VVD roept harde dingen over asielzoekers

Door Joost Niemöller

 

Met de altijd aanwezige hulp van partijkrant de Telegraaf, kon VVD fractievoorzitter Halbe Zijlstra vandaag weer wat harde uitspraken doen over de asielzoekers. Zo zei hij in de Telegraaf:

Asielzoekers die denken hier de sharia te kunnen invoeren, kunnen beter asiel aanvragen in een islamitisch land als Saoedi-Arabië”, stelt Zijlstra. „Voor ’shariazoekers’ is in Nederland geen plaats.

Ze kunnen beter dit en beter dat.

Daar komt de VVD altijd mee weg.

Harde uitspraken zonder consequenties. Ook als ze gewoon in de regering zitten en hard beleid zouden kunnen doordrukken.

Waarom geen grenscontrole invoeren? Nee, dat zou volgens diezelfde Zijlstra dan weer ‘een droom’ zijn. Want bij concrete maatregelen dreigt de breuk met de PvdA.  Er zijn andere voorstellen denkbaar. Zoals echt onderzoek doen naar terroristen in de AZC kampen. Iedere islamitische uitspraak, ieder verzoek tot het binnenhalen van een kindbruidje, direct, en daadwerkelijk, bestraffen met uitzetting. En dan het liefst naar de hoofdstad van het land waar ze vandaan zeggen te komen, namelijk Syrië. Assad weet er vast wel raad mee.

Nee, wat doet de VVD. Stevige dingetjes roepen vanaf de zijlijn. Zo kennen we de VVD al tientallen jaren op het immigratiedossier. Bolkestein riep destijds ook stevige dingetjes over asielzoekers, maar zodra premier Kok hem daarop aansprak, ging Bolkestein zoete broodjes bakken met de premier, want weer minister worden, dat was voor de regent Bolkestein toch het mooiste.

Ondertussen wist Bolkestein met zijn ‘strenge’ uitspraken de stemmen weg te trekken bij Janmaat. Tegen wie hij zich met grote verachting afzette.

Toen het Bolkestein te heet onder de voeten werd, verdween hij naar Brussel. Om daar later weer op te gaan kankeren.

De schijnheiligheid van de VVD is altijd grenzeloos geweest. Hans Wiegel was de sturende kracht achter de gezinshereniging in de jaren zeventig, en nu doet hij ferm en verwijt hij Zijlstra niet door te pakken.

En waarom roept Zijlstra al deze dingen? Ze zijn nu al begonnen met de voorbereidingen voor de verkiezingen. De PVV staat in de peilingen als verreweg de grootste partij. Er moeten dus, net als in de tijd van Janmaat, stemmen worden weggetrokken.

En ja, de kiezers weten heus wel dat Rutte zich bij de vorige verkiezingen een slag in het rond heeft gelogen om kiezers binnen te trekken. Maar toch.

Harde dingen roepen, het werkt altijd weer.

 

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

34 Reacties

 1. „Voor ’shariazoekers’ is in Nederland geen plaats.
  Het integendeel is dus bewezen, meneer Zijlstra.. massale vechtpartijen in AZC’s omdat christenen zich niet aan de Sharia-regeltjes zouden houden, volgens de Islamitische vluchtelingen. Die worden enkel even opgepakt en dan weer later losgelaten op straat omdat het dan om een “incident” zou gaan volgens de meeste politiek.

 2. In de stad van de zingende engelen Apeldoorn. Zingen om de vluchtelingen te verwelkomen. Is de lol en het welkom heel snel omgeslagen omdat de zich vluchteling noemende jihadstrijders, kindbruidenhouders slavenhouders en sharia feest bende een sportcomplex toe eigende en daar sharia wetgeving ging toepassen.

  Hoop gedoe.
  Die familie was er ook die we 20 keer op tv hebben gezien als vluchteling verwelkomende engeltjes. Na 1 dag was het echter totaal van GOD los.

  Die mensen sturen hun kinderen nog naar wilde leeuwen om ze uit de hand met kattenbrokjes te voeren.
  Zo zeldzaam naïef komt toch zeldzaam voor op deze planeet.
  Alleen in Apeldoorn blijkbaar.
  Wellicht iets te veel van een giftig kruid gegeten uit de volkstuin wat hersens doet verweken. Inteelt kan het niet zijn, dat is een andere buurt.

 3. Bij WNL waren er weer harde woorden van de VVD om rad draaiende asielzoekers gelijk terug te sturen, en kind bruidjes gelijk te scheiden van de 40 jaar oudere misdadigers. En gelijk ONZE regels duidelijk maken.

  Nu is er weer een vechtpartij waar politiekorpsen massaal voor moeten uitrukken.
  En dat gebeurd al veel vaker. AZC Drachten!

  Dus de uitgang voor verschillende zich vluchteling noemende sharia infiltranten moeten al heel vaak van toepassing zijn.

  Zijn die CIJFERS beschikbaar of is het weer stoere taal van de VVD terwijl er NIETS gebeurd.
  Daarbij wil ik graag weten hoeveel nep vluchtelingen gevangen zijn bij het inchecken. Vingerafdruk, paspoort controle…. Dat moet vele neppertjes met busladingen vol ons land verlaten opleveren. Iemand een bus gezien?

  En hoeveel kindbruidjes zijn er weggehaald?

  Cijfers en beelden graag. We leven in een info tijdperk.
  Graag actie gevraagd, want de 50% jihadisten die genoemd zijn van iemand die er verstand van heeft vraagt er…

 4. ‘En ja, de kiezers weten heus wel dat Rutte zich bij de vorige verkiezingen een slag in het rond heeft gelogen om kiezers binnen te trekken’.
  Hier wordt de naam Rutte gebruikt. Dat is toch dat ventje dat in verkiezingstijd zei “iedereen moet er 1000 euro bij krijgen.”? Van die 1000 euro heb ik nog niks gezien. Eens informeren hoe het zit als ik naar de rechter stap, vanwege een niet nagekomen belofte, en die knaap voor de kadi sleep.
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 5. Hier ook nog wat info over beroepscrimineel Peter brrrrrr de Vries.

  Hoort er ook bij.

  Past sllemaal in het grote plaatje.

 6. Voor meer info mbt de werkelijke moordenaar op Marianne Vaatstra:

  https://rechtiskrom.wordpress.com/2015/09/17/nogmaals-aanbieding-voor-wederverkopers/

 7. Wist u trouwens dat VVDer Demmink ten tijde van de moord op Marianne Vaatstra direct betrokken was en eindverantwoordelijk bij het AZC Kollum.?

  Raar he?

 8. De moslims die reeds in Nederland wonen willen in overgrote meerderheid de sharia invoeren zodra ze in het gastland in de meerderheid zijn.

  Een onderzoek van nog geen half jaar geleden bevestigd dit.

  Kortom dhr Zeilstra praat poep.

  Zijn opmerking zou namelijk betekenen dat deze mensen ook kunnen verdwijnen.

  Een goed idee wat mij betreft maar u gelooft als lezer toch ook niets van wat deze VVD leugenaar u voorschoteld.

  Voorlopig zit Demmink nog hoog en droog in de partij.

  Heeft u Wilders daar wel eens over gehoord trouwens? U wwet wel die oud VVDer

  Raar he!

  • tis allemaal wat he mr robbertdeberk, joost snapt het niet, wilders is controlled oppostion, enz, enz.
   .
   u heeft het dus allemaal goed door blijkt het, wanneer gaat u in de politiek ?
   .
   met uw kwaliteiten hebben we het westen zo weer op de rit….

 9. Ik heb nooit PVV gestemd, maar na deze zomer ben ik niet van plan ooit nog iets anders te stemmen totdat al onze immigratie wetten en asielbeleid is omgegooid. De PVV heeft alle stemmen nodig, want Den Haag moet begrijpen dat het land hier helemaal klaar mee is.

 10. Ik roep en schrijf het al jaren , VVD zo een leugenpartij .
  Gek eigenlijk dat zij er altijd mee weg komen .
  Zijn zij nou zo slim of zijn wij nou zo dom .
  Het is te gek voor woorden dat vaak een meerderheid weer als een stelletje sufferds van de klas op deze partij stemt.
  Eenenzestig jaar en al 43 jaar vanaf mijn 18e levensjaar dat ik mocht stemmen, heeft het mij altijd verbaasd dat een PVDA en een VVD of in het verleden een KVP ( CDA ) of een D66 altijd geregeerd hebben of een belangrijke coalitie partner zijn geweest .
  Tot op de dag van vandaag kan ik het niet begrijpen dat een volk zich zo in de maling laat nemen of in een hoek laat drijven .

  • denk ook dat het komt dat zeeeer vele mensen helemaal niet politiek bewust zijn en er mee bezig zijn,
   die kijken alleen dus tijdens verkiezingen precies wat ze voorgelogen wordt door de campagne leiders, en daar stemmen ze dan ook op 🙁
   .
   weten zij veel……..

 11. Gaat de wal het schip keren?
  die wal zou wel eens de onbeperkte instroom van gehersenspoelde islamieten kunnen zijn.
  Misschien beginnen de mensen nu toch een beetje wakker te worden.
  PVV is in de peilingen nu net zo groot als de regeringspartijen VVD en PvdA bij elkaar.
  http://politiek.eenvandaag.nl/tv-items/62191/de_stemming_pvv_stijgt_naar_34_zetels

 12. De laatste prognose De PVV 37 zetels. Meer dan de PVDA en VVD samen hebben.
  De VVD in paniek.

  Dus alle prognoses over een maximaal te halen zetels voor de PVV kan mooi overboord.
  Er is GEEN limiet!
  Kiezers die nu naar de PVV stromen zaten drie maanden geleden nog bij een aantal andere partijen: de VVD, maar ook SP, PvdD, 50PLUS en CDA verliezen kiezers aan Wilders.

  Nu de vreselijke berichten over de barbaren die hier binnen wandelen meer relief krijgt begint de PVV momentum te genereren.
  Zoals ik voorspelt heb.
  Die stijging kan alleen maar doorzetten gezien de toekomstige islam schermutselingen.
  Tenslotte moeten er meer moslims er uit gaan dan er in komen voordat het hier weer een beetje leefbaar begint te worden.
  stom gezeik over rechtsextremisme- verdwijnt gauw genoeg als de hoogopgeleide moslim zijn oog op de minderjarige (of ouder) dochter laat vallen van de goedmens.

  • “Tenslotte moeten er meer moslims er uit gaan dan er in komen”
   .
   wat dacht je van alles wat maar een millimeter met de islam te maken heeft landelijk/europees verbieden en als westen vijandige organisatie te kwalificeren.

 13. Apart is ook weer dat Elsevier ” spontaan” reacties begint te verwijderen na een lang gedoog beleid.
  Zo gaat het bijna altijd.
  De waarheid blijkt vaak moeilijk te verteren voor sommigen
  Vooral een gunstige opmerking over de PVV maakt de aan de knoppen zitten de censuur liefhebbers gretig in gebruik.

  De VVD is natuurlijk een lamzak partij die de ene leugen na de andere het land in stuurt uit persoonlijk gewin. Nu zo snel al de problemen met de barbaren zichtbaar wordt. In vele AZC woed een stammenoorlog waar moslims wapens maken en iedereen terroriseert en verkracht waardoor het rooskleurige -droom maar lekker- verhaal nu al in duigen ligt. Dus we liggen gewoon op koers voor troonwisseling in heel Europa. Overal moet de politie ingrijpen om de hoog opgeleide raket ontwerpers koest te houden. Dat gaat niet lukken. Volgende hulp wordt het leger.
  En we zitten in een burger oorlog.
  De Duitse realisten beginnen zich te roeren tegen de Merkel droom.

  Dit wordt grote boem!

  • elsevier gumt er al jaren op los, de enige goede artikelen daar komen van een iranees,
   hoe raar kan je het krijgen ?

 14. Voor mij is het ook een raadsel dat mensen daar elke keer weer intrappen!
  De avond na het debat zat Zijlstra bij Pauw te verkondigen dat Wilders
  maar wat schreeuwde!
  Als het een vent is, nam hij Wilders eens serieus in plaats van hem
  na te papegaaien en net doen alsof hij het zelf heeft bedacht!

 15. “En ja, de kiezers weten heus wel dat Rutte zich bij de vorige verkiezingen een slag in het rond heeft gelogen”
  .
  tis alleen jammer dat vele kiezers tijdens nieuwe verkiezingen aan spontane acute alzheimer lijden…

 16. Wie deze leugenachtige bedriegersclub NU nog gelooft, moet zich echt na laten kijken. De VVD slaakt zogenaamde stoere taal, maar presteert NUL KOMMA NUL. Nu niet en in het verleden niet. En ook in de toekomst niet.
  Zelden zo’n waardeloze bende van praters zonder daden meegemaakt. Men slaat nog geen deuk in een pakje boter.
  Toch zullen er nog onbenullen zijn die op deze bedriegers blijven stemmen. Nogmaals: laat je dan nakijken.

 17. Als er niet heel gauw iets positiefs met de oproermarkt gebeurt moet ik mensen ontslaan omdat mijn magazijnen nu wel erg vol staan met onze opvouwbare guillotines Guillo en Tine, respectieverlijk voor manachtige of vrouwelijker nekjes.

  • Guillotines zijn uit, handwerk is in. Islam infiltreert veel verder dan je denkt.

   • Het had 10 jaar geleden al moeten gebeuren maar ja, je droomt verder over koppen die onvermijdelijk aan den einder een keertje moeten gaan rollen, dus je produceert maar verder en innoveert dat het een lieve lust was. Opblaasguillotines, iemand?

 18. Daar komt de VVD altijd mee weg.

  ________

  Als ze in de oppositie zitten verandert er niks, …. en als ze in de regering zitten ook niet, tav dit thema.
  Bolkenstein had grote woorden.
  Kamp had destijds ook grote woorden
  En nu Halve Zijlstra.
  Allemaal voor de bühne.
  Beetje damage control zonder consequenties.

 19. Maar wie zijn nu eigenlijk de anonieme lafbekjes in dit land? Niet de mensen die Geelpeil hebben getekend. Die hebben zich met naam en toenaam bekendgemaakt. De anonieme lafbekjes zijn degenen die niet eens hebben gekeken naar wat het inhield omdat ze weten dat hun ‘vrienden’, die o zo correcte mensen, geen kritiek dulden en bestraffen met uitsluiting en erger. De ‘correcte’ Nederlander is gemakkelijk te koop en laat zich willoos het zwijgen opleggen. Het land gaat eraan kapot.

 20. Het grote verschil tussen de VVD en PVV is natuurlijk dat als Wilders zoiets zegt de opinie ontploft maar nu Zijlstra dit zegt het als kennisgeving aangenomen wordt. De huichelarij ten top.

 21. Shariazoekers? Shariabrengers!