Nieuw rapport: Buk waarnemingen #MH17 zijn fake

Door Joost Niemöller

Op 13 oktober verschijnt het officiële rapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid, dat is samengesteld in intensieve samenwerking met de Oekraïense Onderzoeksraad. Iets wat officieel is vastgelegd in een openbaar gemaakt verdrag, (PDF) maar dat nergens in de Nederlandse media wordt vermeld.

De kans dat er in het rapport van de Onderzoeksraad gewezen zal worden naar Oekraïne als dader is klein. Uiteraard is het überhaupt niet de opdracht van de Onderzoeksraad om een dader aan te wijzen. Het zal gaan om de oorzaak. Zal er serieus onderzoek gedaan zijn naar een aanslag vanuit straaljagers? Dat valt dus zeer te betwijfelen, want dan hebben de separatisten het in elk geval niet gedaan, en ligt het niet voor de hand dat de Russen erachter zouden zitten. Dus blijven de Oekraïners over, of een met Oekraïne bevriend land.

De kans is dus heel groot dat het rapport zal wijzen in de richting van een aanval met een Buk.

Om een aanval met een Buk te bewijzen, zal in de eerste plaats gekeken moeten worden naar de beschadigingen in de wrakstukken en in de lichamen. Ook zal er gewezen moeten worden op gevonden metaaldeeltjes.

Maar daarnaast zullen er dan toch op zijn minst aanwijzingen moeten zijn dat er zich op dat moment een Buk installatie bevond op een bereikbare afstand van het punt waar MH17 toen was.

Tot nu toe zijn er via het internet de nodige foto’s en filmpjes verspreid waarin zo’n Buk te zien zou zijn.

Ook bestaan er ‘afgeluisterde telefoongesprekken’ waarop de separatisten het ‘zelf zouden toegeven.’

De Nederlandse justitie heeft deze ‘bewijzen’ inmiddels overgenomen, om ermee te zoeken naar getuigen. Dat wijst erop dat het justitie onderzoek op de lijn ‘het was een Buk van de separatisten’ zit.

En er bestaat een foto waarop de lancering vanuit een Buk installatie te zien zou zijn.

Zou de Onderzoeksraad een van deze ‘bewijzen’  overnemen in hun rapport? Dan zijn er erg veel vragen te beantwoorden. Want het is inmiddels allemaal gedebunked door een groep intens samenwerkende, kritische deskundigen.

Daaraan werd gisteren een belangrijk document toegevoegd. Er werd een 85 pagina’s groot rapport gepubliceerd door een van hen, in samenwerking met de anderen. (PDF)

Overtuigend wordt daarin aangetoond:

-De zeer ruim verspreide foto van Paris Match van een Buk op een vrachtwagen is met Fotoshop in elkaar geknutseld.

-De ‘afgeluisterde’ telefoongesprekken zijn gemanipuleerd en komen niet overeen met de werkelijkheid ter plaatse.

-Veel gepubliceerde ‘Buk-waarnemingen’ verwijzen in werkelijkheid naar een konvooi van de separatisten waarin helemaal geen Buk meereed.

-Uit de timing van de op het internet geplaatste ‘Buk-bewijzen’ kan afgeleid worden dat er een opzettelijke media campagne aan ten grondslag lag.

Zullen de Nederlandse media er voor de verandering nu wel eens aandacht aan besteden?

 

 

 

 

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

18 Reacties

 1. dus Bobzelf heeft vanaf dag 1 alles gezien, gehoord en opgeslagen ,
  er is niet 1 bewijs van een Bukraket,
  niet 1
  wat ze wel al pakweg nu 60/ 61 weken wel constant doen
  in de nederlandse pers , iedere 3 weken , komt dus weer zo’n
  gedrocht een stukkie schrijven waarin staat :
  WAARSCHIJNLIJK ??
  HET VERMOEDEN DAT ??
  MEN DENKT DAT ??
  VOLGENS WELINGELICHTE KRINGEN ???
  ER GAAN GERUCHTEN DAT ??

  DAT ZIJN “”aannames ” , die geen “”FUCK ” WAARD ZIJN

  dus om de 2 a 3 weken gooien de dagbladen dit het net op ,
  dus indoctrineren van de burgers !!

  ze hebben dus niks, helemaal niks, noppes, rien, nada , nichts , zero , ziltch
  nothing
  en ieder bewijs waar ze mee denken te komen, is incl. de tegenbewijzen allemaal al achteruit gehaald
  iK HEB EEN COMPUTER VOL HOOR !!
  Dus , de USA “”ONWEERLEGBARE BEWIJZEN “” ?? NA 1 DAG
  WE ZIJN 61 WEKEN…

 2. Het 85 pagina’s tellend rapport heb ik net aandachtig doorgelezen. Een beetje teleurstellend toch wel. Het roept inderdaad veel oude en nieuwe vraagtekens op over de betrouwbaarheid van alle zogenaamde “bewijzen” en de werkwijze van vooral Bellingcat en social-media-gelovigen. Maar dit rapport blijft erg ruw en rommelige georganiseerd, combineert grote vraagtekens en kleine vraagtekens in dezelfde paragrafen en bevat nauwelijks verwijzingen naar 3rd party experts en meningen over de analyse (bijv JPG artifacts: de conclusies in het rapport lijken te simpel gesteld zijn gezien hoe het algoritme werkt volgens mij – dwz niet geheel lineair en afhankelijk van directe context).

  Het zou wel goede ruwe data zijn voor anderen om te testen, na te gaan, samen te vatten en duidelijker te illustreren wat nu de grootste problemen zijn. Het is ook wel een beetje een mediaoorlog natuurlijk. Hopelijk wordt vervolgd!

 3. MH17 is een klassiek ‘ intelligence’ Operation Northwoods Scenario. Let u vooral op de plastische omschrijvingen van alle scenario’s pagina 8-12 van het document.

  http://nsarchive.gwu.edu/news/20010430/northwoods.pdf

  Lees en huiver hoe u door de politiek en geheime diensten al tientallen jaren voorgelogen wordt.

  • beste lavender , heel goed gezien
   het is toch ongelofelijk dat er gewoon een USA draaiboek klaar ligt
   om in geval van :
   We weten het niet meer !!!
   Gewoon een vliegtuig uit de lucht te schieten / laten schieten
   en dan met een hoop herrrie in dit geval :

   dus : 20 minuten na de crash het gebrul over de hele wereld losbarstte:

   PUTIN DID IT,

   Niemand die riep , we moeten een onderzoek doen naar de oorzaak en de schuldige vinden ,
   Nee hoor
   PUTIN DID IT, DUS HET IS GEWOON EEN UITGEMAAKTE ZAAK

   moord met voorbedachte rade , op +/- 300 onschuldige burgers

   wat dus inhoudt dat dus iedereen er van te voren van af wist , goed hee

   zelfs die zeiloor op 22.000 km afstand vanuit Australie

   PUTIN DID IT, denk nou eens na, allemaal cameron, hollande , etc

   als je dat niet afspreekt gaat het mis, dus ze hebben 20 minuten op hun…

 4. Het leger van Oekraine is uitstekend, we zullen het hard nodig hebben in de strijd tegen wat we IS kunnen noemen, maar het zijn gewoon de moslims. Niet de conventionele oorlog natuurlijk, maar een burgeroorlog. Misschien is een verdrag met UA toch zo gek nog niet. Stel dat Van Rompuy, Merkel, Verhofstadt, Rutte en de rest van de bende voor het tribunaal moeten verschijnen en de doodstraf krijgen dan kunnen we de relatie met UA wat anders vorm gaan geven. Ik zie mogelijkheden.

  • beste Jiep MK,
   Ik denk dat u bedoelt , dat het Russische leger uitstekend is ??,
   Het leger van Ukraine is uitstekend ?
   ze rijden rond met wat verouderde russische tanks
   en hebben geen euro / UHV money in hun zak
   dus mocht Putin het ooit zat zijn ,
   en dat zal denk ik nooit gaan gebeuren
   dan loopt Oom Vladimir in 10 uur naar Kiev
   drinken onderweg 2 x koffie
   en komt dan in Kiev even vragen of “”DAT GEKLOOT “” NU EEN KEER OVER IS
   Dus dat Russie en Duitsland en nu ook Spanje, het eens zijn om de ISIS aan te vallen , komt onze islam bombama dobber neger slecht uit
   maar iets anders gaat er niet meer gebeuren
   dus weer gaat de USA , de teil in, heerlijk, wat een strateeg
   de grootste wereldleider, gelukkig met hersens

   GR. BOB

 5. Veel vluchtelingen komen uit Oekraïne Ten dele jonge mannen die de dienstplicht ontvluchtte Wie wil op zijn landgenoten schieten? Oekraïners kunnen we hier goed gebruiken in een win win situatie Zij komen hier verdienen geld doen praktijk ervaring op en beginnen met de Nederlandse kennis een bedrijf in Oekraïne. Er zijn al veel Oekraïners hier Ik weet waar ik over praat omdat wij zelf veel uitwisselingen gedaan hebben. Ze komen uit dezelfde cultuur en vallen bij ons niet op en wij ben hen ook niet Dat is echt bouwen aan een Europa . Om hier tribale clanculturen binnen te halen die hier parallellen werelden vormen werkt averechts

 6. Een opgestoken middelvinger aan iedereen die vindt dat het strafrechtelijk onderzoek naar de daders van MH7 onafhankelijk, onpartijdig en professioneel uitgevoerd moet worden:

  https://www.politie.nl/themas/flight-mh17.html

  • Inderdaad!
   Maar wie gelooft dat er heden ten dage sprake kan zijn van een onafhankelijk, onpartijdig en professioneel onderzoek, leeft hoe dan ook in een grote illusie. En zolang het ego in de mens de boventoon blijft voeren, en er dus te allen tijde sprake is van voorwaardelijkheid, zal deze illusie blijven bestaan.

 7. Ik heb het gelezen Echt beschamend voor onze Politie, die zich als een soort kleuter aan de hand van Amerika loopt Dan die geheime meeting in Nederland op een volledig afgeschermd vliegveld met Amerika, Rusland erbij Echt democratisch Iedereen kan zich wel een voorstelling maken wat daar besproken is Ik kan u op een briefje geven dat het item slachtoffers en de nabestaanden niet op het lijstje stond

 8. Begrijpt er hier iemand weleens wat reaguurder BAS allemaal schrijft? Ik snap er, eerlijk gezegd, nooit iets van. Klinkt allemaal zo verward, er is geen touw aan vast te knopen.

  • Nee.
   Ik ben ertoe overgegaan om gewoon over zijn reacties heen te scrollen.
   Hij zal het allemaal wel goed bedoelen een goeie jongen zijn maar als je de discussie in de reageerderspanelen nog volgen wilt kun je er beter overheen lezen.

 9. Ik lees BAS al helemaal niet meer en negeer hem.

 10. Ook dit wordt weer glas, plas, was. Duitsland is bezig om tezamen met Frankrijk en Rusland te trachten de horden van IS in Syrië te stoppen. Lavrov (R) is al onderweg naar Berlijn om Fabius (Fr) en Steimeijer (D) te ontmoeten. Koenders kan l.llen tot hij een ons weegt maar verder slijmen bij de US of A heeft geen zin. Het wordt slikken of stikken. Weg nieuw baantje. Alle neuzen wijzen naar Mekka.

 11. Ook de Telegraaf meldde dat de vader van het verdronken jochie (geboren in Turkije) de smokkelaar was die 10.000 usdollar ontving voor die desastreuze trip. Als de Telegraaf dit meldt, dan wellicht zullen ze wat meer openheid geven over het MH17 onderzoek(?)
  Dit belachelijke onderzoek heeft Nederland internationaal enorm veel schade berokkend. Waar blijft die rechtzaak tegen Rutte en co?

 12. Inderdaad grote kans dat het zich bepoerkt tot een voor alle partijen aanvaardbaar “buk”verhaal. Daar kunnen de systeem-media dan weer mee aan de russofobe haal gaan, net als laatst. Dr. Paul Craig Roberts (KingWorldNews 01.08.2015): “It’s obvious that the Russians and the so-called breakaway republics had nothing whatsoever to do with the downing of that airliner (…) Instead of the report getting released, Washington leaks to the Western media that the report has concluded that Russia shot down the plane, or that these breakaway republics supported by Russia shot down the plane. (…) And then the Dutch investigators stand up and they refute leaks… ‘No, we’ve not made any such conclusion.’ But the denials don’t get the coverage that the accusations get.”
  Overigens las ik nog een interessant en plausibel scenario met zowel een buk als jachtvliegtuigen: http://www.unz.com/tsaker/flight-mh-17-one-year-later/

 13. Een antwoord ligt in geschiedenis. De makkelijkste is 1938 tot 40. Met vanaf 1945 tot 1948 moeilijker. Die tijd, online, had die geschiedenis onmogelijk gemaakt, net als kamerlid Klaver, om er èèn te noemen. Het probleem is religie onderwijs van zending met als fundament goed zijn. Gelovigen in strijd met de on. Het Teflon regering gezicht is leunen op die tijd. Met als grootste afwezige de echt gelovige. Die joepie stil is om op te vangen. BUK is een ongelovige kwestie, net als vluchteling. Dus niet de moeite waard er over te praten. Vanuit gelovig standpunt.

  • “BUK is een ongelovige kwestie, net als vluchteling.” Die zin begrijp ik geloof ik ja. Zoiets als: Wij geloven het BUK verhaal niet, net zo min als het vluchtelingen verhaal. Nee er zijn er weinig hier die dit wel geloven, dat zal de reden zijn dat ze reageren hier waarschijnlijk?
   Verder is het kwaad al geschied wat betreft het geloof van de meeste mensen. Die verdomde seperatisten toch met de hulp van de Rus. Dat klinkt bijna als het (neergelegde) jongetje op het strand, waarvan de vader vond dat ie er ook nog een grijpstuiver aan kon verdienen. Ja, dat gelooft helemaal niemand, toch? Nee, het makkelijkste is te geloven wat iedereen roeptoetert met de media voorop. En als dat er eenmaal ingebakken zit kun je onwijs veel daarna nog roepen, maar iedereen blijft lekker bij z’n eigen lotgenoten en medegelovigen bivakkeren. Soms lijken die berichten erna wel op proefballonnetjes. Zou het volk het oppikken? Niet? Ha ha, volgende keer kunnen we het nog ernstiger maken…