Hans Janmaat zei het al: Opvang in de eigen regio. Video.

Door Joost Niemöller

Van uiterst links tot uiterst rechts praat nu iedereen erover als het ei van Columbus. Maar toen Hans Janmaat het in 1994 in de Kamer zei, werd hij voor gek versleten: Opvang in de eigen regio.

Kijk nog maar eens naar dit korte fragment. Andere Kamerleden wilden Janmaat nog geen hand geven. Hij was alleen maar negatief, heette het. Een nazi.  Terwijl hij toch heel realistisch en precies kon neerzetten wat het probleem was; de internationale verdragen, en wat de oplossing; opzeggen.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

49 Reacties

 1. intellectus humanus

  14 september 2015 op 12:02

  Wat is het toch een zegening dat er tv en natuurlijk YouTube hebben in deze tijd. Zonder discussie kunnen we nu zien wat er in het verleden gezegd is, en hoezeer de media gepolariseerd was en nog steeds is. Waar komen die krachten toch vandaan? Het is niet alleen de media natuurlijk, maar ook in het onderwijs en in de politiek zijn de linkse denkbeelden diep geworteld. Het eenzijdig belichten van politieke standpunten en het vervolgen en verketteren van rechtse standpunten en de link dan direct leggen met Hitler en consorten, alsof iedereen die rechts is daar aanhanger van was of is.
  Diepgaande analyses maken is in de media niet meer, of in ieder geval te weinig, aan de orde. Nu moet ik zeggen dat ik dit van Wilders ook niet hoor, het zijn de oneliners die hem populair maken en het keihard schoppen tegen het establishment.
  Gelukkig zijn er wel tegenhangers van de heersende linkse mediaberichtgeving zoals deze site. Ik zou dit ook graag op de tv zien en diepgaander dan Pow dit doet.

 2. Janmaat was zonder meer een visionair. Wat hij al in de jaren 80 riep is anno 2015 uitermate actueel. Men wilde er toen niets van weten en velen nog steeds niet.
  De chaos die drs. Janmaat toen al voorspelde is dubbel en dwars waarheid geworden en nog erger ook.

  Jammer was wel dat drs Janmaat zich met neonazi’s omringde, Zijn CP, later CD, telde nogal wat écht dubieuze figuren. Maar dat doet niet af aan zijn gelijk.
  De linkse en politiek-correcte tegenstand was anno toen nog vele malen erger dan nu. Men kon Janmaat toen nog negeren, bij gebreke aan internet.

  Later werd nog een aanslag gepleegd op Janmaat door AFA. Dat daarbij geen doden vielen mag een wonder heten. Overigens niet helemaal juist, want de eigenaar van het afgebrande hotel kwam bij sloopwerkzaamheden om het leven.
  Nooit iemand voor gepakt, vrijwel geen enkele politieke- of maatschappelijke verontwaardiging over deze terreuraanslag, want links.

  • Lid worden van de CD en ook actief, was een garantie voor einde carriere. De pool met politiek talent wordt zo snel klein. Er zaten ook mollen in, geparachuteerd door de politiek. In mindere mate gelden de carriere moeilijkheden ook voor PVV.
   Overigens werd (ik herinner me een voorvalm volgens mij tweemaal gebeurd) de tape opgevraagd, op de redactie van ik meen NOS m.b.t. politieke partijen uitzending van de CD/CP door ‘antifascisten’. Dat werd dan altijd met een grote glimlach verteld. Niemand vroeg zich af hoe het mogelijk was dat die mensen konden binnendringen.
   Dierenactivisten of aanslagplegers van de AFA kwamen vrij met vormfouten of het liep met een sisser af. Mensen van CD werden keihard aangepakt door de rechters.
   De rechterlijke macht, de media en de politiek trokken met zijn allen op tegen Janmaat. Het is een wonder dat hij niet vermoord is. Hij werd altijd in verband gebracht met extreem rechts.

 3. Dit reactiepaneel werd door mij geopend.
  Geen applaus nodig denk u, Mijn suffe mening heeft genoeg opgelevert om nog meer aan navelstarende introspectie te doen.

  En als ik dan al die hummingbirds and honeybees die door mijn geest zoemen zo eens samenvoeg,
  dan vraag ik me zomaar ineens af waarom we tegenwoordig toch zo weinig lezen van Caroline Vonhof.
  Die was toch een hoogst gewaardeerd auteur hier.

 4. Hihihi.

  Ik heb ook een net een permaban ontvangen op het disqus reageerdersplatform onder Kyiv post.

  Een reden word nooit gegeven maar volgens mij heeft het ermee te maken dat ik de corruptie waarover Ukraïeners zich zo beklagen koppel aan een gebrek aan eer en integriteit in die samenleving als geheel en hen voorhoud dat dit moreel gebrek heersend is in de EU waarop zij hun “hope” on “change” richten.

  http://www.kyivpost.com/content/ukraine/ukraine-shouldnt-expect-much-more-western-financial-help-speakers-say-397721.html

 5. @Koos
  Zou er dan eindelijk een heel klein lichtje gaan branden bij de elite?

 6. Het laatste nieuws!
  Duitsland gooit zijn grenzen dicht.
  http://www.oe24.at/welt/Deutschland-schliesst-seine-Grenzen/204203074

 7. Als je niet in de sprookjeswereld van de socialisten past ben je een racist en/of nazi.
  Rationele discussies zijn niet meer mogelijk,alles moet wijken voor de dromers van links

 8. Volstrekt redelijk en waar wat Janmaat hier zegt. En deze man is door een rechter veroordeeld voor “NL is vol”. Dit zegt alles over NL: een keiharde politiek correcte DICTATUUR.
  Kun je daar democratisch vanaf komen? Zelfs als Wilders 76 zetels haalt, zullen de regentenkliek, EUSSR, media, rechters, onderwijs, ambtenarij alles uit de kast halen om hem te dwarsbomen.

  • Dat was des te gekker omdat Juliana in haar troonrede van 1979 ook nog had gezegd dat Nederland vol was, overvol zelfs! Had Hans dan geen goede advocaat of zo?
   Zeer lezenswaardig artikel:
   https://jdreport.com/koningin-juliana-zei-het-al-in-haar-troonrede-van-1950-nederland-is-vol-vol-vol/

 9. @ Koos.

  Ik denk dat u niet heel ver van de waarheid zit met deze gedachte. Dit gevoel speeld bij mijn ook al een aantal weken.

 10. VON T. GAUTIER, A. HELLEMANN, N. MERTENS UND B. UHLENBROICH
  logo
  Die Stadt München kann nicht mehr. Alle zwei Stunden steigen am Hauptbahnhof bis zu 500 Flüchtlinge aus einem Zug. Die meist jungen Männer werden im Gänsemarsch durch einen abgesperrten Korridor bis zur ersten Sammelstelle geführt. Helfer mit Mundschutz und Handschuhen drücken ihnen Wasser und Kekse in die Hand.

  http://www.bild.de/politik/inland/fluechtlingshilfe/muenchen-vor-dem-kollaps-42553624.bild.html

  nou Amsterdam, weert, Ter apel , kollummerzwaag, oranje stad , bedum ten boer Echt et en al die andere steden die leegstaande kazernes hebben ….. maak je borst maar nat. kan ik mijn 14 jarige dochter nog veilig met de trein naar Amsterdam sturen of gaat ze onderweg lastig gevallen worden bespuwd et de komende jaren

  • http://www.bild.de/politik/inland/fluechtling/csu-rebelliert-gegen-merkels-fluechtlingspolitik-42557180.bild.html

 11. Waarschijnlijk wil Merkel deze jonge mannen gebruiken als soldaten om Hongarije en andere dissidente landen (binnenkort ook Nederland) op de knieen te dwingen. Ik zie zo snel geen ander motief waarbij ze zelf belang heeft.

 12. Janmaat komt me heel normaal en beheerst over.
  Wel zie ik aan hem het ongeloof over de onnozelheid van zijn toehoorders.
  Hij had gelijk en heeft nog steeds gelijk.
  Wilders heeft er weer een puntje bij op de virtuele kiezerslijst.
  En er hoeft natuurlijk maar ergens iets te gebeuren met de vijandige ongecontroleerde horde die bij ons naar binnen schuift. Laten we zeggen: de ware aard van het islam beestje komt naar boven.
  Wat ik niet hoop, maar me onvermijdelijk lijkt.
  Tja, en dan?
  Weer horde politici die bij hoog en laag beweren dat de rest toch echt heel brave mensen zijn die alleen maar goed willen doen. Plus extra bescherming bieden tegen de gevaarlijke horde rechtsextremisten die wraak willen nemen.
  Zie Balkenende die na de moord op v Gogh als eerste zich om de moslims bekommerde. Alsof die slachtoffers waren.
  Het zijn zwakke, onnozele lieden die ons aanvoeren die hun prioriteiten niet op orde hebben. Dat was in het verleden zo, en er is niets verandert.

  • Hans Janmaat ging op een gegeven moment fouten maken, omdat hij getekend was door alle bedreigingen en aanvallen van de overheid. Ik heb hem wel eens zien fietsen. Hij zag er gespannen, niet gelukkig, en zeer getekend uit.
   Gelukkig is de macht van de MSM en de staatsomroep tanende. Kijk naar Zweden. Alleen in Duitsland schijnen ze nog alles voor zoete koek te slikken wat hun voorgekauwd wordt als staatsevangelie door de staatsmedia.

 13. Ik zat me zo eens te bedenken, zijn wij wel zo anders dan de mensen in de middeleeuwen? Ik doel op de vervolging van heksen.
  Vroeger was je een heks als je aan occultisme deed of zonderling en/of afvallig was.

  Nu worden leiders of burgers die een andere mening hebben over de vluchtelingen status en opkomen voor de nationale identiteit al snel voor nazi uitgemaakt waardoor hij of zij eigenlijk ontmenselijkt wordt.

  Hans Janmaat is daarvan een goed voorbeeld.

  Nazi is het nieuwe woord geworden voor Heks. In Amerika was dat ooit ‘communist’. Denk aan de mc Carthy processen.

  • Grappig Het laatste Heksen proces in Engeland was in “””” 1944 “””” ja 1944 De heks werd veroordeelt tot 6 maanden gevangenisstraf conform een wet uit 1790 of zoiets die in 1951 uit eindelijk werd afgeschaft

   • Ja. en vergeet ook niet dat in Engeland een van de grootste geleerden veroordeeld werd voor homosexualiteit en zichzelf chemisch moest castreren om nog onderdeel te vormen van de samenleving. Ik heb het over Alan Turing, die tot zelfmoord werd gedreven.

    Overigens de overheid heeft actief geprobeerd Janmaat kapot te maken door hem te overladen met juridische processen. Vaak ging de rechter dan mee met wat de overheid vond. Kijkend naar die vonissen zouden we nu onze hoofd schudden.

    Zo zijn er meer processen waarover toekomstige generaties hun hoofd zullen schudden, maar dat is een onderwerp voor een volgende keer, misschien.

 14. Nee, wij zijn helemaal niet anders. Wij zijn nu eenmaal kuddedieren, wij volgen de leiders. En als er één afwijkt van de kudde en ergens anders heengaat, dan volgt niemand hem.
  Als één iemand iets anders roept dan wat de leiders roepen, dan wordt die gedemoniseerd. Hoe Janmaat behandeld werd en nu Wilders, is precies hetzelfde als destijds Copernicus en Galileo die riepen dat de aarde rond was. Die zijn kapot gemaakt door de heersende elite (de kerk).
  Onder het dunne laagje beschaving zit ook in de 21-ste eeuw nog een kudde domme, bange gnoes.

 15. Dit moet je zien Joost!
  Gregor Gysi https://youtu.be/6aL7g-5dp5M Vrede boven alles vrede Die tientallen Militaire conflicten door de USA geïnitieerd Daardoor vluchtelingen uit Eritrea,Afghanistan, Irak, Syië, Turkije, Libië etc
  USA santies tegen Rusland terwijl de handel USA-Rusland met 6-11% is toegenomen
  Angst van de USA over het opbouwen van Russische troepen in Syrië wetende dat dit met Amerika is afgesproken TTIP met voorbeelden Waar blijven de onafhankelijke media? De roep om kritische media Ik ben zelf een gepensioneerde ondernemer en verafschuw hier de linkse partijen totaal zinloos maar nu in dit tijdsgewricht zouden die Linke met Gregor Gysi en Sarah Wagenknecht mijn stem krijgen Een roep voor vrede dan hoeven mensen niet te vluchten

  • @ Hugoden

   Laat maar weer eens zien dat de maatschappelijke scheidslijnen in werkelijkheid niet zomaar overeenkomen met het vertrouwde onderscheid links/rechts. Als ik een Duitser was zou ik waarschijnlijk ook op die Linke/Wagenknecht stemmen, maar was ik een Fransoos zou Marine Le Pen mijn stem krijgen.

 16. Cut the crap RT. We are sick of it of you calling us racists. It’s about our future now and we need to act properly.There is no future for these arab people in our homelands. Please respect our values and stop following the western media in this caurusel. I want a proper life and am sick of us being pointed to, to solve the worlds problems. Russia should man up here, and take the side of the immigration critics. If anybody wants a more equal prosperous world, it;s should be the Russians to claim it. Don’t give to the people who beg! Give to the people who wants to earn it!!!

 17. Geen geweld, juist dat moet het weldenkende deel uit de weg gaan. En ja ik weet dat men met graagte het AFA/ Antifa geweld in de schoenen schuift van NVU (die nota bene SP stemt) of ‘éxtreem’rechts. Geplaatst in het politieke vlak kom ik dan uit bij Ayn Rand. Gezien de geschiedenis gaat die het niet echt worden.

  Ik zag trouwens afgelopen week de adoratie van de jihadisten voor El Che, mmhh en dan lijk me die club ook niet echt daar te framen waar men zo graag wenst.

  In mijn hoofd galmt een uitspraak inzake wijze woorden van Goethe:

  ‘A man’s manners are a mirror in which he shows his portrait.’

  • rectificatie: – dan lijkt-
   Volgens mij lijdt dit toetsenbord aan de gewoonten van de eigenaar. En de eigenaar aan vingers die geen rekening houden met iets waar veel koffie over is gegaan.
   En thee.

 18. Beste joost
  Kan jij mij uitleggen wanneer wij reden hebben ingewisseld voor emotie? Hoe kan het zo zijn dat één bepaalde gedachtegoed zo veel sterker is dan alles wat wij in het westen hebben gecreëerd? En dan bedoel ik het idee dat” iedereen die gevaar loopt recht heeft op bescherming”. Helemaal niks mis mee, maar waarom worden zoveel andere idealen hier voor ingewisseld. Noem maar gelijke rechten tussen man en vrouw. Recht op bezit, recht op zorg, recht op handel.. Op alle plekken leveren wij in, terwijl onze gedachte goed juist de wereld zou moeten veroveren.

  • Ik denk dat een volksaard van nature emotioneel is. Om de rede te wekken, en in stand te houden is voortdurende actie nodig. Dwingend opgelegde beschaving en cultuur zijn de mechanismen die daarvoor zorgen. Zodra beschaving en cultuur hun dwingend karakter verliezen (en daardoor ontaarden), dan verliest de rede haar draagvlak.
   Die ontaarding is na WO-2 begonnen (ironisch genoeg als reactie op het nazisme), met als tragisch dieptepunt de sixties. Die hebben alles gerelativeerd, en daarmee vernietigd. Dat die Europese lente destijds niet is neergeslagen, komt alleen omdat men zich van deze samenhang niet meer bewust is.

 19. Ik weet nog de hysterische reacties op Janmaat.
  Maar zelf durfde je geen reactie te geven dat hij misschien gelijk had want dan werd je weg gezet als een nazi. Terwijl de nazi’s links waren.
  Maar die geschiedenis werd al in de jaren zeventig veranderd door de linkse partijen in Nederland.

  • De mogelijkheid om zelf een reactie te geven was in de tijd van Janmaat ook heel beperkt. Zelf stuurde ik nog wel eens een ingezonden stukje naar de NRC. Maar daar kon je geen stoute dingen in zeggen. Dan werd het natuurlijk niet geplaatst. Met internet zijn de mogelijkheden onbeperkt. Maar het nadeel daarvan is weer dat er zo veel bagger op het net staat, dat elke reactie een speld in een hooiberg is. Maar ik denk wel dat het netto-resultaat positief is.

 20. Je kunt natuurlijk altijd gelijk krijgen als je wit zwart gaat noemen en zwart wit. Maar feit is dat de Nazi’s vooral toch socialistische en communistische partijen verboden. Nu was de partij misschien ook te veranderingsgezind om simpel “rechts” te noemen maar omdat het programma gestoeld was op vooral weerstand tegen ontwikkelingen vanuit het Westen en Oosten (internationalisering en klieken vooral qua banknetwerken en het oprukkende Soviet communisme met allerlei Marxistische aanhang groeiende in eigen land) kun je niet anders dan NSDAP extreem-rechts noemen, juist omdat dit ligt in hoe links-rechts normaal gedefinieerd is.

  Waar iets zit op een spectrum bepaalt niet of men wel of niet gelijk heeft. Het centrum heeft ook niet de waarheid in pacht (want die ligt overal behalve “in het midden”). De vraag is altijd of een “waarheid” nog legitiem is als het democratie, inspraak en dialoog vervangt door het opleggen van een wil via de loop van een geweer.

  • @Dirk
   Het feit dat de Nazi’s socialisten en communisten bestreed zegt niet dat ze daarom rechts waren. Sunnieten bestrijden sjiieten en omgekeerd, en toch hangen ze allen de islam aan. In linkse contreien vecht men elkaar graag de tent uit, zie de PvdA. Men neemt elkaar graag de maat, en elke linkse partij ziet zichzelf als de beste vertegenwoordiger van het linkse gedachtengoed. Hitler en Stalin visten in dezelfde vijver. Van Hitler’s politieke programma zou zelfs de SP nog rode oortjes krijgen.

 21. De NPO en de NOS hadden toen nog veel meer macht dan nu. Het zou mij niets verbazen als dit fragment uit 1984 nooit is uitgezonden, misschien een heel klein stukje. De hysterie toen was echt heel erg.

  Wat we nu zien is een grote brain wash campagne door de PO. Deze campagne wordt nog veel intensiever gevoerd in Duitsland, met het voor de elite gewenste resultaat.

  Lichtpuntje is dat de brain wash in Zweden niet meer werkt.

  Zolang de meerderheid de propaganda geloofd van de NOS/NPO, en blijft stemmen op partijen die geen radicale besluiten durven te nemen, en met radicaal bedoel ik dat vluchtelingenverdragen worden opgezegd, de grenzen hersteld en er gewerkt wordt aan opvang in de regio, zal er niets veranderen.

  De VVD legt de maatregelen van de EU uit alsof die streng uitgelegd kunnen worden. De VVD roept al 40 jaar dat zij de immigratie wil beperken, maar dat willen de werkgevers niet. De VVD roept alleen voor de buhne. Wanneer gaan mensen dat zien?

  • Het was toen een politiek enge tijd Je werd echt kapot gemaakt als je niet meedeed Elke Ambtenaar was PVDA Je werd nagewezen bij de ambtenaren als geen PVDA was

   • @Hugoden. Inderdaad als voormalig ambtenaar bij een GSD moest je je zo rood als een kroot voordoen anders werd je weggepest. Iets wat men bij mij heeft gedaan en wat bijna gelukt is. Maar op termijn heb ik toch zelf de vlucht naar voren gemaakt om van het gezeur en gezemel af te zijn. Links vertoont vaak honds gedrag. Ik kan de oproepen tot geweld voor zover die, tussen de regels, worden gedaan wel begrijpen. Als smurf Schultz en de schreeuwende Vlaming dit mogen waarom ieder ander dan niet? Anderszins begrijp ik goed dat Joost zich niet wil opofferen voor een op dit moment onhaalbaar doel. We gaan als het meezit nog roerige tijden tegemoet. Dit is nu eenmaal het uitvloeisel van de wet van oorzaak en gevolg. Als mensen in Irak, Syrië vluchten voor geweld of zoals de PKK daar tegen in gaan dan zullen we vergelijkbare situaties in het oude Europa zien ontstaan. Daar helpt geen moedertje lief aan.

 22. De drempel naar geweld word steeds lager.

  • Joost Niemöller

   13 september 2015 op 00:10

   Beste Marcel,
   Ik weet niet precies wat je hier bedoelt, maar wie oproept tot geweld, die blokkeer ik,

   https://joostniemoller.nl/reageren/

   • Beste Joost, wat ik ermee bedoel is dat openlijke onbeschoftheid, neerbuigendheid, en opmerkingen als bijvoorbeeld die van Joop van Riessen in P&W over Wilders en de PVV aanhang steeds meer gemeengoed worden.

    Waren het eerst nog een paar paradijsvogels die dit trof, tegenwoordig manifesteert het zich in de vorm van frau Merkel die de PeGiDa aanhangers en alles wat ermee sympatiseert in de neonazi hoek parkeert.

    Een Oostenrijker die Victor Orban even met nazi methoden vergelijkt.

    Voor dit soort mensen is “buitenparlementaire actie” een tweede natuur, en die bedreigt ook mensen zoals u zo langzamerhand.

    Maar u mag best blijven wegkijken en me een permaban opleggen hoor.
    U zult de eerste niet zijn, en het is uw blog. Mocht u er toe overgaan dan respecteer ik dat en zal niet zo flauw zijn om onder een andere naam terug te keren.

    • Joost Niemöller

     13 september 2015 op 01:29

     Het punt is gewoon dat ik er op aangesproken ga worden, los van wat ik zelf allemaal vind over geweld, en ik geen zin heb om voor de rechter te komen wegens uitspraken die anderen anoniem deden. Daar is die regel voor. Wat u hierboven zegt, daar is geen bezwaar tegen uiteraard.

     • Het lijkt me alleen laakbaar als men de drempelverlaging bij zichzelf , of de eigen groepering constateert.
      Het constateren van een drempelverlaging bij anderen, dat is iets wat veiligheidsdiensten ook doen, en is dus niet laakbaar.
      Met de opmerking van Marcel kan men twee kanten op.

 23. Beste Joost, je hebt hier helemaal gelijk. Maar zoals het wel vaker in het leven gaat, de werkelijkheid laat niets aan de fantasie over. De voorzitter van het Europees Parlement (de EU dus, je weet wel die een paar jaar geleden de Nobelprijs voor de Vrede hebben gekregen), Martin Schulz heeft in een interview gezegd dat hij de landen Polen, Tsjechie en Hongarije met MACHT en met KAMPF zal dwingen om te doen wat Brussel wil. Macht kun je vertalen in het gebruiken of misbruiken van je autoriteit, heerschappij of gezag en Kampf kun je niet echt anders opvatten dan Strijd, vechten of het toepassen van geweld. Dat bedoelt Marcel denk ik en hij wordt erin geholpen en versterkt door dit soort uitlatingen van Schulz. We staan voor een zeer roerige periode.

 24. @Marcel
  Ik denk dat die openlijke onbeschoft- en neerbuigendheid een teken kan zijn dat het water ze steeds meer tot aan de lippen staat, gezien het feit dat de partij(en) die ze zo onbeschoft en neerbuigend bejegenen hun aanhang zien groeien. Waardoor ze steeds zenuwachtiger en agressiever worden, een kat in het nauw maakt rare sprongen.

 25. tjeetje joost,
  m.i. constateert marcel hier iets ?..zij zegt toch niet, laten we wilders mollen en zijn aanhang deporteren ?
  .
  want DAT schijnt wel te mogen !……https://www.youtube.com/watch?v=aclY_G4jrDE

 26. Een reactie naar mijn hart harrynak.

  Geachte heer Niemöller schijnt te denken dat hij geweld kan ontlopen door weg te kijken, weg te duiken, en door de realiteit te ontkennen. Hij durft niet onder ogen te zien dat het lot van Gregorius Nekschot of Pim Fortuyn ook hem zal treffen door zich slechts door de orde der pacifistische toetsenbordridders te laten onderscheiden.

  Geachte heer Niemöller denkt vervolging te kunnen ontlopen door geluiden die je 1 op 1 kunt stellen met de uitingen van commisaris van RieSSen uit de reacties te weren.

  Helaas mijnheer Niemöller.
  Wij zullen vervolging door de gewapende macht
  -of de massa’s waar links zich zo mee identificeert-
  gewoon onder ogen moeten zien, en ernaar moeten handelen.

  Ik geef toe dat dat geen plezierig vooruitzicht is, en dat ik het ook liever allemaal anders had gezien.

  • “Geachte heer Niemöller schijnt te denken dat hij geweld kan ontlopen door weg te kijken, weg te duiken, en door de realiteit te ontkennen.”

   Vind ik echt nergens op slaan. Als er journalisten zijn die niet weg kijken of weg duiken of de realiteit zoals zij die zien ontkennen, dan zijn het juist types als Niemoller. Jouw uitspraak ‘De drempel naar geweld word steeds lager.’ was echter dubbelzinnig: was dit een besmuikte oproep tot geweld tegen het ‘establishment’ of juist een waarschuwing van voor geweld van die kant? De toelichting van Niemoller lijkt me verder ook meer dan duidelijk.

 27. Mee een Dawg.
  Ik ben ook blij met dit blog waarop Joost ons zijn visie mededeelt, en ik ben het opvallend vaak met hem eens.

  Hij is echt een voortrekker van het gedachtengoed wat wij delen.

  En het is voor mij als anonimus inderdaad makkelijk, waar ik de moeilijkheden van Joost ook wel zie.

  Maar als J. v. Riessen toch openlijk op mag roepen om Wilders te mollen en zijn aanhang te deporteren.
  Als daders van de brandaanslag in Kedichem op de NPO mogen verklaren geen spijt te hebben van hun daden en die mogen vergoelijken,
  wat is daar dan het juiste antwoord op ?

  Volgens mij zou het eruit kunnen bestaan dat de webmaster niet verantwoordelijk is voor uitingen van reageerders. Die komen voor hun eigen rekening.

  Joost geeft zelf al aan dat hij er rekening mee houd vervolgd te worden.
  Als dat geen mene tekel is dan weet ik het ook niet meer.

 28. @dawg,
  .
  “De drempel naar geweld word steeds lager.’ was echter dubbelzinnig”
  .
  dit mag in uw ogen dan wel dubbelzinnig zijn, daarentegen, het interview met commissaris riessen is verre van dubbelzinnig en roept op openbare tv op tot mollen van wilders en deporteren van zijn aanhang.
  .
  .
  maar ik begrijp het dawg, u valt liever over een vermeend dubbelzinnige reactie..
  .
  prioriteiten……tja…….

 29. @ Harry Nak

  Wat die Van Riessen op P&W deed was ongehoord. En dat dat (voor zover ik weet) geen vergaande konskwenties voor hem heeft gehad is net zo onacceptabel. Maar dan?

  Laten we een beetje voorzichtig zijn met die plaatsen op het internet waar nog tegenwicht wordt geboden tegen de dagelijkse propaganda van de mainstreammedia.