Nederlandse schijnmoraal: Een Özdil is geen racist.

Door Joost Niemöller

 

Zihni Özdil is helemaal goedgekeurd in het Nederlandse politiek correcte wereldje. Hij geeft les op de Erasmus Universiteit. Er gaat een boek van hem verschijnen bij uitgeverij De Bezige Bij. Hij heeft een column in NRC Handelsblad. Hij wordt ademloos geïnterviewd door Vrij Nederland. En in De Correspondent. En  op Joop.nl schrijft hij stukjes. Kortom, Özdil is een academische Turk met het stempel ‘ik deug’ op zijn voorhoofd. Zo heeft de elitepers het graag in dit land.

In interviews in Vrij Nederland zegt hij dan ook in de ogen van de politiek correcte elite  zeer deugende dingen als:

Het racisme is ingebakken in de Nederlandse maatschappij, het zit de witte Nederlanders in de haarwortels.

Met andere woorden: Blanke Nederlanders zijn racisten. Allemaal. Ze kunnen niet anders dan racist zijn, want het is diep in hun gen verankerd.

Wat een meevaller voor Özdil. Zelf, van Turkse afkomst, is hij van iedere vorm van racisme gevrijwaard. De Nederlandse media die hem zo liefdevol opnemen, zijn het daar uiteraard helemaal mee eens. Özdil kan geen kwaad. Hij is een aanwinst.

Daarom komt Özdil weg met uitspraken waarvoor een Nederlander veroordeeld zou worden. Bijvoorbeeld met een Tweet, gisteren geplaatst naar aanleiding van de beelden van het dorpje Oranje dat, tegen alle gemaakte afspraken in, wordt overspoeld met illegale immigranten.

Daarover Tweette hij:

“Bezorgde burgers”. Ahum. 130 inwoners. Drenthe. Allemaal dezelfde gelaatsvorm. Do the math. #pauw

Met andere woorden: deze mensen in het dorp Oranje zouden we niet serieus mogen nemen want ze zijn het resultaat van inteelt. In een latere Tweet heeft hij dat nog eens luchtig bevestigd. Luchtig, uiteraard. Hij loopt geen gevaar. en wie kwaad wordt is uiteraard zelf een racist.

Oke, leuk geweest. Moet nu weer aan het werk. PS: vergeet het inteeltprobleem bij de bezorgde burgers in Oranje niet. #ajuus

Uiteraard kwamen er veel woedende reacties op zijn Tweet. Door andere Twitteraars, maar ook op Geenstijl, dat vaststelde dat we hier dus met een van de ‘ranzige racisten’ op de sociale media te maken hebben.

Naar aanleiding van al die woede, begint Özdil nu wat te pruttelen dat het een ‘grapje’ geweest zou zijn. Ik geloof daar helemaal niets van. Er was geen enkele sprake van ironie bij die Tweet. Het idee dat Özdil een grapje zou maken, komt alleen maar voort uit de stilzwijgende veronderstelling dat hij uiteraard deugt en de inwoners van Oranje en de andere boze mensen op internet uiteraard niet, want dat zijn allemaal van huis uit racisten. Als iemand die deugt iets zegt dat niet deugt, is dat uiteraard altijd een grapje. Meent Özdil. En met hem al die deugende media die hem zo amechtig ondersteunen.

Dat is dus een eigentijdse vorm van Nederlandse Apartheid, die hier stilzwijgend allang geaccepteerd is.

 

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

54 Reacties

 1. g.h.m.leferink

  9 oktober 2015 op 21:59

  ‘Wat een meevaller voor Özdil. Zelf, van Turkse afkomst, is hij van iedere vorm van racisme gevrijwaard.’ Nou, daar denken ze in Armenië héél anders over, sinds 1,5 miljoen Armenen in 1915 door het Turkse leger vermoord zijn!
  En ook de menig van de Koerden hierover is ‘een stuk genuanceerder’, om het heel afgezwakt te zeggen.
  Zeg eens, Zihni Özdil, behoor je soms tot een of ander soort Herrenvolk? Daarmee hebben we in Nederland 5 jaar lang tegen onze wil kennis gemaakt, van 1940 tot 1945. Preciezer gezegd: als minderwaardig volk beschouwd worden, dus zoals jij tegen de inwoners van Oranje aankijkt, is voor die mensen een rottige ervaring.
  Ik krijg sterk het vermoeden dat je aanhanger bent van de bepaalde politieke stroming die als religie vermomd is! Waarvan de aanhangers degenen die niet tot hun religie behoren als oud vuil beschouwen, en ook behandelen, zodra ze dat zonder gevaar kunnen. Dus die lui zijn ACHTERBAKS in het kwadraat!
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 2. Pauw. Dat is toch die verwarde kapselman en RTL voorleesjeroen met twee hitleriaanse bolksnorren boven zijn ogen?

 3. Ik kom niet uit Drenthe. Kan ik toch aangifte doen tegen deze man? Per slot van rekening hebben ook heel veel Nederlanders aangifte gedaan tegen Geert Wilders om zijn Marokkanen-uitspraak.

  Als wij massaal aangifte doen tegen Özdil, dan laten we zien dat we dit niet accepteren.

 4. Even een link over het Bosma effect:
  Briljant:
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/10/123___weg_ermee.html

  Ga er voor zitten en genieten maar.

 5. Het is een half uur top amusement op geen stijl:
  LIVE – Martin Bosma blaast Mediapark op.

  Werkelijk een briljant betoog waar geen minuut van gemist kan worden.
  Tegen iedereen: DIT MOET JE ZIEN EN HOREN!

  Het is 30 minuten, maar geen moment verveelt het.
  En zeg het voort.

 6. hallo allemaal,
  vinden jullie islam en media ook een leuk onderwerp. mijn profiel werkstuk gaat erover. zouden jullie misschien een enquête voor mijn werkstuk willen invullen? de link is:
  http://goo.gl/forms/wUB05CHbAQ
  alvast bedankt!!
  ps dit is geen spam. ik ben serieus met een werkstuk bezig

 7. hallo allemaal,
  vinden jullie islam en media ook een leuk onderwerp. mijn profiel werkstuk gaat erover. zouden jullie misschien een enquête voor mijn werkstuk willen invullen? de link is:
  http://goo.gl/forms/wUB05CHbAQ
  alvast bedankt!!

 8. stiekeme Colportage
  O ja, ik werd gebeld, (verborgen stond er op het display) door de Volkskrant !
  ff lache 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 zo dat was even leuk, ma nie heus.
  = = =
  Voordat die Mien mij dat vunzige, leugenachtige blaadje kon aansmeren, zei ik geen belangstelling voor dat vod vol met leugens en VolksVerlakkerij.
  Dat er geen echte oprechte journalisten waren die wel de waarheid durfde te schrijven en dat ze het blad eigenlijk beter in het Arabisch. Turks en Swahili konden uitgeven om faillissement te vermijden.
  Nou de hele MSM van Neanderland mag van mij failliet en is eigenlijk in feite al failliet. Failliet als serieuze bron van informatie!!!

 9. AMSTERDAM –

  Acht mensen die afgelopen januari discriminerende en opruiende uitlatingen hebben gepubliceerd op Facebookpagina ‘Steun de PVV’, krijgen boetes. Die variëren van 350 tot 450 euro, meldt het Openbaar Ministerie. Als ze hun boete niet betalen, dan moeten ze zich voor de politierechter verantwoorden.

  Het OM begon in januari met een strafrechtelijk onderzoek naar uitlatingen op de site. Toen werd daar het artikel met de kop ‘Weer brandbom gegooid naar Zweedse moskee’ geplaatst. Daarop reageerden de betrokken mensen volgens het OM discriminerend. ,,Hun uitlatingen gingen over het opruien en aanzetten tot gewelddadig optreden tegen zowel moslims en moskeegangers als tegen moskeeën.”
  ——–
  Ik ga er van uit dat alle discriminerende en opruiende opmerkingen tegen PVV aanhangers net zo behandeld worden. Mag ik daar een overzicht van zien van het OM. Net als discriminerende en opruiende opmerkingen tegen Joden, ongelovigen en homo’s. Mag ik daar ook een…

  • De PVV-aanhangers doen (nog) geen aangifte. Hoe vaak worden aangiften overigens geweigerd door de bromsnorren met een geschiedenisboekje opengeslagen op WO2 inzake hun voorgangers? Overigens de Pegida demonstratie in Utrecht wordt geen demonstratie omdat er vanzelfsprekend tegendemonstranten zijn. De rechter ter linkerzijde heeft besloten dat het in ieders belang is dat de Nederlandse kinderen niet met elkaar vechten. Stel dat de PVV-ers zouden winnen, dan kan dat een tsunami veroorzaken; andersom no problem want dat is de huidige status die ten koste van alles verdedigd wordt. Het wachten is dus op mensen die het echt zat zijn, dat ook voldoende uiten en dat die voldoende medestanders krijgen. Ik denk dat we zullen blijven wachten op een overwinning die niet komt. We hebben net zoveel kans als het Nederlands voetbalelftal om naar het EK te mogen. Lau-kans dus.

 10. @Pieter G
  Meteen in beroep gaan. PVV is beter dan niets, want PVV kan(?!!!!) gecontroleerde oppositie wezen(zie mijn vorige opmerkingen).
  Maar om mensen daarom te vervolgen is pure intimidatie en pesterij.

 11. Een turk die drenten beschuldigd van inteelt…….bwhaaaaaaaaaaaaaaaaa.
  Wanneer is die voor het laatst in Turkije geweest???

 12. Angst van goed mensen . Kakelend over uw toekomst bekijken zij elkaar met argwaan en haat. Een bekende mens goed eigenschap wat historisch leidde tot religie vormen. Goed zijn is hetzelfde syndroom als de grootste heb ik. Bekijk ze goed als hun mond open gaat. Luisteren is niet nodig. Hun haat en afgunst is gericht op andere goed gek bezig mensen. U speelt geen rol. Door het hebben van alle gelijk in de wereld. Religie goed staat voor dat kenmerk bekend. Daarop volgende bloedbaden en oorlog ook.

 13. Islamofascisten draaien de feiten altijd om, kijken in de spiegel en denken dat ze anderen zien dan zichzelf.
  Inteelt is geen probleem in het ontwikkelde westen, al heel lang niet, in de moslim wereld is het een endemisch probleem, en heeft het gigantische genetische schade aangericht.
  Zelfs een academische studie is er bij deze racist niet ingeslaagd enige rationaliteit bij te brengen.
  Goed voorbeeld van wat inteelt en de islam voor schade berokkenen.

 14. Men importeert geen vriendelijke dankbare vluchtelingen. Dat is de grove leugen waar nog steeds mensen instinken.

  Men importeer stammenoorlogen waarvan de verschillende strijdende partijen en vijanden van elkaar niet met twee handen te tellen zijn.

  Iedereen haat elkaar onderling en staat elkaar naar het leven. Vrouwen en kinderen zijn vogelvrij

  En dat ontploffende mengsel wordt bij elkaar gezet terwijl ALLE partijen ONS ongelovigen allemaal haten.

  DE kans op succes in nul. De kans op een ramp: 100%

  Bedankt Merkel om binnen een maand heel Europa naar de afgrond te brengen. Het Volkswagen en Griekenland probleem is hierbij vergeleken een lachertje.

 15. We moeten wat teruggaan denken naar de bron.
  De bron is: Wat hebben wij eigenlijk met al die islam mensen te maken.
  Antwoord: Helemaal …NIETS
  Dit is ONS probleem helemaal niet.
  Het is een intern islam probleem waar oorlogen aan de lopende band bezig zijn.
  Het is ons probleem door irrationele politieke leider opgedrongen.
  Ja, de invloed van vervelende dictators die weg moeten van de USA en de rest heeft invloed gehad.
  Maar het broeide toch al. Dit zou op lange termijn toch gebeurd zijn.
  Zoals in Duitsland de scheiding via religieuze lijnen loopt kon dat net zo goed in de regio.
  Soennieten nemen soennieten op sjiieten nemen sjiieten op. enz Dan blijft het in een afgesloten regio. Maar oliedomme Merkel en de rest importeren de strijd!!!

  • @ Pieter G

   Er is me teveel broei tussen bevolkingsgroepen die niet ontstaat, maar bewust wordt veroorzaakt. Dat op een podium zetten van Özdil door de Nederlandse MSM is daar een goed voorbeeld van. Van zo’n mannetje als Özdil zou niemand eigenlijk ooit gehoord moeten hebben. Maar nee, er wordt een beroepsnederturk van ‘m gemaakt en in die hoedanigheid beleeft ie z’n ‘five minutes of faim’. Door de spanningen tussen bevolkingsgroepen even flink op te poken met racistische taal bijvoorbeeld.

   Özdil is een goedkoop provocateurtje ; eindelijk geaccepteerd door die witte Nederlanders, sterker ze laten zich zelfs de les lezen door hem. Uiteindelijk niet meer dan een pionnetje in een vies spelletje social engineering door de MSM.

   • faim = fame

    De reactie:

    https://www.youtube.com/watch?t=2&v=7keFqj7L_xU

    Marine le Pen (+/- 4,5 min)

    We Want Our Country Back BBC3 6th Oct 2015 (+/- 60 min)

    https://www.youtube.com/watch?t=2&v=byRGsYJAPPA

    Intrigerende gedachte dat het hier op twee charismatische vrouwen gaat. ‘k Zie ze gauw een hoofddoek dragen.

 16. “With this sign, we will conquer!”
  Dat is inderdaad zeer charismatisch.
  Ik moet bekennen, dat ik, hoewel verstokt atheist, best onder de indruk ben. Bijna angstaanjagend, met hoeveel bravoure ze deze woorden de wereld in slingert. Een moderne versie van Jeanne d’Arc.
  Natuurlijk verdient Marine le Pen die naam ook, maar ze is voor deze vergelijking iets te oud, en veel te nuchter.

 17. .

  Dit is geen pijnlijk incidentje meer

  dit laf den Haag heeft zich nu wel genoeg “vergist”

  laat DIT dan maar ’t begin van ‘t einde zijn

  .

  van een Machtsmisbruik dat elke rede mist !

  We deden veel te vaak al water bij de wijn,

  en hebben veel te vaak toch maar gezwegen

  .

  stap nu…vandaag…uit die Vertrouwens-trein

  van ’n Overheid die zó Gezag durft wegen…

  bepaal vandaag jouw grens, gooi ’t bijltje erbij néér !

  .

  want met “Oranje” is wel klip en klaar bewezen

  hoe Haagse Rechtsverkrachters Onze Wetten lezen…

 18. Oranje vol douwen met asielzoekers, een demonstrant aanrijden met als gevolg zware verwoningen;

  Bran van Ojik die het asielzoekersgebeuren gaat coördineren.

  Positieve discriminatie gaat weer volop los: http://www.broadcastmagazine.nl/npo-zoekt-netmanager-npo-1/

  Ik kan maar tot één conclusie komen: De oorlog is begonnen. De centrale overheid staat aan de verkeerde kant.

  Waar kan ik mij melden voor de strijd?

 19. Turkse (Islam) inteelt door Oom-Nicht huwelijken en dat generaties lang volgehouden geeft een totale evolutionaire terug gang:

  http://www.elsevier.nl/Buitenland/nieuws/2006/3/Familie-van-viervoeters-ontdekt-in-Turkije-ELSEVIER070976W/

 20. Bij de Joop:
  Weg met het begrip ras:
  http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/31723_weg_met_het_begrip_ras/

  Het begrip ras mag niet meer gebruikt worden van de gutmensch, maar als het hun uitkomt is het begrip racist geen probleem

  • Als we misdadigers slachtoffers noemen is er geen misdaad meer. Op dat niveau redeneren die peter pan syndromen.

   • Jaren geleden heeft men in het centrum van Delft de verkeerslichten uit gezet. Niemand liep meer door rood. De politie zowel als de burgers waren veel vriendelijker voor elkaar.

 21. “Allemaal dezelfde gelaatsvorm”
  Een Turk is van een ander ras, en kan dus de fijne nuances binnen ons volk niet waarnemen.
  Wij vinden de Chinezen ook allemaal hetzelfde.
  Het zegt iets over de onverenigbaarheid van de rassen.

  • Dat klopt. Ik kan bij Turken niet eens de mannen en de vrouwen uit elkaar houden met die snorren.

 22. Ik ben het een beetje zat om mond-dood te worden gemaakt, als racist te worden weggezet, als ik mij zorgen maak over criminaliteit/veiligheid en verlies van belangrijke verworvenheden en waarden zoals vrijheid van meningsuiting en religie (jodendom), rentmeesterschap (wat laten we de volgende generaties na) en gelijkwaardigheid van vrouwen en homoseksuelen.

  Ik vind dat we mensen in nood moeten helpen. Maar ik zou graag willen dat dit selectiever gebeurt (niet vooral de dienstplichtweigeraars en criminelen die rijk genoeg zijn om hier te komen) vind het naïef om dat op deze manier te doen (hier heb je alles cadeau, laat die ouderen maar zitten in de 24-u-luiers en die anderen nog maar een paar jaar wachten op een geschikte woning. Moeten we ons aanpassen? Zeg het maar).
  En daarom zal ik het maar zeggen: OPVANG IN DE REGIO. Mag van mij miljarden kosten, maar grenzen dicht voor “vluchtelingen”.

 23. We zullen er op termijn toch echt naar toe moeten dat alle Turken en Marokkanen, alsmede enige andere niet-vluchtelingen plaats gaan maken voor echte vluchtelingen. Hoe men dat oplost, zien we wel.

 24. Maar wat nu als in plaats van iets met “Nederlanders” iets anders wordt ingevuld, zoals bijvoorbeeld “Het racisme is ingebakken in de Turkse maatschappij, het zit de zwarte Turken in de haarwortels,” of “130 inwoners. Turkije. Allemaal dezelfde gelaatsvorm. Do the math.” Dan zou de politiek correcte meute zich ter plekke gaan groepsverslikken en voorgedrukte aangifte gaan doen. De Erasmus Universiteit Rotterdam zou zoiemand ter plekke de laan uitsturen. Dat is het orwelliaanse aan de zelfgezalfde medemensch. Twee maten, zwart/wit, goed/fout. Inderdaaad, apartheid.

 25. Nu de importnederlanders zich in al hun grillen gesteund zien door het hele maatschappelijke bestel in Nederland tonen ze steeds meer hun ware, anti-Nederlandse gezicht. Er zitten er al veel op hoge posities, dankzij de positieve discriminatie, die niets anders is dan voortrekkerij.

  Tofik Dibi komt ook weer eens bovendrijven met zijn hitlerbeschuldiging van Geert Wilders.

  Over inteelt gesproken: 7e maandskindjes hebben toch altijd iets schattigs met hun gote reeënogen.

 26. @DG
  Grijns, het is eigenlijk acht maans=32 weken.
  Dibi, haalt schouders op, hij lijkt niet te beseffen dat als die wahabisten hier het voor het zeggen krijgen, hij aan een kraan hangt.. Dat gun ik hem beslist niet, maar hij zou die romantische oogkleppen af moeten zetten.

 27. Zijn foto nauwkeurig bekeken: inteelt niet uit te sluiten.
  De islam: waar neef-nicht huwelijken normaal zijn.

 28. Ik zit er helemaal niet mee als men zegt wij racistisch zijn. Als het maar niet als schijnheilige beschuldiging is bedoeld, door iemand van een door en door racistisch volk.
  Zeg dan gewoon:
  Jullie Hollanders zijn racisten, net als wij Turken. Dat schept een band tussen ons!

  • Waarom zouden we een band met een Turk willen? Welke Nederlander heeft een positieve gedachte bij het horen van het woord Turk? Ik zou in mijn kennissen en vriendenkring niemand kunnen noemen.
   FF de turkenhoeren buiten beschouwing latend natuurlijk.

 29. “Ondertussen hebben protestantse kerken in Turkije de afgelopen dagen verschillende e-mails met doodsbedreigingen gekregen. De enkele Turken die zich tot het christendom hebben bekeerd worden zelfs met onthoofding bedreigd”

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/24474989/__Boeddha_taboe_in_Turkije__.html

 30. Zijn dag word ook verpest door nieuws. Neem wereld mogendheid Turk. Fijne mensen met een bloedhekel aan anders denkende zoals Koerden en Syriërs. Zielig om te zien hoe Tom Poes kwaliteit mensen kant kiezen, in dank en opdracht. Voor een goed leven, tot nu toe. Dat dacht Mussert ook. Tot hij een kogel op de juiste plek kreeg. Van vrienden. Een voorloper van klokkenluider vandaag.

 31. Wat doet zo’n stink turk eigenlijk in een naar eigen zeggen ‘racistisch’ land?

 32. Je zou toch op z’n minst een reactie van de Erasmus Universiteit verwachten. Maar nee, die zal er waarschijnlijk niet komen. ALLE universiteiten in Nederland zijn misselijkmakend politiek correct; het zijn nesten vol met linkse Gutmenschen. Dus, kom op Turken, Marokkanen & co, grijp jullie kans en ga op niveau racisitisch vuur spugen, je zal het dan ver schoppen in Nederland.

 33. Özdil is een vuile racist: hoe durft hij te zeggen dat racisme in de NL haarwortels zit. Vuile schoft. Je komt zelf uit een van inteelt aan elkaar hangende ideologie. Dat de NL Gutmenschen heulen met dit soort baggerfiguren zegt alles over deze lieden.
  En over Joop en NRC hoeven we het niet meer te hebben. gewoon in het riool laten liggen: daar horen ze thuis.

 34. Die excuus-turk denkt dat hij daar zit vanwege zijn capaciteiten. Whahhaha
  Docent geschiedvervalsing. Wat is zijn mening over de Armeense genocide? Is daar iets over bekend?

 35. Als ik deze meneer was zou ik heel snel mijn mond houden, waarschijnlijk lijdt hij zelf aan enige vorm van verstandsverbijstering. Over de problemen kwa incestkultuur bij onze turkse nederlanders door volle neef nicht huwelijken.
  En niet zomaar iets roepen nee gewoon onderbouwt.

  Behinderungen von Inzestkindern-Alles bleibt in der Familie- CIGDEM AKYOL
  tazzwei-Redakteurin http://www.taz.de/!5111122/

  http://www.unzensuriert.at/content/005619-Islamische-Inzucht-und-ihre-Folgen

  http://www.passendonderwijs.nl/wp-content/uploads/2014/05/Allochtone-leerlingen-en-speciale-onderwijsvoorzieningen.pdf

 36. Je wilt niet weten wat een ongelofelijke teringhekel in aan deze tyfus turk heb gekregen, je komt ze zelfde zo vals tegen, het is tuig van de richel.
  .
  Janken dat NL institutioneel racistisch zou zijn omdat op bepaalde posities alleen maar ‘witte’ Nederlanders zouden zitten, zullen we wedden dat in turkije op die posities enkel ‘zwarte’ turken zitten (hij beschouwt turken blijkbaar als zwart). Sterker nog, hoeveel Nederlanders of ‘witten’ in het algemeen zitten in de turkse politiek?! Exact 0,0!! Hypocriet kreng.
  .
  Hij is de echte haatzaaier, komt met z’n dubbele paspoort hier even de Nederlanders voor rotte vis uitmaken. Ik walg van deze miesmacher, als mijn kind op die universiteit zou zitten dan zou ik er persoonlijk voor zorgen dat hij mijn kind niet gaat onderwijzen, hij moet sowieso geen Nederlandse kinderen onderwijzen met zijn verblinde blankenhaat, hij moet oprotten naar zijn “tolerante” turkije *kots*
  .
  Sorry hoor maar deze gast haalt het slechtste in mij…

 37. Ik hoor die lul regelmatig op NPO 1.
  Hij heeft de mavo gedaan en denkt dat hij overal iets van af weet.De NPO knuffelt dat soort halve zolen en dat gaat bij dit soort jongetjes werken.Ze denken echt dat ze iets zijn.
  Maar er is meer gebeurd vandaag.
  Gehoord dat prinses Mabel de kindbruidjes liever toch maar hier laat komen?
  Ja, deze muts vindt dat zei ze vandaag.
  En vandaag werd ook bekend dat Bram van Ojik migratiegezant bij het ministerie van buitenlandse zaken wordt.Een nieuwe functie speciaal voor oud GL politici bedacht.
  Hoeveel gekker moet het hier worden. Soms ben ik moe.

 38. een turk die een nederlander van inteelt beschuldigt, wat een gotspe !
  .
  is er trouwens al aangifte gedaan tegen die turk ? hij zet een hele bevolkingsgroep (nederlanders) weg als racisten, dat is niet alleen discriminerend maar ook generaliserend !
  .
  waar zijn de voorgedrukte aangifte formulieren ???

 39. We zijn hard op weg een tweede Zuidafrika te worden. Alleen de aantallen moeten nog kloppend gemaakt worden. Voorrang op de woningmarkt, bij de baantjes en straks ook bij de grondverdeling? Zie het dorpje Oranje maar als proefkonijn. Twintig jaar geleden hadden we het op internet al over deze weg met ons mentaliteit. Ongelofelijk hoe diep deze bij mensen zit ingebakken.