Er zat een held bij #Pauw

Door Joost Niemöller

Er wordt van alles beweerd over Edwin, de organisator van Pegida Nederland. Volgens Powned is hij een ‘wapenhandelaar met neonazistische connecties.’

Hij zat zojuist bij Pauw en reageerde relaxed op de een na andere aantijging van Jeroen Pauw. Alles werd ontrafeld. Wapenhandelaar? Ach, hij verkoopt paintballspulletjes. Volkomen legaal spul.  Neonazistische contacten? Niks van waar. En moest dan natuurlijk eerst nog maar eens aangetoond worden. Er werden beelden vertoond van een gewelddadige demonstratie van Duitse hooligans. Was hij daarbij? Nee. Kende hij Wilders persoonlijk? Nee. (Alsof dat trouwens kwalijk zou zijn.)

Het zogenaamde Hitlersnorretje van organisator Lutz Bachmann: Fotoshop! Wat Edwin daar zei klopte overigens gewoon, alleen de media hadden nooit de moeite genomen het te rectificeren. Edwin zette keurig uiteen wat de doelstelling van Pegida is, ook al was Pauw daar natuurlijk niet echt nieuwsgierig naar. Pauw was er duidelijk op uit om er een vervelend gesprek van te maken, maar tegen de volledige ontspanning en aanstekelijke glimlach van Edwin was hij domweg niet opgewassen.

Edwin zette ook nog eens uiteen dat je als organisator van een demonstratie niet iedere demonstrant kon checken op zijn cv. En dat er weldegelijk beleid bestond om bepaalde vlaggen niet toe te laten. En, tja, als iemand met een galgje rondliep, dat was dan in de media een probleem, maar een guillotine bij een TTIP demonstratie dat gaf weer niet, want dat was links. Edwin legde het met een vanzelfsprekendheid neer waar niets tegenin te brengen was.

En hij benadrukte nog eens wat iedereen kon zien: Pegida is tegen geweld en geeft met zijn demonstraties een stem aan het groeiende ongenoegen. De extreemlinkse tegendemonstraties zijn juist bedoeld om gewelddadig de vrijheid van meningsuiting te onderdrukken. In Dresden deze week door iemand aan te vallen zodat die zwaar gewond was. In Utrecht door met stenen en rookbommen te gaan gooien.

Een waarheid als een koe.

Pauw was door zijn lijstje met aantijgingen heen.

Edwin had gewonnen.

Cool hoor, wat een held.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

46 Reacties

 1. Wat opvalt. Hoogopgeleid en weinig doek op hoofd wat de media laat zien en horen.
  Allemaal van landen zoals Libië, Syria, Kosovo,en Irak. Zij werden daar geboren en gingen naar school en werk voor hun NATO bevrijding. In ruil kregen NATO landen leuke olie boor en ontginnings contracten van vriendelijke conservatieve gelovige landen zoals 9/11 Saoedi. Het resultaat is zij blij en u met de daarop gewoonlijke vrede gelovige rotzooi. Dag en dagelijks het nieuws hoofdonderwerp bij u thuis. Vriendelijk gebracht door uw media, in opdracht van de voedende hand.

 2. Toen hadden we 30.000 Molukkers en nu hebben we met die booslims het 30-voudige in huis aan mensen die spugen op onze waarden en hun bek houden als hun jeugd de boel hier loopt te verstieren met ‘incidentjes’. Ja, een omaatje van 90 beroven, verkrachten en in elkaar beuken. Al meer dan 50 jaar zie ik dit land wegkijken van dergelijke dingen en ik spuug erop. Ik ben blij dat ik kan gaan, dan kan ik mijn einde waarschijnlijk nog halen zonder ooit iemand de strot afgedraaid te hebben. Succes met de nieuwe instroom.

  • Die 30.000 Molukkers kunnen misschien nog goed van pas komen als knokploeg.
   http://www.telegraaf.nl/binnenland/20392719/___Culemborg__wordt_landelijk__.html
   Maar die stomme autoriteiten hebben het natuurlijk weer gesust.

   • Tja, wat je ook zegt van hun gedrag (destijds), het waren natuurlijk wel ONZE soldaten. En ze kennende – en naar verluidt – zijn ze qua hardware beter voorbereid op de islamitische invasie dan de gemiddelde Nederlander. Die laten zich niet willoos doen. Mijn vader heeft er op latere leeftijd wel vrede mee gesloten, met die straat.

 3. Ik ben een geboren en getogen Amsterdammer in de 50 en heb de geimporteerde haat vanaf het prille begin in de 70’er jaren mogen ervaren. Stemde daarom bij mijn eerste gelegenheid op de partij van Janmaat, en heb de rest van mijn leven in volle overtuiging altijd zo anti-immigratie als maar mogelijk gestemd.
  .
  Hoe rampzalig ook, maar misschien is het nodig dat ons land tot in de verste uithoeken overspoelt wordt door “de binnengehaalde haters van onze cultuur” (http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/10/goud_voor_uw_brief_flessenpost.html). Zodat men deze haat uit de eerste hand kan proeven.
  .
  Misschien dat vanuit die ervaring het linkse filter op de realiteit, van de poliek correcte media, kan worden doorbroken en het gezonde verstand kan opstaan.
  .
  Misschien kan dan de correctie aanvangen..
  .

  • De Heikneutert is 58. Toen ik ongeveer 6 was, kregen we een nieuwbouwstraat Molukkers tegenover ons. De tijd dat de RMS nog hot was. Dat waren zo’n beetje de bontkraagjes van die tijd. Altijd in groepen ruzie zoeken en de buurt terroriseren. Die witten doen toch niks terug, joh. Die ouwe van mij was een Indiëganger en die liet zich niet zo 1,2,3 aan de kant zetten. Dus het leven was nogal intens op bepaalde momenten daar. Multculti tekende zich toen ook al af: de wouten dachten echt dat je als enkel NL gezin ruzie ging zoeken met zo’n hele straat. Want ja, zielige verhalen ophangen als ze zelf ruzie hadden gezocht en die ouwe er vol opdook. Ja, en dan was je er een van dat gezin en kwam je zo’n groep ergens tegen. Moest je maar zien thuis te komen. Niemand die ooit een vinger voor je uitsteekt. Wegkijken. Ik haat Nederlanders en Nederlandse lafheid.

 4. De islamdiscussie is eigenlijk net zoiets als de klimaatdiscussie. Daar wordt ook geroepen dat de hele wereld er alleen maar slechter op zal worden als er niks aan gedaan wordt. Een deel van de bevolking sluit daarvoor de ogen en wil daar niet eens over nadenken, men wil het gevaar gewoon niet zien. Wat dat betreft zijn deze twee discussies dus verrassend gelijk, interessant is dat de voor- en tegenstanders van beide discussies waarschijnlijk elkaar diagonaal kruisen.

 5. g.h.m.leferink

  22 oktober 2015 op 22:40

  ‘Suerte Piet’, als je zoals ik (op een andere webpagina) de bijdragen leest over die zogenaamde opwarming, dan kijk je daarna wel uit om op zo’n zich graag ‘progressief’ noemende (S)Linksmens te stemmen. Wie zoals ik een aantal bijdragen van Hans Labohm heeft gelezen is definitief van dat valse klimaatgeloof af!
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

  • Ik gaf in eerste instantie expres geen eigen mening mee. Ik denk dat de aarde zich al miljarden jaren weet te redden, het klimaat is al talloze keren door het leven drastisch veranderd. Gelukkig maar, anders was de mens nooit ontstaan. De aarde zal zich rustig nog miljarden jaren aanpassen, ongeacht wat de mens of andere wezens aanrichten (goedbedoeld of anderszins). Maar je hebt wel met oorzaak en effect te maken, als de ene soort gaat overheersen zal de andere verdwijnen. Hier zit ook een raakpunt met de ideologie van middeleeuwse overheersing. Als je die toestaat om te overheersen, dan zal de ander moeten wijken. Als dat uiteindelijk wereldwijd gebeurt dan heeft de mens gefaald want dan gaat de ontwikkeling van de mens in omgekeerde richting.

   • Dat de aarde opwarmt zou me niet verbazen want het zal niet de eerste keer zijn. Dat de aarde opwarmt door toedoen van de mens daar heb ik mijn twijfels over, en het zou voor de eerste keer zijn.
    .
    Waar ik me over verbaas is dat juist de mensen die het hardst schreeuwen dat het opwarmen van de aarde het gevolg zou zijn van menselijk toedoen tegelijkertijd verlangen dat alle mensen op aarde dezelfde levensstandaard als wij in de moderne wereld verdienen, aan wie we nota bene het opwarmen van de aarde te danken zouden hebben. Wij moeten ons schuldig voelen volgens deze mensen omdat we bijvoorbeeld in auto’s rijden waardoor onze carbon footprint te groot zou zijn, terwijl ze tegelijkertijd wensen dat alle mensen op aarde net zoals wij in een auto zouden moeten kunnen rijden.
    .
    Ik heb af en toe het idee dat het die mensen enkel te doen is om anderen een schuldgevoel aan te praten, net zoals met het “vluchtelingen debat”.
    .
    Dus idd, er zijn weldegelijk overeenkomsten 🙂

 6. Vanmorgen zag ik een echte vluchteling in het nieuws. Een jonge vrouw die beweerde gevangene te zijn geweest van Boko Haram en op een schip van AZG beviel. Dan zeg ik: voorrang geven en vlot en grondig uitzoeken of het zo is en zo ja: regelen die zaak. Maar ja, als ze door Boko Haram gekidnapt is, dan is ze waarschijnlijk Christen en geen bescherming waard. Die jonge booslims die in hun uppie hierheen komen en onderweg lopen te hakkenbarrren wachten maar op hun beurt, chocopasta of niet. En bij de eerste onwaarheid exit. Niet weer zo’n leugenfestijn aan ons opdringen als bij dat generaal pardon. Maar goed, dat vereist een intentie van grondigheid en die linkse flikkers bij PVDA en COA willen niet schiften, het is immers allemaal stemvee. En nee, ik ben geen PVV, ik ben en blijf heel extreem rechts tot dit land weer normaal kan doen. Dan word ik weer een gezellige sukkel. Eerder niet.

  • Je bent, net als ik, een boze maar gezellige sukkel. Eerlijk naar jezelf blijven is belangrijk. Blijven lachen, niet al te boos worden en je innige omgeving zal je blijven zien als een drijvende kracht. Al die miserabele meelopende gutmenschen zijn volkomen verloren, hebben geen humor meer en verdinken in hun “goed zijn”. Laat ze maar. Het is voor Nederland en Europa toch te laat. Er valt geen eer meer aan te behalen, behalve voor de (vrolijke) slimmerik die treurt om zijn moederland, elders, onder een palmboom. En neemt nog een biertje!

 7. LÜGEN, LÜGEN, LÜGEN!
  https://www.youtube.com/watch?v=8mJ7qg1zd2c

 8. g.h.m.leferink

  21 oktober 2015 op 22:35

  Deel 3.
  # De politici nog niets hebben bevolen van een blokkade van o.a. de Lybische kust.
  # Ze nog geen klopjacht hebben bevolen op MENSENSMOKKELAARS.
  # Ze ons nog niet hebben voorgerekend wat het ons per persoon gaat kosten. Een immigrerend gezin (man, vrouw en 2 kinderen) dat de hier hand ophoudt kost momenteel de Nederlandse staat (dus ONS) totaal over het aantal jaren dat het hier verblijft € 230.000,- ! Nog afgezien van eventuele criminaliteit, enz.!
  # De politici ons liever LEUGENS verkopen, zoals ‘nodig om de vergrijzing op te vangen’, enz.
  # Ze nergens vermelden wat de maatschappelijke, medische en financiële gevolgen zijn van de mensen die instromen en het gevolg zijn van in delen van de islamitische wereld welig tierende INTEELT. Zoals Mongooltjes, asociaal gedrag, mogelijk extreem laag IQ, enz.
  Ik ben er steeds meer van overtuigd: Wij worden totaal vern…t door politici èn HRM!
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 9. g.h.m.leferink

  21 oktober 2015 op 22:12

  Deel 2, poging 2.
  De HRM vertellen ons namelijk NIET dat:
  # De illegale immigranten die een koude rivier doorwaadden dat geheel VRIJWILLIG deden.
  # De Golfstaten, Saoedi Arabië, Koeweit, Oman, enz., die bulken van het geld, praktisch geen poot uitsteken voor hun geloofsbroeders, hoewel ze dat volgens hun Koran VERPLICHT zijn. Dat heet de Zakat! Saoedi Arabië nam vorig jaar NOG GEEN 600 hulpbehoevenden op. Waaronder ‘uiteraard’ geen enkele Christen….
  # Wie hulp wil geven dan in de eigen regio van de nu ILLEGAAL immigrerenden kan doen voor zo’n 10 % van de prijs die het ons hier gaat kosten.
  # Dat onze en de EU politici NU oplossingen zouden moeten hebben, maar blijkbaar drukker zijn met intrigeren, show opvoeren, egotripperij, declareren en ‘op-nòg-hogere-baantjes-jagen’, dus Machtsbelust en TOTAAL IDEEËNLOOS zijn.
  Zie vervolg in deel 3.

  • De egotripperij van de EU-politici is des te stuitender, omdat ze de “tolerantie” in hoog tempo aan het opgebruiken zijn. Als Europa straks helemaal vol “vluchtelingen” zit, kan de volgende generatie niet meer zo fijn de goedmens uithangen.
   Net als bij de fossiele brandstoffen, zou je nog iets voor de komende generaties moeten overhouden.

 10. Zeer prettige man. Meer van dit soort mensen nodig.

 11. Vluchtelingen…. daar aan toe, maar wat we in de toekomst moeten tegemoet zien..

  http://www.knack.be/nieuws/belgie/de-islam-is-een-groot-probleem-en-de-europeanen-zijn-gek-dat-ze-dat-niet-inzien/article-longread-619011.html

  Ik word behoorlijk bang van alles….

  • Het is nu nog veel gevaarlijker, omdat Jan en Alleman vandaag de dag een vuurwapen kan kopen. In de tijd van de Nazi’s en de Commi’s kon dat nog niet zo gemakkelijk.

 12. De echte doelstelling van Pegida mocht kennelijk niet worden vermeld: Tegen de Islamisering van Europa. Ed moest zich op de vlakte houden met iets over “onlustgevoelens bij de bevolking”.
  Ik kan niet beoordelen of dat zo moest van de Vara, of dat Ed hier niet helemaal to the point was.
  Verder worden er altijd uitvluchten gezocht met betrekking tot de aanwezigheid van neo-nazi’s . Ik vind dat altijd een beetje schijnheilig. Eigenlijk zou je daarvan gewoon moeten mogen zeggen dat dat bondgenoten zijn, en om die reden niet worden geweerd, ook al zitten er kwalijke elementen aan die ideologie.
  Het is, met andere woorden, gewoon noodzakelijk om, als je de wanhoop nabij bent, wat minder kieskeurig te zijn in de keuze van je medestanders.
  Mogelijk is dat een essentieel verschil tussen links en rechts: Links staart zich blind op de “foute” aspecten van een ideologie, en rechts is wat “toleranter”.

  • “There is now such a significant gap between public and published opinion in Germany that she has become seriously concerned about its democratic institutions. She received vocal public support and applause during the sold-out lecture being held at the Decius book store.

   “Increasing numbers of people no longer see their views represented in the pluralist media landscape”, Krone-Schmalz criticised. This leads to frustration and stokes extremism. “Should it remain like this we’ll soon be reduced to viewing our system in a museum.” The journalist was especially critical about the coverage of international topics.”

   Wijze woorden van de in Duitsland bekende Gabriele Krone-Schmalz, journalist en schrijver.

   Als brede lagen van de bevolking zich niet (meer) vertegenwoordigd weten door de politiek en de media is politiek extremisme nooit ver weg. Dat alleen al maakt die geveinsde verontrusting nogal schijnheilig.

 13. Ik hoop dat we deze man vaker in de media mogen meemaken

 14. Hier kwam weer duidelijk naar voren hoe smerig de media zijn. En dat zijn ook De Telegraaf, Powned en WNL. Moet je de stukjes van Rob Savelberg eens lezen in De Telegraaf. Smerige politiek correcte bagger!
  Mensen trap niet in hun zogenaamde “rechtse” praatjes: het is de zelfde politiek correcte multikul bagger als alle andere NL media!
  Ik heb alle abonnementen de deur uit gegooid. Ik lees ze alleen nog gratis.
  Vandaag als vlag op een strontschuit: Leon de Winter met een voortreffelijke column over de naderende ondergang van de EUSSR.
  Het enige lichtpuntje in dat waardeloze Telegraaf vod.

  • De Telegraaf was in de oorlog ook fout.
   Alleen de column van Bob Smalhout vond ik altijd top.

   • g.h.m.leferink

    25 oktober 2015 op 23:22

    Zeg eens, ‘Koos’: wat heeft in ’s hemelsnaam dat ‘De Telegraaf was in de oorlog ook fout.’ van jou met de situatie NU te maken? Of is dit ordinair natrappen?
    Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 15. Ongelofelijk hoe J.P. zijn best deed om deze sterke rechtschapen en eerlijke man, probeerde onderuit te halen. Bij elke suggestieve achterbakse vraagstelling haalde J.P. zichzelf steeds verder onderuit. Er zat een held bij J.P. is een mooie titel EDWIN is inderdaad een held. Deze man daar zou ik op gaan stemmen, een goede vervanger van Wilders, bij Edwin komt het veel beter uit zijn mond.
  Alle lof voor deze held.

 16. PEGIDA is niet tegen echte vluchtelingen; tenslotte is het westen mede verantwoordelijk voor het verwoesten van landen in het MO en Noord Afrika. Maar een groot probleem zijn ook migranten uit de Balkan, die helemaal geen recht hebben zich vluchteling te noemen, alhoewel, het westen moest ook Joegoslavie zonodig uiteen bombarderen. Maar goed, zo gaat het straks ook met de stroom Oekrainers die reeds een visum vrije doorgang naar de EU beloofd is door onze president Juncker. De economie van Oekraine is zo goed als overleden, dus de inwoners zullen komen, reken maar! Laten we hopen dat Juncker weer eens gelogen heeft, zou best kunnen, want dat schijnt een favoriete bezigheid van hem te zijn. Om terug te komen op de Pauw uitzending; ik ben er van overtuigd dat er meer van deze sterke persoonlijkheden bestaan, ze krijgen alleen geen platform in de media. Petje af voor de man die de moed had zijn kans te benutten !

  • g.h.m.leferink

   25 oktober 2015 op 23:19

   Zeg ‘Cale’, hebben wij, de Westeuropeanen, b.v. de Algerijnse Sahara ‘verwoest’? Of het regime van de Sjah in Iran?
   In het vervolg wèl graag man en paard noemen. Anders gezegd: “Bezint voor gij beschuldigt!”
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 17. Ik heb genoten gisteren van de zeer gedegen en kalme reactie van deze man. Ik ben nooit een VARA aanhanger geweest, Marcel van Dam was ook zo’n etter. Hij zei ook, zonder enige stemverheffing dat PEGIDA niet tegen vreemdelingen is of ECHTE vluchtelingen, maar wel tegen mensen die zich vluchteling noemen, eisen gaan stellen en hun zieke gedachten welke zij zelf maar even schuiven onder het kopje “Islam” proberen op te leggen aan zelfs mede “vluchtelingen”. De schifting moet echt aan de voorkant zonder een dag toelating tot een centrum. Kinderen of niet. Die stap hebben ze zelf genomen. Ook voor hun gezinnen. CHAPEAU voor deze man. En wat aardig dat Pauw hem wilde interviewen. Deze man veegde ook de vloer aan met de media. Zodra er rechts iets wordt geroepen wordt het uit vergroot. Links die dezelfde terminologie hanteert , daar wordt NIET op gereageerd in de media. Pegida heeft in ieder geval er een sympathisant bij en met mij velen denk ik. Dank heer PAUW

  • g.h.m.leferink

   21 oktober 2015 op 21:34

   ‘Macadamia’: Pegida heeft er nog een sympathisant bij, namelijk ondergetekende. Het wordt tijd om de farizeïsche politici en hun aanhangers bij de HoofdRioolMedia uit hun zelfgenoegzaamheid wakker te schudden. Want wat we nu zien, horen en lezen grenst aan het ongelooflijke: Een Tsunami aan zogenaamd ‘sieluchche’ ILLEGALE IMMIGRANTEN overspoelt de EU, na de DOMSTE UITSPRAAK van de eeuw, gedaan door Angela Merkel. Waarbij de HRM alles doen om ons die onuitgenodigden door de strot te wringen. Door ze steeds maar weer ‘Asylzoekers’ en ‘Vluchtelingen’ te noemen. Door telkens maar weer beelden onder onze neus te duwen van ‘hulpbehoevenden’, zonder erbij te zeggen dat ze zichzelf wetens en willens in die toestand gebracht hebben. Door hen die tegen deze vloedgolf protesteren af te schilderen als vreemdelingenhaters, Neonazi’s en Rechtsextremisten.
   Mijn konklusie: HRM èn politici spelen onder één vies gluiperhoedje!
   Dit is afgesproken werk!
   Zie vervolg in deel 2.

 18. Ergens is dus iets misgegaan bij de regie.
  Glipte gewoon tussen de gelijkschakelings censuur door, door onderschatting van
  Edwin door deze arrogante Pauw.

 19. Nog 9 dagen, dan vertrek ik. Ergens vind ik het wel jammer. Straks barst het geweld los tegen die ‘weg met ons’ NSB en dan ben ik er niet bij. Wie zou die niet willen kopschoppen zoals hun racistische protegees met autochtone Nederlanders doen? Ik haat ze, die faciliteerders, tot op het bot.

 20. Sint Maarten? 🙂

 21. Voor een zinkend schip geldt: Vouwen en kinderen eerst. En als laatste de kapitein.

 22. Heb ’t niet gezien. Ik heb sterk de indruk dat de kafkapeopletjes flink steun trekken. Van Pauw en alles wat aanschuift krijg ik de kriebels. Indoctrinerende en vervelende gutmenschentv.
  Maar ik zag gisteren net het stukje in DWDD van een lekker felle Aad van den Heuvel tegen Plasterk over het handophouders debat.. Hahaha, Plasterk was niet sterk maar kwam over met nietszeggende antwoorden en erg onzeker. En toen ben ik maar weer gauw naar een buitenlandse zender over gegaan.

 23. Ben Binnenlander

  21 oktober 2015 op 01:05

  Goed optreden van die Edwin Utrecht afgelopen avond in het programma Pauw & Witteman.

  Hij heeft een glashelder punt gemaakt.

  De volkse straatbeweging PeGiDa wordt voortdurend negatief en als slecht neergezet,
  alles van PeGiDa wordt als een insekt onder de microscoop onderzocht.

  Bij misstappen van allerhande linkse demonstraties van linkse organisaties gebeurt dat nauwelijks tot NOOIT!!!

  Zo ook afgelopen maandagavond in Dresden.

  Daar is een PeGiDa demonstrant die onderweg was naar de PeGiDa-demo
  door een groep links-extremisten aangevallen en ernstig gewond geraakt.

  Is Angela Merkel al bij het slachtoffer langs geweest?

  Langs geweest om plechtig te verklaren dat de democratische rechtsorde daardoor ernstig geschokt is?

  Zoals ze dat wel deed toen er eind vorige week een LINKSE Keulse politica door een ‘neo-nazi’ neergestoken werd??

  NEE.

  En dat is dus precies wat Edwin Utrecht duidelijk maakte:

  SELECTIEVE verontwaardiging / criminalisering naar één…

  • Ben Binnenlander

   21 oktober 2015 op 01:07

   ,,,,,, kant toe:
   Alleen die ‘rechtsen’ / PeGiDa etc. zijn de slechten.
   De tegenpartij, de linksen van o.a. de antifa zijn de ‘Goeden’ (‘Gütmenschen).
   Gekker moet het niet worden, want het is precies omgekeerd.

 24. g.h.m.leferink

  21 oktober 2015 op 15:35

  ‘Ben Binnenlander’, ik ben het volkomen met U eens! Bedankt.
  Die Hilvo-gluiperklup denkt in denkt in haar arrogantie dat ZIJ wel even kan uitmaken waarover wij ons moeten opwinden, wat we moeten verafschuwen en zelfs wat we moeten denken! Dat heet voor hun ‘politiek correct’, voor mij ‘politiek behekst’. Tussen 1940 en 1945 heeft men dat geprobeerd, maar zonder veel sukses. En nu probeert de Slinks Linkse Hilvo Farizeeërklup het, hondsbrutaal, wéér.
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 25. In grote lijnen met je eens, maar een belangrijk punt heeft hij laten liggen c.q. onvoldoende benadrukt en dat is dat Pegida in eerste instantie tegen islamisering is. Met name zelf-islamisering, door dhimmies en islamofiele bestuurders. Dat is waar Pegida in principe voor staat. Ook zonder de onbegrensde immigrantenstroom zijn de politici en bestuurders al decennia lang bezig met het islamiseren van de EU en dat moet een halt worden toegeroepen. Dat is een intern probleem van de EU en dat moet worden opgelost.

 26. Onthutsend inderdaad om te zien hoe die Pauw zich voor het Vara-karretje laat spannen. Evenals Knevel bij de EO trouwens. Deze twee interviewers zijn nog maar een schim van wat ze ooit waren. Nu komen ze niet verder dan twee lulletjes rozenwater die de ondergang van dit land in een stroomversnelling brengen.

 27. De bron van PowNed en de Telegraaf is trouwens overduidelijk het extreem linkse Kafka (Kollektief AntiFacistisch/Kapitalistisch Archief), die publiceerden dit op 27 januari terwijl PowNed en de Telegraaf hier pas op 18 april over schreven: http://kafka.nl/nederlandse-pegida-activist-wapenhandelaar-en-nazivriend/