Voorlichtingsavond ‘vluchtelingen’. Verslagje.

Door Joost Niemöller

In een Amsterdams stadsdeel is een gymzaal van een school ingericht om 150, en misschien 200 illegalen op te vangen. Middenin een woonwijk. De illegalen zijn er al. Het stadsdeel besliste dat er een voorlichtingsavond moest komen in het stadsdeelkantoor. Niet om inspraak, dus, want de beslissing was al genomen.

Ik erheen.

Er waren zo’n vijftig mensen. Een vrouw die zich ‘gebiedsmanager’ noemde had de leiding. Een interessante term. Kennelijk wordt de buurt niet meer vertegenwoordigd, maar gemanaged. Ze zei dingen als ‘crisissituatie’ en ‘hebben we met elkaar afgesproken’. Daaronder viel dat het Amsterdamse bestuursapparaat heeft beslist dat er per meteen 1500 bedden vrijgemaakt zijn voor de illegalen. Waaronder ook per onmiddellijk 700 bedden ergens in Amsterdam Zuid Oost.

Het gaat hard.

Of er vragen waren, wilde de gebiedsmanager weten. Onmiddellijk meldde zich een jongeman. Hij kon duidelijk niet wachten. Hij wilde weten wat ze konden doen, qua hulp. ‘Het zijn mensen, denk ik.’  De stadsdeelvoorzitter, een vlotte jonge man, mengde zich erin. Hij zei dat de mensen nu erg moe zijn, ze moeten nog wat liggen. Maar daarna gaan ze wat rondlopen in de buurt en dan kunnen ze natuurlijk aangesproken worden om te zeggen dat ze welkom zijn. Er komt ook een ‘welkomswinkel’ van de gemeente waar de mensen hun huldingen kunnen achterlaten, maar dekens, handdoeken en babyshampoo was er al meer dan genoeg.

Een paraplu, is dat een idee, opperde de vrouw. De gebiedsmanager vond dit een heel goed idee.

Hoe zien hun dagen eruit, wilde een andere mevrouw weten. De gebiedsmanager zei dat ze geen verplichtingen hebben, dus ze kunnen doen en laten wat ze willen. Misschien willen ze wel een ommetje doen. Waar gaan ze dan heen? Dat was niet duidelijk. Ze konden overal heen.

Ze waren nog niet geregistreerd, zei de stadsdeelvoorzitter. Ik wilde weten hoe dat dan zat met het Verdrag van Dublin. Maar de gebiedsmanager liet weten dat het niet de bedoeling was dat er hier over ‘Haagse zaken’ gepraat zou worden. Wanneer werden ze dan wel geregistreerd? Gek genoeg leek niemand in de zaal zich voor deze vraag te interesseren. Waarschijnlijk over een week was het antwoord. Er was dus wel belang voor noodopvang, maar niet voor noodregistratie.

De voorzitter liet weten dat de mensen ‘overal uit de wereld’ kwamen. Ze spraken heel veel talen en er was gezorgd voor tolken.

Een vrouw stond op om te zeggen dat een sporthal belangrijk is voor de scholen, maar nog veel belangrijker voor vluchtelingen.

Een andere vrouw zei dat ze angst had. Er klonken afkeurende geluiden, maar de gebiedsmanager zei: ‘Mevrouw heeft recht op haar angst.’

Kennelijk mocht hier wel gesproken worden over gevoelens, maar niet over feiten.

De voorzitter benadrukte nog eens dat de mensen heel moe waren. Hij zei dat zeker tien keer.

Wat mij opviel: De meeste mensen zeiden helemaal niets.

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

37 Reacties

 1. @Leo KarelJan

  Inmiddels is de uitspraak van Churchill uitgekomen:

  “The fascists of the future will call themselves anti-fascists”

 2. Dit geeft het beeld goed weer: de meerderheid der kudde heeft gecapituleerd. Is bang en durft zijn mond niet meer open te doen. In de ijzeren greep van de politiek correcte dictatuur. NL vergeet dat land. Het is afgelopen en de afgrond gaan we in.
  Nu tijd voor de minderheid der moedigen om tegen de fascistische Gutmenschen dictatuur in te gaan. Niet meer om het land te redden ( dat is te laat ) maar om voor de geschiedenis te laten zien dat er ook mensen waren die het door hadden.

 3. Vrijwillige usefull idiots en murw gemaakte usefull idiots.
  Het resultaat is hetzelfde: lemmingen!
  https://ejbron.files.wordpress.com/2015/09/screenshot_814.png?w=640

 4. je zou toch mogen aannemen, als burger van een gemeente, dat je inspraak heb op beslissingen die een grote impact hebben op buurten.
  .
  ik bedoel, het is toch gewoon misdadig dat er een stel nazi ambtenaren de macht hebben dat jouw koophuis onverkoopbaar wordt?
  .
  en is het niet gewoon misdadig dat je jouw buurtje ziet veranderen met bewoners die 24/7 de gordijnen dicht hebben (wat verbergen zij?),
  waar het onkruid standaard meters hoog in de tuin staat,
  en waar buggy duwende en 24/7 bellende (met wie bellen ze toch?) pinguins het straatbeeld meer en meer domineren ?

 5. “Ze waren nog niet geregistreerd, zei de stadsdeelvoorzitter.”
  .
  dat vind ik nogal verontrustend, dus elke “vluchteling” kan nu zonder enige vorm van herkenning/legitimatie zijn heilige plicht uitvoeren/kelen doorsnijden/verkrachten etc zonder dat de autoriteiten er maar een notie van hebben wie de dader kan zijn ?
  .
  je zou toch denken dat registratie toch wel het minste, en het eerste wat een land zou moeten doen ?

  • en wat betreft die “voorlichtingsavond” ? … m.i. blijven juist de nuchtere en anti-vluchteling-burgers weg, die beseffen maar al te goed wat zo een achteraf “voorlichtingsavond” inhoud…
   .
   die beseffen maar al te goed wat het democratische gehalte er van is….

 6. Triest dat er niet krachtig geprotesteerd werd.

 7. Ach Joost, dit is weer typisch Drugsdorp-aan-de-Amstel. De logica is daar al lang geleden bij het grofvuil gezet. En alweer het gewone gedoe: altijd extreem!
  Maar wat wil je ook, met een gemeenteraad en burgemeester die, eerder dan de logica, bij het grofvuil zouden moeten worden gezet…..
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 8. Nederland bestaat uit 10% linkse waanzinnigen, 10% tuig en 80% goedwillende en daarnaar levende mensen. De eerste groep bepaalt hoe het leven in het land eruit moet zien, de 2e groep is de baas over de straten en de 3e groep moet alles lijdzaam ondergaan en betalen. Blijkbaar waren bij die bijeenkomst geen mensen aanwezig uit de laatste groep.

 9. Buiten meer, voor ik, zijn er altijd nog de Euro en Griekenland problemen. Wat tot voor kort ook hoofdlijn nieuws was. Die [ tijdelijke ] oplossing kwam van een rijke koning en prinsen uit een gelovige woestijn in ruil voor. Wilders sprak van nep. Zonder, begrijpelijk, paard en wagen te noemen. De ruil hield in deze invasie van inteelt slachtoffers. De gebruikelijke idioot wat in Nederland linkse gekken word genoemd. Knap staaltje van planning, uitvoering, en overname.

 10. “De immigratie-fanboys willen geen debat voeren over integratie, hoewel ze weten dat dat een probleem gaat worden. Ze willen het hebben over onze morele plicht en ons eventuele voordeel van deze immigratiegolf. Maar de Nederlander is getuige de publieke opinie zo vergeetachtig nog niet: wij kennen de mogelijke consequenties.”

  De meeste Nederlanders durven namelijk niet te vertrouwen op de moed van politiek en academie, om immigranten te vertellen wat Nederlandse kernwaarden zijn. Politiek correct is helemaal terug van weggeweest. In zo’n klimaat is het levensgevaarlijk om vluchtelingen zonder verlichte cultuur op te nemen.”

  Citaten uit artikel in Post On Line dat kernachtig onder worden brengt welk debat politiek en MSM uit alle macht in de kiem willen smoren.

  http://politiek.tpo.nl/column/waarom-nederlanders-in-meerderheid-tegen-de-komst-van-meer-vluchtelingen-zijn/

 11. Van Turkije naar Kos in een rubberboot – Het vluchtelingendrama van binnenuit
  ‘Europa lijkt bewust overspoeld met migranten en het ergste moet nog komen’

  “Arnold Karskens reisde veertien dagen langs de Turkse westkust waar dagelijks duizenden migranten de boottocht naar de Griekse eilanden wagen. Hij trekt opzienbarende conclusies. De volkstrek is makkelijker en veiliger voor mensen met geld, Turkije en Europa kijken werkeloos toe en de migranten wagen de bootreis niet vanwege gevaar voor eigen leven maar vooral op zoek naar een beter leven.”

  “Het tegenhouden wordt nauwelijks geprobeerd, leert lokaal onderzoek en gesprekken met tientallen bootmigranten…….

  De feiten ter plekke. Van de Staatsomroep zal je niet horen. LEZEN!!!

  http://politiek.tpo.nl/2015/09/09/van-turkije-naar-kos-in-een-rubberboot-het-vluchtelingendrama-van-binnenuit/

 12. “Wat mij opviel: De meeste mensen zeiden helemaal niets.”
  Dat laatste zinnetje verklaart veel.

 13. Wat me ook opvalt is dat de vrijwilligers die steun verlenen aan deze niet-autochtone mensen van kleur nagenoeg enkel Nederlandse ‘roomblanke institutionele geprivilegieerde racisten’ zijn en dat de Nederlandse ‘onderdrukte smetteloos maagdelijke mensen van kleur’ in geen velden of wegen te bekennen zijn, waar zijn bijvoorbeeld de moskeeën die bedden plaatsen voor de opvang van hun broeders en zusters in nood?

 14. Wanneer geeft de COA openheid van zaken. Ik wil de opgedreunde lijst van de gemeenten die benaderd worden voor een asielzoekerscentrum wel eens in beeld krijgen. Er is zo’n groot empathisch draagvlak in Nederland dat het toch niet nodig is om daar geheimzinnig over te doen? De liefdevolle mens moet zich kunnen voorbereiden op de inkoop van paraplu’s. Dat een eerste selectie al op de bootjes plaatsvindt door de christelijke vluchtelingen overboord te gooien en te laten verzuipen zal het draagvlak toch niet doen verminderen? Of toch wel?

 15. Joost heeft duidelijk te kennen gegeven dat als ik oproep tot geweld hier dat ik dan geblokt word. Laat ik dat dus dan maar niet doen. Lat ik me dan maar beroepen beroepen op de vrijheid van godsdienst.
  Soera 2: 190-193
  Soera 2: 216
  Soera 2: 244
  Soera 3: 157-158
  Soera 3: 169
  Soera 3: 195
  Soera 4: 101
  Soera 4:74
  Soera 4:76
  Soera 4: 89
  Soera 4: 95
  Soera 5: 33

  Ik ben amper op de helft van de duizend lettertekens, maar amper op een tiende van de soera’s die oproepen tot geweld.

  Joost Niemöller
  dat jij hierbij zit zonder die wethouder on-omwonden de waarheid te vertellen

  dat je hem niet het vertelt dat er geweld dreigt vanuit de reageerderspanelen van jou website,

  nou,
  breek me de bek niet open.

  Het is net een vulkaan.
  Hoe meer druk er op gebouwd word, des te heviger zal de eruptie zijn.
  Je hoeft zo’n gebiedsmanager niet zelf te bedreigen. Waarschuw haar slechts voor onvoorziene reacties vanuit de bevolking.

  • Marcel. Het is zinloos een zgn. gebiedsmanager aan te spreken. Die vindt het nl. helemaal niet leuk wat ze doet maar ze is het geworden omdat ze aardig kon slijmen, als onderlaken diende enz. Het gaat haar om de poen. Slechts nieuws, d.w.z. dat ingaat tegen de gewenste programmering, zal ze echt niet in het verslag laten opnemen. (Als voormalig – maar niet geïndoctrineerd- ambtenaar weet ik alles van de slijmelijpen.) Er kwamen daar weinig mensen omdat de stilzwijgende massa enkel in de kroeg, sportvereniging enz.zonder resultaat tekeer gaat. Hoorde net op de radio (nieuws) dat de vluchtelingen in Munchen een cultuurschok ondergaan bij het jaarlijkse zuipfeest. Gek genoeg kreeg je dit grote feest nooit eerder op het nieuws of slechts in de kantlijn en het werd gewoon als Oktoberfeste geduid. Die asielidioten hoeven geen cultuurschok te ondergaan, ze komen hier met een doel. In naam van de Allerhoogste kunnen ze elke schok aan. Nog grotere schokken zitten in het verschiet.

 16. Heel goed Marcel het is immers een geloof van vrede Ik ben bijna om nog even de ontwikkelingen afwachten Nu de winter nadert, een kaftan is toch lekker warm

 17. Iemand van ons heeft de ophaalbrug en poort van het fort Europa open gemaakt Er is geen houden aan. Het verraad kwam van binnenuit
  Er is nu geen enkele controle barrière meer Troepen, wapens drugs stromen naar binnen Het stadsbestuur van Amsterdam heeft de sleutel van de stad al overhandigd
  Alleen “Jesus redt” weert zich nog

 18. Opvallend is het grote aantal vrouwen op de foto.
  Allemaal schaapjes (klaar voor de slacht) die willen helpen?
  Is dat representatief voor de hele groep?

  En staat de gebiedsmanager (?) er ook bij?

 19. Als je ook naar dit kaartje kijkt, het lijkt wel een virus. Het hele land wordt besmet.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/24506961/__Overzicht_opvanglocaties__.html
  Er is een facebook pagina,”welkom in Utrecht” , ik had daar wat kritische opmerkingen geplaatst, maar die zijn allemaal verwijderd. Ik heb gevraagd waarom ze mijn opmerkingen hebben verwijderd. Krijg je als antwoord dat de pagina niet bedoeld is om meningen te geven of voor discussie maar om hulp te coordineren. Terwijl de pagina vol staat met meningen alleen die van mij is een andere mening. Ik heb ze succes gewenst met de hulp van hun eigen ondergang.
  Ik geloof dat bijna iedere stad nu zijn welkom pagina heeft voor de illegalen. Waarom knuffelen ze niet met hun eigen bevolking maar wel met wild vreemden waarvan geen hond weet wie of wat het zijn.

 20. Onlangs grapte ik op een ander draadje dat het me verbaast dat de ‘vluchtelingen’stroom door bepaalde personen niet gezien wordt als de trans-mediterrane slavernij die als doel heeft de ‘witte man’ te dienen. Je kan het zo gek niet bedenken:
  .
  https://www.youtube.com/watch?v=cdHg9TADZyA&feature=youtu.be

 21. Het is heel duidelijk.

  De sheople zijn duidelijk murw gemaakt door de MSM.

 22. Wat vergeten word is leven en vooruitzien. In het gelovige handboek staat duidelijk dat een ongelovige die zichzelf ondergeschikt aan gelovigen maakt geen haar gekrenkt mag worden. Zij zijn de wapens wat weerspannige ongelovigen tot overgave dwingt en dus goud waard. Al die lief en goedheid van landgenoten in de media is hèt bewijs. Luister goed en je ruikt de geur van lafheid wat hun kenmerk is.
  Het gekrijs vanuit hun kring als je praat van eigen eerst is angst. Zelf zijn het Halsema klonen die eigen eerst voor zichzelf doodnormaal vinden. Eigen betekend voor hun graaien, en ik eerst. Geschiedenis heeft namen voor dit mens uitschot waarin een galg de hoofdrol speelt.

 23. hoe breng je de mensen aan het verstand dat de asielzoekers mensen zijn die jou en mij zonder wroeging gewoon even de keel kunnen doorsnijden? Nee, ze zullen het niet zomaar doen, want geen baat bij. Gaat mij even om de mindset van veel van deze lieden. Het zijn geen snoezige exotische huisdieren, stelletje naievelingen.

 24. Doet me sterk denken aan de aflossing van de wacht. Beetje de nieuwelingen op hun gemak stellen en de weg wijzen; kijk, daar ligt het toiletpapier. De oude garde is blij dat het er op zit. Ik denk dat er binnenkort een tzunami op gang komt van de Oude Garde die de pleitvaart neemt uit dit vergiftigde gebied

 25. Geen flauw idee dus wie er binnen komt. Met codenaam Vluchteling gaat overal de poorten open. Nou ja, een paar landen stribbelen tegen.
  Wat is de verhouding man-vrouw?, leeftijd?, Altijd in Sharia land geleefd? (dan onze wetten en regels gelijk uitleggen) Is er genoeg beveiliging?
  Je kan immers met dagelijkse hals afsnijders te maken hebben.

  Als eerste vaststellen of we met een echte vluchteling te maken hebben?
  (een echte vluchteling kan niet vluchten)

  De meeste van deze goedgelovige zielen gaan met vrouw en kinderen de Hyena’s voeren op de savanne met hondenbrokjes.
  Het is helaas zo dat de mens het meeest gevaarlijke dier is dat er rond loopt.
  De mens zijn natuurlijke vijand is hij zelf. Zijn ze daar voldoende van bewust?
  In elk gehucht zit een asielcentrum laat 1 man of vrouw in die groep de jihad in het bloed zitten. Reken het bloedbad maar uit.
  Dus bij elk asielcentrum HOORT beveiliging te komen om in te grijpen wanneer nodig is. Dat is het minste.

 26. Het lijkt er op dat in deze tijd veel mensen moeite hebben om hun nuchtere/gezonde verstand te gebruiken, ze denken veel meer met hun hart, natuurlijk is daar niks mis mee om je hart te laten spreken… waarom spreken deze mensen niet vanuit hun hart wanneer het om onze ouderen gaat? Of wanneer het om Nederlanders gaat die zelf in armoede leven, of afhankelijk zijn van een voedselbank/kledingbank.

  En wat joost al aangeeft dat er niet veel vragen kwamen heeft denk ik te maken omdat mensen dit niet durven,want je zult maar net de verkeerde vraag stellen! Als de mensen zich zo als makke schapen opstellen dan worden we niet alleen overlopen door een bepaald geloof,maar ook door onze eigen gute mens die ons hun ideaal beeld door de str.. heen willen drukken…

 27. Ik had een heel ander verhaal verwacht toen ik aan dit artikel begon: iets met bezorgde burgers en zo. Niet dus en dat verontrust me.

 28. zoals al getwitterd de term managen past exact bij het feit deat de staat der nederlanden helemaal geen wettelijke vertegenwoordiging is van ons volk maar een bedrijf zie link
  http://www.sec.gov/Archives/edgar/data/1008288/000089375007000011/0000893750-07-000011-index.htm

  let u vooral op de omschrijving. dit maakt defacto de hele binnenhof poppekast inderdaad dot een #nepparlement en #nepdemocratie en erger nog werkelijk fasistoide, want de we worden nl geregeerd/bestuurd door een beursgenoteerde CORPORATIE
  [… 1938 parlement opgeheven en vervangen door een kamer van fasces en corporaties.http://www.scholieren.com/samenvatting/2445%5D

  fasces Fasces

  Fasces
  De fasces (Latijn, “roedenbundel”, enkelvoud “fascis”, meervoud “fasces”) zijn een oud Romeins symbool van het gezag van de hogere magistraten, in de vorm van een roedenbundel met bijl.

  en kijk daar komen onze zo gewaardeerde vrienden van het amerikaanse senaat weer om de hoek

  • http://sosymbol.tumblr.com/post/9544645575/do-you-know-what-a-fasci-is

   https://www.google.nl/search?q=fasci+washington+senate&espv=2&biw=1242&bih=585&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMI4rz3tuqCyAIVyDgaCh3j5ga-

   misschien moet onze geschiedenisleraar Mark met de klasse-assistenteAnouscka alle tweede klasleden een beetje huiswerk laten maken en een verslagje laten inleveren . voor deze opdracht mag gebruik gemaakt worden van

   http://www.scholieren.com/samenvatting/2445

   geeft niet hoor! Binnekort hebben we alleen nog maar “zwarte schole”Femke’dus dat komt dan kwa nivo voor de volksvertegenwoordiging mooi uit.

 29. Volgens mij laat die eerste link zien dat de Nederlandse Staat toen nog aandelen had in TNT (zelfs een “gouden” aandeel). De staat als economische entiteit is ook een bedrijf uiteraard. Als we terug gaan ook bijvoorbeedl de PTT, water en energie kwam van de overheid. In die zin is de werkelijkheid het tegenovergestelde van uw angst: de overheid is juist steeds minder als een bedrijf door alle privatisering.

  • Eerste link geeft aan dat de nederlandse staat EVENALS tnt GEWOON ALS BEURSGENOTEERDE ONDERNEMING IS INGESCHREVEN. e

   Vandaar de koehandel met zogenaamde vluchtelingen. ieder die een bsn nummer krijgt wordt als ondercorporatie ‘Stroman/ ingeschreven als bezit van de corporatie en daar kan weer flink geld uit het niets op aangemaakt worden. Niet dat wij wat uit deze fondsen krijgen 80 % gaat naar het Vaticaan die zichzelf via Unam Sanctam [ 18 November 1302, Pope Boniface VIII]tot eigenaren van de gehele aarde heeft uitgeroepen.

   [ pontifex = Paus]

   De resterende 20 % gaat via verdeelsleutel naar de maffia bazen die zich Royalty en Elite noemen, de Bilderbergkliek/ Commissie or Trilateral Affairs/ Commissie van 300 [ crimefamilies] die de aandelen van dit “bedrijf in handen hebben.

   De slaven moeten maar voor zichzelf zorgen

 30. ‘Lavender’: als de Staat der Nederlanden een bedrijf was, dan was dat bedrijf al lang gelden failliet gegaan. Door mismanagement en veel te veel kantoorpersoneel! Dat laatste doet wel veel aan kletsen en konkelen, maar hoe meer ervan komen, hoe slechter het werk gedaan wordt. Het voldoet aan de Wet van Parkinson, die over die ambtenezen een drietal boeken heeft geschreven. En die Wet luidt: ‘Op elke overheidsinstelling neemt het aantal ambtenaren per jaar met 4 % toe, ONAFHANKELIJK van de hoeveelheid werk’.
  Een voorbeeld van een slecht geleid bedrijf: De KLM. Vlak voordat ze moesten fuseren, helaas met Air France, hadden ze nog op het cabinepersoneel bezuinigd, maar was het aantal kantoorstoelplakkers weer toegenomen! Waarna Leo van Wijk en medegangsters de boel voor een halve appel en een krieleitje aan de Fransen overdeden…..
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 31. Een dagje Efteling misschien? Laten de sponsors zich maar melden Of een dagje kennismaking bij hun toekomstige werkgever “De overheid”