Het arme jongetje op het strand en de waarheid

Door Joost Niemoller

Er ligt een jongetje op het strand aan de vloedlijn. Het jongetje  ligt op zijn buik. Wat doe je? Wat doet een normaal mens bedoel ik? Die rent ernaartoe, tilt het op, probeert mond op mond beademing, probeert alles om te zien of het jongetje nog in leven is.

Wat doet men kennelijk in Turkije? Men blijft op afstand staan en maakt er een mooie foto van om de schuldhormonen van de Europeanen aan te maken. Prachtig beeld, zo’n jongetje. Men maakt nog eens een foto vanuit een andere hoek. Om vooral het beste plaatje te krijgen. Nergens nog voetsporen te zien van iemand die het jongetje had willen helpen. Dat jongetje ligt daar zo helemaal in het niets. Een ‘ schrijnend’ beeld van een aanklacht. Klik klik klik. En kijk, heel Europa stinkt erin.

Ineens wordt ons heel precieze informatie over dit jongetje voorgeschoteld door de media. En waarom? Omdat de ellende een ‘gezicht’ moet krijgen. Welk gezicht? Het gezicht dat ons door de bestuurselite en de media als verlengstuk voorgeschoteld moet worden.

Half Facebook loopt nu te janken over een ‘hart’ dat Europa eindelijk moet laten spreken. De linkse populist van de Volkskrant, Bert Wagendorp, gebruikt het beeld om Wilders het zwijgen op te wille leggen. Zo’n jongetje, daar kan je wat mee.

Dat Turkije kennelijk geen enkel hart laat spreken en gewoon toestaat dat mensen in wrakke bootjes varen naar ‘veilig Europa’, dat zal ze worst wezen. Het plaatje is binnen. De illegalenstroom van moslims die Europa verder ondermijnen kan door.

 

Illegalen bestormen de treinen in Boedapest. Op eerdere beelden was te zien hoe kinderen vooraan werden gezet voor het fotoplaatje en hoe Europese fotografen braaf klikten wat hen werd voorgezet. Nu zien we de werkelijkheid. De paar kinderen en vrouwen die voor de show vooraan werden gezet, doen er niet meer toe nu het ernst is. De trein! Jonge mannen eerst. Sterker nog, we zien alleen hordes jonge mannen die treinen bezetten om naar het beloofde land van Merkel te gaan waar ze de boel weer verder kunnen verzieken.

Ook hier zien we trouwens een gezicht. Een van agressie vertrokken gezicht van een jonge man. Zijn gezicht zegt: Laat de rest barsten. Hij wil zo te zien zijn vriend ook binnentrekken.

Plaatjes. Je leert er veel van. Maar vooral wanneer je eventjes verder doordenkt. Helaas doet bijna niemand dat.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

54 Reacties

 1. Juist Leo KarelJan, ik lees al jaren geen krant want ben niet van plan te betalen om voorgelogen te worden.
  Kijk ook geen Nederlandse TV, al erg genoeg dat ik daar verplicht aan mee betaal.
  Je mist er niks aan. Ja, ergernis.

  Wat is die Quispel trouwens voor racist? Koerden als de vader van Alan kunnen geen opportunistische hersenloze slappe zakken zijn? Want zij zijn goed en wij zijn slecht?
  Wake up and smell the coffee Quispeltje!
  We hebben hier een “vader” die al uit Kobani weg was vóór daar de IS-pleuris uitbrak, die geen poot uitstak om zijn mede-Koerden te helpen toen zij IS uit Kobani trapten, die zijn vrouw tegen haar wil in een Bart Smit opblaasbootje dwong, die twee ventjes en zijn vrouw liever liet verzuipen dan terug te gaan naar Kobani om daar zijn land op te bouwen zelfs niet nu andere Koerden die wel ballen hebben daar al IS verdreven.

  Die vader is een lul met vingers, hij zou achter de tralies moeten verdwijnen, heel lang zo niet voorgoed.

 2. “Moslims die Europa verder willen ondermijnen”? en “naar het beloofde land van Merkel te gaan waar ze de boel weer verder kunnen verzieken”?… Sorry Joost, je moet blijkbaar nog wat rondreizen, andere culturen goed leren kennen alvorens oordelen te vellen en last but not least: lezen.
  Ik heb echt medelijden met jouw visie op wat er momenteel gaande is en verder vind ik dat je helemaal niet goed schrijft en veel spelfouten maakt. Je bent niet de enige en dat maakt me triest. Nou, schrijf maar door over het dode kind op het strand en alle mensen die maar vooral niet moeten vluchten of op zoek gaan naar een beter bestaan, want ik denk dat jij dat in hun situatie ook zeker niet zou doen!

 3. De media zijn definitief op de Goebbels indoctrinatie overgegaan. Het is fascistische leugenachtigheid die zijn weerga niet kent. En alles doet mee: alle omroepen ( ook commerciële ), alle kranten. Het is allemaal Goebbels bagger. De rotzooi is zo groot dat niet kijken het enig mogelijke is. En opzeggen die gore TV gidsen en gore kranten.

 4. Ik las dat de moeder en zijn broertje het ook niet hebben overleefd; alleen de vader heeft zich weten te redden…. In de geciviliseerde landen zal elke vader eerst zijn kinderen en zijn vrouw redden. Dit feit werd niet vermeld omdat dit niet past in de zieligheidspropaganda hype van de kolonisatie veroorzakers….

 5. Op tv worden er speciale vluchtelingen programma’s uitgezonden om de bevolking te bevrijden van het ongemakkelijke gevoel dat de foto oproept. Dan wordt eindelijk het narcistische zieligheidsgevoel van de meeste Nederlanders bevredigd. De meeste Nederlanders willen de waarheid niet onder ogen zien en dat is best gevaarlijk want het kan een paard van Troje zijn die van IS afkomstig is die hier binnen komt. Ze vinden hun medelijden die kunstmatig wordt opgewekt belangrijker dan hun eigen en onze veiligheid.

 6. Lees het treurige ware verhaal op Elsevier:
  http://www.elsevier.nl/Buitenland/achtergrond/2015/9/En-dan-nu-de-feiten-rond-Syrisch-jongetje-Aylan-2680954W/?masterpageid=158493

  Dit jongetje en zijn familie had alle kans op een goed leven, maar vader wilde mooie nieuwe peperdure tanden. Blijkbaar was een normale gebitsbehandeling niet goed genoeg.
  Treurig verhaal.

  • Mogelijk kunt u meer met dit beeld uit de voeten:

   http://www.rtlnieuws.nl/sites/default/files/styles/inline_large/public/content/images/2015/04/19/meisje-boot-slachtoffer-column-roelof-docu-vice_0.png?itok=PaF4sV16

 7. Op Joop staat een leuke discussie tussen ene Molly Sweet en Han van der Horst.
  Han geeft daarbij een link naar deze website, als afschrikwekkend voorbeeld van hoe erg reaguurders kunnen zijn. Zie verder het artikel. Vergeet niet een teiltje naast je neer te zetten!
  http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/33657_schokkende_harteloosheid/

  • Mensen worden bij het zien van deze onbegrijpelijke beelden verward Hun machteloosheid Wat kan je doen ? Niets helemaal niets Het eerste dat mensen dus doen is elkaar beschuldigen Het enige dat je echt kan doen is diegene die deze stromen veroorzaakt hebben ter verantwoording roepen. Maar ook de bestuurders van de EU die echt defaitisme hebben getoond Apathie

 8. Pieter G heeft gelijk en daar kun je niet langs kronkelen Quispel.

 9. “de vader wilde peperdure tand implantaten.
  Daarvoor wilde hij naar Zweden om zich Gratis te laten behandelen.”

  Eerlijk is eerlijk, mensen worden wel creatief om zich van het ongemakkelijke gevoel dat de foto oproept te bevrijden.

 10. De iconische foto heeft niets met het vluchtelinge drama te maken.
  Ze woonden al jaren in Turkije, maar de vader wilde peperdure tand implantaten.
  Daarvoor wilde hij naar Zweden om zich Gratis te laten behandelen.

  De slecht voorbereide reis was om cosmetische redenen lees economische redenen.
  En er kon nog niet eens een zwemvestje vanaf.
  Deze foto is door de media misbruikt als vluchtelingen propaganda.

 11. Ik denk dat dit in dezelfde lijn is als met de bordjes met Engelse teksten, allemaal met dezelfde kleur viltstift en hetzelfde handschrift, die de vluchtelingen meedragen

 12. Was nog vergeten te vragen wat die opmerking van die vrouw te maken had met het dode jongetje.
  Ik doel hiermee op NPO journaal gisteren waar het o.a. over deze zaak ging en er een vrouw te horen was die riep “Assad is een moordenaar”.
  Het gezin kwam uit Kobani dat door Isis was veroverd en dat later door Koerden is heroverd.Dus wat had Assad hier mee te maken?
  Of is dit gewoon subjectiviteit.Assad slecht ,Isis goed

 13. Toch blijven er vragen betreffende het dode jongetje
  1.Er waren 13 personen in het rubberbootje,welke mensen waren dit en hoeveel hebben het er overleefd.
  2..De 2 jongetjes en hun moeder verdronken,de vader niet.Hoe heeft hij zich kunnen redden?Is dat onderzocht?
  3.De vader gaat terug naar Kobani,waar hij van weg vluchtte,om zijn gezin te begraven.Is het weer veilig daar?

 14. Een schatrijke Egyptenaar wil een Grieks of Italiaanse eiland kopen waar alle vluchtelingen die nu Europa trekken, onderdak kunnen krijgen. Het uiteindelijke doel van miljardair Naguib Sawiris is dat er zo een onafhankelijk staat verrijst, waar Syriërs, Afghanen en andere vluchtelingen kunnen werken, studeren en leven.
  Bron telegraaf.

  Prima idee, alleen zou ik de huidige inwoners (geen eiland is onbewoond of het moet een kale vogelrots zijn) uitkopen en gelegenheid geven zich ergens anders te vestigen(vluchten).
  Verder zal binnen de kortste keren de pleuris uitbreken op het eiland vol met religieuze tegenstanders (soennieten, sjiieten enz) of men moet de islam verbieden. Zoveel verschillen de IS barbaren niet met andere bewoners van die streek. Als je de islam staten in de regio ziet worden -anders dan wel geen gelovigen -net zo afgeslacht, en dat alles volgen de sharia wetgeving. Normale mensen zijn die verschrikkelijke landen allang ontvlucht.
  Wie dat niet meeweegt is naïef.

 15. Petin zei het volgende over de vluchtelingen: Russia has frequently warned of major problems which Europe would face as a result of Western policies in the Middle East and North Africa and jihadist groups terrorizing people, so the current refugee crisis in the EU doesn’t come as a surprise, said the President of Russia. Laten we er nog eens bij stil staan dat al die vluchtelingen uit landen komen waar Amerika alles heeft platgegooid Of Zoals Dick Cheney tegen Musharif zei als u niet meewerkt dat bombarderen we uw land terug in het stenentijdperk. Het is nu ook interessant dat Rusland in Syrié nu de leiding neemt . Triest is om te moeten zien dat Rusland zich noodgedwongen weer naar het Oosten moet wenden Vladovostok vlak bij Japan en China is economisch booming waar Poetin nu een Aziatisch congres toespreekt Wij de EU hebben ons laten meeslepen en zijn onze meest loyale partner kwijt . In Georgie richten de USA een NATO basis in en in Armenië wordt een Maidan’netje voorbereid

 16. De foto heeft Europa wakker geschud omdat het treffend aard en omvang van deze humanitaire ramp uitdrukt. Het leidt tot een belangrijke kentering van het beleid:

  http://www.elsevier.nl/Buitenland/achtergrond/2015/9/Cameron-geeft-toe-aan-publieke-opinie-meer-opvang-van-migranten-2680752W/

  De peuter is niet voor niets gestorven.

  • Je hebt gelijk. De peuter is niet voor niets gestorven. Zeg maar gerust dat er reusachtig voor deze peuter gejuicht is. Het is een kleine grote held geworden. De held die deuren openen zal en mensen een beter leven geven gaat. Zo handig kan een foto zijn voor een opgeofferd kind. Opgeofferd zegt U? Jawel. We laten de vader aan het woord en deze heeft verklaard in de media: Wij waren op weg naar Canada. Wij waren in het vrije Turkije. Wij besloten een overtocht te maken voor veel geld in een opblaasbootje naar Griekenland.
   Snapt u het nog? Waarom geen vliegticket kopen voor die centen? Waarom je gezinnetje in gevaar brengen in zo’n vodje van een bootje terwijl je het vliegtuig naar Canada kan nemen? Wat doe je dan op zee?
   En dit geheel met droge ogen kunnen vertellen voor de camera’s…
   Ik begrijp het niet meer… u?

   • Het gezin, zat zoals veel vaak al jaren geleden gevluchte Syrische gezinnen, in een uitzichtloze situatie in de vluchtelingenopvang in Turkije. De enige manier om daar uit te komen is via de zee. Deze mensen krijgen nooit een ticket vanuit Turkije om in een vliegtuig te stappen.
    Achteraf was dit geen verstandig beslissing maar ik betwijfel of u en ik in dezelfde ellende een andere beslissing zouden hebben genomen.

    • Als jij een domme beslissing neemt waardoor jouw gezin omkomt, moeten anderen dan opdraaien voor jou en voor ale andere domme lieden als jij? Zeker is dat kind op dat strand een tragsich beeld als het niet geënsceneerd is. Maar dat is nog geen reden een massale invasie van “vluchtelingen” toe te staan die ook in eigen regio en cultuur een veilig heenkomen hadden kunnen zoeken. Turkije is misschien “uitzichtloos”, maar wel veilig, en geen radicale geloofsgenoten, en prominent lid van de OIC. Ga jij je maar eens afvragen waarom die moslimse partnerlanden geen poot uitsteken. Laat het “het Westen” daarom eerst eens ophouden met overal humanitaire rampen te veroorzaken (Irak, Libie, Syrie, Oekraine, enz.) die al minstens een half miljoen dode kinderen heeft opgeleverd waar je “bleeding heart” pocos als jij nauwelijks of niet over hoort https://www.youtube.com/watch?v=omnskeu-puE

 17. Het is de verdomde onverantwoordelijkheid van de ouders.
  Zij waren in een gebied waar geen oorlog is.
  Is het dan verantwoord om in een gammel bootje te proberen oversteken met twee kleine kinderen en er op de koop toe nog eens 4000€ .
  De vader heeft de moord op zijn vrouw en kinderen op zijn geweten. Zo simpel is het.

 18. Zonder ISLAM geen dood jongetje of vliegtuigen die levende gemeenschappen invliegen om dood en verderf te zaaien. Een paar kilometer verder maakt een jongetje van dezelfde leeftijd met een mes snijdende bewegingen hoe je een keel moet doorsnijden op aandringen van zijn vader en omstanders.
  ISLAM is erger en dodelijker dan kanker.
  Want het wordt je aangepraat en maakt van een normaal jongetje een duizendvoudige massamoordenaar.

  Dus laten we het voor de verandering eens over de OORZAAK van alle ellende hebben: ISLAM
  De harteloosheid zit in de OORZAAK. En het niet benoemen of tegenhouden van die oorzaak. Vaak hoor ik het argument dat het het enkelen zijn die het verzieken.
  Maar in islamitische staten worden vrijdenker atheïsten of andersdenkenden gewoon vermoord. Terwijl onze regering er zaken mee doet.

  Dus doe niet zo super schijnheilig hypocriet over 1 dode zou ik ” weldenkend mensvolk” willen meegeven. De 100.000 andere heb je ook geen probleem gevonden.

 19. Wat een harteloosheid wordt er geuit hier!
  Al zou de foto geënsceneerd zijn! So what?
  De ellende is echt!
  De vluchtelingen zijn echt!
  De dode kinderen zijn echt!!

  http://usuncut.com/world/facebook-banned-photos-europes-refugee-crisis

 20. En het misselijkmakende gedrag van deze ‘vluchtelingen’ is óók echt:
  http://www.liveleak.com/view?i=344_1441354394

 21. Gelukkig kon Samsom niet slapen na het zien van het dode kind. Waarom heeft hij zich nooit druk gemaakt om de ouderen die niet kunnen slapen en in hun strontluier liggen weg te rotten. Samsom is een van de vele hypocrieten in dit land. Hij krijgt nu extra aandacht in het Dikke-ik menu debat rond Rutte. Dus Dierikke jij gaat weer iets flikken. Hij is een huichelachtige profeet; zeg maar een natgezeken zendeling die het niet waard is in Nederland te mogen verblijven net als de restanten van die partij. De afrekening zal komen; niet op korte termijn, maar hij komt.

 22. Ter aanvulling een interessant en vlammend betoog van Stefan Molyneux. Waarom het Westen onder geen beding een mensenmassa moet opnemen met een geheel tegengestelde culturele achtergrond en ontwikkeling. Tenzij wij natuurlijk de met bloed, zweet en tranen opgebouwde Westerse beschaving om zeep willen helpen. Die beschaving die na eeuwenlange strijd de kerk en staat gescheiden heeft, eigendomsrechten ingesteld, de meningsvrijheid, en een ongekende impuls heeft gegeven aan kunst & wetenschap, enzovoorts https://www.youtube.com/watch?v=cCOLcMqdpls

 23. Hoe heftiger de propaganda -want dat is dit helaas – hoe groter waarschijnlijk de behoefte om ‘demense’ af te leiden en te misleiden van de werkelijkheid én van het nauwelijks te meten falen van het ‘beleid’ van de europese ‘politieke elite’ of wel het politieke gekkenhuis dat ons ‘regeert’. Je moet alles tussen ” zetten omdat de inhoud van de woorden de lading niet meer dekt.
  Een overigens uitstekende analyse Joost zonder meel in de mond. Als het jochie een dobberaartje was, dan overschreeuwt Links voorál haar eigen schuldgevoel. Het zijn de Merkels, Steinmeyers (en hun trawanten in de media/omroepen) en de EU gutmenschen in het algemeen,die door hun geblaat en weigering onze landen te beschermen deze mensen lokken. Daarbij gebeuren inderdaad vreselijke dingen,maar Links moedigt in de eerste plaats die mensen volop aan uit via de asielmaffia die risico’s te nemen. En die maffia is weer met de pc regerende ‘elite’ verweven. Hopeloos,we leven in een dictatuur.

 24. Talloze fotografen lopen daar langs de stranden. Te wachten de ideale foto te maken die hem of haar de jaarprijs der fotografie gaat opleveren. Geweldig zo’n plaatje, eindelijk ik wordt beroemd zal de maker gedacht hebben. De fotograaf heeft inderdaad zich niet bekommerd om het jong.
  Waarom geen plaatje van een onthoofd christelijk jongetje eigenlijk? Niets hebben wij hiervan gehoord in de media. Geen onthoofde kindjes hier, veel te bizar, of? Christen jongetjes zijn niet belangrijk, daar kunnen we niets mee. Christen jongetjes zijn ook honden heb ik begrepen en die dienen uitgeroeid te worden.

 25. @Leferink;

  Helemaal mee eens, heb ook een huis in Duitsland en wat hier momenteel gaande is slaat zelfs de MSM hier in nl. Urenlang op allerlei zenders over de (A-) zielige vluchtelingen waar ze “3300 euro per jaar aan overhouden” en er minstens per jaar 500,000 (NB uit niet-Europese landen, zeggen ze erbij) van nodig hebben.
  Pure, pure indoctrinatie en hersenspoeling van het Duitse volk. En iedereen die het er niet mee eens is is racist, nazi etc. etc. zodat velen hun mond houden om echt een tegenwoord te geven. “Deutschland schaft sich ab” !
  Zowat alle grote Duitse steden zijn al zowat failliet en hangen aan het staatsinfuus, misschien worden ze nog wakker als ze helemaal leeg gemolken zijn. (En wij hier ook !)

  • g.h.m.leferink

   4 september 2015 op 09:58

   ‘A3.aan’, wat ik me afvraag is waarom de meeste EU-politici toch zo LAF zijn? Dat de tijd van ‘Befehl ist Befehl’ nu wel ver achter hun ligt mag duidelijk zijn. En ook het gehoorzamen omdat er anders een niet malse Strafe volgt, dat kan het dus niet zijn. Maar waarom toch die Jan Slapzak mentaliteit? En het ontbreken van luide protesten tegen deze Politik-und-Medien Maffia? Of zou het b.v. de angst zijn voor negatieve publiciteit in rioolmedia als dat vod dat Bildzeitung heet?
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 26. g.h.m.leferink

  3 september 2015 op 17:13

  Joost: als in Duitsland wonende Nederlander kijk ik ook regelmatig naar de Tagesschau. En konstateer dat dit tot voor kort redelijk objectieve journaal nu nòg erger is dan dat halve-waarheden-NOS-sjenaal. De termen ‘vluchtelingen’, ‘asylzoekers’, ontheemden, enz. vliegen je om de haverklap om de oren. Van objectiviteit is geen sprake meer, en de kijker wordt deze Tsunami voorgeschoteld als iets ‘vanzelfsprekend’ onafwendbaars. Persoonlijk neig ik steeds sterker tot de veronderstelling dat hier een regisseur achter moet zitten. De verslaggevingen van de verschillende zenders lijken me veelteveel op elkaar! Probeert een of andere ‘actiegroep’ nu de EU-regeringen voor het blok te zetten? De politiek BANG te maken, zodat er zowat niets tegen deze vloedgolf wordt gedaan? Omdat anders er ‘Volkswoede’ zal ontstaan?
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 27. Ik wacht nog steeds op een ECHT promotie filmpje waarop een politicus belooft voor de rest van zijn/haar leven met gezin in een migranten wijk te gaan wonen en hun kinderen op een lokale school te doen. Maar dat is onmogelijk omdat het de belasting betaler (U dus) teveel aan beschermende veiligheids maatregelen zou gaan kosten (wat fijn die bezorgdheid om de samenleving) De hedendaagse ploticus is een hypocriete landverrader. Politiek is tot een mensonterend politiek gehuichel geworden. Maar dat wisten we eigenlijk al. Nooit meer stemmen, dat zou een oplossing zijn, indien iedereeen dat doet.

 28. Ah ja, de (s)linkse propagandamachines draaien momenteel overuren. Op de redacties van o.a. CNN, BBC en de NOS zullen ze ongetwijfeld een vreugdedansje hebben gemaakt toen deze foto binnenkwam: emotionele chantage voor het klootjesvolk!

 29. Toch knap zoals gelovigen het spelen. Al deze mensen over pakweg 25 jaar gaan het klassieke gelovige doen. Zoals terreur bestrijden in ruil voor mèèr. Europa zal ingeven door logica van klassieke lafheid. Luister naar alle traditionele politieke partijen die aan een touwtje lopen vanuit Washington. Wat uit hun mond komt is trekpop resultaat. Bekijk Nederland in 1970 via foto en film. Wat opvalt is de pathetische domheid van toen leiders en het resultaat daarvan vandaag. Liegen heet vandaag Teflon. Hun taal is koeterwaals. Kortingen op alle ongelovige economische fronten . Terwijl gelovigen binnenstromen. Onder jubel gezang van goed gek bezig zijn idioten met een visie.

 30. Deze foto zal net zo worden uitgebuit als toentertijd in 1972, dat naakte meisje dat rende voor haar leven nadat de VS napalm op haar dorp had gegooid.

  • @CeesvE
   Politici en de media hebben geleerd van de beroemd-beruchte foto van het Vietnamese meisje. De foto werd door de media gebruikt TEGEN de VS die onschuldige Vietnamese brugers met napalm en orange-agent bestookten en er aldus miljoenen hebben afgemaakt. Nu wordt eenzelfde soort foto gebruikt ter glorie van hun misdadige beleid en worden tegenstanders van het ziekmakende oorlogs geweld in het midden oosten en de daaruit voortkomende migratie stroom beschuldigd van racisme en islamofobie.

 31. Beste Joost, dit artikel moet iedereen gelezen hebben !!!!

  Als het dan je ogen nog niet opent, dan weet ik het ook niet meer !!!!

  http://www.hln.be/hln/nl/33982/Islamitische-Staat/article/detail/2442932/2015/09/02/Syriestrijder-Ik-haat-Belgie-met-alles-erop-en-eraan-Als-ik-terugkom-is-het-om-Belgie-te-veroveren.dhtml

  • Enthousiasteling: ga zelf een lekker wonen tussen de volgende mogelijkheden zou ik zeggen:
   1. geen werk, te weinig inkomen om je huishouden draaiende te houden
   2. de bommen vliegen om je oren als je naar de AH loopt

   Ik hoop dat andere landen jou ook zullen weigeren.

 32. En de arabische landen doen natuurlijk niks.Al Jazeera zit in Qatar en roept het westen op meer mensen op te nemen.

  http://www.powned.tv/nieuws/buitenland/2015/09/golfstaten_fuck_vluchtelingen.html

 33. Gatverdamme. Kostmisselijk en intens verdrietig.. Dat de VN hier niet ingrijpt. Dat de EU haar grenzen niet kan bewaken en dit uitlokt. Dat er geen zinnig immigratie beleid wordt gevoerd waarbij mensen weten dat het geen zin heeft om op gammele bootjes te stappen. Dat de rijkere landen niet ter plekke kunnen helpen.

  Regeringen, Europees parlement, NGO’s,Gutmenschen… U kunt zich dit aan rekenen.

 34. 11 Year Old Child Bride Speaks Out Before Being Killed

  https://www.youtube.com/watch?v=CY4gNBf2n3o

  Dit is ook zielig en aandoenlijk, helaas misbruikt de media dit niet want media en politici zijn selectief.

 35. Nog wat meer dode kindjes; zie hier hun monument in Donbass. Ze zijn omgebracht door Kiev troepen. Waarom steunt Brussel dit? Waarom schrijft de media hier niet over? http://russia-insider.com/en/society/heartbreaking-monument-listing-66-children-killed-poroshenkos-civilian-bombings/ri9504

  • Nu u dit terecht aanhaalt, moet ik ook denken aan Gorlovka Madonna. Jonge moeder met baby. Vorig jaar omgekomen in het Oosten van Oekraïne tijdens een bombardement door Kiev met “European Values” http://ic.pics.livejournal.com/zergulio/14338131/852786/852786_900.jpg Kon de goedmensen in het Westen kennelijk weinig of niets schelen. Over kille hypocrisie gesproken.

 36. Het trieste verhaal van het jongetje, want dat is het natuurlijk!
  Wie laat zo’n klein mannetje nu los?
  Ach, het antwoord weten we al toch?
  Het moest er nog even bij vermeld worden, dat dit jongetje
  zijn “HELE LEVEN” drie jaar oud, alleen maar oorlog kende!!!

 37. Die twee mensen uit Apeldoorn (bij Pauw) waren zo geemotioneerd door het verdronken kind, dat ze DAAROM besloten een vluchteling in hun huis op te nemen. Helaas is de logica weer ver te zoeken. Maar ja, het waren dan ook Christenen met een missie. Een kritische vraag of ze de huis-vluchteling ook wilden bekeren tot het Christendom, werd omzeild, hoewel dat toch de enige steekhoudende reden zou moeten zijn!

 38. Is al onderzocht waaraan het kind is overleden? Kan zomaar zijn dat het niet verdronken is, maar aan iets anders. En dat het daar is neergelegd “voor het goede doel”.

  • En als het kind verdronken is wil dat nog niet zeggen dat ie uit een gammel bootje is gevallen.
   En waar is zijn familie? o ja, onderweg naar Canada.

 39. Triest. Ik had precies hetzelfde gevoel toen ik dit jongetje op het strand zag; dit wordt een media hetze. En jawel hoor. ik begrijp alleen niet goed waarom er niet naar een echte oplossing voor dit migratie probleem wordt gezocht. Moet dus opzet zijn. Net als de financiele puinhoop waarin de EU verkeerd. Opzet dus. Goed geschreven Joost, zoals altijd.

 40. Kijk op EuroNews Moeders met bordjes met kant en klare teksten met overduidelijk dezelfde kartonnen bordjes met hetzelfde handschrift . Ze kunnen de tekst niet eens lezen vrees ik Er moeten gewoon goed georganiseerde actievoerders zijn om onze emotie op te wekken ons week te maken Die fotografen voor dat ene fotootjes dat morgen op alle voorpagina’s prijkt en waarmee zij beroemd kunnen worden Een groot circus De Fotografen weten precies wat de MSM wil U vraagt zij leveren

 41. Ik dacht al dat ik de enige was. En sterker nog ze hebben er ook video beelden staan maken. En dan ook die reacties weer bij Pauw. Dat is echt triest.

 42. mrs.venderleek

  3 september 2015 op 11:48

  Ik wel hoor, Joost.