Kabinet geeft toe aan VN over ‘racistische’ Zwarte Piet in stiekeme brief

Door Joost Niemöller

Het is te vinden in een brief van het kabinet aan de Kamer die vannacht verstuurd werd, ergens in de schaduw van al het Haagse gedoe over de aftredende staatssecretaris omtrent de Fyra. Of nee, niet eens in die brief zelf, maar verstopt in een van de bijlagen tussen erg veel andere punten. Dat is de perfecte truc in de politiek om mediarumoer te ontwijken.

Het betreft Zwarte Piet. Rutte stelde ooit nog ferm voor de tv camera: ‘Zwarte Piet is zwart.’ Maar Rutte regeert met de PvdA en de PvdA wil maar al te graag toegeven aan het beledigende gedram van het kleine clubje rondom Quinsy Gario, gesteund door programma’s als Pauw: Zwarte Piet is racistisch. Is racistisch. Is racistisch. U bent racistisch omdat u dit kinderfeestje met dat rollenspel viert. U bent racistisch. U bent racistisch. U bent racistisch. We konden het de afgelopen jaren niet vaak genoeg door de strot geduwd krijgen, en reken maar dat het einde daarvan niet in zicht is.

Toen kwam er een of andere lobbyclub van de VN, die zich de Quinsy drammers graag liet aanleunen, en die tot de conclusie kwam dat Nederland racistisch was, en dat de Nederlandse kinderen racistisch werden opgevoerd met dat Sinterklaasfeest.

Deze VN commissie stelde dat de Nederlandse staat actief te werk gaat in het laten verdwijnen van de Zwarte Piet, omdat deze ‘negatieve stereotypes’  direct te maken zouden hebben met het slavernijverleden van Nederland:

 Considering that even a deeply-rooted cultural tradition does not justify discriminatory practices and stereotypes, the Committee recommends that the State party actively promote the elimination of those features of the character of Black Pete which reflect negative stereotypes and are experienced by many people of African descent as a vestige of slavery.

Hierop had het kabinet kunnen antwoorden dat deze vrolijke, en niet negatieve, Zwarte Piet figuur niets met enig slavernijverleden heeft te maken, en, bovendien, dat slavernij een veel breder verschijnsel is dan alleen de in het verleden toegepaste slavernij van zwarten. Trouwens, dat het traditioneel vieren van kinderfeestjes onderdeel is van de Nederlandse cultuur en dus beschermd dient te worden, en niet vernietigd.

Maar dat is niet wat ons kruiperige kabinet antwoordt aan de schimmige VN commissie. Integendeel. Er wordt gezegd dat het Sinterklaasfeestjes ‘onbedoeld’ racistisch is. Met andere woorden: dus racistisch. Die domme Nederlandse mensen beseften het nog niet, maar dankzij de VN is het kabinet nu wijzer geworden. Met domme Nederlanders moet je alleen voorzichtig omgaan:

Het sinterklaasfeest is een eeuwenoude traditie die wordt vormgegeven door de samenleving en die is blijven bestaan door te veranderen. De regering onderschrijft met het VN-comité tegen rassendiscriminatie, dat in de vertolking van Zwarte Piet negatieve stereotyperingen een rol kunnen spelen. Deze kunnen onbedoeld vooroordelen en discriminatie in de hand werken en mensen kwetsen. Tegelijkertijd acht de regering het van belang te benadrukken dat dit mensen die het feest altijd met veel vreugde vieren niet tot racist maakt.

Vervolgens eiste de geheimzinnige VN commissie van Nederland dat de staat in gaat grijpen in het omvormen van Zwarte Piet tot het vegerige wangedrocht waar zelfs een Quinsy zich bij neer kan leggen:

The Committee recommends that the State party find a reasonable balance, such as a different portrayal of Black Pete and ensure respect of human dignity and human rights of all inhabitants of the State party.

Wat zou daarop het enige logische antwoord van dit kabinet zijn? Fuck you VN! In dit land maakt de staat niet uit hoe kinderfeestjes gevierd worden! Maar dat zegt het kabinet niet. Het kabinet zegt weliswaar dat Zwarte Piet geen staatsaangelegenheid is, maar zegt vervolgens op weer typisch Nederlandse wijze dat het dit ook weer wel is, want de staat gaat een ‘nationale dialoog faciliteren’, omdat de Nederlandse staat altijd heel goed luistert naar schimmige VN commissies. Regelrechte bemoeizucht dus:

Het kabinet is van mening dat een verbod op Zwarte Piet van staatswege niet de uitweg is maar dat de overheid een rol kan spelen om een respectvolle nationale dialoog te faciliteren zodat er vanuit de maatschappij initiatieven ontstaan om Zwarte Piet te veranderen in een figuur die iedereen recht doet.

 Vervolgens maakt de VN zich zorgen over vermeende ‘aanvallen’ op de demonstranten die het Sinterklaasfeestje verzieken. Geen idee over welke ‘aanvallen’ ze het hier hebben.

The Committee further recommends that the State party ensure non-discrimination in the enjoyment of freedom of expression and association, and that attacks on protesters be effectively investigated and duly prosecuted.

Ook hier gaat het kabinet weer door de pomp:

Iedereen heeft in Nederland het recht om in het openbaar te demonstreren en zijn of haar mening te uiten, dat is vastgelegd in de grondwet. Daarbij is het uiteraard van belang dat er geen wetten of regels worden overtreden en er geen sprake is van verstoring van de openbare orde.

Demonstreren en zieken op Sinterklaasfeestjes, en daarmee het traumatiseren van kinderen, dient natuurlijk verboden te worden. Maar ook daar maakt dit kabinet zich geen zorgen over. De ondermijning van de Nederlandse identiteit is belangrijker, en daaronder valt het kapot maken van gezellige en onschuldige kinderfeestjes.

De Nederlandse staat heeft met die vernederende ingestoken ‘dialogen’ Zwarte Piet dus wel tot staatszaak gemaakt. Maar het gaat allang veel verder. De ‘dialogen’ worden niet afgewacht. Bij de viering van Sinterklaas bijvoorbeeld op politiebureaus, geldt nu al het VN dictaat, zo werd vandaag bekend.

Het Nederlandse volk wordt niets gevraagd. Rutte cs., van dat door niemand meer gesteunde kabinet, gaan door met het breken van de ruggegraat van het Nederlandse volk. Stiekem, ergens in een bijlage.

En de media zwijgen.

Waar blijft het Kamerdebat?

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

36 Reacties

 1. Helaas moet dit debat naar level 2.0.

  Het voetbal moet worden verboden.

  Voetbal doet mij niet alleen denken aan slavernij: het is slavernij want, ( de in dit kader van belang zijnde zwarte spelers – de blanke pieten mogen immers wel geknecht worden-…) zijn eigendom van een voetbalclub.
  Dat kan echt niet meer in deze tijd: dus alleen nog maar blanke voetballers, want van gekleurde voetballers krijg ik een slavernij syndroom.

 2. http://www.538.nl/gemist/22125/regilio-tuur-im-against-black-pepper zwarte peper is het volgende wat nu aangepakt gaat worden. De Kerstman maakt gebruik van kleine mensen in zijn fabriek dat wordt ook aangepakt. QE gaat gewoon door waardoor de schulden berg verder opblaast en de economie zal imploderen en pensioengeld niks waard zal blijken te zijn. Mafketels die alleen maar bezig zijn met hun volgende baan na het pluche daar in Den Haag.

 3. De sorry politiek van links is stuitend. Onze grootste vijand zijn de linkse partijen die land, cultuur en inwoners graag verruilen voor een ander.

 4. Weet… We doen Groene Piet, met drie ogen en tentakels…
  En over 100 jaar mag die traditie waarschijnlijk ook niet meer omdat we in een ander zonnestelsel leven hebben ontdekt dat daar op lijkt en dat zich belachelijk gemaakt voelt.

  Kinderfeestjes verpesten en cultuur te grabbel gooien.. Het mag allemaal als een paar mensen hun minderwaardigheidscomplex projecteren op een clowneske boeman.

 5. Zwarte Piet binnenkort het museum in.
  Straks zal de ZWARTE DOOS ook wel niet meer mogen.

  • @Paul
   Had een paar (grappige) opmerkingen in gedachte, echter laat maar, dit is niet mijn blog…

   • @Cale

    Oke, ik leg de bal voor het doel en jij trapt hem erin…..

    • “Straks zal de ZWARTE DOOS ook wel niet meer mogen”.
     .
     Dan komt Verene Shepherd met de variant op haar; ‘Why do you have two Santa Clauses?’. Met:’ Why do you call it the black box while the box is orange?’ 🙂

 6. Wij zijn gewoon bezet . Dat moge met de kennis van nu wel inmiddels duidelijk zijn .

  NATO is the American occupation of Poland and Europe
  http://www.voltairenet.org/article189087.html

  • @joshuka
   En zo is het. Het enige waar ik op hoop is dat de elite er naast mag slaan en net zoals in Egypte iemand de macht in handen neemt en de Amerikanen het nakijken geeft. Ik hoorde al het nodige gemor binnen het Duitse en Oostenrijkse politie en militaire apparaat. Ik denk dat ze er geen trek in hebben om de sitting duck te zijn (lees afgeknald te worden door kansenparels/jihadisten).

 7. En wij het volk , blijven maar van alles slikken . Om triest van te worden .

 8. De VN is na 9/11 niet meer serieus te nemen . Lees Israel , Servie , Irak , Lybie , Syrie etc etc etc .

 9. g.h.m.leferink

  30 oktober 2015 op 09:36

  Helemaal mee eens, Joost! Wàt een zeikerige doordrammers. Een schoolvoorbeeld van Holland-op-zijn-smalst. De veroorzakers, dominees en ouderlingen van de SLinkse Zwartekousenkerk, zijn de grootste zeurzakken van dit land.
  Dit doet me denken aan mijn jeugd, toen de vrouwen in mijn dorp praatten over wat wèl en wat géén werken was op Zondag: Breien mocht niet, want dat was Werken-Op-Zondag, maar haken mocht wèl, want dat viel onder hobbyen of ontspanning.
  Een ander woord daarvoor? ‘Sexuele handelingen plegen met kleine bosinsekten’ (ja, Mierenn….en). En in dit geval ook nog op de vierkante nanometer! Kleinnzieliger, armzaliger en fantasielozer kan niet!
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 10. Hoogverraad… daar staan natuurlijk sancties op…. in de wet.
  Maar het probleem zal zijn een rechter te vinden die zelf nog niet op één lijn zit met de hoogverraadplegers.
  Bovendien kan een ieder, na eventueel veroordeeld te zijn, alsnog zijn of haar toevlucht zoeken bij een Europees Hof, dat HOUDT van de hoogverraadplegers en hen er zelfs toe aanzet en voor beloont.

  VN dan maar?
  Mogen wij even heel cynisch lachen?

  Die jágen al op allen, die hun eigen cultuur en folklore waarderen.
  Alles MOET… zo meent men ook daar… gelijkgeschakeld worden!
  Niks geen eigenheid meer.
  Weg met de verschillen.
  Elk ónderscheid noemen we discriminatie… en ja….dat is anno 2015 een doodzonde.

  Welkom in de boosaardige en krankzinnige Nieuwe Wereld Orde.

 11. Off topic…, maar toch. Vriend Hari heeft zich weer eens misdragen. En justitie zich maar zorgen maken over zijn rechten…
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/24676470/___Badr_Hari_slaat_receptionist___.html
  Wat is er toch verkeerd gegaan met onze maatschappij?

 12. Verander de woorden zwart en Piet in Palestijn. Opeens zijn Asscher mensen stil. Begrijpelijk. Zijn Sint heeft u als zwarte Piet. Wereldberoemd door iets wat word genoemd ,Chinees van het Noorden. Die loensende blik geeft hem weg als verdeel en heers over arbeid. Dat boek van Adolf gaat hierover.

 13. @cruzio25
  NVU is zo links dat zelfs de SP niet links genoeg is:

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Constant_Kusters

  Mja, dat lijkt me erg liberaal/libertarisch/ Ayn Rand…. Persoonlijk denk ik dat e.e.a. niet strookt.

 14. Dit land begint steeds meer een strafkamp te worden voor de autochtone bevolking die niet meegaat in de weg-met-ons hype, zo ervaar ik het in ieder geval, iedere dag weten ze je wel weer op iets aan- of af te vallen.
  .
  Waarom wil geen enkele zender deze docu uitzenden? https://www.youtube.com/watch?v=nIxtDirEAhI
  .
  Het lijkt erop dat de waarheid aangaande het Sinterklaas feest bewust verzwegen wordt door onder andere de msm. Waarom? Wat voor duistere bedoelingen zitten hier achter? Dat mensen zich gekwetst voelen dat geloof ik wel maar dat komt omdat ze het feest niet begrijpen en het daardoor verkeerd interpreteren. Je kan ze verwijten zich niet verdiept te hebben in onze cultuur maar we kunnen het ook landelijk uitleggen zodat iedereen het begrijpt. Echter, landelijk (msm, politiek) wordt de waarheid verzwegen zodat een minderheid door kan blijven drammen en tegen autochtonen en alle voorstanders kan blijven trappen. Diep triest.
  .
  https://www.youtube.com/watch?v=DdF93T8OHlg

  • @ Dick

   Het gaat niet om Zwarte Piet ; het is de natiestaat die het doelwit. Nationale tradities zijn een sta in de weg.

   Het is dit soort klootzakken dat ons de oorlog heeft verklaard:

   http://www.bbc.com/news/uk-politics-18519395

   http://www.irishtimes.com/news/social-affairs/peter-sutherland-critical-of-europe-on-migrant-crisis-1.2320013

   https://www.youtube.com/watch?v=rVmg37snifI

   Verschuilt zich achter holle teksten frases mensenrechten, maar die mensenrechten zijn slechts instrumenteel.

 15. Dhr., Asscher is een duister en achterbaks figuur. Zn opstelling in de zwarte pieten discussie , eerst niet mee bemoeien en later van standpunt wijzigen , en nu ook weer de bemoeienis met Pauw, tuurlijk NVU is niet zn kleur ,maar hoe zit dat met vrijheid van meningsuiting???? Oook de brief aan de VN BETREFFENDE ZWARTE PIET , GEBRUIK MAKEND VAN FIRA COMMOTIE…………….
  Zal het dan toch in de naam zitten?????

 16. @D.G.
  Nog steeds het grotere machtsspel niet door? De Yankee dollar kapseist en de elite zal er desnoods een WOIII voor over hebben als het op EU grondgebied plaatsvindt. Ow, nou, dat schikt hè.
  Ik word zo moe van die linkse dwazen (en dan heb ik het niet over jou) die de realiteit niet kunnen behappen. Je weet wel gekkies die altijd opkwamen voor homo’s, lesbi’s en noem maar op die nu innig arm in arm staan met het met een religie die nog erger is dat de Staphorster versie van het christendom, en daar zijn er maar een paar honderd van.
  Deze tent is volkomen gek!

  Nu weer Zwarte Piet, ja, want dat refereert aan de lijfeigenen en de dagloners, oeps, de slaven, ay, dat was mijn pa die onder de balen bezweek, maar ik moet me enorm schuldig voelen.

  Enne daarom moeten we anderen toestaan hun gekte hier in te voeren, want Soewarte Piet enzow

 17. Weliswaar geldt dit voor tijdens een oorlogssituatie, maar aangezien Nederland zelf al in verschillende oorlogen betrokken was en is en IS ook NL de oorlog heeft verklaard, wordt deze situatie met de dag werkelijker.

 18. Is er een woord dat de volgende dingen samenvat?

  – Het ondertekenen van het verdrag van Lissabon (= de door de Nederlandse bevolking weggestemde Europese grondwet zonder vlag en volkslied) door onze regering en koningin Beatrix;
  – het overdragen van nationale bevoegdheden (souvereiniteit) aan de Europese Unie;
  – het opengooien van de landsgrenzen en het toelaten van iedere buitenlander die aan onze deuren klopt
  – het faciliteren van een godsdienst/ideologie die actief lijnrecht tegen onze democratische rechtstaat staat;
  – het ondergeschikt maken van Nederlandse wetten aan internationale verdragen.

  Daar is inderdaad een woord voor. Het is een groot woord en politici hebben een hekel aan grote woorden zodra dat tegen hun “beleid” gebruikt wordt. Het woord begint met “hoog” en eindigt met “verraad”.

 19. HOOGVERRAAD!!! En een ieder hoort dat te weten. Vroeger heette het: Proletariërs verzamel U, nu moeten alle goedwillende autochtone Nederlanders duidelijk maken, dat een grens overschreden is en wij het niet langer pikken. Stem PVV.

 20. g.h.m.leferink

  31 oktober 2015 op 21:31

  ‘D.G. Neree’, met Uw artikel ben ik het helemaal eens. Het ging op zijn Grootgluiperigs. In de beste Farizeeërtraditie. Die helaas nog steeds geen volksopstand teweeg brengt….
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 21. Wat leeft onder de mensen is hun herinnering aan een fijne of slechte tijd als het om kindertijd gaat. Neem de tijd van papa heeft een nieuwe vriendin. Of mama een vriend. In veel landen geen punt als religie spelregels reguleerde. Neem als voorbeeld de vluchteling, mèt hoofddoek. Zij weet wat haar mannetje wil en ken de gevolgen bij protest. Dat staat allemaal in hun religie handleiding. Wat daar niet in staat is een Zwarte Piet. Hun herinnering is wat u als dagelijks nieuws krijgt van wit Goede Pieten. Allemaal pure ellende zoals hand of kop af hakken en erger. Dat is veel beter als zwarte Piet griezelen. Wit gekleurde Goed Pieten hebben iets bij het juiste eind.
  Uw einde.

 22. De hele Zwarte Pietdiscussie toont voor de zoveelste keer aan hoe TOTALITAIR en ONDEMOCRATISCH dit landje is. Hier heerst een ijzeren politiek correcte DICTATUUR. Zolang de NL bevolking niet keihard afrekent met de regentenkliek ( en dat zijn ALLE partijen minus PVV ) zullen alle NL waarden verdwijnen en zal de autochtone bevolking ( ondanks de op dit moment nog grote meerderheid ) op alle fronten worden afgetroefd door een combinatie van verraderlijke Gutmenschen, haat-allochtonen, islam, rechters, media en EUSSR en VN.
  Het NL volk zal voor deze passieve houding vreselijk worden afgestraft. Terwijl ze de gore regentenkliek alleen maar moeten wegstemmen.

 23. Ascher vindt Zwarte Piet fout .Terwijl Abbas met open armen morgen wordt ontvangen en Ascher zich uitspreekt over die walgelijke NVU(en niet een week geleden over de moslim die alle joden “total loss”wilde slaan) moet hij Abbas ook maar eens confronteren met dit
  http://isradem.com/uploads/posts/2010-05/1272742598_0_40f4e_23d45034_xl.jpg

 24. Het is duidelijk dat het Sinterklaas feest een gekerstend Germaans feest is zoals Kerst en Pasen. Sinterklaas is gebaseerd op Odin en ZP is gebaseerd op de twee zwarte raven, en de zwarte krijgers uit de onderwereld van Odin. Sinterklaas en equivalenten van ZP komen voor in heel Germaans Europa, symbolen zoals het paard, de roe, taai taai pop, schoentje zetten, etc.. zijn terug te vinden in de Germaanse mythologie. De twee zwarte raven van Odin vlogen over zijn zeven werelden en bij terugkeer vertelde ze Odin welke mensen goed en fout zijn geweest, wanneer de Sint vertrekt naar Spanje blijven twee Zwartepieten in NL achter en wanneer de Sint het jaar erop terugkeert in NL dan vertellen die twee Zwartepieten de Sint welke kindertjes zoet en stout zijn geweest. Het feest werd vermengd met het christendom, de Sint is beschermheilige van zeelieden, vandaar dat ze met de boot komen en ZP gouden oorbellen heeft zoals vissers uit Urk en IJmuiden nog steeds gouden oorbellen dragen.

 25. Jan Stemerdink

  29 oktober 2015 op 13:45

  De VN is haar geloofwaardigheid wel kwijtgeraakt, zo.
  Er zijn drie argumenten die veel te weinig worden aangehaald.
  Zie https://janstemerdink.wordpress.com/category/zwartepiet/

 26. “Waar blijft het Kamerdebat?”
  Heeft Wilders weer eens gelijk; het is een nep-parlement!

 27. 1; een advies van de vn is niet bindend, dus kan gewoon genegeerd worden.
  .
  2; met deze benoeming; “Saudische VN-ambassadeur Faisal bin Hassan Trad is voorzitter van een panel van de VN-mensenrechtenraad” heeft de vn zich voor eeuwig gediskwalificeerd !!! …..ik zeg, opheffen dat clubje engerds…

  • nabrander;
   .
   3; het sinterklaasfeest is al ten dode opgeschreven, kijk maar in de winkels, ik zie totaal niets meer van uitstalling van sinterklaas artikelen en zeker niets meer van zwarte piet (op een zak pepernoten na), terwijl normaliter je rond deze tijd dood gegooid zou moeten worden met sint-spullen.
   .
   de mkb, overheid, politie doet aan zelfcensuur, 5 december kunnen we net zo goed afschaffen, komt niet meer goed.

 28. Misschien is zwarte piet iets voor het volgende referendum om voor eens en voor altijd af te zijn van al het onzinnige gemekker.
  De VN bestaat voor een groot gedeelte uit landen waar mensen rechten niets voorstellen. Mijn voorstel aan de VN is om daar eens schoon schip mee te maken.
  Misschien is een islam verbod een goed signaal om de wereld te verbeteren.