En Rutte… na Duitsland ook onze grenzen nu eindelijk dicht?

Door Joost Niemöller

Eindelijk. Duitsland sluit de grenzen met Oostenrijk vanwege de aanhoudende immigrantenstromen door de Balkan vanuit Turkije. Dit gebeurde vandaag onverwachts, na lang aandringen van de wel realistische premier Orban van Hongarije. Het is het zoveelste paniekmoment in een reeks van chaotische besluiten van de EU landen om weer controle te krijgen over de immigrantenmassa die maar blijft doorstromen.

Tussen Hongarije en Oostenrijk werd het treinverkeer dicht gelegd. Tussen Denemarken en Duitsland werd zowel het treinverkeer als het autoverkeer gestopt. Dat waren nog maatregelen met een tijdelijk karakter en het kan zijn dat het sluiten van de grens tussen Oostenrijk en Duitsland ook zo’n tijdelijk karakter heeft.

Zeker niet tijdelijk lijkt het sluiten van het hek dat Hongarije bouwt aan de grens met Servië.

In Nederland begint de vloed van zogenaamde vluchtelingen ook steeds meer ongecontroleerd te raken. Het aantal aanmeldingen in Ter Apel stijgt zeer snel. Er moet al een tweede aanmeldingscentrum geopend worden. Ook komen er steeds meer meldingen van tijdelijke asielzoekerscentra die overal in Nederland geopend worden. Maar dan hebben we het alleen nog over de illegale grensoverschrijders die zich registreren. Dit soort cijfers zijn dus alleen indicaties.

Wie illegaal een grens wil overschrijden en ook nog eens niet van plan is zich te gaan registreren, zal in Hongarije gearresteerd worden, werd bekend gemaakt. Dat is natuurlijk volkomen terecht. Het is zelfs zozeer terecht dat je niet begrijpt waarom daar in Nederland nog zo moeilijk over wordt gedaan. Niemand hoort hier illegaal te verblijven. En wanneer dit op zo’n massale schaal gaat gebeuren, wordt het een enorm probleem.

Om de vluchtelingenstroom te controleren, is grensbewaking nodig. Als Duitsland de grenzen sluit, zullen steeds meer grenzen gesloten moeten worden om het overloopeffect te vermijden. Daarom is het van de hoogste urgentie om nu te weten hoe de Nederlandse regering hierin staat. Het is zeker niet overdreven dat Wilders nu vraagt om een nood-debat, en om uitstel van de rituele Algemene Beschouwingen.

De eerste vraag die daarbij op tafel zal moeten komen is: Gaat Rutte de Nederlandse grenzen ook sluiten? En durft hij daarbij Samsom te overrulen die dat ‘onmenselijk’ noemt? (Zeker, het is onmenselijk. Voor de Nederlandse bevolking om de grenzen niet te sluiten.)

Tweederde van de Nederlanders wil de grenzen dicht!

Mijnheer Rutte, wat is daarop uw antwoord?

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

59 Reacties

 1. De grenzen potdicht en wel per direct. Nu al 3100 gelukszoekers PER WEEK!!! En zo snel mogelijk uit Schengen en uit die hele achterlijke EUSSR.
  Zal allemaal niet gebeuren: alleen Wilders had het over de problemen voor NL in het debat van vorige week. ALLE andere partijen hadden het alleen maar over de gelukszoekers. Geen woord over de NL bevolking! En die boeven noemen zich “volksvertegenwoordigers”. Het is verraad, landverraad.

 2. Dromen, en wat het waar gaat maken. Zoals die van windmolen mens Samsom. Een soort Mussert 1940 droom. Grenzen verdwenen die tijd ook door een E.U voorloper.
  Wat roem en glorie bracht voor Anton. Dankzij hulp uit het Oosten, net als vandaag.
  Elk gelovige stem is een stap dichterbij van, droom, premier, word werkelijkheid.

 3. http://www.krone.at/Oesterreich/Fluechtlingskrise_Regierung_schickt_Heer_an_Grenze-Einsatz_beschlossen-Story-471932

 4. Goed, het zijn ongetwijfeld diehard communisten, maar ze stellen de goede vragen. Vragen die je op de Staatsomroep of in de ‘kwaliteitskranten’ niet zal lezen:

  http://dewaarheid.nu/sep01/Harde_vragen_over_de_vluchtelingencrisis.htm

  En nogmaals, het postadres van ISIS vind je Langley, Virginia:

  https://willyvandamme.wordpress.com/2015/09/14/isis-en-de-vseen-bewuste-politiek/

  • Dit is dan ook mijn motivatie Ze hebben gewoon gelijk de meeste , bijna alle mensen weten niets en willen ook niets weten of horen Dit is dan ook mijn persoonlijke ervaring Ik veel zelf gezien maar mijn advies nooit vertellen in familie- of kennissen kring Die ongelofelijke arrogantie ze moorden infiltreren kopen om – Obama heeft zelf gezegd dat ze ISIL gaan trainen en bewapenen https://www.youtube.com/watch?… Het was zelfs even op de NOS Niemand maar dan ook niemand die dan opstaat en zegt Hé wacht eens even Wat gebeurd hier? De journalisten die elke krant letter napluizen weten dat deze bevindingen nooit geplaatst worden Pure machteloosheid dus

   • @ Hugoden

    Ik werk met vrij goed opgeleide mensen bij wie je een behoorlijke algemene ontwikkeling mag verwachten, maar minstens 90% zit volledig opgesloten in de pardigma’s die de MSM ze dagelijks voorschotelt. Daar ook maar een heel klein beetje aan gaan zagen wekt eerder ongeloof en irritatie dan twijfel aan het eigen gelijk. So be it.

    • exact Dat is het ook en ergens hebben ze gelijk Ze kunnen er niets mee en eerlijk gezegd ik eigenlijk ook niet Zelfs mijn familie loopt haast al weg als ik terloops iets over Rusland, Oekraïne zeg of mijn mond niet kan houden Maar aan mij hangt een zakelijke, menselijke ervaring met de Sovjet-Unie mensen kennissen, vrienden, familie in/uit deze landen sinds 1976 Al die onzin verhalen doen gewoon pijn

 5. ik heb geprobeerd het warrige artikel te lezen, maar ben afgehaakt op het moment dat PVVers als neo-nazi’s werden neergezet.

  • @ DG Neree

   Die vergelijking van de PVV met neo-nazi’s is inderdaad misplaatst . Men durft zich klaarblijkelijk niet uit te sprekenalvorens zo’n misplaatste en nogal laffe disclaimer geplaatst te hebben. Het artikel is echter niet warrig (als je niet verder gekomen ben dan de eerste alinea’s kan je dat ook moeilijk beweren) en de vragen die er in worden opgeworpen zijn zeer relevant.

   • heb een aantal artikelen gelezen op de site “de waarheid”, conclusie, pvv is standaard nazi/extreem rechts.
    pegida is nazi,s en ook extreem rechts.
    .
    dan ben ik gauw uitgelezen op zo een site….

 6. Laat ik het in een zin samenvatten…. Jihad of al-hijra.
  Er zijn twee manieren om de islamitische superstaat te creëren en landen te bezetten Een is via de gewelddadige Jihad de tweede methode is via massale immigratie.

  • http://www.oe24.at/oesterreich/chronik/Lage-in-Heiligenkreuz-vor-Eskalation/204291239

   • http://www.oe24.at/oesterreich/chronik/Asyl-Kollaps-an-unseren-Grenzen/203922619

    • Als de boel nu al escaleert, zal het moment niet ver meer zijn dat met militaire middelen zal moeten worden ingegrepen, waarbij doden niet meer zijn uit te sluiten. Dat zal voor de nog niet gearriveerde jihadisten in Turkije een reden zijn om snel versterking te komen bieden.
     Het is absoluut noodzakelijk om ALLE grenzen, inclusief de middellandse zee, af te sluiten.

 7. Ik neem aan dat Merkel nu ook Duitse ingenieurs naar Hongarije stuurt om -met Duitse grondigheid- een echt hek neer te zetten, in plaats van een hekje.

 8. Wat was dat een ontzettend mooi bericht op zondag zeg. Na al het geschreeuw vanuit Brussel dat we vooral mensen moeten blijven helpen, inclusief de gelukzoekers. En dan sluit ogenschijnlijk uit het niets Duitsland de grenzen. Uitgerekend het land van Merkel, een groot voorstander van eindeloos pappen en nathouden van vluchtelingen, sluit de grenzen. Is dat even een gi-gan-tische klap in het gezicht van Brussel. Ik hoop inderdaad dat ze nu hun poot stijf houden en dat meerdere landen (inclusief Nederland) zullen volgen.

 9. Met Samsom, een voorbeeld van hoe je m.b.v. een hoog I.Q toch een mentale stoornis hebt zal een fatsoenlijke premier, die het volk dient, toch rekening houden? Of moet het volk deze premier knielend naar het bureau leiden?

 10. Een lesje van onze grote leraar Hans Jansen,
  Deze intocht is de hirjah, het emigreren naar landen van niet moslims met het oogmerk ze te bezetten.
  De volgende stap is de jihad, dat zal ons veel bloed ,leed en financiën kosten.
  De boven ons gestelden willen nog steeds niet onderkennen dat de islam ons de oorlog heeft verklaard.
  Oost europesche landen die lang onder de ottomaanse, dus islamitische terreur hebben geleefd ,herkennen dit wel en weigeren islamitische asieleisers .

  • Maar dat doen alle Midden Oosten tribes toch. De Turken zwaaien hier met hun vlag De Koerden, zelfs IS in den Haag maar ook de Israëli en Likoed hebben die behoefte, over integratie gesproken . Ik heb het grootse deel van mijn leven in het buitenland gewoond en heb nooit de behoefte gevoeld om aldaar met de Nederlandse of mijn stam de Germaanse vlag te zwaaien.

 11. http://www.infowars.com/psychopaths-are-running-the-world-former-us-marine-blows-whistle-on-syrian-false-flag-exposes-real-agenda-2/

 12. De foto bovenaan dit artikel klopt niet bij de inhoud van het artikel: http://m.snopes.com/tramp-steamer-italy-libya/.

 13. Der Kollaps des Sozialsystems ist vorprogrammiert.

 14. Sinterklaas is er maar weer druk mee en komt dus Zwartepieten tekort om al die schoenen waar grote mensen en kinderen hun kadootjes in hebben gestopt, zoals een Miele, snel internet, de nieuwste i-phone of levenslang pensioen op te laten halen. Maar gelukkig zit dit land vol met Hulppieten.

 15. Het verbaast me enigszins dat nog niemand van bijvoorbeeld de anti-pieten brigade heeft geconcludeerd dat al deze ‘zwarte’ mensen naar Europa gelokt worden met als doel de ‘witte man’ te dienen, ook wel bekend als de mediterrane-slavernij :-p

 16. ” Tweederde van de Nederlanders wil de grenzen dicht!

  Mijnheer Rutte, wat is daarop uw antwoord? ”

  Het antwoord is ” fuck you Joost “. Had je nou echt iets anders verwacht? Hahahaha

  • Het kan niet zo zijn dat de meningen van alle media (vooral de MSM), en zo ongeveer alle politici en BN-ers hetzelfde zijn, als het over de huidige massale instroom van ‘vluchtelingen’ gaat.
   De media moeten zich houden aan een allochtonenquotum vanwege de representativiteit.
   Of het nu nieuwsrubrieken, soaps, reclame, tijdschriften, kranten, zelfs huis aan huisblaadjes betreft, overal zie je de uitwerking daarvan.
   Alleen als het de mening van de meeste burgers betreft, die haaks blijkt te staan op die van die media en politiek, ..zoals uit opinieonderzoeken telkens blijkt, is deze regel niet van toepassing blijven ze eenzijdig , …dan mag die mening ineens niet representatief in de media vertegenwoordigd zijn.

   • De verstandige mens delft het onderspit, de bureaucraat wint,. De bureaucraat, die je om in voetbaltermen te spreken met Dirk Kuyt kunt vergelijken.
    Dus hard werken maar briljant, nee.

 17. http://www.trouw.nl/tr/nl/6869/Hans-Goslinga/article/detail/4140992/2015/09/13/Merkel-toont-Buma-wat-nodig-is-moed.dhtml#reactions

  Vanwege de hautaine gutmensch censuur bij Trouw, bij deze maar hier [ excuses joost]

  @HansGoslinga Al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaalt haar wel en tegenwoordig is dat al binnen een paar uur. Het is gebeurd de MSM hebben zichzelf als uitlaat klep van het Rohtschild/Reuters/ ANP Public Relationburo volkomen overbodig gemaakt door de bevolking dag in dag uit leugens op de mouw te spelden. Generaties lang zal ‘journalist’ een vloek en scheldwoord zijn.

  • @LAvender Helemaal Juist. Vooral dat laatste wat je zegt: Journalist is een scheldwoord en dient ook uitgesproken te worden als Hjournalist.

   OVerigens in Elsevier nog deze reactie:
   “Hoe zal Merkel de geschiedenis boekjes ingaan? Als de politica die de
   grootste fout aller tijden maakte
   door de deur te openen voor alle
   Syrische vluchtelingen;ze had kunnen weten dat het een oneindige stroom op gang….”

   Nee dat was geen fout (kom, toe nou) van Merkel, Nee dat was keihard de bedoeling,
   alleen hebben de mensen dat nog niet door.
   Pappen en nat houden en roepen (MSM etc( dat het een probleem wordt etc= vnml
   tijdrekken om ondertussen Europa in casu Nederland voor een totaal voldongen
   feit te plaatsen nml miljoenen vluchtelingen …..
   Dit is allemaal spel en totaal gepland ook de verontwaardiging van de bevolking is volkomen ingecalculeerd door de DADERS(eng. perpetrators)!

 18. @ Paul.

  In de reacties onder het filmpje word aangegeven dat deze wapens bestemd waren voor Libië.

  Dat Duitsland nu de grenzen gaat bewaken, zou dat iets te maken kunnen hebben dat er bij het inschrijven van vluchtelingen in Hongarije elke keer vluchtelingen verdwijnen zonder dat men weet waar deze gebleven zijn?

 19. De profeet Geert is een AIPAC asset. Net als of al dat gefakkel van Amerika’s Grootste opdrachtgever De staat israel, speeltje Rotschild nazio’s, op weg naar een groot ISrael niet meespeelt. Wel handig toch zo’n compleet leeggeruimd middenoosten. nou allen de palestijnen nog verplaatsen de westbank is ook al onleefbaar nou dan is het een leeggebied tot thearan aan toe.

  • tuurlijk, de joden hebben het weer gedaan.
   man man, als je denkt dat het niet gekker kan ?

   • Nee hoor, joden hebben hier niets mee te maken. Ze zitten dan ook nérgens met hun neus (haha, neus) tussen. Ze bespelen nergens de media, hebben niets met wapens of grondstoffen en vooral niets met geld. Ook bepalen ze van geen enkel land het buitenlands beleid en hebben ze een onberispelijke geheime dienst. Er zijn ook geen precedenten in de laatste 100 jaar die in die richting zouden kunnen wijzen. Volgens mij moeten we het inderdaad ergens anders zoeken.

    • Lancelot,
     .
     u noemt hier op sarcastische wijze zo een mooi rijtje waar joden allemaal “niet” mee te maken hebben ?
     .
     als het al waar zou zijn, zouden joden/israel dan het alleenrecht op dat rijtje hebben of zouden er heeeel misschien ook wel andere landen/culturen zich schuldig maken aan dat precies hetzelfde door u vernoemde rijtje ?
     .
     ik wist toch echt niet dat we met een stel jodenhaters/antisemieten dit forum deelde ?
     .
     maar het blijkt dus wel gekker te kunnen..

     • Harrynak, ik ben geen jodenhater of antisimiet. Er zijn inderdaad ook landen die met dat rijtje te maken hebben, maar geen enkel waarvan de premier in het Amerikaanse congres zoveel staande ovaties krijgt. Volgens mij krijgt dat zelfs hun eigen president dat niet. Maar of dit nu bepalend is voor bvb het Amerikaans buitenlands beleid weet ik niet.

 20. Sorry, deze was ik vergeten toe te voegen ter info:
  https://www.youtube.com/watch?v=0KMVhb57RqI

 21. Als je iets zegt over joden, ben je meteen een jodenhater?
  Ach Nak wat zielig, dus jij denkt dat deze mensen hier zo onnozel zijn, zo rancuneus?

  Nee, dit hier zijn meest goed geinformeerde. meest scherpzinnige geesten die nog zelf kritisch nadenken en nog beschikken over gezond verstand, iets wat door de MSM keihard wordt onderdrukt wordt !
  Dit zijn de enige mensen (lijkt het wel) die niet in de propaganda en hersenspoel trucs van de media trappen!!!

  Helemaal niet erg dat jij nog niet zo ver bent, ik zou zeggen goed en veel lezen, nadenken en vooral ook je hart laten spreken, als je begrijpt wat ik bedoel.

 22. lancelot,
  .
  dat filmpje ga ik echt niet serieus nemen.
  hoe amateuristisch zijn die staande ovaties er tussen geplakt.
  .
  nee, lancelot, je hebt me niet overtuigt met dit filmpje, integendeel, het feit dat je zo een “blame and shame” filmpje wil gebruiken als bewijs doet bij mij de alarmbellen rinkelen. .
  .
  .
  en al zou die werkelijk al die staande ovaties krijgen, wat is het probleem ?
  is israel dan meer schuldig aan uw voornoemde rijtje ?
  .
  .
  tenslotte, ik heb in principe niets met joden/israel, maar ik heb ook niets tegen joden/israel !…ik ben neutraal.
  .
  wat ik wel heb is gezonde argwaan tegen mensen die de ellende van de wereld op de joden proberen af te schuiven….

 23. Lees Theodor Herzl, de Protocollen van Zion en de Talmoed (2,5 miljoen woorden , tja hoe krijg je het bij elkaar als je de echte kunt vinden).
  Praten we daarna verder, over de messias, over de Joden ja de Joden die op de grond spuugen als ze langs een Christelijke kerk lopen, over WO I en II(holocast), over Anneke Frankenstein, over 911, over Irak, Afgh, Libie, Mali, Oekraine(MH17), Egypte, Palestina en Syrie!!!!

 24. De profeet Geert zei het een paar jaa geleden al. Een tsunami van Islam.

 25. http://www.telegraaf.nl/binnenland/24488172/__Nederland_houdt_grenzen_open__.html
  het stelletje volkomen incompetente sukkels op het Binnenhof weet het natuurlijk beter . Het domste wat ze kunnen doen!!!! Dit bericht is nu al naar alle thuislanden tot Pakistan en Mali aan toe ge-aptt dus die gaan zich nu op Nederland Amsterdam Richten .We love Maxima/willem/mark she’s like a mother to us!!!!!

 26. moet ik…Rutte… daarop nu ineens het antwoord weten beste Joost ? DIE verantwoordelijkheid had ik mezelf NOOIT toegedicht….. écht waar niet…brede grijns
  !!!

  • Precies, Jasterke.
   Waarom doet Joost zelf geen voorstel hoe we de grenzen moeten sluiten?
   Met een ervaring van jarenlange open grenzen, kan hij van Rutte toch niet verwachten dat hij nog enig idee heeft hoe hij dal allemaal moet regelen?

 27. Natuurlijk heeft Rusland haar belangen in Syrie, dat in de eerste plaats. Echter Putin (en Lavrov) hebben het westen reeds twee jaar geleden gewaarschuwd dat deze schijn oorlog in dit land een chaos in Europa teweeg gaat brengen. Ze hadden gelijk. Maar niemand wil luisteren. Brussel is te druk bezig met het demoniseren van de Russische president en zijn land. Washington blind volgen is als een religie geworden voor Europa. Voor een blinde zijn oogkleppen nutteloos. Kop in het zand steken heeft voor een (ver)blinde idioot ook geen zin. Er staat ons nog wat te wachten…

  • De Russen zitten al 40 jaar in Syrië. De Russische militaire opbouw in Syrië worden in nauw overleg met de Amerikanen gedaan Toch blijven de Amerikanen oorlogstaal uit slaan Gelukkig bereiken nu ook de echte berichten van de burgers, na de Nederlandse Pater [vermoordt] en de Belgische uit Syrië de media
   Ik vind de selectieve berichtgeving (censuur) over Syrië, Oekraïne, Georgië, Rusland, Irak tegen beter in, helpen aan aan criminele acties. Maffia op grote schaal en het is nog lang niet klaar

   • De Russen hebben al jarenlang een goede relatie met (bijna) buurland Syrie. Ze hebben daar ook hun enige middellandse zee navybase. Niets mis mee, hoeveel bases hebben de VS in die regio? Putin heeft tevens voorkomen dat Syrie, door de VS en Nato illegaal zoals gebruikelijk, werd aangevallen. De Russen willen nu een echt optreden tegen ISIS. Dit is tegen het zere been van de neocons in Washington en is men daar al begonnen de Russen te beschuldigen van Europa’s migratie probleem… Tja, het valt niet mee om iets goed te doen als je de naam Putin draagt…

 28. Het is net als bij een verbouwing. Het moet eerst een zooitje worden, wil het netjes worden. In de politiek zijn ze te fijn gebouwd voor iets dergelijks; dus loopt het uit de hand totdat er een sterke man/vrouw op daagt.

 29. Het getuigt toch allemaal van een grenzeloze (pun intended) incompetentie. Eerst de grenzen wagenwijd openzetten, zonder enig plan, zonder enige raming. En ze nu plots sluiten. Dan heeft men het over gelijkheid terwijl je de ene groep nog hebt binnengelaten en de andere groep niet meer. Straks krijg je een klacht tegen je bij het Europees Hof van de Rechten van de Mens. En als ze niet meer in Duitsland binnen mogen waar gaan ze dan naartoe. Het is ZO duidelijk dat er maar één oplossing is: de Europese buitengrenzen radicaal en zonder uitzondering sluiten. En opvang organiseren buiten de Europese grenzen in de buurlanden, en daar een strenge selectie doen van wie echt vluchteling is en wie gewoon wat van onze sociale zekerheid komt profiteren. En alsjeblieft zeg, vingerafdrukken en DNA afnemen absoluut verplicht, alsook botmeting en andere middelen om de leugens te checken. En wie over geen papieren beschikt, komt het laatst aan de beurt komt en moet ultrastreng gescreend worden.

  • Het zou ook nog zo kunnen zijn dat de natiestaten genoeg beginnen te krijgen van de spelletjes van de EU en daarom nu de controle overnemen.

 30. Ze sturen eerst terroristen als asielzoekers en sturen er vervolgens een grote container met wapens en munitie achteraan?
  .
  Container full of help for Muslim “refugees” arrived in Greece and guess what was in there?
  It was full of weapon. Why isn’t media reporting about this?:
  .
  https://www.youtube.com/watch?v=xn-UCR5p0y0

  • misschien omdat het niet klopt, ik las hier een ander verhaal over deze wapens, weet niet wat waar is ?
   http://www.ibtimes.co.uk/greece-seized-tanker-haddad-1-concealed-5000-shotguns-libya-islamists-1518372

 31. Dit is een zeer listige en tactisch gespeelde invasie. niet voor niet zijn 90% van de vluchtelingen “jonge mannen’, allemaal met het verwachtingspatroon om hier een huis en werk voor het oprapen te vinden. Opgevoed met het idee dat alle heidenen het verdienen om onthoofd en van hun bezittingen berooft te worden omdat zij geen moslim zijn. Het is volgens de islam ook volkomen toegestaan om ons voor te liegen,[identiteitsfraude] onze vrouwen en dochters tot slaaf te nemen enz. Gaat gezelli worden hier met al die ontevreden jonge moslim mannen die hier op straat gaan rondhangen. Yeah goed gedaan Kunduz Coalitie of the Willing. Wat was het ook al weer mw Mariko Peeters met bedvriendje in Bagdad. o ja 500.000 per analfabete politieagent in waarvan niemand wist waar ze gebleven waren.??????

  Stelletjeontzettend naieve domme overbetaalde leeghoofdige pluchelikkende marionetten van de Noord Atlantische Terroristen Organisatie daar op het Binnenhof….. ALLEMAAL zonder uitzondering

  • en niet te vergeten de politiek correcte ANP voorleesmoeders van de StaatsPropaganda Dienst ,De jeroen’s en twans en marielles eva’s en umberto’s etc. Die ons avond aan avond de ene leugen na de andere staan te verkopen, nooit van doorvragen hebben gehoord en de buis vullen met het intrappen van open deuren vergezeld van jaar in jaar uit dezelfde overbetaalde columnisten, over het paard getilde volkomen naive BNérs en het gebruikelijke blik Clingendael met in de achterhoede natuurlijk een paar kolonels’buitendienst enzo.

   • Nadat ik wakker ben geworden zet ik de TV aan en bekijk het nieuws, vooral het Duitse nieuws, ARD = ZDF.
    Ik verbaas me over het optreden van de diverse acteurs en actrices, in het bijzonder de flinke politicus, waarvan Rutte, Samsom en andere dergelijke figuren hun houding hebben afgekeken.
    Ze zouden dus daar in Den haag strafwerk moeten maken en uit de klas gezet.

 32. Wordt het niet eens tijd dat Merkel excuses aan gaat bieden aan Pegida en serieus hun plannen in overweging neemt? Pegida is trouwens de enige groep die oog heeft voor de echte vluchtelingen, die de dupe zijn van deze ellende.