Het Nederlandse OM zegt wat wel en niet islam is. Fout!

Door Joost Niemöller

Ook vandaag vond weer het grote Jihadprocesplaats. Hierin staan acht islamisten terecht. Het gaat om aanhangers van ISIS, of mogelijk om verborgen aanhangers van ISIS.

Nu stelt ISIS zelf dat zij de zuivere islam vertegenwoordigen, en ze willen het Kalifaat vestigen, wat de zuivere islamitische staat zou zijn.

Het Nederlandse OM deed daarin vandaag een bizarre uitspraak. Dit OM oordeelde namelijk dat ISIS niet de zuivere islam is, en dat het Jihadisme geen onderdeel is van de islam. Miljoenen moslims denken daar anders over, maar het OM meent uitspraken te moeten doen in een theologisch dispuut dat gewapenderhand wordt uitgevochten.

Want wat zei het OM?

Niet de islam staat hier terecht maar negen verdachten die een extreme interpretatie hebben van de islam”, begon de officier zijn betoog. “Geloven en denken staat vrij. Het is niet aan de overheid om een oordeel te vellen over religieuze standpunten. Maar de verdachten hebben de grenzen van de wet veelvuldig overtreden. Ze hebben aangezet tot onverdraagzaamheid. Ze hebben geprobeerd zoveel mogelijk mensen naar Syrië te laten vertrekken.

Het OM oordeel dus dat ISIS niet de islam is, dat ‘onverdraagzaamheid’ niet de islam is, dat Jihadisme niet de islam is.  Niet alleen miljoenen moslims denken daar anders over, maar ook zeer veel islamcritici in dit land.  Maar hoe je daar over mag denken, het is zeker niet aan het OM om hier uitspraken over te moeten doen.

Als het OM deze Jihadisten wil veroordelen, dan moeten ze zich richten op hun uitspraken en hun daden. Of dit wel of niet iets met de islam te maken heeft, is een kwestie van het maatschappelijk debat, niet van de rechtspraak.

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

14 Reacties

 1. g.h.m.leferink

  21 oktober 2015 op 00:34

  Is dat misschien een D66 stemmer, die Officier van Justitie?
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 2. Aan het einde van de 2e wereldoorlog werden alle mensen opgehangen die een extreme interpretatie van het nationaal-socialisme aanhingen. Met het nationaal-socialisme op zich was niks mis. Toch?
  Ook debielen kunnen rechten studeren, als ze maar kunnen stampen.

 3. ISIS en jihadisme zijn GEHEEL CONFORM de islam. De ISIS schoften hebben de koran, de sharia boeken en de hadith boeken letterlijk genomen. En dat is precies volgens de islam. Het LETTERLIJKE en in tijd ONVERANDERLIJKE woord van god: dat is de koran. En sharia en hadith zijn daarvan afgeleid.
  “Te strijden is u voorgeschreven”: soera2: 216.
  Ook over geweld en strijd: soera 8:15-19 , soera 9:5 , en soera 48: 16.

 4. vervolg:
  Je moet hier denken aan de rijkste der rijken op Aarde(althans op papier want geld en goud kan de mensheid als het wil zo de vuilnisbak in kieperen en hun eigen MUNT gebaseerd op arbeidseenheden uitgeven)
  Mensen als Soros, de Rothschild, Wartburg en ander zionazistische joden, etc.
  Deze hebben Washington DC, het Vaticaan en Londen fin(Crown) etc. volledig geinfiltreeerd. Vandaaruit infitreren, chanteren ze alle regeringen, dus alle politici en niet te vergeten de Europese Koningshuizen, Zweden, Noorwegen, Nederland, Belgie, Luxemburg, Spanje, Engeland, etc etc etc

  Wanneer wordt het VOLK eens wakker en gooien hun ketens af, alsmede hun politici en onwettige gekroonden eruit?????
  En vertellen ze dat alles wat ons geleerd is van de geschiedenis vals is, gelogen, verdraaid, dat alle MEDIA corrupt zijn en bezig de mensen, onze kindren dagelijks te hersenspoelen en eindeloze gore pulp(programma’s) te voeren!!!!

  Zegt het voort …..zegt het voort…….zegt het voort…

 5. De politiek en ALLE politici zijn landeverraders , maar in de eerste plaats laffe honden, gewoon een stel laffe schijtlijsters.
  Bang voor hun baantje, bang voor nog erger gePimFortuynd te worden!

  De grote massa heeft nog niet door hoe ze bedonderd worden, maar merkt het wel met de dag dat hun belasting omhoog gaat, hun uitkering of loontje (verder) omlaag en steeds meer hoofddoekjes ookwel ‘speels ‘ aangeduid als kopvodden in de straat, in de super en waar danook, verschijnen!

  In feite worden alle EU landen vanuit Brussel gedicteerd, de EU is een dictatuur waar achter de schermen de ware, de werkelijke daders ookwel aan te duiden psychopatische parasitaire elite(elite: quod non) aan de touwtjes trekken.
  Wie zijn deze PP-ers (psychopathische parasieten)?
  Je moet hier denken aan de rijkste der rijken op Aarde(althans op papier want geld en goud kan de mensheid als het wil zo de vuilnisbak in kieperen en hun eigen MUNT gebaseerd op arbeidseenheden uitgeven)
  Mensen als Soros,…

 6. robbertdeberk

  20 oktober 2015 op 13:09

  Wel eens van sharia rechtspraak gehoord Joost?

  Welnu daar heb je hier mee te maken.

  De islam bevindt zich nu dus werkelijk binnen het Nederlandse rechtssysteem.

  • @Robbertdeberk Precies, wacht maar tot de eerste “asyligzoekers” afstuderen in rechten en -bij voorrang- worden aangenomen bij OM, ministeries, politie, leger en politiek.
   Dubbelle verrader Aboutahleb zit er al NB Burgemeester van Rotterdam, de economisch belangrijkste stad van ons(????) land!!!

 7. idd bizarre uitspraak, je zou er acherdochtig van worden: is er dan soms wel iets mis met het mohammedanisme?

 8. Dan wordt het dus erg verwarrend. Als je dus aanhangers van een niet-ware stroming van de Islam voor rotte vis uitmaakt, kun je per definitie ook geen islamofoob zijn. Hoe kun je daar rechtszekerheid over krijgen? Dan kun je ze gericht uitzoeken en een beetje straffeloos in de zeik nemen.
  Alle gekheid op een stokje: dat kutgodje bestaat helemaal niet en wie daarover de waarheid in pacht zegt te hebben, heeft ook geen recht van spreken anders dan dat hij de onzin achter zijn eigen voordeur kan houden. En als anderspaspoortige hoor je dan eruit geknikkerd te worden als je in naam van dat flutgeloof misdrijven begaat, zeker als daar slachtoffers bij vallen. En dat begint bij mij al bij een islamitische loverboy die een ongelovige ‘hoer’ exploiteert.

 9. Is hier niet sprake van licht aan de horizon? Een OM in de veronderstelling sturing te geven aan een decennia lange slachting tussen Sjiieten en Soennieten en weet welke richting de juiste is om het geloof te belijden. Hoe mooi dat het OM fungeert als een Bijbel cursus. Pardon Koran cursus. Het Hoger Beroep sluiten wij even uit.
  http://www.elsevier.nl/Buitenland/blogs/2014/6/Waarom-sjiieten-en-soennieten-elkaar-naar-het-leven-staan-1545693W/

 10. Het OM is simpelweg bang en bezorgd om twee redenen: Men is bang om voor politiek niet correct te worden aangezien, want kritiek hebben op de Islam is een politieke doodzonde. (van Gogh en Fortuyn zijn er om vermoord). En men is bang voor een negatieve reactie uit de “Moslim wereld”. Het OM wil geen opstootjes of erger veroorzaken. Dit alles getuigd van een slaafse onderdanigheid. Zorgelijke ontwikkeling.

 11. Michael Jacobs

  20 oktober 2015 op 02:11

  Het OM zoekt creatieve mogelijkheden om zo onopvallend te blijven ontkennen dat Islam niet meer is en niet minder dan een hartstikke onverdraagzame, haatdragende, oorlogszuchtige, racistische, discriminerende politieke ideologie. Hoe moeilijk dat onder de gegeven omstandigheden ook is, de staat mág immers geen religieuze uitspraken doen, noch negatieve, noch positieve.

 12. Nederlandse Grondwet artikel 1 .

  Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.

  Zo simpel , het OM moet en zal zich alleen maar kunnen richten op hun uitspraken en hun daden .

  Of het met de islam iets van doen heeft is inderdaad een maatschappelijk debat .

  Rechtspraak is een andere tak van sport ,en kan het OM zich beter hier aan wagen.

 13. Mahomed de Eerste

  20 oktober 2015 op 00:37

  Je hebt 100% gelijk, Joost.
  De staat (niet alleen in NL, maar ook in de ons omringende landen) proberen controle te krijgen over het discours.
  In dit voorbeeld ‘bepaalt’ het OM wat begrepen moet worden onder islam.
  De politiediensten bezoeken thuis mensen die iets ongeoorloofd op facebook zouden hebben geschreven: zij gaan als volleerde NSB’ers de domme bevolking uitleggen wat het verschil is tussen vrijheid van meningsuiting en haatzaaierij
  De rechters beslissen in een klimaatzaak dat Urgenda gelijk heeft, want de rechter is tevens ook een klimaatwetenschapper die weet hoe de toestand van het klimaat zal zijn in 2050…
  VNO NCW, de stijve rechterarm van de VVD, weet dat werkzoekende 50-plussers LABBEKAKKEN zijn, terwijl de ondernemers zelf toegeven die mensen niet in dient te nemen
  En zo gaat dat maar door. Dit is toch echt een redelijk recent verschijnsel. Ik maak me zorgen