiekampslachtoffer?

Mensen leren niet van dit soort incidenten. Ze laten zich iedere keer weer door de hen voorgeschotelde emoties leiden. Dit is bekend bij de autoriteiten. Het heet propaganda.

Neem nu dat jongetje. Waarom ligt het daar? Over de precieze omstandigheden is nu veel discussie op het internet. De vader wilde zijn gebit laten repareren en als hij als ‘vluchteling’ stond ingeschreven in Europa kon hij makkelijk naar Canada vliegen waar hem door familie was beloofd dat het goed kwam met dat gebit. Hij nam niet de moeite om zijn kinderen een zwemvestje om te binden. Hij woonde al vier jaar in Turkije. Een typisch voorbeeld van een economische immigrant dus. Turkse autoriteiten zagen het lichaampje liggen en wisten dat dit een kans was. Er werd geen poging gedaan het jongetje te helpen. (De Turken doen ook niets om die mensen met hun bootjes tegen te houden. Voor hen is het allemaal handel.) Het werd gefotografeerd en de beelden gingen de wereld rond.

Maar het gaat natuurlijk om de grote lijnen. Door ISIS zijn er vluchtelingenstromen op gang gekomen. ISIS wordt gesteund door de Golfstaten, door Turkije en door de VS. Daarom beschikt ISIS over de nieuwste wapens en hebben ze een uitgedokterd propaganda apparaat om gruwelen de wereld in te zenden.

Angstbeelden.

Tegenover sentimentele beelden.

Dat brengt de migratiestromen op gang. Kunnen ze niet met de trein, dan komen ze wel te voet. De Europese bevolking, ondertussen, ziet dat niet. Want ze zien alleen dat arme, arme jongetje. Precies zoals ze geacht worden te doen.

En wie vragen stelt bij de herkomst van die beelden is extreemrechts.

Waarom gebeurt dat allemaal?

Omdat het werkt. Omdat ze bijvoorbeeld bij NRC Handelsblad vinden dat de foto ‘het hele verhaal’ vertelt. Waarmee ze bedoelen: Hun verhaal. 

Nu komt er op de Nederlandse tv een grote huilactie tot stand voor de arme ‘vluchtelingen’. De foto van het jongetje heeft zijn werk gedaan.

Arm jongetje. Eerst moest het verdrinken. En toen werd het misbruikt.

Omdat zijn vader een nieuw gebit wilde.

Omdat de Golfstaten (die zelf geen enkele vluchteling opnemen) ISIS wilden.

Omdat het cynisme van leiders als Erdogan grenzeloos is.

 

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

48 Reacties

 1. De bevolking dient te worden wakker geschud.
  Ik zie slechts 2 oplossingen (houdt mij aanbevolen voor betere)
  de keuze is:
  1) Massaal verzet (dus minimaal 60 a 70 % misschien wel 80%) van de bevolking door burgerlijke ongehoorzaamheid, regering eruit trappen, in casu alle niet-vluchtelingen/asyligzoekres(grapje)
  2) Alle “vluchtelingen” in stoomtempo inburgeren en bijscholen in historie, religieuze leugens en -bangmakerij (o.m. afzweren van Islam en andere subversieve religies) en hoe de cursus: Hoe trap ik deze regering annex die in Brussel eruit, ergo commando training alhoewel ik bang ben dat een groot aantal die al gehad heeft in zekere oorlogsgebieden.

 2. yeah volgende trauma based mind controll operatie van de bilderberg/ tlc families
  allereerst natturlijk 9/11 dan de vele false flag zogenaamde terroristische aanslagen , daarna is de bevolking 5 jaar lang murw geslagen met dagelijks het griekse drame an nu mag de europese bevolking dag in dag uit getraumatiseerd worden door bewust op gang gebrachte vonhoudbare hoeveelheden vluchtelingestromen.

  Dit is geen vluchtelingen probleem. Hier wordt bewust willens en weten een continent leeg geruimd om onder het mom van Collateral Damage[ democratie brengen????] en wederopbouw een nieuw Marshall plan over het middenoosten /New American Century uit te rollen waarbij wederom de Amerikaanse bedrijven in de toekomstige economie alle grote marktposities gaan innemen. Puur imperialisme en niets anders. De nederlandse journalisten zijn alleen te veel gepamperd met reisjes etentjes/studie/ reizen etc en volkomen mindcontrolled om nog maar een zinnig vraagteken bij dit soort praktijken te zetten.

 3. “In eerste instantie komt het echte verhaal überhaupt niet in de media. Als het er uiteindelijk wel, bij stukje en beetje in komt, meestal in de marge ergens, is het emotionele effect allang uitgewoed en zijn ‘we’ weer bezig met andere emotionele beelden die ons worden voorgeschoteld.”

  Toch goed. Toch goed werk Joost want dat uiteindelijke stukje bij beetje wordt wel gelezen en die lezers worden daardoor kritischer, en gaan andere sites lezen enz.
  langzaam groeit het besef……. We moeten het hebben van mensen zoals jij…………..

 4. Het plaatje is inmiddels wel duidelijk. Zowel het Midden Oosten als Europa moet gedestabiliseerd worden. Het voorbereidende werk wordt door de VS gedaan. Het vervangen van de aanwezige dictators in de regio (Irak, Libië en nu bijna ook Syrië), zodat de destabiliserende krachten de overhand krijgen Isis, al-Qaida e.d. Onder het mom om de democratie te herstellen natuurlijk. Het steunen van Iran, die niets liever wil dan Israël van de kaart vegen en niet te vergeten de erkenning van de Moslim brotherhood in Egypte door Obama.
  Dat hierdoor een tsunami van vluchtelingen zal ontstaan Laat zich raden temeer omdat er in dit gebied geen veilige vluchthavens zijn gecreëerd. Was het ook niet onder druk van de VS dat Europa Turkije zo nodig binnen moest halen als EU lid (80 miljoen moslims). Nu dit om diverse redenen niet door is gegaan, gaat de NWO het zo proberen. En onze emotioneel zwakbegaafde bevolking lust er wel pap van. Nog even los van alle “Timmerfransjes” die in Brussel…

 5. Chris Schoneveld

  5 september 2015 op 09:58

  Joost,

  Dat de US ISIS steunt is nieuw voor mij. Kun je die stelling/aantijging onderbouwen?

  Alvast bedankt

  • http://beforeitsnews.com/alternative/2015/09/russia-attacking-us-isis-forces-in-syria-start-of-ww3-3209462.html
   in de linken staat nog meer info.
   zoek op isis en cia: http://www.hangthebankers.com/isis-leader-a-confirmed-cia-puppet/
   er zijn foto’s van McCain met de isismensne.

 6. “Je laat een artistiek gemaakte foto zien van een jongetje dat op zijn buik ligt op een strand en vertelt erbij dat dit jongetje is verdronken omdat ‘Europa’ niet wil helpen. ”

  Niemoller suggereert dat de foto op artistieke wijze is geënsceneerd . Dat is een nare leugen: het jongetje werd precies zoals gefotografeerd op het strand aangetroffen.

  Men kan discussiëren over de manier waarop de foto in de media zijn weg vond en hoe het een rol speelde in de opinievorming over de vluchtelingenkenramp maar de foto beschrijft precies de werkelijkheid.

 7. Zeg maar dag tegen Nederland zoals je het gekend hebt in een zeer versneld tempo, bereid je voor op heel veel ellende in de komende jaren. iik heb een aantal video opnames gezien vanuit verschillende EU landen waarin ”vluchtelingen” aankomen en voedsel en water aangeboden krijgen door politie of hulp verleners en wat er gebeurt, het voor mij onvoorstelbare dat “vluchtelingen” als geregistreerd het voedsel en water voor de neus van de hulp verleners vernietigen en een grote bek opzetten naar degene die ze willen voeden en hulp willen bieden. Als dit soort geloof fanatici met grote getallen binnen gaan komen en dat gaat gebeuren want de toestroom is gigantisch, dat krijgen we er een mode bij die van plof supermarkten en marktplaatsen.

 8. Gisteren die kwijlebal De hoop Scheffer op de radio gehoord over de o-zo-zielige-vluchtelingen. Kotziek word je ervan als je al die onzin hoort. En maar afgeven op Orban die zijn land wil vrijhouden van de IS-jongens in spé. En wat die lullo zegt is dat ze bllijven komen hoor die vluchtelingen. Tuurlijk, dat snapt elke idioot als je de grenzen open houdt en de boten niet terug duwt. Ik krijg steeds meer het gevoel dat de chaos geënsceneerd is om vooral chaos en armoe te veroorzaken. Die moslimmannen eisen van alles. Krijgen ze iets is het niet goed genoeg. En als ik dat djimmiegedrag van vele Nederlanders zie krijg ik het idee dat die lui echt niet weten waar ze het over hebben. Stupide en gehersenspoeld: een ander woord is er niet voor. En die Nederlanders die het allemaal zoooo zielig vinden dat ze een “vluchteling” in huis willen nemen… Laat me niet lachen. Volgende stap is dat je straks gedwongen wordt om zo’n zieligerd in je huis moet opnemen. Over mijn lijk dus!!

  • Jaap den Hoop Scheffer Ik zie hem nog samen met Balkenende bijna kruipend bij Bush jr binnenkomen Ze hebben na de monoloog van Bush buigend en achteruit lopend the Oval Office verlaten. Jaap werd NATO bevelhebber een geboren Volger

 9. Het schijnt zich nu toe te spitsen op het gebit van pa….. Maar in Turkije zijn puike tandartsen en voor een tiende van de prijs hier had mijnheer zijn implantaten kunnen krijgen. Persoonlijk zou ik al blij zijn met een kunstgebit en daarna zie we wel weer.
  Iets in dit hele verhaal komt zo onwaarachtig over:

  https://www.facebook.com/OfficialBritainFirst/videos/866247840187145/

  Waarom doet me dat denken aan die couveuse kindjes en de hoax?

  Ik ben verschrikkelijk slecht als ik veronderstel dat de man onder behandeling was van een Turkse tandarts die de boel zou renoveren.
  En dan nog wat, ik zag diverse mensen zonder tanden en kiezen, maar dan vertoonden ze allemaal dat bekende mummelmondje, lees ingevallen wangen omdat de elementen ontbreken. Nou zo ziet deze man er niet echt uit.

  Mijn probleem met deze materie is: waarom zoveel aandacht voor dit ene geval terwijl er voorbij wordt gegaan aan de opgebloeide slavinnenhandel? Koop een onderlegger voor een handvol…

 10. drn:

  Kunt u lezen dan?

 11. g.h.m.leferink

  4 september 2015 op 23:06

  Waar de MSM/HRM (HoofdRioolMedia) het NIET over hebben:
  # De mogelijkheid om met de marine’s van de EU-staten de Libische kust te blokkeren, zodat daar mensensmokkelaars het werk onmogelijk wordt gemaakt.
  # De mogelijkheid om politieke druk uit te oefenen (hoe weinig ook) op Turkije, Griekenland, Bulgarije, enz. om de zogenaamde vluchtelingen tegen te houden of terug te sturen.
  # De mogelijkheid te onderzoeken om landsgrenzen te sluiten, en de EU-regels daarvoor aan de laars te lappen. Zoals ook de regel van de EU, van ‘hoogstens 3 % tekort op de begroting van de lidstaten’ door Frankrijk en Duitsland aan de laars gelapt werd toen hun dat beter uitkwam…… Want dáár kwam ook geen sanctie op!
  # De mogelijkheid om mensen in de eigen regio op te vangen.
  # Een kostenschatting van hoeveel we voor deze Tsunami zullen moeten gaan dokken!
  Hierover? Geen woord van de MSM/HRM……..!
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

  • @ g.h.m.leferink
   Ontbreekt: De mogelijkheid van “het Westen” (dus ook NL) om op te houden overal regeringen omver te werpen en dood en verderf te zaaien en vluchtelingenstromen te veroorzaken http://www.paulcraigroberts.org/2015/09/02/europes-refugee-crisis/

 12. Op Nieuwsuur was te zien hoe Timmerfrans een kijkje op het Griekse eiland Kos kwam nemen. De Jihadisten brulden hem toe dat hij er een zooitje van maakte, en dat ze ons met geweren zouden verwelkomen. Enigszins bedremmeld stamelde onze Frans daarna voor de camera iets over eerlijke quota voor de lidstaten. Het was een deerniswekkende vertoning.

 13. Ik heb inmiddels de redactie van SBS, RTL en het NOS een bericht gestuurd of zij de berichtgeving over de schandalige gebeurtenis met het (misbruikte) jongetje willen opnemen in hun nieuws. Ik heb ook gevraagd er net zoveel aandacht er aan te besteden als dat gedaan is met de foto van het jongetje. En vooral ook de gelukszoekende factor van vader duidelijk te vermelden welke centraal staat in het verhaal.

 14. En voordat ik het vergeet In Hongarije is een gebit met implantaten met antibiotica voor als je te veel vervuilde rotzooi in je bek hebt rond de drie duizend euro’s en geen 12.000. Het is niet alleen moord maar ook oplichting.

 15. Een jongetje!!!!!! Wat maakt het uit. Kijk naar Hamas en anderen van dat soort. Met boomgordel om richting de ongelovigen en weer een minder, met dit verschil hij nam verschillende ongelovigen mee. De moeder liefkoost het portret en dankt Allah dat hij mocht dienen voor de strijd. Was het een meisje geweest, was ze misschien gered daar zat nog winst van te maken op de slaven markt. Een jongen ook zo klein kan in Iran behulpzaam zijn bij oorlog in het mijnen veld als ruimer voor de strijders. Wat maakt een jonge uit bij de islam??? Iets ouder en hij is acz ook daar zijn er velen van, kijk dan EU zit er vol van.

 16. Dank je wel Joost voor dit stuk. Recht uit mijn hart. Vanaf het begin voelde ik al aan dat er iets niet klopte met die foto. Alleen al dat emotieloze interview van die vader met de media. Nu hopen dat het stemvee het ook oppikt…

 17. Elsevier vertelt het echte verhaal. Echt chapeau!

  Tis te bizar voor woorden, maar heel waarschijnlijk gewoon waar.

  • Nou ja, het echte verhaal. Elsevier zwakt het verhaal juist weer af. Maakt er weer een emoverhaal van . Zo in de trant: Meneer zijn familie was uitgemoord. Hij had het moeilijk. Werd onderhouden door de familie. Dat klinkt alweer als een soort van: ah gosh, nou we begrijpen het wel hoor, die arme meneer. Het is godverdomme godsgeklaagd dat jij je gezin zo opofferd voor een nieuwe kunstbek. Dat zou ferme taal zijn van Elsevier, dan pas spreek je goede emotaal die past bij het verhaal…

 18. Tussen je blogregels door lees ik dat jij de oorlog in Joegoslavië op TV niet “live” hebt meegekregen. Je hebt ook nog nooit gevluchte collega’s uit dt gebied gehad, dus. Je hebt echt geen idee waarover je praat. Lees dus eerst wat, is mijn advies, voordat je met je stellingen begint.

 19. De mens wil belazert worden! Nieuws, een scoop. Dat is wat het foute journalisten-gilde wil. Dat de waarheid in het geding komt, deert de rakkers niets. Links is altijd bezig met inzamelen. En dan moet realisme boeten. En eerlijkheid en gerechtigheid onder de tafel. Want de machine moet op volle toeren blijven draaien om de asielindustrie van werk en inkomen te blijven voorzien!

  • Mee eens, de waarheid immers is dat het geen “gewone” vluchtelingen zijn, zie maar eens waar de door onze leiding toegejuigde invasie (van merendeels “military age male Arab Muslims” met iphones en ipads en een zak geld) vandaan komt: http://www.zerohedge.com/sites/default/files/images/user3303/imageroot/2015/09/20150903_refugee1.jpg

 20. Putin heeft twee jaar geleden al gewaarschuwd voor ernstige problemen in Europa tengevolge van het steunen van “gematigde” opstandelingen tegen het Assad regime.
  Hij heeft wederom gelijk gekregen; de migratie stroom is niet meer te stoppen en zorgt voor ondraaglijk leed, zowel buiten als binnen Europa. En het wordt steeds erger.
  Onlangs heeft Putin voorgesteld om gezamelijk met de VS, Europa en de Golfstaten deze oorlog tegen Syrie te stoppen en gezamelijk korte metten te maken met ISIS.
  Het was weer tegen dove oren, zoals gewoonlijk.
  De Russen hebben al voorspelt dat deze migratie stroom het “einde” van Europa gaat worden. Laten we hopen dat ze ongelijk hebben. Maar denk eens na. Onze overheden inclusief Brussel zijn helemaal niet bezig met een oplossing. Behalve dan zielige “vluchtelingen” gedwongen te laten opnemen in eigen land. Dat is natuurlijk niet de oplossing, dus gaat het erger worden. Wellicht heeft Putin wederom gelijk?

 21. Ik was ’n vader….droeg mijn kind op handen,
  maar ja, ik zat óók met die vieze zwarte tanden
  dus had gekozen voor dat oerstomme Europa
  zó dwaas naïef (dat wist ik van m’n opa) …
  maar nu zijn er toch wat troubles moet je weten…
  ik was dat zwemvest eventjes vergeten !!!
  .
  Jasterke
  .

 22. Nu op EURONEWS hoe 4 vm Oost Europese landen Hongarije, Slovakije , Tsjechië en Polen een solidariteit verklaring hebben gegeven Dit bij totale apathie en afwezigheid van de EU en andere EU landen Zij zien geen toekomst om de symptomen te bestrijden maar willen de oorzaken aanpakken Ongelofelijk zoveel Daadkracht en dat van de nieuwe EU landen Mooie toespraken

 23. Ik moet me toch ernstig zorgen maken over Koerdische gezinnen die met kleine kinderen op bootjes stappen zodat de helft van de familie omkomt. Wat is dat voor suicidaal deserteurs gedrag? Terwijl de dappere Koerden onze helden zijn in het vechten tegen de IS barbaren en Kobani hebben ontzet blijkt dat er ook Koerden zijn die zich met grote risicos de laffe keus maken om als gelukzoeker Europa in gesmokkeld te worden. Daar hebben ze 1000-den dollars voor betaalt! Laat het aan de policor media over om niet de achtergrond te belichten over deze volstrekt onnodig dode kleuter maar er een hype van te maken om op het geweten van de in luxe en welvaart levende mens in te werken. Terwijl de werkelijke daders Brussel is en de 1e aankomst landen Griekenland en Italie. Zij weigeren hun territoriale wateren te verdedigen tegen 100-dizenden indringers. Nee integendeel, zij organiseren reddingsakties en brengen de illegalen naar de opvang, hiermee zijn ze mensensmokkelaars enorm van dienst !

 24. @sprx:

  Eens. Natuurlijk zijn de EU Commissie en de die commissie faciliterende regeringsleiders volledig verantwoordelijk om na te laten wat iedere pot pindakaas nog wel kan bedenken. Het keren van de bootjes en terugduwen of varen naar de kusten herkomst, desnoods Turkije maar boos maken. Dat men dit nalaat en zelfs dat stomme wijf Merkel haar vergif laat blaten ,zodat we voor kapot gaan blijft onnatuurlijk en onbegrijpelijk tenzij men in Brussel samen een satanische agenda doorvoert. Merkel heeft overigens een nieuwe vriendin in Schotland. Dat socialistische onbenul daar -premier – wilde ook ff een duit in het zelfdestructiezakje doen. Anja Meulenbelt en Ella Vogelaar als regeringsleiders.

 25. Hoe kom je erbij Joost dat ISIS door de VS gesteund wordt? Dagelijks bombarderen de VS de ISIS eenheden. DAGELIJKS, samen met oa. NL en GB vliegers. Vele duizenden ISIS doden. Die wapens van ISIS hebben ze buit gemaakt op het laffe Iraakse leger en voor een kleiner deel op het Syrische leger.
  Verder blijkt die vader van dat jongetje gewoon een profiteur en gelukszoeker. Hoe de media hiervan een hetze maken: Goebbels zou het niet beter hebben gedaan.

  • IS is getraind en bewapend door USA #
   Obama admits training IS ISIL forces https://www.youtube.com/watch?…
   Ook heeft Obama pas nog gezegd dat hij overweegt om Al-Qaida in te zetten. OK hoe dan ook In Irak was de Amerikaanse Taliban actief met hun dodenlijsten á la Stalin Ook in Syrië opereren special forces en wat is dan eenvoudiger om als dekmantel IS te nemen Weet U het? weet ik, het? weten wij het? Nee De media levert de waarheid op maat

 26. Isis wordt gesteund door de turken is er ook door opgezet, samen met de VS .
  Ze bombarderen slechts voor de vorm, isis strijders hebben hospitaals, aanvoerlijnen en andere voorzieningen via Turkije .
  Ook is er nog nooit 1 van de >60 trainingskampen door de VS gebombardeerd .
  Obama = isis

 27. @Leo KarelJan
  Zet die teevee eens uit en google: “Secret Pentagon Report Reveals US “Created” ISIS As A “Tool” To Overthrow Syria’s President Assad”, en lees dan ook even dit degelijke stuk: http://www.voltairenet.org/article188337.html

 28. misschien hierom???

  Obama slips on Live TV Briefing 7.6.15 says U.S. Forces Training ISIL

  https://youtu.be/SoCIA774gps

  • even een letterlijke weergave van de laatste zinnen

   WE ARE SPEEDING UP TRAINING OF ISIL FORCES INCLUDING SUNNI TRIBES IN ANBAR PROVINCE.

   nederlandse media code: Horen Zien Zwijgen en vooral Politiek Correct Blijven.

   • Deze vriendjes van de nederlandse regering zijn verantwoordelijk voor de enorme aantallen vluchtelingen[ geheel volgens Bilderberg agenda 21 waar Rutte Samson en Pechtholt zo dik bevriend mee zijn., en erger nog… zowel de rooft, moord en plundertochten als de gevolgen daarvan worden bekostigd door de Nederlandse belastingbetaler[ De fliegend fyra JSF bv] terwijl alle bloedgeld/winsten/warprofits worden verdeeld binnen het Bush /Cheney/Rumsfeld/Rotschild misdaadsyndicaat met wat eu nato baantjes/lobby/steekpenningen kruimels hier en daar voor de vijfde collonne op het binnenhof.

 29. Zo is dat! Amerika wordt nerveus van de Russen in Syrie. Kerry zegt ze staan in de weg bij het aanpakken van IS Poetin had juist opgeroepen om samen met Amerika IS aan te pakken Het laat zien dat Poetin heel slim de zaak doorheeft en wij nu ook . Der Spiegel meld dat Amerika de grootse dreiging WW is. . Terecht alle vluchtelingen komen uit landen waar USA democratie heeft gebracht door regime change Ondertussen heeft Obama een bil getekend om alle Atoombommen te moderniseren Dus weg wereldvrede Juist nu zend Hol-Doc de docu uit (waar gebeurd verhaal) The man who savend the world Het gaat over een Sovjetmilitair die in 1987 het sovjet raketten afweer bediende De computer melde dat meerdere USA raketten waren afgeschoten richting USSSR volgens protocol moest hij zijn raketten afvuren waarbij naar schatting 200 miljoen Amerikanen zouden omkomen . De Amerikanen hadden dan op hun beurt hun raketten afgeschoten Nu komt ook naar buiten dat Bush een A-bom op Afghanistan wilde gooien

 30. To the point verhaal Joost. Propaganda is waar het om draait. iedere dag die hersenspoeling en je hebt ‘demense’ waar je ze wilt hebben als machthebbers. Dit verklaart ook hun grenzeloze brutaliteit en leugenachtigheid,want het Propagandapark en de door en door verrotte MSM staan klaar ‘demense’ te beliegen en te indoctrineren. Ons eigen volmaakte Pallywood.Ik sprak iemand in de lift aan via een woordspeling op de problematiek. Type CDA/CU stemmer. Hij beaamde snel,dat de dobberaars in de regio opgevangen moesten worden,omdat wij dit niet aankunnen. Maar na deze bekentenis werd ie schichtig,alsof ie teveel gezegd had, bijna bang, want eigenlijk is zo’n mening al te Wilderiaans.Hij hoort iedere minuut van de dag,dat die mening fout en verderfelijk is. Er is maar één standpunt toegelaten. Het vernietigende politiek correcte. Omdat ‘demense’ inderdaad de ontvangende en zwakke schakel zijn, kan het huidige bewind in Europa voortduren.Ik zie alleen een keer door geweld.

 31. De EU commissie en de ministerraad zijn verantwoordelijk voor de massaslachting op de Middellandse Zee.
  Zij weigeren het enige verstandige en humane te doen, oppakken van de vluchtelingen, vernietig de bootjes, en vaar ze met een veilig schip terug naar waar ze vandaan komen.
  Australië heeft laten zien dat deze politiek een succes is.
  Niemand verdrinkt en de europesche samenlevingen worden niet ontwricht.
  De huidige machthebbers maken zich schuldig aan genocide, ook op de oorspronkelijke bewoners van Europa .

  • Wij maken ons schuldig aan het feit dat zij (de overheid plus het kabinet) door kunnen blijven gaan met het indirect uitmoorden van de Nederlander.
   Door niets te doen zijn wij zelf schuldig.

 32. Wat is er met het o zo nuchtere nederlandse volk gebeurt waar wij als nederlanders zo bekend om stonden?.

  Sinds het internet tijdperk lijkt nuchter nadenken over bepaalde zaken wel voorgoed verdwenen te zijn, en zijn normen en waarden ver te zoeken vandaag de dag…

  Men loopt als makke schapen achter de propaganda aan waardoor ze zelf niet meer kunnen/willen nadenken,en het word allemaal maar als zoete koek geslikt.

  Dat zo.n jong knulletje het leven moet laten vind ik verschikkelijk, laat dat duidelijk zijn! Maar om dit als propaganda te gebruiken is te ziekelijk voor woorden.

  Ik heb nog hoop meer en meer mensen wakker zullen worden uit hun hardnekkige winterslaap, en weer is nuchter en met gezond verstand gaan gebruiken.

  • g.h.m.leferink

   4 september 2015 op 22:47

   ‘nuchter’, ik ben het 100 % met je eens. Maar ook ben ik blij dat we nog Vrijheid van Meningsuiting hebben. En daarom zit ik op deze webpagina, en niet meer op De Dagelijkse Standaard, waar Joost ook weg is!
   Sinds de ‘Grote Verduffing’ in de meeste media heeft toegeslagen zijn er niet veel lui meer die nog zèlf nadenken. De ‘Verduften’ vind je hier ook niet, maar op kwekpagina’s als Facebook, of bij een W.K. voetbal in een ‘juichpak’. Die zijn ook al lang vergeten dat de Ronde van Frankrijk beter de ‘Tour d’EPO’ genoemd kan worden. Daarbij geleid door de HoofdRioolMedia, die nu net doen of er op dopinggebied niks gebeurd is, dat schandaal gewoon doodzwijgen…….. Maar hou moed! Internet is nog een vrij medium!
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 33. Net zoals het gelul over tekeningen van Mohammed.
  De media hier lieten ons geloven dat moslims zwaar gekwetst worden als er afbeeldingen van Mohammed worden tentoongesteld.Ook dat de redactie van Charlie Hebdo het over zichzelf had afgeroepen.
  Maar hoe komt het dan dat Iran een dure film over Mohammed heeft gemaakt waar deze in is te zien.De Saoudies zijn heel boos maar dat zijn soennieten,de sjiieten maakt het blijkbaar niks uit.Onze correcte media vertelt dit natuurlijk niet

  • g.h.m.leferink

   4 september 2015 op 22:34

   ‘arjope’, het gaat de laatste tijd met de meeste media de verkeerde kant op! 10 jaar geleden zei journaliste Pamela Hemelrijk het al. (Een deel van) de media en de (politieke) macht zijn met elkaar verweven geraakt. De politiek huurt media in om hun cursussen te geven, en de media vertellen de regering wanner onaangenaam nieuws op ‘het juiste moment’ gebracht kan worden. Zodat het verdrinkt in ander nieuws, dat b.v. veel sensationeler is!
   Neem b.v. dat rapport over de Bouwfraude. Daarin kwamen Jorritsma en Netelenbos er heel slecht af, maar de aandacht ging uit naar de net begonnen bombardementen op Irak, toen dat nieuws gebracht werd…..
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink

   • De gevestigde media vormt de propaganda-arm van de macht. Die meute quislings controleren de macht niet, maar collaboreren alsof het en lieve lust is. Maar dat is niet alles: ze doen dit welbewust, vrijwillig en (voorlopig nog) in alle vrijheid. Over vijfde colonne gesproken.

 34. Ik ben heel benieuwd welke exhibitionist die huilactie zal voorthuichelen.
  Ik zal in ieder geval overal het verhaal uitdragen dat de presentator/presentatrice een enorme stijve lul had. Ik zet zo m.b.v. een grap de mensen hopelijk in de bewustzijnmodus.