Branden asielzoekerscentra meestal door asielzoekers zelf

Door Joost Niemoller

Er zijn nogal eens branden in asielzoekerscentra in Duitsland. Daarbij valt ook in de Nederlandse media steevast de naam ‘ extreemrechts’ of ‘ neonazi’s’ . Zoals in dit bericht over de brand in een aankomend asielcentrum bij Berlijn. De hele sfeer van zo’n bericht over die brand is dat het met neonazi’s te maken zou hebben. Ook in andere kranten. Ook Powned, waar je toch een beetje meer kritische inslag zou mogen verwachten, koppelt het nieuws van de brand automatisch aan ‘ extreem-rechts’. Zelfs wanneer er nog niets bekend is over een eventuele dader.

In werkelijkheid had ‘ extreemrechts’ er dit keer echt helemaal niets mee te maken. De brand was ontstaan door spelende kinderen van asielzoekers. Maar naar die rechtzetting van die berichtgeving kun je dan weer in de Nederlandse pers met een lantaarntje zoeken.

Het is zelfs nog erger.

In werkelijkheid blijken de meeste branden in Duitse asielzoekerscentra helemaal niet aan extreemrechts gekoppeld te kunnen worden.

Meestal zijn de asielzoekers zelf verantwoordelijk. Of men heeft domweg geen idee. Zie dit overzicht.

Het geeft weer eens aan hoe bevoordeeld de media zijn. Nog los van het feit dat iedereen eigenlijk maar wat roept als het weer eens gaat over neonazi’s dan wel extreemrechts. Bij foto’s van demonstraties tegen asielzoekerscentra zie ik tenminste vooral bezorgde burgers.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this pageEmail this to someone

8 Reacties

 1. Dat overzicht van branden er informatief en authentiek uit.
  Wat is de bron?

 2. @hugo v.d. Kuil
  “We weten ondertussen dat IS of althans delen daarvan US special forces zijn”
  Eehhh nee dat wist ik niet, vertel.
  Ik schrik best wel van dit bericht maar ik neem aan dat u mij precies kunt uitleggen hoe dat zit……toch

 3. “Het geeft weer eens aan hoe bevoordeeld de media zijn. ”
  .
  niks met vooroordeel te maken maar alles met het demoniseren van de anti immigratie groep…

 4. Syrië: Rusland heeft een grote militaire basis in Syrie gebouwd en bevecht nu IS met vliegtuigen en Politiek Ze hebben de rebellen , het vrije Syrische leger aan de tafel gehad en gaan vol etgen IS aan # We weten ondertussen dat iS althans delen daarvan US special forces zijn . http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

  • Nu snap ik waarom Obama ISIS steunt.
   Het feit dat hij Rusland als groter kwaad ziet dan ISIS, bewijst dat hij getikt is. Impeachment asap! Dit lijkt me toch iets ernstiger dan Watergate.

 5. Daar was gisteren bij Pauw ook een mooi voorbeeld van. Daar zaten verschillende bezorgde burgers ieder met zijn eigen ervaringen en problemen. Pechtold zat daar ook. Hij keek de mensen geeneens aan. Hij wilde deze mensen gewoon niet aanhoren.
  Hij zei ook dat hij het zat was om het woord gelukzoekers te horen, want dat zijn het niet, hij wilde het er niet meer over hebben, discussie gesloten. Het aantal vluchtelingen klopte ook en ze werden allemaal geregistreerd. En ach, wat zijn nou 1 miljoen vluchtelingen op 80 miljoen Duitsers als het om Duitsland gaat. Aha, dus het aantal klopt toch niet. Het waren er toch 800.000? Waarom zijn die vluchtelingen voor Pechtold zo belangrijk? Waarom mag je geen kritiek hebben en bezorgd zijn over je toekomst omdat je zoveel dingen om je heen ziet gebeuren die niet kloppen en niet rechtvaardig zijn ten opzichte van het volk. Waarom wil volksvertegenwoordiger Pechtold dat niet horen. Dan is het dus geen vertegenwoordiger van het volk.

© 2023 De Nieuwe Realist

Thema door Anders NorénOmhoog ↑