Heksenjacht. Europees Parlementslid praat met Russen en verliest immuniteit.

Door Joost Niemöller

Mag een lid van het Europese Parlement praten met Russen? Mag hij naar Moskou afreizen? Kennelijk worden contacten met Russen binnen de EU als zeer gevaarlijk gezien.

Béla Kovács zit in het Europese parlement voor de Hongaarse Jobbik partij. Dit is een nationalistische partij, die in de Westerse pers meestal wordt omschreven als ‘extreem-rechts.’ De partij wordt beschuldigd van antisemitisme. Dit wordt deels door henzelf ontkend. Vast staat dat Jobbik, dat met drie leden in het Europese parlement zit, zeer kritisch staat tegenover de EU.

Jobbik is inmiddels de tweede politieke beweging van Hongarije. De problemen met de illegale immigranten hebben daar uiteraard alles mee van doen. De Russische contacten van Béla Kovács worden inmiddels als zo bedreigend ervaren, dat hij nu zijn immuniteit als parlementslid heeft verloren en verhoord kan worden. Hij wordt verdacht van ‘spionage.’

Zijn vader was een Russische militair. zo lezen we op zijn Wikipedia pagina. Kennelijk is dat ook al verdacht?

Ik vind dit alles raar en bedreigend. Wat is dit voor heksenjacht? Zijn we weer terug in de Koude Oorlog? Mag een Europees parlementslid niet naar Moskou afreizen? Mag hij alleen naar Washington afreizen?

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

10 Reacties

 1. Alles is er op gericht om Rusland te isoleren Het TTIP vedrag is m.i. een geopolitisch verdrag Rusland is toch bij de WTO sinds 2012 Hoe zo vrije handel Het gaat om keiharde macht en niet samen met een Europees land maar met een dominerend Amerikaans land Hoe dom kan je zijn .we mogen allen meelopen Timmermans citeerde Orwell tijdens zijn speech bij de Leidse Universiteit De waarschuwing van Orwell > That is what happens, Orwell warned us throughout this and other writings, when power goes unchecked internally and externally. It ends up uncontrollable, bringing out the worst in people and becoming a threat to, instead of a tool for its citizens. If power is corrupt, then absolute power is absolutely corrupt. < Deze waarschuwing slaat één op één op de EU daar zit nu onze "externally" power die wij niet eens kunnen afzetten nog beïnvloeden Timmermans snapt zijn eigen citaat niet eens

  • Nou, dat is te zeggen. Volgens mij snapt Timmermans prima wat hij zei. Ik heb ook heel lang gedacht dat veel politici dom of incompetent waren, maar heb die gedachte toch wat bijgesteld. Het zijn vaak allesbehalve domme jongens en meisjes.

   Het is alleen de kunst om bij de meeste politici hun beweringen zo te interpreteren dat ze precies het lijnrecht tegenovergestelde zullen doen als wat ze beweren. Dat blijkt uit deze kreet van Timmermans. Toen Mark Rutte beloofde “dat de onderste steen boven zou komen” wist ik al hoe het onderzoeksrapport van de OVV er ongeveer uit zou gaan zien. En zo voorts, er zijn teveel voorbeelden van om het nog op onnozelheid of incompetentie te kunnen houden.

   • @Marcel
    Ik ben zover dat ik u gelijk moet geven, want inderdaad, zoveel ignorantie kan niet worden toegeschreven aan domheid, dat is pure calculatie.

 2. Lijkt onze fijne democratie dan niet op een dictatuur ?? Dat is dan de grote vraag .

 3. Over vrijheid van meningsuiting gesproken: VVD miep Broekers-Knol ( voorzitter Eerste Kamer nep-parlement ) zet gewoon de microfoon uit als Marjolein Faber ( PVV fractievoorzitter Eerste Kamer ) het over een nep-parlement heeft. Let wel: in de vergadering waarin volgens de grondwet onvoorwaardelijke vrijheid van meningsuiting geldt. ( Dus nooit censuur vooraf toegestaan )
  Ook in de Tweede kamer klonk gisteren de oproep “om elkaar niet uit te schelden”. Het begin van censuur. Zo zei Wilders tegen Pechtold “dikke NUL “. Ik voeg er aan toe: dit is een nog veel te beleefd scheldwoord voor dit onfrisse kereltje. Dit loopjochie van de islamitische invasie.

 4. Het word steeds totalitairder. Om de haverklap gaan er stemmen op om mensen die sceptisch staan tegenover de klimaatproblematiek in de bak te gooien. Dan moet er weer een tribunaal komen om misdaden tegen de ecologie te berechten. En nu dit weer. Het is een zeer enge wereld geworden waar we in leven.

 5. Via de Wiki-link lees ik ook:
  “Jobbik onderscheidt zich echter van veel andere rechts-populistische partijen in Europa zoals de PVV doordat zij naar nauwere banden met Turkije streeft. Dit komt voort uit het Hongaarse nationalisme (Turanisme)”
  wat moeten we daar nu mee?
  Of deze:
  http://www.moroccoworldnews.com/2013/11/111456/hungary-far-right-party-leader-says-islam-is-the-last-hope-of-humanity/

 6. Rusland is een grote mogendheid die zich begrijpelijkerwijs niet op de kop laat zitten. Maar anders dan de voormalige Sowjet-Unie vertegenwoordigt het geen ideologie waarmee het een bedreiging voor het vrije Westen vormt. Zulks is wel het geval met het moslimextremisme, belichaamd in IS. Momenteel wordt IS door het Westen in Irak en Syrië bestreden en wat Syrië betreft, heeft Rusland zich daar bijgevoegd. Ook Turkije lijkt eraan mee te doen, al heeft het er alle schijn van dat het van de gelegenheid gebruik maakt om tegelijk wat ‘opstandige’ Koerden een kopje kleiner te maken. Maar waarom maakt dat land dan groot misbaar als er eens een Russisch gevechtsvliegtuig door zijn luchtruim gaat? In elk geval past het de NAVO niet hierover oorlogstaal uit te slaan. Het Turkije van president Erdogan, door heel diens optreden tegen de Koerden toch al een schandvlek voor de NAVO, is zeker geen conflict met Rusland waard

 7. Volk tegen politiek: pas op, jullie laten teveel intoleranten binnen.
  Politiek tegen volk: wij sluiten jullie uit, want jullie zijn intolerant.
  Logisch, toch?
  De kans dat de PVV ooit een meerderheid haalt, wordt met de dag groter.

 8. Ja. We zijn inderdaad in een soortgelijke Koude Oorlog verzeild geraakt. Ja, én een heksenjacht. Als je als gütmensch, mensen die zich kritisch of bezorgd uiten over een onderwerp, gelijk als extreem rechts of fascist weg zet, terwijl je als gütmensch totaal blind bent en klakkeloos en genadeloos blijft uitdijen, dan is dat inderdaad waar we nu in zitten.
  .
  De gütmensch, in mijn ogen, is meer vergelijkbaar met een Hitler dan menig échte rechts-extremist. Het geforceerd en agressief uitdijen en overnemen van landen en hun soevereiniteit lijkt op dezelfde manier te gaan als Napoleon, Hitler en Co. hebben geprobeerd. Een aantal burgers gaat daarin mee (en geloven de continue leugens), en de burgers die het er niet mee eens zijn of zich zorgen maken worden aan de schandpaal genageld.
  .
  Dat gaat natuurlijk een keer fout. Het is op ’t moment niet eens meer de vraag “of” het gaat gebeuren, maar “wanneer”. En dat is dan 100% de schuld van Brussel en de Eurofielen.