Marine Le Pen voor rechter over uitspraak biddende moslims in straten Parijs

Door Joost Niemöller

Marine Le Pen moet voor de rechter komen. De reden is dat ze in een toespraak de islammigratie had vergeleken met een bezettingsmacht.

Het ging om een toespraak in Lyon in 2010. Ze sprak toen over de grote groepen biddende moslims in de straten van Parijs. De beelden ervan leidden toen tot veel maatschappelijke opwinding. Het zag er ook wel erg uit als een invasie. De straten waren deels afgezet. Voorbijgangers moest zich erlangs wurmen. Hier heerste duidelijk de islam! Met name in Frankrijk waar, veel meer dan bij ons, een strikte wetsgedachte heerst over scheiding van kerk en staat, zijn massaal biddende moslims in de straten van Parijs zeer confronterend.

Marine Le Pen was hier dan ook zeer boos over. Ze noemde het ‘de bezetting van een gebied’  Ze zei: ‘Zeker, er zijn hier geen tanks te zien of soldaten, maar het is een bezetting.’

Nu blijkt dus de vergelijking van die biddende moslims op straat en een bezettingsmacht strafrechtelijk problematisch te zijn. Althans, speciaal hierom is de immuniteit van Marine le Pen als Europees parlementslid opgeheven en moet ze komende dinsdag terecht staan.

Het is onduidelijk wat de Franse rechtstaat hiermee denkt te bereiken. Marine Le Pen gaf duidelijk aan dat de vergelijking met een bezettingsmacht alleen figuurlijk is. Is het binnenkort verboden om dergelijke figuurlijke vergelijkingen te trekken?

Het effect van een dergelijke rechtszaak lijkt eerder het omgekeerde. Zeer veel Fransen ervaren de drukkende aanwezigheid van de moslims, hun openlijke beleving van hun godsdienst, maar vooral het afdwingen van hun ideologie als een bezetting, en in de woorden van Marine Le Pen voelen ze zich bevestigd. Wanneer het verboden wordt om zelfs in deze milde vormen  het gedrag van de moslims te bekritiseren, zal nog eens extra duidelijk blijken dat er sprake is van een bezetting, die wordt ondersteund door de politiek correcte elite.

Hier een van de filmpjes over de biddende moslims in de straten van Parijs.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

11 Reacties

 1. “Het effect van een dergelijke rechtszaak lijkt eerder het omgekeerde.”
  .
  precies ! laat marine maar mooi de martelaar spelen, het volk zal steeds meer en meer inzien in wat voor dictatuur we inmiddels zijn aanbeland !!
  .
  frappant is ook het tijdstip van de aanklacht, ze hebben er “per ongeluk” 5 jaar over na moeten denken om tot aanklagen over te gaan.
  het heeft natuurlijk niets met de immense groei van FN te maken, toch ?

 2. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
  De aanklager ziet er geen brood in, het was kennelijk een intimidatie poging van antiracisten/fascisten/gutmenschen..
  Ze heeft slechts de constitutie van de republiek verdedigd.
  Dat is nog steeds niet strafbaar.
  Pas na invoering van de sharia.

 3. Ieder nadeel heb zijn voordeel.
  Hoeven we niet meer daarheen, kunnen we ze hier omleggen.
  Worden de missies een stuk goedkoper en krijgen ze meer draagvlak.

 4. Het dictatoriaal beknotten van de vrijheid van meningsuiting door regentenkliek, OM, rechters en politie ( zelfs huisbezoeken! ) is natuurlijk ook een vorm van ( geestelijk ) geweld en wel door de overheid. Zeer crimineel.
  Tevens dreigt men dagelijks de burgers om geen “geweld’ te gebruiken, terwijl dit “rechtse”‘ geweld nu juist zeer zelden voorkomt. Dit in tegenstelling tot links geweld.
  Inderdaad: dit is grove intimidatie van de burger en dictatuur.

 5. De gevestigde orde gaat steeds paniekeriger om zich heen slaan. In Duitsland wordt Pegida weggezet als Extreem Rechts en islam commentaar op Facebook strafbaar gesteld, kritische mensen om de meest onschuldige uitspraken vervolgd en Nieuwsuur in Nederland wil niet achterblijven en zorgt met hun smerige uitzendingen voor nog meer tweedeling in de samenleving. Iedere Nederlander die niet in de pas loopt van Extreem Links is een Nazi, racist, fascist of geef er maar een naam aan.
  In Frankrijk moet Marine Le Pen het bezuren om een volstrekt legale uitspraak en het gaat maar door en het meest erge is nog dat de media hier keihard aan mee doet en de bewoners in de gehele UE verkwanselt.
  Ik hoop dat er eens een tijd komt dat het zooitje smerige landverraders opgepakt en berecht gaat worden, maar dat zal met de huidige rechters wel een utopie zijn.

 6. Als zelfs dit al wordt vervolgd, dan is de politiek correcte DICTATUUR inmiddels een echte dictatuur geworden. Dit is ABSURD! De toekomst voor de vrijheid van meningsuiting ziet er zeer somber uit. Zeker als het gaat om die veroveringsideologie genaamd islam. En dan ontkennen regentenkliek en media nog dat er sprake is van islamisering! Dan ben je toch echt wel blind en stompzinnig.

 7. Ik begrijp er steeds minder van hoe het toch komt dat willens en wetens de Islam bewust Europa wordt binnengevoerd door onze Gutmensch elite. Is het dan toch echt vooropgezet? Nu justitie haar best doet om ons uit te leggen wat Islam wel en niet is, zullen BNrs in de media helemaal over elkaar heen tuimelen om te laten zien dat men nog politiek-correcter is dan de concurrentie. Misselijkmakend goedkoop gezwam. De werkelijkheid is dat in opdracht van onze westerse politici recentelijk 7 moslim landen verwoest zijn met het prijskaartje van een miljoen onschuldige doden. Daarna wordt ons verteld dat moslims zielig zijn en wij ze met miljoenen tegelijk in Europa moeten opvangen? Politieke correctheid wordt steeds meer in de strijd geworpen. Is politieke correctheid nu werkelijk van een zorgelijke afwijking tot een afgrijselijke dodelijke ziekte geworden?

  • het is al een tijdje een dodelijke ziekte, kijk om je heen wat er de laatste tijd gebeurt in Europa, zeker als je er kritiek op hebt…..links is zeer tolerant zolang je zegt wat in hun straatje past, maar owee als je kritiek hebt…krijg je al snel allerlei plakkers opgeplakt..en geen positieve als je begrijpt wat ik bedoel…kijk hoe er bij DWDD over word gepraat…eenrichtingsverkeer linksaf…

 8. Net als de aanslagen op asielcentra die volgens een meneer bij DWDD dagelijks plaats vinden.
  https://drive.google.com/file/d/0B2ztJWduu1PTbUx6ejJxSW5xcW8/view

  https://docs.google.com/spreadsheets/d/1n7m9T09kLn0dNU_v6NlR58sLLMWbfVp8W2pkKVdi_cM/htmlview?pli=1#gid=0

 9. Ik heb nog niks gehoord over die maf die opriep, alle joden die hier op vakantie komen, total loss te slaan.Mag blijkbaar.

 10. Het is nog steeds onbegrijpelijk dat burgers niet in de gaten krijgen dat ons continent verkwanseld wordt. De burgers geven hun rechten weg, en het recht rooft steeds meer van diezelfde burger zijn identiteit en veiligheid weg. Er komt een tijd Joost, dat wij hier niets meer kunnen schrijven. Onze mond gesnoerd wordt op straffe van boetes, uitsluiting en opsluiting. Stiekem hoop ik op snelle verkiezingen en dat mensen wakker worden. In Engeland is het proces van de komende bezetting volgens mij al verder.
  https://www.youtube.com/watch?v=6m8iN096Hxc