Duitsland in de greep van de zelfdestructie

Door Joost Niemoller

Wie zich ergert aan het politiek correcte klimaat in Nederland, moet maar eens een weekje naar Duitsland. Het kan allemaal nog veel erger. Ik zit hier nu even, en kan alleen nog zachtjes het hoofd schudden over zoveel zelfhaat, dommigheid, drang tot oppervlakkige ‘goedheid’ en zelfdestructie. In het Duitse volk is een diepe drang ontstaan zichzelf op te heffen en op te gaan in de grauwe onderklasse die het Midden Oosten bevolkt, Afrika, de Balkan. De toekomst van Duitsland is een Duitsland zonder Duitsers.

In de Duitse media is geen enkele ruimte meer voor een tegengeluid. In de Duitse politiek is geen Farage, Le Pen of Wilders opgestaan. Een verstikkend dek van zelfvernietiging heeft het land in de greep. Er is geen ontsnappen mogelijk.

Het begint ermee dat men met samengeknepen billen naar het taalgebruik kijkt. Dat is een ideale hobby van links, en een goede methode om de werkelijke discussies uit het openbare debat te duwen. Zo zei een Duitse minister in een talkshow dat een zwarte schlagerzanger een ‘ wonderbaarlijke neger’ was, en dat bedoelde hij uiteraard positief, maar er ontstond, aldus de media, een golf van woede over, het werd een enorm ding. Nu heeft de neger in kwestie, die ook nog eens Blanco heet, verklaard dat hij niet boos is, daar komt die minister dan nog maar net mee weg. Al had hij volgens Blanco beter ‘ gekleurde’ kunnen zeggen. Waarom? Daarom. En denk maar niet dat er over deze affaire in de berichtgeving ook maar een greintje ironie zou doorklinken.

Blijmoedig trekt de Duitse regering nu weer bijna vier miljard extra uit voor de sociale kosten die men graag wil maken voor de opvang van bijna een miljoen vluchtelingen.

Overal weet men nu dat Duitsland het beloofde land is waar de eurobiljetten aan de bomen groeien voor al die arme ‘ vluchtelingen’ die geen dag meer in het levensgevaarlijke Hongarije willen blijven. De Hongaarse politie heeft vandaag het station in Boedapest moeten ontruimen vanwege de bestorming van de treinen naar Duitsland. Dit klinkt als een overdreven film. Maar het is echt.

Ook bij dit soort berichten gaat er in de media geen lichtje branden dat het wellicht niet gaat om ‘ vluchtelingen’, maar om illegale immigranten, die gewoon willen genieten van een uitkering en daarmee de motor van de Europese economie onderuit zullen trekken.

Het is de hysterische zelfvernietingingsdrang die maakt dat Duitsland schreeuwt om meer, meer, meer, maar als andere EU landen in Oost-Europa, waar nog wel enig gezond verstand heerst, Merkel de schuld geven van de gigantische aanzuiging die hiervoor ontstaan is, werpt de bondskanselier dat op de haar bekende dommige wijze van zich af. Merkel op haar beurt bekritiseert nu weer Hongarije omdat die de treinen met illegalen doorlaat, die zelf allemaal aangeven naar het beloofde Ondergangsland te willen.

Dat zijn geen vluchtelingen. Dat is een bezettingsmacht. Maar tot de botte, schuldbewuste koppen van de meeste Duisters lijkt dat niet meer door te kunnen dringen.

Duitsers zijn lemmingen geworden, rennend naar een door henzelf gegraven afgrond. Ooit zullen de laatste overgebleven Duitsers met net zoveel onbegrip naar deze tijd kijken als ze nu doen naar hun rol in WOII.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

47 Reacties

 1. En dan nóg wat: mr. ge-obamaluja’d door o.a. de NOS en alle gutmenschen Hij : is deze shithoop begonnen. Met z’n
  ‘regimechanges”, z’n speeches met valse onechte inhoud.
  Laat ‘m zelf dan de klerezooi maar oprumen, de brandjesstichter met de verkeerde vriendjes..!

 2. Maar Nederland is ook lekker bezig. Ik maakte er steeds grapjes over maar nu begint het werkelijkheid te worden. Vluchtelingen in huis nemen. Er zouden 2.000 huishoudens zijn die daar wel voor open staan. Mensen met zo’n mentaliteit kan ik alleen maar veel vluchtelingen toewensen. Echt, ze verdienen het! Wat ik mis in het hele verhaal zijn de moskeeen en de moslims. Hoeveel vluchtelingen zouden de moskeeen opvangen? Ik kwam nog wel een ander stukje tegen:”In een verklaring kondigt het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse zaken dat Syrische vluchtelingen die de rust van de moskeeën en moskeegangers verstoren, onmiddellijk het land zullen worden uitgezet”. Zo hulpvaardig en tolerant zijn de moslims dan ook wel weer. Tja, collega’s onder elkaar.

  • g.h.m.leferink

   4 september 2015 op 22:07

   ‘FK01’, een aanvulling op je stuk: Saoedi Arabië, waar ze de $$$ zowat de oren uit komen, doet praktisch NIETS voor deze stroom vluchtelingen, ook niet voor de Sunnitische moslims ervan. Vorig jaar werden nog geen 600 ontheemden in dat land toegelaten…. Net als Dubai, Bahrain, Kuweit, en die andere steenrijk-door-olie golfstaten, die ook schitteren door afwezigheid bij de helpenden.
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 3. Nietzsche vroeg al eind van de 19e eeuw: “hoeveel BIER zit er wel niet in de Duitse intelligentie?” en schreef “dat volk heeft zichzelf bewust dom gemaakt”. Hij had een voortuitziende blik toen, hij beschreef hoe “Deutschland uber alles” het denken de das om deed. Nietzsche geloofde wel in het principe van een “volk” maar alleen niet in het Duitse volk, wat er alleen eentje probeerde te zijn (zoals de Nazies ook hebben geprobeerd zijn faam toe te eigenen, zoals zij altijd alles steelden).

  Hier is de bron: “What the Germans Lack” (1888) in ’t Engels maar even:
  http://la.utexas.edu/users/hcleaver/330T/350kPEENietzscheGermansLacktable.pdf

 4. Weet je wat ik zo vreselijk vind? Dat diezelfde Duitsers die nu kosten noch middelen sparen om de vluchtelingen te ontvangen een paar maanden geleden de Grieken het mes op de keel hebben gezet. Die hebben maatregelen moeten aanvaarden die de Griekse economie totaal verstikken om verdere financiële hulp van de EU (lees: Duitsland) te ontvangen. Nu weet ik te weinig van economie af om de details van de Griekse crisis te begrijpen maar ik weet wel dat het Duitsland op dat moment totaal niet geïnteresseerd was om ook maar enige solidariteit met de Grieken te tonen. Terwijl dat toch wel een lidstaat van de EU is. Maar het is blijkbaar geen probleem om solidair te zijn met die zwerm indringers waarvan we toch de vraag moeten stellen hoe solidair zij ooit met ons zullen zijn.

  • en de Grieken gaan nu verder de Donald Duck lezen, samen geellig op schoot bij Rusland..?
   De EUSSR gaat imploderen door het toedoen van de valse kwispeldebielen van o.a. de VVD bij monde van -tekenbijhetkruisje- LiegendeLachebek Rutte.
   Door z’n onbenulligheid speelt hij ongewild een hoofdrol in het EU gebeuren.

   Hoe grtoos een mini-natie kan zijn.
   BAH

 5. g.h.m.leferink

  4 september 2015 op 22:00

  Zeg eens ‘LuisInDePels’, die Grieken hebben die economische rampsituatie VOLKOMEN aan zichzelf te wijten! Als ze zelf te beroerd zijn om hun steenrijke reders belasting te laten betalen, en een gigantisch aantal ambtenezen laten meevreten uit de staatsruif, dan heb ik geen enkel medelijden met hun. Komt nog bij dat ze om tot de Eurozône te kunnen toetreden Valsheid in Geschrifte gepleegd hebben, en niet zo’n klein beetje… Hoe eerder die witteboordencriminelen uit de EU getrapt worden, hoe beter. Of geloof je zelfs nu nog die HRM (= HoofdRioolMedia)? Want die kwekken om het hardst dat we ‘die sieluchche Grieken’ toch ècht moeten helpen. Geloof liever de niet-farizeïsche media!
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 6. Helemaal waar Joost,

  Maar NL gaat deze zelfde afgrond in en sneller dan jij kan vermoeden.

  Zolang het ergens anders erger lijkt, lijkt het bij jezelf wel mee te vallen.

  Dat is de tactiek van de criminele elite en jij trapt erin.

  Verder goed artikel hoor!

  • Robert,
   waarom steeds die sneer naar Joost? Hij trapt helemaal nergens in. Je bent ziek in je kop.

 7. harrynak:

  ook op Youtube is altijd de GEDAPO actief, dat zzijn de lieden van de benedenwaards gerichte duimpjes. Onderschat verder niet hoe ver b.v. bij veel jongeren het pc denken en argumenteren is doorgeziekt. Ze worden er (o.a. op school) mee opgevoed.

  Wat Edel Germanië betreft, ik stel mijn eigen boycot in. Ben de Duitsers echt helemaal zat. Geen Duitse technische producten in huis, Duitse industrie-artikelen worden gemeden. (wasmachines, evt andere apparaten,auto enz)
  Ik zeg: Koop geen Duitse waar!

 8. Merkwaardig is ook dat het “schuldgevoel”van de Duitsers groter wordt naarmate WO2 langer geleden is. Er is niemand meer in leven die verantwoordelijk was.
  Nog merkwaardiger is het dat uitgerekend moslims worden geimporteerd. Dat moet voor de weinige nog overgebleven Joden niet echt prettig zijn!

 9. Misschien verandert er iets met Trump.
  Hier over moslims (op 50 sec.)
  https://www.youtube.com/watch?t=74&v=fWzDAvemJG8

  • verbijsterd om te zien dat bijna 50% een duimpje omlaag geeft op youtube op dit filmpje !
   ,
   samenleving is door en door verrot…

 10. De Nazis hebben WW2 nooit echt verloren, de belangrijkste personen zijn destijds naar Zuid Amerika vertrokken en door de VS binnengehaald (operatie paperclip). Zoals door HvdK hierboven wordt opgemerkt is Duitsland bezet door VS, UK en Nato troepen en Merkel & co is hun spreekbuis. Duitsland heeft het nu helemaal voor het zeggen binnen de EU. Je hoort weinig meer van Brussel of Hollande. De Nazis hebben uteindelijk toch gewonnen. Wen er vast maar aan.

  • Het uiteindelijke doel, het uitroeien van de honden en apen. Christenen, ongelovigen en Joden.

 11. Ik zit nu naar de WDR te kijken en moet Joost volkomen gelijk geven, op dit moment is de anti these van Adolf aan het woord, er wordt op dezelfde manier gesproken als in de jaren veertig.

 12. Interessant om te weten dat maar een klein gedeelte van de “vluchtelingen” na screening een verblijfsvergunning krijgen De gelukkigen die wel mogen blijven wachten dan 10tallen jaren , waarbij ze niet mogen werken , in de kampen op echte toelating

 13. In historische context is er duidelijk sprake van golfbewegingen. Contrasten in visies en beleid in de afgelopen pakweg 150 jaar kunnen niet sterker uiteenlopen dan dit. Van Pruisen tot het Duitse keizerrijk tot de Weimar republiek tot het nazi-regime tot de sociaal-democratische BRD en communistische DDR tot het EU-Duitsland van nu.
  .
  Kort samengevat: van extreme Eigen Volk Eerst-varianten naar een extreme Ander Volk Eerst.

 14. Vandaag 2 september: de gehele dag op de Duitse TV: totale indoctrinatie van het kijkpubliek. Vluchtelingendag.

 15. “Camp of the Saints’ is ook al een regelrechte profetie gebleken.
  Wat een jaar geleden nog een enigszins overspannen fantasie leek is nu al werkelijjkheid aan het worden. Voor de inwoners van kleine dorpen waar gretige burgemeesters begering lonken naar de gelden waarmee onze regeringen de inval mee willen bekostigen is het al werkelijkheid..
  Het is een mirakel dat de burgeroorlog nog niet begonnen is als je de taferelen van bezette stranden, stations en sporthallen bekijkt..

  ( Wonderlijk dat Jared Taylor kennelijk niet begrijpt wat de bedoeling is van de van hogerhand geregisseerde volksverhuizing. Weet hij niet van de geplande omverwerping van de ‘oude orde’ waar moderne politici en changeworkers naar streven? Ineenstorting van de westerse ‘burgermaatschappij’ is angesagt zodat op de puinhopen van onze vredige landen eindelijk de Nieuwe Wereldorde gerealiseerd kan worden..
  Out with the Old, and In with the New…Opzet, en geen vergissing. Gewoon klassieke Verelendung..

  • “Wonderlijk dat Jared Taylor kennelijk niet begrijpt”
   .
   snap werkelijk niet waarom u Jared Taylor hier aanhaalt ?
   als er 1 man is die tegen de multicul waanzin is, dan is het Jared Taylor wel.
   .
   kunt u verduidelijken wat Jared Taylor dan niet begrijpt, ben daar erg nieuwsgierig naar.

 16. Wij werden ook al gebeld door een Duitse dame met een enigszins bekakt accent.

  Een echte ‘gutmensch’ dus.

  Of we geen vluchteling[en] in huis konden nemen.

  Waarschijnlijk wist ze dat wij met z’n tweeën zijn en in een tamelijk grote semi-bungalow wonen.

  Ik was zo verbaasd dat ik kortaf ‘nee, dank u’ zei.

  Het zou me niet verbazen als er een tijd komt dat men weer gedwongen wordt om mensen in huis te nemen.

  Mijn echtgenoot zei, toe ik dat vermoeden uitte: “Niet dan over mijn lijk”.

  Je zou ’s nachts niet kunnen slapen omdat je angst moet hebben dat er een mes op je keel wordt gezet.

 17. Vandaag aan de telefoon met een Vlaamse vriend die al jaren in Hongarije woont.
  Hij was vandaag in Boedapest geweest, 4 uur file omdat elke vrachtwagen en auto gecontroleerd werd op “vluchtelingen”.

  Ik vroeg hem wat hij dacht van het hek van Viktor Orban. Of dat zou helpen.
  Nope. Hongaarse bewakers gaan voor 200 dollar thuis een broodje eten en komen pas terug als de “vluchtelingen” uit zicht zijn.
  Gat in het hek?! Niks gezien, niks gemerkt.

  Duitsland! Duitsland! Reken er maar op dat ze daar komen.

  • Gore achterbakse praat. De Rendörök hier werken zich drie slagen in de rondte om een giga-catastrophe voor Hongarije én het verwende verwijfde Holland te voorkomen. Je moest je schamen voor deze roddel.
   Zielig. In één woord !

 18. Het schuldgevoel van de Duitsers is de grootste ramp uit de westerse geschiedenis.
  Arnold Karskens vergelijkt de Holocaust met de Rwandese genocide van 1994, en relativeert de Holocaust daarmee. In elk geval wordt de schuld van het Duitse volk gerelativeerd. Heel nuttig, en meer steekhoudend dan wat Papa Pen zegt.
  Vanaf minuut 12:30
  http://www.npo.nl/de-wandeling/31-08-2015/KN_1672729

  • Je moet wel onderscheid maken tussen het relativeren van de Holocaust (als feit, wat Karskens doet), of het betwijfelen van de feiten zelf. Dat laatste wordt als misdadig beschouwd, omdat het door neo-nazi’s wordt gebruikt om de nazi-misdaden ontkennen.
   Maar eerlijk gezegd vind ik die ontkenning steeds meer begrijpelijk, gezien de leugenachtige berichtgeving door de Amerikanen over hun “vijanden”. Het zou zomaar kunnen dat die feiten door de yanks OP ZIJN MINST zijn aangedikt.

   • In Duitsland is onlangs de film “Die Lügen der Sieger uitgebracht” Volkomen terecht dat de zoveelste nieuwe generatie Duitsers de onwaarheden zat zijn Duitsland is overigens nog steeds bezet door US en UK troepen. en een grote NATO troepenmacht

 19. Een citaat uit een blog van in Duitsland wonende expats:
  5 febr. Suddeutsche Zeiting: in verschillende gemeentes in Duitsland worden met name ouderen gevraagd/gedwongen – met dank voor Uw begrip – om te voldoen aan de sociale norm betreffende woonoppervlak: 16m2 tot 20m2. Deze ouderen worden verzocht hun te grote appartement te verlaten dan wel migranten te huisvesten.
  In Muchen worden vrouwen verkracht in parken en op straat gedurende avonden.
  Immigranten mogen zich bewapenen met messen omdat ze aangevallen zouden kunnen worden door rechts extremisten. Oog contact moet ten alle tijden worden vermeden, het kan agressieve reacties te weeg brengen. Ziektes onder migranten zijn er legio maar worden niet in kaart gebracht. Er is bijv. geen check op aids. Ik stop maar. Het is te gek voor woorden

 20. Interessante zienswijze:
  .
  At the end of the video after the woman makes her statement about the first time in history that a majority has simply handed over it’s power, nation and future without even fighting Jared says that he has puzzled his brain over what has caused it, the answer is psychological warfare, the psychological warfare of “white privilege” which led to “white guilt” is the cause. Whites today have allowed the cultural marxist version of history to be used as a weapon of mass psychological destruction against them, supposed crimes of our ancestors have to be paid for and since we are all that remains whites have voluntarily chosen to accept that punishment.
  .
  Uit: https://www.youtube.com/watch?v=76mkhd7OWIs

  • heb nu een aantal filmpje gezien van de hr taylor, de man ziet het uiterst helder en duidelijk !
   .
   had je deze docu al gezien ; http://www.aconversationaboutrace.com/

 21. Je noemt de Duitsers aan het einde in een leuke spelfout Duisters. Kan het kernachtiger Joost? De ARD en het ZDF zijn echt nu volwassen kinderen van Joseph G. Het is beschamend,wat je daar hoort en ziet.Mentaal de kinderen uit het nazi-tijpderk gewoon,eng.Duitsland is een politiek correcte terreurstaat, die ons continent opnieuw zwaar zal beschadigen. De gevolgen van het ‘beleid’ van de nachtmerrie Merkel en haar meelopers zullen niet onderdoen in schade dan dat van Hitler. De treinen zullen niet alleen naar Berlijn rijden,maar volop naar Utrecht, Amsterdam, den Haag en Rotterdam. Dat gutmensch (opvang)brigade zal alle middelen uit de kast trekken om u en mij de schuld te geven via hun vuige Omroeppark,als deze invasie rampzalig afloopt. Hetgeen een kind kan voorspellen. Merkel is een politiek correcte tiran.

 22. Zie deze huiveringwekkende cijfers:
  http://www.gatestoneinstitute.org/6423/germany-muslim-demographic
  80% gelukszoekers is moslim, nog 20 miljoen staan er klaar om Europa in te gaan, 60% Duitsers vindt opvang geen probleem, 86% vindt Duitsland immigratieland, een stomme kudde net zoals in NL. Merkel is het voorbeeld van DE landverrader.
  Slechts één Europese leider begrijpt het: Viktor Orban van Hongarije.

  • “86% vindt Duitsland immigratieland”
   Dit percentage is ongetwijfeld door de PC-maffia “gemeten”. In werkelijkheid is een grote meerderheid van het Duitse volk de immigratie helemaal zat. Ze mogen daar alleen niets mee doen. Ze durven dat in officiele enquetes ook niet te zeggen. Zou zomaar kunnen dat het tegen hen gebruikt wordt. Anonimiteit is iets uit de 20-ste eeuw.

 23. geloof niets van die percentages, wie de media bezit, bezit het volk.

  • “Whoever controls the media, controls the mind.” ~ Jim Morrison

   De Duitse bevolking wordt in ieder geval vakkundig gehersenspoeld, zoveel is duidelijk.

 24. Nou, niet zo pessimistisch Leo KarelJan.
  Vaçlav Klaus begrijpt het ook.

  Met alle geleuter over “Europa” waar men vaak de EU, de Schengenzone, of de muntunie bedoeld word slechts de verwarring vergroot. Europa is echter een geografisch begrip. De oostgrens ervan is de Oeral.
  Of ik nog een politiek leider binnen Europa kan noemen die de problematiek redelijk helder ziet ?

  Vladimir Poetin.

 25. Rassismus in der ARD: „Roberto Blanco war immer ein wunderbarer Neger
  (Hahaha, …. en Roy Black was een prachtige blanke.)
  .
  Zigeuners noemen ze nu: ,Angehörige einer mobilen ethnischen Minderheit’
  En ze zijn feministisch doorgeslagen:
  Fietsers waren ‘Radfahrer’ ( mannelijk) en zijn nu ‘Radfahrenden’ ( neutraal)
  Ze hebben het over ‘Burger und Burgerinnen’ in plaats van voorheen ‘Burger’.
  ‘Wählerinnen und Wähler’ is het tegenwoordig.
  ‘Ausländer’ wordt ‘Menschen mit Migrationshintergrund’ of ‘mit Zuwanderungsgeschichte’.
  .
  Daar zakt je de broek(rok) toch van af.

 26. Producerende landen hebben mensen nodig die hun product kopen. Voor jaren waren dat landen met mensen die in olie rijke landen leefden. Die uiteindelijk, net als Nederlanders, in sprookjes gingen geloven. Hèt heet recht hebben op. Voedsel als nummer èèn. Twee is huisvesting. Drie is medische zorg. Begrijpelijk dat mensen naar de bron van Goed mensen gestuurd worden. Keurig worden gelovige prachtwijken mensen geloosd naar Europa wat, eerlijk is eerlijk, alle infrastructuur zoals moskee klaar hebben. Om baas te worden van voorheen ongelovige landen. Kosovo, NATO, was stap èèn. Onbewezen, maar definitief, met een luchtje van Bilderberg.

 27. Beste Joost,

  Ik ben zomaar een bezorgde burger die belasting betaald, kan jij als journalist mij uitleggen waarom de Nederlandse burgers apathisch blijven en zich laat overlopen door een (vreemde) overheid genaamd EU commissie? Deze ondemocratische commissie die moedwillig zijn burgers negeert en alle culturen die Europa rijk is in de uitverkoop heeft gezet voor de meest gevaarlijke cultuur voor het westen die er is genaamd islam? Vind jij niet dat wij de Nederlandse burger de macht terug moeten grijpen zo niet goedschiks dan kwaadschiks? Hebben wij als burgers niet het recht en plicht om onszelf en onze kinderen te beschermen voor de afbraak van Nederland en het verraad van diversen politici omschreven in artikel 21 van onze grondwet?

  • Artikel 21
  De zorg van de overheid is gericht op de bewoonbaarheid van het land en de bescherming en verbetering van het leefmilieu.

  • Zouden al die geitenwollensokken wel beseffen dat de toestroom van immigranten ten kost gaat van het milieu? Meer huizen, meer auto’s, meer wegen, meer electriciteits-centrales, en MINDER natuur.

 28. Het is allemaal zo ongerijmd dat ik het nog waarschijnlijker vind dat dit een wraakactie van Duitsland is. Vernederd na twee wereldoorlogen, willen ze rest van Europa, de oude vijand, definitief verslaan, cq te vernietigen. Dat ze daarbij zelf ook ten ondergaan, is bijzaak.
  Adolf Hitler dacht er ook zo over: “Als het Germaanse ras niet overwint, dan verdient het ten onder te gaan”.
  Huiveringwekkend.

 29. Ik denk eerder dat het een bewuste actie van merkel is on een miljoen goedkope arbeidskrachten erdoor te douwen. Ze misbruikt deze noodsituatie en het schuldgevoel van de duitsers. Neveneffect : meer europese centralisatie, dat is ook wat ze wil. Ben toch bang dat ze een nieuw rijk aan het vestigen is, waarschijnlij k aangestuurd door de VS.

  Echter niks lost deze vluchtelingenstroom op als je bedenkt dat afrika de komende 70 jaar zal verviervoudigen qua demografie, tel daar nog eens klimaatsvluchtelingen die door droogte zullen groeien bij op en je snapt dat er iets heel anders moet gebeuren.

 30. De positieve kant van het verhaal is de korte duur van het merkel en Brusselse regime wat ons nog rest.
  Extrapoleer dit waanzin beleid met 5 jaar naar de toekomst wanneer alle bijkomende misère van de oorlog en Islam in het hoofd hebbende vijandelijke horde zich doet gelden.

  Misschien is het niet Griekenland of de euro die de dominostenen laten vallen, maar deze vijandelijke massa immigratie. Aanslagen, …..partijen die elkaar naar het leven staan omdat beul en vluchteling of religieuze tegenpolen elkaar op de markt tegenkomen. De financiering van 1 miljoen plus de druk op huisvesting en leefomgeving. Dit gedoe kan sneller het einde van Schengen en het hele Brusselse regime betekenen dan we ooit voor mogelijk gehouden hebben.
  Liefdadigheid is fijn, maar als de bommen exploderen in de straat is dat fijne gevoel snel verdwenen.

  Want 1 ding is zeker: Dit KAN niet goed gaan!
  Maar daarna de grote schoonmaak!
  Wie durft, en kan dat aan?

  • het beroerde is dat straks als eu en schengen is gevallen, dat heel europa in puin ligt,
   en niet onwaarschijnlijk is ook nog eens dat als europa in puin ligt links de totale macht grijpt, want aan linkse medestanders hebben ze geen tekort, die zijn met miljoenen geïmporteerd.