Brekend. De EU breekt.

Door Joost Niemöller

Dat is de ironie van de geschiedenis. Geenpeil is hard bezig met handtekeningen verzamelen voor een referendum tegen verdere uitbreiding van de EU. Ondertussen wordt diezelfde EU in razend tempo ontmanteld door de structurele problemen binnen het wangedrocht in Brussel.  Voor onze ogen zien we de ineenstorting plaatsvinden.

Er is dus ook goed nieuws.

Vandaag zijn de EU ministers van justitie bijeen in Brussel om te spreken over een conceptonderwerp voor een ‘Geïntegreerde aanpak’ van de immigratiecrisis, middels een quotumsysteem, dat feitelijk het einde betekent van het Dublin Verdrag, zonder dat dit verdrag eerst op ordelijke wijze is afgeschaft.  Dat is dus een uiting van paniek, en geen beleid.

De paniek is pas echt goed losgebroken toen Merkel afkondigde dat alle ‘Syrische vluchtelingen’ welkom waren in Duitsland. Geen limiet, zei ze er nog bij. Uiteraard was vanaf dat moment iedere illegale immigrant ineens Syriër. Massa’s mensen uit het Midden Oosten en verder stroomden vanuit het zich in de handen wrijvende Turkije over naar Griekenland, en vandaar ging de exodus naar Duitsland. Een aantal groepen wilden nog verder, via Denemarken naar Zweden. Want daar hadden ze hun armen nog wijder gespreid.

Gisteren kondigde Duitsland aan dat er weer grenscontrole ingevoerd gaat worden bij Oostenrijk en waarschijnlijk ook Tsjechië. In de praktijk vindt dat nog plaats middels steekproeven. Maar er ontstaan nu al enorme files aan de grens met Duitsland.

De gevolgen van zo’n beslissing laten zich uittekenen. In de hoofden van de immigranten zit nog steeds één idee: Naar Merkelland! Gaat het niet via de snelste route, dan maar via een omweg. Via Slowakije. Via Wit-Rusland. Via Polen. De problemen in Oost-Europa nemen hierdoor alleen maar toe, en dat is precies wat Merkel lijkt te willen: De druk op de Oost-Europese landen te vergroten zodat zij toe moeten geven aan haar onzalige quotumplan.

In de Nederlandse pers lees je alleen dat de Oost-Europese landen, en met name Hongarije ‘dwars liggen’, maar er wordt niet in verteld dat er in die landen rationele gronden zijn om de Europese quotum ideologie af te wijzen.

Zo maakt de Tsjechische EU secretaris Tomáš Prouza, die hier lijkt te spreken namens vier Oost-Europese EU landen, die bij elkaar kwamen in Praag, gehakt van het quotumplan, dat niet meer is dan PR voor de nationale bevolking:

Of course, you can put a refugee who entered the EU in Italy on a train and send him to the Czech Republic or Estonia. But the first time after he arrives, he will flee to Germany. The only dream of these people is to get to Germany. They do not care about the rest of Europe. That is why we claim that quotas make no sense. They will be useless, costly, and it looks like a PR exercise. The only result is that the journey will become longer and more costly for refugees.

Wat de Oost-Europese landen voorstellen zijn zogeheten ‘hotspots’: plekken waar mensen zich kunnen laten registreren. Vanuit de hotspots kunnen mensen vaststellen in welk land ze opgenomen willen worden als ‘vluchteling’, en dan kan de procedure vanuit dat land plaatsvinden.

Het is niet duidelijk uit de weergave in het interview waar die hotspots zich zouden bevinden, maar we moeten aannemen dat dit buiten de EU is. Dat zou mooi aansluiten bij de gedachte aan opvang in de eigen regio.

Nu kunnen we lang praten over de voor- en nadelen van dit hotspot plan, maar het is duidelijk dat de methode Merkel uitgelopen is op een totale mislukking. En aangezien zij op ramkoers zit, kan er in Brussel geen duidelijke beleidslijn getrokken worden. In Duitsland zelf is de paniek nu zo groot dat, ineens, de CDU top oppert dat er een nieuwe immigratiewet moet komen.

Wat natuurlijk gewoon neerkomt op het toegeven dat de beslissingen van Merkel op een totale mislukking zijn uitgelopen. Paard achter de wagen spannen heet zoiets.

In hoog tempo gebeurt er nu van alles dat wijst op het einde van de EU nachtmerrie van de open grenzen. Schengen is feitelijk opgehouden te bestaan. Het ene na het andere EU land kondigt aan haar grenzen te willen sluiten, erover te denken om de grenzen te sluiten, of de grenzen per heden gesloten te hebben. In diverse landen wordt het leger naar de grenzen gebracht. EU regeringsleiders maken elkaar uit voor nazi. De EU heeft de hele zomer kunnen nadenken over een gezamenlijk immigratiebeleid, maar het is duidelijk dat dit er niet van zal komen, domweg omdat de belangen te zeer uiteenlopen. En dus eigenlijk omdat er helemaal geen EU bestaat. Iets wat in feite allang bekend was, maar dat nu zeer zichtbaar is geworden.

De feitelijke ontmanteling van Schengen gaat nu in razend tempo. En daarmee van de EU, die macabere globaliseringdictatuur, die zich beroept op de open grenzen fictie.

De onstuitbare komst van de illegale immigranten is heel slecht nieuws.

De ineenstorting van de EU machtsstructuur is heel goed nieuws.

Alleen door deze aanhoudende crisis kan de soevereiniteit van de Europese staten weer terugkeren.

Een klein overzicht van de meest recente gebeurtenissen.

Nederland is aarzelend begonnen met extra grenscontroles.

In dorpen in Oostenrijk beginnen zich de massa’s te verzamelen.

Oostenrijk stuurt het leger naar de buitengrenzen.

België overweegt de grenzen te sluiten.

Slowakije voert grenscontroles in.

Overal worden grensoverschrijdende autowegen afgesloten en treinverbindingen gestaakt.

Dat is een hoop ellende. En het einde van de illegale immigratie komt zeker niet in zicht. Maar het einde van het Europese grensloze denken komt wel in zicht. En dat is goed nieuws.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

34 Reacties

 1. Vanochten zag ik Thierry Baudet even op NPO1. Ook hij is van mening dat deze gang van zaken HET bewijs is van de incompetentie van de EU-leiders: De ene dag alle Syriers welkom heten, en de volgende dag de grenzen sluiten.
  Wat een enorme uitstraling heeft deze man. De manier waarop hij in de camera kijkt. Brutaal, zelfverzekerd, en vooral heel bevlogen. Iets wat Fortuyn ook had, maar Wilders jammer genoeg niet. Die is alleen enorm to the point.
  Is het gewaagd om te opperen dat Baudet een tweede Fortuyn zou KUNNEN worden?

 2. Deze Syrische zegt al een hele tijd waar het op staat.
  https://www.youtube.com/watch?v=pHFnvFbThDE

 3. Weer een beetje goed nieuws.
  Vanavond maakt de NOS haastig bekend dat er een akkoord is over de verdeling van asielzoekers binnen de EU.
  Maar er blijkt helegaar geen akkoord te zijn. Wensdenken heet dat.

  Het kan me niet schelen hoe, als het dictatoriale EU maar kapot gaat.

  • @Koffij 140915 om 23:43. Dit is hetzelfde besluit dat in juli al geopenbaard is. Het ging toen om mensen die nog moesten komen vanaf 15 augustus. Dat is veranderd doordat die mensen er door tijdsverloop al (lang) zijn. De nieuwkomers en degenen die nog onderweg zijn, zijn alleen bij normale mensen in beeld. De rest wil het niet zien. Horende doof en ziende blind. Een forse overstroming is er niets bij. Normaal droogt dat wel op maar in dit geval echt niet.

 4. Merkel zal over lijken gaan om de EU te redden, al gaat dat ten koste van de toekomst van onze kinderen.
  De enige die haar kan stoppen is de kiezer, maar die blijft in meerderheid braaf op de grote EU-partijen stemmen.

 5. Aanbevelingen uit VN rapport “Replacement Migration: Is It a Solution to Declining and Ageing Populations?” :
  (a) appropriate ages for retirement;
  (b) levels, types and nature of retirement and health-care benefits for the elderly;
  (c) labour-force participation;
  (d) assessed amounts of contributions from workers and employers needed to support retirement and healthcare benefits for the increasing elderly population;
  (e) policies and programmes relating to international migration, in particular replacement migration, and the integration of large numbers of recent migrants and their descendants. (..)

  Pagina 3 cq 99
  http://www.un.org/en/development/desa/population/publications/pdf/ageing/replacement-chap5.pdf
  Index: http://www.un.org/en/development/desa/population/publications/ageing/replacement-migration.shtml

  • Dat bedoel ik dus. De kissinger /bilderberg/ tlc/c300/who agenda allemaal bewust veroorzaakte ellende om een “bepaalde agenda”te dienen. Letterlijk. en welke dat is laat ik dan nog maar even in het midden. voorlopig bevinden we ons in een “staat van beleg vanwege de bewust gecreëerde invasie door USA INC/CIA/ al quaeida/ boko haram al nusra/Mossad/isis/ isil/is

   follow the money achter deze invasie zit een logistiek die al jaren aan de gang is of denk je dat je in Afghanistan rijen toyota’s en keurig gestreken uniformpjes en vlaggen onder een steen vind. Dit zijn voorraden wapens etc bewust achtergelaten door de USA die geheel volgens de Project for a new American Century van Bush/cheney/rumsfeld “in need of a new pearl harbour. met de Inside job 9/11 de veldtocht naar het midden oosten hebben geopend. nogmaals zie onderstaand filmpje van 4 * generaal wesley Clarck.

   https://youtu.be/-KkNAQIuGZY

   nog commentaar jeroen????

   • EU Verslag Busuttil, 2009:
    60 miljoen immigranten voor 2050
    http://www.politics.be/persmededelingen/21918/

    • Diezelfde Busuttil wist in nov. 2009 te vertellen: “Voor sommigen onder ons is de strijd tegen terrorisme een prioriteit maar voor anderen is dit de bescherming van grondrechten,” aldus de Maltese christendemocraat Simon Busuttili.
     Het volgende stuk laat de gedachtegang zien van het E.U. parlement in het volgende document: Stockholmprogramma: balanceren tussen vrijheid en veiligheid.
     http://www.europa-nu.nl/id/viaai5jdk7z9/nieuws/stockholmprogramma_balanceren_tussen
     Wat er echter niet bij verteld werd is dat er horden barbaren naar binnen geloodst zouden worden, die juist de val van diezelfde E.U. als toekomstvisie hadden/hebben. Het balanceren tussen die veiligheid en vrijheid wordt dus onbetwist: Totale chaos en dictatuur…

 6. Hier krijg ik dus koude rillingen van hé.

 7. Ik zou niet te vroeg juichen. Enge machthebbers (en dat zijn Merkel en de EU) zullen gezichtsverlies ten koste van alles proberen te voorkomen. Daarbij worden ze geholpen doordat de EU geen politiek lichaam is, waar je elkaar de waarheid zegt, doch een diplomatenorganisatie, bij wie het erom gaat vriendjes te blijven, ook al vergaat de wereld om hen heen.
  Duitsland heeft zich als een borderline patiënt gedragen en toch wil Rutte solidair zijn met Duitsland. Onbegrijpelijk, een junk het naar de zin maken, dan raak je zelf ook van het pad. Maar we willen vriendjes blijven met Merkel. Terwijl we nu al weten dat bij verplichte verdeling volgend jaar het dubbele komt en het jaar erop het driedubbele. Nee, we moeten onze handen vrij houden. Maar ja, dan heb je de PvdA die solidair wil zijn met een psychiatrisch patiënt. En veel te weinig mensen durven tegen onverantwoorde solidariteit te zijn.

 8. .
  laat maar komen…die orkaan !!!
  .

 9. Huiveringwekkende video. Agenda21. Is in lijn met Coudehoven-Kalergi (geestelijk vader EU).
  https://www.youtube.com/watch?v=9UvURb98aqU&feature=youtu.be&t=1m22s

  Alex Jones denkt er ook het zijne van
  https://www.youtube.com/watch?v=ClE33KACynw

 10. Ik zou langzamerhand wel graag eens de discussie openen over de logistiek en de bewuste agenda achter dit soort zaken het heeft weinig zin branden te blussen als de bilderberg /TLC/ comitee of 300 family members en liason politici bewust olei op het vuur blijven gooien,

 11. Die hele vluchtelingenstroom is een lopend lont richting midden-oosten en de door de
  USA /CIA/mossad operatie gesponsorde isis false flags om het gehele middenoosten leeg te ruimen en onder het mom van oorlogsvluchtelingen gelijk ook nog even europa erbij te pikken. Just export “the useless eaters”zoals de demon Kissinger dat zo plastisch uitdrukte.

  General Wesley Clark: Wars Were Planned – Seven Countries In Five Years
  https://youtu.be/9RC1Mepk_Sw

  http://www.veteransnewsnow.com/2014/08/13/509305-isis-israel-and-us-duplicity/

 12. https://www.youtube.com/watch?v=7PSFUJPtClk Nigel Farage

  • Bedankt voor de link naar Farrage Dit is nou precies waar ik, we, ons zorgen over maken. Één centrale regering in Brussel waar wij als onafhankelijke landen geen enkel zeggenschap hebben en wij als Nederland al helemaal niet Sovjet planeconomie
   Europa is juist zo sterk en zo interessant door de verscheidenheid van al die rebelse landen die het allemaal net iets anders doen Hij citeerde Gorbachev die zei jullie bouwen op wat wij hebben afgebroken EU Handelsunie is prima maar geen EU

 13. Dawg
  14 september 2015 om 16:56

  Aaanslagen. opstanden, schermutselingen, Chaos hoeft niet perse in het nadeel van de EU te zijn:
  ———–
  Nee, je hebt gelijk in de zin van problemen veroorzaken om nog meer grip op de bevolking te krijgen.
  Alleen werkt dit natuurlijk tot op zekere hoogte.
  Of je moet de hele democratische rechtsorde afschaffen en een totalitair regime er voor in de plaats zetten (waar de EU volgens mij inderdaad mee bezig is)
  Het politieke klimaat kan echter bijzonder snel omdraaien wanneer het mensen zelf treft. Dan vallen al die zonnekoningen rap van hun troon.
  Bai bai frau Merkel en haar gehele EU staf.
  Oppakken en berechten voor landverraad.
  Levenslang.

 14. vervolg:
  Met naar ik hoop niet te veel burger slachtoffers die deze waanzin moeten…
  doorstaan zonder dat ze er ooit om gevraagd hebben.

 15. Dit is toch te vroeg juichen denk ik helaas.
  Ja, het Europese kernjuweel van vrije doorgang komt tijdelijk op slot.
  Maar politiek gezien verandert er niets.
  Eerst moet de chaos verder vergroot worden.
  Dan komt de ontdekking dat er slechts een zeer klein aantal als oprechte vluchteling gekenmerkt kan worden na hopeloos gesteggel over leugenverhalen en valse paspoorten . Sommige IS strijders en andere jihad soldaten hebben met kind op de arm en vrouw gemakkelijk toegang gekregen waarna sommigen ontmaskerd worden wat de druk nogmaals vergroot.

  Pas na de eerste aanslagen en vluchtelingen die elkaar te lijf gaan omdat het gezworen vijanden zijn en schermutselingen met de plaatselijke bevolking zal er langzaam maar zeker een politiek klimaat komen die de anti EU politici in het zadel zullen helpen.
  Dan pas komt de omwenteling. Ik hoop snel.
  Maar ik ben bang dat het nog een aantal jaren zal door etteren.
  Met naar ik hoop niet te veel burger slachtoffers die deze waanzin moeten…

  • Aaanslagen. opstanden, schermutselingen, Chaos hoeft niet perse in het nadeel van de EU te zijn:

   “I am sure the Euro will oblige us to introduce a new set of economic policy instruments. It is politically impossible to propose that now. But some day there will be a crisis and new instruments will be created.”

   – Romano Prodi, EU Commission President, December 2001

 16. Vrije doorgang is er nog steeds, daar verandert niets aan. Waar het om gaat is dat politiehonden in Beieren wapens en explosieven onder de reizigers hebben geroken, maar niet hebben gevonden, omdat die illegale goederen alweer op doorreis waren en dat is de enige reden waarom mondjesmaat grenscontroles worden ingevoerd. De grenscontroles zijn niet bedoeld om de onbeperkte stroom vreemdelingen tegen te houden, integendeel zelfs. De syrische paspoorten zijn veelal op oneerlijke wijze in Turkije verkregen, maar ze zijn wel legaal en valide en daarom niet als vals aan te merken. Zo is niet meer na te gaan wie Syrier is en wie niet.

 17. Het kan mijn niet vlug genoeg gaan Cale.

  Vluchtelingen opvangen heb ik totaal geen probleem mee, maar wel met de manier hoe het allemaal aangepakt word.

  De mensen in het midden oosten hebben lang genoeg geleden…. laat de het westen maar eens de koppen bij elkaar gaan steken hoe ze deze mensen echt kunnen helpen in de regio, inplaats daar de boel kapot te bombarderen uit eigen belang.

  • Dat is pas mogelijk wanneer de sjiieten en soennieten elkaar niet meer naar het leven staan, als dat gelukt is dan moeten de moslims de niet-moslims in die regio’s met rust laten, etc etc.. Dan pas zal er een soortgelijke samenleving als in Europa kunnen ontstaan, althans de samenleving die we in Europa nu nog kennen, de vraag is voor hoelang want door de massale instroom van ‘vluchtelingen’ uit die regio’s komt onze samenleving ook zwaar onder druk te staan.

 18. Het is wel een beetje vreemd, eerst al die gasten uitnodigen en degenen die daar niet gerust over waren voor fascisten uitmaken en dan nu al tot de conclusie komen dat het allemaal teveel is?

 19. EU breekt.
  De sociale dienst in Brussel gaat het druk krijgen; in een klap 50.000 werkeloze EU ambtenaren erbij. En niet te vergeten 12.000 werkeloze lobbyisten. Wat vervelend nu toch…

  • Ben Bot kan nu , hij is bijna 80, met pensioen, hij is uitgesnabbeld.
   Hij is een van de lobbyisten, die de gewone man in het pak naait.

 20. Eerst toegeven dat de integratie is mislukt, om vervlogens deze keihard door je str.. te drukken met massa.s vluchtelingen.

  Nu staat misschien de eu op knappen, en word ons straks verteld dat dit ook een mislukking is geworden, om vervolgens alsnog net zo hard door je str.. gedrukt gaat worden.

  Ik hoop dat we vlug gaan meemaken waar het schip gaat stranden.

 21. Zou het echt een uit de hand gelopen vergissing zijn geweest van Merkel om alle Syrische vluchtelingen welkom te heten waarbij ze waarschijnlijk de reactie van Beieren, die als het meest succesvolle Bundesland toch al heel veel afdragen aan Berlijn, onderschat heeft. Als ook de reacties van de Oost-Europese leiders. Het lijkt niet onmogelijk. Ofschoon het niet haar stijl lijkt te zijn om voor haar beurt te spreken.

  • Welnee, daar gaat het niet om. Waar het om gaat is dat politiehonden in Beieren wapens en explosieven onder de reizigers hebben geroken, maar niet hebben gevonden, omdat die illegale goederen alweer op doorreis waren en dat is de enige reden waarom mondjesmaat grenscontroles worden ingevoerd. De grenscontroles zijn niet bedoeld om de onbeperkte stroom vreemdelingen tegen te houden, integendeel zelfs. En dat Schengen/Dublin verdragen onder druk staan is ook onzin, immers blijft alles bij het oude.

 22. De EU bestaat uit 28 landen en 24 talen .
  Ieder land heeft zijn eigen wetten , sociaal vangnet , minimumloon en kinderbijslag om maar eens iets te roepen.
  Dat moet eerst geregeld worden voor dat je begint met die EU.
  Maar de fantasten en Eurofielen dachten het allemaal beter te weten.
  We doen dit toch,want wij willen 1 staat en zie hoe het er nu bijligt

 23. Niet te vroeg juichen, Joost. Als de regentenkliek één ding wil, dan is het wel het voortbestaan van de EUSSR. Daarvoor gaan ze over lijken. Merkel en andere EUSSR lieden zullen Oost Europa zwaar onder druk zetten. Zijn ze ertegen bestand? De immigratiegolven zullen blijven komen, want een algehele en sluitende controle aan de buitengrenzen komt er niet. En dat is de enige werkelijke oplossing. Boten terug en buitengrenzen dicht voor die gelukszoekers: het is allemaal mogelijk en veel goedkoper dan de huidige kosten van de instroom. Maar het zal niet gebeuren….De onbekwame EUSSR prutsers zijn niet in staat om de enige juiste oplossing te zien. Bovendien onderkent men het gevaar niet van de islam. Men wil deze ideologie niet als bedreiging zien. EUSSR en NL zijn namelijk politiek correcte DICTATUREN.

 24. De constructie Europa is invalide en zal terug moeten naar de situatie, die goed functioneerde. In Brussel kunnen ze dus hun borst nat maken, Frans “reetje” Timmermans voorop, en laten we wel wezen, we kunnen nooit toestaan, dat die mislukt Brusselse elite zich tegoed doet aan het geld van de Nederlandse belastingbetaler. De verzameling uitvreters binnen de ambtenarij kan uitgedund worden.