De EU gaat Schengen ‘evalueren’. Maar dat betekent niets.

Door Joost Niemöller

Als iets duidelijk is geworden, dan wel de totale impotentie van de EU om iets te doen tegen de stroom illegale immigranten, die bezig is om uit te groeien tot het grootste probleem waar de EU ooit mee te maken kreeg. Er komt niets terecht van verscherpte grensbewaking aan de buitengrenzen. Burgers in Oostenrijk en Duitsland slaan wapens in om zich te verdedigen. Sommige landen, zoals Hongarije, nemen het heft in eigen handen en maken een hek. En dat werkt.

Er zijn vast allerlei Europese regels die het hek van Hongarije verbieden, maar Hongarije trekt zich daar niets van aan en het hek blijft. Dat is een goed signaal. Het is nu een kwestie van tijd, of ook andere landen als Kroatië gaan een hek bouwen.  De conservatieve partij die dit wil heeft in de verkiezingen een grote overwinning behaald. Net als eerder in Polen. De mensen willen geen moslims. Ze willen zichzelf kunnen blijven.

En wat doen ze in Brussel?

Daar gaan ze Schengen evalueren.

En wat betekent dat?

Eh…

We hoeven geen grenscontroles te verwachten, aldus de staatssecretaris. “Die zijn nu tijdelijk en die blijven tijdelijk. Wij willen naar een structurelere oplossing.” Het nieuwe plan moet mensen die recht hebben in de Schengenzone vrij rond te reizen faciliteren, terwijl het voor mensen die daar geen recht op hebben moeilijker wordt toe te treden.

Een beetje dus alsof je zegt: We willen niet meer dat mensen zonder kaartje in de tram stappen. Maar we gaan dat niet controleren.

Dat is de EU.

Beter wordt het niet.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

33 Reacties

 1. @Pieter G 9 november 2015 om 23:58 “Ik las het ook net op Elsevier. Timmermans geloofd er niet meer in.”
  .
  Ik denk dat hij veinst er niet meer in te geloven. Reken maar dat ze al snode plannetjes klaar hebben liggen voor het moment dat de mensen om maatregelen gaan smeken. De “bankencrisis” is ook niet opgelost,maar heeft wel een hele reeks soevereiniteits overdrachten en graai instrumenten opgeleverd die ze anders nooit zo gemakkelijk hadden kunnen wegsnaaien. Denk dan bijvoorbeeld aan EU-brede solidarteits-tax, RFID identificatie, beslaglegging op- of boetes voor “overbodige” kamers en leegstaande gebouwen, asielcritici op een lijn stellen met extremisten, enzovoorts. Kortom, als Timmermans doet alsof hij gaat draaien, maak dan uw borst maar nat.

 2. En als Nederland niet meewerkt, wijken de schepen met een diepgang van meer dan dertig meter uit naar Hamburg en Antwerpen, echt waar. Ik weet niet waar ik het las, ik vermoed een comment op Joop.
  Uit die knelbuis die EU heet, Frankrijk en de rest kan de eigen boontjes gaan doppen. Enne haal de VS eens uit de nek van Duitsland, maar ook Japan! De burgers willen et VS regime niet!

 3. g.h.m.leferink

  10 november 2015 op 21:47

  ‘……de totale impotentie van de EU om iets te doen tegen de stroom illegale immigranten’.
  * Hiermee ben ik het volkomen eens, Joost.
  * Gelukkig sta ik niet meer alleen met de ongevraagde import ‘illegale immigranten’ te noemen. Wat ze gewoon dus ook zijn!
  * Bij alles wat ik hoor, zie of lees over de Klaploop-Tsunami bekruipt mij het gevoel dat we hier te maken hebben met een STIEKEM monsterverbond van machthebbers en HRM (HoofdRioolMedia). Overal worden we besodemieterd met de namen ‘vluchtelingen’ en ‘asylzoekers’. En wordt in die media gesuggereerd dat wie daartegen protesteren Neonazi’s en vreemdelingenhaters zijn.
  Mijn konklusie: die HRM/MSM zijn op dat punt zo gemeen als Jut! En de verantwoordelijke machthebbers al net zo. En vraag ik me af wat ik kan doen tegen deze funeste ‘Weg-met-ons!’ mentaliteit.
  * En vind ik Seehofer van Beieren en Orban van Hongarije de enigen die de MOED hebben om iets tegen deze RAMP te doen.
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 4. De uitspraak van timmermans zegt niets. Het betekent, dat de EU al zoveel macht heeft, de burgers al zo in het keurslijf zitten en de regeringen zo ingekapseld zijn, dat ze kunnen doen wat ze willen…… denken ze.

 5. tja, de structureelste oplossing lijkt toch: die Bomvrije Schuilkelder voor vrouw en kinderen, voldoende eet- en drinkvoorraad voor 6 maanden, een 6000 Volts-Schrikdraad om het huis, voldoende feilloos werkend schiettuig met ruim voldoende munitie en een comfortabele fauteuil om de verdedigings-periode lichamelijk te kunnen behappen… aanvullende suggesties zijn van harte welkom…

 6. Weer zo’n gebakken lucht prietpraatje. Alles waarover zij vergaderen stelt helemaal NIETS voor. Van zogenaamde “maatregelen” gaat geen enkel effect uit. Het is GEBAKKEN LUCHT. Want het uitgangspunt IS en BLIJFT: hartelijk welkom gelukszoekers en parasieten! Wel wordt het optreden door de gevestigde orde tegen de tegenstanders van de islamitische invasie steeds effectiever: demonstraties verstoren door onschuldige borden in beslag te nemen, teams naar gemeenten sturen “om draagvlak te bevorderen” ( lees : tegenstanders de mond te snoeren : Plasterk ) en als leerlingen menen dat NL vol is, roepen dat dat soort meningen in het onderwijs niet aanvaardbaar zijn. Ook de tegenstanders in nazi-hoek proberen te duwen.
  De regentenkliek is maar met één ding bezig: massale import van achterlijkheid, criminaliteit en armoede en de tegenstanders daarvan demoniseren. Zie hier de regentenkliek in volle glorie! Met hulp van alle media: ook De Telegraaf : walgelijke Gutmenschen journalistiek.

 7. ““Maar er kan pas een verstandig Europees migratiebeleid komen als we erkennen dat migratie iets positiefs is, en in Europa zelfs noodzakelijk. Zonder migratie zijn we een wegkwijnend continent.”
  .
  Toch begrijp ik dat nog steeds niet. Mijn ouders kwamen uit redelijk grote gezinnen voor deze tijd, beide gezinnen telde 4 kinderen, maar voor beneden de rivieren waren dat kleine gezinnen in die tijd want die hadden met gemak 12 kinderen per gezin. In de periode dat ik geboren werd werden kleine gezinnen gepropageerd, de pil in het ziekenfonds, 2,2 kinderen per gezin moest de norm worden, de nieuwe huizen die gebouwd werden werden daarop afgesteld, mensen werden aangespoord te emigreren naar Canada, Nieuw-Zeeland en Australië want volgens de toenmalige koningin was Nederland te vol. Wat is er ondertussen veranderd? En zou het Nederlandse volk niet net als toentertijd d.m.v dezelfde propaganda aangespoord kunnen worden weer grotere gezinnen te nemen?! Waarom importeren?

  • Dergelijke voorlichting gaat niet helpen zolang de belastingdruk in Nederland te hoog is waardoor een groot gezin voor een modaal inkomen onbetaalbaar is.

   • Als op jaarbasis miljarden uitgegeven worden aan het importeren en onderhouden van vreemd volk dan zullen de bijkomende kosten van de benodigde gezinsuitbreiding van het eigen volk ook geen probleem moeten zijn, zeker niet als de toekomst van Europa daar vanaf hangt zoals ze ons nu wijs proberen te maken.
    .
    Wat ik me meer afvraag; waarom werden kleine gezinnen gepropageerd, de pil in het ziekenfonds gedaan en werd door de toenmalige koningin gezegd dat het land te vol is (10mlj!) en werd emigreren zelfs gesubsidieerd?
    .
    Dan kan je zeggen dat ze ernaast zaten, foutje bedankt. Dan kan je dat als voorbeeld aanhalen dat ze wederom soortgelijke fouten aan het maken zijn, en nog veel erger dan daarvoor.
    .
    Je kan zeggen dat het pure propaganda en niet op feiten gebaseerd was want het diende een ander doel. Als dat de uitleg is dan kunnen we ons afvragen of we nu niet wederom in een soortgelijk schuitje zitten.
    .
    Daarom zou die vraag eens publiekelijk gesteld moeten worden

    • Na de oorlog vreesde men voor overbevolking, doordat velen uit het verloren gegane Nederlands-Indie zouden remigreren. Duitsland was door oorlogsschade geen grote handelspartner voor export meer. De werkloosheid was groot en er heerste woningnood. Het Marshallplan vorderde, dat de landbouw geintensiveerd en gemechaniseerd moest worden en daarbij was het onwenselijk – hongerwinter in het achterhoofd – dat landbouwgrond volgebouwd zou worden met huizen voor de babyboomers. Daarom werd emigratie eind veertiger jaren gesubsidieerd, maar een paar jaar later werden er al volop gastarbeiders gerecruteerd. Gastarbeid is immers van tijdelijke aard en emigratie van permanente en definitieve aard. Tegenwoordig interesseert het niemand meer dat vruchtbaar land volgebouwd wordt, het land het eigen volk niet kan voeden, want door Groningen wat vaker en harder te laten beven kunnen die gratis koolwaterstoffen tegen voedselproducten verhandeld worden.

     • Deze reactie heeft geen enkel verband met je vorige reactie, welke reactie moet ik aanhouden?
      .
      Ik had het niet over eind jaren veertig maar over de begin jaren ’60, terwijl tegelijkertijd gastarbeiders aangetrokken werden.
      .
      Kortom, hoe je het draait of keert, ze zaten er onbewust dan wel bewust helemaal naast . Sterker nog, we hebben op dit moment ruim 17 milj. inwoners en wie zich af durft te vragen of we niet een beetje vol beginnen te raken is de fascist.
      .
      Ik zou wel willen weten of de vergissing van toentertijd bewust gemaakt of dat het ontstaan is uit puur wanbeleid cq onwetendheid.
      .
      Waar je het niet over hebt en wat zeker zeer belangrijk was, is dat in die periode New-Zeeland, Canada en Australië dringend gemotiveerde werkbijtjes nog hadden.
      .
      “Na de oorlog vreesde men voor overbevolking”
      .
      Na oorlogen zijn gebrek aan jonge mannen.
      .
      “Duitsland was door oorlogsschade geen grote handelspartner voor export meer”
      .
      Dankzij de wederopbouw floreerde de ex- en…

 8. Kortom; hadden ze toentertijd het Nederlandse volk niet aangespoord massaal te emigreren, geen kleine- maar grote gezinnen gepropageerd hadden, de pil niet in het ziekenfonds, etc.. dan hadden we nu 50 jaar later niet in paniek miljoenen mensen uit 2e en 3e wereld landen hoeven te importeren die ook nog een keer hoofzakelijk moslim zijn zonder verder te weten wat daar de consequenties op termijn van zullen zijn voor de autochtone bevolking en wat voor invloed het zal hebben op onze identiteit en de met bloed zwaar bevochten vrijheden die we na eeuwen hebben weten te realiseren.

 9. Als laatste, en dan even met een complothoedje op 🙂
  .
  Als je de volgende docu bekijkt, en dan voornamelijk wat de (joodse) dame aan het einde van de docu vertelt (ik had het haar al een keer in een andere docu horen zeggen maar ik weet niet meer in welke docu) dan begin ik af en toe een beetje de indruk te krijgen dat het een soort van wraak is, zoals het door sommige mensen ‘white genocide’ genoemd wordt. In dat filmpje hoor je bijvoorbeeld Sarkozy ook doodleuk vertellen (dat was al ergens in 2008) dat het onze Europese plicht(!) is ons (de ‘witte’ mens) interraciaal voort te planten. Tsja..
  .
  https://www.youtube.com/watch?v=44vzMNG2fZc

 10. @g.h.m.leferink. Moeten ook hier eerst toestanden ontstaan als in het Zweedse Malmö, waar vrouwen bang zijn om in het donker over straat te gaan? dat is in Nederland ook al langer op veel plaatsen het geval. De collectante voor de Alzheimer stichting die deze week, na het werk, de straat op gaat heeft 2x het nakijken. De eerste keer wanneer niet (meer) wordt open gedaan als het donker is en dus de pot niet wordt gevuld en de 2e keer de stijve nek van het steeds moeten achterom kijken of je niet toevallig gevolgd wordt. Dit is feitelijk want ik ken collectantes die in de toekomst mede hierdoor niet meer willen collecteren.

  • Als die collectantes hun volwassen leven lang op de PvdA hebben gestemd, dan komen ze er nog te mild vanaf, want eigenlijk hebben ze ongewenste seksuele intimiteiten met nieuwe cultuurverrijkers door dergelijk stemgedrag keihard verdiend.

 11. g.h.m.leferink

  10 november 2015 op 12:21

  Deel 2.
  Hoe lang laten we het nog toe dat dit stel politici, van het type “Eigen volk laatst” ons kommandeert?
  Moeten ook hier eerst toestanden ontstaan als in het Zweedse Malmö, waar vrouwen bang zijn om in het donker over straat te gaan?
  Dus ik stel voor dat we de Haagse zachte heelmeesters aanpakken voordat ze nòg meer stinkende wonden veroorzaken!
  Van dit kabinet, voorgezeten door lieg-en-bedrieg Rutteflutte hebben we totaal niets te verwachten. Net als van dat zachtroze D66, van Groen SLinks of de Partij van de Arglist.
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 12. g.h.m.leferink

  10 november 2015 op 12:06

  “Wij willen naar een structurelere oplossing”….. Jaja. Deze zin van de staatssekretaris heeft een prijs verdiend: die voor NIETSZEGGENDHEID!
  Wanneer gaan de flapdrollen in den Haag en Brussel nu eindelijk eens maatregelen nemen? Als we zelf niets doen, dus als wal het schip keren, gebeurt er zelfs ná Sint Juttemis totaal niks! Ik houd het erop dat den Haag en Brussel zijn besmet met en verdoofd door het ‘LAF en ACHTERBAKS’-virus.
  Deze zich politici noemende NULLEN zijn gewoon te BANG om maatregelen te nemen, “Want dan kunnen ze je wel eens gaan uitmaken voor racist of Neonazi”.
  Hoe lang laten we ons nog overspoelen door deze Tsunami aan klaplopers, lieden die deels ook nog vijandig staan tegenover onze manier van leven?
  Hoe lang pikken we het nog dat onze eigen mensen die al jaren wachten op een huis nu zien dat dat huis wordt toegewezen aan deze ILLEGALE IMMIGRANTEN?
  Immigranten die ons dooe de strot worden gewurgd als ‘vluchtelingen’ of ‘asylzoekers’?
  Zie deel 2…

 13. Ik denk dat als de EU wil blijven bestaan, ze de grenzen echt moeten sluiten. Dat is wat de Europeanen willen. En als de wil van het volk niet wordt gerespecteerd, valt de boel uiteen. Zo simpel is het. Eigenlijk heel vreemd dat dat niet allang gebeurd is. Ze snappen bij de EU kennelijk niet dat als je de mensen taart wilt laten eten, je er dan geen schep zout in moet doen.

 14. Verhofstad zei in Buitenhof van 25 oktober wel iets opmerkelijks:
  De buitengrenzen moeten bewaakt worden, en dat moeten we als EU gezamenlijk doen, maar DE GRIEKEN WILLEN DAT NIET, omdat dat hun soevereiniteit aantast.
  http://www.npo.nl/buitenhof/25-10-2015/VPWON_1232782/POMS_VPRO_2355178
  vanaf minuut 16:50

  • Verhofstad liegt zoals gewoonlijk, het probleem is niet zozeer de grensbewaking ,maar dat die grensbewaking z’n werk niet doet, of mag doen.
   Terug sturen naar het stand ven herkomst, direct.
   Geen interviews niets.
   Dan is het binnen de kortste keren afgelopen, nu fungeert Frontex als reisbureau, en ken ze toch niet allemaal redden.
   Als ze niet meer komen verzuipen ze ook niet.
   De Australië methode zoals door Geert Wilders bepleit .

 15. Megalomane Brusselboeven als Verhofstadt zullen na de Schengen evaluatie tot de conclusie komen dat de buitengrenzen van de EU toch echt bij Moermansk, Vancouver, Christchurch, Vladiwostok en Kaapstad moeten komen te liggen.

 16. g.h.m.leferink

  10 november 2015 op 11:48

  Aan ‘Cale’: ‘Timmermans is denk ik gewoon een zwak mannetje.’
  U zegt het wel sterk afgezwakt. Voor mij is het manneke er gewoon één van het Jan Slapzak type. En net als de meeste politici van het ‘snelratel-kwekkwek’ soort. Brengt me op de vraag: ‘Hoe raken we dat soort zo gauw mogelijk kwijt?’
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 17. Een artikel in de Russische webpage pravda.ru gaat over een landgenoot met de functie ambassadeur. Geschreven door Timothy Bancroft-Hinchey. Dit artikel verklaart veel. De inhoud gaat over hoe, waardoor, en waarom van veel zaken die de gewone man niet snapt. En waarom hij zijn bek moet dicht houden, letterlijk. Na het lezen snap je veel dingen. Zoals eerbied en respect. En Europese gekkigheid gereguleerd door de U.S.

  • De Pravda kan ik niet lezen. Wel de Engelse versie en die is niet mals over onze bestuurders. De toonzetting is een beetje van de strekking klokkenluider online en de hele mik wordt hier neergezet als achterlijk , corrupt en pedofiel. Zie ook de links in het artikel. http://www.pravdareport.com/opinion/columnists/09-11-2015/132533-dutch_ambassador-0/ Tja, gelukkig dat de meeste Russen alleen de Russischtalige uitvoering lezen. Of zouden deze artikelen daarin ook gewoon staan?

   • Zoals ik schreef. Nederland is een land met veel vragen en geen antwoord. Wel pogingen om uit te leggen hoe en waarom. Dan is het liefde wat de klok slaat.
    In de Engelse Pravda versie word keurig uitgelegd hoe een Nederlandse vork op een steel past. Dan begrijp je, voorbeeld, waarom vreemde krullenbollen voorrang genieten over het eigen. Liefde maakt blind.

 18. Het is interessant te zien hoe er in de Sovjet unie met dwarsliggers omgegaan werd. Volgens de Brezjnev doctrine was een land die opstandig was een land die een gevaar vormt voor de hele Sovjet unie, en moest zo nodig gedwongen worden in de pas te lopen: Wiki zegt over de doctrine:
  “Wanneer krachten die vijandig zijn aan het socialisme een socialistisch land naar het kapitalisme willen brengen, wordt het niet alleen een probleem voor het betrokken land, maar van alle socialistische landen, oftewel broederlijke solidariteit is belangrijker dan nationale soevereiniteit.”
  De opmerking van Rutte “Niet zo gek dat de EU met Turkije praat” was overigens een aankondiging dat Turkije eigenlijk al lid is van de EU, wat Timmermans gisteren ook min of meer heeft toegegeven. Deze dictator, griezel, gaat straks meedenken over wetten. Hij wil bijvoorbeeld dat een pedofiele massamoordenaar niet meer belasterd mag worden. Op dat punt staat hij op een lijn met Obama.

 19. Sujetten als Timmermans hebben zich met huid en haar verkocht aan de eurocratie. En met hem zo’n beetje onze hele bestuurlijke elite. Daar kom je niet zomaar vanaf.

 20. Beste Joost en andere lieve mensen: Het GAAT GEBEUREN! De EU staat echt op instorten. De tweede man, Frans Timmermans, heeft volmondig toegegeven dat ook hij al denkt dat het weleens fout zou kunnen gaan aflopen met die EU.
  .
  Oftewel hij begint er in te geloven dat het einde van de EU naderbij aan het komen is.
  En als de tweede man dit zegt dan betekent dit heel veel. We moeten ons wel realiseren dat dit een enorme ellende nog gaat opleveren voor ons allemaal, omdat alles in dit Europa met elkaar verweven is. Onze pensioenen zijn overal belegd, er moet onderling vertrouwen zijn in het voeren van handel met elkaar en ook bijvoorbeeld moet je het eens worden over hoe je het financieel met elkaar gaat regelen. Het wordt straks een VECHTSCHEIDING tussen alle staten. Met dank aan die idiote klunsen daar in Brussel, die nooit naar mensen wilden luisteren maar slechts hun eigen wil wilden doordrukken.
  .
  Een grote zegen is dat we o.a. Verhofstadt, van Balen en die idioot Schulz kwijt…

  • Ik las het ook net op Elsevier.
   Timmermans geloofd er niet meer in.
   Wie had dat gedacht, Timmermans komt met GOED nieuws.
   Het einde van de EUSSR is in zicht.
   Jippiejajee!!!!

   Als het even kan nog in dit jaar zodat we volgens jaar met nieuwe frisheid het jaar kunnen beginnen. Alle pro EUSSR en islamiseerders er uit en nieuwe mensen er in.
   Hoeven we toch ons land niet te ontvluchten. Want ik we hadden al plannen om de sterfhuisconstructie Europa vaarwel te zeggen.

   Misschien komt er eindelijk licht in de tunnel!

   • Na de val van de EU zullen een paar overgebleven en veel nieuwe Nederlandse politici meteen een werkbezoek aan IJsland moeten organiseren. Daar kunnen ze onderwezen worden hoe juridische stappen te ondernemen tegen ex-politici die illegale soevereiniteit overdracht hebben toegestaan en hoe corrupte bankiers achter de tralies te krijgen. Verder wat betreft het migranten probleem moet onze nieuwe overheid gewoon even met Orban in Hongarije bellen, die weet precies hoe dit probleem moet worden aangepakt. De gevangenissen zullen uitpuilen met illegalen, verkrachters, brandstichters, gutmenschen, politici en bankiers, laten we het hopen. En verder? Gewoon slim handel drijven met de hele wereld en handen uit de mouwen, zoals Nederlanders dat al eeuwenlang zeer succesvol gedaan hebben. Mogen we het nog meemaken?

 21. Die Timmerfranz is een expert in liegen en draaien. Denk maar eens aan de MH 17 affaire. En nu zou hij ineens menen wat hij zegt? Ik dacht het even niet. Blijkt ook wel uit zijn gedachte om het Turkije van fascist Erdogan er meer bij te betrekken om de vluchtelingenstroom te verminderen. Dat is net zoiets als Adolf Hitler vragen troepen te leveren om de concentratiekampen te bevrijden.

  • Timmermans is denk ik gewoon een zwak mannetje. Hij en zijn baas staan flink onder druk en bezwijkt Timmermans als eerste. Typerend voor landverraders en meelopers. Laten we hopen dat het einde van de EU echt in zicht is.

 22. Die onmacht is een keuze. Luister bijvoorbeeld maar eens naar die gek van Verhofstadt:

  “Maar er kan pas een verstandig Europees migratiebeleid komen als we erkennen dat migratie iets positiefs is, en in Europa zelfs noodzakelijk. Zonder migratie zijn we een wegkwijnend continent. Veel Afrikaanse landen gaan beter met migratie om dan wij.”

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/11/filmnieuws_guy_verhofstadt_maa.html#comments

  Overigens :

  US Ayn Rand Institute Promoting Muslim Migration to Germany
  Why is a US-based NGO funding Middle East refugee movement into Europe?

  http://russia-insider.com/en/politics/us-ayn-rand-institute-promoting-muslim-migration-germany/ri11047