Waar zijn de vrouwen, de kinderen, de ouderen? Twee video’s.

Door Joost Niemöller

Net kwamen deze beelden voorbij van jonge mannen die een trein in in Kroatië bestormen. Ze verdringen elkaar om als eerste binnen te komen. door deuren, door ramen. Achter hen komen nog enkele vrouwen met kinderen. Voor hen is geen plaats meer.

Wat opvalt: Hoe ontzettend veel jonge mannen betrokken zijn bij deze invasie van Europa. Een enkel kind wordt gebruikt voor een fotomoment.

Wie zijn er thuis gebleven? Wie zijn er nog wel in een oorlogsgebied? Dat zijn de zwakkeren. De vrouwen. De kinderen. De ouderen. Ze zijn in de steek gelaten door deze jonge mannen die het alleen om hun eigen belang gaat.

Zo’n filmpje als dit, gewoon een camera die de echte beelden opving, vertelt meer dan welke uitzending van Nieuwsuur of Pauw dan ook.

Wat ook veel zegt is de volgende video van een man waarvan de ouders zijn gevlucht. Hij vertelt over wat hij weet: Tussen deze jonge mannen zitten moordenaars, verkrachters. De echte vluchtelingen, zegt hij, kunnen niet vluchten.

Iets om bij stil te staan.

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

15 Reacties

 1. Nederland moet zsm tienduizenden sjarmoeta’s aanwerven, anders is de masculiene ellende niet te compenseren. In Afrika zit een vluchtelingenkamp al 26 jaar vol met smachtende sjarmoeta’s, dus daar moeten die verse macho’s heen.

 2. Je ziet in het eerste filmpje, dat er kerels bij de deuren en ramen staan, die bepalen wie er mee mogen en niet, door ze al of niet naar binnen te laten klimmen en de goedgekeurden de trein in te trekken. Alweer een teken dat deze invasie georganiseerd wordt door schimmige figuren.

 3. De immigranten komen nu Nederland binnen. Vrijwel allemaal mannen. Het grote uitzoeken moet nog beginnen. Wie is Syrier en wie niet. Wie heeft een vals paspoort en wie niet, maar de NOS kan ons al vertellen dat 70% van de Syriërs een goede opleiding heeft genoten en snel inzetbaar zal zijn in de techniek en ICT want daarin blijken ze geschoold moeten wij geloven…
  Hoe langer moeten wij de gore leugens van dit propagandakanaal nog geloven. Het is triest, in en in triest da mensen het nog geloven allemaal.

 4. http://www.binnenlandsbestuur.nl/bestuur-en-org…s-vele.9493272.lynkx CDA-burgemeester denkt aan zijn toekomst. Vooral het feit dat hij meldt: ze staan met de rug tegen de muur (impliceert asielzoekers voor een vuurpeloton) in Ter Apel is smerig want het gaat natuurlijk om de directie van het COA.

 5. http://newobserveronline.com/invaders-demand-houses-from-leftist-germans-in-wurzburg/

 6. Dit zijn jonge, gezonde mannen zijn, vaak niet eens uit het oorlogsgebied, die hun spaarcentjes hebben besteed aan mensensmokkelaar en nu hier zijn en we er wat mee moeten. Ik zie veel Afrikanen, Irakezen die op bezoek gaan bij familie in Nederland. Goed geklede en goed verzorgde gelukszoekers.

  Met dank aan Merkel, de verdeeldheid bij de EU, het niet naleven van Schengen en het verdrag van Dublin, de tenenkrommende besluiteloosheid van de VN is dit nu eenmaal op gang gebracht en zelfs aangemoedigd.
  Natuurlijk had het anders gekund, gecoördineerde opvang in of uit de regio, ingrijpen van een vredesleger, creatie van een veilige zone, tijdelijk inrichten van een Grieks eiland, etc etc..

  En inderdaad het ergste in het hele verhaal; waar zijn de ouderen, de zieken, de vrouwen en de kinderen? Die verrekken in kampen ter plekke. Geen hulp verlenen we meer, want we zijn nu druk bezig jongen, viriele oplichters te knuffelen als ware het tragische helden.

 7. Lastig om te tellen op foto’s en video’s maar de statistieken over de bezetting centrale opvang van COA, jun i 2015: mannelijk 65% en vrouwelijk 35%.

  Altijd al zo: de mannen vaak eerst en gaan niet slepen met vrouwen, ouders en baby’s, die blijven vaak bij familie ergens. Niet veilig per se maar op pad in bootjes en op drukke wegen en rails zonder precies te weten wat er gaat gebeuren is dat nog minder. Het is tenslotte zoeken naar “geluk”, een beter leven. De oudste drijfveer en speelde al mee bij alle politieke vluchtelingen waar ik mee werkte in de jaren ’90. Dat was normaal. En het is ook menselijk dat ook als je in nood bent, je ook aan de toekomst denkt, ook de beste opties wilt. Dat je niet als een schaap netjes aansluit in de beveiligingskampen en dankbaar je hand ophoudt. Zelf noem ik dat niet geluk zoeken,: het is wat iedereen doet, ja zelfs na vervolging en bedreiging. Je blijft mens, je blijft denken aan het beste voor je gezin of je toekomst. Gek he?

 8. En dan mogen straks onze jongens in syrie en het midden-oosten gaan vechten. En alle jonge moslim mannen zitten met een uitkering hier????? hoe krankzinnig wil je het hebben.

 9. Waarom rijden ze eigenlijk met die trein? Geen van die reizigers heeft een kaartje.

  • Treinkaartje? Bestaat dat nog in Nederland? Betalen moeten toch alleen de minimaal gepigmenteerden? Hoe donkerder hoe gratisser, dat is de eerste grondwet in Nederland.

 10. Ik begrijp nu waarom de bestuurlijke elite en de staatsomroep in dictaturen gehaat worden. De situatie hier begint ook te lijken op de situatie elders.

  Ook hier is een grote minderheid die machteloos staat tegenover de propaganda, het inwrijven van de media dat de massa immigratie een voldongen feit is, en dat je een fascist bent als je het er niet mee eens bent.

  De dictaturen leren dat dit heel erg lang kan stand houden..

  Het verschil is dat hier een stille dictatuur heerst. De grote partijen spreken gewoon af dat ze de mening van de meerderheid desnoods naast zich neerleggen, zie hun reactie over het dreigende referendum over het verzet tegen uitbreiding EU.

  De oplossing is dat de kiezer niet meer op mainstream partijen stemt.

 11. We gaan het allemaal meemaken.
  We gaan het snel meemaken.
  De hele demagogische reut dat het een kleine minderheid is die fout wil doen.
  Eenzame wolven…
  Maar de meerderheid zijn toch naar vrijheid snakkende vluchtelingen die onze hulp nodig hebben.
  Dat soort gezwam.
  Het zal een kwestie van dagen zijn voordat ergens de vlam in pan slaat en het niet meer ophoudt door te vlammen.

  Dan zit het hele Merkel Regime in een vliegtuig naar Argentinie zoals eerder gebeurd is en Pechtold op vakantie gaat naar Cuba.
  Noem het niet vluchten, maar tijdelijk op werkbezoek om een doel in het leven te vinden naast tweede veilingmeester zijn op La Habana.

  • Wat dacht je van ons koningshuis? Die zullen voor de derde keer in hun geschiedenis met de staart tussen benen vluchten, ook naar Argentinië natuurlijk. Alleen de eerste Oranje vocht voor dit land en op zijn roem en status teren die uitvreters nu al vier eeuwen.
   Willem V smeerde hem voor Napoleon, Wilhelmina rende weg voor Hitler, en kwam na de oorlog terug met een houding alsof ze de Duitsers eigenhandig uit Nederland had gemept.
   Overigens, als hier echt de pleuris tegen de islam uitbreekt, verwacht ik dat alle zwarten zich tegen ons, aan hun zijde scharen. Als ze niet als eerste vluchten natuurlijk, dat is wat ze meestal doen.

 12. ‘Pieter G’, ik ben het met U eens. En heb een aanvulling op Uw kommentaar, wat Pamela Hemelrijk een 10 jaar geleden al zei in haar column:
  “Kontkruipers.
  Het moet er maar eens uit, op de valreep van het ouwe jaar: de machtigste lobby voor dit Paarse kabinet is de pers, en de parlementaire pers in het bijzonder. Daarom zit dit Paarse kabinet er nog steeds, terwijl het in een fatsoenlijke democratie al tien keer zou zijn gevallen.
  Er is wel eens onderzoek verricht naar het stemgedrag van sjoernalisten: tweederde stemt `links’, zo bleek daaruit. PvdA dus, aangevuld met een handjevol Groen Links- en SP-stemmers. Eenderde stemt ‘midden’, en onder dat midden moet u uitsluitend D66 verstaan. Want de aanhang van de VVD en het CDA was niet meetbaar. Die partijen scoren nul, onder sjoernalisten. Niettemin gaat er een hoongelach op als je oppert dat hun berichtgeving vooringenomen is.”
  ‘Hoe kom je dáár nou bij?’
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink
  Zie deel 2.