#Zwartepiet terug in de winkel! Waar blijft het consumentenverzet?

Door Joost Niemöller

Wie toegeeft aan het verdwijnen van Zwarte Piet, geeft toe aan de aantijgingen van de door de media op het schild gehesen Quinsy Gario dat Nederland een racistisch land is. Winkels die hun Zwarte Piet uit het assortiment halen, bevestigen dat. Ze laten zich ringeloren door een klein groepje beroepsprovocateurs.

En nu mijn vraag: Waarom worden die winkels niet massaal geboycot?

Het is toch zo duidelijk als wat: Het Sinterklaasfeest is een kinderfeestje, waarbij een rollenspel wordt gedaan. Net als bij carnaval. In zo’n rollenspel worden karikaturen neergezet. In een cartoon gebeurt ook zoiets. In een ontspannen samenleving is een ontspannen rollenspel mogelijk. Wanneer bepaalde rollen verboden worden, zoals de rol van Mohammed of de rol van Zwarte Piet, verdwijnt het spel uit de samenleving en wordt de samenleving grimmig.

Het gaat dus niet om de kleur van Zwarte Piet. Het gaat om de cultuur zelf, die de spelende, en relativerende, mens vrij maakt. Het spel maakt het individu.

De grote historicus Huizinga schreef ooit een prachtig boek over het spel als centraal punt binnen de cultuur.

Huizinga. Kom er nog maar eens om bij Pauw.

We zijn al veel van onze culturele vrijheid verloren. In cartoons kunnen blanke tokkies met dikke buiken en trainingspakken zonder probleem afgebeeld worden als PVV-ers, maar wie een dikke, luie Surinamers zou afbeelden in een cartoon, heeft zijn laatste cartoon erop zitten. Want over blanken mag je lachen. Maar over zwarten mogen alleen zwarten lachen. En over Mohammed mag helemaal niemand meer lachen.

Waar het natuurlijk allemaal om draait is de intentie. Wie een cartoon maakt van een gierige jood met een lange neus, kan dat doen om joden te vernederen. Het is lastig genoeg om die intentie vast te stellen, maar als dat is gebeurd, mag een rechter zo’n cartoon verbieden. Van die intentie is er bij Zwarte Piet nooit sprake geweest. Met het terugtrekken van Zwarte Piet uit de openbare ruimte wordt er met terugwerkende kracht schuld bekend en dichten we onszelf intenties toe die we nooit gehad hebben. We vernietigen het spel. En daarmee vernietigen we de cultuur. En dus onszelf.

En dan worden mensen kwaad. En dan worden ze in hun machteloze woede neergezet in de media als ‘racisten’. En dan wordt dus alles grimmig wat het nooit was.

Zoals bekend is het kinderfeest ook een commercieel feest. Winkelketens draaien om de Sinterklaastijd. Wat moeten die met Zwarte Piet? Ze zeggen zelf dat ze het even niet meer weten.

De winkeliers laten daarom hun oren liever hangen naar de overheid. ‘Doen jullie de afdeling moraal maar.’

Een aantal winkels is uit pure schijterigheid al zelf begonnen om te ont-Zwartepieten.

Ik noem er een paar:

HEMA.

Albert Heijn

Jumbo

Bijenkorf

Maar dus niet: Blokker

Het pro zwarte Piet protest heeft kortom een enorme troef in handen: Koopt allen bij Blokker. Mijdt HEMA en de anderen.

Een consumentenopstand. Waarom blijft zelfs die uit?

Links voert wel actie. Tegen Zwarte Piet. En de angstige winkeliers luisteren daarnaar. Want ze willen geen ‘gedoe.’

Waarom komt er geen gedoe van de andere kant?

Je hoeft niet eens de straat op. Je hoeft geen sticker te plakken.

Mijdt de laffe Jamin met hun Smulpiet!

Upload massaal je Zwarte Piet foto bij het Kruidvat!

En voor de rest: Stik er dus maar in met je voorraad Gele, Groene Vlek-Pieten.

Zo simpel kan het zijn.

Waarom is het toch zelfs niet zo simpel.

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

46 Reacties

 1. Dat ze in de HoofdRioolMedia alwéér gaan zeuren over Zwartepiet heeft een oorzaak: De Slinks-linkse KKK (nee, niet de Ku Klux Klan, maar Klup Kanniet Kleffer) onder het mediavolk heeft het nog steeds niet opgegeven: Zwartepiet moet en zal weg!
  Maar het kan ook anders: Wonend in Duitsland had ik een raamadvertentie geplaatst voor een Putzfrau (schoonmaakster) bij de enige bakker-kruidenier hier in het dorp. Er kwamen twee reacties, waarvan een van Smitha Biester, geboren in Uganda en genaturaliseerd tot Nederlandse. Ze wilde dat werk van 2 uur/week, hier Minijob genoemd, wel doen, maar alleen ‘zwart’. Dat wilde ik niet en zei haar: “Nee, niet de kleur van jouw gezicht”. Waarna we beiden hartelijk moesten lachen.
  Dus zou ik alle ‘politiek correcte’ mierenneukers willen zeggen: “Kijk, zó kan het ook, spijkers-op-laag-water-zoekende Ouderlingen van de SLinks GeDEformeerde Zwartekousenkerk!”

  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 2. J. C. Th. Köhler

  25 september 2015 op 23:05

  Het Goede Doel:

  Sinterklaas, wie kent hem niet,
  Sinterklaas, Sinterklaas
  EN NATUURLIJK ZWARTE PIET

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

 3. Vanaf nu koop ik niet meer bij Albert Heijn en HEMA.
  Wàt een sch….t-direkties!

 4. Sinterklaasintocht in de Drechtsteden: met Zwarte Piet, hetzelfde als andere jaren. Hier blijft alles zoals het was, en we gaan niks veranderen. Traditioneel Hollands Sinterklaasfeest. Haters en andere racisten niet welkom.

 5. .
  Het zou allemaal zo simpel kunnen zijn
  als wij maar met 1 Volksmond zouden spreken.
  in no time was ’t met dat zwarte Piet-gezeik bekeken
  maar ja…wij doen alleen meer water bij de wijn !
  .
  Het zou allemaal zo vreedzaam kunnen zijn
  als wij maar naar de eigen grenzen keken,
  maar ja…het is zo dikwijls al gebleken:
  de moedige lijdt namens de lafaard pijn !
  .
  We zouden als 1 Volk gelukkig kunnen zijn
  als we maar consekwent de tol lieten betalen
  die Oorlogshitsers uit hun “Gouden torens” halen
  en enkel wérkers accepteerden in de Welvaarts-trein !
  .
  Maar tot die tijd stroomt er veel water door de Rijn,
  want ons ontbreekt de MOED ( is al zo vaak gebleken)
  om elke schande steeds weer hardop uit te spreken
  waar we toch dagelijks weer deelgenoot van zijn…

 6. Niet helemaal on-topic, maar gisterochtend liep ik een openbare bibliotheek in Amsterdam-Oost binnen en ja hoor, in een verder stille bibliotheek met enkele bezoekers, zaten twee medewerksters aan een bureautje op hoge en luide toon Turks met elkaar te spreken. Ben ik nu de enige die dit RAAR vindt? Je zou toch mogen verwachten dat in een OPENBARE BIBLIOTHEEK in de hoofdstad van Nederland, waar de planken vol staan met NEDERLANDSE BOEKEN, de voertaal Nederlands zou zijn! Maar nee. Kennelijk doen de Nederlandse taal en cultuur er niet zo toe voor onze ‘mede-landers’. En het is dus kennelijk niet genoeg dat deze botweg genegeerd worden, zoals door deze twee dames, maar ook actief wordt tégengewerkt, zoals door de anti-Zwarte Piet-lobby.

 7. Hadden we van Kooten en de Bie nog maar

  • Als die satirisch tekeer zouden gaan over Zwarte Piet of de “vluchtelingen”stroom, denk ik dat ze heel gauw gecorrigeerd, ontslagen en gebrandmerkt als racist zouden worden tegenwoordig. In de jaren tachtig kon er veel meer.

 8. Kijk naar de politieke verdeeldheid, hoe de leugen-partijen in het zadel worden gehouden door de leugen-media. Daarnaast zijn er de leugen-cultuurdragers die een leugen-moraal verspreiden, wederom gesteund door de machtige leugen-media.
  Het probleem van Nederland is een gevestigde orde die diep in de leugen zit. Mogelijk is de leugen zelfs geinternaliseerd, denken deze mensen echt zo, waardoor de leugenaars niet meer weten dat zij liegen.
  Helaas kunnen hoog intelligente mensen een totaal verrot onderscheidingsvermogen bezitten en die intelligentie maximaal inzetten om een leugen in stand te houden.
  Knappe jongen die daar tegen in kan gaan. En in leven kan blijven..

 9. “Zo simpel kan het zijn”… Ja, maar daar zeg je me wat. Al die verwende, vol met pepernoten en suikerbeesten volgevreten consumenten in dat verdomde sintnicolaasland waar alles kant en klaar verpakt ligt te wachten om nog meer commerciele troep naar binnen te hijsen, snurken. Spuien hun shit op het scherm dat het allemaal zo erg is, maar vreten d’r geen chocoladekikker minder om. Daarom gebeurd het.

 10. In de duitstalige landen over Krampus en Knecht Ruprecht geen woord. Of waar een klein land klein in kan zijn.

  • Krampus heb ik vanmiddag bewonderd in een klein Oostenrijks museum. Het is een soort trolletje he, een kleine duivel. Duivels mogen ja, maar zwarten niet.

   • Klein?
    https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e2/Gruss_vom_Krampus.jpg

    • Zwartkijker! je moet alles niet zo zwart zien ik heb zo’n donkerbruin vermoede dat jij het te donker inziet 😉

 11. waarom “we” deze winkels niet boycotten?
  tja ik denk dat de meerderheid van de nederlandse bevolking het niet heel erg kan boeien en /of dat ergens anders winkelen te veel moeite is.
  zelf heb ik er geen enkele moeite mee dat zwarte piet niet meer zwart is. ik krijg nou niet het idee dat dit de bijl aan de wortel van de nederlandse cultuur is en volgens mij kan/mag je je gewoon lekker zwart sminken.

  • Maybe. Tolerantie en apathie waren de laatst overblijvende deugden van een stervende maatschappij volgens Aristoteles.

 12. @lege,
  .
  dus eigenlijk moeten we ons maar gewoon laten dicteren door een hele kleine minderheid die de nederlandse cultuur grondig haat als ik jou goed begrijp ?

 13. Mooi artikel. Geniaal om Huizinga en het spel te linken aan dit onderwerp. Er wordt meer vernietigd dan “cultuur” (wat dat ook moge zijn) maar alles wordt beladen gemaakt, verdacht en wezensvreemd.

  Ik snap het ook niet waarom winkels zeggen het niet te weten en tegelijkertijd iets willen “doen”. Wat is het nu? Als je je niet met de discussie bemoeit, laat dan alles gewoon zoals het was. Het is echt niet een “statement” als je Piet zwart is dit jaar. Soms is niets doen gewoon een vorm van bewust niet mee doen aan rare dingen.

 14. pfffffffff, mijn god, laten we het weer eens de komende 2.5 maand over dat ap gezeik hebben ?
  .
  alsof de mosliminvasie niet belangrijk genoeg is…..

 15. Het leuke van dit alles is dat wij zelf Halve Gario hebben betaald om ons voor racist uit te laten schelden. Het kan ook niet anders dan dat er opzet in het spel moet zijn en de overheid haat wil zaaien. En dan zet je de grenzen wagenwijd open voor illegalen waarvan de meesten niet in vrede komen en dan zeg je dat er geen oplossing is. En dat de EU kan dwingen tot opvang. De bevolking is al lekker een beetje opgewarmd met als druppel van de emmer Zwarte Piet. ” Het feest” kan over een tijdje beginnen.
  Jammer dan.

 16. Dan zit ik toch nog met het uiterst stigmatiserende versregeltje

  “Ook al ben ik zwart als roet, ‘k meen het toch goed”

  uit dit bekende Sinterklaas liedje

  https://www.youtube.com/watch?v=yCT4pgHrxeo

  • Hij komt via de schoorsteen de huiskamer binnen! Allicht dat de tere kinderzieltjes daar wat heftig op (kunnen) reageren, dus wat Piet doet is de kindertjes even geruststellen: “Kinderen wees niet bang, ik ben zwart van ’t roet maar meen ’t tóch goed!” En als hij daarna snoepgoed en cadeaus gaat uitdelen is de kou helemáál uit de lucht natuurlijk…

 17. @Dawg
  “Dan zit ik toch nog met het uiterst stigmatiserende versregeltje
  “Ook al ben ik zwart als roet, ‘k meen het toch goed””
  .
  Dat zinnetje bewijst juist dat Zwartepiet niet racistisch en niet stigmatiserend bedoeld is, die tekst is geschreven rond 1850 en toen waren in NL geen zwarte mensen (de zwarte mensen zijn veel later vrijwillig en in alle vrijheid naar het land van de Sint en Piet gekomen, hebben van meet af aan dezelfde rechten gehad, we hebben hier nooit rassenscheiding gekend dus ZP kan daardoor absoluut geen blackface zijn, zoals sommigen anti-ZP beweren) en hadden geen nagel om hun reet te krabben en kwamen daardoor hun wijk of dorp nooit uit en hadden nooit een zwart persoon gezien, onbekend maakt onbemind en daarom werd duidelijk gemaakt middels een liedje dat ze absoluut niets te vrezen hadden van Zwartepiet. Sterker nog, hij meent het juist goed en dat bewijst ie door snoepgoed en cadeautjes aan kinderen uit te delen.

  • Mijn opmerking had een meer ironische strekking. Voor Quincy Dinges is zwarte piet een racistische uiting van de blanke (witte) Nederlander. No matter what. De feitelijke geschiedenis zal hem worst wezen. Als het aan mij had gelegen had ie niks gekregen . Helemaal niks.

 18. @gnor

  Volgens mij vechten we elkaar helemaal niet de tent uit op deze site, integendeel.
  Zijn er hier mensen die wel bij de Hema kopen dan? Laat ik het anders vragen: Zijn er hier reaguurders die wel eens een broodje shoarma halen bij de Noord-Afrikaan?

  Eens hoor, zonder ‘gedwongen’ winkelnering heb je ook geen recht op klagen over ‘minderheid in eigen land’.

  Overigens kun je prima bij de Action kopen, want hoe goedkoper, hoe beter. Deflatie werkt in ons voordeel en deflatie zullen we krijgen.

 19. @JiepMK. Bij de Blokker weten ze ook wat van prijzen. Setje batterijen €8,99 en van hetzelfde merk, zelfde setje bij Action voor 3,95. Laat Zwarte Piet maar naar de kaloten gaan net als de rest van Nederland. Als men hier op deze site elkaar al de tent wil uitvechten dan vind ik het allemaal geschoten. Gelukkig en nu doe ik ook even een duit in het zakje hebben we heel wat blanke vrouwen, nogal veel in het onderwijs, die straks zullen zorgen dat het blanke ras uitsterft. Dit gaat gewild of gedwongen. Mij maakt het niet uit want als je jeuk hebt, werken de hersens niet. Hoop dat men wakker wordt, maar ik denk dat het bij hopen blijft. Grote bek op zijn Amsterdams maar iets doen ho maar. Ja, bij de welkomwinkel van het Rode Kruis staan om je eigen ondergang te bewerkstelligen. Goet he.

 20. Was de Hema nog niet failliet dan? Tssss……

 21. Bij de Blokker zie ik altijd net Nederlands personeel dus ik koop er wat ik kan. Prima prijs/kwaliteit verhouding van wasverzachter tot kinderspeelgoed tot een koffiezetautomaat. Fijne winkel.

 22. Het zou goed zijn als er eens een keer een documentaire komt over de roots van de zwarte Piet. Dat is niet Jan Schenkman, zoals de MSM u probeert wijs te maken. In Oost Europa bestaat ook een donkere hulpje van Sinterklaas, of beter gezegd, Wodan. Alleen is hij niet zo zwart. Dat is inderdaad geaccentueerd door Jan Schenkman. Hij was wel donker en uit dagboeken blijkt dat er ook al donkere Pieten waren voordat Jan Schenkman werd geboren.
  Zwarte Piet zijn de engelen van Wodan die, veelal in de gedaante van een raaf, de offers keurde door het brandgat. De belangrijkste was die van de nacht (hoofdpiet) De offers lagen in de schoen. Ze luisterde ook aan de schoorstenen en brachten verslag uit aan Wodan, die op een vijfbenige ros (het paard) door de hemelen voer. Zoek maar op internet. Later kwamen de Romeinen en het katholicisme heeft er een rooms sausje overheen gegooid. Ook het kerstfeest is een germaans feest.

 23. Ik kom sowieso niet bij de AH of Jumbo vanwege de prijzen die ze rekenen en hoe ze met toeleveranciers/boeren om gaan. Maar ik koop geen enkele verpakking waar een andere piet dan Zwarte Piet op staat. Dat sowieso. Daarnaast ontwijk ik Hema bij voorbaat waar mogelijk, net zoals de Bijenkorf.
  .
  Ik snap ook niet waarom de schreeuwende minderheid zoveel aandacht krijgt, en dat dan nóg de nuchtere mens die wél snapt wat Zwarte Piet inhoudt niet op staat verbaast me zeer. Tuurlijk, mensen zijn de afgelopen decennia compleet murw geluld door de linksrakkers en de politiek in het algemeen, tot op het punt dat steeds minder van deze mensen gaat stemmen. Maar ik vraag me af wanneer deze mensen het een keer wél genoeg vinden en ze de straat op gaan. Want, correct me if I’m wrong, volgens mij zijn de weldenkende mensen nog steeds een grote meerderheid… ze laten alleen veel te weinig van zich horen.

 24. Bah dat is het enige wat ze kunnen: Onze Zwarte Piet zwart maken!
  😉

  p.s. Massaal protest tegen de ontZwartePieting van ons Sinterklaas feest komt op gang.
  Boycot iedere nep-Piet, winkel of idioot die tegen onze enige echte Zwarte Piet is!

  en….zegt het voort ….zegt het voort …..faceboek het…..meel het…..fluit of zing het….
  Zwarte Piet wiedewiedewiet khoor je wel , maar kzie je niet
  Zwarte Piet, wiede wiede wiet
  Ik hoor je wel, maar ik zie je niet

  Wil je sint de groeten doen
  Gooi wat in mijn lege schoen

  Rom bom bom, wat hoor ik in de schoorsteen
  rom bom bom, wat hoor ik in de schoorsteen
  Rom bom bom, daar jheb je Zwarte Piet
  Rom bom bom, nu gooit hij pepernoten
  Rom bom bom, ik hoor hem wel, maar ‘k zie hem niet

  Zwarte Piet, wat laat je mij toch schrikken
  zwarte Piet, wat laat je mij toch schrikken
  Zwarte Piet, dat mag jij niet
  Pietje, Pietje, zwart als roet ‘k weet wel wat jij doet
  Pepernoten strooien, strooien, strooien
  Pietje, Pietje,…

 25. Wat een huichelaars, die organisatie van winkeliers. “De maatschappij moet het maar zeggen. Wij volgen de meerderheid”.
  Maar er is AL EEN OVERGROTE MEERDERHEID en die wil Zwarte Piet behouden: meer dan 80% !!!!!! Wat een ruggengraatloos gedoe!
  NL is dood en doodziek: enkele tientallen blanken hatende negers krijgen dit voor elkaar. Waarom? Doordat ze steun krijgen van die gore media en van een laffe regentenkliek die zich verschuilt.
  Maar als er in een buurt honderden mensen tegen een AZC zijn ( een meerderheid in de wijk), kun je het vergeten. Dan telt alleen de mening van de kliek.

 26. Op Facebook stond een post van een moeder die op hartverscheurende wijze haar gevoelens over het verdwijnen van Zwarte Piet beschrijft. Zie https://www.facebook.com/rosannebrussaard/posts/1009382049083920

 27. Die Quinsy Gario heeft het altijd over racisme en discriminatie.Nooit eens de hand in eigen boezem steken over het waarom.
  In de VS maken de zwarten 13% van de bevolking uit.Ruim 50% van alle moorden wordt door zwarten gedaan.7 van de 10 kinderen groeit op zonder vader.Zo zijn er nog meer harde feiten.Maar het ligt altijd aan de witten,nooit aan de zwarten.
  Hier in NL liegen de criminaliteitscijfers er ook niet om. Heb het daar maar eens over Quinsy.

 28. Het Sinterklaas feest is net als Kerst en Pasen een gekerstend Germaans feest, Zwarte piet heeft niets met negers/zwarten te maken, laat staan met de trans-atlantische slavernij.
  https://www.youtube.com/watch?v=nIxtDirEAhI
  .
  En wanneer een neger/zwarte een Zwartepieten pak aantrekt dan is het overduidelijk dat het in de verste verte geen slaaf is, hij overtreft zelfs de gangsterrappers qua kleurrijke bling bling.
  http://www.ad.nl/ad/nl/1040/Den-Haag/article/detail/4148087/2015/09/23/Doodsbedreigingen-via-sociale-media-om-pietenpak.dhtml

  • Niet alleen: geen slaaf!
   ALS er al sprake zou zijn van discriminatie dan is het eerder positieve discriminatie. Weet je nog; uit je kindertijd of uit de tijd van je eigen kinderen: Zwarte Piet is superslim, superhandig, buitengewoon behendig en megahumoristisch en de Sint zweert bij (en vertrouwd volkomen) op zijn Zwarte Pieten. Ze hebben ook macht: zij bedienen de roe en de zak als dat ‘nodig mocht zijn’ maar meestal zijn ze vergevingsgezind en attent en krijgen (ook stoute) kinderen cadeautjes en snoep. Da’s geen beeld van een lijfeigene, is het niet?
   Maar gevangen gehouden in de (EU?) geforceerde discussie: of Zwarte Piet nu zwart dan wel geel groen of rood zou moeten zijn gebeurt er -heel geniepig- iets anders: de bijl is gelegd aan een volgende wortel van de Nederlandse cultuur. Het maakt niet meer uit : Lidl of Albert Heijn, Blokker of HEMA… De sfeer en het cultuurfeestje is onherstelbaar verpest. You cannot unring the bell. Het (o.a. 5 dec.) wordt nooit meer wat het…

 29. Nederland en zijn bestuurders. Wat opvalt is hun stempel van Bilderberg goedgekeurd. Luister naar hun media geluid over onderwerpen zoals Piet de Zwart of gelukszoeker droefheid. Niet èèn van de goedgekeurde sprak namens mensen die door hun stem hem of haar bestuurder maakte. Zonder uitzondering sprak en spreken ze als een recorder op herhaling. Zwarte Piet is geen Bilderberg onderwerp . Wat het wel is een vervelende herinnering aan glorie tijden vol eerbied en respect.
  Meestal het geval als mensen door afkomst of kleur zich moeten gedragen als knecht. In hun onmetelijke grote en koninklijke wijsheid hebben zij opdrachten gegeven aan de door hun zorgvuldig uitgeselecteerde bestuurders. Mogelijk door democratie en door inteelt geteisterde kiezers die denken dat Suriname de schuld van Wilders denken en handelen was.

 30. We worden in onze samenleving allemaal wel eens gediscrimineerd vanwege de verschillende uiterlijkheden, en of het dan om huidskleur gaat of om fysieke tekortkomingen.

  Mensen zouden eens een dikkere huid moeten intwikkelen, want tenslotte kan je niet de hele wereld tevreden houden.

  Ik krijg zo.n idee dat meneer quinsy vroeger toen hij zelf jong was geen rood fietsje voor zijn verjaardag kreeg,maar een groen fietsje… dit heeft hem tot vandaag de dag altijd dwars gezeten ,waardoor hij nu een onschuldig kinderfeestje om zeep wil helpen.

  Vandaag de dag is het schering en inslag om lekker overal tegen aan te trappen wat men niet aanstaat.. Het zal wel een fijn gevoel geven omzo je eigen gebreken een beetje op te krikken. He quinsy!!

  • @nuchter Dit is puur bedoeld om de Nederlandse cultuur om zeep te helpen, te kleineren en te belasteren.
   Ook is dit bedoeld om angst te zaaien, angst voor de grote rOverheid of beter met een hoofdletter R, de Roverheid!
   Angst is onderdeel van de divide et impera(verdeel en heers) techniek.

   Dus wat kunnen wij daartegen doen? JUIST!!!!
   MASSAAL in OPSTAND komen.
   Niet 1000-den Zwarte Pieten maar 100.000-den op straat op 5 dec en eerder!
   Laat al uw kinderen zich lekker verkleden als Zwarte Piet en reeds vanaf ma 30 nov zo naar school gaan!
   en alle ik zeg nogmaals ALLE winkels etc. boycotten die GEEN Zwarte Piet durven neer te zetten.
   Bij Blokker hebben ze ook alles en het Sinterklaasfeest is dan zelfs goedkoper dan al die dure rotzooi uit de Bijenkorf.

   p.s. Deze move van de VN quinsy en wie dan ook is onderdeel van het grote plan om alle landen van Europa, Nederland ook en vooral ook Duitsland want nu voor de 4e maal getroffen door de ZIonistischeNazies om te boeten voor…

   • vooral ook Duitsland want nu voor de 4e maal getroffen door de ZIonistischeNazies om te boeten voor…de door hen zogenaamd begonnen oorlogen
    1. Napoleon
    2. WO I
    3 WO II
    4 immigratie+IS leger(!!!) en Islamisering resp. overname regering en/of burgeroorlog!

    Hier idem dito vernietiging van land, volk en cultuur door Islamistische overname, verdunning bevolking door immigratie, ‘gezins’of beter familie en vriendjes hereniging.

    De regering pleegt HOOGVERRAAD en verraad zo de eigen bevolking!
    Ik stel een Volkstribunaal van uitsluiten Zwarte Pieten voor.
    (met heel veel zakken voor deze zakken…etc.
    )

 31. Wat ook de reden is van Quinchi het interesseert mij niet erg Het zijn wij, de Hollanders de schuldbewuste van dat hele zware doemgeloof de mens is tot het slechte gedoemd het zit er zo ingebakken. Wij hebben hem op een podium hebben gehesen , net zo als de Tokkies, en het verdronken jochie etc het schuldgevoel