Dode kindjes, struikelende vaders en de waarheid

Door Joost Niemöller

Er is natuurlijk helemaal geen discussie over de illegale immigranten. Er is alleen maar een verloren strijd om beeldvorming. Beeld stuurt de mening aan. Wie het eerst het gekozen beeld groot in de media heeft gebracht, heeft het pleit gewonnen. Er is helemaal niet zoiets als ‘nieuws’, ook al beweren journalisten dat. Er worden bepaalde beelden gekozen. Andere beelden blijven weg.

Geen agressieve jonge mannen.

Wel zielige kindjes.

Wat kun je dan doen. Debunken. Maar debunking is mosterd na de maaltijd. Er is weinig belangstelling voor. Het beeld heeft zijn emotionele werk al gedaan. Inmiddels zijn er alweer nieuwe beelden.

Neem nu het beeld van de vrouw die aan de grens met Hongarije een man tackelde die zijn zoontje in zijn armen had.  Wat denk je dan.

Verschrikkelijke vrouw.

Arme vluchteling met zijn zoontje.

We moeten die mensen helpen.

De gestruikelde man werd als het ultieme slachtoffer op het schild gehesen in Spanje. Hij kreeg er een baan aangeboden. Het zoontje mocht op het voetbalveld staan met Renaldo. Eindelijk gerechtheid voor de vluchtelingen. Toch?

Nu, zo blijkt het dus niet helemaal te zitten.

De struikelende man met zijn zoontje, die we op de foto zagen met een tasje Bio Macht Schön (hoe kwam hij daaraan, worden die in Servië uitgedeeld?) lijkt in werkelijkheid helemaal geen zielige vluchteling te zijn. Integendeel. Hij was een strijder van de terroristische organisatie al-Nusra. Ook was hij de leidende kracht voor een aanval op Koerden na een voetbalwedstrijd in 2004, waarbij vijftig Koerden werden gedood door het Syrische leger.

Dat zegt althans de Democrat Union Party, de Koerdische partij in  Noord Syrië.

Mmm… Vluchteling? Zielige vader die aan werk geholpen moest worden? Iconisch beeld?

In Spanje konden ze het allemaal niet afwachten. Op de golven van de beeldvorming werden beslissingen genomen.

De vader van het zielige dode jongetje aan het strand in Turkije lijkt een mensensmokkelaar geweest te zijn die het bootje te hard liet varen. Zeker, de berichten daarover verschenen uiteindelijk her en der in de media. Maar was dat relevant? Nee, relevant was die foto van dat jongetje die Europa in de hulp- en opvang stand bracht.

Gisteren zat ik in een forum in het plaatsje Zevenbergen. Op de prachtige markt. Een café waar iedere maand een zondagmiddag is met sprekers. Het is altijd hoopgevend om regelmatig buiten de Amsterdamse grachtengordel te komen, om te zien hoe er daar gedacht wordt. Vooral nuchter namelijk.

Ik had het in dat forum over het effect van beeldvorming. Bijvoorbeeld de beelden destijds over Biafra. De uitgehongerde kindjes, die de Nederlandse bevolking ertoe brachten om bijna twaalf miljoen gulden te doneren. Waar ging dat conflict over? Over olie en over etnische conflicten. Waar kwam het geld terecht? Waarschijnlijk bij de partij die er juist voor zorgde dat die kinderen verhongerden, of bij de plaatselijke leiders van de stam die het kinderleed exploiteerden.  Er kwamen meer dan een miljoen mensen om. Ook de Nederlandse journalisten waren alleen maar bezig met leed neerzetten en zieligheid van de Afrikanen naar voren te schuiven.

Het uitgehongerde kindje. We weten het allemaal nog. Waar het over ging is, kwam nooit boven water.  Waarschijnlijk is het allemaal ergens in een grondig boek uiteengezet. Door niemand gelezen.

Er was ook een uitgesproken linkse man in Zevenbergen. Een aardige hippie. Die zei af en toe een paar dingen en na afloop sprak ik hem. Het viel mij op dat de discussie over de beeldvorming hem eigenlijk niet echt interesseerde. Hij waarschuwde mij wel dat ik niet teveel zaken ‘over één kam’ moest scheren. Dat je je toch ook moest voorstellen hoe verschrikkelijk het was voor die mensen in die oorlog. En dat het toch ook niet hielp om over ‘testosteronbommen’ te spreken. En dat je mensen niet moest opzetten tegen de vluchtelingen. En hij vroeg zich af of ik het nu ook nog met Janmaat eens was.

Ik zei nog iets over het zetten van tegenbeelden tegenover beelden. Maar ik besefte dat het geen zin had. Hij ook. ‘We komen er niet uit.’

Hier was deze man een eenling. In de Randstad lijkt iedereen te spreken zoals hij.

Bij het verlaten van het café zei een vrouw op het terras nog tegen me: ‘Doe ze maar de groeten, daar in Amsterdam!’

Ze had het echt met me te doen.

En dan nog dit:

Zevenbergen. Mooi dorp. Een paar kilometer van Oudenbosch. Daar komt een AZC voor 750 ‘vluchtelingen’ Voor tien jaar. Ze zijn er niet blij mee. Maar wat ze daar in Oudenbosch vinden, dat boeit de Randstad niet, en dat krijgt u ook niet in de nationale media te horen. Daar ziet u wel telkens weer verse sturende beelden. Dode kinderen. Struikelende vaders. Honger? Dorst? We kunnen er op wachten. Het is er niet. Maar wat er niet is, kan altijd nog gemaakt worden. Want: ‘Nieuws.’

 

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

31 Reacties

 1. blijft u vooral gezellig naar marielle twan humberto etc kijken en vergeet u Oranje vlaggetjes hoedjes en toetertjes niet mee te nemen.

 2. Dit is een bewuste complete vervanging van onze genenpool, De krachten die achter dit soort leegruimen van continenten zitten kijken, voor hun doelen over meerder generaties van hun’kavels. Bewuste plundering, moord misdaad en verkrachting altijd goed om de geest een bevolking te breken en op de knien te krijgen.
  dit keer gebeur het echter weer met volledige medewerking van W.A. van ON en mark R . En geloof me als het werkelijk hommeles wordt zijn zij voortdurend ook nog een op onze kosten op staatsbezoek of vakantie naar hun landgoed in Argentinië in dezelfde kolonie waar ook Merkel haar landgoed heeft. Gezellig met nog een paar, via operatie Paperclip veilig weggesluisde overgebleven nazi’s uit WO II Het is allemaal te walgelijk en doorzichtig voor woorden en ontluisterend hoe ‘den naive ‘ollanders’ zich letterlijk als schapen naar
  naar de slachtbank laten leiden. Halal , dat dan wel weer als we vele keel snijgebaren van momenteel geimporteerde jeugdcriminelen mogen…

 3. Rutte was gisteren – 21 september – op bezoek in Haarlem bij het opvangcentrum.
  .
  Rutte ziet het als zijn verantwoordelijkheid om de perspectieven van vluchtelingen én van buurtbewoners in goede banen te lijnen. “Nederland is heel actief in Europa om ervoor te zorgen dat we op korte en lange termijn de toestroom kunnen indammen. Denk bijvoorbeeld aan de herverdeling van asielzoekers om te voorkomen dat een beperkt aantal landen alle druk krijgt. Daarnaast wil het kabinet bijvoorbeeld mensensmokkelaars de pas afsnijden, een betere controle van de buitengrenzen van de EU en opvang in de regio. Woensdag ben ik Brussel om juist op deze punten volgende stappen te zetten”, aldus de premier.
  .
  Hij zegt dat hij de asielzoekers niet wil hebben want de toestroom moet worden ingedamd, de mensensmokkelaars moet de pas worden afgesneden, de buitengrenzen moeten worden gecontroleerd en je moet ze in de regio opvangen. Maar liefst 4 keer zegt hij dus: ik mot ze hier niet, maar doet NIETS !

  • Spindokters Damage Control praatje. hij is zeker gisteren laat opgebleven om het briefje met one liners goed in te studeren. Trouwens SM persbedchef Saar van Buren van Samson was alweer snel naar haar volgende undercover missie in de EU toe. zo vlak na de verkeizingen. Vast en zeker neergezet als mk ultra’handler van Franje Huilebalk die kan namelijk in het bos nog geen boom vinden. Hij zat nog daar naar tot een goed ende gebracht mh 17 lie lie lie aasignment of zij was daar ook. Dat Dildo Diederik daar in is getrapt zeg. Tjeeeeezzzz. The oldest trick in the intelligence book’ a honeytrap’ bewijst maar weer dat een academische graad niets over intelligentie zegt.

 4. OT
  Fury after Saudi Arabia ‘chosen to head key UN human rights panel’

  http://www.independent.co.uk/news/world/anger-after-saudi-arabia-chosen-to-head-key-un-human-rights-panel-10509716.html

  Nee, dat is helemaal niet raar.

 5. Poetin’s diplomatie gaat wellicht een eind maken aan het geweld in Syrie en en passant nog eens Obama’s nek redden.

  https://willyvandamme.wordpress.com/2015/09/21/syride-korte-en-de-lange-termijn-van-john-kerry/

 6. Je bent jezelf aan het ontstijgen Joost. petje af!

  john

 7. @ Koos

  Je mag de moslims voor mijn part als ‘useful idiots’ zien, het waren niet de moslims die ons hebben opgezadeld met de multiculturele heilsleer. Dat waren onze ‘eigen’ politici, lang voordat het moslimextremisme een issue was.

  • De idioten uit de jaren 70, die de multiculturele heilsleer bedachten, hebben niet beseft dat ze er krachten mee ontketenden die ze niet meer zouden beheersen.

   • @ Koos

    Daar begin ik steeds meer aan te twijfelen. Deze vluchtelingenstroom en de wijze waarop de MSM daar verslag van doen is overduidelijk geregisseerd.

    • Of ze willen geen ongelijk bekennen. Hun eigen ego gaat boven het landsbelang.
     Maar ik geef toe dat dit een optimistische visie is.

 8. Misschien te simpel gedacht. Of naief. Het verbaast mij enorm dat mensen zich afvragen waarom dan…
  Meestal is er maar een beweegreden: Geld.
  Vanuit het Midden Oosten worden jaarlijks honderden miljoenen, zoniet miljarden gespendeerd aan de kolonisatie van Europa.
  De meeste naivelingen gaan ervan uit dat dat geld voornamelijk opgaat een Moskeeen en terrorisme maar vergeten dat steekpenningen net zo oud is als de Bijbel zelf. En vooral de macht ervan.
  Heeft iemand zich ooit afgevraagd waar zij al die bouwvergunningen zo snel vandaan halen? Bestemmingsplannen, daar staan die dingen niet in geprojecteerd.
  Maar zo’n vergunning krijgen ZIJ sneller dan wij voor de bouw van een dakkapel!
  Mensen zijn echt zo naief. Omkoping? In Nederland? Nee, dat kan niet. In de voetballerij? Ja de FIFA maar niet bij ons. Pfff. Gefixte wedstrijden? Waar?
  Verkeizingsfraude? In de derde wereld toch? Neen, in Nederland! al tietallen jaren.
  incidenteel, toch? Neen, structureel, in de grotere steden..

 9. Zegt veel zo niet alles over het niveau van de NL pers.
  Ook het verzwijgen van de foute dingen die in de AZC’s gebeuren hoort daar bij.
  In Duitsland werd het betreurt door de vluchtelingen organisaties dat misstanden waren uitgelekt over verkrachtingen,gedwongen prostitutie en geweld.
  Liever stil houden,mensen zouden misschien gaan nadenken

 10. Even lachen over schilderijen aankoop. De eigenaar is Rothschild. De bron van uw schuld of hypotheek. Bekend , vroeger, als de, Uw, vriendelijke bankier.Zij, de, het, ruiken iets, en willen iets verkopen. Aan U. Tussen de vluchteling regels door.

 11. Zie het monster Merkel in deze onthutsende video:

  https://www.youtube.com/watch?v=j_8kc19DL70&feature=youtu.be

  Zo ziet “weg met ons” er dus uit. Het is niet te bevatten.

  • Het is alleen te bevatten als je ervan uitgaat dat ze hiertoe wordt gedwongen. Dingen die wij niet te horen krijgen, zoals dreiging met ultraterrorisme door Duitse moslims. Misschien staat er een heel moslimleger gewapend in de startblokken.
   Ik zie vooral angst in haar ogen.

 12. Het is mij wel iets duidelijk geworden: Merkel heeft geen kinderen! Zodoende hoeft zij zich ook niet om hun toekomst te bekommeren.

 13. De vraag bij dit alles is dan toch: qui bono? Waarom voorzien de MSM de beelden opzettelijk (want dat hier van opzet sprake is lijkt me toch betrekkelijk onomstreden) van een onjuiste contex?

  • Om hun baan veilig te stellen. Ze worden daar op aangenomen en rijkelijk beloond.
   Je weet toch ook dat een gem. BNer een meer dan modaal inkomen geniet?

 14. @LKJ. Het land redden we er niet meer mee ( Helaas te laat en te veel geíndoctrineerden ) maar voor de geschiedenis laten we in elk geval weten dat er mensen waren die dit verraad dóór hadden.— Wat kunnen mij die kalote geschiedenisboekjes schelen. Die worden zo vaak herschreven. Op het oude L.O. werd ons verteld dat Nederlanders heldhaftig bezig zijn geweest in Wo2. Op het voortgezet onderwijs waren het er nog redelijk veel althans volgens de boekjes. Tijdens de vervolgstudies bleken het er toch minder. De echte helden die zich hadden opgeofferd of waren verraden waren al vroeg gedood. De semi-helden kwamen steeds verder van 1945 af en konden onbewijsbaar goed liegen en streken de forse Rijksuitkeringen op. Dat waren in feite de eerste na-oorlogse politici die met niets tot weinig doen een vermogen wisten bijeen te schrapen. Ik heb ze ontmoet. Eerlijk duurt het langst wat de reden is dat het zo alle-je-zus-lang duurt en niet eens resultaat oplevert.

 15. Wij moeten de NL media totaal kapot maken. Ze hebben de oorlog verklaard aan NL en aan alle mensen die nog een beetje normaal denken. Zij zijn uitsluitend bezig de politiek correcte DICTATUUR in stand te houden en nog perfecter te maken. Hun Goebbels rol zal de geschiedenis ingaan als het voorbeeld van landverraad en indoctrinatie.
  Gooi ze eruit die abonnementen, bombardeer ze met telefoontjes, mails enz.
  Het land redden we er niet meer mee ( Helaas te laat en te veel geíndoctrineerden ) maar voor de geschiedenis laten we in elk geval weten dat er mensen waren die dit verraad dóór hadden.

  • LKJ, sorry hoor maar het ligt er te dik op. In elk antwoord dat je geeft vergelijk je de MSM met Goebbels, en alles wat ook maar met berichtgeving te maken heeft met dictatuur. Maar als het om échte geschiedenis gaat, neem je voor waar wat de MSM je al die tijd heeft ingepompt.
   http://www.thejidf.org/

 16. Geloof het of niet maar ik ben aan het werken (eigen zaak) en lees even snel het artikel en reageer op de eerste de beste reactie.
  Goebbels heb ik erbijgehaald maar jij was mij kennelijk voor. De NOS slopen stel ik al een tijdje voor.
  Zoals wij denken zijn er wel veel meer. Maar ik weet ook dat lang niet iedereen in dit land bereid is de achterste van zijn tong te laten zien. En dat is heel wijs. Maar ook ontzettend laf.
  Mensen die zoals ik een zaak runnen zijn bang dat het hun business kost.
  Ik heb geen idee wie allemaal mn Facebook pagina te zien krijgen met al dat delen maar het is wel een machtige middel. Als tegenhanger van de liegende MSM eigenlijk pas de laatste tijd ontdekt. Ik hheb de laatste tijd wel heel veel gedeeld maar mn vele zakenkennissen houden zich vooral bezig met golven (mannen) recepten (vrouwen)
  Toch heb ik de hoop dat de slapende massa nu bezig is te ontwakken. En dat in heel Europa: ik heb relaties in andere landen en zie e.e.a. voorbij komen…

  • Alles wat je publiekelijk openbaart kan uiteindelijk tegen je gebruikt worden. Daar moet je je van bewust zijn. Echter zolang je de overtuiging hebt dat jouw mening op de social media verkondigen meer zin heeft dan dat het schade kan berokkenen, dan moet je gewoon doorgaan. Ik heb weinig vertrouwen meer in de rechtstaat. Als primair voorbeeld: De soevereiniteit van NL is onrechtmatig uitgeleverd aan Brussel. Dit had (eventueel) slechts na een grondwettelijke discussie mogen gebeuren. Nederland heeft destijds tegen een EU grondwet gestemd, maar toch is die grondwet er gekomen. Je moet doof en blind zijn en in een grot wonen wil je nog vertrouwen hebben in de politiek. Het gebruik van Socialmedia kan verkeerd uitpakken, maar het is het waard.

 17. T’is vechten tegen de bierkaai.
  In Spanje zie je veel ouderparen met geadopteerde Aziatische en Afrikaanse kindjes, schattig allemaal. De ouders worden hievoor overigens wel zwaar gesubsidueerd.
  En waarom “adopteerd” Ronaldo dat jochie uit Donbas dat blijna blind is geschoten en beide benen moet missen niet?
  Onderstaande link naar de nieuws site dewelke toch over het algemeen correcte alternatieve artikelen brengt, komt ook met het politiek correcte immigratie verhaal. Ik word er zo moe van.
  http://www.thenation.com

 18. Helaas gelooft een meerderheid wat zij te zien krijgen bij de NOS, een deel die de alternatieve media leest weet vaak beter.
  Vandaar dat in landen waar de censuur het ergst is, daar schaar ik ook Zweden en Duitsland onder, de sociale media onder vuur ligt en onder controle gebracht moet worden.

  Gisteren las ik van Karskens ook een genuanceerder verhaal over de vluchtelingen dan wat je van de NOS hoort, maar de NOS, het jeugdjournaal, zij gaan allemaal in de overdrive in plaats van gas terug te nemen. Het wordt dus alleen maar erger.

  • Ik kijk al allang niet meer naar het journaal… óf DWDD óf Pauw en Humberto..
   Reden: Ik zie en lees zoveel ander nieuws op de “alternatieve sites” -de leugenachtigheid, de emotionele hypes van de dag én de framing die maar door en door en door gaat – dat bij het zien van weer zo’n treurverhaal van een enkeling ( die er zeker genoeg zijn) en het negeren van de nepverhalen op de “fatsoenlijken” , ik spontaan moet spugen vanwege de al dan niet echte naiviteit en anders door het bewust wegkijken van de realiteit..
   Ik probeer zoveel mogelijk het grijs te vinden tussen alle zwarten en witten en dus Ja ik waardeer Karskens om zelf te onderzoeken en zojuist vond is deze van Servaas van der Laan..
   Ook daarvan kunnen we leren dat het allemaal wat genuanceerder ligt dan wat Annechien ons vandaag weer eenzijdig gaat voorschotelen..

   http://www.elsevier.nl/Buitenland/blogs/2015/9/In-berichtgeving-over-migranten-sneeuwt-eerlijk-verhaal-onder-2689683W/?masterpageid=158493

   • Ja , bij Servaas en Arnold wil ik ook Thomas Erdbrink plaatsen een van de weinige journalisten die een objectieve kijk heeft op Iran en de Iraniërs. Hij laat de mensen zien , mensen zoals u en ik met hun eigen problemen . Hij had ook zoals alle buitenland correspondenten doen, of moeten doen . Alle statements van de president, de Engelse vertaling bij Reuter op halen, te bestuderen daarom lijken alle verahelen internationaal op elkaar

 19. Het begint al vroeg. Spangas. (De ideale multicult samenleving)
  Mensen je moest eens weten wat onze kinderen allemaal op school voor hun neus geschoteld krijgen. Ik raad ouders aan om schoolboeken te gaan lezen.
  Onze universiteiten zijn allemaal verziekt. Het vak journalistiek ongetwijfeld het meest (roodgekleurd).
  Maar Nederlanders kun je het beste vergelijken met struisvogels.

  Iedere avond komt het bekend beeld voorbij: vluchtelingen in treinen: een baby wordt erin gehesen. Beeld wordt 48 uur herhaald. Als de leugen vaak wordt verteld dan ga je er zelf n geloven.
  Ouwe truutjes van het rode kruis zullen de komende 2 dagen het nieuws vullen:
  Laat iedere hulpverlenen zijn eigen mening over vluchtelingen voor zich houden, vertelde zij nog. Maar ondertussen vertelt zij het domme volk wel HAAR mening.

  De stekker moet eruit!

 20. Zelf nadenken en beweerde “feiten” checken doet de gemiddelde nieuwsvolger nauwelijks, laat staan mensen die met de golven van de beeldvorming meedeinen zoals die via krant en NPO tot hen komt. Maar daar ze bij het zien van een foto of nieuwskop van één regel wel hard gaan schreeuwen en roepen dat het allemaal zo erg is geven vooral linkse politici dan weer het beeld dat het volk wel te vinden is voor een electoraal brede golf van medelijden die kan uitmonden in steun voor WEER een immigratiegolf van potentiële stemmers in de toekomst.

  “Het volk” is niet meer rationeel tot nadenken in deze zaak te krijgen, dus leg ik mij maar neer bij dat wat hier binnenstroomt. Geschiedkundigen zullen misschien ooit het gelijk van de rechtsere mens gaan weergeven.

  • Zelf nadenken en feiten checken is niet de taak van het publiek. Daar heb je journalisten voor. Anthans, daar waren ze voor bedoeld. Maar de maatschappij is door en door corrupt. Onze universiteiten zijn geinfiltreerd. Onze Televisie betaald met ons geld hebben trekpoppen in de redacties van het ‘Nieuws”
   Ik heb pas het NOS hierover aangesproken. Zo ook de Telegraaf. Wacht nog op antwoord (LOL)
   Hitler had een propaganda minister (J. Goebbels), de Linksen in dit land hebben 10 TV zenders tot hun beschikking. Plus de radio.
   Het Nederlandse volk, met een enorm eigen dunk van …beste van de wereld…meest vooruitstrevend, liberaal, democratisch, blinkt vooral uit in Prapaganda. Niet het volk natuurlijk. Die blinkt vooral uit in stupiditeit.
   Als we de democratie terug willen in dit land (Is het hier echt ooit democratisch geweest? ik woon hier al sinds 1970 maar nog niet meegemaakt) dan moeten we beginnen met de media slopen. De MSM, te beginnen bij het NOS, RTL enz (inteelt)