TV programma lacht gewonde Hilda in Oranje uit

Door Joost Niemöller

Gisteren zag ik op de Nederlandse tv iets wat me aan de grond nagelde. In het humoristisch bedoelde programma Dit Was Het Nieuws, dat wordt uitgezonden door RTL, was een item te zien over de vallende vrouw in het dorp Oranje. Het hele item bestond eruit dat men het fragment met de vallende vrouw telkens liet zien en dat ze daarbij telkens weer werd uitgelachen.

Eerst even over die vrouw. Ze heet Hilda van der Heide. Het gaat niet best met haar. Toen ze door de agent in burger keihard onderuit werd getrokken, en in die handeling bijna over haar voet werd gereden door de ineens snel optrekkende auto van staatssecretaris Dijkhoff, voelde ze, zegt ze, nog voordat ze op de grond kwam, iets scheuren in haar arm. Eenmaal op de grond werd er door de agent een klein voorwerp tegen haar nek gehouden dat alles weg had van een taser. Vervolgens gilde de vrouw. Daarna maakte Hilda van der Heide een uitgesproken dizzy indruk. Ze was bijna out gegaan, maar bleef nog overeind.

Hilda brak haar arm. Ze moest geopereerd worden. De politie bekijkt nog of er een onderzoek gedaan moet worden naar het optreden van de ‘stille’ agent.

Over hoe het Hilda verging zult u niets meer vernemen in de landelijke pers. U moet erover lezen in het plaatselijke nieuws.

Het ligt voor de hand dat Hilda wel eens blijvend lichamelijk en mogelijk geestelijk last houdt van het grove optreden van de Nederlandse staat, omdat zij met andere inwoners protesteerde tegen het uiteenvallen van de dorpsgemeenschap door de niet afgesproken komst van nog meer illegale immigranten in het park van zakenman Henny van der Most.

Wat was uw reactie toen u de beelden zag van de grof aangepakte Hilda van der Heijde? Ik vond het verschrikkelijk om te zien. Zo’n wat oudere, gezette vrouw die daar met opgetrokken trui, vernederd en gillend op straat lag. Ik had het met haar te doen, en ik weet dat ik niet de enige was.

Maar wat was de reactie van de mensen bij het satirische programma Dit Was Het Nieuws? Ze lagen onder tafel van het lachen. Ze besloten: dit was zo intens komisch dat er geeneens grappen meer bij nodig waren.

De uitzending werd verzorgd door presentator Harm Edens. Hij speelde de sterrol in dit item. Zijn adjudanten waren de komieken Martijn Koning en Daniel Arends. Te gast waren Frits Spits en Ali B.

Zo ging het item.

 

Presentator Harm Edens zegt:

‘We hebben natuurlijk allemaal afgelopen week de aangrijpende beelden gezien van die mevrouw die voor de auto van staatssecretaris Dijkhoff werd weggetrokken…’

Op de achtergrond is dan al luid gegrinnik van de voorpret te horen.

‘Deze beelden.’

Nog harder gegrinnik.

Dan zien we de beelden van de in paniek gillende Hilda. Naarmate ze harder begint te gillen wordt het geproest in de studio luider. Als ze zegt ‘Die man trok me weg’ is aan haar gezicht te zien dat ze nog helemaal verward is. Nu wordt er in de studio echt voluit gelachen. Wanneer ze bij het weglopen iets roept van ‘Oh’ gaat het gelach in de studio echt op vol.

 

Na het fragment zegt Harm Edens:

‘Hier heb ik verder geen grap bij, maar toch lachen om nog een keer te gaan kijken.’

Gelach. Weer zien we het fragment. Die arme Hilda. Ze ligt rollend en gillend en halfnaakt op de grond. De taser wordt duidelijk zichtbaar bij haar keel gehouden.

Na het fragment zegt Harm Edens:

‘Als dit de asielzoekers niet afschrikt weet ik het ook niet meer.’

Nog een keer het fragment.

Daarna zegt Harm Edens.

‘Ahhh… Zielig hoor voor die mevrouw. Wat zeg je Ali? Nog een keer? Oké dan.

En weer volgt het fragment. Ze liggen dubbel in de studio.

Harm Edens:

‘Na vier keer kijken is het echt niet meer leuk hoor.’

En nog een keer de gillende Hilda. Het gelach in de studio wordt steeds luider.

Harm Edens:

‘Toch wel. Maar nu is het klaar. Tijd voor de volgende ronde.’

Edens doet alsof hij met zijn hand naar zijn oortje gaat.

 

‘Excuus, ik krijg net door van de regie dat ze hem toch nog een keer laten zien.’

De studiogasten liggen dubbel.

Harm Edens:

‘Tot zo.’

Reclame.

 

(Het hele fragment is hier te zien op ongeveer 6 minuten.)

Er is dus helemaal geen grap. Het ging er alleen om dat de gillende, weerloos liggende Hilda van der Heide uitgelachen kon worden.

Weer-zin-wek-kend.

Waarom vinden de tv makers dit zo leuk? Omdat ze kotsen op hun eigen publiek. Uiteraard was dit nooit grappig geweest als de mevrouw zwart was geweest, of een ‘vluchteling.’ Dan paste het frame van de selectieve verontwaardiging. Maar een gewone Nederlandse vrouw uit Drenthe die gillend op de grond ligt, nee dat is hilarisch, omdat het gewone Nederlandse volk de moeite waard is om in de grond te trappen.

Ik ga maar niets zeggen over de gevoelens die ik kreeg bij het zien van Harm Edens in dit item. Het is vast strafbaar.

 

 

 

 

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

40 Reacties

 1. intellectus humanus

  18 oktober 2015 op 16:37

  Oja……..Die enge kinderachtige filmpjes over Koning Willem Alexander bij DWDD met een voice-over hebben hetzelfde doel. Iemand belachelijk maken op deze manier is beneden elk peil want de koning is niet in staat hier iets over te vinden of zich te verdedigen. Het lijkt een beetje op het pesten op facebook onder scholieren.
  Welke zieke geest zou hier achter zitten?
  Met het voorgaande bedoel ik overigens niet dat ik koningsgezind ben ………

 2. intellectus humanus

  18 oktober 2015 op 16:27

  Iemand uitlachen en belachelijk maken verdoezeld de kern van het verhaal. Het zet de persoon weg als niemendal en onbelangrijk en daarmee ook het verzet van Oranje tegen die tsunami van asielzoekers (gelukzoekers). Tevens ontwijk je daarmee de journalistieke plicht om het uit te zoeken, het voorval was toch kolderiek? Dat het een taser was wat de agent wegstopte betwijfel ik, politie mag ze niet dragen/gebruiken volgens mij. Een ander voorval intrigeerde mij ook, tijdens de demonstratie van bewoners in Purmerend werden deze betiteld demonstranten door het NOS journaal als extreem rechts…….volgens mij gewoon een paar inwoners van Purmerend met een paar tatoeages. Over populistisch gesproken…….
  Het wordt tijd dat dit soort misstanden bestrijdt worden op tv, deze website is ook een podium maar om het ”volk” te bereiken moet je dat via de luie stoel voor de tv doen.

 3. Zijn er nog geen politiek incorrecte YouTube varianten met een zwarte man die door Amerikaanse agenten in elkaar getrapt wordt of een arme Syrische vluchteling die jankt dat hij niks meer heeft? En dan iedere keer Harm Edens ertussendoor met dat lollige commentaar.
  Kom op, hier valt vast wat leuks van te maken, ik kijk nu al uit naar de commentaren hoe schandalig zo’n video wel niet is!

 4. Harm Edens. Even googelen. Het antwoord. Een hoofd vooruit en er af man. Dolgelukkig op zoek naar passende vluchteling liefde. Meisjes verpesten dat . Conclusie, een gelukkig man mens lul. Letterlijk. Op zoek naar de hoogste flat en orgasme.

 5. RTL is een vieze, gore zender. Door en door politiek correct en met programma’s waar de bagger vanaf stroomt.
  De fascistisch optredende politieman stopte inderdaad gauw iets in zijn zak.
  Ook was haar voet bijna verbrijzeld. Dit was de gore politiek correcte dictatuur in beeld: in al zijn smerigheid.
  De burger stelt niets voor: maar kom niet aan de regent! En Dijkhoff blijkt ook weer zo’n miezerige VVD’er: niets van zich laten horen.
  Tuig van de richel: ja, de regentenkliek! En de politie toont zich hier weer eens de vijand van de gewone burger.

 6. Ik kijk dit soort programma’s niet omdat ik deze vaak onsmakelijk vind.

  Natuurlijk hoor je niets meer van deze vrouw, ze heeft tenslotte de verkeerde nationaliteit en kleur. Vind het schande, alsof een vrouw van 60 zo gevaarlijk is.
  Het bedroeft mij dan ook, dat de media het alleen over de migranten heeft en niet over dit slachtoffer. Ik hoop dat deze vrouw de minister en de staat aanklaagt.

 7. Geschiedenis van deze wereld. Er in neuzen met een vaderland lieve bril op is altijd positief van ons en leiding handelen. Dan loop je tegen Goy world history op tube aan. Vertelt zonder bril op. Vier afleveringen over de gang van zaken zoals voorouders het mee maakten. Lees dan bovenstaand artikel opnieuw. Dan begrijp je waarom, hoe, wie, waarvoor, en de lucht van geld. Niets nieuws onder de zon.

 8. Wie heeft toestemming gegeven om ‘stille’ agenten met tasers uit te rusten en in te zetten?

 9. Dit is niet grappig meer, maar bittere ernst. Ik heb zelf het ernstige vermoeden dat deze vrouw in Oranje getaserd is, en dat is in strijd met de wet.

  Op de video is te zien dat de belager van de vrouw in Oranje om de linkerhand een horloge en om de rechterhand een polsband draagt. Handzame tasers zijn voor gebruik vaak uitgerust met een polsband en kabel die hem intern doorverbindt en uitschakelt voor het geval dat iemand de taser probeert te ontvreemden. Zodoende kan het wapen niet tegen de drager zelf worden ingezet.

  Het gebruik van tasers door ‘stille’ agenten gebeurt blijkbaar vaker:
  https://pbs.twimg.com/media/CRCrNSEUEAELsFZ.jpg
  Ik ken de context van deze foto niet, maar dat maakt ook niet uit, het is bij wet verboden. Tasers mogen alleen door arrestatieteams ingezet worden bij potentieel levensbedreigende situaties. Niet om tegenstanders van overheidsbeleid uit te schakelen. Wie heeft toestemming gegeven om ‘stille’ agenten met tasers uit te rusten en in te…

 10. .
  Had best vaak twijfels over deze Harm,
  maar ja…hij oogt zo kwetsbaar hé, half vragend om gevoel
  hoewel er steeds toch wel iets door bleef knagen…
  .
  voel jij nu ook precies wat ik hier dan bedoel?
  dat half-gekunstelde wat je je steeds af laat vragen:
  beleeft deze man de Wereld écht zo simpel?
  .
  er valt toch zoveel écht lachwekkends aan te dragen
  ook humoristisch dus, maar wél met vlag & wimpel…
  wordt deze man gedwongen tot dit pijnlijke inlevings-arm ?
  .
  het antwoord op mijn vraag is niet lang uitgebleven
  ook voor Harm heb ‘k dus de moed maar opgegeven… !

 11. Joost, met de strekking van je stuk ben ik het helemaal eens en ik hoop dat dit nog een staartje krijgt voor deze verachtelijke programmamakers.
  Echter, je suggestie dat de vrouw getasered werd, doet m.i. afbreuk aan het verhaal. Een persoon die een stroomstoot van een taser krijgt verkrampt volledig gedurende korte tijd en dat laten de beelden niet zien. Ook je vaststelling dat de agent een voorwerp tegen haar nek hield, wordt niet door de beelden ondersteund. Op GeenNieuws zag ik op 7-10 al een halfbakken poging om dat taseren aan te tonen en dezelfde avond is dat onderwerp op GeenStijl uitgekouwd. Op PomoNieuws wordt vandaag zelfs dat taseren als feit gemeld en dat jij dit ontdekt hebt. En zo gaat de geloofwaardigheid het raam uit. Dat is jammer en onnodig.

 12. @Realist
  11 oktober 2015 om 21:22

  Vroeger waren arbeiders nobel, lager geletterden konden verheven worden, psychisch gehandicapten waren lieve schatten en arme inwoners van achterbuurten de knuffelbeesten van links.

  Nu stemmen deze mensen, niet vatbaar voor de policor ‘groupthink’, braaf op Wilders. Omdat juist zij vaak de last ervaren van de multiculti.
  ———
  De meeste van die arbeiders en laag geletterden stemmen geen PVV maar SP.
  Het zijn juist realisten die de op de PVV stemmen en vooral mensen die gezien hun opleiding een hoog inkomen hebben. Veel hoger zelfs dan hun meestal gemiddelde opleiding doet vermoeden.
  Dus zelfstandigen en arbeiders die het gemiddeld beter doen waardoor hun werkgever beter beloont. Zeg maar de motor van de samenleving.
  Natuurlijk zitten er gewone arbeiders tussen en academisch geschoolden.
  De enorme aanwas betekent dat meer realisten het licht zien.
  De MSM wil dat graag anders zien en in beeld brengen.

  • Deze PVV stemmert heeft gymnasium en universiteit. Verdien over de grens zo’n 120.000 – 140.000 euro per jaar. Bewust OVER de grens, omdat ik hier te allen tijde over deze materie mijn grote scheur wilde kunnen opentrekken, zonder dat iemand onder mijn klanten kon schieten. Op 31-10 vertrek ik, ik weiger nog langer bij te dragen aan de hobby’s van die 50%+ van de Nederlandse bevolking die zijn salaris/gratis geld van de overheid krijgt en allemaal de ‘officiële’ mening nakakelen om erbij te mogen horen = salaris zonder ECHTE prestatieverplichting. Zelf nadenken is er niet bij bij die minkukels. Op naar een fiscaal beter klimaat, zon, zee en strand. Succes met de nieuwe instroom.

 13. Vroeger waren arbeiders nobel, lager geletterden konden verheven worden, psychisch gehandicapten waren lieve schatten en arme inwoners van achterbuurten de knuffelbeesten van links.

  Nu stemmen deze mensen, niet vatbaar voor de policor ‘groupthink’, braaf op Wilders. Omdat juist zij vaak de last ervaren van de multiculti. En in een klap zijn het allemaal tokkies, onwaardig om acht op te slaan, en een dankbaar onderwerp om te beschimpen en ridiculiseren.

  En dat terwijl het ‘onze ‘ mensen zijn, onze ‘zwakkeren’. Die vooral nu tijdens de bezuinigingen het extra voor de kiezen krijgen.

  De gevestigde orde heeft deze mensen als een baksteen laten vallen. Omdat ze de ‘verkeerde’ mening hebben. Omdat ze niet meegaan in het multikulti sprookje. Omdat ze het niet pikken dat zii moeten wijken voor nieuwkomers, vaak profiteurs.

  Die minachting, ja zelfs vijandschap tegen deze mensen is ronduit schandalig. En dit geval is exemplarisch. Dank voor het artikel.

 14. Het linkse gedachtengoed is als een kankergezwel, het gaat sluipenderwijs steeds verder, totdat er geen kruit meer tegen is gewassen.
  We zijn inmiddels zo ver dat ons land aan de rand van de afgrond staat en al bijna niet meer te redden is.
  Iedere dag weer vragen we ons af hoe het mogelijk is dat 138 2e Kamerleden, een Regering en een 1e Kamer het zo ver hebben laten komen, of zouden ze allemaal suïcidaal zijn?
  Gelijk zoals Dick hierboven schrijft, willen ook wij niet kijken want de uitzending is waarschijnlijk te walgelijk voor woorden en degenen die er zo hard om moeten lachen is waarschijnlijk het tuig wat onze “vriend” Ronald Plasterk bedoelt en niet de gemaskerde ??????????die een paar eieren naar een Asielzoekerscentrum gooien .

 15. Ik kijk al tijden niet meer naar de Nederlandse media. Alleen nog NatGeo en Discovery maar ook die raken besmet met het Gutmensch virus waarna ik de TV maar weer uitkwak.

  De grappen en grollen over dit voorval passen in een trend. Een trend waarin men zich vrolijk maakt over de pijn van een ander. Kijk bijvoorbeeld eens naar ’the science of stupid’ gemaakt door Nederlanders. Ik kan het niet aanzien hoor, maar de kijkcijfers zullen boekdelen spreken.

  Het houd verband met de gelaatsuitdrukking van lui bijvoorbeeld bij het taarten van Fortuyn. Het wijst op een intens sadistisch innerlijk.

  Ik vermoed dat ik ook zo zal staan te grijnzen als de verantwoordelijken voor de staat waarin ons land nu verkeert de meest barbaarse en pijnlijke lijfstraffen zullen ondergaan. Wat dat betreft kan het moment me niet snel genoeg komen, en de straffen niet pijnlijk en langdurig genoeg zijn.

 16. White lives doesn’t matter.

 17. Te walgelijk voor woorden. Ook op twitter zie je een foto rond gaan van deze mevrouw, half ontkleedt op de grond. En maar lachen, en maar grapjes maken. Vernederen, kleineren. Wat een niveau. Door zogenaamde ontwikkelde mensen. Naar beneden trappen is het enige wat ze blijkbaar kunnen. Hebben ze nodig om zelf overeind te blijven. Loosers, deze zogenaamde ‘ anti racisten’. Het enige wat groots is aan deze nitwits zijn de Ego’s en het daarbij horende onverstand. Dank Joost voor dit stuk.

 18. Is Rutte al langs geweest bij deze door staatsgeweld gevelde burger?
  Het gooien met eieren is kennelijk dodelijker.

 19. Leuk he, dat de overheid zo eenzijdig te keer gaat? Lachen he, dat de gevestigde media zo eenzijdig het nieuws uitzenden? Echt… het is gewoon te leuk om waar te zijn. Met zo’n overheid en gevestigde media heb je geen Funniest Home Videos meer nodig.
  .
  Het is werkelijk waar te schofterig voor woorden. Had Hilda misschien iets anders moeten handelen? Zou kunnen. Ook al kan ik me goed voorstellen dat je, als je door je eigen overheid zo in een hoek gedreven wordt, je gekke sprongen gaat maken. Maar op ’t moment dat dit op het nieuws kwam, had er al een onderzoek gaande moeten zijn over het handelen van deze “agent”.
  .
  Maar goed… we moeten natuurlijk wel even lachen om het gekerm en gekreun van Hilda. Hoe vaak gebeurt het dat je je zo te barsten kan lachen omdat iemand zo mishandeld wordt waarbij er een auto over d’r hand heen rijdt door een overheids-auto? Ik lig in een deuk in ieder geval… niet over Hilda, maar over het fopkabinet. Wilders heeft het goed verwoord: fopkabinet.

 20. @emptyk
  ——-
  De enige die hysterisch reageert is de “beveiliger” die veel te grof ingrijpt.
  Echt leuk zou het zijn geweest wanneer de vrouw de ” beveiliger” terug had gepakt door een taser met 50.000 volt tegen zijn scrotum te drukken en daarna de autodeur had opengegooid en de chauffeur een schokje in zijn hals had gegeven waarna de achterin zittende Dijkhoff de deur open doet om weg te vluchten met achter hem aan de rennende vrouw met taser in de hand plus de 130 man uit het hele dorp er achteraan. Waarna Harm Edens commentaar volgt: Bij het derde dorp 10 km verderop stonden al mensen langs de weg om de menigte aan te moedigen. Het laatst is Dijkhof rennend gezien in een voorstad bij Berlijn……
  Dit was het laatste nieuws……

  • @ Pieter G
   Dat zou idd nog leuker zijn geweest.
   Maar hier heb ik toch ook al flink om moeten lachen hoor.
   geweldige ringtone ook………”dikke BMW”

 21. ik ben geen voorstander van de instroom van immigranten, ik ben geen linksstemmer maar ik moest toch ook vreselijk lachen om deze iet wat hysterische vrouw……………”dikke BMW” nu al legendarisch

 22. Het lijkt me sterk dat die lachende humoristen zelf moeders hebben.
  Ik denk aan lachende hyena”s

  Heel grappig als je moeder zo behandelt wordt. Ik zou het filmpje willen zien met de moederhoofden van de lachbekjes er op geplakt.
  Wat zal Ali lachen als hij zijn moedertje ziet rollebollen.
  Het zou eens tijd worden om die linkse kliek met een soort van Britse humor te kijk te zetten. Nigel Farage tegen Merkel…
  Laat dit het symbool zijn hoe de Nederlandse burgers door de staat mishandelt wordt en uitgelachen door de goedmensen. Weer eens een ander symbool dan het geënsceneerde jongetje op het strand.
  En dan te bedenken dat die opperwijsneus Harm Edens als eerste onthoofd wordt als de vrolijke islamsnuiters het voor het zeggen krijgen.

  Maar goed, als je geen PVV aanhanger bent wordt je het wel op deze manier.
  Zo moet je dit optreden ook beoordelen.
  Hoppa weer 5 zetels erbij.
  Rutte moet ook nog vaak naar AZC rennen om excuus te maken terwijl het volk verkracht wordt.

 23. Typisch links Gutmensch gedrag: Het gelijk is aan hun kant en dus is alles geoorloofd. Dit gaat al jaren zo maar het wordt gestaag erger. De politiek zou hier een voorbeeld moeten geven en openlijk “afstand nemen”. Maar dat kun je wel vergeten. Er is geen leiding in Nederland, daarom gaat dit escaleren. Het is slechts wachten op iets erger, alhoewel, Fortuyn en van Gogh hebben de “politiek correcte hoofdprijs” al reeds betaald. Als er geen rechtvaardige leiding komt in dit land, dan zullen we alles verliezen. Politici laten het volkomen afweten en geven de politie onterecht het heft in handen. Dit gaat dus verkeerd aflopen.

 24. Typisch volk die daar als schapen zit te lachen.
  Valt me vaker op dat de meest serieuze zaken altijd maar weg gelachen worden in nederland. He rutte!!

  Veel nederlanders hebben een ver van me bed show gedachte,en dat gaat geheid een keer opbreken binnen niet al te lange tijd.

 25. Ook heel apart is dat er totaal geen beelden zijn van dit incident in Woerden, zijn er ineens geen bewakingscamera’s en ‘vluchtelingen’ met smartphones?

  Ja een foto van een ei, thats it….

 26. Walgelijk volk bij de NPO.Niks nieuws helaas.
  Net zo als de reacties van de correcte dromers n.a.v het voorval in Woerden.
  Zelfs Plassterk reageerde met “tuig van de richel”.
  Normaal hoor je niks van deze onnozele hals.
  Natuurlijk hoort dat niet wat daar gebeurd is.Maar hebben ze zich ook laten horen toen er rellen waren tussen bewoners onderling? Nee dan zwijgt correct Nederland.
  Ook het feit dat homo’s en lesbo’s worden aangevallen in diverse centra interesseert niemand van deze correcte dromers.
  Deze selectieve verontwaardiging maakt ze in mijn ogen nog ongeloofwaardiger dan ze al waren.De critici van dit overheidsbeleid worden meestal weggezet als tokkies en aso’s.Net zoals Mw vd Heide die blijkbaar onbelangrijk is.

 27. Ik ga niet kijken want dat is niet goed voor m’n bloeddruk. Nederland is een strafkamp geworden voor de autochtone bevolking die dit land nota bene opgebouwd hebben. Ze worden door deze semi bn’ers cq nsb’ers uitgekotst, totdat ze doorkrijgen dat ze de kip met de gouden eieren aan het slachten zijn, maar dan is het te laat. Dan hoop ik getuigen te mogen zijn dat Harm head first door de geloofsgenoten van Ali van een flatgebouw gepleurd wordt. Ik begin deze mafkezen echt spuugzat te worden, zo erg dat ik eigenlijk begin te verlangen naar die burgeroorlog en dan zullen we wel zien wie als winnaar uit de strijd komt, mochten we die verliezen dan hebben we het iig geprobeerd.
  .
  Ik realiseer me wat ik hier zeg en het doet me pijn, maar de haat jegens de autochtone bevolking loopt alle spuigaten uit. We moeten voor alle mensen op de wereld medeleven en respect tonen, maar onze eigen bevolking mag voor rotte vis uitgemaakt worden en pijn lijden. Ik ben er klaar mee.

  • g.h.m.leferink

   11 oktober 2015 op 13:40

   Helemaal met U eens, ‘Dick’. Mijn ervaring met de mentaliteit van wat zich ‘progressief’ noemt deed ik deels op in Taganrog, Zuid Rusland, tijdens een Bouworde werkkamp in 2008. Een andere deelnemer ‘had al een jaar politicologie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam’, en zat vol van de ‘nieuwste modetjes, trendjes en hype’jes’ aan die school. En dat waren, geloof het of niet: ACHTERBAKSHEID en het tweelingbroertje ervan, LAFHEID. Mijn spontane reactie daarop was “Oohh, erger kàn niet!”, waarna het niet meer goed gekomen is tussen dat joch en mij. Maar nu hebben die twee rot-eigenschappen zich vanuit dat Drugsdorp aan de Amstel blijkbaar verspreid over de rest van Nederland. En vooral ook over het Mediapark daar in Hilversum en naar andere TV-stations.
   Wat me er niet geruster op maakt, want het einde van vroegere civilisaties werd bijna altijd ingeluid door verrotting van die civilisaties van binnenuit!
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 28. Wat ook opvalt is dat het dit keer niet de VARA is, maar RTL. Blijkbaar zijn het niet alleen de staatsmedia, maar ook de commerciëlen die meedoen.

  Dit valt mij al langer op: Ik luister zowel naar Radio 1 als naar BNR, en op BNR hoor ik méér pro-immigratie verhalen over “oorlogsvluchtelingen” (sic) dan op de NPO radio 1.

 29. Wat ik mis bij deze verhalen is de vraag: Wat kunnen wij doen? Kunnen wij massaal aangifte doen tegen die agent? Ik zou graag zien dat bijvoorbeeld een partij als de PVV dit coördineert.

 30. Het is de media elite die zich nauw conformeert aan de (politiek correcte) maatschappelijke elite. Ze zijn voor een grote Islam instroom, voor windmolens, voor de Europese machtsovername. Het zijn mensen die met hoge inkomens die zich moreel superieur wanen en alle overlast, criminaliteit , geweld en brutaliteit die het overheidsbeleid veroorzaken bij de gewone mensen neer leggen. Het is een minderheid met veel meelopers, want wie wil nu niet bij de elite horen. Maar de meerderheid is nog steeds de gewone Nederlander zonder universitaire opleiding die in de shit van de allochtonen zit. Purmerend is een schrijnend voorbeeld, de bewoners daar zijn vaak Amsterdammers die de voorheen gezellige arbeiderswijken zijn ontvlucht omdat de instroom van allochtonen de wijk onleefbaar maken. En nu worden ze opnieuw belaagd door een AZC vol gelukzoekende migranten.

 31. Inderdaad, selectieve verontwaardiging ..
  Groot en/of klein leed is blijkbaar alleen in te leven als je , aan te voelen als je géén “blanke burger” bent…

  Dan mag iedereen je in de zeik nemen of kleineren…

  Past precies in het hedendaagse plaatje van de open armen en zieligheidswaan .

 32. t Hoofdgeschud

  11 oktober 2015 op 12:23

  N.a.v. van deze post het fragment opgezocht en bekeken. Mijn 5 jarige zoon keek toevallig mee. De mevrouw viel en mijn zoon zegt ‘oei, au’ terwijl hij me serieus aankijkt. De zaal ligt in een deuk. Mijn zoon vraagt me ‘Waarom lachen ze?’.

 33. Met zulke Nederlanders op de buis ga je je bijna afvragen of je niet beter Syriërs kunt hebben op die plaats. Misschien zijn die nog niet verziekt door het alle bespottende, megalomane mediazieke slappe-hap half-slachtige-rechts-links-achtige media polderlandschap hier? Soms weet ik niet wat ik erger vind: plotseling 100.000 vreemdelingen erbij krijgen of constateren dat er een half miljoen Nederlanders al volledig vervreemd lijken van hun eigen samenleving en daar binnen een soort politiek-media bubbel daarvan uiting geven. De sociale problematiek, de breuklijnen tussen fantasie en werkelijkheid van deze maatschappij, die komen steeds meer in zicht zo! Met dank aan alle nieuwkomers zeg maar.

 34. Tja, het tekent slechts de werkelijke mentaliteit van hen die menen het morele gelijk aan hun zijde te hebben, vallen zij even door de mand….

 35. Beste Joost , dit verhaal geeft pas goed de perverse decadente staat waarin het grosso modo van de BN gooise matras zich bevind.Zelf kijk ik al jaren geen tv meer omdat ik de stompzinnigheid van de BN ers en teletubbieh kleuternivo van de uitzendingen inclusief journaals nieuwsshows en 24/7 reclame, niet meer verdragen kan. Maar dit grenst werkelijk aan misdadig. Als ik Hilda of een inwoner van oranje, was zou ik de het hele programma team persoonlijk civiel voor de rechtbank dagen wegens smaad en reputatieschade met een letselschade advocaat.Daar zijn deze wandelende drollen van dit was het niuews immers ook altijd zo snel mee. Walgelijk.
  Wellicht kan iemand per ongeluk de persoonlijke adressen van deze collectie BN vuil lekken. emailtje hier emailtje daar kan maar zo gebeuren toch!!!!

  • g.h.m.leferink

   11 oktober 2015 op 13:24

   ‘Lavender’, ben het helemaal met U eens. Voor de rechter met TV-tuig. Wat me bij dat stel rond Harm Edens opvalt is alwéér die ‘eigen volk laatst’-houding, ja minachting voor mensen, mits het maar autochtone Nederlanders zijn. En ook nog betaald uit onze belastingcenten. Een grof schandaal!
   Dat uitlachen zouden ze zeker niet doen als het bijvoorbeeld een Marokkaanse gangster zou zijn, een van de meer dat 200 die de binnenstad van Crime-is-Cool-City aan de Amstel onveilig maken. Dàn wordt er opeens uit het ‘volop-begrip-hebben’ vaatje getapt.
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink