Het zijn illegalen, geen vluchtelingen

Door Joost Niemöller

Overal in de media wordt automatisch de term ‘vluchtelingen’ gebruikt voor de massa’s die nu juichend Duitsland binnenwandelen. En voor wie in bootjes het water oversteekt naar Europa.

Vluchtelingen?

Echt?

Wat weten we van deze mensen? Strikt gesproken weten we alleen dat ze op onwettige wijze een grens zijn overgestoken. Ze tonen hun paspoort niet, of zijn hun paspoort ‘verloren’. Ze eisen asiel, komen daarmee in een procedure, en heten dan ‘asielzoekers.’ Maar zijn het ook ‘vluchtelingen’?

We noemen iemand die niet veroordeeld is toch ook geen ‘moordenaar’? Ja, we doen dat soms wel, maar dat is feitelijk onterecht. Want alleen als een rechter erover geoordeeld heeft, verandert de status van ‘verdachte’ in die van ‘dader’.

Gek genoeg gelden die overwegingen niet bij het scheutig mediagebruik van de term ‘vluchteling.’

Kijken we naar de regels, zoals vastgelegd in de Nederlandse wet, in overeenstemming met het vluchtelingenverdrag van 1951.

Dan zien we dat een vluchteling degene is die:

(-) uit gegronde vrees voor vervolging wegens zijn ras, godsdienst, nationaliteit, het behoren tot een bepaalde sociale groep of zijn politieke overtuiging, zich bevindt buiten het land waarvan hij de nationaliteit bezit (-)

Dat is het in essentie. Vervolgd vanwege het behoren tot een bepaalde groep. Of vanwege een bepaalde overtuiging.

Dat is later dan weer uitgebreid.

En er zijn weer uitzonderingen op.

Maar laten we het niet ingewikkelder maken dan het nu al gemaakt wordt door de juristen.

Wat weten we over al die jonge mannen die nu massaal de Europese grenzen oversteken? We weten alleen dat ze dit doen zonder aan de gebruikelijke procedures te voldoen, die van ons, burgers, geëist worden. Ze bevinden zich dus illegaal op het grondgebied van een ander land. Eerst moet nog uitgezocht worden of ze daar wel zijn wegens vervolging.

Nu zijn het ‘illegalen.’ Mogelijk blijken het later ‘vluchtelingen’ te zijn.

En hoe groot is die kans op dat laatste nu eigenlijk? Strikt genomen, als de regels echt toegepast worden?

-Wordt een Syriër die in Turkije leeft daar vervolgd vanwege zijn politieke opvatting of omdat hij behoort tot een groep?

-Hoe zit dat met de Ghanees die uit een rubberbootje stapt op een Italiaanse kust?

Enfin, iedereen kan die vraag zelf nu al beantwoorden. Dikke kans dus dat het hier helemaal niet om ‘vluchtelingen’ gaat in de zin van de wet. Wij gaan dat in Europa beantwoorden aan de hand van ellenlange procedures. Voor ieder persoon een procedure. En een vervolgprocedure. En nog een.

Het kost wat. Maar dan heb je ook iets. Een vluchteling. Of niet natuurlijk.

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

25 Reacties

 1. intellectus humanus

  6 september 2015 op 22:49

  Dat vluchtelingen massaal Europa opzoeken is niet gek en daarvoor de rijkste landen uitzoeken is slim. hetzelfde zou ik ook doen. Een eenvoudige oplossing ligt niet er niet, politiek Europa is niet in staat een koers te kiezen vanwege het gemis aan daadkracht en niemand wil zijn vingers branden om bestempeld te worden als racist en zo zijn politieke loopbaan op het spel te zetten. dan maar de ”goeierik” uithangen zoals Merkel die een vals statement wil maken
  Oplossing om land (lees steden) te ”huren” in landen als Tunesië om daar met voldoende westerse steun vluchtelingen onder te brengen klinkt zo gek nog niet.
  Er hangt een groot gevaar boven ons om te pogen de Islam te laten integreren in de westerse samenleving. Islam kent geen democratie en wordt bestuurd vanuit de moskee…….

 2. Volkomen juist: het zijn illegalen die massaal alle wetten overtreden en vaak uit veilige landen komen. Pure gelukszoekers en voor 80% in het bezit van een religie die het Westen haat.
  Zij komen ons uitzuigen en islamiseren. De echte arme vluchtelingen zitten net over de grens van hun land. S. Arabië en Golfstaten kennen geen asielprocedures, ook niet voor hun mede moslims. Zij vinden de islamisering van Europa prachtig en lachen om de chaos.

 3. Asl je goedmensen voorhoudt dat de echte vluchtelingen onder de onechte vluchtelingen lijden, dan stoppen ze hun oren dicht, en roepen vertwijfeld: “Het zijn toch allemaal MENSEN?!!!”

 4. De werkelijke reden dat Ghadaffi door Nato bombardementen etc. afgezet werd en uiteindelijk vermoord is, is niet omdat hij niet “democratisch” genoeg was maar omdat Lybie een hoop olie en gas heeft en dat Ghadaffi de US Petro dollar niet meer wilde gebruiken.
  Syrie heeft ook een hoop olie en gas en Assad wil nietaan het lijntje lopen van de VS en EU. Wat beide leiders gemeen hebben (hadden) is dat hun landen rustig waren, weinig godsdienst problemen hadden en dit alles in redelijke welvaart. Deze redelijke voorspoed lukte omdat ze hun onderdanen aan strikte regels hielden. Toen er “opstanden” in beide landen gecreeerd werden door de rijke Golfstaten mbv van Washington en Nato, ging het dan ook meteen mis. Een deel van de bevolking liet onmiddellijk haar ware aard zien en de gruwelijke chaos was compleet. Een hoop van deze zelfde mensen, die slechts onder de duim kunnen worden gehouden door een streng regiem, komen nu de EU binnen, geholpen door goedmens softies. Dat gaat dus mis.

  • Zo is het Khadaffi waarschuwde nog Als ik er niet meer ben zal een tsunami van vluchtelingen Europa overspoelen . Bijna alle , de meerderheid van de vluchtelingen komen uit landen waar Amerika , NATO democratie heeft gebracht Een net woord voor regime change . Het houdt niet op Obama haastte zich om de demonstraties in Hong Kong zijn steun uit via de bekende NGO’s en vrije pers amnesty etc Hadden wij ooit van Oeiligoeren gehoord? nee Nu wel sinds China een bedreiging vormt Je zou zeggen waarom spreekt China niet de steun uit voor de Ferguson demonstranten of is dat binnenlandse inmenging?

 5. @Cale:
  Klopt helemaal. En geen centrale bank o.l.v de Rothschilds. Libië: opstand creëren; ISIS oprichten; zogenaamd daar vechten voor de democratie; en voila VS heeft weer een burgeroorlog gecreëerd en dat allemaal onder het mom van vrijheid.

  • Dat het Midden Oosten en Noord Afrika voor “onze democratie” in een soort armageddon veranderd zijn is op zich al verschrikkelijk, temeer de werkelijke achtergrond van deze “revoluties”. Het grote gevaar echter is dat bevolkings groepen, lees jonge mannen, zelf benoemde vrijheids strijders zijn die de op meest wrede wijze hun leiders en eigen bevolking gingen terroriseren, vermoorden en martelen en velen zijn nu op weg naar Europa, of zijn hier reeds. 95% van die “zielige vluchtelingen” zijn gasten die eerst een puinhoop van hun eigen land hebben gemaakt en nu naar het Europese paradijs komen. Er staat ons nog wat te wachten. Overigens is het paradijs voor een moslim het eeuwig leven in een harem met minstens zeven maagden. Geen idee waar moslimas terecht komen, mocht er al een paradijs voor vrouwen bestaan. Maar in het moslim paradijs geraak je o.a. door te sterven in de strijd tegen ongelovigen, voor mannen dan, zo gaat het verhaal. Er staat ons nog wat te wachten…

 6. En weer 1000 erbij. Dreigden kinderen overboord te smijten.
  “When Italian coastguard boats drew alongside, the crews were shocked to see men and women on board begin dangling the infants over the side.
  The refugees – mostly Kurds and many said to be heading for Britain – calmed down only when they were assured they would not be turned away from Italy.”
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-105630/Refugees-allowed-Italy-threat-drown-babies.html#ixzz3krL6BFpS

 7. .
  Wordt het een Cavia, Asielzoeker, konijn,
  dat is de vraag die ons behoorlijk bezig houdt,
  want ja, aan elke hobby kleeft een kostenplaatje !
  .
  en met luchthartigheid zit je hier best snel fout,
  want heus, zo’n keus brengt zelden centen in het laatje,
  en óók die Dierenarts is vaak behoorlijk duur
  .
  én (onder ons in dit gezellig praatje) :
  je laat ze toch niet slapen in de schuur…
  want ja, je gunt ze dat ze toch wat happy kunnen zijn…
  .
  dus ja…we zijn er hier ten huize nog niet uit
  zoals: kies je dan de mooiste óf toch voor de liefste snuit ?

 8. hetgebruikelijke

  5 september 2015 op 13:48

  Wederom een mooi stuk van Joost.
  En prachtige en doelgerichte antwoorden hierop, allemaal stuk voor stuk waar.
  Maar er zal niks veranderen door allemaal prachtige stukjes en antwoorden hierop.
  Er zal slechts 1 antwoord hierop zijn, en dat is de straat.
  Mede door internet en de media zijn we slaafs geworden, en allemaal stuk voor stuk echte helden, toetsenbord helden, we blijven als makke schapen onze onvrede, over de samenleving van het moment maar op het internet pleuren.
  En dan is het voor ons klaar, want we hebben van ons laten horen, en we zijn onze frustratie kwijt.
  onder tussen gaat het gehele EU plan gestaagd door, en laten we ons verder hersenspoelen door de media, we laten ons verraden door de regering, die lachend verder gaat met het EU plan, want wat er ook mag zijn, het is duidelijk dat er hier iets gaande is, zeker gezien de geschiedenis,(crisis, MH17, ect.).
  Het gevoel van er is niks aan te doen, zal alleen maar toe nemen.

  Mvrgr, een mede toetsenbordheld…

 9. Goede column Maja Mischke
  “Immigratie is meer dan een simpele rekensom”
  http://opiniez.com/2015/09/05/immigratie-is-meer-dan-een-simpele-rekensom/
  .
  Fatima El Farisi: “Links maakt het beest elke dag sterker”
  http://opiniez.com/2015/09/04/links-en-de-slangenmand-van-de-islam

  • “Goede column Maja Mischke
   “Immigratie is meer dan een simpele rekensom”
   http://opiniez.com/2015/09/05/immigratie-is-meer-dan-een-simpele-rekensom/”

   Inderdaad, de meest schrijnende gevallen ben ik juist tegengekomen bij statushouders.

 10. Nog nooit is een groter Paard van Troje binnengehaald als nu. Agressieve, gevaarlijke en totaal verknipte mannen, vrijwel allemaal moslims. Veel negers, die écht niet uit Syrië komen maar uit Afrika. Pure gelukszoekers. En wat wél uit Syrië komt wil je hier ook niet hebben : primitieve woestelingen, die niet onder doen voor de gemiddelde ISIS-strijder qua mentaliteit en grofheid.

  Duitsland haalt er vandaag, op één enkele dag maar liefst 10.000 binnen ! Op EEN dag ! Realiseert men zich wel wat dat betekent ?”Hoeveel aanzuigende werking dát gaat krijgen ? Waarom willen de Duitsers hun land zo graag kapot maken ? Is het een soort boetedoening voor WOII ? Volledig krankzinnig dit.

  Dit alles MOET heel snel een halt toegeroepen worden ! “Zijn Putin en Orban dan écht nog de enige westerse leider die het scherp zien en die er iets tegen kunnen en willen doen

  • Ze kunnen het niet tegenhouden, al zouden ze willen. Resultaat van open grenzen.
   .
   Het zijn interessante tijden. Er zijn meer dan 2 miljard mensen die in armoede leven en die dolgraag naar Europa zouden willen. En er zijn genoeg landen die er baat bij zouden hebben als hun kansarme of anderszins lastige burgers voorgoed hun biezen zouden pakken.

   • Dat argument “we kunnen ze niet tegenhouden” hoor je steeds.
    Maar eigenlijk gaan de politici daarmee op de stoel van de ingenieur zitten.

    • Men heeft het zelf in de hand gehad. Open grenzen zijn prachtig, in een moderne humane wereld. Helaas is de wereld niet modern en humaan. Moderne democratieen met vrijheid waren eilandjes in een oceaan ellende, en ook helemaal nog niet zo lang. De Tweede Wereldoorlog is nog maar pas geleden. Scheiding van kerk en staat was ook een betrekkelijk nieuw fenomeen.

     Het open gooien van grenzen en iedere wereldburger rechten toekennen was een utopische gedachte. Zo ook het idee dat mensen uit andere culturen onze vrijheden, verlichting en de rede dankbaar zouden omarmen. Maar zo werkt het niet. Evolutie heeft niet als doel moderne vrije nuchtere mensen voort te brengen, evolutie heeft helemaal geen doel. Evolutie is blind. Heel goed mogelijk dat de mens uiteindelijk evolueert tot een totalitair bijgelovig gewelddadig wezen die afgerekend met mensen die anders zijn/denken, en uiteindelijk uitsterft omdat ie z’n habitat onleefbaar heeft gemaakt.

     • De EU met open grenzen zou niet erg zijn. Maar dan moeten de buitengrenzen wel potdicht zijn. Het feit dat we onze landsgrenzen moesten opgeven deden we ook in het vertrouwen dat de buitengrenzen inderdaad gesloten zouden zijn. Daar dat laatste niet is geregeld, zijn we in feite voor de gek gehouden. Dus dan maar weer dicht die binnengrens!

 11. Het gros van de bevolkingen in West Europa zijn vanaf onderwijs tot volwassenheid in de media zo geindoctrineerd door de staatspropaganda dat ze volkomen het zicht kwijt zijn op een realistisch beeld hoe een ‘normale’ samenleving zou kunnen werken. Vele roepen en denken:” Iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen.” Verder wordt het programma van de elite uitgerold over ons continent. En in dit programma staat destructie hoog op de kaart… helaas.

 12. “Zijn Putin en Orban dan écht nog de enige westerse leider die het scherp zien en die er iets tegen kunnen en willen doen” Ja zij zijn de enige Presidenten die dit in het juiste perspectief plaatsen, President Poetin doet er om geopolitieke redenen er niets aan en President Orban kan er niets aan doen. Daar mee kan Nederland als verloren beschouwd worden, deze volksverhuizing van asieleisers en schijnvluchtelingen is een beoogd middel om willens en wetens chaos te creëren en als antwoord op deze aanstaande chaos is een totalitaire EU mijn inziens.

 13. Conclusie van een realist!

 14. Filmpje: “Doneren aan vluchtelingen gaat niet geheel zoals gepland”
  http://www.dumpert.nl/mediabase/6679647/d37f8e3b/doneren_aan_vluchtelingen.html

  • Tja, volkomen respectloos die gasten. Maar ja, ze zijn zielig natuurlijk en hebben al weken niet gegeten… Je zal d’r zo wat in huis halen zeg… Dag spulletjes…

 15. In de 3 jaar dat ik vrijwilliger was bij Vluchtelingenwerk ben ik er maar liefst 1 (!) tegen gekomen die door de IND inderdaad als vluchteling werd aangemerkt volgens het Vluchtelingenverdrag op grond 1A. Wel meer andere varianten overigens. Ik spreek over ongeveer 10 jaar terug. Toen was het ook een ruime meerderheid die het verhaaltje van de mensensmokkelaar oplepelde, ik vermoed zo’n 95%. Wat nu binnen komt is dermate georganiseerd, is levensgevaarlijk als je het mij vraagt. Zo snel mogelijk terug duwen de boten en investeren in opvang in de regio. Verstrek aan UNHCR maar de miljoenen die anders hiervoor in NL daaraan moet worden besteed, wellicht is daar wel draagvlak voor.

 16. Michael Jacobs

  5 september 2015 op 13:07

  De ideologie die men ‘Islam’ noemt – hetgeen ‘onderwerping’ betekent – kent geen scheiding tussen kerk en staat. De sharia geeft aan hoe de woorden van Allah in de Koran in de praktijk moeten worden uitgelegd. In de ogen van Moslims staan die teksten boven de wetten van het land. Zij zien zichzelf aan de Koran gebonden, niet aan hun Aardse nationaliteit. Moslims beschouwen zichzélf niet als vluchtelingen, maar als jihadisten. Zo moeten wij hen ook bejegenen. Dat geldt voor Moslims die in 1948 en 1967 uit de door Israël beheerste gebieden verhuisden, en dat geldt eveneens voor Moslims die nu uit delen van Afrika en het Midden-Oosten migreren.