Topaap Timmermans liegt weer en lacht het volk uit

Door Joost Niemoller

Natuurlijk, alle machthebbers liegen. Maar ik ken er maar weinig die dat zo schaamteloos en doorzichtig doen als Frans Timmermans.

Frans Timmermans zei in de Verenigde Naties dat de separatisten in Oost-Oekraine ‘bandieten’ zijn omdat een ervan een trouwring had gestolen van een slachtoffer van de aanslag op MH17. Het was een zeer duidelijk traceerbare leugen. Het betreffende beeld kwam namelijk van een filmpje waarin juist een separatist was te zien in de rol van vrijwillige hulpverlener. Hij stal niets, hij controleerde een voorwerp en legde het weer terug. De goede man deed zijn mensenplicht, werd voor alle camera’s ter wereld op ongehoord smerige wijze voor ‘bandiet’ uitgemaakt, en vervolgens sprak niemand er ooit Timmermans op aan. Integendeel. Hij werd direct gepromoveerd van minister tot iets nog veel hogers, ergens in de boom van de EU. De topleugenaar beloond. Dat is macht.

Iemand die dit machtsmechanisme op overtuigende wijze heeft uitgebeeld, is de schrijver George Orwell, die een fictieve, maar al te werkelijke samenleving beschreef in zijn boeken waarin mensen moeten leven in de door de macht gemaakte leugens. En zelfs niet eens meer hun eigen taal mogen spreken, maar de slaaf worden van Newspeak.

Misschien is het een heel lekker gevoel om zo in het openbaar te kunnen liegen. Timmermans doet het in elk geval graag en veel en drukte zo het machteloze volk nog verder in de stront. Want ze zagen dat hij loog. En ze hadden het maar te slikken.

Vandaag hield Timmermans een lezing voor de EU en daar deed hij het weer.

Liegen alsof het gedrukt staat.

Hij loog vandaag dit: In Europa stijgt de moslimhaat en het antisemitisme. Dit zijn verwante fenomenen:

One issue on which I am particularly concerned with is the rise of hatred and intolerance, in particular the scourge of anti-semitism, which we have seen reappear in Europe. There is also a worrying rise in anti-Muslim hatred.  On 1 and 2 October, we will hold the first annual EU Colloquium on Fundamental Rights in Brussels, and I have decided to dedicate it to this very topic: fighting anti-Semitism and anti-Muslim hatred as two distinct, yet related phenomena.

Dat is natuurlijk een enorme leugen. In werkelijkheid zijn namelijk niet de opkomst van de moslimhaat en de opkomst van het antisemitisme verwante fenomenen. Maar wel de komst van de met antisemitisme doordrenkte moslims en de opkomst van het antisemitisme in Europa.

Iedereen weet dat.

Timmermans zelf weet dat ook.

Hij liegt in het openbaar en laat zien dat hij de baas is.

Ook bevestigt hij de taal die het slavenvolk moet spreken. Moslims zijn slachtoffers. Of, in zijn politiek correcte Newspeak: ‘minderheden’ die de ‘zondebok’ worden.

We hebben het maar te slikken, die onzin, jaar in jaar uit. We moeten ‘tolerant’ zijn tegen de illegalen die we ‘vluchtelingen’ moeten noemen, tegen de intoleranten die verkrachten, roven, beroven en ons hun wil opleggen. We mogen niet eens meer een eigen taal hanteren om de problemen te benoemen. Want als we dat doen zijn we ‘racisten’ en worden we zo uit het openbare debat gestoten.

En dan is hij ook nog eens zo grof om aan het einde van zijn propagandaverhaal Orwell instemmend aan te halen! Timmermans las Orwell, zag dat het werkte en is de waarschuwing gaan gebruiken als handleiding. Hoe bot kun je zijn. Dat kan alleen een Timmermans, de topaap.

Ik zou het knap noemen als ik het niet zo walgelijk vond.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

34 Reacties

 1. Timmerfransje is op en top een narcist. Ik heb me wel afgevraagd waarom deze idioot ineens zo’n vet betaalde functie kreeg, Toch vanwege zijn rol in het niet-vertelde MH 17 verhaal. Waar landgenoten opgeofferd zijn om een 3-wereldorlog te kunnen starten. De EU die de naziregering in de Oekraïne faciliteert om hun eigen bevolking met fosforbommen te beschieten? EU is nazi en de mensen met de oogkleppen en oordoppen op zullen er nog wel achter komen wat nazi-EU voor ze in petto heeft.

 2. Een tribunaal zoals Neurenberg, is de enige oplossing voor deze door en door verrotte, leugenachtige Gutmenschen. Landverraad en bewust de zaken totaal verkeerd voorstellen: hoe verdorven en rot kun je zijn. Nou, het kan. Zie deze Timmermans: de doortrapte slechtheid straalt van zijn kop af.

 3. Mirjam 153@ Midden in de Roos en met stip Met je welnemen heb ik deze gekopieerd, geprint en opgehangen. De TTIP handelsverdrag moet de laatste gouden schakel worden. Nu al nemen de media meer nieuws over uit Amerika dan enig nieuwe uit ons eigen Europa. Elke dag een speech van Obama op alle kanalen Vluchtelingen / Wat zegt Obama ? Beangstigend Wij vinden het het helemaal niet erg als McCain, Nuland, Kasparov, Navalny, erelid van Yale World fellows[genootschap] de nieuwe EU landen bezoekt , probeer het echter niet om als activist zo maar naar Amerika te reizen je wordt niet toegelaten en ook dat vinden we niet erg.

 4. Wat idioot. Timmermans verwijst naar Orwell: “That is what happens, Orwell warned us throughout this and other writings, when power goes unchecked internally and externally. It ends up uncontrollable, bringing out the worst in people and becoming a threat to, instead of a tool for its citizens. If power is corrupt, then absolute power is absolutely corrupt.” En heeft Timmermans dan niet in de gaten dat de waarschuwing van Orwell één op één van toepassing is op de EU? Onvoorstelbaar, wat een verblindheid.

  • “wat een verblindheid”
   .
   verblindheid of een “verholen” dreigement ?
   lemming timmerfrans is verre van dom en weet donders goed dat orwells boeken over onderdrukking van het volk gaat door big brotherng !
   .
   dus een onbeschaamd dreigement, gewoon, omdat hij het kan…’
   .
   maar zo als de geschiedenis al zo vaak heeft bewezen, hoogmoed komt voor de val…

 5. g.h.m.leferink

  3 september 2015 op 17:02

  Die Timmermans bewijst voor mij nog weer eens:
  * Macht corrumpeert, en zij die macht hebben denken boven de wet te staan.
  * Ook in een democratie kunnen we het ons niet veroorloven om ook maar een moment niet waakzaam te zijn. Want dan nemen Arie Achterbaks, Sammy Stiekem en Glenn Gluiper ongemerkt het roer in handen!

  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 6. Ik ken een van de voorlichters aldaar, die heeft hem een bijnaam gegeven.

 7. Misschien off topic, maar wat me aan Frans ook irriteert, is zijn bekakte Engels. Hij lijkt daarmee te willen zeggen: Kijk een hoe goed ik dat kan!
  Dat is niet alleen buitengewoon zelfingenomen, maar het is ook ook een schoffering van al die politici, van den Uyl tot Rutte, die iets minder bedeeld zijn/waren met een talenknobbel.
  En het is dus OOK nog eens een breuk met de traditie, dat een Nederlands politicus in het buitenland DUIDELIJK laat horen dat hij een Nederlander is.

 8. Phan Thi Kim Phuc uit Vietnam, nog het aangespoelde jochie, nog Stanislav de Rus die wereld redde door niet het protocol te volgen om verwoestende raketten richting Amerika te sturen tijdens een computerstoring gisteravond Hol-doc
  Zullen idioten als McCain, Timmermans, Nuland, Bush jr die een atoombom op Afghanistan wilde gooien, stoppen om de wereld te verwoesten De vluchtelingen vluchten voor het Amerikaanse geweld in hun landen Vietnam, Afghanistan, Irak, Libië, Syrië, en nu zijn ze bezig in Oekraïne, Georgië en Armenië Wij lopen als dwazen achter de agressor aan We ruimen hun puinhoop op Is er dan echt niemand die de Amerikaanse neocons gaat stoppen?

 9. Kwispel is een gevaarlijke gek en is , maar dat weet ik natuurlijk niet zeker, een ambtenaar, die zich rondwentelt in de dikke reet van Frans Timmermans. Wat schuift het daar in Brussel?

 10. “Als je in Mein Kampf de term Joden vervangt door moslims”
  Wilders heeft uit en te na duidelijk gemaakt dat het hem om de islam gaat, niet om moslims als bloedverwanten.
  Uw vlieger gaat niet op.

 11. Wilders zegt inderdaad dat het hem alleen om de islam gaat maar zijn politieke voorstellen betreffen voorstellen waarin de burgerrechten van moslims worden geschonden: kopvoddentaks, verbod op bouw moskeeën, verbod op Koran, afzonderlijk strafrechtregime voor moslims etc.

  Hij liegt dus.

 12. De Brave New World wordt langzamerhand werkelijkheid. De EU heeft eerst een waterval van gedetailleerde regels over Europa uitgestort om zo macht over alles en iedereen te krijgen. De mainstream media zijn volledig onderdanig aan Brussel.
  Lokale regeringen worden gegijzeld met het vooruitzicht op mooie, zeer lucratieve baantjes (nettoloon hoger dan brutoloon o.a.).
  Nu het sluitstuk : het continent overspoelen met tuig en gespuis, zodat de macht volledig in Brussel geconcentreerd kan worden om het continent te “redden”.

  En het ergste hiervan ? We hebben deze machthebbers zélf gekozen. Keer op keer op keer op keer……Christen-democraten, liberalen en nieuwlinkse socialisten……

 13. Ik werk als vrijwilliger voor een organisatie die mensen helpt met brieven, formulieren etc. Dagelijks heb ik allochtonen aan mijn tafel en het is een totale ramp en ergernis. Het gaat dan om Somaliërs, Syriërs, Eritreërs en allerlei Afrikanen.
  Ze spreken vrijwel geen Nederlands, zijn onbeschoft en zitten echt zonder ook maar één enkele uitzondering in de bijstand.
  Maken schulden waar ze maar kunnen en komen er mee weg ook nog.
  Velen hebben vrijstelling van hun inburgeringsplicht, omdat ze “getraumatiseerd” zijn of zich niet goed kunnen concentreren. Ik zie de briefjes van de keuringsartsen dagelijks voorbij komen. Stuk voor stuk met vage, oncontroleerbare klachten.

  Ze hebbben doorgaans veel kinderen, 4 of 5 is geen uitzondering. Ook de kinderen (en zelfs kleinkinderen) spreken nauwelijks Nederlands en zijn net zo onbeschoft.

  Dát meneer Timmermans, is de toekomst van Nederland, mede dankzij u en uw soort…..

 14. Joost duidt correct aan dat er problemen veroorzaakt worden door te veel moslims in onze westerse samenleving en dat Timmermans probeert die problemen in onze schoenen te schuiven. We worden “bestuurd” door een politieke mafia die illegaal aan de macht zijn gekomen en dan hele gevaarlijke dingen gaan zeggen. Deze “machthebbers” weten dat 75% van de bevolking het met ze eens is omdat er a) niet verder wordt nagedacht en b) de rest gewoon bang is. Tegelijkertijd wordt er door twee prominente en totaal gestoorde Duitse journalisten gepleit voor meer bombardementen (!) in het midden oosten om de migratie toevloed in te perken: http://russia-insider.com/en/media-criticism/german-media-bomb-middle-east-keep-refugees-out-europe/ri9476

 15. Ik begin er ook van te giechelen. Hihihi…

  Timmerfrans schoffeert president Orban van Hongarije omdat die -indachtig de afspraken- de buitengrenzen van de EU en de Schengenzone wil gaan bewaken door middel van een hek.

  Foei zegt Timmermans tegen Orban. Dat doe je toch niet, afspraken nakomen en grenzen bewaken.

  Gelukkig mag Timmerfrans dan wel weer -op kosten van de belastingbetaler- een grenshek rondom zijn eigen woning op laten trekken. Stel je eens voor dat belastingbetalers bij hem belletje zouden komen trekken ! Daar moet ‘ie toch niet aan denken.

 16. ‘Het is hetzelfde zieke racisme, alleen de doelgroep verschilt.”
  Valt mij de laatste tijd steeds meer op dat mensen die anderen betichten van racisme eigenlijk zelf de grootste racisten zijn.

 17. Niemand zal een traan laten indien Timmerfrans struikelt, de nek breekt en in de eeuwigheid verdwijnt. Het kan ook anders.

 18. “In werkelijkheid zijn namelijk niet de opkomst van de moslimhaat en de opkomst van het antisemitisme verwante fenomenen.”

  Dat is natuurlijk niet juist. Er is geen principieel verschil tussen antisemitisme en anti-islamisme. De retoriek is hetzelfde, de haat is hetzelfde, het psychologische mechanisme is hetzelfde en de beleidslogica is hetzelfde. Als je in Mein Kampf de term Joden vervangt door moslims kun je bladzijden lang lezen zonder dat je in de gaten hebt niet een toespraak van Wilders te lezen.

  Het is hetzelfde zieke racisme, alleen de doelgroep verschilt.

  • Joost Niemöller

   2 september 2015 op 21:47

   Je begrijpt het niet of wil het niet begrijpen. Er is helemaal geen leger antisemitische extreemrechtsen in Europa. Er zijn alleen antisemitische moslims.

   • Hetzelfde volk dat indertijd antisemiet was is nu anti-islamist. Psychologisch en maatschappelijk betreft het hetzelfde fenomeen.
    In beide gevallen wordt de haar voor de doelgroep gelegitimeerd door verhalen waarom dat andere volk niet deugt. Op dezelfde manier worden ze gedehumaniseerd tot ratten, ongedierte teneinde vervolging en discriminatie te rechtvaardigen. Moslims zijn niet beter dan christen of wie dan ook maar andersom geldt evenzeer. De mens is altijd dezelfde, het vernisje beschaving is altijd even dun en de neiging om de eigen levensangst op anderen te projecteren is een menselijke constante.

    Een wijs mens doorziet dit mechanisme en laat zich erdoor niet meeslepen. In die zin maakt u niet de indruk een wijs mens te zijn.

 19. “De mens is altijd dezelfde”

  Ik ben bang dat die uitspraak onjuist is. Als u bv de bevolking van Denemarken omwisselt met die van Somalie, dan is het niet zo dat Denemarken of Somalie nog dezelfde plek zullen zijn. Plotseling zal Denemarken een broeinest van jihadistische piraten zijn geworden die het Kattegat onveilig maken en Somalie zal een redelijk goed georganiseerde verzorgingsstaat worden waar uitstekend bier gebrouwen wordt.

  Kortom, mensen zijn niet allemaal hetzelfde, er zijn culturele verschillen. Zo komt het hedendaagse anti-semitisme voor rekening van linksmenschen en moslims, net zoals ten tijde van WOII en de anti-islam sentimenten zijn te vinden bij degene die o.a daarvan schoon genoeg hebben.

  Het is mooi dat u begrijpt dat dehumanisering de daarop volgende genocide eenvoudiger maakt. het is niet zo dat Europa van het ene moment op het andere van nauwelijks naar beangstigend antisemitisch is versprongen. U weigert de invloed van culturele vermenging daarop…

  • te zien.

   Dat heeft helaas wel desastreuze gevolgen voor uw abstract theoretische wensdenkredeneringkje.

 20. Je weet toch: als alle culturen gelijkwaardig zijn, is kannibalisme slechts een kwestie van smaak.

 21. Ernst@ Leer de mens kennen ! Elke samenleving kijkt kritisch naar nieuwelingen zeker als ze zich gedragen als een gesloten gemeenschap. Dat gebeurt overal en is van alle tijden. Mensen hebben dat intrinsiek meegekregen iedereen heeft dat, jij ook. Mensen die uit het Midden Oosten komen zijn onbereikbaar voor onze gemeenschap omdat bij hen het Godshuis functioneert als kamer van Koophandel, sociaal-cultureel ontmoetingscentrum, arbeidsbureau en rechtbank Getuige van onmacht door onze overheid is om Maatschappelijke adviezen en clipjes gericht op de nieuwe Nederlanders te plaatsen op onze NPO zenders waar geen enkele Nieuwkomer naar luistert/kijkt ze hebben immers hun eigen informatie centrum via het Godshuiscentrum Kijk daar wringt de schoen lijkt mij

 22. Moslims zijn niet beter dan christen of wie dan ook maar andersom geldt evenzeer.
  .
  Moslims vinden van zichzelf dat zij WEL DEGELIJK VEEL BETER zijn dan christenen of alle andersgelovigen. Het zwart-wit denken is hen blijkbaar aangeboren. Misschien moet jij dit maar eerst eens gaan lezen. Het verhaal van een in Belgie geboren, getogen moslim die ………
  .
  http://www.hln.be/hln/nl/33982/Islamitische-Staat/article/detail/2442932/2015/09/02/Syriestrijder-Ik-haat-Belgie-met-alles-erop-en-eraan-Als-ik-terugkom-is-het-om-Belgie-te-veroveren.dhtml

 23. Ernst Quispel heeft het bijna goed. Hij vervangt alleen de verkeerde zaken.
  Ernst jongen, je moet niet de onderwerpen in het boek vervangen(joden door moslims), maar natuurlijk de naam van de auteur.
  Vervang A. Hitler door M. Ohammed in Mein Kampf, kun je bladzijden lang lezen zonder dat je in de gaten hebt niet in een Koran te lezen.

  ‘Hetzelfde volk’ dat toen de Nazi’s haatte, kijkt nu met dezelfde scheve ogen naar de Islamieten.
  Daar zit het probleem, wijs mens.

 24. Ernst,
  Het gaat er niet om niet of het hetzelfde is, het gaat erom of het terecht is!
  De Joden wonen al eeuwenlang in Europa wonen, en vormen een onlosmakelijk onderdeel van de beschaving (Menselssohn, Einstein, etc).
  De moslims daarentegen zijn in wezen Europa aan het veroveren. Op zijn minst impliciet. En vergeet de hele rest aan gewelddadigheid buiten Europa niet.
  Ik zie dus niet in wat er goed is aan het anti-semitisme, en wat er fout is aan het anti-islamisme.

 25. Timmermans is een narcist met intelligentie, gevaarlijke combinatie.

 26. Veel en vaak liegen door de machthebbers tegen de voetvegen is in de mode. Waarschijnlijk hebben de meeste het geeneens door want veel mensen denken en kijken niet verder dan de planten op hun vensterbank. Bij het journaal ging het over het aantal woningen voor vluchtelingen. 15.000 woningen zijn er nodig. Het aantal woningen is geen probleem. Het is de schuld van de scheefhuurders. Mensen die in een sociale huurwoning wonen en meer zijn gaan verdienen horen daar niet meer te wonen, volgens minister Blok. Mensen die in verhouding “teveel”verdienen en in een sociale huurwoning blijven wonen betalen meer huur dan mensen met een lager inkomen want ze worden uitgerookt door extra huurverhogingen. Vluchtelingen die blijkbaar meer rechten hebben dan de bevolking hoeven geen huur te betalen en kosten alleen maar geld. Mensen die al jaren in die woningen wonen en netjes huur betalen moeten plaats maken voor niet betalende vluchtelingen. Wat is het geheim achter de vluchtelingen?