Politie Utrecht: cartoon tegen islamgeweld is cartoon voor geweld (update)

Door Joost Niemöller

Update: OM zegt sorry!

Op de rumoerig verlopen demonstratie van Pegida vandaag in Utrecht werden de borden met cartoons van Mohammed in beslag genomen door de politie. Waarom gebeurde dat? Omdat hier de sharia heerst en we Mohammed niet mogen afbeelden?

Nee, de politie in Utrecht komt met een andere verklaring, die minstens zo belachelijk is. Op de site van de gemeente Utrecht wordt het officieel bekend gemaakt:

Een bord met daarop een tekst en afbeelding werd in beslag genomen. Dit omdat de combinatie van de tekst (Islam ga terug) met een (bekende cartoon-) afbeelding van een bom als tulband een gewelddadige boodschap uitdraagt.

Laat dit even goed tot u doordringen. In de bekende cartoon wordt Mohammed afgebeeld met een bom als tulband om aan te geven dat de islam een gewelddadig karakter heeft. Daar hoeven we toch niet al te diep over na te denken. Een afbeelding van die cartoon met de tekst ‘Islam ga terug’ betekent dus: wij willen die intrinsiek gewelddadige islam hier niet. Het is dus geen ‘gewelddadige boodschap.’ Het is een anti-gewelddadige boodschap. Er wordt niet in gezegd: Wij willen tulbanden als bommen. Er wordt in gezegd: Wij willen geen tulbanden als bommen.

Hoe dom kun je wezen als politie zijnde?

Of bedoelde de politie in Utrecht soms dat met die cartoon geweld van moslims uitgelokt zou kunnen worden? Maar is dat nu juist niet precies het probleem dat met die cartoon wordt aangegeven? En mag je daar dan dus niet tegen protesteren?

 

 

 

 

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

47 Reacties

 1. g.h.m.leferink

  10 november 2015 op 22:04

  Het is de inmiddels overbekende reactie, nu eens door het gemeentebestuur van Utrecht. En het is de politie die voor die klup Laf-en-Achterbaks de kastanjes uit het vuur mag halen, zoals zo vaak. Dit zag ik aankomen sinds ik in 2008 op een Bouworde werkkamp in Taganrog, Zuid Rusland, kennismaakte met een joch dat net een jaar politicologie had gestudeerd in Crime-is-Cool-City aan de Amstelmonding. Hij was vol van het nieuwste modetje daar: Farizeïsme, met als bijwerking Lafheid.
  Toen zag ik aankomen dat, helaas, die twee rot-eigenschappen zich over Nederland zouden verspreiden. Wat dat ook gebeurd is, en helaas niet alleen tot NL beperkt is gebleven. Want ook o.a. hier in Duitsland heeft de TV die gluiperigheid overgenomen.
  Hebben de politici dan niet door dat uiteindelijk dit, aaien van Onze Soort Mensen en verketteren van de rest, kan uitmonden in een BURGEROORLOG?
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 2. nog even om niet te vergeten waar de demonstratie eigenlijk over ging:
  http://fenixx.org/2015/11/10/videobeelden-pegidademonstratie/

 3. Het meest opmerkelijke moment vond ik persoonlijk het einde van de demo, toen de politie ons vakkundig de bus in veegde, met de kennelijke bedoeling om confrontaties met de links-fascisten te voorkomen. Een bijkomend effect hiervan was dat de teamgeest verder werd aangewakkerd. Na bij met station te zijn afgeleverd hebben we met een groepje nog wat nageevalueerd in de kroeg.
  Volgende week naar het Malieveld!

 4. Hoe gaat zoiets: ” hooggeplaatste” Politici komen met uitspraken om bij voorbaat elke islam/immigratie kritiek te smoren de Merkels en timmermannen van deze wereld zeggen hard tegen vreemdelingen haat/ rechts-extremisme op te treden.
  Landelijke politici nemen het over met de MSM als altijd gewillig vehikel en laten daarbij filmpjes zien met marcherende kaalhoofdjes en gestrekte arm behorende bij PEGIDA met sprekers die denigrerende racistische uitspraken doen.
  NIET de islam, maar de islamcritici zijn de racistische vreemdeling haters die voor geweld vluchtende kinderen en vrouwen naar het leven staan. Brand steken in Asielzoeker centrums, aanslagen plegen en geweld niet schuwen.

  Elke dag, week in week uit horen we het in alle praatprogramma’s.
  Dit is de wereld van de goedmens!
  Alleen de wereld van de goedmens is goed en waar.
  Wil dat goedheidbastion breken zal er echt een wereld moeten veranderen.
  Met de huidige mensen aan het roer gaat dat echt niet gebeuren.

 5. Het is inderdaad spijtig het te moeten toegeven maar wij hebben inderdaad helemaal NIETS te verwachten van de politie. Ik zie allang oom agent niet meer als mijn beste vriend. Stelletje veredelde belastinginners, flitsbekeuringen uitschrijven is hun belangrijkste taak. Probeer eens aangifte te doen als je fiets gepikt is of als er 600 liter diesel uit je vrachtwagen is gepikt. Kun je volgende week terugkomen.

  We hebben dat ook gezien in Deurne na de overval op juwelier Goldies. Daar kwamen de kansenparels ook al zonder vergunning demonstreren met borden en spandoeken dat je je niet mag verweren bij een overval. Toen de dorpsjeugd daar massaal op afkwam tegen wie keerde de politie zich toen ? Wie mocht de sommatie om weg te gaan ontvangen ?

  • @Marcel
   Yep, met een kanon een winkel binnengaan en dat opeisen waar je nooit voor hebben gewerkt en dan wordt je zomaar naar de 72 maagden geschoten door een vrouw (ow, een vrouw, dat gaat een lastige worden). Nou dat is knap oneerlijk natuurlijk.

   Nou inzake de politie, dat is volgens Breedveld de gewapende tak van de PVV, echt waar….

   Soit. Ja natuurlijk zit eer een deel van de politie tot aan de nekharen in het AFA gebeuren en zal absoluut infiltreren. Echter, ik heb inmiddels heel wat verhalen van politie-agenten gelezen die hier woest over zijn. Logisch, want ook zij zijn de pineut. Immers de dader is altijd het slachtoffer volgens een Jopiaanse redenering.

 6. Hi Joost.
  Soms heb ik tijd genoeg…. en soms niet.
  Vaak ben ik het eens met wat anderen al hebben gepost….

  Kan JIJ mij misschien vertellen waarom beheerders een schurfthekel hebben aan +/- bij de commentaren?
  Al vaak, erg vaak gevraagd, Jalta, DDS en nog anderen…..
  Nooit, nooit…, nooit een antwoord gekregen!!

  Tell me why….., aub.

  Mvg

 7. Bereid je voor: de intimidaties en provocaties van OM en politie tegen alle islamcritici en alle tegenstanders van de gevestigde regentenkliek zullen DRAMATISCH gaan toenemen. De kliek zal zijn meest smerige boeventronie laten zien.
  Mensen, laat je niet bang maken.

 8. We weten dat het niet kan, maar we doen het toch,…. en we zeggen gewoon een dag later sorry.
  Ondertussen hebben ze dan wel de boel verstierd.

 9. Vergeet de politie maar: een stel pro islamitische politiek correcte figuren, die zich volledig in dienst stellen van de politiek correcte regentenkliek. Dat geldt ook voor het OM, ondanks dit “sorry”. En hoe “diverser” de politie wordt, hoe erger het wordt. Mensen, echt, we leven in een politiek correcte DICTATUUR. En de politie ondersteunt deze dictatuur en heeft maling aan onze vrijheden.

 10. Ik was er, hield af en toe een papier met tekst
  GEEN DISCRIMINATIE
  DUS GEEN ISLAM
  omhoog, met name als de spreker het had over vrouwen of homo’s.
  Naast mij was ISLAMISERING = EU-THANASIE een goede vondst.
  En zo waren er meer. De sfeer was goed ondanks de intimiderende aanwezigheid van de politie.

 11. Altijd ontkennen waar die ideologie voor staat
  http://fubar.mobi/2015/11/05/cartoon-86/#prettyPhoto/1/

 12. Tien personen zijn aangehouden omdat zij een bevel van de politie niet hadden opgevolgd waarvoor ze een geldboete hebben gekregen van de politie. Een ander persoon, aangehouden voor vernieling, bleek achteraf bezien ook onterecht aangehouden. Een zaak is nog in onderzoek bij het Openbaar Ministerie en betreft een belediging van een agent. Eén verdachte bleek een openstaande boete te hebben.De overige vijf worden verdacht van verstoring van de openbare orde en van de demonstratie en opruiïng tot gewelddadig gedrag tegen de politie. Zij hebben hiervoor een boete gekregen.
  ——
  Precies volgens mijn eerdere analyse.
  Zal volgens de MSM om rechtsextremistische raddraaiers gaan die nou eenmaal bij PEGIDA horen waarbij de politie hard moest optreden om het gajes in bedwang te houden.

 13. @ Ik lees:

  “Veertien personen zijn aangehouden voor overtreding van de Wet ID waarvan zeven zaken door de politie zijn afgehandeld. Zeven personen zijn achteraf bezien onterecht aangehouden.”

  Heel vroeger begonnen ze daarmee aan de grens. Kon je je eenmaal binnen vrij bewegen.

  • Hoe kun je als Nederlander nog strafbaar gesteld worden indien je geen auschweisz bij je hebt, terwijl er hordes ongedocumenteerden straffeloos worden toegelaten.
   In strijd met artikel 1.

   • Tsja, beetje jammer dat de dienstdoende agenten de ironie van die situatie klaarblijkelijk niet inzagen.

 14. Het Openbaar Ministerie geeft toe: We zaten fout.
  https://www.om.nl/actueel/nieuwsberichten/@91655/bord-pegida/

  Maar dat maakt helemaal niet uit. De bedoeling ervan was, dat er ongeregeldheden door zouden ontstaan, maar ook dat is ze niet gelukt en het slaat als een boemerang op henzelf terug.

  • Eigenlijk is het opruiing wat het Openbaar Ministerie hier deed. De strategie van een agent provocateur, zo u wilt.

   Want bij het OM kennen ze heus wel het ‘gezwel’-arrest en die cartoon kon de OvJ onmogelijk niet kennen. Doelbewust een relletje cre-eren, om het grote politievertoon te kunnen verantwoorden. Heel kinderachtig.

   Dat wetende: Trap er niet in bij de volgende gelegenheid. Ze zullen het blijven proberen.

   • Daar heb je gelijk in, dit optreden is opruiing .
    Daarom moet het OM worden aangeklaagd om te voorkomen dat we in plaats van een nationale bevrijdingsstrijd van de islam terreur en de immigratie jihad, terecht komen in een burgeroorlog .
    Maar het traditionele optreden van de NL politie geeft geen vertrouwen in de toekomst, zij gingen gewoon joden ophalen van huis, en nu weigeren ze echte criminelen wel op te pakken.
    Maar ze betonen enorme, ja, kolossale moed bij het inbeslagnemen van een paar cartoons.

 15. Gewoon voortaan borden meenemen met teksten, waar zelfs de meest vileine politiecommissaris of burgemeester niets op aan te merken kan hebben.
  Dat werkt … juist omdat een en ander zo duidelijk onwaar is… precies even effectief!
  Probeer maar!
  a. De politie bewaakt in dit land de vrijheid… dánk, broeders!
  b. Rutte en merkel zeggen: ” Je suis Charlie”…. en ik ook!
  c. De islam is een ZEGEN voor de mensheid!
  d. Mogen wij 10 miljoen vluchtelingen, alstublieft?
  e. Alle culturen zijn béter dan de Nederlandse.
  f. De koran is een en al liefde en vrede… ik lees er elke dag in!
  g. Wie zegt dat een dictatuur niet FIJN kan wezen?
  g. Ik ben te dom om voor of tegen een EU en een euro te stemmen… dat heeft de politiek GOED gezien.
  h. Democratie moeten we inderdaad NIET overdrijven!

  Kijk: daar kan geen overheid iets tegen te mekkeren hebben… en ú bereikt uw doel!

 16. MAKE, with textballoon- Three identical pictures/drawings to philosophise on for everyone -Q.a.

  @.1 @.2 @.3
  1. I am Muhammad.
  2. No. I AM Muhammad.
  3. No. I AM the REAL Muhammad.
  — — — — —
  One of these drawings is of Muhammad “The Prophet”.
  The other two are imposters.
  a. Which one will cause -certain?- Muslims to kill people?
  b. Who would agree, ..why? – Would you?
  c. Why should I respect such people? – Would you?
  -voor leuk gesprek op vliegveld, vakantie, Binnenhof, AZC, demo, met politici, ‘gasten’, politie, OM, COA ea

 17. Three identical pictures/drawings to philosophise on for everyone (Q.a.)
  @ @ @
  :- :- :-
  & & &
  ][ 1 ][ 2 ][ 3

  1. I am Muhammad.
  2. No. I AM Muhammad.
  3. No. I AM the REAL Muhammad.
  — — — — —
  One of these drawings is of Muhammad “The Prophet”.
  The other two are imposters.
  a. Which one will cause (certain?) Muslims to kill people?
  b. Who would agree, ..why? – Would you?
  c. Why should I respect such people? – Would you?

  -mandatory Q’s in process on registration of all ‘guests’
  -also handy for all ‘goodpeople’ and volunteers around ‘guests’ in making conversation
  -ask also your local law enforcement worker or prosecutor for a reaction

 18. Er zijn zat mogelijkheden voor de burgemeester om de politie instructies te geven waardoor ze tegen alles en nog wat mogen optreden.
  Schending openbare orde, opruiing, enz.. een heel scala waarmee ze aan de slag gaan.
  Men kan ook willekeurig mensen oppakken en vastzetten om op het bureau te intimideren. Zo gaat dat nou eenmaal wanneer er iets de kop opsteekt wat de overheid klein wil houden. Intimideren en de grens opzoeken om zogenaamd de openbare orde te handhaven. Als mensen politie bevelen niet opvolgt kunnen ze opgepakt worden.

  Recht op betoging / demonstratievrijheid : mensenrechten – grondrecht om op een openbare plaats tegen bepaalde zaken of opvattingen te demonstreren. ~ is een vorm van vrijheid van meningsuiting. Dit recht kan o.a. ter voorkoming van wanordelijkheden worden gereguleerd. Bijv. geen neonazi’s in het stadscentrum, maar daarbuiten. Art. 9 Grondwet .

  Pegida wordt als rechts-extremistisch beoordeeld (de MSM neemt dit klakkeloos over) Dus….

 19. .
  De “Geest van Pegida” is eindelijk uit de fles
  nu is ’t aan ons haar eens gestalte te gaan geven
  te lang zijn we wat monkelend op de achtergrond gebleven
  vandaar de nu echt dreigende zo peperdure les !
  .
  slechts 100 mensen gaven acte de presence
  daar kon de Macht zich nog geslaagd tegen verweren
  zo’n clubje laat zich min-of-meer intimideren
  en was niet de visitekaart van Onze Vrijheidswens !
  .
  maar de toon is dan toch min-of-meer gezet…
  vanaf vandaag kan deze Geest alleen maar groeien
  steeds minder zullen we aan onze Vrijheid laten snoeien
  en geen kudde gele hesjes die ons dat dan belet 😛
  .
  de “Geest van Pegida” gaat doen wat zij belooft
  hier zal de tijd dan eindelijk in ons voordeel werken
  dat zullen alle Machtsmisbruikers wel gaan merken
  want geen Volk wordt blijvend van zijn Vrijheidsrecht beroofd !
  .
  Jasterke
  .

 20. Breinbrouwsels

  9 november 2015 op 09:23

  Misschien voortaan nog doller doen dan die gekken die zich boven ons hebben laten zweven. Borden met ‘De tiefus voor Pino’, ‘ Fuck Ieniemienie’ of ‘Minder, minder, minder Kabouters’ zal moeilijk iets strafbaars op kunnen leveren terwijl iedereen weet dat kabouters eigenlijk finnen zijn. En bij kleine plukjes mensen van 3 – 5 man die op gepaste afstand van elkaar voorkomen dat er sprake is van samenscholing valt er ook weinig te arresteren. Als je dan ook nog een mooie steen met scherpe punten meeneemt die je aan een stuk touw van 15 meter uitlaat kunnen ze niet over verboden wapentuig gaan zeuren. Wel poepzakje meenemen.

  • Breinbrouwsels

   9 november 2015 op 09:32

   Terwijl ik bovenstaande schrijf zit ik met een oog naar de lucht te kijken omdat ik elk ogenblik een zwarte (mag dat nog?) helicopter verwacht waar 300 arrestatieninja’s uit komen zetten die mij in een witte dwangbuis naar Rottummerplaat zullen brengen om daar door Mengele met die tandartsenboor tot nieuwe inzichten te worden gebracht. Gek gevoel eigenlijk, dit was toch Nederland? Dat land waar je de achterdeur open liet met een touwtje door de brievenbus van de voordeur en een fiets met zonder slot en veldwachters die onmiddelllijk zelfmoord vaststelden als er weer ergens in de nok van een hooischuur een kinderschenner of andere gevaarlijke gek werd aangetroffen. En nu zit je te piekeren of je kudt nog wel straffeloos met deetee mag schrijven. Sterph Kudtland.

 21. ANGST AANJAGEN!!!! Of we dit maar even NOOIT meer willen doen. Kom op lieve mensen we worden zo ongelofelijk in de maling genomen. Ik hoop dat Pegida Nederland groeit , heel erg groot mag worden. En dat we ons niet langer bang laten maken!

 22. @tipo

  Natuurlijk is het niet de politie, die dit bedenkt. Maar geloof mij: politiemannen/vrouwen zijn heel goed in staat ook zelf na te denken.

  Ik realiseer mij, dat het voetvolk (politiemannen en politievrouwen) wordt voorgehouden dat er voor hen wordt nagedacht, maar opdrachten moeten wel in redelijkheid en rechtens uitvoerbaar zijn. De mensen op de politiewerkvloer moeten tegen onredelijke of rechtens onuitvoerbare opdrachten beschermd worden. Hier ligt m.i. een schone taak voor de politiek.

  En nu moeten we goed opletten wie van de politieke partijen deze gedachtegang van mij wel of niet wil volgen…………..

 23. Als laatste:
  De strategie is om mensen angst aan te jagen. Door straatgeweld, politiegeweld of juridisch geweld. Op alle fronten.

 24. Op het derde bord stond als ik me goed herinner: “De Koran is vergif”.
  Nergens zie ik een oproep tot geweld. Zoals Joost schrijft, het is juist andersom. Het geweld in de islam wordt veroordeeld.

 25. Ook die agenten die onder de Burgemeester vallen, worden van te voren al opgefokt gemaakt. De manschappen in die zwarte ME-bussen, moesten binnen blijven zitten en deze mensen zitten vol adrenaline. Die gaan er graag tegenaan met hun ingepompte verhalen.
  Het is de corpsleiding en de Burgemeester die hiervoor verantwoordelijk zijn en aangezien het een landelijk beleid is blijkbaar, komt het allemaal uit Den Haag.

 26. Tipo, het is een grote poppenkast, geregisseerd door de Burgemeester (in opdracht van of samenspraak met wie?) en bestemd voor de buhne, als voer voor de pers, die ons daarmee weer kan vergiftigen met hun leugens, verzwijgingen en halve waarheden.
  Alleen…. de poppetjes zijn wij.
  We worden misbruikt voor hun gore politieke spelletjes.

 27. Tipo, de rechters in NL richten zich helemaal op Brussel, aangezien alles in overeenstemming moet zijn met de verdragen met dit onmenselijke apparaat.

 28. met volkomen minachtig en hoon te bevolking belazert en uitlevert aan de Bureaucratische dictatuur in Brussel.

  Dit is in die zin zorgelijk, aangezien de machthebbers geen andere weg zullen zien om de polarisatie te versterken en steeds verder in te grijpen in de persoonlijke rechten en de natuurlijke vrijheid van de mensen.

  Maar J. F. Kennedy zei, voor hij dus vermoord werd:
  “Zij die een vreedzame revolutie onmogelijk maken, maken een gewelddadige revolutie onvermijdelijk.”

  • “geen andere weg zullen zien om de polarisatie te versterken”
   moet zijn
   “geen andere weg zullen zien dan de polarisatie te versterken”

 29. De strategie is om de demonstranten in alles te frustreren en als het kan te afficheren als gewelddadige neo-nazi’s.
  Hoe meer rellen hoe beter, zie deze belachelijke politiemacht voor 400 mensen over en weer.

  Dit beleid wordt ergens uitgedacht. de burgemeesters van Amsterdan, Den Haag en Utrecht volgen dezelfde strategieën.

  Dit is een zorgelijke ontwikkeling. Ik vond het nu al zeer bedreigend want hoewel we niet met die bussen naar een voetbalstadion werden gedirigeerd, kwamen dat soort gedachtes wel in me op.
  Ook het verbannen naar een afgelegen park is natuurlijk handig om alles te controleren en het hele spektakel te regisseren. Bovendien heeft het een hoop ouderen ervan weerhouden om te gaan.

  Of er een juridisch plan achter die actie staat kan ik niet zeggen, maar duidelijk is wel, dat de zittende macht gebogen heeft voor de islam en er langzaam een politiestaat ontstaat, met een regering die openlijk oorlog voert tegen de eigen bevolking, door ze tegen elkaar op te…

 30. @D.G.Neree
  Wat is de politieke strategie daarachter? Is het als provocatie bedoeld? Is het bedoeld om het ‘gezwel’-arrest van de Hoge Raad aan te vechten? Ik kan me namelijk niet voorstellen dat het OM niet weet dat die borden onmogelijk strafbaar kunnen worden verklaard, met de huidige jurisprudentie.

  Dus ofwel het OM probeert hier nieuwe jurisprudentie af te dwingen, danwel is het een provocatie richting de NVU-ers onder de Pegide-betogers om escalatie uit te lokken. De borden zijn namelijk niet nieuw, maar werden op 20 september 2014 ook meegevoerd bij een NVU-demonstratie. http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/circa-20-ado-supporters-opgepakt-den-haag

 31. Op één ervan stond: ‘mohammed is een moordenaar’ wat feitelijk dezelfde boodschap is als de cartoon

 32. @D.G.Neree
  Op 1 van die andere borden stond: Stop islamterreur.

  Hoe in hemelsnaam moet dat als aanzetten tot geweld gezien worden en niet tot het stopzetten van geweld?

  Het lijkt me een vooropgezette poging om het gezwel arrest van de Hoge Raad ongedaan te maken, waar lieden van het Openbaar Ministerie (politici dus) op uit zijn.

  Er is namelijk ter plekke een inventarisatie van de borden gemaakt en er is overleg met het Openbaar Ministerie geweest, voordat de borden in beslag werden genomen volgens de politie op twitter. Dat is dus goed voorbereid, want het OM is daar met een missie op zondagmiddag aanwezig.

  Het gezwel-arrest: http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:PHR:2009:BF0655

 33. Er waren trouwens 3 van die borden. ze werden alledrie afgepakt.

 34. Wie er geweld uitlokken wordt hier wel duidelijk:
  http://fenixx.org/2015/11/08/2e-pegidademonstratie-utrecht-8-november-2015-provocaties-van-links-en-de-politie/

 35. Het is niet de politie die dit bedenkt, maar het Openbaar Ministerie. (oftewel de politiek) zie: https://twitter.com/OM_MiddenNL

  Geheel kansloos, want de cartoon is ‘niet strafbaar’verklaard in 2009 en voor strafbaarheid van artikel 137 of 138 vh strafrecht moeten (groepen) personen aangesproken worden aldus de Hoge Raad in het ‘gezwel’-arrest.

  Dan kan de combinatie ook niet strafbaar zijn.

  Dit is door de politiek ingegeven deze inbeslagnames. Om te kijken of ze Pegida juridisch kunnen aanpakken cq intimideren.

  De politiejuf die de borden werkelijk in beslag nam, deed dat in opdracht.

 36. Iedere politieman/vrouw zou zich bij het uitvoeren van dergelijke opdrachten, bij acties als deze, toch eens achter de oren moeten krabben en zich afvragen of hij/zij hiermee wel handelt in overeenstemming met de Nederlandse grondwet en de normen en waarden van het Nederlandse volk………..

 37. Wat ik ook al op mijn fb heb gezegd, de politie is er niet meer om ons te beschermen. Integendeel zelfs, ze zijn er alleen nog om bonnetjes uit te schrijven . Ze zijn dus tegen de autochtone Nederlanders. Dat betekend dus dat er een andere wet in werking gesteld zal moeten worden per direct. Het recht op zelfverdediging dus. Een ieder die het in zijn hoofd haalt mij en mijn familie op wat voor manier kwaad wil doen zal ik eigenrichting toepassen. Als de overheid mij en alle Nederlanders niet meer wil beschermen, de politie tegen de burger op zet geeft me daarom geen andere keus.

 38. Ik lees hier de vraag: ‘Hoe dóm kun je als politie zijn?’

  Maar in feite moet de vraag luiden:
  ” Hoe gehóórzaam kun je als politie zijn…
  en aan wié… en waaróm zo gehoorzaam….
  en zou men ons nu misschien even officiéél wilden meedelen aan wie en waarom de politie voor die onbekende macht(en) in de houding springt?”

  Dat scheelt een hoop verwarring en ergernis in de toekomst.

  • Ze gehoorzamen aan hun broodheren, simpel toch? Teveel betalen bij de Shell —> oliedollars naar Saudi Arabie —> arabische investeringen in Nederigland. Iedereen die de som 1+1 tot het juiste resultaat brengt, kan dat begrijpen.

 39. Dit is natuurlijk zuiver dhimmigedrag wat de politie hier laat zien. Niet optreden tegen de Islamitische haatoproepen tegen Joden en andersdenkenden, maar wel een paar schlemielige (anti) bordjes in beslag nemen. Shame, on you!!
  In feite zullen we veel harder en massaler moeten gaan optreden tegen de vernietiging van Nederland willen we nog een kans maken. Helaas is de Hollandse kaaskop moeilijk te mobiliseren en ook nog veel te netjes. Misschien is het een idee om Pegida alvast een religieus jasje te geven. We schrijven een handboek met de nodige stellingen en dwangmaatregelen (dood ze dan..) en noemen het de laatste (ondergesneeuwde) openbaring van Johannes. Nog even langs de Kamer van Koophandel om de religie in te schrijven en voilà. Zoals u weet staat bij de apen die ons besturen godsdienstvrijheid hoog in het vaandel, dus kunnen we onze gang maar gaan.