Onthullend: Oproep islamisering Nederlandse AZC. Video.

Door Joost Niemöller

Op deze video is een Nederlandse moslim te zien die zich grote zorgen maakt over de ‘Syrische vluchtelingen’ in een Nederlands AZC. Deze zouden er namelijk niet uitzien zoals moslims eruit horen te zien: ‘Ze hebben hun baarden geschoren en ze hebben hele vreemde kapsels.’ Hij stelt vervolgens vast dat ook christenen zich in de AZC bevinden om de ‘vluchtelingen’ te bekeren. Ze komen langs met gitaren, appeltaarten, ‘en andere leuke dingen’,  en nemen hun boekjes mee. Een gevaarlijke ontwikkeling kennelijk.

Zelf doet deze moslim, duidelijk zelf wel met baard, er alles aan om de asielzoekers bij te brengen dat ze moslims zijn, en dat de ‘broeders en zusters’ zich dus als moslims dienen te gedragen en niet als westerlingen.

Zo wordt de eventuele integratie al vanaf het eerste moment tegengewerkt. De Nederlanders mogen zorgen voor het voedsel en de kleding, de Nederlandse moslims worden opgeroepen om de brainwashing meteen ter hand te nemen; ‘Verzamel islamitische boekjes en kom ze hier ronddelen.’ Dat is het grote probleem: ‘Deze mensen hebben contact met niemand. Behalve met niet-moslims.’ Ze spreken toch al Arabisch, dus dat is makkelijk, zegt deze man. Ook worden Nederlandse moslims opgeroepen op vrijdag langs te komen met busjes, zodat ze naar de moskee gebracht kunnen worden.

Dat er iets niet helemaal klopt aan zijn oproep lijkt hij kennelijk wel aan te voelen, want hij noemt het betreffende AZC waar hij voor staat niet met name.

De oproep lijkt niet voor niets geweest te zijn. Via deze Facebook link zijn de vele instemmende reacties te zien.

 

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

42 Reacties

 1. ja, de huideige generatie en hun kinderen zijn letterlijk”het kind van de rekening”!!!!

 2. http://www.nu.nl/politiek/4129093/komst-vluchtelingen-vereist-modernisering-van-democratie.html Het SCP heeft op dit gebied o.a. Jan Vos (PvdA) geïnfecteerd. Nu moet onze democratie aangepast worden omdat er “vluchtelingen”naar hier komen. Het blijkt dus dat het i.o.v. Obama c.s. brengen van democratie in verweggistan totaal contra-productief is (geweest). We betalen inmiddels al 5x de rekening t.w. ontwikkelingshulp. noodhulp, bombarderen, opvang en ombouw (=verlies) van onze democratie. Wie is er nu gek? De rekening zal nog fors oplopen.

 3. Citaat Arnold Karskens op lesbos:

  De Syrische christenen, die misschien twee procent uitmaken van de asielzoekers, gedragen zich een beetje beter, stelt hij en de rechts-radicaal wijst op een verborgen agenda achter de toestroom “De meesten zijn afkomstig uit Afghanistan, Pakistan, of Somalië. Ze zijn tussen de 18 en 45 jaar oud. Velen vluchten niet vanwege de oorlog. Ze komen de islam verspreiden in Europa.”
  ——
  Toch weer een heel ander geluid dan de voor barbarisme gevluchte hoogopgeleide vrijdenkers die onze politieke leiding en alle linkse goedmensen over Nederland uitrollen. Geen dorp of gehucht wordt overgeslagen.
  Je zou de kostbare bijdrage zomaar kunnen missen.

  Denk eens even in.
  Je zou bij elke groep slechts 1 persoon moeten hebben met een kalashnikov en heel Nederland ligt onder schot.
  Slim veiligheids- protocol, waar ruimhartig voor geapplaudisseerd wordt door onze politieke leiding.
  Ze hebben werkelijk geen idee wat er boven hun hoofd hangt.

 4. Dus het interview onthult dat zowel christenen als moslims deze nieuwkomers als potentiële bekeerlingen zien voor hun religie. Op zich goed nieuws dus? Want als ze in de ogen van een fanatieke moslim niet of nauwelijks moslim zijn, valt het met de religieuze tsunami misschien wel mee dus. En is het geen ideologische invasie maar hooguit een botsing met cultuurverschillen.

  De Hare Krishna komt straks ook nog even langs. Ach zo gaat het al heel lang, een zwakke bevolkingsgroep wordt altijd als een rijpe akker bezien.

  Maar al in al een relatief goed nieuws bericht een keertje dus!

  • Die zogenaamde seculieren onder de asielzoekers zal tot een uitstervend ras behoren, nu Amerika cum suis de seculiere regeringen in het midden Oosten vernietigd heeft uit naam van olie.

 5. Heel Nederland zucht en kreunt onder de goedertierenheid van de Slobjes de Tammetjes en de Klavertjes.

  Deze mensen moeten het gevoel hebben iets goeds te doen voor de mensheid, net zoals Merkel. Dit soort mensen veroorzaken de grootste rampen, zoals de zwarte zwadderneel liet zien uit Maarten Toonders werk.

  Maar de Klavertjes, Tammetjes en Slobjes, ja, die moeten toch voor hun kerk kunnen zeggen, ik ben goed geweest.

  En daardoor zullen wij allen moeten lijden, ook onze kinderen. En waarom de NOS en andere staatsmedia doorgaan met leugens verkondigen? Zij zijn woedend. Hebben ze decennia met allerlei insinuaties de verkeerde partijen en mensen gedemoniseerd en als een schoolmeester verteld wat goed en kwaad is, en gaan al die mensen zomaar tegen de EU zijn en op Wilders stemmen.
  De NOS is woedend, en dat zullen de mensen in het land weten ook, door ze in te wrijven dat ze slecht zijn en moeten helpen.

 6. Welcome to Sweden of Today. Netherlands tomorrow

  https://youtu.be/dlG75wb7lLw

  https://youtu.be/rSOOsmv7A_I

 7. “Maar eerst waren er een aantal moslim landen aan de beurt”
  .
  Daarmee suggereer je dat de reden van die oorlogen ten grondslag had dat die landen islamitisch zijn, en dat is niet correct. Want hoe verklaar je anders dat ze Europa, en ook enigszins de VS, vol laten stromen met moslims uit diezelfde landen, dat het politiek correct is om te kukelen dat islam vrede is en dat bijvoorbeeld IS niets met de islam te maken zou hebben, etc..?!
  .
  Wat ook vreemd is, hoe halen moslims uit die landen het in hun hoofd te migreren naar degenen die verantwoordelijk zijn voor het bombarderen van hun landen waardoor misschien familie en vrienden gestorven zijn? Ik kan me niet voorstellen dat ik bijvoorbeeld tijdens of vlak na WO2 naar Duitsland zou willen emigreren, ondanks de culturen niet veel verschillen.
  .
  Wat iemand al zei, wat nu gaande is heeft te maken met het verlangen de verenigde staten van Europa te creëren, waarbij de autochtone volken geslachtofferd worden.

  • 911 werd uitgevoerd door een aantal moslims, volgens de officiele lezing… Als reactie op 911 werden de moslim landen Aghanistan en Iraq aangevallen door de VS en later met hulp van Nato. De westerse agressie in het MO ging na de verwoesting van Afghanistan en Iraq gewoon door: Libie, Syrie, Jemen. De chaos in het MO is nu zo groot dat er “plotseling” honderduizenden vluchtelingen naar Europa komen. Het is idd allemaal erg verwarrend maar wel erg bijzonder dat die oorlog in Syrie al bijna 5 jaar aan de gang is en dat er nu plots een exodus richting Europa plaats vind.

 8. De officiele reden waarom “al die Syriers” naar Europa vluchten is ISIS. Dat ISIS georganiseerd wordt, gefinancieerd wordt en logistiek geholpen wordt door de VS, Turkije en Saudi Arabie wordt niet vermeld maar met een klein beetje internet spitten en logisch denken kom je vanzelf tot deze conclusie.

  • Wat ik bedoelde te zeggen is dat het geen oorlog tegen de islam was zoals veel moslims het graag zouden willen zien, wat je zelf feitelijk zegt met dat de VS IS zou steunen. Of de VS IS letterlijk steunt dat weet ik niet zo zeker, wel dat ze door bepaalde ‘rebellen’ te steunen direct of indirect IS in de kaart hebben gespeeld.
   .
   Wat ik op dit moment relevanter vind is dat de Europese overheden niet meer in het belang van de autochtone volken handelen, en dat mede daardoor de massale instroom van ‘vluchtelingen’ te verklaren zou kunnen zijn.
   .
   Ik heb ook twijfels aangaande de officiële lezingen van 911, maar ben onderhand op een punt gekomen dat ik hoop dat de officiële lezingen de juiste zijn. En mocht dat niet het geval zijn, dan hoop ik dat het nooit algemeen bekend wordt, want als dat gebeurt dan betekent dat definitief het einde van de westerse samenleving/beschaving.

   • Dick ik vind het moeilijk om me te verplaatsen in uw gedachtengang. Volgens mij zien veel moslims liever geen oorlog tegen islam, wat zij het liefst zien is het zogenaamde dhimmitude.

    Oorlog tegen islam is iets wat zelfs radicalinsky’s zoals liever niet zouden zien. Maar behalve radicalinsky ben ik ook realist.

    En de realiteit is toch echt dat het de islam is die de oorlog aan ons verklaard heeft.

    En als een ander aan jou de oorlog verklaard, dan kun je dat niet fijn vinden, en dat liever niet willen
    -dat ben ik met u eens-
    maar dan is het toch echt oorlog hoor.

    Dat simpele feit kunnen alleen mensen die in een My-Little-Pony wereld leven ontkennen.

    • Ik heb het over de oorlogen die gevoerd zijn in het M.O., de één noemt het oorlogen voor olie, de ander noemt het een oorlog tegen de islam. Zo vult iedereen het voor zichzelf in. Jij hebt jouw mening, ik heb mijn mening. Dat bijvoorbeeld IS graag het westen meetrekt in hun oorlog om zodoende het een oorlog tegen de islam te kunnen noemen waarmee aanspraak op alle moslims ter wereld gemaakt kan worden is een feit.

 9. De VS willen chaos in Europa, de oude verdeel en heers theorie:
  Omdat de VS in complete financiële schuld wanorde verkeren is voor hen de enige uitkomst oorlog. WO2 heeft ze rijk gemaakt en bijna wereldhegemonie bezorgt. Echter de USSR zat in de weg. Het communisme werd aldus wereldwijd bevochten. “Democratie” werd gebracht in landen waar de VS invloed niet geaccepteerd werd. Elk land dat aangevallen werd, werd vooraf gedemoniseerd. Nu zijn Rusland en China aan de beurt; het demoniseren is al in volle gang. Maar eerst waren er een aantal moslim landen aan de beurt, vandaar 911. De landen die na 911 werden aangevallen hadden helemaal niets met 911 te maken. Tegelijk met China en Rusland is Europa aan de beurt. Europa moet onder de duim van Washington blijven. Vandaar het creëren van deze immigratie chaos. Zodra de pleuris hier uitbreekt gaan we op onze knieën smeken om onze verworven vrijheden voor meer “veiligheid” in te ruilen. Dit is het ruwe plaatje van de laatste gebeurtenissen.

  • he he eindelijk iemand die de achtergrond begrijpt en eens goed uitlegt al vraag ik me de laatste tijd af of het niet het bewust importeren van goedkoper werkvee is[ volgende generatie] de krachten die dit soort volksverhuizingen en of genocides plannen kijken niet op een honderd jaar ofzo

 10. Ik lees net een nieuwe prognose, 1.3 miljoen Islamieten in 2015 naar Duitsland.

  De Europese elite gaat de steeds Eurosceptischer wordende bevolking vervangen voor een meer volgzamer en meer EU-macht uitlokkende bevolking.

  Wie stopt deze waanzin! De NOS heeft het nog steeds over vluchtelingen.

 11. Op wereld niveau worden moderne landen primitiever .Zou het niet beter andersom kunnen zijn en dat de zwakke schouders sterker worden gemaakt via lichte kolonisatie, op zo’n manier dat het zo min mogelijk de ego’s raakt van de bevolkingen en zonder direct eigen belang ( alleen indirect omdat de mensen dan niet meer hier hoeven te komen) bijv. Balkenende een bestuurlijke rol krijgt in syrie etc. Desnoods betaal je Syrie, libie etc. voor bestuurlijke inbreng.

  Het enige wat vrijwillige kolonisatie in de weg staat is dat het als vernederend ervaren kan worden en het ego een deuk kan krijgen en ik zou het daarom ook hernamen als bestuurlijke ontwikkelingshulp etc. Er zou een team van psychologen aan mee moeten werken.

 12. 10 jaar terug waren het Jehova getuigen die probeerden _met enig succes_ om Angolese minderjarige asielzoekers te bekeren. Die Jehova getuigen werden _terecht_ het terrein ontboden op een gegeven moment. Overigens is die asiel wereld een wereld op zich, die mensen hebben waarschijnlijk al lang contacten her en der in Nederland en Europa. Die gozer wordt denk ik niet serieus genomen.

 13. Ik weet het niet maar het zou mij niet verbazen als hij rijkelijk gesubsidieerd wordt met kantoor en advies.

 14. vervolg: Waar onze “vluchtelinge”merendeel vandaan komen

  • Kosovo Albianier die zich voor doet als Syrische vluchteling valt fotograaf aan:
   https://youtu.be/3lbYNWmc5D4
   Zo, die kan terug naar Kosovo.

 15. Het Christendom wordt/werd regelmatig beschuldigd van zieltjeswinning door bemoeizuchtige missionarissen. Ik heb beroepsmatig in een aantal sterk katholiek georienteerde landen gewoond, buiten toeristgebieden. Nog nooit ben ik benaderd door een katholieke pater in een poging mij over te halen zijn kerk te bezoeken. Ook werd ik niet voor ketter aangezien. Natuurlijk schonk ik wel eens een bedragje voor het dorpsfeest op het kerkplein, maar dat was hoofdzakelijk om geestverrijkende drank te bekostigen, niets van doen met religie. Ik voelde mij als niet-katholiek in een katholiek land prima op mijn gemak. Dat tegenover een Moslim land. Daar wordt je niet als gelijke behandeld. Voor de Islam is een niet moslim geen gelijke. Dat verschil, daar moeten we ons bewust van zijn. Maar helaas. Gutmenschen en de meeste politici zijn arrogant, blind, doof en kortzichtig. Deze combinatie zal heel gevaarlijk blijken te zijn.

 16. Ja dat was te verwachten dus bij deze een bevestigend antwoordt op vele angstige vragen Bizar dat hij stelt dat eten en drinken en alle hulp onbelangrijk zijn Het gemis van de Koran is veel erger # Onze broeders en zusters hebben contact met niemand . Wij zijn dus niemand en nog veel erger contact met Christenen # Velen broeders en zusters denken dat ze zich hier moeten aanpassen maar dat is niet zo dat hoeft niet { dus waar is het integratie ideaal? ]

 17. Hey gappie uit het filmpje, plaats bedden in die haatpaleizen van jullie en vang ze daar op. Zo niet, hou dan die smerige pie hole van je gesloten. Of ga lopen mekkeren bij de rijke arabische landen die hun en jouw geloofsgenoten doodleuk laten sterven, achterlijke duivel aanbidder.

  • Als die al naar je zou luisteren is de kans dat ‘ie ook gehoorzaamd uitermate klein Dick. Schelden doet geen zeer noemen we dat hier. Terwijl we weten dat als hij eens een keer heel belangstellend naar een catechesatielesje kwam luisteren dat hem zijn leven kan kosten.

   • @Marcel, dat deze duivel aanbidder mijn reactie zou lezen daar ga ik helemaal niet vanuit, dus laat staan dat ik de illusie zou hebben dat hij erdoor zou veranderen.
    .
    Dan vraag je je misschien af waarom ik die reactie geplaatst heb. Het antwoord is heel simpen, om dezelfde reden dat jij jouw reactie geplaatst hebt.

    • Akkoord Dick, ik begrijp het.

     Toch richt ik mijn ‘smeekbeden’ liever aan de aanstichters van deze ellende.

     De Wim Kokjes
     De Gerrit Zalmpjes
     De Wouter Bosjes
     De J.P. Balkenendetjes
     etcetera.

     Ik vraag me af of we nog ergens een zoutmijn hebben waar we ze de rest van hun miserabele leven in ellendige dwangarbeid weg zouden kunnen kwijnen.

     Zolang we dat soort lui er niet van weten te overtuigen dat ze beter hun biezen kunnen pakken zullen jouw soort hartekreten nog in hun voordeel werken ook !

     • Stel je eens voor 🙂 België bombardeert NL plat. Ik en m’n vrouw moeten vluchten en Saoedie Arabië wilt ons opvangen. M’n vrouw en ik kleden ons enigszins naar de normen van SA uit dank en respect. Dan staat voor de poort van het kamp in SA een geëmigreerde Nederlander op klompen in Volendammer klederdracht, met karbonades en een bordje met ‘oost west thuis best’ in z’n hand zich zwaar zorgen te maken over onze bekeerde uiterlijk waar snel verandering in moet komen zodat we weer echte Nederlanders kunnen zijn. Ik moest om mezelf lachen toen ik deze gedachte visualiseerde want het zou de complete waanzin en überhaupt onmogelijk zijn. Desondanks, deze duivel aanbidder doet exact hetzelfde, alleen zijn we met de jaren zo murw gebeukt door de brainwash dat velen het niet helder meer zien. Deze gast spoort niet, is zwaar ondankbaar en respectloos, waarom zou ik me dan inhouden? Omdat het in zijn voordeel zou kunnen werken? Als we zo ver heen zijn, dan is het toch einde oefening.

 18. Het is een grappige visualisatie Dick. Ik denk ook dat u moest lachelen omdat uzelf ook wel inziet dat het denkbeeld irreëel is. Wat wij hierboven zien is echter maar al te reëel.

  Het gevaar van uw uitingen jegens deze gelukszoeker is echter dat dit heel goed aangegrepen kan worden door onze leiders om dit soort stemmen te onderdrukken.

  Lukt hen dat eenmaal dan kunt u wel vergeten dat u wel vergeten dat u ooit bovenstaande gelukszoeker ooit nog eens kunt overtuigen dat u hem waarschuwt voor zijn eigen bestwil.

  Volgens mij is dat ook precies de situatie waar op aan gestuurd word. Symptomen daarvan zijn ook al zichtbaar voor wie dat wil zien, u hoeft alleen maar ‘humanitaire grootmacht’ Zweden. Of naar onze oosterburen waar Merkel ook al pleit om sociale media als facebook e.d. te dwingen om uitingen van xenofobie en racisme weg te laten censureren.

  Dan richt ik mijn woede liever op mutti Merkel in plaats van op deze nitwit. Wie is het gevaarlijkst ?

 19. “Het gevaar van uw uitingen jegens deze gelukszoeker is echter dat dit heel goed aangegrepen kan worden door onze leiders om dit soort stemmen te onderdrukken.”

  M.a.w. jij vindt het beter wanneer bepaalde dingen niet gezegd omdat anders onze leiders weleens zouden kunnen beslissen dat we die bepaalde dingen niet mogen zeggen? Tsja…. Je zal het goed bedoelen maar ik kan er echt niks mee.
  .
  Dat je tekeer wil gaan tegen Merkel dat begrijp ik heel goed, en dat zal ook gebeuren op artikelen die over Merkel gaan, dit artikel gaat niet over Merkel.

 20. citaat: Op onderstaande video is een Nederlandse moslim te zien –

  Ik blijf de ternm Nederlandse moslim een merkwaardig anachronisme vinden. Zoiets als : Afrikaanse Eskimo., Neanderthaler computer specialist.
  Met de bible belt hadden we de meest conservatief religieuze groepering waarvan ik dacht. Het duurt nog een paar jaar en dan zijn die laatste achtergebleven denkpatronen echt wel verleden tijd.
  Vrijdenken heeft de toekomst. (dat denk ik nog steeds)
  Met de komst van zoveel mensen met archaïsche denkbeelden wordt de klok gewoon een heel eind achteruitgezet.
  Een tragisch geval van degeneratie.
  Bij aankomst van de vijandige horde (code naam vluchteling) horen als eerst onze spelregels duidelijk gemaakt te worden. Religie is hier geen moetje! Iedereen is VRIJ om NIETS te geloven. relaties van hetzelfde geslacht zijn normaal. en ga zo maar door. Op moslims van hun geloof af brengen staat zo’n beetje overal de doodstraf op in sharia landen. Waar onze “vluchtelingen”…

  • Geachte ‘Pieter G’: Over fundamentele Christenen verschillen we van mening. Al sik Uw info wat mag aanvullen: In WO II zaten in Staphorst en Rouveen procentueel zowat de meeste onderduikers/gestrande geallieerde piloten van heel Nederland! En het voor elkaar opkomen? Daar kan b.v. Amsterdam (m.u.v. een paar oude volksbuurten) zich NIET mee meten! Maar U bent blijkbaar besmet met het ‘Laatste Modetjes Virus’, en gooit alle wat daarmee niet spoort maar gemakshalve op één hoop, voor U blijkbaar de ‘Grofvuil-Gauw-Weg-Ermee-Puinhoop’.
   Wèl eens ben ik het met de zinnen (iets veranderd): ‘Bij aankomst van de vijandige horde (codenaam vluchteling) horen als eerst onze spelregels duidelijk gemaakt te worden. Religie is hier geen moetje! Iedereen is VRIJ om NIETS te geloven. Relaties van hetzelfde geslacht zijn ”normaal’. En ga zo maar door. Op het moslims van hun geloof af brengen staat zo’n beetje overal de doodstraf in sharia landen’.
   Zie verder deel 2.
   Goodgoan: Gait H.M…

   • Deel 2.
    Over de moslim-invasie in de EU en de rest van Europa: bLijkbaar heeft de huidige generatie politici, model Jan Slapzak, niets van de geschiedenis geleerd!
    Kennen ze o.a. niet het betoog van Oriana Fallaci daarover. Haar kommentaar ‘De Kracht van de Rede’ is de beste samenvatting van waar de onverdraagzame en imperialistische islam voor stond en nog steeds staat!
    Wàt het kwekvolkje-dat-persè-trèèèèndy-wil-zijn in de Amsterdamse mediacafé ’s ook beweert. En dat herhaalt in zijn laffe kontlik-kommentaren in de NL HoofdRioolMedia!

    Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 21. @ g.h.m.leferink
  Ik ben bij mijn weten nergens mee besmet en gooi belachelijk weinig bij het grof vuil. Bij mijn moeder in Den Haag werden Joden verstopt zonder overigens dat ze echt realiseerden welk risico ze liepen. Verder was ze hervormd protestant, net als mijn vader. Mijn respect voor mijn ouders veranderde nauwelijks toen ik minder, of eigenlijk niets in de kerk zag. Al op heel jonge leeftijd was ik eigenlijk een vrijdenker. En hun respect naar mij veranderde niet, ze lieten me vrij in mijn keuze om mijn kennis te vermeerderen. Het was ook in de jaren 70 van vorige eeuw waar ik aan refereerde met de opmerking: ” Het duurt nog een paar jaar en dan zijn die laatste achtergebleven denkpatronen echt wel verleden tijd”
  Toen was islam een ver van mijn bed show.
  Homo acceptatie, sex voor het huwelijk, abortus,biologie, waren de (moeilijke) onderwerpen waar conservatief Nederland en de bekende genoemde streek een nogal uitgesproken over mening had.
  Niets bij islam vergeleken

 22. Hey gappie uit het filmpje, pleur op naar je tyfus kalifaat, smerig parasiterend onderkruipsel dat je bent.

 23. Ook ik deel de mening van ‘Dick’, en wel volledig!
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 24. Pim zei het al eens. MEN HOEFT HIER NIET TE ZIJN. Ga terug als Nederland je niet bevalt. Als onze normen en waarden je niet aanstaan. Ga terug of respecteer onze culturele waarden. Anders gezegd ROT OP!

  • no_eu

   Dat zei Pim!

   Nu zag ik van de week een oude zielige man bij Pauw zitten,
   (Marten Fortuin) die juist voor de vluchtelingen was, had natuurlijk
   ook met geld te maken
   Zo verloochend hij zijn broer Pim!!!

 25. Deze islamisten menen, dat het hun opdracht is om, van deze Dar Al-Harb een Dar Al-islam te maken, daarom blijven ze. En ze worden – te dom voor woorden – daarin ook nog gesteund en aangemoedigd door de Nederlandse machthebbers en linkse meelopers.

 26. ‘no_eu’: Helemaal met U eens!
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 27. Dit is een islamitische kruiper, die onze samenleving ondergraaft. Hij heeft geluk dat hij niet tegenover mij staat.